2021-06-16 37 views
放工約左屋企人去觀塘亞太中心既真味鮮廚食雞煲加火鍋。第一次幫襯當然對餐廳充滿期望喇!套餐分有兩款,一款是配蟹,一款是配龍蝦。我地就食龍蝦喇!雞煲:平時對於雞煲興趣不大,因為又油又咸,仲依度既雞煲大大不同,我竟然要求加多份雞黎食!雞皮口感爽口,雞肉嫩滑,而味道吾會太過咸,辣味會慢慢加辣。刺身:一次性的刺身,有好多款時令刺身。特別提到是鮑魚是整隻上的,口感軟中帶爽口,吾會難於咀嚼,味道鮮甜!而三文魚同帆立貝鮮味十足,又夠晒厚度啊!湯底揀左沙地瓜瑤柱湯鍋,味道清甜。特級安格斯肥牛:顏色鮮艷,牛脂分佈比例平衡。焯後肥牛滲出吾少肉汁,口感滑滑的,牛香味突出!中意食牛既朋友吾可以錯過。海鮮拼盤:真的很誇張的拼盤,包羅萬有!每人會有半隻龍蝦,龍蝦吾會太細太少肉,肉質彈牙又夠鮮味!蟶子同樣大大隻,焯後極爽口又鮮甜!扇貝、貴妃蚌、大蜆三者好鮮又無沙。海蝦夠晒實肉又彈牙啊!鱔片加龍躉腩同樣出眾。其他火鍋配料:配料真系夠晒多之餘,又夠高質!普通配料例如芝士腸、蟹柳、丸類等等也是乾淨,估吾到仲有好耐無食既鵝腸食,脂肪已被清得七七八八,好夠爽口啊!

放工約左屋企人去觀塘亞太中心既真味鮮廚食雞煲火鍋。第一次幫襯當然對餐廳充滿期望喇!套餐分有兩款,一款是配蟹,一款是配龍蝦。我地就食龍蝦喇!

湯底揀左沙地瓜瑤柱湯鍋,味道清甜。

2021-06-14 163 views
太太又來接我收工,在九龍灣沒什麼好食,便轉戰觀塘,到達APM逛了一逛,太太提議到1亞太中心看看,見到大廈樓下水牌便決定試試這家真味鮮廚位置(9/10):位於APM旁1亞太中心,港鐵觀塘站A2出口步行約5分鐘環境(7/10):傳統中式酒樓裝修,空間夠大,座位亦算是舒適服務(9/10):侍應勤快收拾,亦會主動加湯及幫忙拿自家製飲品,亦會跟客人談天,充滿人情味食物(9/10):本來沒期望,但食物無論份量及質素都非常有驚喜,CP值超高任飲任食海鮮火鍋(波士頓龍蝦)~$268/位任飲任食海鮮火鍋有肉蟹及波士頓龍蝦兩款選擇,看到價格只差$30/位,二話不說便選了波士頓龍蝦餐刺身拼盤先來的是刺身拼盤,在載滿冰的盤放上多款刺身,有三文魚、吞拿魚、帆立貝、希靈魚、北寄貝、八爪魚,更有鮑魚,相當有誠意,而刺身食下去都很鮮味,唯一煮熟的鮑魚嫩滑易入口重慶雞鍋雞煲香辣惹味,雞肉很新鮮,不是雪藏雞腿肉,肉質嫩滑,且份量不少,若不是有火鍋主菜,我們也想加點波士頓龍蝦海鮮盆湯底選了沙地瓜瑤柱湯鍋,有大量冬瓜及瑤柱粒,既解暑亦清甜主菜的波士頓龍蝦海鮮盆份量非常誇張,有龍蝦、海螺、蟶子、扇貝、白貝、海蝦、蛤蜊、鱔片及龍

