2022-04-29 115 views
自己海鮮自己揀☺️第一次自己夾起咁生猛嘅海鮮🦞即揀即劏,夠晒新鮮位於元朗嘅「醉辣鮮」海鮮粥底蒸氣鍋入門口就係自夾生猛海鮮區唔係任夾㗎‼️當然要跟返自己個套餐夾啦🤭人氣龍蝦海鮮餐$298@(另+1)一嚟先有紅棗杞子蟲草花蒸雞蒸雞嫩滑,醃得好入味新鮮嘅海鮮原汁原味蒸係特別鮮甜龍蝦啖啖肉,鮑魚好爽口蟶子、蜆勁鮮甜最不得了梗係粥底啦🤭精華所在,唔講大家都明有幾咁香甜🤤吃飽飽仲有芋頭西米露作結尾真係飽到上腦呀,抵食‼️⭐️套餐唔包飲品
自己海鮮自己揀☺️
第一次自己夾起咁生猛嘅海鮮🦞
即揀即劏,夠晒新鮮

位於元朗嘅「醉辣鮮」海鮮粥底蒸氣鍋
入門口就係自夾生猛海鮮區
唔係任夾㗎‼️當然要跟返自己個套餐夾啦🤭
人氣龍蝦海鮮餐$298@(另+1)
一嚟先有紅棗杞子蟲草花蒸雞
蒸雞嫩滑,醃得好入味

新鮮嘅海鮮原汁原味蒸係特別鮮甜
龍蝦啖啖肉,鮑魚好爽口
蟶子、蜆勁鮮甜

最不得了梗係粥底啦🤭
精華所在,唔講大家都明有幾咁香甜🤤

吃飽飽仲有芋頭西米露作結尾
真係飽到上腦呀,抵食‼️

⭐️套餐唔包飲品
2022-03-19 127 views
一場黎到元朗,當然食埋晚飯先走,爾巒附近有個地方叫天空之城,係錦上路站出面有架小巴去爾巒,坐左10分鐘到就到,行過對面就係天空之城天空之城就有幾間食肆,我就揀左比較多人幫襯既蒸海鮮,揀左醉辣鮮海鮮餐,除左有指定既海鮮,出面仲有d疏菜係任夾,星期六或日仲會有駐場live band,都幾特別紅棗杞子蟲草花蒸雞佢有張蒸各種海鮮同食物既指南卑大家參考,先上左個紅棗杞子蟲草花蒸雞,雞件都幾滑又入味,味道帶點甜味老火湯老火湯卑我想似中好飲,以為會好稠,但飲落味道都幾濃郁海鮮門口有一缸缸新鮮生猛既海鮮卑你自己去捉,揀完清洗乾淨就可以開始蒸海鮮有日本元貝、鮑魚、本地生蠔、蟶子、海中蝦,沙白、花甲 & 蜆,全部海鮮都夠晒新鮮,清蒸既食法更能食到佢既原汁原味蔬菜時令蔬菜可以係出面任夾,蒸完後都幾清甜海皇粥底蒸之前一早已加米同水,一邊蒸海鮮,一邊等佢既精華流晒入個粥底到,不過個味道就同我想像有d出入,唔夠鮮美同濃郁,較淡,同埋佢落得太多米,變左好多粥,飽到食唔晒環境我就覺得似係大牌檔咁,加上我係坐最近live band個張枱,佢一唱歌,個喇叭對正我真係好嘈,真係一d都唔enjoy,不過$198呢個價錢係幾抵

