2020-02-04
Cinderella主要係由橙汁、菠蘿汁同檸檬汁組成,味道偏酸,但好開胃,一路飲一路食就最夾PINE”ART”PLE主要由柑桔汁、檸檬汁、菠蘿汁配蜜糖,味道酸酸甜甜,浄飲都好好飲避風塘椒鹽魷魚鬚好抵食﹗份量比想像中多,食極都有。魷魚鬚本身已經好香脆,上面再灑左薯片碎,口感好﹗味道鹹香、送酒一流﹗如果再稍為辣些,一定更惹味﹗烤西班牙黑毛豬腩呢碟烤西班牙黑毛豬腩真係貴精不貴多,份量唔多,但真心好好好好食﹗﹗﹗外層烤到香脆,真係只係最面薄薄一層係脆卜卜👍🏻內里勁juice﹗而且腩肉應該係五花腩,因為真係睇到明顯嘅肉質分間。就咁食一定有油膩感,但一點左碟底嘅sauces后就中和晒。味道清爽又帶點微酸嘅凍蘋果淺汁,同腩肉勁夾﹗另外,拌碟嘅焦糖蘋果都好搶鏡﹗當我食左塊腩肉后,可以食返半件爽脆嘅焦糖蘋果黎平衡下口感🤪烤德國鹹豬手份量超大﹗2個人都食唔晒,建議一家人share黎食。成隻豬手烤得惹味又香脆。另外,仲有酸椰菜同薯角拌碟,呢碟菜真係大人細路都啱食!擔心唔識切豬手嘅朋友都可以放心叫,因為餐廳好細心,你要求的話可以幫你切好先上枱。
PINE”ART”PLE
避風塘椒鹽魷魚鬚