任飲任食海鮮火鍋(波士頓龍蝦)~$268/位

波士頓龍蝦海鮮盆
湯底選了沙地瓜瑤柱湯鍋,有大量冬瓜及瑤柱粒,既解暑亦清甜

主菜的波士頓龍蝦海鮮盆份量非常誇張,有龍蝦、海螺、蟶子、扇貝、白貝、海蝦、蛤蜊、鱔片及龍躉頭腩,大部份是在餐廳魚池即活捉即處理,相當新鮮,性價比極高

龍蝦
主角的龍蝦是極少有用上新鮮的龍蝦,所以肉質結實而鮮味,而且兩個人是一整大隻,相當滿足。其實單是這個海鮮盆在很多餐廳已是上最少400元的份量了

特級安格斯肥牛
肥牛油花平均有牛味,肉質嫩滑亦沒有根,質素中上

巨形水餃皇
水餃真的很大隻,而且蝦肉及豬肉都很鮮味多汁,可惜的是每人只有一隻

任食火鍋食材
除了套餐指定食物外,還有不少任食的火鍋食材,以下是其中我們有試過的:
沙白蜆~份量多而大小適中很鮮味

廣島蠔~蠔肉算新鮮有口感,海水味濃

鮮蝦滑~蝦滑鮮而滑,有彈牙口感

魚腐~軟滑而有炸過的香味

蜂巢豆腐~豆腐很能吸湯,口感不錯

蟹柳~大片而香甜,不過較易散

貢丸~有香菇味的貢丸,普普通通

午餐肉~夠厚而有肉香,如可煎過會更好

炸魚皮~夠香脆,火鍋不可以沒有魚皮吧

唐生菜
唐生菜~擺出來像盆栽,生菜很鮮甜

任飲飲品
除了有幾款罐裝汽水及啤酒外,最有特色是有幾款自家製飲品,而我們最喜歡就是紅蘿白栗米水,既清甜亦解渴

總括來說,這家真味鮮廚很讓人驚喜,食物的質素遠比想像中高,份量亦多,服務亦不錯,價錢亦實惠,CP值極高

🌺真味鮮廚
🌺地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓
2021-06-10
$268 (Dinner)
龍蝦
唐生菜
2021-06-13 94 views
老公下個生日,阿妹好有心,提早請我哋去慶祝,佢book左觀塘真味鮮廚任食任飲海鮮火鍋放題。真味係一間酒樓,地方整潔寬敞。放題分兩種,主要係分肉蟹或波士頓龍蝦海鮮盆,其他任食係一樣。入座後首先食重慶雞鍋,雞件嫩滑,醬汁濃郁,香辣惹味,提提大家雞件係任食嘅!再上刺身拼盤,鮑魚鮮甜彈牙、帆立貝、三文魚、北寄貝、八爪魚和吞拿魚,都好新鮮。湯底三選一,揀咗沙地瓜瑤柱湯鍋,原來沙地瓜即係冬瓜!跟住上係一大盆海鮮拼盤,海鮮係時令,每日唔同。今日新鮮海鮮就有波士頓龍蝦,帆立貝、蟶子王、海蝦、翡翠螺、鰻魚、龍躉、大蜆。海鮮用冰底墊住,保持新鮮。龍蝦肉質彈牙又鮮甜,其餘都好新鮮,鮮味十足。特級安格斯肥牛:油花分布均勻,肉質特別香嫩。巨形水餃皇,真係好大隻,餡料飽滿又足料,內裏鮮蝦木耳好爽口,豬肉鮮甜。以上都是以人頭計一次性的食物,跟住就可以任食餐紙上的火鍋配料,還有收費火鍋配料選擇。黑豚肉鮮嫩,鱔片,鮮蝦滑彈牙,我最鍾意鵝腸、洗得乾淨冇異味,好爽口,鴨血嫩滑有益!
湯底三選一,揀咗沙地瓜瑤柱湯鍋,原來沙地瓜即係冬瓜!
特級安格斯肥牛:油花分布均勻,肉質特別香嫩。
跟住就可以任食餐紙上的火鍋配料,還有收費火鍋配料選擇。
2021-06-07
2021-06-11 228 views
幾個月前在這家"真味鮮廚"嚐過 蒸氣火鍋很不錯相當回味! 今天雖是炎夏日子,但都總是心思思的…… 約了好友撑撑枱脚享受一下火鍋之樂!晚上六時來到觀塘亞太中心六樓,地方整潔闊落,設有卡位,坐下感到相當舒適!冷氣夠凍十分爽!多款醬汁排列整齊~設有大型海鮮魚缸 原來除了蒸氣火鍋還有這個海鮮火鍋放題之選! 頭輪時段; 5:30~8:00(離坐計)波士頓龍蝦套餐~成人每位$268 肉蟹套餐~ $ 238免收茶費尾輪:8:15~10:00還有8折優惠!三款任選鍋底~選了……沙地瓜瑤柱湯鍋(冬瓜)( 7位以上可選兩款 )包括重慶雞鍋任食雞的質素不錯!啖啖肉夠嫩滑,味道好!先上刺身拼盆材料非常新鮮,色澤鮮明!尤其鮑魚甘甜彈牙,帶子軟滑鮮甜!選了龍蝦餐~一大盆充滿海洋氣息的食材非常有瞄頭!(這個盆沒有劃一的,當天供給6~8款時令海鮮 )。有,龍蝦,海蝦,帶子,馬刀貝,美國螺,蟶子皇, 龍躉腩,大鱔片等。還包括特級安格斯肥牛一份巨形水餃皇,每位一粒非常新鮮! 值得一讚!安格斯牛肉味道濃郁,鮮甜!除了以上還有多款任食配料選擇!我們衹點了一些蜆,響鈴,鱔片,廣島蠔和菜。因爲單吃這份套餐內的配料已
幾個月前在這家"真味鮮廚"嚐過 蒸氣火鍋很不錯相當回味!
今天雖是炎夏日子,但都總是心思思的……
約了好友撑撑枱脚享受一下火鍋之樂!
晚上六時來到觀塘亞太中心六樓,

