2021-05-10 39 views
/The Coffeeology/銅鑼灣/店舖座位唔多,排咗15分鐘左右先有位,室內設計偏工業風。|Matcha Latte|&|Iced Latte|飲品漸層都做得好靚,茶味香醇,滿足到抹茶癮|Matcha Cheesecake|口感順滑,抹茶味到位,中間有少少軟心
/The Coffeeology/銅鑼灣/
店舖座位唔多,排咗15分鐘左右先有位,室內設計偏工業風。
|Matcha Latte|&|Iced Latte|
飲品漸層都做得好靚,茶味香醇,滿足到抹茶癮
|Matcha Cheesecake|
口感順滑,抹茶味到位,中間有少少軟心
2020-10-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2021-05-09 41 views
.📍 𝚃𝚑𝚎 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎𝚘𝚕𝚘𝚐𝚢 ..位於銅鑼灣嘅cafe,水泥做主題,簡簡單單已經好靚🤣 我見呢排好hit所以都特登嚟試吓🤣 週末晏晝嚟排咗半個鐘左右先入得,不過店舖得5張枱仔,唔想排隊就要平日嚟啦🤤.⚪️ Matcha Cheese Cake - HK$55✏️ 呢款芝士蛋糕分咗兩層,上面係原味芝士,下面係抹茶芝士😚 店員切完件蛋糕之後會再沈啲抹茶粉上去,望落去冇咁單調🤤 件蛋糕食落好creamy好細滑,而且好濃郁抹茶味🍵但係食完件蛋糕再飲matcha latte會令杯野飲淡咗啲🤣 (因為蛋糕嘅抹茶味濃啲)。自己一個食真係會幾飽,建議要share嚟食🤤.⚪️ Matcha Latte (Cold) - HK$60✏️ 凍嘅Matcha Latte賣相好靚😍 最底層係牛奶,中間係抹茶漿,最後再放一層白色嘅泡沫🤤。店員提我哋要攪勻咗先好飲,我諗住攪之前試一啖,點知層抹茶好苦!! 跟住攪勻咗之後真係好好飲🤤 抹茶嘅味道好重,有啲回甘,而且好順滑,飲到最後都唔會有抹茶粉粒😍.⚫️ Pinaccino - HK$52✏️ 呢杯係cafe期間限定嘅飲品,pinaccino其實就係pineapple+
📍 𝚃𝚑𝚎 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎𝚘𝚕𝚘𝚐𝚢
⚪️ Matcha Cheese Cake - HK$55

⚫️ Pinaccino - HK$52

✏️ 呢杯係cafe期間限定嘅飲品,pinaccino其實就係pineapple+ cappuccino🤣 最頂有兩塊菠蘿乾薄片,令成杯咖啡靚好多🍍 雖然裡面有啲菠蘿粒粒,但飲落去真係偏酸,我鍾意偏苦嘅咖啡所以覺得麻麻哋😶 如果鍾意酸嘅咖啡可以嚟試吓☺️
Matcha  Cheese  Cake
Matcha  Latte  (cold)
2021-04-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
Matcha  Cheese  Cake
Matcha  Latte  (cold)
  • Matcha  Latte
2021-05-08 38 views
鍾意芝士蛋糕一定要bookmark依間!!!一定係我暫時食過嘅top 3😍仲有漸層matcha latte😂整體食物質素都好高,值得再去‼️‼️cafe走灰色簡約路線,室內大概只坐到5枱客,假期等咗個半鐘先入到😭1.Earl grey cheese cake $55超好食‼️伯爵茶同芝士嘅balance做得好好,茶味夠出又唔會搞到啲芝士味冇掟企😂就算蛋糕激厚質感都超軟滑,喺室溫擺耐咗更加creamy, 成舊食哂都完全唔覺膩😍2.Matcha cheese cake $55依款分咗抹茶同原味芝士2層,抹茶味濃郁微澀,鐘意濃啲芝士味簡依款就啱晒🧀質地稍為俾Earl grey實咗少少🤏🏻3.Matcha latte $60隻杯同入面啲層次真係好似座迷你富士山🤩口感好幼滑,一入口會有抹茶鮮澀味,加埋後面嘅latte就啱啱好4.Canele $40見收銀嘅櫥窗有可麗露就心血來潮想試吓,味道有驚喜,外層微脆,焦香味恰到好處,內層鬆軟,細細哋一個唔覺唔覺就食哂😂5.Cold Brew $78個樽真係好精緻😍Cold brew款式日日唔同,今次飲嘅係No. 120幾好飲, 酒味香醇,除咗有rum 酒香味,仲

