Restaurant: The Astor
Info:

2022-07-17 1360 views
早在前個星期朋友就來電約我,有否時間出來吃飯一聚,並提議去佐敦逸東酒店B1的普慶THE ASTOR 吃個自助午餐。於是 就book定時間今天去。我們未到十二點到達,已經見到餐廳內人頭湧湧非常熱鬧,有很多人已在進餐中,完全不覺得因為疫情的關係而影響了食客的熱情。我們早預訂所以揀了個比較闊落的卡位,兩個人坐覺非常之闊落舒適。雖然是自助午餐,但這間餐廳的食品種類非常之多,更可取的是在這個時期仍然有生蠔供應,蠔是澳洲的生蠔個體不大,但入口都算有蠔鮮味而且是無限量供應,不過人數多就得要排隊等候。另外旁邊的冷盤蝦、蟹、翡翠螺等肉質實淨新鮮,味道鮮美,質素都不錯可以值得一試。燒牛肉和燒豬是一整塊的燒好,然後再一片片的切下給食客,牛肉入口就感到了肉汁,咬落亦沒有渣,醮上了各種醬汁吃就更美味。燒豬塊的皮十分脆,肥瘦肉排列亦很均勻,就這樣吃已經很能夠品嚐到燒豬的鹹香味,如果稍為點上介辣末口感更加一流。魚生是幾款大路的供應,我想應該是因為光顧的食客眾多,魚生存量去得很快至令其品質很新鮮,會保存得太久。還有其他很多的熟食熱盤、沙律蔬菜、日式和東南亞的各類食物、廣東式燒臘、 雲吞麵和點心、 雪糕甜品、生菓……

還有其他很多的熟食熱盤、沙律蔬菜、日式和東南亞的各類食物、廣東式燒臘、 雲吞麵和點心、 雪糕甜品、生菓……遺恨是不能在這短短的時間內一一盡嘗,最後要了一杯今期雪梨薑味特飲,為今次的自助餐 畫上一個滿足的結束。
2022-07-12
2022-07-17 1008 views
今次呢個係信用卡套票優惠,HSBC every mile $765.9 包三餐,兩餐food hall 一餐buffet breakfast ,兩個人價錢都算幾抵玩。Food hall 就係包flower year 同 The meat co. 味道都不錯,呢間可以外賣上房食,包一罐汽水/維他奶/茶/咖啡臨check out 就食埋個牛扒餐第二朝,到期待已久既早餐buffet ,分左三輪時間,最後一輪已經無位,要食0800-0915落到去安排坐位,坐正中間位,老老豆豆,其實都坐唔滿人,但就要逼哂兩位既係中間,雖則有塊板,但張檯又細,又熱好啦好啦,離哂題早餐食物其實唔差,選擇都多種類炒蛋腸仔煙肉烚蛋薯餅中式早餐:白粥/粉麵/腸粉麵包種類豐富,雞蛋仔必食最後沙律🥗果汁 乳酪Yogurt見佢原來係細杯裝一杯杯甘倒出黎,其實成杯拎唔係方便衛生d咩?總結,食物同服務都好,係座位上有待改善,同埋一夠鐘就好硬甘同d客講仲有5分鐘要離座,我以為自己去左食放題。會不會再黎食就要考慮下🤨🤨🤨🤨

蟹肉牛油果/泰式雞肉

臨check out 就食埋個牛扒餐

200g  USDA  set

好啦好啦,離哂題

早餐食物其實唔差,選擇都多種類

炒蛋腸仔煙肉烚蛋薯餅

中式早餐:白粥/粉麵/腸粉

麵包種類豐富,雞蛋仔必食

最後沙律🥗果汁 乳酪

會不會再黎食就要考慮下🤨🤨🤨🤨

2022-07-17
蟹肉牛油果/泰式雞肉
200g  USDA  set
2022-07-13 1042 views
款式多(真係好多),生蠔凍海鮮及其他食物質素對得住個價$428 + 10% 。睇得出有用心,壽司都係即塲手握,朱古力擺得好吸引,睇到好開心,連醬料,調味料嘅選擇係見過最多。
2022-07-09 1241 views
本來唔鍾意食自助餐嘅我...竟然俾佢嘅自助早餐吸引左...仲要食完一次又一次。平日連加一@$110, 最難訂嘅時段09:15~10:30,多數要成個星期前先訂到位。以早餐嚟講真係多選擇!中式西式樣樣都有...麵包種類同醬料選擇又多,好多款都飽到無食到。講到最出色當然係佢個雞蛋仔!內脆外軟~佢都有不停補給。而家出面閒閒哋食個西式早餐都要40蚊,以佢110嚟講...食完可以頂埋個午餐唔洗食,性價比相當高!

