2017-10-10 1509 views
中午來到銅鑼灣鬧市,想吃一個經濟點的午餐,友人推介這家饕鍋物吃台灣菜。之前也有友人提起過這家餐廳,說其晚市的台式手工火鍋很吸引。不過既然時候和胃口都不對,在這附近便先試試它的午市。午市是有特定一個午市套餐餐牌,價錢連飲料都只是四五十元,又不用加一,算是很划算。手工火鍋的餐牌也有提供,若想在白天大快朵頤也是可以的,盛惠188元,價錢跟晚市一樣。一入坐桌上面已擺好兩款小碟,是每枱都有的附送小吃。一個是其招牌的雜果鹽水雞,另一個是涼拌青瓜。雜果鹽水雞我也有單獨點了小食,所以之後大碟的再說。而涼拌青瓜就有辣油浸著,酸酸辣辣的頗為開胃,青瓜也很爽脆新鮮。套餐加$6轉冷飲,加$8已能轉特飲。我們都要了兩杯特飲,除了名字特別外,用料和配搭也是較少見。華麗的冒險是用了烏龍茶、藍珍珠和鮮奶做成。 所謂的藍珍珠,是透明的珍珠用了蝶豆花染色藍色,所以鮮奶放在底部與藍珍珠一起也會被染成藍色,但也正好做了些漸變的效果。我喜歡它的烏龍茶清香不俗,不會被奶蓋過了茶香,也正正是其把兩種東西分開,而不是一般的混合奶茶的原因。而這款人魚的眼淚賣相也是非常討好,同樣的藍珍珠放在面上,已經能夠與飲料名稱呼應。 這個其實是沙冰

華麗的冒險

人魚的眼淚
而這款人魚的眼淚賣相也是非常討好,同樣的藍珍珠放在面上,已經能夠與飲料名稱呼應。 這個其實是沙冰飲料,白色的是檸檬味,而黃色的是芒果味,非常清涼解暑。

雜果鹽水雞
因沒有看清枱頭的附送小食,所以也額外點了一個雜果鹽水雞。當然啦額外點的會比較大碟,配料也相對上豐富一點。無骨鹽水雞調味很足,蒜味夠重,鹽水也不是太鹹。配料有爽脆木耳和粟米仔、加添色彩的三色燈籠椒,以及爽甜紅蘋果粒,鹹甜味覺衝擊,感覺新穎。

肉燥浸時蔬
香菇肉燥很惹味,也夠稠身當成醬去撈菜,令白烚小棠菜不會太寡。

Shake Shake鹽酥雞
新鮮酥炸好的鹽酥雞熱辣辣,外層非常脆口。味粉搖過後分佈均勻,鹹鹹香香的很是惹味。內裡雞肉仍然有肉汁,不過整體雞件稍為細塊,所以炸皮比例相對較多。
Shake Shake鹽酥雞
鹽酥雞配泰式甜辣醬竟然也是不錯的配搭,不會那麼乾之餘,也添上了更豐富的味道。

蠔仔三絲炒新竹米粉
滿心期待的炒米粉,用鑊仔上賣相很吸引。上面的芝麻和蔥花,色彩繽紛。新竹米粉非常幼,所以能夠炒得乾身又不會糊口,手勢要很好。這裡也算炒得不錯,油份不算過量。
蠔仔三絲炒新竹米粉
椰菜、紫洋蔥和蠔仔都足夠,不過流於面上,沒有炒入米粉當中。色水足夠,可是調味很淡,若有多點醬汁或鹽巴調味會更好。

紅燒牛肉寬條麵
牛肉麵是台灣菜的常客。牛肉湯底微辣,非常濃郁,只呷湯頭也很不錯。紅白蘿蔔用過糖水浸過,所以超級甜。四大塊厚切牛,紋分明,肉質因較瘦所以比較鞋口,但也算炆得非常入味。
紅燒牛肉寬條麵
寬條麵有點咬口,比較黏在一起但幸好沒有糊掉。份量也很是慷慨,男生完成一碗都飽了。

