2021-11-30 33 views
今日得悉喺元朗名物沙牛隔離開咗間新嘅西餐廳,放咗工就過嚟試吓。62 度溫泉蛋扒露荀車厘茄沙律,沙律菜新鮮,計有羅馬生菜、火箭菜、牛油菜、露筍同車厘茄,配以滑溜嘅溫泉蛋,沒有不好吃的理由。原隻龍蝦蟹肉牛油果沙律,原隻龍蝦肥大肉厚,蟹肉已經搽咗喺烘得鬆脆嘅多士上面,不少少龍蝦牛油果沙律上去便成為人間美味。香蒜牛油汁鑽石蜆併藍青口,鑽石蜆新鮮爽甜,香蒜牛油汁唔止帶有少少中式嘅意味,仲直情好以有少少鑊氣添,惹味非常。柚子汁脆炸雞翼, 酸甜嘅醬汁配合柚子嘅香味以及嫩滑嘅雞肉,非常開胃。燒紐西蘭肉眼扒配鐵板薯條、西蘭花及胡椒汁,呢份肉眼扒相當高質,份量夠唔在講,切開裏面仲係嬌嫩嘅粉紅色,入口肉嫩多汁,牛味香濃。

2021-11-30 234 views
呢條街晏晝就好熱鬧,有好出名嘅沙嗲牛食,不過原來到夜晚,呢條街就變得好清靜下,今次就嚟到食西餐,九龍城開到入嚟元朗,應該都有啲水準,所以就入去試吓佢😋佢夜晚有set dinner $238 都唔錯,揀咗肉眼,五成熟,嚟咗個沙律先,沙律上面有一隻溫泉蛋,撈埋落啲沙律菜上面,都幾新奇,清脆得嚟又有啲蛋香,湯就比較平平冇奇😂所以我哋另外加咗個龍蝦湯,有一隻鉗不特只,另外仲有好多龍蝦肉喺入面🤤而且個湯充滿龍蝦味,又夠creamy,真係足料之作👍🏻👍🏻 $68 真係好值得叫主菜肉眼肉質柔嫩,而且牛味夠濃,加啲鹽就very good了😘配菜薯條都熱辣辣,夠哂薯🤣朋友就散叫咗個比目魚扒,比目魚扒比想像中更加嫩滑,基本上冇牙都食到🤣魚皮煎得好香脆,同嫩滑嘅魚肉造成強大嘅對比,一齊食都幾有趣😚餐廳仲推介我哋食個seafood platter,$218就可以揀三款海鮮,虎蝦夠哂大隻厚肉,魷魚都煮得啱啱好,一啲都唔韌,而且份量係最抵食,鮑魚都合乎預期,不過個汁先係重點,乾蔥大蒜忌廉非常好味,將海鮮味道提升咗唔少,絕對係食到啲配菜都唔放過🤤🤤Set dinner仲包埋甜品,食埋件cheese cake真係滿足

Set dinner仲包埋甜品,食埋件cheese cake真係滿足晒!

而家餐廳仲推出咗到會套餐,啱哂嚟緊搞party嚟同大家一齊食,龍蝦🦞湯同seafood platter絕對係必點的😍😍🤫
Type of Meal
Dinner
  • 龍蝦湯
  • Seafood platter
2021-11-29 35 views
今次捐窿捐罅係元朗搵野食😊裝修以全木為主,主打All day breakfast ,海鮮都唔錯。自選All Day Breakfast任擇自己想食既🤤依個idea好好大啡菇、三文魚、牛角包、紐西蘭肉眼、焦糖香蕉,本生自選套餐全部已有茄汁豆/粟米同沙律。肉眼係幾有驚喜👍🏻半成熟,我見晚市牛排好似好受歡迎,下次可以試下鍾意食菇必叫大啡菇👍🏻👍🏻超級貓頭鷹全日餐 龍蝦、蟹肉牛油果多士、班尼迪蛋、英式豬肉腸、大啡菇、扒蕃茄、煙肉、薯餅、沙律、焗豆、牛油粟米。超級豐富🤩好有驚喜🤩🤩半隻龍蝦係非常新鮮,調味都好夾👍🏻👍🏻蟹肉牛油果多士,牛油果打成醬配多士味道唔錯👍🏻班尼迪蛋配埋芝士流心🤤🤤正最後餐飲叫左咖啡同熱朱古力,咖啡豆夠香,飲得出即磨靚豆👍🏻
今次捐窿捐罅係元朗搵野食😊

