好耐之前已經見到觀塘呢間cafe @thehuntcoffee 的人氣tiramisu賣相超吸引!終於到訪了!餐廳門面湖藍色,好大好有空間感~🍭US Primo Rib Eye ($258)點咗rib eye~ 黑椒調味唔錯~ 上面仲放有大蒜😍 另外仲有一盤粗薯條很好吃~🍭Back Ribs ($168)賣相幾靚嘅back ribs~ 醬汁係用上韓式辣椒醬~ 豬肋骨骨肉分離,肉質緻滑,仲有一盤蕃薯條,好香口好食~ 🍭Tiramisu ($78)一場嚟到一定要食店內最人氣甜品tiramisu!! 賣相真係好岩打卡!最頂仲有朱古力碎同插住一塊檸檬乾~ 口感輕盈軟滑,咖啡味不會太苦澀~ 十分唔錯~ 🍭Honey Lime Soda ($52)🍭Chocolate ($42)

🍭US Primo Rib Eye ($258)

🍭Back Ribs ($168)

🍭Tiramisu ($78)

🍭Honey Lime Soda ($52)
🍭Chocolate ($42)
真情推薦這間西餐廳,美食擺盤好看,好吃,環境座位寬敞,一定會二訪🥰當晚和朋友點了:⭐Turin Spicy Chicken Wings辣雞翅一盤8隻,分量很夠,醬汁酸酸辣辣的,很惹味,作為開胃小吃很不錯⭐US Prime Rib Eye肉眼扒很大一塊,伴菜的薯條也超級好吃!酥脆的外皮!肉眼我們要了五分熟,建議大家能吃生點的就不要叫七分熟,牛肉味濃,外皮煎得焦香焦香的,水準還不錯,配上一整顆大蒜吃是另一種風味😋⭐Prawn Linguine大蝦扁意粉也有點驚喜,一端上來的樣子就已經贏了,意粉味道還不錯,不算多汁的那種奶油味,蝦的味道有滲進麵裡,大蝦兩隻尤其爽彈!很新鮮!推薦👍🏻⭐Grapefruit Jade Tea⭐Pineapple Oolong Shaken Tea兩杯飲料顏值也夠高,總的而言就是很值得吃的餐廳,短期內會二訪🥰
⭐Turin Spicy Chicken Wings

⭐US Prime Rib Eye

⭐Prawn Linguine

⭐Grapefruit Jade Tea
⭐Pineapple Oolong Shaken Tea

2023-08-25 46 views
每次經過呢間cafe,都會俾佢地的門面吸引住😍😍cafe外牆以藍色為主調,裝潢走歐美工業風~而且環境寬敞舒適,食物質素都唔錯架!!🥗Mango Crab Meat Salad $88✨份量十足!沙律菜新鮮爽脆,裡面加入了大量芒果🥭同蟹肉🦀~~芒果酸酸甜甜,配沙律食好開胃😋😋🍖Grilled US Baby Back Ribs $168✨豬肋骨肉質軟腍,輕輕一切已拆骨~外層塗滿韓式辣醬🌶️,味道甜甜辣辣、好惹味!!另外仲有金黃酥脆的蕃薯條作伴碟,好食到停唔到口👍🏻👍🏻🍰Hunt Signature Tiramisu $78✨呢個係餐廳的招牌甜品,每次黎都必點!!蛋糕入口綿滑,好creamy~咖啡同酒的比例啱啱好☕️,又唔會太甜!唔錯❤️❤️飲品方面,我地揀左Chocolate($52)同Honey Lime($48)~~兩杯正常發揮,而我就鍾意Honey Lime多啲!口感清新,蜜糖同青檸味道好出~幾好飲🤤🤤
每次經過呢間cafe,都會俾佢地的門面吸引住😍😍

🥗Mango Crab Meat Salad $88✨
份量十足!沙律菜新鮮爽脆,裡面加入了大量芒果🥭同蟹肉🦀~~
芒果酸酸甜甜,配沙律食好開胃😋😋

另外仲有金黃酥脆的蕃薯條作伴碟,好食到停唔到口👍🏻👍🏻

🍰Hunt Signature Tiramisu $78✨
呢個係餐廳的招牌甜品,每次黎都必點!!

