Restaurant: The Flame Bar & Restaurant
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
2025-03-04 581 views
這是唯一一間在觀塘,我覺得最好的寵物餐廳。餐廳的室外足夠讓我的寵物能走動。食物方面,價錢合理,不過不失會推薦這兒的燒豬肋骨around 280炸魚薯條 around 98豬肉腸通粉around 120串燒拼盤around 120 .這個唯一不足是,我覺得每次叫這一個的五花腩豬肉串燒好像有一些特別的味道。可能用豬肉的質地不太好。午餐也會有set lunch .包甜品包加一些小食。連啤酒好似都是百多元。生啤酒大概58 元一杯性價比很高
食物方面,價錢合理,不過不失

會推薦這兒的燒豬肋骨around 280
炸魚薯條 around 98
豬肉腸通粉around 120

生啤酒大概58 元一杯

性價比很高

2025-03-03
$150 (Dinner)
  • 安格斯牛西冷扒
今次第二次寫劣評 估唔到係呢間我同男朋友5:30pm入到去 嗰時餐廳仲係得我哋一台客 然後我哋就睇咗餐牌之後叫咗個二人套餐有個餐湯同餐包一個沙律兩個main course三選一兩個甜品兩杯嘢飲$608 再加一服務費都正正常常個樣都OK嘅 但係食落呢就好酸 好大浸醋味真開胃 太酸食咗一半冇食呢個海鮮燴飯有啲似落咗個羅宋湯一齊去整個飯帶子同蝦都係唔錯嘅 如果有興趣可以叫呢塊牛扒都尚算滿意係西冷有啲肥 蒜同埋其他配菜都係OK嘅 想食可以叫到呢兩個甜品真係等得耐 叫咗佢起甜品等咗半個鐘,如果唔係同佢講要走,佢都唔上甜品俾我哋 其他枱都已經有甜品 侍應同經理敷衍吓我哋講唔好意思嚟緊嚟緊 十分無奈 呢個焦糖燉蛋可以一試 但係等咁耐值唔值得 你就要諗吓 足足兩個鐘先走得到最搞笑係呢個芝士蛋糕 如果你哋有留意嘅話Menu上面係寫意大利芝士蛋糕 並非芝士蛋糕 但餐廳完全在餐牌上冇標明,今日冇供應意大利芝士蛋糕 呢點令我非常失望。 失望到一啖都冇食講唔到有幾好食。 喺OpenRice嘅食評寫到個意大利芝士蛋糕有幾好食 都食唔到 我仲問侍應呢個係意大利芝士蛋糕?!佢答唔出最後經理話今日冇供應最後又失望,又無
今次第二次寫劣評 估唔到係呢間
兩個main course三選一
兩個甜品兩杯嘢飲
$608 再加一服務費
都正正常常

最後又失望,又無奈埋咗一張$608 再加一 第二次惠顧咗呢間餐廳 幾年前食過都覺得普通但未至於要寫劣評 今日忍唔住寫咗
貼返收據證明有消費
個收據仲係寫緊意大利芝士蛋糕真係可笑
要講嘅係咁多 自己諗啦
2025-02-09
$334.5 (Dinner)
  • 西班牙海鮮燴飯
  • 火焰法式焦糖燉蛋
最近去咗觀塘The Flame Bar & Restaurant 食咗個又正又抵食嘅西餐😚😚我地Order咗個 Dinner Set for 2🤪價錢好抵得來又有好多款揀👍未搵慶祝情人節餐廳嘅各位可以沖了~~呢排價錢做緊優惠,只係需要$608就可以享用啦😚😚頭盤係香煎大蝦伴牛油果沙律🥗大蝦煎得啱啱好,肉質彈牙👏配埋牛油果嘅creamy口感,真係好開胃❤️跟住係香蒜番茄虎蝦意粉,虎蝦勁大隻🍤意粉煮得al dente👍👍夾埋香蒜同番茄嘅味道真係好好味🤪主菜係澳洲安格斯殼飼牛西冷扒🥩我哋揀Medium😚😚牛扒肉質好鮮嫩,而且肉味濃郁🥹juicy到不得了🤤🤤甜品有火焰法式焦糖燉蛋同Tiramisu💕焦糖燉蛋是之前仲有火花表演🔥🔥燒完即刻聞到浸甜味🤪而且焦糖脆卜卜,燉蛋又好滑溜🤤Tiramisu就充滿咖啡同朱古力嘅香氣🍰兩款甜品都好有水準👍👍飲品方面,我哋嗌咗Mocktail同Cocktail🍸Mount Fuji顏色好靚,味道清新,十分推薦😚Mango Peach Smoothie就酸酸甜甜🤤🤤好適合配牛扒飲👍情人節就到啦🤪想同另一半過一個浪漫嘅晚上,The Flame Bar & Restau