自選All Day Breakfast
任擇自己想食既🤤依個idea好好

鍾意食菇必叫大啡菇👍🏻👍🏻

超級貓頭鷹全日餐

最後餐飲叫左咖啡同熱朱古力,咖啡豆夠香,飲得出即磨靚豆👍🏻
2021-11-27 186 views
The Yell-Owl Seafood And Grill (元朗)元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖辛勞完一個星期,去到星期尾的時候,要跟朋友好好享受一番,元朗有很多美食,但今次走來一間高質素的西餐廳,實行要來鋸扒。Set Dinner $238紐西蘭肉眼、鐵板薯條西蘭花紐西蘭肉眼扒配薯條,肉質一啲都唔鞋!肉汁多到爆出嚟, Juice得來又有咬口!我好用咩非常之濃郁,七成熟下次可以食生一點。配菜都做得很出色,最鍾意就係香烤過嘅蒜頭加上牛肉一起吃。前菜有溫泉蛋扒蘆筍西蘭花車厘茄沙律和餐湯溫泉蛋做得好出色,真係非常之爆漿,吉爆蛋黃之後連埋蔬菜食,蛋味好濃郁。賣相非常吸引!連埋餐湯,前菜已經給人眼前一亮的感覺。$218 三款海鮮任選(海鮮拼盤)鮑魚4隻、帶子4粒、虎蝦2隻可以自選烹調方式,我們選了蒜蓉牛油汁,非常滋味。鮑魚大大隻,而且食得出非常新鮮,肉地有咬口!帶子煎得剛剛好,對面還很嫩滑!虎蝦好大隻!蒜蓉牛油香沾滿了整隻虎蝦,我用實淨新鮮!澳洲西冷扒$238澳洲西冷鮮嫩、鬆化、入口有咬口之餘,同時間亦都食到很重的牛肉味。西冷扒煎得剛剛好,要求六成熟,裏面還是粉紅色的,配菜也煮得

元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖

Set Dinner $238
紐西蘭肉眼、鐵板薯條西蘭花

前菜有溫泉蛋扒蘆筍西蘭花車厘茄沙律和餐湯

$218 三款海鮮任選(海鮮拼盤)
鮑魚4隻、帶子4粒、虎蝦2隻
可以自選烹調方式,我們選了蒜蓉牛油汁,非常滋味。
虎蝦好大隻!蒜蓉牛油香沾滿了整隻虎蝦,我用實淨新鮮!