1.Earl grey cheese cake $55

2.Matcha cheese cake $55

3.Matcha latte $60

4.Canele $40

5.Cold Brew $78
個樽真係好精緻😍Cold brew款式日日唔同,今次飲嘅係No. 120幾好飲, 酒味香醇,除咗有rum 酒香味,仲有布冧微微嘅酸甜好特別

🌟推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍The Coffeeology (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街12號地舖
  • Matcha  Latte
  • Earl  grey  cheesecake
  • Earl Grey Cheesecake
  • Iced  matcha  latte
2021-05-06 49 views
📍: causeway bay✨ iced matcha latte ($56)✨ earl grey cheesecake ($47)Modern industrial-like cafe in causeway bay consist of 4-6 tables. The mount fuji like iced matcha latte grab my attention immediately 😍 tbh its bit overpriced but the matcha flavour is on point 💖 To my disappointment, the cheesecake is good in terms of the smooth texture but lacking the earl grey tea flavour :’(Value of money: 💰💰💰Taste: 😋😋😋😋Environment :😍😍😍😍Revisit: ✅
📍: causeway bay

✨ iced matcha latte ($56)
✨ earl grey cheesecake ($47)

Value of money: 💰💰💰
Taste: 😋😋😋😋
Environment :😍😍😍😍
Revisit: ✅
🍍一齊懲罰台灣菠蘿🍍好有特色嘅一杯嘢飲 從來冇想諗過菠蘿同咖啡都可以係一個組合🤣其實本來只係抱住懲罰🍍嘅心態去試 點知幾有驚喜 估佢唔到🤭🤭-✏️Seasonal - Pinaccino ($52)台灣金鑽鳳梨配搭住單品冰瑤咖啡 本身仲驚會好奇怪 但係味道出奇地夾和諧😂🤭菠蘿酸甜酸甜 同咖啡嘅濃香 帶出嚟嘅係一份新鮮感 飲落有種好清爽嘅感覺😋仲食到粒粒嘅菠蘿肉 面頭係塊自家風乾嘅菠蘿乾成杯飲品味道自己幾喜歡啊💛-🍵Matcha Cheesecake ($55)呢件芝士蛋糕係我嚟嘅原因💚💚個完美橫切面極度吸引 好厚切好creamy嘅感覺😻好似一塊厚厚嘅方包咁😆而且唔係得個樣 食落質感都係好軟滑好creamy!!上層淡黃色嘅係濃郁忌廉芝士 綠色部份係抹茶 抹茶味幾濃 帶啲啲回甘 係抹茶控會喜歡嘅味道😚另外都欣賞佢甜度適中 唔會食到好甜膩嘅感覺~~放耐咗個cheesecake軟滑感覺更突出 呢個好推介!!同埋下次好想試吓黑芝麻嗰款🖤嗰日見唔到有🤣-🍵Matcha Latte ($60)有富士山影子嘅抹茶拿鐵🤪呢個相對嚟講就冇咁出色 嗌咗無糖 可以更飲得出抹茶嘅甘香 不過我覺得個奶唔夠濃郁 太稀
🍍一齊懲罰台灣菠蘿🍍
✏️Seasonal - Pinaccino ($52)

🍵Matcha Cheesecake ($55)

🍵Matcha Latte ($60)

有富士山影子嘅抹茶拿鐵🤪呢個相對嚟講就冇咁出色 嗌咗無糖 可以更飲得出抹茶嘅甘香 不過我覺得個奶唔夠濃郁 太稀身 冰塊溶左更淡味🤔飲落冇咁滿足 對比起個菠蘿特飲 味道較為普通
🥑Avocado Scrambled Egg on Sourdough🐥

除咗個好誘人嘅cheesecake 呢份鹹食係我估唔到嘅驚喜🤭份量好大 雖然定價頗高 但都值得嘅😆牛油果份量同炒蛋都超多 完全覆蓋咗成個sourdough 口感creamy 牛油果醬調味勁鹹香🤭認真唔錯 上面嘅車厘茄增添清新感🍅