整體來說午市ok,當然更好吃的台菜也有很多,但論地點便利和性價比來說算是可以。相信晚市的鍋物會更特別更高質。
  • 人魚的眼淚
  • 華麗的冒險
昨天是第三次於饕鍋物中午用餐, 食物質素和員工質素一次比一次差.和友人叫了兩個lunch set. (這兩個前菜我們一口也不會吃,因為太不衛生了,是一早每張桌子上也放好,而且無遮無掩)(兩人點了兩個set + 兩個小食)lunch set食物質素比以前差, 而且小強從天花跌落, 但員工視而不理!!!!!!!!十分驚恐!!!!小食十分難食(似放置了很久,雞肉十分梅)食後同同事分享了這經歷,同事說原來他也發生過小強事件!!!
(兩人點了兩個set + 兩個小食)

小食十分難食(似放置了很久,雞肉十分梅)

食後同同事分享了這經歷,同事說原來他也發生過小強事件!!!
2017-10-09
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2017-10-08 1355 views
朋友問我約她去鵝頸橋做甚麼,是否去打小人,那當然不是,我只是想約她去饕鍋物吃午餐,她想多了。最近一星期都沒吃台灣菜,我口癮發作,有名的我已經嚐過,所以在網上搜尋銅鑼灣我未曾吃過的台灣菜,饕鍋物就是我今次的目標。這裡用餐都會附上兩款小食,手拍青瓜與水果鹽水雞。我沒注意到,後來又多點一碟水果鹽水雞,哈哈。冷盤小食正好給我開胃,我早餐完全未吃。台灣有名的小食之一一定是滷水大腸,大腸滷得很入味,給的份量不算少,切得蠻大塊,口感香軟,滷水味道也很實,整體不錯。另外不得不提就是shake shake鹽酥雞,shake shake鹽酥雞炸得不油不膩不燥,吃起來乾爽可口,一口可嚼,外層如其名香酥,內裡雞肉卻軟嫩得很,沾上辣醬,更添美妙滋味。雜果鹽水雞裡的鹽水蘋果吃起來爽脆之餘,鹹鹹甜甜的,滿好吃。鹽水雞屬於比較軟嫰的口感,越咬雞肉肉汁越滿溢。香脆豬扒肉燥飯的肉燥飯肉燥有肥有瘦,吃起來有相當滑溜,微微脂肪,配上酸菜絲一起吃,讓人一口接一口。香脆豬扒飯很大塊,其表面已炸至金黃香脆,豬扒口感不會過於乾硬,混合肉燥飯吃也不錯,超滿足。蠔仔三絲炒新竹米粉完全牽動我們的胃,要趕緊準備趁熱嚐鮮。米粉看起來條條分明,

蠔仔三絲炒新竹米粉完全牽動我們的胃,要趕緊準備趁熱嚐鮮。米粉看起來條條分明,每條米粉都有被豉油裹腹著,炒得入味,色香味俱全。蠔仔份量多,顆顆飽滿,香噴噴的。

飲品方面我和朋友被人魚的眼淚和華麗的冒險的名字吸引,於是點了這兩杯看看究竟。

兩杯飲品都很漂亮,華麗的冒險混合芒果,檸檬,蜂蜜酸酸甜甜挺合朋友口味,珍珠軟糯帶點咬口。

至於我的人魚的眼淚淡淡的烏龍茶香,加上絲滑的鮮奶,順口非常,而且不死甜,可算清新的選擇。
2017-10-06 295 views
每位188,睇佢好抵,但埋單唔會係188。飲野第一杯免費,要無限添飲加10蚊啦。杯杯好吸引就加10蚊試左幾杯唔同。有杯不甘平凡 巨峰紅茶好伏(((((。芒果蜂蜜紅茶同藩多拉幾好飲,而且唔會成杯冰。湯底揀左九層塔蜆湯,係要加38蚊。滿滿蜆,全部都係蜆,大大粒,正丫 有D辣之後唔知食咩好,有個服務員同我介紹有咩係出名,佢幫我落埋單,其中一樣係麻吉燒,好似湯丸咁,花生味芝麻味不錯,果然冇介紹錯。兩位最後埋單共$434,免加一題外話,個女員工好helpful
每位188,睇佢好抵,但埋單唔會係188。

