2020-11-01
#pb食在長沙灣 #pb支持黃店💛 大大粒餃子🥟呢間黃餃子店好似好多人推介 又飽又抵食🤩 個晚唔知食咩好 於是就去試下😋 我地兩個叫哂雙拼 一次過可以食4款餃子😍.佢一共有11款餃子😋 湯餃$38 8隻 煎餃$42 8隻😍 唔夠喉仲可以叫10隻🤭 隻隻都好飽滿 好足料🤩🔹雙拼煎餃 - 菠菜 & 西洋菜豬肉餃子🥬兩款餃子都好似 不過我中意西洋菜多d 濃味d😍 餃子皮好薄 煎得好香😋 脆脆地 好正🥰🔹雙拼湯餃 - 椰菜冬菇雲耳豬肉餃 & 白菜豬肉餃🥬湯底可以簡雞湯 / 蕃茄薯仔湯😍 我地叫左蕃茄薯仔湯 湯底清清地 應該冇落味精😋 兩款餃子都好大隻 好好食🥰 中意食辣嘅朋友可以加佢個d辣菜脯 更加惹味🤩.中意食餃子嘅人真係要去試下🤩 大大隻 好抵食😍 仲要係黃店💛 甜記餃子長沙灣昌華街23號富華廣場19號地舖
大大粒餃子🥟
🔹雙拼煎餃 - 菠菜 & 西洋菜豬肉餃子🥬