2024-04-10
🔸️鴛鴦滷水濃湯鍋👍🏻👍🏻期間限定鴛鴦形湯鍋好常見,但滷水湯底就比較少見。黑滷水味濃,白滷水比較清新。黑滷水的湯底有豬紅、八角、香茅等香料,味道非常有層次,單飲就比較香濃但就不鹹。白滷水呈乳白色,有好多豬肚,單飲非常清甜。🔸️伊比利亞橡果豬👍🏻👍🏻👍🏻我會想再叫再食的豬肉。一上枱我以為是牛肉。果豬肉質有好靚的大理石紋,油花分布得好平均。推介大家放入黑滷水的湯,濃味的滷水湯使油味不會太膩,反而令肉味更芳香。我和朋友都大力推介的靚豬肉。🔸️煮響鈴拼盤👍🏻拼盤是一半是生響鈴和一半炸黃金響鈴。黃金響鈴炸到好香脆,浸入幾秒入白滷水的湯底。蛋黃醬香味依舊保留。整盤都是炸黃金響鈴就更好。🔸️艾莎公主牛肉寶盒店員會在面前打開月光寶盒🤣,仙氣瀰漫一時看不到盒內的食物。牛肉寶盒有安格斯牛肉、牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花等。牛肉部位眾多,可以一次過滿足你幾個願望。款款牛肉顏色都鮮紅,非常新鮮。🔸️手打蟹子鮮蝦丸(四粒)🔸️煮餃子拼盤4粒🔸️自家製足料竹甘蔗茅根紫砂壺裝住竹甘蔗茅根,凍冰冰好爽,好夠4人飲。
🔸️鴛鴦滷水濃湯鍋👍🏻👍🏻期間限定
🔸️伊比利亞橡果豬👍🏻👍🏻👍🏻
🔸️煮響鈴拼盤👍🏻
🔸️艾莎公主牛肉寶盒
🔸️手打蟹子鮮蝦丸(四粒)
🔸️煮餃子拼盤4粒
🔸️自家製足料竹甘蔗茅根
紫砂壺裝住竹甘蔗茅根,凍冰冰好爽,好夠4人飲。