2023-08-24 163 views
今日大少同表姐仔去觀塘學嘢,經過附近,就同佢去左呢間cafe食lunch。呢間店門面由湖水藍加黑色組成,好sharp!店內以黑色為主,黑色牆身上畫上彩色畫,枱是深啡木色,座位都有軟墊,卡位梳化咁,更見舒服。配上波波燈,光線唔算充足,但另有一番感覺,營造出工業風。Porcini Mushroom & Black Truffle Risotto(Vege)呢個意大利飯上枱好香黑松露味,飯粒好煙韌,飯內有芒果粒、蘑菇脆片、乾菇菌,配上多汁大啡菇,上面重加上蟲草花,成個飯菇味好重,好有口感!Bone Marrow & Duck Breast Linguine鴨胸煎得好種,肉質鮮嫩,扁麵條好彈牙,唔太淋,刮埋d牛骨髓,,混埋南瓜醬、柑橘、檸檬茴香食,好有口感。Prawn Linguine蝦肉彈牙,意粉配埋龍蝦汁、韭菜同櫻桃番茄食,好夾,好好味。Hunter Fries呢個薯條超好食,炸得好香脆,配埋調味粉食,少少香辣,好惹味。Hot Honey Lime呢杯青檸蜜糖唔太甜,恰度好處。
今日大少同表姐仔去觀塘學嘢,
經過附近,就同佢去左呢間cafe食lunch。
呢間店門面由湖水藍加黑色組成,
好sharp!店內以黑色為主,
黑色牆身上畫上彩色畫,
枱是深啡木色,座位都有軟墊,
卡位梳化咁,更見舒服。
配上波波燈,光線唔算充足,
但另有一番感覺,營造出工業風。

呢個意大利飯上枱好香黑松露味,
飯粒好煙韌,飯內有芒果粒、
蘑菇脆片、乾菇菌,配上多汁大啡菇,
上面重加上蟲草花,成個飯菇味好重,
好有口感!

鴨胸煎得好種,肉質鮮嫩,
扁麵條好彈牙,唔太淋,
刮埋d牛骨髓,,混埋南瓜醬、
柑橘、檸檬茴香食,好有口感。

Prawn Linguine
蝦肉彈牙,意粉配埋龍蝦汁、韭菜
同櫻桃番茄食,好夾,好好味。

Hunter Fries
呢個薯條超好食,炸得好香脆,
配埋調味粉食,少少香辣,好惹味。

Hot Honey Lime
呢杯青檸蜜糖唔太甜,
恰度好處。
2023-08-23 39 views
作為小狗主 平時都成日上網搵寵物友善餐廳 但選擇唔多 而且價錢都相對較貴💸 所以我出街都會留意吓有無d 可能安排戶外位嘅餐廳 問一問比唔比狗仔坐底🐶 今次就發掘到呢間係觀塘嘅cafe 糅合左藝術同美食 🌈 🔅Hunter Breakfast $148用餐廳名命名嘅招牌菜 一黎已經比擺盤吸引住😍睇落簡單 但係每個食材都落足心思 由外面嘅沙律菜 紅莓 配上酸酸甜甜嘅醬汁同parma ham 一齊食嘅感覺好fresh🥙然後到燒菠蘿 比較少出現喺all day breakfast 🍍但係出奇地match 好有驚喜✨去到中間就有大蘑菇 黑松露炒蛋 茄汁豆 煙肉 🥓🥚腸仔調味都啱啱好 香口但唔會好鹹 配埋兩塊多士 份量都值回票價 🥪🔅Bone Marrow & Duck Breast Linguine $158叫呢個主要係出於好奇 因為未食過牛骨髓 都想知係咩味 無食之前諗應該會好肥膩 上碟個賣相都好好睇 大大舊嘅牛骨 主要用黑胡椒同鹽去調味 牛肉味極重 感覺好似濃縮嘅牛肉湯咁 撈落扁意粉度都好好食🐮 至於鴨胸就唔似平時食嘅急凍鴨胸 佢冇咁鹹 肉質反而比較似我哋港式嘅燒鴨 而且去晒骨啖啖肉 正 🦆