澳洲西冷扒$238
西冷扒煎得剛剛好,要求六成熟,裏面還是粉紅色的,配菜也煮得合宜,香烤過得蒜頭,配上芥茉醬夾牛肉一起入口,多種層次。

2021-11-25
$350 (Dinner)
2021-11-26 77 views
法式龍蝦湯🥄 $78單純憑睇湯嘅顏色,係唔會睇得出原來飲落咁厚龍蝦味,加埋隻龍蝦鉗,視覺享受100分😋入面仲有好多嚿拆殼龍蝦肉!.凱撒沙律配煙三文魚 $88勁大盤OMG😂😂😂面頭煙三文魚份量幾乎係自己喺超市買一包咁……生菜係正路嘅新鮮,略嫌沙律醬太濃味,就算本身唔多醬都偏重味😅.炸魚薯條🍟 $98熱氣嘢緊係要即叫即炸,炸魚柳上碟嗰陣仲係熱辣辣脆卜卜,魚肉食落就知唔係頹貨,美中不足係薯條似乎係炸好一堆攤涼咗🙈.澳洲羊西冷(8 oz) $178 (+$25芝士瘋薯)始終唔慣食太生,所以心大心細咁叫7成熟,結果🙈有兩塊羊,厚身嗰塊做到7成,薄身嗰塊就全熟了,不過本身肉質靚,容易切開,味道輕輕帶點羊羶,略嫌乾身但整體高分!另外,要讚下佢嘅芝士瘋薯!除咗有仔條之外,仲有番薯條😋嘅比較幼身、好好食架~.香煎石斑柳 $148 (+$25美國蘆筍)配菜好好食😍西蘭花配蒜茸炒過,無過油跡象good good good,蘆筍大大條,都明點解要加$25嘅🤣但主角石斑魚相信有進步空間,份量足夠但魚味頗淡,可能咁啱呢塊魚係咁啦🥲.Tiramisu $48有心思的擺盤🥳口感同味道偏向似朱古力蛋糕,如果加強返咖啡味

法式龍蝦湯🥄 $78
凱撒沙律配煙三文魚 $88
炸魚薯條🍟 $98
澳洲羊西冷(8 oz) $178 (+$25芝士瘋薯)
香煎石斑柳 $148 (+$25美國蘆筍)
Tiramisu $48
有心思的擺盤🥳口感同味道偏向似朱古力蛋糕,如果加強返咖啡味會更好。

Hazelnut Latte $38
朋友話係偏重奶的Latte,正常coffee水準,下次會想試其他,尤其hot coffee,試真啲。

Iced Peach Tea $58
少少失望,較為普通的桃味糖漿茶飲,但貴咗啲🤣🤣🤣
2021-11-25 65 views
這次在大榮華附近覓食,發現家新開不久的小店,由九龍城開到元朗🙈。店舖環境雖然有點隱蔽,但附近可以泊車挺方便的。餐廳環境挺大舒服,午市時間有套餐供應,另有自選全日早餐,可以選擇喜歡的食物😍。-💥自選全日早餐,這個最少選擇4款食物 ,跟餐配雜菜沙律、焗豆及牛油粟米,另有飲品附送。食物選擇了黑松露炒蛋 HKD$35、英式豬肉腸 HKD$18、牛油果 HKD$20、大啡菇 HKD$25。這個份量十足吃到飽飽的。黑松露炒蛋味道濃郁,炒蛋口感濕潤滑溜溜的🤤。-💥香蒜牛油芝士焗原隻龍蝦配扒鮑魚 2隻 HKD$168,跟餐有餐湯、牛角包及飲品附送。配菜可選擇兩款,選擇了露荀及薯條。這個擺盤賣相吸引,滿滿的芝鋪在龍蝦面上,龍蝦肉質鮮嫰口感爽口😋。鮑魚味道鮮甜,薯條熱辣辣吃口感酥脆😚。-飲品選擇了熱鮮奶咖啡、熱玫瑰鮮奶咖啡及凍檸檬茶,咖啡飲品有美美的心型拉花💕,咖啡味道濃郁幼滑。凍檸檬茶茶底濃厚,可因應喜好選擇所需甜度🙈。-