紅棗杞子蟲草花蒸雞

老火湯
老火湯卑我想似中好飲,以為會好稠,但飲落味道都幾濃郁

海鮮

蔬菜
時令蔬菜可以係出面任夾,蒸完後都幾清甜

海皇粥底

環境我就覺得似係大牌檔咁,加上我係坐最近live band個張枱,佢一唱歌,個喇叭對正我真係好嘈,真係一d都唔enjoy,不過$198呢個價錢係幾抵食既

2022-03-03 77 views
呢間餐廳係疫情之前都試過佢既海鮮粥底火鍋,環境,氣氛,服務,同食物都係我食過最好嘅一間!但疫情,佢推出左個盆菜,所以一於試下!買左個1488既盆菜同屋企人食,份量4至5人都有剩,好飽👍🏻!同坊間一般盆菜唔同,佢有龍蝦,帶子,鮑魚!而佢既味到同當時我食粥底火鍋既味道有9成既水準,雖然係外賣,但真係好好食!係一家人都推介既好餐廳👍🏻值得回味
係一家人都推介既好餐廳👍🏻值得回味
2022-03-03
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
  • 盆菜
  • 海皇粥底
平時蒸海鮮就食得,但係自己捉海鮮再自己蒸,就真係第一次🌟又幾好玩!海鮮全部都好生猛新鮮,大隻細隻都任你自己捉,捉完之後就會有人幫你清洗好,係咪蒸海鮮之前,可以食住蒸雞先,食完之後,跟住就可以開始蒸啦💗而出面都有配料俾你拎嚟配合蒸海鮮,我哋都拎咗粉絲,你整粉絲蒜香海鮮😋整體感覺好食又好玩,海鮮新鮮生猛,有大隻,真係好好食😋真心唔錯👍🏻
Type of Meal
Dinner
2021-12-11 1371 views
以前係錦上路番工,今日重回舊地,點知發覺以前的飯堂(有冇人識 NZ餐廳😂) 變咗打邊爐的好地方😱.格局冇變,但格調提升了!依舊寬敞及有分室內外,而室外地方仲有 liveband的舞台,下次要預啱時間睇 show😎.🟥藥膳雞煲🐔配粥底火鍋🟧首先上紅棗杞子蟲草花蒸雞,超香甜酒味。雞件值得一讚😍因為好嫩滑好juicy,連雞皮都好鮮甜💯好味到停唔到口,如果淨食雞呢個不夠喉!.🟨$198套餐:8款海鮮🟩食完雞煲,再上8款海鮮,包括:元貝,蟶子,蝦,沙白,花甲,蜆,鮑魚,生蠔.🟨$238 套餐:加多蟹及波士頓龍蝦🟩.近餐廳門口有一堆大魚缸,所有海鮮都係自己係魚缸夾,龍蝦&蟹都超級生猛周身郁,彈到我濕哂,而鮑魚啜個缸實一實好新鮮。夾完俾職員處理洗淨,之後番位等食~.蟹&龍蝦🦀超級多膏♥唔係十分大隻但勝在肉質好鮮甜。.生蠔鮑魚🦪夠飽滿,啖啖肉☺鮑魚又夠彈牙.餐廳仲大量供應蒜蓉碎及粉絲,實行可以自己整⏩蒜蓉粉絲扇貝/蟶子,加少少辣椒豉汁非常惹味😋.🟦前菜🟪等食海鮮的時候,除咗蒸雞,仲會先上燉湯及温泉蛋。今次係五指毛桃湯,超清甜潤喉同!💯 而温泉蛋未算好流心,但都非常滑嘟嘟。.⬛自助蔬菜吧⬜飲完湯仲可以去
🟥藥膳雞煲🐔配粥底火鍋🟧
🟨$198套餐:8款海鮮🟩
🟨$238 套餐:加多蟹及波士頓龍蝦🟩
夾完俾職員處理洗淨,之後番位等食~
蟹&龍蝦🦀超級多膏♥唔係十分大隻但勝在肉質好鮮甜。
生蠔鮑魚🦪夠飽滿,啖啖肉☺鮑魚又夠彈牙
🟦前菜🟪
⬛自助蔬菜吧⬜
飲完湯仲可以去任夾下蔬菜及菇類添,仲有蕃薯/芋頭/瓜等,非常豐富,我自製咗個蔬果籃排得靚靚架(我覺得😂) 出面賣$4x架😂
去到最後就食粥,平時出面食都係加生米,呢度係加飯,連粟米南瓜粒,好快熟。而湯底係豬骨湯,仲有大大舊豬骨,綿密的粥滲著海鮮的鮮,真正捧腹而回!
  • 肉蟹
  • 紅棗杞子蟲草花蒸雞
2021-12-11 156 views
主要食生猛任食海鮮蒸氣火鍋$198/位(原價$278)醉辣鮮海鮮餐包括:是日精選老火湯、溫泉蛋、元貝、鮑魚本地生蠔、蟶子仲有呀!海中蝦、沙白、花甲蜆都包括埋,連埋任食蒸選時蔬、海皇粥底,甜品,你話係咪抵到爛?😍$268(原價$368)人氣龍蝦海鮮餐包括:是日精選老火湯、紅棗杞子蟲草花蒸雞、海中蝦🦐、沙白、花甲、蜆除此之外,仲有溫泉蛋、龍蝦(半隻)、日本元貝未算呀!套餐仲加埋肉蟹(半隻)、蟶子、鮑魚、本地生蠔等等正正正!位於元朗爾巒對面街嘅地方😋😋天空之城🥳🥳