炒蛋仲保留到蛋汁 炒得都幾嫩 旁邊沙律菜好新鮮之餘 調味嘅黑醋汁意外配搭埋個多士食好唔錯🤭出奇地更加分整體味道非常好 我覺得呢個都幾推介啊( ´▽` )ノ
  • Matcha  Cheesecake
  • Avocado Scrambled Egg on Sourdough
  • Pinaccino
2021-04-24 125 views
工業水泥風cafe💯cafe 座位唔多,平日tea time 去都要等位🤔等左15-20分鐘左右都唔算太耐嘅!今次去食tea 正係試左飲品同埋兩款cheesecake,全部都幾有驚喜🥰/Matcha latte $60/外觀好靚🥰層次分明,有富士山嘅感覺,抹茶味道超濃,第一啖濃到覺得苦得濟,之後再攪混d 味道就balance 好多🍵 /Pinacinno $52/黎杯飲品望落好夏日,不過菠蘿味道唔算好突出,飲落比較酸,個人都係鍾意matcha latte 多d!/Earl grey cheesecake $55/Matcha cheesecake $55/兩款cheesecake 都好好食!非常綿滑,個人鍾意earl grey 多d,味道好濃,一d 都唔甜膩!matcha 口味都唔錯,如果抹茶嘅甘味再突出d就好,我覺得甜左少少👌🏻整體黎講,係一間唔錯嘅cafe,會encore試下其他嘢食🥰

/Matcha latte $60/
Matcha  latte

/Pinacinno $52/
Pinnacino

Matcha  latte
Earl  grey  cheesecake
Mocha $52呢杯係朋友叫既 我問佢味道如何 佢話係大人既味道 笑死😹 飲落咖啡味較重 後勁先有淡淡既可可味 相信咖啡既比例較大 唔鐘意咖啡既朋友就唔太推介 因為有微微既苦澀味 不過個人認為咖啡味都幾香🤪評分: 8.5/10🌟Matcha Latte (cold) $60講真都期待咗試呢度既matcha latte好耐 但飲落冇想像中咁驚豔 雖然賣相見到一層抹茶既漸層 但整杯奶既比例較多 飲落抹茶味有啲淡 整體一般🥺評分: 6/10🌟Matcha Cheesecake $50呢個cheesecake反而冇令人失望😚 cheesecake好rich好滑 而且係比較硬身既質地 偏合個人口味 食落仲有濃濃既抹茶味 難怪係店入面既人氣之選✨評分: 10/10🌟Truffle Linguine Pasta $98一黎到已經有好香既松露味 雖然賣相一般 但味道同熱度都唔錯 店舖仲加入好多菇菌 食落冇咁簡調 意粉整得幾al dente 好有口感 而且每條都充滿松露味 整體都算唔錯😋評分: 8/10🌟Mushroom Cheeses Egg Sourdough $98雖然呢碟睇落細細份 但食下食下
Mocha $52
評分: 8.5/10🌟