凍檸檬茶茶底濃厚,可因應喜好選擇所需甜度🙈。
2021-11-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2021-11-24 55 views
呢間係元朗新開嘅西餐廳,座位闊落,環境非常有聖誕🎄氣氛~🇺🇸 美國1855安格斯肉眼扒 (12 oz) $348配薯條、雜菜沙律要咗7成熟,一上枱見到好大份,大過我隻手掌,可以兩個人share~ 而且好容易就切得開,見到顏色粉嫩,食落肉質嫩滑😋 薯條粗身,外脆內軟,點埋甜甜地嘅茄汁好正。雜菜沙律幾新鮮,尤其個車厘茄好好,又甜又juicy,調味好好。🇩🇪 德國豬手 (燒焗) $238配薯角、西蘭花職員俾我哋打完卡之後再幫手切👍🏻️ 同樣份量好足,我鍾意佢唔會太多肥膏,外層嘅皮炸得香脆,肉質鮮美彈牙,唔會有肉燥味。薯角軟腍,啱晒薯仔控。西蘭花有埋蒜蓉作調味,軟硬適中,健康又好食。🇮🇹 Tiramisu $48飯後甜品~ 有靚靚貓頭鷹🦉公仔嘅隔離😍 忌廉香濃順滑,咖啡味恰到好處,口感層次豐富。☕️ Hazelnut Latte $38有心心拉花❤️ 係淡淡嘅榛子味+牛奶嘅甜味+咖啡嘅香味,夜晚飲都唔驚訓唔著。☕️ Caramel Macchiato $38Presentation又係好靚~ 飲落充滿焦糖嘅香甜味,好易入口,適合鍾意重牛奶味嘅人,大力推介👍🏻 暖笠笠,感覺幸福🥰職員服務態度好好,食物又
呢間係元朗新開嘅西餐廳,座位闊落,環境非常有聖誕🎄氣氛~

🇺🇸 美國1855安格斯肉眼扒 (12 oz) $348
配薯條、雜菜沙律

🇩🇪 德國豬手 (燒焗) $238
配薯角、西蘭花

🇮🇹 Tiramisu $48

☕️ Hazelnut Latte $38

☕️ Caramel Macchiato $38

職員服務態度好好,食物又高質,而且仲有聖誕到會,啱晒一班人開party食。下次我想試吓佢哋嘅all day breakfast😆
2021-11-23 56 views
這間位於元朗的西餐廳,除了有扒、意粉外,還有海鮮拼盤。晚餐有4款,全部包湯、沙律、主菜及甜品或茶,都是$238。南瓜湯南瓜味濃郁帶甜香,質感幼滑。62度溫泉蛋扒露筍車厘茄沙律沙律爽脆,加上溫泉蛋令整體更滑且有蛋香。柚子汁脆炸雞翼雞翼炸至金黃香脆,柚子汁酸甜開胃。海鮮拼盤要龍蝦半隻、鮑魚、日本帶子配蒜蓉牛油,海鮮沾滿了蒜茸香,十分惹味。龍蝦有蝦膏,蝦肉彈牙。帶子鮮甜,煎至剛熟,十分嫩腍。鮑魚彈牙爽口,而且都算大隻。香煎三文魚扒配香草忌廉汁、鮮南瓜蓉及扒意青瓜三文魚煎至表皮香脆,魚肉嫩滑,帶點三文魚油脂香,南瓜蓉幼滑帶甜香。燒紐西蘭西冷扒配鐡板薯條、西蘭花及雜胡椒汁西冷要了七成熟,比手掌還要大塊,切開肉汁流出,十分juicy,牛扒煎至兩面焦香,略有咬口,伴碟的西蘭花、炸粗薯都份量十足。Tiramisu淡淡酒香滲出,如果再濃郁一點會更好。聖誕節餐廳有做外賣,購物滿$1400可享免費送貨,聖誕節到會又可以多個選擇啦!
這間位於元朗的西餐廳,除了有扒、意粉外,還有海鮮拼盤。
晚餐有4款,全部包湯、沙律、主菜及甜品或茶,都是$238。
南瓜湯
南瓜味濃郁帶甜香,質感幼滑。