🔅Hunter Breakfast $148

扁意粉用左南瓜汁加一d 橙肉 減左整體嘅油膩感 食完係有一種好滿足嘅感覺 🍝

🔅Green Tea Latte 10oz $52
畫左一個好可愛嘅太陽笑臉拉花 綠茶味亦都好突出 🍵

🔅Honey Lime Soda $52
天氣太熱 想飲凍嘢解渴消暑 呢杯充滿夏日氣息嘅梳打就夠晒清爽 又靚又好飲 而且加咗蜜糖就更加健康 🍹

餐廳整體食物質素高 戶外位空間寬敞 狗仔可以喺度行嚟行去 店員仲好Nice咁俾咗水狗仔飲 值得推介 💕

🍽️ The Hunt Coffee & Roastery
📍 觀塘鴻圖道75號KOHO地下A及B號舖 (港鐵觀塘站B2出口 步行約6分鐘)
2023-08-13
$200 (Lunch)
  • Green Tea Latte
  • All Day Breakfast
2023-08-23 146 views
這家餐廳我已經留意了很久,今天終於有機會光顧。餐廳有不少玻璃,採光一流。樓底高,坐得舒服。⭐️Mango Crab Meat Salad這道沙拉以新鮮的芒果和蟹肉為主要成分,搭配著清爽的沙律醬汁。芒果的甜味和蟹肉的鮮美相互融合,帶來了一份獨特的口感和風味。接下來是⭐️Hail to the King Burger這款漢自製的牛肉漢堡排、蛋、芝士、醃黃瓜、培根、番茄和洋蔥。每一口都充滿了肉汁和各種配料的豐富味道。⭐️ Grilled Salmon鮭魚配上椰菜培根泥、羽衣甘藍和檸檬茴香,口感豐富。鮭魚烤得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,搭配上奶酪和果仁,不會感到膩口。我最喜歡是他們的招牌甜點⭐️Hunt Signature Tiramisu這款提拉米蘇以乾橙片和巧克力酥皮作為點綴,搭配著海綿蛋糕,口感豐富。每一口都散發出濃郁的朱古力咖啡香氣,回味無窮。⭐️Ready Steady Mango$68這道甜點擁有甜美的芒果慕斯、椰子泡沫、芒果雪酪和開心果。每一口都充滿了芒果的鮮甜風味,搭配著椰子的香氣,讓人愛不釋口。在這裡還有各種咖啡和果汁可供選擇,我點了一杯橙汁,橙汁比一般橙汁好喝,清涼又解渴。

這家餐廳我已經留意了很久,今天終於有機會光顧。

餐廳有不少玻璃,採光一流。樓底高,坐得舒服。

⭐️Mango Crab Meat Salad

⭐️Ready Steady Mango$68

Grilled Salmon
️Hunt Signature Tiramisu
2023-08-23 116 views
好一段時間沒有來過這家西餐廳,這天再來用午飯的時候發現和以前要等位的情況比,現在有很多吉位,馬上就有點不妙的感覺,不知道現在是否能夠保持水準。Prawn Linguine $158Homemade lobster sauce, leek, cherry tomato 這個是同行的朋友點的,賣相很不錯,但聽朋友說味道大不如前,特別是意粉煮得比較軟身,並不是她喜歡的硬度。Bone marrow and duck breast linguine $158French pumpkin sauce, mandarin orange, lemon fennel我點的新品:鴨胸配骨髓意粉。賣相仍然是不錯的,不過味道就未能跟上賣相。先說骨髓部份,應該是整碟意粉最好吃的,油潤焦香,可惜的是欠缺調味,味道偏寡淡。三件鴨胸厚切,份量不少,可惜是毫無味道,這裏不下調味料嗎?哪怕加少許的鹽和胡椒味道都能夠好吃很多,現在就像吃寡淡無味的鴨肉,乏善足陳,而且更為失望的是居然連刀叉也沒有給我,只有匙羹和叉,服務欠缺心思。意粉配着南瓜將這個配搭偏甜,雖然我個人是喜歡這種比較軟的意粉質地,但醬汁就只有南瓜甜甜的味道,仍然

Prawn Linguine $158

我點的新品:鴨胸配骨髓意粉。
賣相仍然是不錯的,不過味道就未能跟上賣相。
意粉配着南瓜將這個配搭偏甜,雖然我個人是喜歡這種比較軟的意粉質地,但醬汁就只有南瓜甜甜的味道,仍然是老問題,基本沒有怎麼調味,所以意粉吃起上來也是很淡的,配合的柑肉也和整個意粉不夾,甜甜的意粉這個組合非常奇怪。
評分:5.5/10

Hot honey lime
跟餐嘅hot honey lime 其實就係蜜糖水加青檸,都屬於比較甜嘅,唔知係咪因為杯飲品比較細嘅關係,味道就不過不失啦。

大半年沒有來,這裏的水準差了很多,其實看顧客人數已經可以反映出情況,以前可以做幾轉午市,現在仍然有很多吉位,餐廳廚房絕對有很大的進步空間。
$174 (Lunch)
2023-08-18 58 views
星期六晚7左右去,唔洗預約,walk in都好多位。餐廳環境氣氛幾好,上菜速度都好快,但收枱都係,我哋嗌左豬仔骨、3杯野飲及一份甜品,都未食晒,但店員已經好快主動話要收走,我睇餐廳嗰陣仲有好多吉位,時間又排食物方面,擺款賣相打卡幾好,但味道就一般。