Matcha Latte (cold) $60
評分: 6/10🌟

Matcha Cheesecake $50
評分: 10/10🌟

Truffle Linguine Pasta $98
評分: 8/10🌟

雖然呢碟睇落細細份 但食下食下都幾飽 因為有沙律菜、sourdough、芝士炒蛋 食落都好豐富 首先sourdough都算ok 係外皮過硬 但入面都算鬆軟 而炒蛋加磨菇同🧀都幾夾 個味道好豐富 整體都算抵食🥰
評分: 8.5/10🌟
———————————————————————
The Coffeeology (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街12號地舖
Matcha Latte (cold)
Mocha
Truffle Linguine Pasta
Mocha
Truffle Linguine Pasta
一開始已經被這家咖啡店的簡約質感吸引到—— 水泥色石牆🤍和黑色窗框🪟,配上綠色植物和乾花裝飾🌾,營造出一種文青的氛圍。-難得的是,這家店沒有賣超級甜膩的打卡甜品。反而這裏大部分甜點蛋糕都是有點苦中帶甜,非常適合不嗜甜、但又想吃點東西、舒適地待在咖啡店一整個下午的人~ 我問過身邊很多男生,他們好像大部分都不喜歡甜點🥺 所以各位男生記得要bookmark這一家店,又或者女生們可以帶男朋友去這家cafe哦~ 相信他們應該會挺喜歡這種甜中回甘的味道!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)--🤍抹茶芝士蛋糕 Matcha Cheesecake $55很欣賞店家的刀功,把蛋糕切出一片片完美無痕的橫切面,賣相十分討好。上層是濃郁厚實的純芝士蛋糕,呈淡黃色,口感與一般吃到的紐約芝士蛋糕大致上沒有分別;下層則是抹茶芝士蛋糕,抹茶味非常香濃回甘,芝士質地打得軟滑,甜度很適中,有點甘澀,不會太甜膩。-🤍髒髒提拉米蘇 Dirty Tiramisu $78這個是我們沒有預先看過實物圖,單單看著餐廳牆上的餐牌盲點的。Tiramisu尚在cafe的試驗階段,大家可以去試一下~ 可能是因為一向自己都會在家DIY整意大利版的蛋黃提拉米蘇吧

🤍抹茶芝士蛋糕 Matcha Cheesecake $55
抹茶芝士蛋糕
🤍髒髒提拉米蘇 Dirty Tiramisu $78
Dirty Tiramisu
這個是我們沒有預先看過實物圖,單單看著餐廳牆上的餐牌盲點的。Tiramisu尚在cafe的試驗階段,大家可以去試一下~ 可能是因為一向自己都會在家DIY整意大利版的蛋黃提拉米蘇吧⋯⋯ 所以期望越大,失望越大~ 和想像中的提拉米蘇不一樣欸(>﹏<) 我還以為「髒髒」提拉米蘇的表面會像「髒髒」咖啡那樣,灑滿細滑的巧克力粉末。
Dirty Tiramisu
可是原來它是偏向海綿蛋糕的質地🧽,沒有奶油吉士的creamy質感,中層是浸濕了咖啡的手指餅,用上了house blend - extra nutty 的咖啡豆去浸。表面撒上一整層巧克力碎,他們採用了法國Volrohna 65% Dark chocolate⋯⋯ 個人雖然不太喜歡甜味,但這個提拉米蘇實在也有點太苦(唉呦~ 和我的人生一樣~🥲)其實味道是可以接受的,只是我對提拉米蘇已經有了stereotype,所以有點不符合期望。因此這道甜品只推介給喜歡苦澀咖啡因☕️/60%以上巧克力🍫的朋友們!
🤍Pinaccino $52
Pinaccino
這是意想不到的口味搭配!賣相超吸引,最頂層的風乾鳳梨塊美得像極了太陽花🌻一樣!冰搖黑咖啡(iced black)上面蓋著一層厚厚的台灣金鑽鳳梨果醬,朋友說味道有點喝不慣,酸甜的果醬和苦澀的咖啡混在一起有點奇怪。不過我喝了一口,覺得味道都挺有趣,口感清爽。不過喝一整杯應該會覺得有點苦⋯⋯ 只推介給喜歡苦中帶甜的朋友們!
抹茶芝士蛋糕
2021-04-12 110 views
我見不斷有foodie介紹呢一間餐廳🍴不過佢係冇得book位 於是搵日同同事食late lunch 因為作為一個 #抹茶控 真係好想去🥺諗住應該會冇咁多人就walk in走入去 去到舖頭好細 室內係冇位嘅 於是佢叫我哋坐室外😌本身諗住冇乜嘢 但係室內嗰個位置真係差得好緊要 根本其實只係佢哋一個後門同埋放雜物嘅地方 但係又夾硬放咗啲枱櫈喺度😑跟住愈坐愈熱 因為其實室內位置對住嘅全部都係人哋嗰啲冷氣通風 變咗吹入嚟嗰啲全部都係熱風!!!🌚🌚🌚🌚雖然佢係好有禮貌地問我哋可以睇咗室外位置o唔ok先 但係我覺得根本就唔應該有呢一個choice俾人揀😑佢放嘢食嘅枱只係高過張凳少少少少 你哋可以想像下咁點先食到😑。。。。呻完一輪 講下食物飲品 其實質素也不錯 但真係太貴 呢個環境呢條街呢個位置 唔值呢個價.....點解會咁多人讚好..........🍝Truffle Pasta $105呢樣價錢比較正常 出面食個意粉都係百幾蚊😌有海量嘅蘑菇同埋松露粉 其實係唔錯 而且意粉煮到偏硬 我係鍾意食偏硬嘅意粉🍝不過份量較少.......🍰Matcha Cheesecake $55就咁一片四方嘅cheesec