地方整潔闊落,設有卡位,坐下感到相當舒適!
冷氣夠凍十分爽!

多款醬汁排列整齊~

設有大型海鮮魚缸

原來除了蒸氣火鍋還有這個海鮮火鍋放題之選!
頭輪時段; 5:30~8:00(離坐計)
波士頓龍蝦套餐~成人每位$268
肉蟹套餐~ $ 238
免收茶費
尾輪:8:15~10:00還有8折優惠!

三款任選鍋底~
選了……沙地瓜瑤柱湯鍋(冬瓜)
( 7位以上可選兩款 )

包括重慶雞鍋任食
雞的質素不錯!啖啖肉夠嫩滑,味道好!

先上刺身拼盆
材料非常新鮮,色澤鮮明!尤其鮑魚甘甜彈牙,帶子軟滑鮮甜!

選了龍蝦餐~
一大盆充滿海洋氣息的食材非常有瞄頭!
(這個盆沒有劃一的,當天供給6~8款時令海鮮 )。
還包括特級安格斯肥牛一份
巨形水餃皇,每位一粒

非常新鮮! 值得一讚!

安格斯牛肉味道濃郁,鮮甜!

除了以上還有多款任食配料選擇!
我們衹點了一些蜆,響鈴,鱔片,廣島蠔和菜。因爲單吃這份套餐內的配料已經很飽足了。

任飲系列中還有指定品牌啤酒和其他飲品,我最欣賞是自家製的雪梨水和粟米紅蘿白水,十分清潤!
今晚'這個火鍋套餐實在太豐富!太滿足了!又一次的回味!
2021-06-09
  • 龍蝦海鮮盆
  • 刺身拼盤
  • 沙白蜆
  • 鮑魚
2021-06-10 45 views
最鍾意打邊爐,最好就連雞煲一齊食。呢度有雞煲任食邊爐。酒樓環境坐得舒服,空間感大。雞煲大大鍋,新鮮熱辣辣,仲可以任食!佢仲有其他嘢食,有刺身拼盤,款式多夠新鮮,鮑魚幾好食😋一開始食已經好正!之後打邊爐當然要食牛。呢度嘅牛幾好食,食咗牛肉、豬肉都唔錯。最正就係有海鮮拼盤,海鮮新鮮,有龍蝦正呀!呢度打邊爐有好多款火鍋配料任食,質素相當唔錯!最緊要佢係冇限時。嘩,真係任食慢慢傾偈,冇壓力!我哋個個食到飽飽!

佢仲有其他嘢食,有刺身拼盤,款式多夠新鮮,鮑魚幾好食😋
一開始食已經好正!之後打邊爐當然要食牛。
呢度嘅牛幾好食,食咗牛肉、豬肉都唔錯。
最正就係有海鮮拼盤,海鮮新鮮,有龍蝦正呀!