食物方面,擺款賣相打卡幾好,但味道就一般。
$200 (Dinner)
黎到觀塘唔怕會餓親 林林總總既食物都有🤩今次揀咗一間我地未食過既餐廳 係工業區較後既位置🔙外圍唔算太起眼 無浮誇既設計 保持簡約既歐式風格💡內裡既空間寬敞 用餐既時候都感到舒適😌食物既選擇唔係話特別多 款式上亦都較為常見🍝不過要揀都唔會太難 總會有岩心水既食物👍🏼➷🪐 𝙃𝙪𝙣𝙩𝙚𝙧 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨薯條新鮮炸起熱辣辣真係特別吸引🍟除咗夠晒脆口之外 佢係調味方面亦都做得好足🧂帶啲辣辣地既口味🌶️變得好惹味 會令人想追住食😋§🪐 𝙏𝙪𝙣𝙖 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤吞拿魚煎成半生熟狀態 係非常厚身既一塊魚扒🐟魚肉有紋理唔會散收收 肉質屬於結實既個種👍🏼如果連埋三文魚籽食 可以有效令到佢鮮味再提升🤩用上菠菜做意大利飯既底醬 留有清新感又唔會有草青味🥬同芒果粒既結合更加有助增加佢味道上既變化🥭食完都唔會有好腬好濟既感覺😋§🪐 𝘾𝙖𝙣𝙖𝙙𝙖 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙇𝙤𝙞𝙣 𝙍𝙤𝙘𝙠豬鞍既厚度同size都係超出咗我既預計😍火喉上既控制亦都係相當值得一讚🔥肉質夠晒軟腍但又有咬口 內裡既油脂分佈平均🤤唔會有成口油既情況出現但係又保留到肉香😶‍🌫️內裡都唔會覺得乾身👍🏼係處理同調味上都係出色§🪐 𝙃𝙪𝙣𝙩 𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢
黎到觀塘唔怕會餓親 林林總總既食物都有🤩

最重要係最後有個好好味既甜品可以滿足一下佢😌

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2023-08-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
𝙃𝙪𝙣𝙩𝙚𝙧 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨
𝙎𝙥𝙖𝙧𝙠𝙡𝙚 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝘽𝙖𝙡𝙡
𝙂𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙏𝙚𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
位於觀塘嘅西餐廳(●’◡’●)ノTiffany Blue 嘅門面超搶眼店內油咗黑色牆身仲有滿滿塗鴉 更顯型格 (•̀ᴗ•́)و以工業風為主 啱晒嚟打卡~•𝙱𝚘𝚗𝚎 𝙼𝚊𝚛𝚛𝚘𝚠 & 𝙳𝚞𝚌𝚔 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚜𝚝 𝙻𝚒𝚗𝚐𝚞𝚒𝚗𝚎 $𝟷𝟻𝟾以南瓜汁作意粉汁 旁邊配有香橙粒超Fresh嘅感覺♡´・ᴗ・`♡鴨胸以厚切為主 煎得香口肉質細嫩 並配有超巨型牛骨髓牛骨髓表面煎得金黃帶有焦香令意粉增添不少層次𝚄𝚂 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚎 𝚁𝚒𝚋 𝙴𝚢𝚎 $𝟸𝟻𝟾牛扒點咗5成熟 煮得剛好 微微嘅透粉紅色厚身得嚟又大塊 調味剛好 唔會太鹹薯條新鮮炸起 非常香脆(✯◡✯)𝙷𝚊𝚒𝚕 𝚝𝚘 𝚝𝚑𝚎 𝙺𝚒𝚗𝚐 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 $𝟷𝟼𝟾超大份量漢堡包🍔最特別嘅係佢用咗新鮮嘅車厘茄粒粒都勁Juicy~牛肉就用咗手打牛肉 配有酸瓜 煙肉同洋蔥🧅增加唔少層次ヽ(♡‿♡)ノ𝙷𝚞𝚗𝚝 𝚂𝚒𝚐𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛𝚎 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 $𝟽𝟾輕盈細滑 面層佈滿咖啡粉咖啡味道濃郁 又唔會太苦 濕潤度剛好 入口即溶 蛋糕佔嘅份量較多 質感綿密𝙸𝚌𝚎 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 $𝟻𝟸📍The Hunt Coffee & Roaster (觀塘)觀塘鴻圖道75號KOHO地下A及B
位於觀塘嘅西餐廳(●’◡’●)ノ
Tiffany Blue 嘅門面超搶眼
店內油咗黑色牆身仲有滿滿塗鴉 更顯型格 (•̀ᴗ•́)و
以工業風為主 啱晒嚟打卡~