🍝Truffle Pasta $105
Truffle  Pasta

🍰Matcha Cheesecake $55
就咁一片四方嘅cheesecake實在係唔值呢個價錢價錢啊🥺🥺🥺不過幾好食又真嘅!芝士味非常濃郁🧀食落好幼滑!抹茶嗰部份亦都好creamy 抹茶味苦苦地甘甘地 係好正宗嘅抹茶味🍵做得好出色 雖然細細片我仲要同朋友兩份分 但係真係食落愈黎愈漏 所以建議大家唔好一個人食哂成片 要同朋友share😚
Matcha  Cheesecake

🍵Matcha Latte $52
本身我係一心諗住嚟都係嗌iced matcha latte🧊但係真係太太太太貴!熱都要$52已經貴 凍要成$60一杯我真係唔捨得😓😓😓
不過佢真係做到抹茶味超級濃郁 奶味一啲都唔重!所以如果你係飲開出面一般嘅抹茶latte🍵你未必會喜歡呢杯有回甘嘅matcha latte
Matcha  Latte

總括來講 食物質素好 但係一間環境麻麻地 令人坐得唔舒服嘅Cafe真係唔使做到咁貴😓
Truffle  Pasta
Matcha  Cheesecake
2021-04-11 64 views
♢ Uji Hojicha Cheesecake ($50)限定的宇治焙茶芝士蛋糕!!!口感細膩軟滑 散發濃厚的焙香濃而不澀 亦不蓋過cheese的酸味上部分的原味cheesecake相對會較厚實但十分香滑濃郁!!!建議兩人分享 吃完整件會很膩的♢ Hojicha iced latte ($55)完全是為了表層的雲沫才點的😂焙茶和牛奶的比例達至平衡個人覺得焙茶比例可再濃一點沒有甜度的很合我心意相信熱飲的話會更顯茶香呢
限定的宇治焙茶芝士蛋糕!!!
口感細膩軟滑 散發濃厚的焙香
濃而不澀 亦不蓋過cheese的酸味
上部分的原味cheesecake相對會較厚實
但十分香滑濃郁!!!
建議兩人分享 吃完整件會很膩的

♢ Hojicha iced latte ($55)
完全是為了表層的雲沫才點的😂
焙茶和牛奶的比例達至平衡
個人覺得焙茶比例可再濃一點
沒有甜度的很合我心意
相信熱飲的話會更顯茶香呢
呢排銅鑼灣開咗唔少新cafe,今次決定嚟試試The Coffeeology,唔少朋友試過都話唔錯!試試佢哋自家制嘅Cold brew☕️每日都唔同款式,今次試咗#120,聞落好香真係以為自己飲緊酒咁!咖啡唔算太苦,易入口,啱我呢啲唔受得太苦味嘅人~個玻璃樽都好靚,pocket size👍🏻其餘兩杯野飲都好有顏值~Matcha latte仲成杯富士山咁,不過個味就淡啲,亦唔甜~Pinaccino就係用台灣鳳梨+單品冰搖咖啡,造型好吸睛👀食物方面,沙律同意粉就普普通通正常發揮,都係為咗佢嘅甜品而嚟😋叫咗最出名嘅Matcha cheesecake,口感順滑,芝士味濃郁!食落唔會太甜,配咖啡真係幾好嘅配搭!果然係招牌菜~

Cold brew #120 (colombia - rum barrel, rum, plum, winey)