主要食生猛任食海鮮蒸氣火鍋

$198/位(原價$278)醉辣鮮海鮮餐包括:
是日精選老火湯、溫泉蛋、元貝、鮑魚
本地生蠔、蟶子

仲有呀!海中蝦、沙白、花甲

$268(原價$368)人氣龍蝦海鮮餐包括:

除此之外,仲有溫泉蛋、龍蝦(半隻)、日本元貝

未算呀!套餐仲加埋肉蟹(半隻)、蟶子、鮑魚、本地生蠔等等

正正正!
位於元朗爾巒對面街嘅地方😋😋天空之城🥳🥳
2021-07-28
2021-12-10 105 views
位於天空之城既呢間蒸氣火鍋店最大既特色竟然有live band,不過好似吾係日日有的,聽住歌再食住海鮮真係人生一大享受😎前菜有老火湯加溫泉蛋,大部分海鮮係晒門口,店員會帶你自己夾的,睇到海鮮們都非常生猛🙈龍蝦好彈牙個頭仲好多膏,蒸生蠔好飽滿 蒸完都冇縮水,肉蟹都好鮮甜,全部海鮮都好新鮮,蒸完吾需要點任何調味料已經好好味😋外面仲有蔬菜區可以自己夾,食完晒海鮮同蔬菜就可以食個粥底了,個粥吸收晒海鮮既味道,勁正!雖然我已經好飽但都食左兩碗😂最後仲有埋糖水食,飽到差啲行吾郁🤤🤤🤤
最後仲有埋糖水食,飽到差啲行吾郁🤤🤤🤤
2021-12-01 113 views
每次經過高埔村都會看到這店的招牌,心中暗暗已記低要去一次。坐下挑選好自己心儀的海鮮套餐後,在等待海鮮上菜之前,可以先喝足料無味精的老火湯,再吃上一溫泉蛋。粥底放好之後,首先會先蒸紅棗杞子蟲草花雞。雞件經紅棗、花雕酒、蟲草花醃製,十分入味,肉質嫩滑,份外鮮甜。沙白、花甲、蜆、蟶子、扇貝、海中蝦都是按人數由店家預備好,而客人就可以到外面幾個大魚缸自己挑選鮑魚和生蠔,店員會替客人清洗處理乾淨,再上菜。每款海鮮都有特定的蒸煮時間,客人只要按相關時間蓋上蓋子即可,操作簡單。沙白、花甲同蜆粒粒飽滿,鮮甜又多汁。蟶子爽口juicy,扇貝鮮甜,鮑魚彈牙,海中蝦很新鮮,生蠔肥美嫩滑。款款鮮味十足。而蒸選時蔬也有不少蔬菜選擇,生菜、娃娃菜、翠玉瓜、金菇、冬菇、粟米等,不能錯過的是粟米和蕃薯,都十分香甜。在蒸煮完海鮮和時蔬後,就可以打開鍋中的寶藏,粥底有芋頭、南瓜同豬骨,結合雞肉、海鮮和蔬菜的精華,每一口都十分幸福。最後,一碗紅棗燉桃膠,真是又甜又蜜。這樣鮮甜的海鮮,真是性價比之選。
每次經過高埔村都會看到這店的招牌,心中暗暗已記低要去一次。