以南瓜汁作意粉汁 旁邊配有香橙粒
令意粉增添不少層次

𝚄𝚂 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚎 𝚁𝚒𝚋 𝙴𝚢𝚎 $𝟸𝟻𝟾
牛扒點咗5成熟 煮得剛好 微微嘅透粉紅色
厚身得嚟又大塊 調味剛好 唔會太鹹
薯條新鮮炸起 非常香脆(✯◡✯)

𝙷𝚊𝚒𝚕 𝚝𝚘 𝚝𝚑𝚎 𝙺𝚒𝚗𝚐 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 $𝟷𝟼𝟾
超大份量漢堡包🍔
最特別嘅係佢用咗新鮮嘅車厘茄
粒粒都勁Juicy~
牛肉就用咗手打牛肉 配有酸瓜 煙肉同洋蔥🧅

濕潤度剛好 入口即溶
蛋糕佔嘅份量較多 質感綿密

𝙸𝚌𝚎 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 $𝟻𝟸

觀塘鴻圖道75號KOHO地下A及B號舖
觀塘有好多值得推介嘅餐廳 早幾日放lunch就去咗呢間喺觀塘嘅Cafe 雖然位置唔算好近地鐵站 但係行過去都唔係好遠🤣🤣 而且食物幾高質 坐耐咗都覺得幾舒服😌 值得介紹一下👍🏻😆.🐷Hunter Breakfast 👅8/10 $148呢一份全日早餐食落感覺幾特別 炒蛋配有少少黑松露 令到成個味道更加豐富🎉 而且仲有煙肉同埋超級香甜嘅燒菠蘿😌 Parma Ham同埋腸仔亦都非常之香😍😍 啲菜上面仲有一啲唔同嘅莓 🤣 我會話整體感覺非常之Fresh🐷Grilled US Baby Back Ribs 👅8.5/10 $168用咗韓國嘅辣椒醬配落去呢一個咁美式嘅背肋骨 😌 感覺非常特別 而且肉質都唔錯 上面仲有塊燒過嘅檸檬 🍋 整體感覺會冇咁油膩 輕輕減左啲油膩感 😆 份量亦都非常之對得住價錢😎 仲有超級香甜嘅紅薯🍠薯條 薯條可以配落去檸檬乳酪到😍😍 非常之好嘅一個配搭😌🐷Iced Green Tea Latte 👅8/10 $56茶味都幾香濃 唔會有苦澀嘅味道 亦都唔會太甜 熱辣辣嘅天氣入到去叫返杯 真心正😆🐷Pineapple Oolong Shaken Tea 👅8/10 $56上面

🐷Hunter Breakfast 👅8/10 $148

上面仲有塊菠蘿乾 整體嚟講覺得烏龍嘅味道唔會蓋過咗菠蘿嘅味道 唔錯😍

🐷Hunter Breakfast 👅8/10 $148

2023-08-09 63 views
網上找到這間Tiramisu打卡小店,今晚和女朋友來一試!芒果蟹肉沙律。芒果細細粒又酸又甜,雖然無咩醬,但D菜都好FRESH,唔會太乾,如果蟹肉更多便更好。鴨胸牛骨髓(橙汁)意粉。本身見到橙汁以為會好怪,但食落又幾"甲"味,牛骨髓有牛油香味,配上橙汁可減低油膩感,鴨胸煎左有鴨香味,整體咁食都唔錯。BB豬仔骨。肉嫩唔乾身,烤得岩岩好,只係個醬有D辣,配上番薯條,比普通薯條吸引。桃味椰子水。上面D桃汁整得唔錯,配上淡淡椰子清香,好味又健康。蜜糖青檸水。清新解辣又開胃。主菜Tiramisu。外表靚,唔過甜,咖啡味及酒味適中,質味剛好,大大份,性價比極高!!!
網上找到這間Tiramisu打卡小店,今晚和女朋友來一試!