情人節就到啦🤪想同另一半過一個浪漫嘅晚上,The Flame Bar & Restaurant係一個好好嘅選擇!佢哋嘅Dinner Set for 2啱晒情侶share👫🏻而且環境浪漫,一定可以為你哋嘅情人節增添不少甜蜜回憶💕💕
觀塘亞太中心呢間西餐推出咗special offer,逢星期一至四有free flow牛扒套餐可以揀,仲可以用優惠價追加沙律、湯、甜品。限時兩個鐘,性價比超高💯💯!✨澳洲特級安格斯牛扒 8安士 $268 pp呢個餐牛扒同埋薯條都係任食~ 牛扒岩岩煎起,完全冇筋同唔韌,但係相對肉眼肉質緊實啲啲啲啲🤏,睇吓個人鍾意邊款牛嘅口感多啲。不過任食都質素咁高,真係有驚喜,我叫咗兩轉都好好味😆 薯條滿滿嘅一桶,熱辣辣,好香脆,份量超多!🍟✨澳洲M3安格斯肉眼扒10安士 $268 pp呢個餐淨係薯條任食。肉眼扒好厚身,但肉質好軟腍。五成熟岩岩好,完全冇筋同唔韌。肉味濃郁,充滿肉汁。仲有紅蘿蔔、薯仔、豆、蕃茄仔等配菜,就算冇得追加牛都已經好夠飽~👉🏻是日餐湯 +$15粟米忌廉湯夠creamy又唔會太膩,粟米味好香帶點清甜!👉🏻凱撒沙律 +$38新鮮又大份。👉🏻火焰法式焦糖燉蛋 +$25造型好搶眼,用紙包住再點火,啱晒打卡😙💕面頭香脆同充滿焦香嘅焦糖外皮搭配濃郁又creamy嘅燉蛋,超邪惡超正!👉🏻意大利芝士蛋糕 +$25芝士好軟身,唔會太甜。✨Okinawa Pinapple Special $42菠蘿

✨澳洲特級安格斯牛扒 8安士 $268 pp

✨澳洲M3安格斯肉眼扒10安士 $268 pp

👉🏻是日餐湯 +$15
粟米忌廉湯夠creamy又唔會太膩,粟米味好香帶點清甜!

👉🏻凱撒沙律 +$38
新鮮又大份。

👉🏻火焰法式焦糖燉蛋 +$25

👉🏻意大利芝士蛋糕 +$25
芝士好軟身,唔會太甜。

✨Okinawa Pinapple Special $42
菠蘿特飲充滿菠蘿嘅酸酸甜甜,仲帶點清香,非常開胃解膩。

餐廳仲有戶外平台,可以帶🐶🐶一齊黎,而且活動包場嘅話仲有9折優惠!
2025-02-18 925 views
最近同朋友去咗觀塘呢間特色嘅西餐餐廳晚飯,一入到去就會一邊係梳化位,另外一邊窗口位,環境好舒服,地方好大,仲有戶外平台, 可以帶狗去!可以單點,有套餐選擇,二人餐都好豐富又抵食!是日餐湯: 甘筍忌廉湯 ,蛋黃色顏色好吸晴,飲落去幾濃味和比較順滑香煎大蝦伴牛油果沙律 :賣相已經好吸引,顏色有紅有綠,睇到已經好想食! 大蝦好彈牙,再加埋我最喜歡的牛油果,再配自家製沙律汁,酸中帶微辣幾特別西班牙海鮮燴飯:配料也不少,有蝦、蜆、帶子、魷魚等,火腿粒等.. 飯粒充滿海鮮味和蕃茄汁挪威森海三文魚柳:三文魚煎到保留魚嘅嫩度,熟度啱啱好,一啲都不鞋,而魚皮也好脆!伴碟仲有啲薯蓉、甘筍仔、蕃茄仔、豆角同埋粟米仔,樣樣都好新鮮。特別係甘筍仔咬落好甜,又爽脆!就咁食已經好好食,也可以點忌廉汁食甜品: 意大利芝士蛋糕:最底層係餅底,芝士蛋糕也好軟熟,連埋一齊食好有滿足感推介火焰法式焦糖燉蛋 : 呢個甜品好有趣,上枱時係被紙包住,店員會埋嚟點火,着火一刻好似變魔術咁燒走張紙,甜品就呈現眼前。個燉蛋好軟滑,好香蛋味,面頭嘅焦糖燒到啱啱好,好脆口,又唔燶。另外叫Mocktail :Mount Fuji - 藍色嘅飲

可以單點,有套餐選擇,二人餐都好豐富又抵食!