兩位最後埋單共$434,免加一

題外話,個女員工好helpful

2017-10-02 191 views
成日出銅鑼灣, 但其實食野唔平. 最近比我發現左間午市/下午茶幾抵食, 環境又唔錯台式餐廳.lunch set 由$45~62, 包左野飲, 而且免加一.+$18就可加小食.但最貼心係一黎到就已經會比2個前菜掠拌青瓜木耳同雜果鹽水雞. 味道個人prefer 前者. 可能食唔慣水果mix 雞紅燒牛肉麵,牛肉軟腍. 湯底都幾香, 麵闊身唔會過淋. 白紅蘿蔔都好甜, 好似用糖水煮過咁另一個main course 選左蠔仔湯飯, 估唔到咁大一煲~ 蠔仔份量亦毫不吝嗇, 呢個價錢蠔仔就當然唔會好鮮甜, 不過都ok 既. 湯調味剛好.外加小食都唔錯. 鹽酥雞香脆, 滷蛋入味. 肉燥拌時蔬都幾惹味. 下次可以試個肉燥飯/麵.特飲名都好搞笑, 其實我原本想試"不想上班", 最貼切我心情. 不過最後選左尋找真愛同人魚的眼淚.味道個人較喜歡後者, 加左mango 同有沙冰, refreshing d. 前者味道好似曾相識, 但唔記得係邊隻味... 不過兩款對我來講都有d偏甜(平時去天芢飲開少甜), 如果可以request 少甜就好啦. 最特別係佢手工製珍珠係淺藍色, 好靚~ 口感都係QQ環境佈置都幾靚幾舒

+$18就可加小食.
但最貼心係一黎到就已經會比2個前菜

最特別係佢手工製珍珠係淺藍色, 好靚~ 口感都係QQ

環境佈置都幾靚幾舒服

晚市應該淨係做hotpot 所以每枱都有個電子爐, 所以影得唔太靚🙈 臨走前見到既tea set 更抵!

2017-10-02 1532 views
週四晚跳完通宵舞,翌日中午未到,個肚已經行哂雷、打哂鼓,老細一離開公司去飲茶,XO仔即孖會計小姐行咗去鵝頸橋附近間「饕鍋物」度食咗個台式午餐。餐店位於大廈一樓,行上樓梯轉左就到。大堂散座全為寬闊o既梳化式卡位。桌上已擺有齊全o既餐具及清水。一頁午市套餐o既餐牌簡單易明。跳咗成晚舞,實在消耗咗大量體力,所以小肥一早已立心要食碗「溫泉蛋滷肉飯」補充一番。而會計小姐就點咗個同樣好大路o既「紅燒牛肉麵」套餐。細佬當日確真肚餓,結果仲加多$18,要多客「Shake Shake鹽酥雞」小食。以及加多$6轉咗杯好合自己當時心情o既冷飲「不想上班」。不想上班(套餐另加$6):凍飲清新爽甜,飲完舒適到真係唔多願返公司!二人不停諗,飲品個咁特別o既名唔知係咪取自荔枝紅茶中「荔枝」o既諧音「例遲」呢?!溫泉蛋滷肉飯($52):滷肉飯熱辣辣、香噴噴,而且仲好大碗添!墊底o既白飯粒粒飽滿軟熟,舖面o既滷肉甜濃嫩脆,伴入雪白o既流心溫泉蛋,飯品入口更加滑溜芳香,可謂正爆! Shake Shake鹽酥雞(套餐另加$18):鹽酥雞炸得香脆鬆巧,雞肉嫩口得黎又夠肉汁,都唔錯。「饕鍋物」間隔開揚闊落,午市台式「溫泉蛋滷肉
週四晚跳完通宵舞,翌日中午未到,個肚已經行哂雷、打哂鼓
餐店位於大廈一樓,行上樓梯轉左就到。
大堂散座全為寬闊o既梳化式卡位。
桌上已擺有齊全o既餐具及清水。
清水
一頁午市套餐o既餐牌簡單易明。
而會計小姐就點咗個同樣好大路o既「紅燒牛肉麵」套餐。
紅燒牛肉麵
以及加多$6轉咗杯好合自己當時心情o既冷飲「不想上班
不想上班
溫泉蛋滷肉飯
墊底o既白飯粒粒飽滿軟熟,舖面o既滷肉甜濃嫩脆,伴入雪白o既流心溫泉蛋飯品入口更加滑溜芳香,可謂正爆