呢度打邊爐有好多款火鍋配料任食,質素相當唔錯!
2021-06-10 878 views
放假前找朋友齊眾一堂,選了家任食放題,價錢不到三百元,卻包含多款精選食材,隨即與朋友一試究竟。「真味鮮廚」位於觀塘亞太中心,距離地鐵站不過幾分鐘腳程,整店獨佔一整層,大堂寬敞,座位與座位距離大,安全有保障。刺身拼盤六款精選刺身,每人每款只有一件,但件件厚肉肥美、新鮮鮮甜。意想不到還有人頭鮑魚,鮑魚厚肉飽滿,肉質爽口彈牙,水份充足。重慶雞煲打邊爐怎少得麻辣雞煲,醬汁偏香麻辣、爆香惹味較乾身、肉質結實彈牙。吃量很大的,可再Encore一轉。皮蛋香茜鍋波士頓龍蝦拼盤人頭半隻開邊龍蝦,殼薄肉飽滿肥厚、肉質緊緻爽口,蝦鉗已經壓裂,一拆即開,完整無缺。拼盤還包含蟶子王、元貝、鱔、花甲、螺、龍躉等,新鮮肥美。特級安格斯肥牛肥牛降霜紋路清晰紅白分明,色嫩而肉質新鮮富彈性。下鍋涮十秒左右即可享用,入口香嫩油潤,咬下柔韌卻無筋。任飲凍櫃任點任食點菜單多元菜品即炸響鈴、韮菜餃、美國肥牛鱔片塊塊長身厚肉、魚皮富光澤、鱔肉爽脆彈牙。說實在,單碟計的鱔片也不見得量足鮮美,這質素大大驚喜。總括來說,以三百左右價錢,吃上雞煲、海鮮、刺身、安格斯牛,高質暢食暢飲,可以說是性價比極高,平民化至高享受。

重慶雞煲

波士頓龍蝦拼盤

拼盤還包含蟶子王、元貝、鱔、花甲、螺、龍躉等,新鮮肥美。

任飲凍櫃

任點任食點菜單

多元菜品

即炸響鈴、韮菜餃、美國肥牛

鱔片

• 鮑魚
  • 鱔片
  • 波士頓龍蝦
2021-06-10 64 views
$298/位任飲任食火鍋放題,仲要冇限時!真係超級抵!首先會上一個刺身拼盤,有乾冰效果。好靚,刺身又多款式。有鮑魚、三文魚、吞拿魚、北寄貝、希靈魚、八爪魚🐙之後我哋就食雞煲。雞煲都可以任食,雞揀咗小,味道唔錯。湯底佢都好多種類揀,揀咗沙地瓜瑤柱湯鍋,清清地幾好味😋即試海鮮拼盤,真係相當吸引。有龍蝦🦞、聖子扇貝、海蝦、大貝、細蜆、龍躉等等。喺呢度嘅海鮮夠新鮮,所以全部都幾好食。食完個海鮮拼盤已經覺得相當滿足。定量嘅有:特級安格斯肥牛,呢個真係好好食,牛味夠香,肉質相當唔錯!另外每人仲有一位巨型水餃皇🥟真係大大粒相當足料!之後就係任食雞火鍋配料。鴨血、午餐肉、牛肚、響鈴、肥牛、豚肉、蝦滑,真係多不勝數!整體我覺得呢度嘅火鍋配料都幾好食,呢個價錢性價比高!

$298/位任飲任食火鍋放題,仲要冇限時!真係超級抵!

之後我哋就食雞煲雞煲都可以任食,雞揀咗小,味道唔錯。

另外每人仲有一位巨型水餃皇🥟真係大大粒相當足料!

整體我覺得呢度嘅火鍋配料都幾好食,呢個價錢性價比高!