62度溫泉蛋扒露筍車厘茄沙律
沙律爽脆,加上溫泉蛋令整體更滑且有蛋香。

柚子汁脆炸雞
雞翼炸至金黃香脆,柚子汁酸甜開胃。

海鮮拼盤

龍蝦有蝦膏,蝦肉彈牙。

帶子鮮甜,煎至剛熟,十分嫩腍。

鮑魚彈牙爽口,而且都算大隻。

香煎三文魚扒配香草忌廉汁、鮮南瓜蓉及扒意青瓜

燒紐西蘭西冷扒配鐡板薯條、西蘭花及雜胡椒汁

Tiramisu
淡淡酒香滲出,如果再濃郁一點會更好。

ꕥ•The Yell-Owl Seafood And Grill•高質餐廳ꕥ今日約咗朋友係元朗行街,經過一間感覺好有情調嘅餐廳😍❤️‍🔥我同朋友就試過究竟🤤❥𝑆𝑒𝑎𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑝𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒𝑟五種類$358 第一眼比佢Seafood platter嚟引住🤤💖海鮮🦞我地叫咗❦龍蝦🦞❦虎蝦🦐❦鮮蝦❦鑽石蜆❦翡翠螺配乾蔥大蒜忌廉 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)店員推介🤤勁足料,龍蝦仲要有膏勁新鮮😋虎蝦好大隻😍翡翠螺大大隻🤤鮮蝦亦好鮮甜,上次都介紹過鑽石蜆,肉質肥美,醬汁需然勁香濃🧄但食完嘴唔會太大陣蒜味👍🏻👍🏻抵食啊!平時出邊3種都要幾百蚊!呢間值得一試!味道價錢質素𝑤𝑖𝑛𝑤𝑖𝑛♡︎❥美國🇺🇸𝑢𝑠1855安格斯肉眼扒🥩(12oz)$348牛扒有澳洲牛,美國牛,今日決定食好啲!竟然仲可以配兩款嘅薯菜🤤我自己就叫咗薯角,店員推介我食芝士瘋薯🍟Crazy🤤🤤🤤佢個芝士瘋薯真係痴咗線咁好味!佢係薯條加番薯條🍟一叉落去食咗兩種口味!而且仲配左芝士醬,如果可以我一定會揀兩份芝士瘋薯😆🍟勁勁勁好食!跟住我哋就食主菜啦🥩牛扒Medium 大理石紋理的油花,油脂完美豐嫩比例,衝擊味蕾😍肉質軟嫩多汁!勁好食😋❥𝐶𝑎𝑝𝑝𝑢𝑐𝑐𝑖𝑛𝑜♡︎泡

今日約咗朋友係元朗行街,
經過一間感覺好有情調嘅餐廳😍❤️‍🔥
我同朋友就試過究竟🤤

❥𝑆𝑒𝑎𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑝𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒𝑟五種類$358
第一眼比佢Seafood platter嚟引住🤤💖海鮮🦞
我地叫咗❦龍蝦🦞❦虎蝦🦐❦鮮蝦❦鑽石蜆❦翡翠螺
配乾蔥大蒜忌廉 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)店員推介

❥美國🇺🇸𝑢𝑠1855安格斯肉眼扒🥩(12oz)$348
牛扒有澳洲牛,美國牛,今日決定食好啲!
竟然仲可以配兩款嘅薯菜🤤我自己就叫咗薯角,
店員推介我食芝士瘋薯🍟
Crazy🤤🤤🤤佢個芝士瘋薯真係痴咗線咁好味!
佢係薯條加番薯條🍟一叉落去食咗兩種口味!