Shake Shake鹽酥雞
「饕鍋物」間隔開揚闊落,午市台式「溫泉蛋滷肉飯」質高量足,價廉物美,食完XO仔即約好靚仔經理下個星期再次幫襯,就係咁堅!
2017-09-29
$75 (Lunch)
清水
不想上班
  • 不想上班及尋找真愛
  • Shake Shake鹽酥雞
2017-10-02 128 views
成日行過鵝頸橋底,都會有姐姐喺度派呢間餐廳嘅傳單呢間餐廳晚巿係打台式邊爐,午市就會有台式料理午餐同朋友上去試吓!喺聖安娜餅店隔離有條樓梯,上完樓梯轉左就見到餐廳環境都幾舒服,好多枱都係卡位,枱同枱之間唔會太迫午餐由四十幾至六七十蚊不等,不過都幾有趣,唔知點解嗌飯會平過嗌麵咁多?同埋點解溫泉蛋滷肉飯,會貴過雞扒同豬扒飯侍應好快就送上左兩碟台式前菜,味道一般,有少少太甜酥炸大雞扒肉燥飯,好多飯!男仔都一定食得飽相對之下雞扒有啲細塊,而且幾薄下肉燥有少少冬菇係入邊,味道幾好不過食到底就會發現應該有好多油,會有啲漏跟餐本身送熱黑糖薑母茶,或者凍冬瓜茶憑樓下傳單送嘅優惠券,可以免費轉珍珠奶茶不過我唔食珍珠所以叫姐姐幫我走左奶茶有啲淡,好似溝左1/3水咁..總括嚟講,午餐時段係幾抵食,亦都坐得幾舒服,可以同朋友傾吓計但食物就真係比較一般喇
成日行過鵝頸橋底,都會有姐姐喺度派呢間餐廳嘅傳單
呢間餐廳晚巿係打台式邊爐,午市就會有台式料理

環境都幾舒服,好多枱都係卡位,枱同枱之間唔會太迫

台式前菜

侍應好快就送上左兩碟台式前菜,味道一般,有少少太甜

酥炸大雞扒肉燥飯

酥炸大雞扒肉燥飯,好多飯!男仔都一定食得飽
相對之下雞扒有啲細塊,而且幾薄下
肉燥有少少冬菇係入邊,味道幾好

不過食到底就會發現應該有好多油,會有啲漏

珍珠奶茶走珍珠

跟餐本身送熱黑糖薑母茶,或者凍冬瓜茶
憑樓下傳單送嘅優惠券,可以免費轉珍珠奶茶
不過我唔食珍珠所以叫姐姐幫我走左
奶茶有啲淡,好似溝左1/3水咁..