同老婆去左觀塘嘅The Hunt Coffee & Roastery,呢間餐廳係一間西式咖啡店,裝修幾靚,牆壁上有新潮既壁畫,又有落地玻璃窗同獨特既藍色外框~Grilled US Baby Back Ribs,呢個係我最鍾意嘅一個菜式,美國豬仔骨烤得好香口,肉質軟嫩多汁,細細力切 d 肉已經離骨,醬汁又夠味,份量都幾足。配菜既蕃薯條炸得非常香脆同好香甜,提升整道菜的口感,連埋個淡 cream 一齊食真係超正!😋😋Hail to the King Burger,呢個漢堡真係好震撼,裡面有牛肉、煎蛋、酸瓜、煙肉、蕃茄同芝士,非常豐富。厚厚既牛肉漢堡扒,配上煙肉同芝士嘅鮮味,非常美味。煎蛋同酸瓜嘅加入,增添咗口感嘅層次,令整個漢堡更加豐富。粗薯條炸得非常酥脆,外皮金黃酥脆,內裡軟綿綿,好好食~ 👏🏻Honey Lime(10oz),蜜糖青檸汁,香甜得黎帶點清新既微酸,好開胃又消暑~ 👍🏻佢既甜品睇落都好好味,但我地已經好飽,唯有下次再試 😛

佢既甜品睇落都好好味,但我地已經好飽,唯有下次再試 😛
成日行過見呢間嘢幾靚,想試好耐喇!環境好chill,有graffiti 牆,帶點型格。近天花除左有鏡之外,仲有掛起d咖啡豆麻布袋裝飾,睇黎咖啡都係賣點之一!有長枱,勁大班朋友嚟gathering都絕對無問題!但係如果人唔多,絕對recommend早啲book佢嘅梳化位,張梳化好好坐,超舒服!😆🍝Bone marrow and duck breast linguine $158一般餐廳既意粉選擇,來來去去都係卡邦尼/蕃茄醬底多,呢個意粉用南瓜汁,個汁好香甜!仲有淡淡嘅橙味、檸檬味,香甜得嚟再帶d清新,淨係個意粉已經好好味!佢仲有好厚既鴨胸,同平時少有既牛骨髓!記住骨髓要了出黎撈埋意粉食,咁就食到獨特既骨髓脂香,又唔太肥膩感。平時普通一個carbonara都百零蚊啦,呢個意粉真心算性價比高,黎呢度必試!🍴US Prime rib eye $258有半個焗蒜頭、rosemary,香氣十足。塊扒煎得好靚,有少少香脆燶邊得嚟,入面係煎得啱啱好嘅medium,肉味濃。好欣賞佢個homemade gravy 都做得好好,味道剛剛好,唔會太鹹,又配合到個扒,提升個牛扒嘅味道,perfect!配薯條。店
成日行過見呢間嘢幾靚,想試好耐喇!

環境好chill,
有graffiti 牆,帶點型格。

有長枱,勁大班朋友嚟gathering都絕對無問題!

但係如果人唔多,
絕對recommend早啲book佢嘅梳化位,
張梳化好好坐,超舒服!😆

一般餐廳既意粉選擇,來來去去都係卡邦尼/蕃茄醬底多,
呢個意粉用南瓜汁,個汁好香甜!
仲有淡淡嘅橙味、檸檬味,
香甜得嚟再帶d清新,淨係個意粉已經好好味!
佢仲有好厚既鴨胸,
同平時少有既牛骨髓!
平時普通一個carbonara都百零蚊啦,
呢個意粉真心算性價比高,
黎呢度必試!

🍴US Prime rib eye $258
有半個焗蒜頭、rosemary,香氣十足。
塊扒煎得好靚,有少少香脆燶邊得嚟,
入面係煎得啱啱好嘅medium,
肉味濃。
配薯條。店員勁細心!見我有帶小朋友主動問使唔使走辣粉!
超好呀!

☕️Dirty $52
對於咖啡有要求嘅我,
呢度嘅dirty絕對ok!
咖啡果然無令人失望👍

🍹Honey lime soda $52
小朋友啱飲,都好鐘意

🥄Hunt signature Tiramisu $78
最後當然唔少得就係佢嘅signature甜品!
浸滿咖啡酒嘅手指,
再加埋個cream好濃,好好味!
上面有個橙乾,同朱古力酥皮,
增加咗個味道同口感。

講真成餐飯不錯!
食物不錯,咖啡都好!
鐘意飲咖啡同食好野既話,值得一試!