今日囡囡話好想食火鍋, 因為之前我同朋友去過位於觀塘亞太中心的真味鮮廚食雞煲海鮮火鍋任飲任食. (新的) 雞煲海鮮火鍋是分了2個時段, 2個價錢. 第一時段由5:30-8:00位$268,第二時段係屬於尾輪時段. 晚上8:15—10:00$214 (即是8折), 由於我地放工去到都要6:30, 所以就BOOK了6:30 雖然話就話2個鐘, 第一時段去到8:00, 但都可以照BOOK6:30, 食2個鐘的. 重慶雞煲, 雞煲有辣有唔辣可選. 由於囡囡唔食得辣, 所以我選了少辣的. 雞煲送到上枱. 非常香噴噴. 我在攪之前先夾起所以指天椒, 咁樣囡囡就可以食到. 而且有好多芜西, 乾蔥, 洋蔥. 雞好入味, 又好滑. 食完唔夠可以再潻的. 不過我地要留肚打邊爐. 所以最後都冇加到. 食完雞煲, 就會換一煲預先選定的湯底.我地選了沙地瓜瑤柱湯底. 沙地瓜即是冬瓜. 湯底送上, 先飲一啖. 好鮮甜. 首先送上一盤六色刺身. 三文魚/魷魚/北寄貝/希靈魚./鮑魚 刺身非常新鮮. 尤其是鮑魚. 非常鮮味及腍.食完刺身再送上一盤非常吸引的海鮮拼盤. 波士頓龍蝦, 新鮮程度是仲會郁的. 肉質非常彈牙.

食完雞煲, 就會換一煲預先選定的湯底.

食完刺身再送上一盤非常吸引的海鮮拼盤.

波士頓龍蝦, 新鮮程度是仲會郁的. 肉質非常彈牙. 而且好厚肉. 隻龍蝦鉗厚肉到食落啖啖肉.
非常享受.

新鮮海蝦, 都係會郁的. 好新鮮.

日本螺, 好大隻呀! 第一次食. 不過就要烚耐D, 因為個壳好厚. 大概都要烚20分鐘先食得. 好鮮甜, 好好食呀!

大大隻蠔, 都是每人一隻. 好鮮味

還有龍躉腩, 鱔片. 同樣都好新鮮.

大大隻扇貝每人一隻

大大隻聖子每人一隻. 烚了1分鐘, 剛剛好, 好腍

仲有巨型水餃皇大大隻水餃, 有豬肉有蝦皮薄餡靚. 每人一隻.

每人有一份特級安格斯和牛. 切成薄薄一片, 油脂分布平均. 好有牛味.

任飲柜除了普通的啤酒, 烏龍茶, 汽水之外. 仲有酒樓自家製的竹蔗茅根馬蹄粟米蘿蔔水, 檸檬薏米水. 兩樣都好好飲, 好夠味. 又唔會太甜.

套餐除了包以上食品之外, 還有其他任食配料的. 也有其他要收費的食品任君選擇.

仲要一讚, 就係所有職員都非常正, 夠主動加湯. 執枱. 禮貌又好. 尤其是帶位的四眼姐姐同埋吳經理(因為是吳經理幫我地落單, 所以係單上有她的名字)

Dinner
約了幾位朋友一起去了觀塘打邊爐,餐廳有刺身、雞煲、海鮮火鍋,一次過滿足三個願望,而且二百幾,性價比高。先讚一讚海鮮拼盤非常新鮮,而且款式很多,有蝦、龍蝦、蠔、元貝、蟶子、蜆、龍躉、鱔片,超級豐富。龍蝦有蝦膏,而且彈牙。元貝鮮甜嫩腍。蜆及蟶子完全無沙。龍躉肉質結實又彈牙,魚肉鮮甜。刺身則不及海鮮吸收,但勝在款式夠多,可以過口癮。不過最驚喜是有鮑魚,爽口彈牙。雞煲香料味都濃郁,雞肉份量足,店員幫忙炒至剛熟,肉質嫩滑,很香的洋葱及芫茜香。一次性的安格斯牛肉,牛肉紋理清晰,肉質濃郁且腍。任叫的肥牛都不錯,肉味濃郁,是牛油脂比較少,不及一次性的甘香,不過任食來說是不錯的。一次性的水餃,原隻大蝦新鮮彈牙,餡料足,水餃超高質。任食方面蝦滑是必食,入口彈牙且鮮蝦味足。另外還有蜆、龍躉、廣島蠔都是必食推介。
約了幾位朋友一起去了觀塘打邊爐,餐廳有刺身雞煲、海鮮火鍋,一次過滿足三個願望,而且二百幾,性價比高。