沙白、花甲同蜆粒粒飽滿,鮮甜又多汁。

最後,一碗紅棗燉桃膠,真是又甜又蜜。
這樣鮮甜的海鮮,真是性價比之選。
2021-12-01 84 views
天氣開始凍喇😳又係時候食蒸氣火鍋,作為元朗人就係元朗食啦🤓去左間好多人食嘅蒸氣火鍋入門海鮮餐 $198套餐入面咩有齊晒基本海鮮,最得意就係佢哋有得自己出去夾海鮮~我哋嘅套餐可以自己夾鮑魚、生蠔。成個過程好得意有得自己落手玩🤗夾完之後比職員即時清洗、開殼。坐返埋位後,職員即刻攞咗椰子雞湯俾我哋🤭暖笠笠,好香椰子味,飲完個人暖曬。然後就到蒸氣火鍋,一打開就有紅棗杞子蟲草花蒸雞,雞肉好滑,好香藥材味😳,好食。鮑魚、生蠔、日本元貝、海蝦、花甲,每種海鮮都新鮮,大家記得睇返相應蒸煮時間😙咁就食到最好食嘅海鮮~自助吧枱仲有好多蔬菜🥬任食,粟米、南瓜、娃娃菜等等。食曬所有蒸海鮮,仲有更加精彩嘅粥底火鍋,入面有大大件排骨、南瓜🎃所有海鮮嘅精華都落曬去,大滿足🍲最後原來仲有甜品,紅棗桃膠糖水,唔會太甜,桃膠份量好多,好有咬口。🌟值得一讚就係所有職員都好好禮貌,好快手幫手收碟,主動問有無野要幫忙😳👍🏻讚

入門海鮮餐 $198

2021-11-22 116 views
尋晚大約8點去到 餐廳裝修闊落而且有數個大水缸裝滿了很多海鮮比客人職場挑選。餐廳座位寬闊,坐得舒服我哋選擇了一隻龍蝦一隻蟹的套餐。侍應幫我們下單後,便邀請我們到大水缸錢去進行海鮮挑選。我們可以餐可以讓我們2隻龍蝦 一隻肉蟹,兩隻鮑魚,兩隻生。在魚缸裏的海鮮全部10分新鮮 龍蝦,肉蟹10分生猛。過程十分有趣魚缸旁更有自助區 將我們夾一些新鮮蔬菜及添加醬油等挑選師父會即場把我們捉到的海鮮處理。我們回到座位等候海鮮時,餐廳先上了蟲草雞,老火湯,溫泉蛋等前菜。蟲草雞放在正喎正5分鐘即可,打開蒸蓋後,濃烈的蟲草花香撲鼻而來。雞肉10分幼嫩,調味濃郁。老火湯10分香濃,第一啖已經知道係煲咗好耐嘅老火湯 用料十足溫泉蛋10分嫩,蛋味濃郁食完錢賽後海鮮拼盤剛好上菜海鮮拼盤擺盤精美 完全拍得上高級餐廳 滿滿的海鮮放在一個盤上,打卡值一流海鮮拼盤上有 兩隻龍蝦,兩隻鮑魚,一隻肉蟹,兩隻生蠔,聖子貝類以及海蝦首先我們蒸貝類以及聖子蒸5分鐘即可。貝類 聖子十分生鮮 味道十分鮮甜 完全不用點豉油。 品嚐海鮮的原味即可!然後我們蒸了鮑魚及生蠔鮑魚肉咁彈牙 十分滿足生蠔蠔味十足10分鮮甜然後煮了一些海蝦海蝦10分新
侍應幫我們下單後,便邀請我們到大水缸錢去進行海鮮挑選。
魚缸旁更有自助區 將我們夾一些新鮮蔬菜及添加醬油等
挑選師父會即場把我們捉到的海鮮處理。
溫泉蛋10分嫩,蛋味濃郁
食完錢賽後海鮮拼盤剛好上菜
海鮮拼盤擺盤精美 完全拍得上高級餐廳
滿滿的海鮮放在一個盤上,打卡值一流

首先我們蒸貝類以及聖子
蒸5分鐘即可。
然後我們蒸了鮑魚及生蠔
鮑魚肉咁彈牙 十分滿足
生蠔蠔味十足10分鮮甜
然後煮了一些海蝦
海蝦10分新鮮每隻都10分生猛
鮮甜可口肉質彈。
最後都重頭戲 就係蒸蟹及蒸龍蝦。
捉蟹除咗多肉而且有很多蟹膏肉質鮮甜。
蟹味濃郁。
龍蝦大大隻而且肉質十分之彈牙好有咬口,多膏,啖啖肉。

食晒全部海鮮 原來仲有一個海鮮粥食
海鮮粥給滿了海鮮的精華 完全不用加任何調味料!

