2022-10-10
Bookmark 左一段時間既鈴鮨刃😊終於可以黎朝聖打卡喇😍 餐廳設計走華麗風格😎吧枱及走廊完全想瘋狂打卡😎閃閃爍爍真係好靚😍呢度不論環境、食材及餐具擺盤都別具心思🥰🔺前菜沖繩水雲食落爽口幾清新😉京都腐皮好滑充滿豆香😍梅貝 (冬風螺) 甜甜地食落有嚼勁😍蟹肉茶碗蒸🥚🦀蟹肉絲鋪滿蒸蛋🥚上湯好濃郁🤤茶碗蒸入面有冬菇及雞肉提鮮🤤刺身🐠🦐先由淡味既開始🤤右口魚簡單以薑花及酸汁啫喱提升鮮味😍北海道新鮮北寄貝點少少washbi食到貝肉清甜爽口☺️濃味刺身正值秋都魚季節肉質厚實以紫蘇葉一齊食配以特製醬汁食用😊味道清新,非常新鮮🥰銀鱈魚肉質順滑☺️略帶油香絲魚下面有我最鍾意既蓮徑😉好正一品料理🥣鱸魚蛋白燒栗子以茄子墊住加埋脆口米通一齊食特別過癮😊壽司🍣🔺深海池魚質感清爽好有份量😍🔺石垣貝經過師傅一拍回生爽滑彈牙😋🔺牡丹蝦好黏口蝦膏超濃味而且無咁單調🍤🔺赤陸油鮨豐富☺️輕輕一咬魚油在口中融化🥰🔺Tora 蛇腹部最肥根位油脂突出且濃味❤️一邊咀嚼下口感特別肥美滑潤☺️🔺白海膽 味道鮮甜帶回甘☺️ 質感creamy好想Encore🧡🔺右口魚一向是我最愛的魚類之一🥰經過輕輕炙燒真正入口即化🤤甘甜魚油緩緩滲出層次更豐富😍小
🔺前菜
飲落好濃郁味道剛好😊飲完暖粒粒🤓
甜品🍨
芝士味雪糕好滑溜🍨芝士味較淡奶味香濃👍
Sake 🍶
伯樂星酒味非常均衡🙌酒香同刺身及壽司相當夾☺️飲落帶花香及米香味😋入口時都帶點點甜味😎唔覺意就飲哂一支😍