元貝鮮甜嫩腍。

蜆及蟶子完全無沙。

龍躉肉質結實又彈牙,魚肉鮮甜。

一次性的水餃,原隻大蝦新鮮彈牙,餡料足,水餃超高質。

任食方面蝦滑是必食,入口彈牙且鮮蝦味足。

另外還有蜆、龍躉、廣島蠔都是必食推介。
2021-06-04 225 views
#俗語 有話 #辛苦搵嚟志在食,正好為 #小秘書 #打打氣 💪🏻 做咗「阿四」呢行咁多年,我喺工作上嘅時間安排總算有啲心得😬 不過自從疫情好返少少,公司大大小小嘅conference陸續浮返晒出嚟,真係忙到癲😮‍💨 無人幫手不特止,仲唔知點解連隔離Team嘅嘢都要我嚟幫手照顧👉🏻👈🏻 唯有用埋食飯時間,盡一點綿力啦😅唔好話咩,我都覺得自己呢排EQ差咗好多… 係時間比自己唞一唞🥳 咁啱呢晚有人搵我一齊出去食飯,我二話不說就應承左😬 嚟到觀塘區,周圍都好熱鬧,雖然有啲唔自在,不過為咗搵好嘢食,無計啦!朋友帶我嚟到「亞太中心6樓」真味鮮廚 -觀塘店,一打開Lift門,就見到個笑笑口嘅服務員,佢安排我哋坐係卡位,環境都算唔錯❤️ 不過坐低先知道原來呢間係 #雞煲 x #火鍋 嘅專門店🤤 餓咗成日… 終於可以一展所長😆 服務員先為我哋送上雞煲,稍為翻炒加熱就食得👍🏻 雞件嘅肉質都算唔錯,不過如果啲醬汁可以辣少少就更惹味喇😉食得七七八八,服務員主動走埋嚟幫我哋換過個湯底,再捧上一個 #巨型海鮮盤,裡面有 #

食得七七八八,服務員主動走埋嚟幫我哋換過個湯底,再捧上一個 #巨型海鮮盤,裡面有 #龍蝦、#帶子、#龍躉頭腩… 見到已經口水流🤤 而我就最鍾意食龍蝦,貪佢啖啖肉、夠鮮味🤤 除咗以上食物,#魚生拼盤、#安格斯肥牛 同佢哋自家製嘅 #水餃🥟都係套餐裏面嘅食物🤤 仲有原來呢度啲 #火鍋配料、#飲品 都可以任叫任食,可惜我個肚仔唔爭氣,冇可能一次過試晒咁多唔同款式😅 唯有再搵機會過嚟幫襯啦😃

整體嚟講,我覺得 #真味廚房 服務非常唔錯,加上食物多元化,確係一個聚腳嘅好地方🥳
2021-06-02
$268 (Dinner)
2021-06-02 263 views
家人上星期與同事們到「真味鮮廚」晚膳,回來跟我約定今個星期一,一起享用抵食又豐富的任食任飲海鮮火煱。安座後,我們首先選擇火鍋海鮮盆:選擇一:肉蟹海鮮盆每位$238。選擇二:波士頓龍蝦海鮮盆每位$268。我們選擇肉蟹海鮮盆。首先上枱是刺身拼盤~由於我對刺身喜愛一般,祇嘗鮮甜爽脆的鮮鮑魚,其餘刺身由家人享用。接著是重慶雞鍋~微辣美味的雞鍋為我們打開胃口,份量剛好,如果客人喜歡雞鍋,還可以免費添加。皮蛋香茜鍋是我們最愛,肉蟹海鮮盆也同時雙雙登場了!肉蟹海鮮拼盆~~海鮮拼盆沒有劃一,每天6-8款時令海鮮,今晚的拼盆有鱔片、龍躉頭腩、帶子、沙白蜆、肉蟹、蟶子、海蝦。選材新鮮,每款海鮮都很鮮甜、爽滑可口,大家吃得十分開懷。巨型水餃皇~每位一隻水餃皇令我有很豐富感受,味鮮料足。特級安格斯肥牛~很滿意的味道。如果以上刺身拼盤、重慶雞鍋、肉蟹海鮮盆、水餃皇、安格斯肥牛未夠飽,我們還可以點選火鍋任食配料如下:鱔片、黑豚肉、雪花肥牛、讚岐烏冬、鮮淮山、炸芋件、廣島蠔、炸魚皮、福袋年糕....每位$238多元化的任飲任食火鍋晚餐,除了抵食,最吸引是材料新鮮款式又多,月底我的生日晚飯,會再嘗波士頓龍蝦海鮮拼盆。