總括來說這一餐cp值十分高 而且海鮮10分生猛分推薦大家經過 就嚟試吓啦!
  • 肉蟹
  • 蟶子
  • 粥底
2021-11-20 84 views
今次去醉辣鮮食海鮮大餐。聽個名以為係食辣野,點估到佢係食活捉海鮮!我地叫左個原隻龍蝦海鮮套餐,嗰度有任食蟹同埋蜆嘅餐,不過嗰日唔係任食嘅胃口,所以揀咗龍蝦定食餐就算。一開始佢就會俾個筒我哋,出去自己揀新鮮嘅海鮮,都幾好玩。揀完之後員工就會喺open kitchen清理加工,而我哋喺海鮮加工嘅時候,就去攞醬料,蔬菜(任食)食住等。一開始有個蟲草雞,雞肉好滑好入味,蔬菜我哋自己加粉絲同埋蒜蓉,簡單好味!海鮮拼盤黎講,冇嘢可以挑剔,新鮮好味。高度推介龍蝦!而最後仲有個充滿海鮮味嘅粥底,因為太多嘢食食唔晒,啲粥我哋都要帶走。*************評分: 8.5/10簡評: 有得食,有得玩,去啦

*************
評分: 8.5/10
簡評: 有得食,有得玩,去啦
2021-11-12
2021-11-12 1976 views
天氣開始凍,就想食啲熱野暖下個身。次次經過呢間海鮮嘅餐廳都好多人,今日就同朋友一齊入去食。🍤入邊環境都幾好,分咗兩個部份,有大堂同埋上少少好似房仔咁嘅,鍾意靜啲或者熱鬧啲都得。呢度最特別嘅係會有live Band show 㗎!食嘢都會心情好啲。🎼呢度主要都係做套餐價,可以揀返想要嘅海鮮份量,我哋今次揀咗$198 。😎自己可以去粥鮑魚同埋生蠔,細隻都幾大隻同埋新鮮,之後會有專人幫你清洗返,上碟之後大大盤海鮮,望到都覺得吸引😋😋一開始會有個蒸雞做頭盤先,雞肉好嫩滑,仲落咗少少藥材,好補身!👍🏻👍🏻之後就開始主角啦,鮑魚好鮮甜,鍾意嘅可以自己去拎醬料都得,不過我覺得原汁原味食仲家食到海鮮嘅鮮味😍鮑魚大大隻,落去爽口彈牙,跟返佢個指引時間蒸海鮮,啱啱好,唔會過龍🍴啲蜆全部都好新鮮大隻, 4分鐘之後全部開晒口,仲要冇沙,真係好足料!我同朋友都好鍾意食蔬菜,呢度嘅蔬菜係自助式嘅,自己鍾意拎幾多都得,脆肉瓜好鮮甜,吸左啲海鮮嘅汁!最後梗係成餐嘅精華啦,粥底,落咗好多唔同類型嘅蔬菜,仲有豬骨,啲粥煲到好麵,口感都好豐富,就算已經食到好飽都忍唔住食埋個粥🍲🍲海鮮大餐好滿足,就算兩個人人少少又夠食,多人

海鮮大餐好滿足,就算兩個人人少少又夠食,多人啲其他套餐都一樣咁開心🥳
2021-10-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 海皇粥底
2021-11-11 226 views
天氣真係開始轉涼啦🍃🍃今年已經打左幾次邊爐🍲係時候黎少少🤏🏻變化......海鮮🌊蒸氣鍋🤣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪海鮮餐 ($198)依個係最入門版,但都已經包左💁🏻‍♀️🔸老火湯🔥 🔸溫泉蛋🥚 🔸蟲草花蒸雞🐓🔸海鮮8️⃣款🌊🔸(任食)蔬菜🥬🌽🥒🍄🍠🔸海皇粥底🥣 🔸甜品🍮.▫️老火湯🔥 : 椰子煲雞湯🥥🐓▫️溫泉蛋♨️ : 以免篤穿會流走𝐝蛋汁,我☝🏻啖啪左入口🤪▫️蟲草花蒸雞🐓 : 雞件🐔醃過好夠味,而且有好多舊。.🔸海鮮8️⃣款 包括窩心💕枱面有張卡📑俾我地參考蒸既時間⏱ 💕海鮮類🌊都好新鮮 生猛💦,𝐒𝐢𝐳𝐞又唔細💕.▫️鮑魚 ▫️本地生蠔🦪 : 𝟐款都係自己出去魚缸到自己夾🥢鍾意邊隻夾邊隻😌 生蠔係即開,揀到𝟐隻都係肥嘟嘟☺️鮑魚口感彈牙,唔韌🤓▫️日本元貝 : 大大粒⚪️(蔬菜🥬自助區💁🏻‍♀️ 仲有得拎粉絲 & 蒜蓉🧄加面蒸)▫️蟶子 : 勁粗勁🤌🏻大隻🤗▫️沙白 ▫️花甲 ▫️蜆 : 𝟑款都🙅🏻‍♀️冇沙,一啖一隻好爽👄▫️海中蝦 : 蝦肉🦐爽口彈牙🤓.▫️蔬菜 (自助🥢)任食❣️都唔少款,食得晒先好拎呀😏🍄 : 冬菇 • 金菇 • 雞脾菇🥬 : 菜心 • 生菜