泡沫咖啡
❥𝐶𝑎𝑝𝑝𝑢𝑐𝑐𝑖𝑛𝑜♡︎泡沫咖啡
這杯咖啡我喜歡💕平時有啲太多奶會感覺好甜,
佢沖得啱啱好而且用咗佢哋🦉泡沫印係貓頭鷹Oᗯᒪ十分可愛😍

💡另外店員同我哋講佢哋有聖誕到會💡
💕最後兩頁可以看到💕絕對可以試😍高質💗

◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝◡̈⃝
😋味道:9/10
🍽環境:9/10
🎖推薦:9.5/10
💰抵食:9/10
🤤總括:💖💖💖💖💖
泡沫咖啡
早幾日見到朋友喺元朗鋸扒,馬上問咗佢喺邊度,原來係the yell owl seafood & grill喺元朗開咗間分店!餐廳喺橫街入面,有少少難揾,不過為咗食好嘢完全值得!入到去座位舒適,整體格局非常舒服,適合聚餐上次朋友就係食咗個set dinner,所以今次都跟佢叫咗香煎三文魚扒同埋肉眼一上枱,估唔到連個前菜都如此大瞓份,仲要有溫泉蛋,開心落咗黑醋,感覺非常開胃餐湯就係甘筍南瓜湯,雖然兩樣都係我平時唔食嘅配搭,但係出奇地一啲蔬菜嘅草青味都無,入口creamy另外仲卡左兩個小食,柚子蜜糖雞翼$38有五隻,比起平時連鎖舖頭嘅雞翼更加平,但超有水準,雞翼本身烘到嗰邊非常脆,再加左柚子酸酸甜甜嘅醬掛係雞翼表面,非常好食而洋蔥圈係行美式快餐嘅路線,入面係原條洋蔥,並唔係切碎加粉漿將嗰種,食得到洋蔥嘅清甜,粉漿好薄嚟到主角西冷牛扒,一上菜真係俾佢嘅份量嚇親,足足比起我嘅手掌仲要帶出三份一,就算係男仔都應該非常飽!而且佢仲唔係嗰種好薄嘅牛扒,咬落超有口感分量,仲要有薯條做配菜,真係CP值爆燈而另外一個主菜就叫咗煎三文魚配南瓜茸,三文魚個外皮香脆,帶有少少香草嘅味道set dinner只需要加

餐廳喺橫街入面,有少少難揾,不過為咗食好嘢完全值得!
入到去座位舒適,整體格局非常舒服,適合聚餐
一上枱,估唔到連個前菜都如此大瞓份,仲要有溫泉蛋,開心
落咗黑醋,感覺非常開胃
set dinner只需要加$20就可以轉Cocktail,係最近食過嘅性價比之王👑完全可以encore再encore🥰

• 燒紐西蘭西冷/肉眼
  • 香煎三文魚扒
2021-11-18 96 views
凱撒沙律配煙三文魚真係估唔到有咁大碟😮呢個份量三至四個人share都得😀沙律新鮮爽口麵包粒粒都夠脆😋再加埋細細片焗過嘅煙肉好香口😋法式龍蝦湯個湯入口非常之creamy 🥰而且龍蝦味都好香濃😋除咗有隻龍蝦鉗之外,入面仲會有啲龍蝦粒粒😜燒豬肋骨配自家製燒烤汁估唔到食豬肋骨都可以咬到咁多肉😮d肉入口又嫩又juicy👍🏻配埋惹味嘅燒烤汁都真係幾夾😽燒紐西蘭西冷扒配鐵板薯條塊扒夠晒份量😻order 左要7成熟😼切開已經睇到好嫩但又唔會有血水😙牛味又夠香😚綜合餐廳環境同埋食物質素,整體真係好唔錯😊值得推介👍🏻

