2019-01-20
為預早慶祝朋友既生日,我地去左一間北角都幾出名既英倫風情餐廳。會唔會太有氣氛,浪漫氣氛逼人,好似同朋友有點太浪漫。裡面有好多黑白照,一睇就知老闆係個龍友。我最鐘意既係裡面有英國倫敦既經典電話亭,個裝潢真係賞心悅目。餐廳有靚紅酒,$75 一杯,同朋友叫左杯西班牙既紅酒,好易入口。主菜升級套餐$45 蚊,多個沙律同餐湯,是日係南瓜湯,口感豐富,冇偷工減料。 沙律都唔錯,生菜搭麻醬係我飛佛。但裡面既芝士有點難入口。芝士炸雞翼都幾大份,外脆內軟多肉汁,食落仲有淡淡既芝士味。不過始終覺得有d醬會好味d呢個係一碟十分有創意既fusion菜式,無諗過risotto 可以同海膽同蟹膏一齊食。 一塊紫菜擺點飯,海膽同蟹膏,一齊擺落口,全部東西既味道會係個口交融。個risotto 分開尼食都好好味,有點忌廉同洋蔥香。本身冇expect 太多既牛扒(因為香港餐廳既牛扒通常都唔好味),神奇地嫩口,又有陣陣牛肉香味。另一樣非常貼心既野係,侍應會幫我地換碟,換一套菜式都會幫我地換一換。食到最後,7 點幾8 點餐廳已經滿座了,早少少既話就唔洗等咁奈,比大家做個參考。
會唔會太有氣氛,浪漫氣氛逼人,好似同朋友有點太浪漫。
沙律都唔錯,生菜搭麻醬係我飛佛。但裡面既芝士有點難入口。