天氣真係開始轉涼啦🍃🍃
今年已經打左幾次邊爐🍲
係時候黎少少🤏🏻變化......海鮮🌊蒸氣鍋🤣
▪海鮮餐 ($198)
依個係最入門版,但都已經包左💁🏻‍♀️
🔸老火湯🔥 🔸溫泉蛋🥚 🔸蟲草花蒸雞🐓
🔸海鮮8️⃣款🌊
🔸(任食)蔬菜🥬🌽🥒🍄🍠
🔸海皇粥底🥣 🔸甜品🍮
▫️老火湯🔥 : 椰子煲雞湯🥥🐓
海鮮餐

蟲草花蒸雞🐓

▫️蟲草花蒸雞🐓 : 雞件🐔醃過好夠味,而且有好多舊。
海鮮餐

🔸海鮮8️⃣款 包括
溫泉蛋♨️

生蠔係即開,揀到𝟐隻都係肥嘟嘟☺️
鮑魚口感彈牙,唔韌🤓
▫️日本元貝 : 大大粒⚪️
(蔬菜🥬自助區💁🏻‍♀️ 仲有得拎粉絲 & 蒜蓉🧄加面蒸)
▫️蟶子 : 勁粗勁🤌🏻大隻🤗
▫️海中蝦 : 蝦肉🦐爽口彈牙🤓
老火湯🔥 : 椰子煲雞湯🥥🐓
▫️蟶子 ▫️沙白 ▫️花甲 ▫️蜆
海皇粥底

▫️蔬菜 (自助🥢)
任食❣️都唔少款,食得晒先好拎呀😏
🍄 : 冬菇 • 金菇 • 雞脾菇
🥬 : 菜心 • 生菜 • 娃娃菜
甜甜蕃薯🍠 • 甜甜粟米🌽 • 翠玉瓜🥒
要健康💪🏻一定要食菜呀。
▫️海皇粥底
食到咁上下,店員會過黎幫你煮🧑🏻‍🍳,睇下需唔需要加水……
粥底本身有加豬骨🐷同南瓜🎃
不過味道同你頭先食過咩係直接有關係🤭
因為你🔥蒸海鮮時候既精華 / 汁 / 香味...
都會索晒🤤,所以依碗粥🥣好鮮甜 • 鮮味🥰
另外,餐廳仲會俾一碗脆米✨撈粥食🥄
桃膠紅棗圓肉糖水

▫️甜品 🍮
店員姐姐拎黎既時候,講左句好有益嫁💪🏻
係超足料既桃膠紅棗圓肉糖水🙆🏻‍♀️
暖🔥既更養生💃🏻
勁岩靚靚滋補養顏呀🧏🏻‍♀️甜度適中。
▪️Coke Zero • 罐 ($15)
▪️竹蔗茅根 • 枝 ($15)
▪️醬汁費 ($10 / 位)
蒜蓉🧄 • 炸蒜 • 芫荽 • 蔥 • 辣椒仔🌶️ • 辣椒油 • 豉油,有齊晒 😎
🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎%服務費
🔺有𝟑𝐡𝐫𝐬 𝐅𝐑𝐄𝐄 🅿️𝐚𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠🚗🚙
🔺星期六 • 日仲有👩‍🎤👨‍🎤𝐋𝐢𝐯𝐞 𝐁𝐚𝐧𝐝🎤🎸演出,超好氣氛🎊