凱撒沙律配煙三文魚

法式龍蝦湯

燒豬肋骨配自家製燒烤汁

燒紐西蘭西冷扒配鐵板薯條

綜合餐廳環境同埋食物質素,整體真係好唔錯😊值得推介👍🏻

2021-11-15 294 views
元朗真係開咗好多新餐廳~大西北人有福了,終於可以多啲留返係大西北食飯🥰Seafood Platter $218 3款海鮮尖沙咀講到都食過類似呢啲,依家竟然元朗都有得食,今次我哋揀咗三款海鮮,除咗三款仲可以揀多啲,仲有足足五隻味可以簡。我哋揀咗龍蝦(半隻),鑽石蜆(6隻),鮑魚(4隻)龍蝦好多膏,蜆大隻又甜,鮑魚好爽口。口味我簡左乾蔥大蒜忌廉,味道好夾,竟然唔會好膩👍Dinner set $238@1叫set好方便而且好夠飽包左頭盤(62度溫泉蛋扒蘆筍車厘茄沙律及餐湯)個沙律其實都幾大份,而且個味道都幾好,啱晒我呢啲鍾意食沙律嘅人。餐湯今日係蘆筍湯,好夠味,份量都幾多。主菜四選一香煎三文魚扒配香草忌廉汁,鮮南瓜蓉及扒意青瓜三文魚煎得好香,比起平時出面食嘅分量多,而且唔會話好多油,味道唔會話好濃,幾好。鮮南瓜蓉個份量超級多,而且味道好香甜,如果唔係好飽我會食得更加多。燒紐西蘭肉眼扒配薯條,西蘭花及雜胡椒汁塊扒超大,仲配埋蒜頭,西蘭花同埋粗薯條,。叫5成熟,熟得啱啱好,幾好食,絕對抵食唔貴。薯條脆又長,成個餐真係多到一個人真係會食唔曬。套餐仲包左餐飲或者甜品其中一杯餐飲加咗$40轉Cockt
元朗真係開咗好多新餐廳~
大西北人有福了,終於可以多啲留返係大西北食飯🥰

Seafood Platter $218 3款海鮮
我哋揀咗龍蝦(半隻),鑽石蜆(6隻),鮑魚(4隻)
龍蝦好多膏,蜆大隻又甜,鮑魚好爽口。
口味我簡左乾蔥大蒜忌廉,味道好夾,竟然唔會好膩👍

Dinner set $238@1
叫set好方便而且好夠飽
包左頭盤(62度溫泉蛋扒蘆筍車厘茄沙律及餐湯)

主菜四選一
香煎三文魚扒配香草忌廉汁,鮮南瓜蓉及扒意青瓜

燒紐西蘭肉眼扒配薯條,西蘭花及雜胡椒汁

套餐仲包左餐飲或者甜品
其中一杯餐飲加咗$40轉Cocktail
令一個揀咗甜品,當日甜品有Tiramisu同埋New York cheese cake,我揀咗Tiramisu。