2022-05-18
2022-07-04 1378 views
之前$98 早餐好難book, 又分時段咁6:30/8:00/9:30,晏左去冇位,早D book 8:00 怕未訓醒。唸住豪D$200 算啦,點知收左我$98 加一,咁好嘅,不過職員話唔知優惠做到幾時。幾多野食,分左幾個booth, 素食/ 麵食,中西合璧,好滿足

2022-07-04
$108 (Breakfast)
2022-07-03 1225 views
食普興食咗好多次,貪佢水準穩定同埋款式真係多,又唔太貴凍海鮮係有店員夾俾你,唔可以自己拎,不過都好,感覺好似衛生啲,始終生食,不過就唔可以揀自己鍾意食嗰舊,值得一讚就係生蠔係洗得好乾淨,唔會有沙,但係要排好耐,每次都要大概5至8分鐘刺身OK自助餐選項比較多,所以每一站都分割得好明確,要攞邊款嘢食,就去嗰個地點就得,除咗生蠔,其他都唔使點樣排隊不過我今次去,天婦羅水準係差咗,炸得好油所以要食返碗粥清清甜品就不過不失,最好就係有任食m字頭 雪糕,同埋好鍾意食佢哋啲軟糖同欖呀
食普興食咗好多次,貪佢水準穩定同埋款式真係多,又唔太貴

刺身OK

不過我今次去,天婦羅水準係差咗,炸得好油
所以要食返碗粥清清

2022-06-23 1316 views
因為有同事生日,所以想搵下公司附近有無早餐buffet同事提議逸東好食,所以即時打去book位,果然無令我地失望!早餐時段我地book左9:00-10:30am.一去到 已經有10零個人排隊Doo緊安心出行同check針卡之後好快就可以安排入座!即時周圍行下睇下有咩食,普慶餐廳分開兩個區,一邊係西式食物,另一邊係中式食物最得意既係有雞蛋仔食,初時會覺得好睇唔好食,但有啲意外收獲味道不錯!仲岩哂影相打下卡📷📷食物質素:環境質素:服務質素:唯一不足,就係時間短左少少,唔夠我地食野+吹水門口有隻狗仔擺設我地夾既頭輪野食
因為有同事生日,所以想搵下公司附近有無早餐buffet

之後好快就可以安排入座!

最得意既係有雞蛋仔食,初時會覺得好睇唔好食,但有啲意外收獲
味道不錯!仲岩哂影相打下卡📷📷

食物質素:

環境質素:

服務質素:

唯一不足,就係時間短左少少,唔夠我地食野+吹水

門口有隻狗仔擺設

自選蛋奄列
中式食物
中式蒸物

我地夾既頭輪野食

2022-05-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Breakfast)
Celebration
Birthday
自選蛋奄列
2022-06-19 1074 views
佐敦逸東酒店book 左staycation一晚包左一餐自助早餐🥣,發覺原來都好多係街外特登過嚟食早餐,原來有得就咁樣食,不用住都可以😆價錢就大概$200 一位當時食早餐有3段時間我哋就選擇左9:00-10:30種類都十分之多,就咁樣睇麵包都好幾種,牛角包,方包,各類嘅酥,仲有竟然有現場即整雞蛋仔🤩各類飲品,奶,果汁🍹職員仲會過嚟問你要咖啡定茶,服務貼心凍食有沙律🥗,乳酪,HAM.熱食嘅選擇種類多,有奄列,腸仔煙肉薯仔,仲有素食選擇,啱晒唔食肉嘅人,仲有粥麵腸粉,河粉面,以早餐來講其實種類非常之多!食物質素都唔會話好難食,呢個價錢係十分之高質,唔怪之得有咁多街外特登入嚟淨係食早餐🥣😆
佐敦逸東酒店book 左staycation一晚
當時食早餐有3段時間我哋就選擇左9:00-10:30
各類飲品,奶,果汁🍹職員仲會過嚟問你要咖啡定茶,服務貼心