安座後,我們首先選擇火鍋海鮮盆:
選擇一:肉蟹海鮮盆每位$238。
選擇二:波士頓龍蝦海鮮盆每位$268。

我們選擇肉蟹海鮮盆。

肉蟹海鮮拼盆

首先上枱是刺身拼盤~

刺身拼盤

接著是重慶雞鍋~

重慶雞鍋

皮蛋香茜鍋是我們最愛,肉蟹海鮮盆也同時雙雙登場了!
皮蛋香茜鍋

肉蟹海鮮拼盆~~
肉蟹海鮮拼盆

巨型水餃皇~每位一隻水餃皇令我有很豐富感受,味鮮料足。
巨型水餃皇

特級安格斯肥牛~很滿意的味道。

帶子

黑豚肉

2021-06-01
$238 (Dinner)
巨型水餃皇
帶子
黑豚肉
又係火鍋控出動時間😄 今次係觀塘區,餐廳喺地鐵站附近,夜晚有「任食任飲火鍋海鮮」套餐我揀咗波士頓龍蝦🦞海鮮盆($268)好抵食呀😆先攞咗jar 雪梨🍐水😆滋潤一吓先! 飲品任飲,仲有竹蓆茅根、薏米水等,係餐廳自己煲🥰🍣刺身拼盆。有6款刺身,鮑魚係醬汁煮過,所以好腍好入味。吞拿魚都稍微烤過,仲配上海帶,好有心思。其他刺身都鮮甜🌶重慶雞鍋。我覺得辣味適中,材料滿滿,雞肉亦好嫩滑,仲可以不停refill 🔄🍲火鍋湯底揀咗「沙地瓜瑤柱湯鍋」,即係冬瓜,湯底清爽鮮甜,夏天好啱🦞波士頓龍蝦海鮮盆,龍蝦🦞夠新鮮,肉爽彈鮮甜。海鮮盆仲有蟶子、海蝦、大蜆、扇貝、大鱔片、龍躉頭腩等,全部都大大件好抵食😍 仲好鮮甜爽口,真係無得頂😋🥩特級安格斯肥牛😋😋肉質嫩滑,入口即化😌,🥟巨形水餃皇餡料豐富。我哋仲自選黑豚肉、芝士竹輪卷、腐皮脆香酥、鮮准山、蘿蔔~~~

我揀咗波士頓龍蝦🦞海鮮盆($268)好抵食呀😆

• 波士頓龍蝦海鮮盆
  • 刺身拼盆
  • 重慶雞鍋
  • 沙地瓜瑤柱湯鍋
  • 特級安格斯肥牛
2021-05-31 258 views
以前係附近返工,隔唔中都會黎真味鮮廚飲茶,估唔到而家晚市做埋放題,都有一段時間無同媽咪打邊爐,今日就帶佢黎食下火鍋放題。坐底無耐就先上刺身拼盤,刺身種類都好多,有鮑魚、三文魚、吞拿魚、帶子、八爪魚、帆立貝、希靈魚等,整體都新鮮。然後就係重慶雞鍋,雞肉嫩滑,食落小辣。食哂D雞後就可以叫職員上火鍋湯底,共有5款口味既湯底,我地諗住清清地就簡左豆腐清湯鍋。隨之而來就係海鮮拼盤,每人有半隻龍蝦、蟶子、海蝦、蜆、 扇貝、螺、白鱔、龍躉等非常豐富。龍蝦肉非常飽滿,食落新鮮啖啖肉。特級安格斯肥牛,肉質嫩滑,牛道濃郁。配料方面都好多選擇,我地叫左芋頭、蘿蔔、雲耳、響鈴、魚皮餃、水餃、芝士腸、蘿蔔、生菜等,水餃大大隻,餡非常多,芋頭非常之粉,響鈴新鮮炸好香。最後飲品都多選擇,除左罐裝外,仲有啤酒同自家制既飲料。整體職員都有禮,食物款式多,兩個人坐卡位都舒服。

