2019-07-14
朋友難得過嚟揾我食lunch, 我提議去哩間主打芝士嘅意大利餐廳試下,叫咗一個pasta同一個pizza兩份食😋. Set lunch有得揀湯/沙律,餐湯係薯仔湯,隱約食到啲薯粒,不過碗湯略嫌油膩~ 先上了螺絲粉fusilli alle verdure ($88),配料有zucchini, 蘿蔔、車厘茄,番茄醬又唔會太濃,簡簡單單嘅家常味道!螺絲粉口感好好!如果蘿蔔係煮到全熟,就會更啱我口味🥕 全餐最滿意係pizza gamberi e pesto ($128)👍🏻份量好多,係我鍾意嘅薄底pizza, 仲有微燶微脆嘅pizza邊😍正!啲蝦都幾肥美,而餡料比例最多嘅係Mozzarella🧀果然係主打,無令人失望❤️淡淡嘅芝士不失香味,加埋番茄醬同pesto sauce做點綴,頗為配合。