2018-07-16
蘭桂坊真係好耐無黎過, 難得約咗兩個係中環返工嘅好姊妹, 當然去浦吓啦😎行到蘭桂坊最上面, 見到有間食炸雞! 正! 今日好想食炸雞😍黃金鹹蛋炸雞? 黃金鹹蛋蝦, 黃金鹹蛋苦瓜都食過, 就係未食過黃金鹹蛋炸雞!2人套餐好抵, 於是就叫呢個餐啦😋2人餐: > 雙併炸雞 (黃金鹹蛋炸雞+雪花芝士炸雞)> 紫菜薯條> 魚串湯> 橙汁 + 蜜桃汁再另外加咗個單點> BBQ香辣焗雞黃金鹹蛋炸雞 淡淡鹹蛋香味, 每一啖都有鹹蛋黃碎再混埋雞油香味, 原來鹹蛋黃配炸雞可以咁好味😍雪花芝士炸雞雪花就代表炸雞上面有好多芝士粉, 好似雪花咁😂當你食炸雞時, 慢慢將芝士粉溶埋炸雞一齊, 有多重芝士味😋BBQ香辣焗雞香辣味好香, 同埋個醬汁有少少辣, 正正因為係焗雞, 熱力慢慢令醬汁個辣味滲出黎😆但對我黎講唔算好辣, 下次可以試下3隻辣椒辛辣😎 哈哈~其實個餐仲有紫菜薯條同魚串湯, 兩樣味道都好平均👍但我嘅專注力已經全部係晒出色嘅炸雞度喇😋😋😋 仲要係, 炸粉好薄 ❤
2人套餐好抵, 於是就叫呢個餐啦😋
2人餐:
> 雙併炸雞 (黃金鹹蛋炸雞+雪花芝士炸雞)
> 紫菜薯條
> 魚串湯
> 橙汁 + 蜜桃汁
再另外加咗個單點
> BBQ香辣焗雞
黃金鹹蛋炸雞
雪花芝士炸雞
BBQ香辣焗雞
但對我黎講唔算好辣, 下次可以試下3隻辣椒辛辣😎 哈哈~
仲要係, 炸粉好薄 ❤