2013-03-25
與友人係尖沙咀飲完野十一點幾, 想搵個位坐低食甜品, 記起甜牙牙開左間新分店係附近就去左朝聖一番諗係咁夜唔駛點等位, 點知一去到坐無虛席, 都等左大約5分鐘先有位我揀左個流心芒果粒粒布丁, 開頭諗布丁仔都要成$38會唔會貴左D, 點知食落淡淡芒果肉, 但係個樣就唔係咁靚, 多口問店員先知原來佢地特登唔落魚膠粉, 寧願捨棄樣靚都要增加食物質素, 抵讚朋友則揀左個三式蕉焗杏仁片片朱古力窩夫, 因為貪佢個名好得意, Menu介紹三式蕉分別係脆蕉蕉, 香蕉蕉同焦糖蕉蕉, 總之好多蕉啦! 朱古力窩夫一般般, 但係雪糕配杏仁片好有口感, 加上最特別係脆蕉蕉, 燒過來的蕉蕉香脆脆, 口感味道一流另外叫左杯即磨咖啡, 無咩特別, 合格有餘總結覺得甜牙牙堅唔錯, 只係擔心再繼續開分鋪會唔會保持到咁o既水準 (希望唔會好似某些大連鎖分店數十間質素卻日差)
(希望唔會好似某些大連鎖分店數十間質素卻日差)
Other Info. :
繼續努力, 保持水準, 分店再開!