但食物就真係比較一般喇
2017-09-28
$50 (Lunch)
2017-09-20 143 views
下午茶32蚊真係扺食,間店就係鵝頸橋對出望到聖安娜餅店,旁邊有條樓梯上一層左邊就係,右邊就有間食素的。人就真係無乜,靜英英。一坐底就上咗兩碟前菜,free既,涼拌青瓜同涼伴雜菜雞既物體。開胃爽口。食完可以叫佢添。啲waiter服務態度幾好的得三款可以選擇,包埋飲品(2種揀),除非加小食or凍飲就另加錢。滷肉飯,份量夠大,味道唔錯,唔會太過油和鹹,但醬汁好似少得濟,同埋如果係滷蛋會match啲。鹽酥雞熱辣辣,岩岩炸起,外皮的酥脆程度剛剛好,薄脆不油,有個醬汁配。可惜個拌麵不好吃,麵質太乾,整體味道不夠。

滷肉飯

鹽酥雞扒伴面

2017-09-11 205 views
對上一次0係旺角食左間任食台灣火鍋認真唔錯,今日走到銅鑼灣又膽粗粗再次任食台式火鍋就中伏了。全部食材都唔新鮮,叫左碟菜都黃到出水咁,其他火鍋配料例如福袋同丸都一般復豬水,雞亦,雞蛋個小食ok之外其他都認識麻麻全程種要比d staffs幾十對眼望住食飯傾都唔敢點傾多幾句Overall, $188+1係唔值既。

豬水,雞亦,雞蛋個小食ok之外其他都認識麻麻

全程種要比d staffs幾十對眼望住食飯
傾都唔敢點傾多幾句

Overall, $188+1係唔值既。

2017-09-11 283 views
又過左忙碌既一週,今次我地一行四人去試呢間聽講幾出名既台灣火鍋早兩日卜位果陣店員已經話要準時黎,佢地唔會hold枱。睇黎真係好受歡迎咁喎簡左麻辣湯同美人鍋。前者麻味比辣味重好多,怕辣既朋友都可以淺嚐;後者有好強既人參味,食完應該會無咁熱氣?呢個要讚下啲蠔,幾肥美;手打丸肉質鮮嫩,口感不俗雖然標榜特級同極品但其實只係不過不失任叫既吃到飽菜盤心型既魚腐,味道無咩特別呢杯其實係荔枝紅茶加啲提子汁,淡淡地其實幾好正,所以加左十蚊無限添飲haha 珍珠有濃郁果香,讚!咬落清新,奶泡唔多,值得試下小食叫左唔少,但特登寫呢個鹽酥雞既原因係完全唔脆,食落無咩雞味,令人失望呢個芋圓又係失敗。miss左我地張單之餘又唔好食,配料係好多但個重點-芋圓咬落零口感,令成碗野只得甜味除此之外,漏單既情況都幾嚴重,好多次叫左飲品但遲遲都無黎;而枱面周圍都幾污糟,要再黎食過真係要諗諗🤔

海鮮手工火鍋配料

呢個要讚下啲蠔,幾肥美;手打丸肉質鮮嫩,口感不俗

極品牛三角加特級松坂豬

雖然標榜特級同極品但其實只係不過不失

吃到飽菜盤

任叫既吃到飽菜盤

心型魚豆腐

心型既魚腐,味道無咩特別

潘朵拉盒子

鮮人掌珍珠奶茶

珍珠有濃郁果香,讚!咬落清新,奶泡唔多,值得試下

鹽酥雞

黑糖雜錦芋圓

2017-09-08
$200 (Dinner)
海鮮手工火鍋配料
潘朵拉盒子
鮮人掌珍珠奶茶
2017-09-03 174 views
午餐價錢全部40幾蚊,加幾蚊就跟大大杯台式飲品,仲要送前菜,我地8個人叫左8份,如果叫肉臊飯魯肉飯之類,份量大到大食男仔都未必食得曬一份,女仔可以兩個人share一份,真係大件夾抵食,麵食就係普通份量,個牛肉麵味道一般。食物飲品質素中上,吾叫得做好好味好特別,飯類比麵類好味,我自己就幾鍾意食佢個肉臊飯,啲肉臊送飯真係一流,只係估吾到份量甘大食極都食吾曬,見佢仲有台灣手工火鍋價錢一啲都唔貴,揾日要黎試下佢個晚餐半放題先得。