甜品:

另外叫Mocktail :
Mount Fuji - 藍色嘅飲品,勁似富士山,面頭加咗奶蓋,仲有食用花點綴,都幾靚,有啲似忌廉溝鮮奶,飲落唔係好甜,好香奶味。
Okinawa Pineapple Special - 好香甜波蘿汁再加埋梳打水,顏色綠綠哋都好靚,杯邊仲有舊波蘿做點綴。

地方好大,原來活動包場有9折🎉

2025-02-09
2025-02-17 628 views
餐廳位處觀塘亞太中心,分室內與室外座位,主人可以帶上寵物同行,是夜經網上訂位有九折優惠。餐廳設有二人及四人套餐,免除選擇性煩惱。南瓜甘荀湯南瓜甘荀湯入口順滑,沒有加上忌廉,味道更濃郁鮮甜。 香煎大蝦伴牛油果沙律香煎大蝦已去腸,加上牛油果、番茄沙沙及火箭菜,暖沙律清新開胃。西班牙海鮮燴飯飯粒用上大蝦、帶子、墨魚仔及鮮蜆燴煮,吸滿濃郁海鮮味,入口香濃有咬口,軟硬適中。海鮮材料豐富,原粒帶子入口尤其鮮甜嫩滑。西班牙伊比利黑毛有骨豬扒西班牙伊比利黑毛豬扒豬扒肥瘦均勻,入口有適量油脂香氣,肉質軟嫩鮮甜。配菜顏色鮮艷又健康,計有車厘茄、小甘荀、粟米芯及薯角。火焰法式焦糖燉蛋火焰焦糖燉蛋上枱吸睛,上面的一層焦糖薄薄的,用匙羹輕敲焦糖片聲音很清脆,燉蛋蛋味香濃,質感濃杰適中。芝士蛋糕芝士蛋糕少少的,質質細滑柔軟,口感輕柔。
餐廳設有二人及四人套餐,免除選擇性煩惱。