我想講Tiramisu係有驚喜,佢唔會咖啡汁好濃,而且又唔會好溜,好香濃,唔會過甜,平時多數係用苦嘅可可粉,而佢用咗有啲脆既朱古力碎餅,令到成個芝士餅都好有層次,唔鍾意食甜品嘅男仔都話想食多件🤣
今日入來元朗呢間餐廳食完,真係覺得超正,返到屋企諗返都回味無窮,已經準備下星期拉大隊入去😊雖然位置唔係喺大街大巷,不過六點幾已經有好多客人進駐,證明香港人真係好識食😎一個晚餐,只係$238,有湯有前菜有主菜,仲有甜品,簡直係不可置信啦,當然,梗係要睇埋啲食物啦😂頭盤62度溫泉蛋扒露筍車厘茄沙律🥗及餐湯,除咗賣相精緻之外,個沙律真係好好味,撈勻啲蛋黃和醬汁,再加上每日唔同嘅餐湯,已經好滿足👍🏻第一份主菜燒紐西蘭肉眼扒配鐵板薯條,西蘭花及雜胡椒汁,有圖有真相,夠厚又燒得靚,入口肉香味濃,脂肪比例完美,配上海鹽芥末黑椒汁,提升享受不同層次,連配菜薯條都特別好味過人,真係冇得輸,呢份扒我覺得值四百元以上,邊有咁抵㗎?🥳另一份主菜香煎石斑扒配香草忌乘汁,鮮南瓜蓉及扒意青瓜,石斑外皮香脆,魚香嫩滑,南瓜蓉更加香滑可口,正👍🏻另外叫外一份燒海鮮3個Item $218,揀咗鮑魚(4隻),日本帶子(4隻),虎蝦(2隻),首先要讚個醬汁乾蔥大蒜忌廉,同啲海鮮好夾,服務員介紹得好好,大家一定要試吓,而且全部海鮮都好新鮮,好快就俾我哋K.O.左😂仲有甜品🍮 Tiramisu,好味到可以媲美啲名牌餅店,最鍾意佢
仲有甜品🍮 Tiramisu,好味到可以媲美啲名牌餅店,最鍾意佢唔係太甜,啱晒我哋呢啲愛健康嘅人士,仲有要一讚嘅走來呢度嘅服務員招呼好好,客氣有禮貌,上菜速度又快,已經約定我啲老友盡快入嚟幫襯😍
💖元朗早排開左Yell Owl,位置唔係大街,不過其實都係地鐵站🚇行6-7分鐘就到。餐廳🍴座位💺闊落,好啱同屋企人🏠或者朋友仔👬嚟食。1⃣️美國1855安格斯肉眼扒(12oz)🥩 $348💖好大塊,有我2隻手🤲🏻咁大,好足秤⚖️。個人覺得係食過嘅牛扒中熟度同肉質最好之一!要左7成熟,淡粉紅💓嘅肉鮮嫩多汁,勁易切。肥肉唔多,油脂感唔會重,但肉質柔軟,好易入口。表皮煎得微微焦脆,唔使任何醬汁已經好香好好味😋,推薦!💖可以喺4款配菜選2款,我要左薯條🍟同雜菜沙律🥗。薯條外脆內綿密,配上茄汁🍅、芥末等。沙律菜配上黑醋,清新開胃。2⃣️Seafood Platter🦞 $218💖可以由9份海鮮中自選3-7份,價錢由$218至$490,最平平均$70就食到一份!今次我要左自選3份,包括龍蝦🦞半隻、日本🇯🇵帶子4隻同鮑魚🐚4隻,我地揀咗蒜蓉🧄牛油🧈味。龍蝦肉多鮮嫩,附帶工具🔧方便食龍蝦鉗,蒜香牛油香令蝦肉更香滑。日本帶子肥厚,表皮封煎香。鮑魚大大隻,新鮮彈牙。海鮮都幾高質。如果多啲人一齊食可以嗌齊咁多款,更豐富更抵食!3⃣️鮮南瓜蓉蟹肉意大利飯🎃 $158💖蟹肉幾多🦀,肉質幼嫩。意大利飯口感綿密濃稠,有嚼勁,加上

1⃣️美國1855安格斯肉眼扒(12oz)🥩 $348

2⃣️Seafood Platter🦞 $218

3⃣️鮮南瓜蓉蟹肉意大利飯🎃 $158
💖蟹肉幾多🦀,肉質幼嫩。意大利飯口感綿密濃稠,有嚼勁,加上南瓜味道香甜,面頭有芝士🧀,食落幾飽下🈵️。

💖 佢地有$238/位嘅set dinner,包頭盤🥗、主菜🥩、甜品🍮或餐飲🍹,CP值幾高。

💖另外餐廳好值得讚👍嘅係服務質素!今晚兩位職員👩‍💼👨‍💼都好nice,不斷主動幫手添水(佢個檸檬水🍋幾好飲,我飲左好多杯🤣),而且又幫我地換餐具,聽到我問我屋企人攞濕紙巾仲主動俾我😂,超nice!食物質素、服務同環境都好好嘅一間舖,好推薦大家黎元朗一定要食下🥰!
2021-11-02 168 views
沒錯!又是介紹All Day Breakfast 🤪正所謂「一日之計在於晨」一個美好的早餐絕對是美好一天的基本嘛😉.Super Owl Set $198被譽為是「ADB的最強皇者」,除了常見的煙肉、茄汁焗豆、粟米粒等配料外,還有每口肉和蝦膏的龍蝦🦞脆身又Creamy蟹肉多士及配上了煙三文魚的Egg Benedict實在太豐富啦🤩回想起幸好沒叫一整隻龍蝦,真的太飽了🤣.Café Latte +$10正常發揮啦😬

Super Owl Set $198

Café Latte +$10