🔺店員們服務一流👍🏻,𝐊𝐞𝐞𝐩住幫我地倒骨碟,換碟🍽……又會留意住我地有冇需要幫手🙇🏻‍♀️
🔺記得📲𝐁𝐨𝐨𝐤枱,咁抵又好𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞,好爆場🈵
2021-11-06 927 views
《🇭🇰香港一日遊 - 元朗大西北膠遊記🛣》第三站:天空之城⛅️之前見人介紹過,話有個翟道翟嘅地方,諗住可以打吓卡,行吓,但我哋一嚟遲咗去,二嚟搵唔到😂唔知係咪閒日冇嘅呢,計漏咗添~之後去咗好多人食嘅舖頭食海鮮蒸氣火鍋,我哋2個人要咗個basic海鮮餐~最得意係可以自己出去夾海鮮,嚟到呢到真係好似去咗旅行咁,有得食又有得玩吓~間唔中出城去遠啲地方係幾開心嘅~🥥是日精選老火湯🐥今日呢個係椰子雞湯,好清甜,仲有好多椰子肉,一嚟就飲呢個湯感覺特別溫暖舒服溫泉蛋🥚好滑又煮得靚嘅溫泉蛋👍🏻正紅棗杞子蟲草花蒸雞🐤飲完湯,一開始就係食蒸雞啦,呢個蒸雞好大陣藥材味,味道好好,感覺好滋補,冬天食一流👍🏻鮑魚、本地生蠔🦪呢2種都係出去自己夾嘅,玩咗陣,幾得意,左揀右揀點揀都得~最好揀啲郁得勁啲嘅,咁就一定新鮮啦~揀好俾師傅就可以啦,佢會幫你洗乾淨先拿上枱,感覺唔錯~🦞日本元貝 蟶子 海中蝦🦐沙白 花甲 蜆🦀個人最愛元貝蟶子😍好味又鮮又唔老!蝦都爽口新鮮👍🏻記得要跟佢枱上指示牌去睇每樣食材蒸幾耐~過老就唔好食架啦~同另外加錢可以有埋蟹同龍蝦,但呢次我就冇加啦,因為唔係太餓,驚食唔晒佢嘅自助吧仲可以任食🥬時蔬、🌽
《🇭🇰香港一日遊 - 元朗大西北膠遊記🛣》

第三站:天空之城⛅️

🥥是日精選老火湯🐥

溫泉蛋🥚
好滑又煮得靚嘅溫泉蛋👍🏻正

紅棗杞子蟲草花蒸雞🐤

鮑魚、本地生蠔🦪

🦞日本元貝 蟶子 海中蝦🦐沙白 花甲 蜆🦀

佢嘅自助吧仲可以任食🥬時蔬、🌽粟米、🍄菇類等等,每人包🧃一支嘢飲。見好多人食得好開心,影晒相又有房可以唱k,不過疫情期間要check吓先好去呀,唔知係咪一定開㗎~

所有嘅蒸海鮮蒸雞等等嘅精華全部都跌落去粥底火鍋入面,所以最後粥底火鍋都特別清甜,鮮味濃郁,呢個粥底火鍋仲有🎃南瓜、🐷排骨,所以非常之夠味👍🏻食完真係好飽~

最後仲有紅棗桂圓桃膠糖水,清甜滋潤👍🏻

💰$198+10% service charge
⭐️4星/5星🈵分
🚩醉辣鮮 (天空之城) (元朗)
📍元朗錦田高埔村110號天空之城地舖
🚃我喺搭到去港鐵元朗站,Yoho Mall巴士站轉64K巴士高埔路落車,直路行5分鐘左右

2021-11-03
$200 (Dinner)
2021-11-06 127 views
相信大家都食過蒸氣火鍋有咩咁特別要介紹呢? 😈門口有幾個大水箱,蟹🦀、龍蝦🦞、鮑魚、聖子等等,全部都係由你自己親手活捉,揀岩想要就比人即劏即清洗😁即蒸即食鮮甜無比🤤價錢由$198-368睇吓你想要咩套餐,選擇非常有彈性💯💯💯另外仲有有湯、溫泉蛋、甜品😁仲有無限既蔬菜任你食🥬🌽🥕🎃🌶🥦🍆服務有水準,個個都好細心教你幫你整,亦好勤力幫你換碟,加分加分👍🏻👍🏻👍🏻
相信大家都食過蒸氣火鍋
有咩咁特別要介紹呢? 😈

即蒸即食鮮甜無比🤤
價錢由$198-368
睇吓你想要咩套餐,選擇非常有彈性💯💯💯

另外仲有有湯、溫泉蛋、甜品😁
仲有無限既蔬菜任你食🥬🌽🥕🎃🌶🥦🍆