南瓜甘荀湯
南瓜甘荀湯入口順滑,沒有加上忌廉,味道更濃郁鮮甜。

西班牙伊比利黑毛有骨豬扒

芝士蛋糕
芝士蛋糕少少的,質質細滑柔軟,口感輕柔。
2025-02-06
$330 (Dinner)
2025-02-03 1446 views
這天和朋友一同前往定必好好品嚐,我們也是挑選了飲任食安格斯牛扒。我們還添加了湯品和沙律,作為前菜,令整個晚餐更加豐富。羅宋湯用料豐富,蕃茄味濃郁,加入丁點黑椒,更能提升味道,真不錯。沙律方面,羅馬生菜,絕對是我的最愛,入口爽脆又清甜,配搭丁點醬汁,更是開胃的最佳良物。主菜方面,當然就是我們的安格斯牛扒,餐廳預設五成熟,當然也能提出要求,但我卻認為五成熟這個選擇,正正是安格斯牛的最佳味道和口感。甜品方面,是日精選甜品為Tiramisu,帶點酒味的香氣,又不失咖啡的香濃,乾濕度剛剛好,作為晚餐的結尾,真是一個不錯的選擇。
我們還添加了湯品和沙律,作為前菜,令整個晚餐更加豐富。
內部裝潢十分有心思,每個角落都帶點精緻之處空間感十足,座位數目不少更加有戶外露天平台,適合舉辦聚會💃🕺活動包場仲有9折優惠餐廳支持寵物友善,可以帶同狗狗用餐🐶Dinner set for 2 $608菜單由前菜到甜品一應俱全,免卻選擇的煩惱而家仲做緊7折優惠,價格實惠👍🏻🦐香煎大蝦伴牛油果沙律🥗🥑翠綠的牛油果沙律映襯鮮紅色的大蝦,賣相吸引伴上微酸辛口的醬汁,味道惹味開胃🤤🥣是日餐湯忌廉餐湯口感柔順濃稠帶有淡淡蔬菜與南瓜味道附有鬆軟餐包🍞🥘西班牙海鮮燴飯西班牙飯粒粒分明,口感微硬以蕃茄高湯醬汁燴飯,味道清新鮮美大粒帆立貝、大蜆、八爪魚等海鮮,配料豐富🥩澳洲安格斯殼飼牛西冷扒Medium-Well西冷扒,大塊之餘厚度十足外面微焦內裡鮮嫩,切開時仍帶有肉汁安格斯牛在口中細嚼時緩緩化開,牛味突出、口感甚好🥰附有醬汁可以稍稍調味配菜有薯角、蘆筍、蘿蔔球,味道清甜🔥火焰法式焦糖燉蛋🍮上菜時以火焰紙遮蓋,保持神秘感一點燃即火光熊熊,滿滿視覺效果🔥最後呈現法式焦糖燉蛋焦糖晶瑩剔透,燉蛋嫩滑香甜,值得一試🍰 Tiramisu頂層有香濃咖啡味以及口感幼滑的mousse 中間有微脆顆粒感最後有蛋糕做底層咖啡
內部裝潢十分有心思,每個角落都帶點精緻之處
空間感十足,座位數目不少
更加有戶外露天平台,適合舉辦聚會💃🕺
活動包場仲有9折優惠
餐廳支持寵物友善,可以帶同狗狗用餐🐶
Dinner set for 2 $608
菜單由前菜到甜品一應俱全,免卻選擇的煩惱
而家仲做緊7折優惠,價格實惠👍🏻
🦐香煎大蝦伴牛油果沙律🥗
🥑翠綠的牛油果沙律映襯鮮紅色的大蝦,賣相吸引
伴上微酸辛口的醬汁,味道惹味開胃🤤
🥣是日餐湯
忌廉餐湯口感柔順濃稠
帶有淡淡蔬菜與南瓜味道
附有鬆軟餐包🍞
🥘西班牙海鮮燴飯
西班牙飯粒粒分明,口感微硬
以蕃茄高湯醬汁燴飯,味道清新鮮美
大粒帆立貝、大蜆、八爪魚等海鮮,配料豐富
🥩澳洲安格斯殼飼牛西冷扒
Medium-Well西冷扒,大塊之餘厚度十足
外面微焦內裡鮮嫩,切開時仍帶有肉汁
澳洲安格斯殼飼牛西冷扒
安格斯牛在口中細嚼時緩緩化開,牛味突出、口感甚好🥰
附有醬汁可以稍稍調味
配菜有薯角、蘆筍、蘿蔔球,味道清甜
🔥火焰法式焦糖燉蛋🍮
上菜時以火焰紙遮蓋,保持神秘感
火焰法式焦糖燉蛋
一點燃即火光熊熊,滿滿視覺效果🔥
最後呈現法式焦糖燉蛋
火焰法式焦糖燉蛋
焦糖晶瑩剔透,燉蛋嫩滑香甜,值得一試
Tiramisu
🍰 Tiramisu
頂層有香濃咖啡味以及口感幼滑的mousse
中間有微脆顆粒感
最後有蛋糕做底層
咖啡甜味中微微帶點酒味,適合小口品嚐
🍋 FRESH LEMON SQUASH
鮮檸特飲,主體味道頗酸,帶有點點蒲荷及甜味
配上酸酸汽泡,口感清涼爽快
🍹 FRUIT PUNCH
雜果特飲,味道甜美
汽泡感中和了甜度,入口舒暢

二人餐點份量豐富、質素甚高
用餐感受良好,值得推薦
2025-01-23
Tiramisu
2025-01-23 1155 views
📍The Flame Bar & Restaurant😍觀塘高質素西餐👍~餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~澳洲安格斯殼飼牛西冷扒😍非常高質素嘅西冷牛扒😍肉質鮮嫩😘煎得勁香👍仲要幾大塊❤️~西班牙海鮮燴飯😍豐富又好味嘅西班牙海鮮飯😘各種海鮮都非常新鮮🤪飯嘅調味亦都做得好好👍~香煎大蝦伴牛油果沙律😍非常清新嘅沙律😍大蝦新鮮大隻😘牛油果非常香☺️各種蔬菜都好新鮮👍~火焰法式焦糖燉蛋😍色香味俱全嘅焦糖燉蛋😍焦糖味非常香濃😘勁有蛋味😗整得勁香❤️~Tiramisu😍高質素又香濃嘅Tiramisu😘食到停唔到口☺️~順帶一提😛餐廳有戶外空間😘可以帶狗仔去😍包場仲要有九折🤪下次一定再嚟食😎📍The Flame Bar & Restaurant (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖

~餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍

~Tiramisu😍

高質素又香濃嘅Tiramisu😘食到停唔到口☺️

觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖
2025-01-22 1008 views
朋友介紹這裏說這裏的西餐價廉物美,今晚便太太來到這裏一試。二人套餐,包括沙律、餐湯、主菜兩款、甜品、飲品,共$608。沙律:香煎大蝦伴牛油果沙律,大蝦煎得很香,蝦肉爽口彈牙,醬汁酸酸甜甜非常開胃,作為前菜非常適合。是日餐湯:蕃茄湯。蕃茄味道香濃,酸酸甜甜,為今晚美美的西餐揭開了序幕。香蒜香辣蒜香蕃茄醬虎蝦意粉。虎蝦香味。四日,蒜蓉和蕃茄味道香濃,加上意粉軟硬適中,帶點嚼勁很快便被消滅了。西班牙伊比利亞黑毛牛骨豬扒。來自西班牙伊比利亞黑毛豬的肉質軟腍可口,加點自家製醬汁,提升味道層次。甜品:芝士蛋糕、火焰法式焦糖燉蛋。芝士蛋糕芝士味道十足。火焰法式焦糖燉蛋,店員會在客人面前將包裹着法式焦糖燉蛋的紙張燃點着,非常吸睛,然後就可以享用甜度適中燉蛋了。Sangria Red 另加$38,紅酒味道香濃,加上豐富的生果粒,果然是正宗的西班牙味道。Long Island 另加$38,酒味十足,容易入口,稍嫌顏色略深一點,否則更加好看。
朋友介紹這裏說這裏的西餐價廉物美,今晚便太太來到這裏一試。

甜品:芝士蛋糕、火焰法式焦糖燉蛋。
芝士蛋糕芝士味道十足。

2025-01-14 1012 views
今晚又去食好嘢,要有質素但又唔想荷包咁傷,老公帶我嚟咗觀塘呢間西餐廳,呢度做緊一個優惠二人餐$608再加一,有齊沙律, 湯,兩款主食,兩款甜品同兩杯飲品,性價比不錯。香煎大蝦伴牛油果沙律擺盤靚靚,牛油果Creamy,大蝦爽口。是日餐湯2客今日嘅湯係羅宋湯,好夠熱,味道香濃。香辣蒜香蕃茄醬虎蝦意粉呢個意粉微辣,充滿鮮茄香味,口感彈牙,虎蝦大大隻,好爽口彈牙。安格斯牛西冷扒擺盤唔錯,塊扒睇落好吸引,叫咗五成熟,煎得好香,入邊肉色粉嫩, Juicy,牛味亦不錯。意大利芝士蛋糕好香滑,散發淡淡芝士香氣。火焰法式焦糖燉蛋 打卡效果一流,火槍一燒,包住焦糖燉蛋嘅紙迅速燒光。焦糖好脆,燉蛋好香滑,充滿雲呢拿香氣。飲品方面,我哋加錢upgrade咗兩杯Mocktail, Ginger honey bee同Mount Fuji,兩杯味道都不錯,但要打卡一定揀Mound Fuji,真係好靚。