Iced matcha latte
Matcha Latte & Pinaccino

Truffle linguine
Norwegian salmon salad
Matcha cheese cake
Other Info. : 比想像中細嘅,但有個corner係比較打卡位嘅~
2021-03-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Iced matcha latte
Matcha Latte & Pinaccino
Truffle linguine
  • Matcha latte
2021-04-07 30 views
放假繼續放肆食 想試呢間cheesecake好耐 可惜無晒抹茶味 不過伯爵茶都唔錯 芝士好滑好creamy 仲有小小燒燶香味 👍🏾👍🏾 至於個tiramisu係假期限期 可惜酒味略嫌重左d 搶左tiramisu應有既咖啡味 2件蛋糕都大大件 係平時食開既1.5倍 對得住呢個價錢 不過貪心2個人叫2份 食到勁飽😂個cold brew有分nutty / winery味 今次揀咗nutty 加個fruity豆既flat white都好香 值得一讚係d staff會好細心咁介紹每款咖啡 店內枱同枱仲隔塊大膠簾 坐得好放心

終於黎左試呢間😍最吸引我既一定係佢既cheese cake,見大家都極力推薦梗係要來試🥰想不到平日下午都滿座要等位🤣-🎈Sourdough with mushroom cheese egg $98呢個炒蛋份量勁多蘑茹好足料喔,仲要配埋酸種麵包🤤而個炒蛋真係好好食又好滑,不過真心有少少偏頗,本身我就已經好鍾意食炒蛋再加埋呢度既配料都係我好喜愛的😳🥳感覺食既每一啖炒蛋都好滿足啊😍-🎈Earl Grey Cheesecake $50今日有兩款cheesecake分別係Matcha同Earl Grey😌冇Hojicha咁就唯有揀Earl Grey haha😝份量唔少切到好厚身,成塊麵包咁🍞伯爵茶個味道好出,食落軟滑綿密,亦好重芝士味😚但認真雖然好好食,但明顯感覺落左好多cream cheese所以越食越膩,真係太飽了🥺🥺-🎈Mocha (Hot) $52本身好想試佢既Honeycomb Capp點知佢轉左餐牌冇左🥲所以就叫左杯熱Mocha🤪飲落好濃郁唔甜反而係偏苦澀一點🤣如果平時喜歡吃黑朱古力的朋友應該會挺喜愛~-🔸The Coffeeology📍銅鑼灣耀華街12號地舖

🎈Earl Grey Cheesecake $50

🎈Mocha (Hot) $52
Mocha (Hot)

🔸The Coffeeology
📍銅鑼灣耀華街12號地舖
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Tea)
Earl Grey Cheesecake
  • Sourdough  with  mushroom  cheese  egg
  • Earl  Grey  Cheesecake
2021-03-24 79 views
這間位於銅鑼灣的cafe店內採用水泥工業風格,座位不算多幸好剛有一張近門口的空枱,才不用排隊本來想休閒地一邊看書,一邊享受me time,但等位的客人站在門口看著,我又坐得近門口,keep住有客人出出入入坐得有點不自在⋯⋯Iced latte ☕️ ($42) 下單時會有nutty和fruity的咖啡豆選擇今次選了nutty的~Matcha cheesecake 🍰 ($52)抹茶味特出,甜中帶點苦澀😻別小看這小小的一片,越食越甜膩~幸好有咖啡中和一下味蕾⋯⋯
這間位於銅鑼灣的cafe
店內採用水泥工業風格,座位不算多
幸好剛有一張近門口的空枱,才不用排隊
本來想休閒地一邊看書,一邊享受me time,
但等位的客人站在門口看著,
我又坐得近門口,keep住有客人出出入入
坐得有點不自在⋯⋯

Iced latte ☕️ ($42)
下單時會有nutty和fruity的咖啡豆選擇
今次選了nutty的~

Matcha cheesecake 🍰 ($52)
抹茶味特出,甜中帶點苦澀😻
別小看這小小的一片,越食越甜膩~
幸好有咖啡中和一下味蕾⋯⋯
2021-03-24 50 views
喺銅鑼灣其中一間Bookmark咗好耐嘅Coffee Shop😎位於耀華街😎門外經過見到有位即入😆😆揀咗大熱嘅Matcha Cheese Cake 🍵🧀🍰極濃抹茶味🤤🤤🤤質感Creamy👍🏻濃度之高難以形容😋個人覺得原味多返少少會好D🤣Iced Matcha Latte層次分明奶泡打得夠綿滑🤤抹茶味非常濃郁💚飲過咁多杯當中最濃厚都係今次😮😮想試埋竹炭黑芝麻Cheese Cake😔可惜賣晒🥺等下次有冇緣試到

位於耀華街😎
門外經過見到有位即入😆😆