2022-06-17 1416 views
今日同老公去普慶食自助餐,開頭都無咩期望點知入到去見到好多人,我拎左牛扒先老公就去搵生蠔,抱住個心態就係唔難食就得點知出奇地味道唔差,見到枱面有個牌寫住80蚊有野飲,我以為得一杯再飲就加錢,點知每人加$80蚊係任飲!我第一次去食自助餐係你諗到既野都有得食:蟹粥、片皮鴨、奶皇包得等,總之你諗唔到既野都有得食!到左埋單果陣,有個經理問我地有無野可以改善,我直頭答服務態度一流,每個員工都係開心有笑容去招呼我同收碟勁快速!我會再帶屋企人食!
今日同老公去普慶食自助餐,開頭都無咩期望
我會再帶屋企人食!
2022-06-16 1016 views
之前都有光顧過普慶的下午茶、午餐和晚餐,但最近才知道原來還有星期一至日也有早餐自助餐,不過分開3個時段,價錢$98-128一位。本來約了新認識的朋友,但臨時取消,自己一人繼續去吃以為平日會較靜局啦,怎知我來到就見入座9成,除了自己獨食外,鄰座還有2枱1人前來。食物種類有西式包點、粉麵檔、水果、乳酪、即煮蛋檔、中式點心,各種比我預期中少,尤其中式點心,只有三款。西式包點當中雞蛋仔很美味,雖不是即煮,但可保留外脆口感,沒有淋身,值得encore! 雖然有即煮奄列檔,但等候時間長,而且職員手勢中下,味道很一般,可以不排。飲品有自助果汁和牛奶,也有職員取熱壺即場到枱倒咖啡,服務殷勤,可惜非即磨咖啡,普通咖啡味道差很大。當日自己一個出出入入取食物,其實時間沒有想像中悠閒,75分鐘轉眼就過。不過以$98價錢(未加一)享用酒店服務,可自製all day breakfast 來說也值一試。

本來約了新認識的朋友,但臨時取消,自己一人繼續去吃

自製all  day  breakfast
📍普慶餐廳【ᴛᴇᴀ-ʟɪᴄɪᴏᴜꜱ】ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ᴀꜰᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ ʙᴜꜰꜰᴇᴛ🍵3:15-5:15ᴘᴍ (ꜱᴀᴛ, ꜱᴜɴ ᴀɴᴅ ᴘʜ)𝙄 𝙬𝙖𝙨 𝙡𝙪𝙧𝙚𝙙 𝙞𝙣𝙩𝙤 𝙩𝙝𝙚 𝘼𝙨𝙩𝙤𝙧 𝙛𝙤𝙧 𝙞𝙩𝙨 𝙗𝙧𝙖𝙣𝙙 𝙣𝙚𝙬 𝙩𝙚𝙖-𝙩𝙝𝙚𝙢𝙚𝙙 𝙖𝙛𝙩𝙚𝙧𝙣𝙤𝙤𝙣 𝙖𝙛𝙛𝙖𝙞𝙧🍵𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙨𝙚𝙧𝙫𝙚𝙨 𝙖 𝙬𝙞𝙙𝙚 𝙫𝙖𝙧𝙞𝙚𝙩𝙮 𝙤𝙛 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙥𝙧𝙚𝙥𝙖𝙧𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙚𝙖. 𝙏𝙝𝙚 𝙩𝙚𝙖𝙢 𝙝𝙖𝙨 𝙘𝙖𝙧𝙚𝙛𝙪𝙡𝙡𝙮 𝙥𝙖𝙞𝙧𝙚𝙙 𝙙𝙞𝙛𝙛𝙚𝙧𝙚𝙣𝙩 𝙩𝙚𝙖 𝙫𝙖𝙧𝙞𝙚𝙩𝙞𝙚𝙨 𝙩𝙤 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙡𝙚𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙤𝙫𝙚𝙧 20 𝙙𝙞𝙛𝙛𝙚𝙧𝙚𝙣𝙩 𝙨𝙖𝙫𝙤𝙧𝙮 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙙𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩𝙨.𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆✨𝑭𝒓𝒆𝒆 𝑭𝒍𝒐𝒘 𝑩𝒆𝒗𝒆𝒓𝒂𝒈𝒆𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲🍵, 𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 抹茶拿鐵, 檸檬伯爵茶𝑺𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓𝒚 𝑫𝒊𝒔𝒉𝒆𝒔✨𝗖𝗵𝗮𝘇𝘂𝗸𝗲 茶漬飯𝗖𝗵𝗮𝘄𝗮𝗻𝗺𝘂𝘀𝗵𝗶 (𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗺𝗲𝗱 𝗘𝗴𝗴 𝗖𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗱) 茶碗蒸𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗼𝗯𝗮 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗵𝗮𝗿 𝘀𝗶𝘂
📍普慶餐廳
3:15-5:15ᴘᴍ (ꜱᴀᴛ, ꜱᴜɴ ᴀɴᴅ ᴘʜ)

𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆✨
𝑭𝒓𝒆𝒆 𝑭𝒍𝒐𝒘 𝑩𝒆𝒗𝒆𝒓𝒂𝒈𝒆
𝑺𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓𝒚 𝑫𝒊𝒔𝒉𝒆𝒔✨
𝗖𝗵𝗮𝘇𝘂𝗸𝗲 茶漬飯
𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗼𝗯𝗮 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗵𝗮𝗿 𝘀𝗶𝘂 即煮綠茶蒿麥麵配叉燒🍜
𝗗𝘂𝗰𝗸 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗟𝗮𝗽𝘀𝗮𝗻𝗴 𝗦𝗼𝘂𝗰𝗵𝗼𝗻𝗴 𝗮𝗻𝗱 𝗢𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲 鴨肉配香橙正山小種茶
𝗣𝗮𝗻 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 抹茶香烤雞扒🍗
𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 拉麵薄餅🍕
𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕𝒔✨
𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗮𝗻𝗱 𝗥𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗮𝗻𝘀 𝗥𝗼𝗹𝗹 𝗖𝗮𝗸𝗲 抹茶紅豆卷蛋
𝗛𝗶𝗯𝗶𝘀𝗰𝘂𝘀 𝗧𝗲𝗮 𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 洛神花茶芝士蛋糕🧀
𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗧𝗲𝗮 𝗣𝗲𝗮𝗿 𝗪𝗮𝗿𝗺 𝗣𝘂𝗱𝗱𝗶𝗻𝗴 伯爵茶香梨暖布甸🍮
𝗣𝗲𝗽𝗽𝗲𝗿 𝗠𝗶𝗻𝘁 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗧𝗮𝗿𝘁𝗹𝗲𝘁 薄荷朱古力小餡餅🍫
𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵𝗹𝘆 𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗕𝗼𝗯𝗮 𝗧𝗲𝗮 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 珍珠奶茶窩夫🧇
𝑨𝒓𝒆𝒂𝒔 𝒇𝒐𝒓 𝑰𝒎𝒑𝒓𝒐𝒗𝒆𝒎𝒆𝒏𝒕🤔
𝙉𝙖𝙧𝙧𝙤𝙬 𝙫𝙖𝙧𝙞𝙚𝙩𝙮 𝙤𝙛 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙 - 𝙤𝙣𝙡𝙮 4 𝙩𝙮𝙥𝙚𝙨

𝙒𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙣 𝙨𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙮 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙜𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙩𝙚𝙖 𝙥𝙖𝙨𝙩𝙖 𝙖𝙧𝙚 𝙟𝙪𝙨𝙩 𝙛𝙖𝙞𝙧 𝙩𝙤 𝙢𝙞𝙙𝙙𝙡𝙞𝙣𝙜. 𝙂𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧 & 𝙨𝙤𝙮 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚𝙨 𝙬𝙚𝙞𝙧𝙙 𝙬𝙝𝙞𝙡𝙚 𝙤𝙙𝙚𝙣 𝙞𝙣 𝙜𝙞𝙣𝙨𝙚𝙣𝙜 𝙩𝙚𝙖 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚𝙨 𝙗𝙞𝙩𝙩𝙚𝙧.

𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙗𝙪𝙣 - 𝙏𝙝𝙚 𝙥𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙞𝙨 𝙨𝙤 𝙡𝙞𝙩𝙩𝙡𝙚 𝙞𝙣 𝙨𝙞𝙯𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙞𝙘𝙠 𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙘𝙤𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜

𝙀𝙖𝙨𝙩𝙚𝙧-𝙩𝙝𝙚𝙢𝙚𝙙 𝙙𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙘𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙖𝙧𝙨𝙝𝙢𝙖𝙡𝙡𝙤𝙬 𝙖𝙣𝙙 𝙣𝙪𝙩𝙨 𝙡𝙤𝙤𝙠 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙪𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙨𝙪𝙗𝙨𝙩𝙖𝙣𝙙𝙖𝙧𝙙 𝙘𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚

$𝟮𝟱𝟴/𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻 + 𝟭𝟬% 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲
2022-05-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$258 (Tea)
普慶餐廳 The Astor 近年自助餐都幾出名今次見到promotion - 自助早餐特價 星期一至五$98 weekend $128🐼 就book位去試吓 食物質素大部份都正正常常 餐廳裝修幾有特色 (唔知點解有好多狗嘅公仔裝飾🐶) 唔係行特別華麗嘅路線 但幾貼地舒服早餐buffet 分咗好多唔同嘅counter,包括 : 💛 西式早餐 - 煙肉 腸仔 薯餅 蛋 翠玉瓜蕃茄 南瓜 🎃 薯仔 之類💛 中式早餐 - 粥 油炸鬼 豆漿 點心 腸粉💛 蛋奄列station - 即叫即整蛋奄列 入邊切開 熟嘅程度啱啱好 有少少流心 唔錯唔錯 👍🏻💛 生滾麵station - 可以淥碗菜湯丸丸魚蛋麵💛 麵包同糕點 - 有好多唔同種類嘅麵包同埋甜點 有個提子奶黃酥 甜嘅程度啱啱好 👍🏻 最特別嘅係 竟然有得食 雞蛋仔! 都算係自助早餐入邊第一次見嘅開個pancake加cream都好好食 😋 我食咗好多塊 😹💛 Salad bar💛 Cheese station💛 Cereal station💛 Cold cuts💛 Yoghurt - 仲有啲果肉jam 俾你落落去 佢嘅原味乳酪幾好食喎 感覺非常
普慶餐廳 The Astor 近年自助餐都幾出名
🐼 就book位去試吓

唔係行特別華麗嘅路線 但幾貼地舒服

早餐buffet 分咗好多唔同嘅counter,包括 :

💛 中式早餐 - 粥 油炸鬼 豆漿 點心 腸粉
💛 生滾麵station - 可以淥碗菜湯丸丸魚蛋麵
💛 Salad bar
💛 Cheese station
💛 Cereal station
💛 Cold cuts
💛 Yoghurt - 仲有啲果肉jam 俾你落落去 佢嘅原味乳酪幾好食喎 感覺非常濃厚
💛 生果
💛 Drinks - 奶 蘋果汁 橙汁 西柚汁

大致上就係呢啲選擇啦 😆
我覺得呢個價錢來講 性價比🆗❗️
侍應收碟收得好快 👍🏻 冇平時自助餐最驚收碟好慢嘅問題

🍽 餐廳: 普慶餐廳
🏠 地址: 佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層

#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram
《午後茶聚》下午茶自助餐($258+10%) ❤️7.5平時食下午茶tea set一人都要$300 左右,見普慶嘅自助餐唔使$300即刻嚟試吓~整體嚟講食物水平中上啦~ 雖然話係用茶做主題,但我覺得唔係樣樣嘢有茶味,大家當佢係一個普通自助餐就得😂🌟飲品有伯爵梳打同埋洛神花梳打~兩款都好飲仲可以任飲👍🏻 亦有汽水同茶等選擇~🌟鹹點嚟講我覺得質素正常,我較鍾意日式茶碗蒸同埋茶漬飯☺️ 茶漬飯嘅配料仲有三文魚籽同埋明太子揀❤️ 另外茶葉骨都好淋好入味❤️ 西式食物有意大利飯、炸蝦熱狗、意粉、沙律、洋蔥圈等,不過不失啦~ 東南亞風嘅話都有燒豬頸肉嗰啲~想飽肚啲嘅話仲有粉麵同埋粥,都係可以自選配料嘅~🌟甜品方面,蛋糕奶凍嗰啲正正常常,但冇乜特別😂 反而熱嘅伯爵茶白梨布甸幾好食😳伯爵茶味幾突出! 另外,窩夫熱辣辣外脆內軟,同埋都食得出抹茶味,所以我encore咗幾次😍 配奶茶味忌廉或movenpick 雪糕都好正🤤 雪糕仲有8款揀~ 建議大家食雪糕同窩夫好過🙊整體嚟講,我覺得呢個價錢係幾抵食嘅,但冇話特別好好食🤣 不過應該好啱帶屋企人嚟,因為主食類有好多選擇,嗰日我見都有唔少長輩級嘅食客🤣

《午後茶聚》下午茶自助餐($258+10%) ❤️7.5

2022-06-11 1035 views
晚餐酒肉朋友主題,每位680己包加一,長者500,餐廳范圍大,食物選擇多,但普通,去到食物區時,有的選不下手的感覺,有凍龍蝦,生蠔,三文魚,帶子,粥粉飯面都有,韓燒炸物,海南鷄飯,片皮鴨,叉燒,燒鷄鴨,蒸爐魚,一款中湯(蟲草花煲鴨)完全吾得,有M字頭雪糕,只包一杯飲品,試過一次就算
2022-06-08
$680 (Dinner)
2022-06-07 973 views
有期待的自助餐、但比預期差、睇左好多食評以為都吾錯。雖然品種多、但全部都好普通、蒸鯇魚都可以出現在酒店的自助餐、生蠔吾係即開而且麻麻地、洗生蠔果個放慢嚟做、好似吾想比咁多客人食咁、差唔多400蚊的自助午餐只可以話吾會再去。