香煎大蝦伴牛油果沙律
擺盤靚靚,牛油果Creamy,大蝦爽口。

是日餐湯2客
今日嘅湯係羅宋湯,好夠熱,味道香濃。

香辣蒜香蕃茄醬虎蝦意粉

安格斯牛西冷扒

意大利芝士蛋糕
好香滑,散發淡淡芝士香氣。

2025-01-09 1014 views
總的來說,還不錯,服務員態度很好,但是牛肉的熟度把握不好,我要的3分熟,居然給我的熟度都不一樣,有點太熟,有的剛剛好。就牛肉煎的火后,掌握都不好。還有一點,牛肉的檸檬酸味太重,對我來說,不喜歡。 最後 ,也是最重要的一點(牛肉的奶香味不足,根本吃不吃奶香味)我覺得牛肉不夠新鮮。
最近幾年,好少去官塘,朋友介紹這間餐廳,叫了二人餐,有餐湯,虾沙律OK,不過不失,主菜揀左牛扒,牛味重,好juice 正! 蕃茄大虾意粉都唔錯,甜品1件芝士旦糕及1份火熖焦糖燉蛋(這個好味),加埋两杯飲品,$6xx, 以這個价錢,$700 樓下,尚算可接受。至於地方,以酒吧形式,另有室外位置用餐,整體用餐服務滿意,因我們6pm 前第一枱入座,餐湯唔夠熱,微暖,飲完湯先上餐包,這個安排就扣左分了。整體我给80 分。
2025-01-05
  • 火焰法式焦糖燉蛋
  • 炭燒澳洲M4西冷配燒汁
位於觀塘的The Flame Bar and Restaurant,不僅提供美味的佳餚,還擁有舒適的用餐環境。戶外平台特別適合帶著心愛的毛孩一起享受美好時光;溫暖的燈光和綠植環繞,讓人感受到一種親近自然的放鬆氛圍。無論是與朋友聚會,還是浪漫約會,這裡都是一個絕佳選擇-♥️二人套餐包沙律、餐湯、兩款主菜、兩款甜品,從頭到尾都讓人驚喜連連🔸香煎大蝦伴牛油果沙律🥗新鮮的大蝦配上香濃的牛油果🥑、洋蔥🧅、青椒🫑、紅椒粒,沙律菜清爽可口,酸甜醬汁讓人胃口大開-🔸是日餐湯濃郁的南瓜與甘筍完美融合,湯品香甜綿滑,搭配烘烤得恰到好處的甜餐包,簡直是冬日裡的一道溫暖-🔸香辣蒜香番茄醬虎蝦意粉🍝番茄醬汁鮮香濃郁,虎蝦肉質鮮嫩,搭配上辣味和蒜香,給味蕾帶來層次分明的享受-🔸挪威深海三文魚柳三文魚柳鮮嫩多汁,搭配薯蓉、露筍和甘筍,每一口都是幸福的滋味-🔸芝士蛋糕🍰口感綿密,入口即化,濃郁的芝士味道在口中綻放,甜度適中-🔸火焰🔥法式焦糖燉蛋不僅味道絕佳,焦糖的甜香與蛋奶的柔滑完美結合,更是在視覺上帶來震撼的效果-🍹🍍Okinawa Pineapple Special 淺藍色的色調及清新的菠蘿味道,讓人感受到沖繩長年
♥️二人套餐
包沙律、餐湯、兩款主菜、兩款甜品,從頭到尾都讓人驚喜連連
🔸香煎大蝦伴牛油果沙律🥗

🔸是日餐湯

🔸香辣蒜香番茄醬虎蝦意粉🍝

🔸挪威深海三文魚柳

🔸芝士蛋糕🍰
口感綿密,入口即化,濃郁的芝士味道在口中綻放,甜度適中

🔸火焰🔥法式焦糖燉蛋

🍹🍍Okinawa Pineapple Special
淺藍色的色調及清新的菠蘿味道,讓人感受到沖繩長年夏日的活力
☕️🍯Honey Lemon Ginger Tea
蜂蜜檸檬薑茶,既健康又解膩,是餐後的一大享受

原來餐廳還提供包場9折優惠,絕對是舉辦派對或慶祝活動的好地方!
2025-01-05 1040 views
之前同朋友行街,見到亞太中心有間西餐廳叫「The Flame Bar & Restaurant」,環境幾好,最特別就係佢有個任食牛扒嘅放題,啱晒我哋先食肉獸,所以今日呢就同朋友嚟試吓一齊挑戰呢個牛扒放題。牛扒呢我就選咗係七成熟嘅,牛扒好香牛味啦,雖然係任食牛扒,但係佢都係俾啲靚嘅牛扒,你唔會話俾啲可能將貨就價比一啲冇咁好的牛扒🥩給客人。唔係得食牛扒咁單調嘅,佢仲有包埋沙律及薯條🍟。除咗牛扒之外呢仲有甜品會附送仲有一杯可以有酒精嘅飲品

唔係得食牛扒咁單調嘅,佢仲有包埋沙律及薯條🍟。

除咗牛扒之外呢仲有甜品會附送仲有一杯可以有酒精嘅飲品