2024-07-19
今日老公生日同佢去咗食高級鐵板燒 我哋叫咗個虎鐵二人套餐 嘢食種類同份量多到都算係大胃王嘅我哋到最後都食到超飽超滿足意大利花茶 有淡淡玫瑰花香牛油果海蝦沙律 爽彈嘅海蝦配埋新鮮嘅牛油果仲有撈咗沙律醋嘅沙律菜 酸酸甜甜開下胃黑松露海膽蟹肉溏心蛋 面頭有食用金箔 加埋鮮甜嘅海膽同埋流心嘅溏心蛋 味道令人滿足火焰帶子 師傅會將帶子用黑松露醬汁輕輕煎香 之後伴碟會有火焰柏葉 當柏葉燒完就可以開始食嚕 帶子鮮甜又有淡淡黑松露味道原隻活鮑魚配蟹肉海苔醬 鮑魚非常大隻 一個人食曬真係非常邪惡 伴碟仲會配埋三文魚子同埋雞冠草 加埋煎香咗咸咸香香嘅鮑魚內臟海膽汁活龍蝦 龍蝦新鮮見到師傅係後面嘅魚缸撈起 所以肉質非常爽彈鮮甜 面頭仲有食用玫瑰花同埋龍蝦嘅兩條足鬚伴碟伊比利亞豬柳 呢種豬不嬲會畀普通豬扒更加爽彈有肉汁 所以味道不畀和牛輸蝕刺身帶子豆腐鯛魚湯 完整龍蝦頭加埋刺身帶子既鮮甜同埋滑捋捋嘅豆腐 呢個魚湯魚味非常濃鬱黑松露三文魚籽海膽杯炒飯 食到炒飯我哋基本上已經飽到係投降狀態 但係因為真係太好食 面頭有一大堆嘅黑松露 三文魚子同埋海膽 個種鮮甜加埋炒香左既炒飯嘅粒粒分明 食完澱粉個人更加滿足鐵板梳
意大利花茶 有淡淡玫瑰花香
鐵板梳乎厘雪糕 梳乎厘非常鬆軟入口即溶 當日雪糕可以揀綠茶味或者豆腐味 食到呢度真係覺得好滿足