2020-10-15
join 左酒店嘅staycation package, 晚餐包左呢度嘅4 course menu. bread basket好有誠意,不過都冇試勻,驚飽🤣 最好味係壓左喺喺下面嗰兩塊脆脆,d牛油又香,正。蕃茄湯幾好味,茄味濃郁,夠杰身,佢有擺青口落去所以會有少少海鮮味。素來最憎食青口,鼓起勇氣咬左一啖,都係頂唔順🤣Ceasar Salad d菜好新鮮,蟹肉係俾一隻蟹鉗同一少堆肉,食落都爽彈。小牛扒叫左medium, 處理得啱啱好。薯蓉好creamy,蘆荀鮮嫩冇渣。旁邊醬汁酸酸地,可以解吓小牛扒嘅油脂感。鱈魚係朋友叫嘅,試左少少,幾滑唔腥,魚皮有少少脆,驚腥嘅我食都覺得唔錯。講吓甜品,呢件士多啤梨拿破崙同平時食嗰d擺嘅方向好唔同,我覺得幾好,易切過平時。個cream唔係好甜,酥皮脆口冇酒益味,但d士多啤梨偏酸同唔夠多囉。呢件朱古力蛋糕好rich, 食落好smooth,但朱古力係偏苦嗰種,如果覺得苦,旁邊嘅berries可以幫到你,酸酸甜甜中和返。講真以staycation 包食黎講我覺得滿意嘅,但唔會覺得特別好食,睇到menu 4 course 好似要$600幾定$700幾,就唔值咁嘅
講真以staycation 包食黎講我覺得滿意嘅,但唔會覺得特別好食,睇到menu 4 course 好似要$600幾定$700幾,就唔值咁嘅價錢囉 ,完。