然後就係重慶雞鍋,雞肉嫩滑,食落小辣。

龍蝦肉非常飽滿,食落新鮮啖啖肉。

特級安格斯肥牛,肉質嫩滑,牛道濃郁。

最後飲品都多選擇,除左罐裝外,仲有啤酒同自家制既飲料。

整體職員都有禮,食物款式多,兩個人坐卡位都舒服。
2021-05-12
2021-05-28 78 views
終於食到一個唔會張價就貨的超值火鍋餐,有豐富海鮮、惹味🐥煲、魚生刺身、啤酒汽水任飲,火鍋料任叫的酒樓👏👏海鮮拼盤波士頓龍蝦🦞、聖子、大元貝、海🦐、石斑片、鱔片、生蠔,這個組合,已經番本了,最重要是樣樣新鮮,彈牙可口2人雞煲都有半隻雞份量,芹香撲鼻,雞肉鮮嫩滑口魚生拼盤帶子、飽魚、希靈魚、北寄貝、三文魚……鮮甜美味安格斯牛肉,非常滑嫩特大雲吞,餡料漲卜卜,大大隻鮮蝦食完以上指定食材,差不多飽了7成要盡慶,又叫了栗米、蜆、蟹柳、肥牛、韮菜餃、鴨血、豬皮、豬肚、豚肉、貢丸……飲品只取健康去濕薏米檸檬水、竹蔗馬蹄和無糖烏龍茶。實在是太飽,食唔落了。這個超值餐一定要介紹比朋友

海鮮拼盤

,最重要是樣樣新鮮,彈牙可口

2人雞煲都有半隻雞份量,芹香撲鼻,雞肉鮮嫩滑口

魚生拼盤

帶子、飽魚、希靈魚、北寄貝、三文魚……鮮甜美味

安格斯牛肉,非常滑嫩

特大雲吞,餡料漲卜卜,大大隻鮮蝦

食完以上指定食材,差不多飽了7成

飲品只取健康去濕薏米檸檬水、竹蔗馬蹄和無糖烏龍茶。

實在是太飽,食唔落了。
這個超值餐一定要介紹比朋友

2021-05-27 71 views
這間位於觀塘站附近的真味鮮廚,晚市主要以無限時任飲任食海鮮火鍋為主,每位$268,8:15後入座還有8折優惠,平均約$214/位,可以食到多款海鮮,海鮮友必食推介。飲品方面除了有啤酒,還有多款茶及汽水,選擇都幾多。先送上刺身拼盤,有三文魚、吞拿魚、帶子、甜蝦、鮑魚、墨魚,其中鮑魚爽彈,帶子鮮甜,三文魚都不錯。重慶雞鍋可以選擇辣度,雞件份量十足,雞肉嫩滑而且麻辣味調較得剛好,十分惹味。海鮮拼盤有多款新鮮海鮮,爽彈海蝦、鮮甜扇貝、彈牙蟶子、鮮甜魚腩、波士頓龍蝦啖啖肉,肉質彈牙且鮮甜。火鍋湯底選了沙地瓜瑤柱鍋,味道清甜。安格斯肥牛肥瘦均勻,脂肪比例剛好,入口肉質濃郁且有油脂香味。巨形水餃真的超大隻,裏面充滿了爽彈蝦肉,食一隻都幾飽。另外還有多款任點任食的火鍋料,包括海鮮、肥牛、丸類及蔬菜等等,我們只點了數款嚐一嚐,因為食完以上的刺身、雞煲及海鮮等等已超級飽肚。二百多元有此等質素及份量,性價比高,下次會約朋友再幫襯。

飲品方面除了有啤酒,還有多款茶及汽水,選擇都幾多。

火鍋湯底選了沙地瓜瑤柱鍋,味道清甜。

另外還有多款任點任食的火鍋料,包括海鮮、肥牛、丸類及蔬菜等等,我們只點了數款嚐一嚐,因為食完以上的刺身雞煲及海鮮等等已超級飽肚。

二百多元有此等質素及份量,性價比高,下次會約朋友再幫襯。