跟餐加6蚊台式飲品
2017-09-01
$53 (Lunch)
跟餐加6蚊台式飲品
  • 肉臊飯
2017-08-30 242 views
太忙 ,所以先依加報告食評😋 其實都已經前後食左兩次,價錢都唔貴呀,夠親民話說 前排食晏經過 ,見到有間食台式打邊爐,見到就好想試啦,地方大,乾淨舒服,係半自助式形式去到揀左個湯底 其實如果大家唔介意加多$3x 叫蜆湯底,我會推介呢個先,因為唔係太辣得黎,清得黎又有味,同埋多蜆,新鮮 蔬菜類,你食之前佢已經會俾哂成盤你,食完可以再任叫台式雞翼,蛋,豬手,熟食,都任叫既首推薦 牛啦,唔洗加錢個隻,我都覺得好味啦另外每人各有一份海鮮盤 ,蠔,蝦,蜆,三款丸,豬肉,魚皮餃 ,不過不失啦,但多選擇飲品加$10蚊 任飲, 唔係人地其他地方勁求其既飲品,多款,而係有各款珍珠奶茶,紅茶類鹽酥雞鹽酥雞or擔擔麵or魯肉飯,每人可以揀一款既擔擔麵同魯肉飯都值得一試丫最後甜品係 哈根大師 (難得)或 糖水 (芋圓類)仲要無加一😆😆😆😆 ,我個人認為抵食囉 呢個價錢。

去到揀左個湯底

蔬菜類,你食之前佢已經會俾哂成盤你,食完可以再任叫

台式雞翼,蛋,豬手,熟食,都任叫既

首推薦 牛啦,唔洗加錢個隻,我都覺得好味啦

鹽酥雞

鹽酥雞or擔擔麵or魯肉飯,每人可以揀一款既

擔擔麵同魯肉飯都值得一試丫

最後甜品係 哈根大師 (難得)或 糖水 (芋圓類)

仲要無加一😆😆😆😆 ,我個人認為抵食囉
呢個價錢。
早排係FB見到有廣告講呢一間火鍋店,見到的相好似唔錯,所以就約埋幾個朋友一齊去試。當時未到我訂的時間,我就係門口望下望下,有位侍應出黎問左我之後就叫我入去坐住先,呢樣抵讚!入到去我都嚇左一跳..因為上面得幾張台有人坐...得3成滿左右..等左一陣,班朋友黎到就開始叫野食~呢到係任食火鍋黎~但佢有一部份野係一人一份的~如圖示,丸個碟係一人一粒,肉個盤就係3人份。整體黎講呢兩盤野都係好食的~蠔仔新鮮唔算好腥,牛肉有肉味同唔硬!! 中間有朋友仲話想返點!講下個鍋底,當日我地揀左的係蜆湯!蜆大隻,但唔算好多~湯底加左好多蒜頭同九層塔,食係好食的!但問題係....食耐左之後個湯係完全冇曬味,好似清水煮野咁...除左丸同牛肉之外,主食都係限定的~當日就點左米粉同鹽酥雞!兩樣野都算唔錯,但冇驚喜!當時會揀呢間野就係因為佢有鹵水野任食...點既時候滿心歡喜,到食個陣就....因為完全唔入味...而且鹵水得個咸字,完全冇其他味...大家都係食左一次就冇再叫....真心失望..另外講的係...加$10可以任飲佢提供的台式飲品,呢個係幾好的~雖然你飲左野就食唔到咁多野...但有凍野任飲係加分的!當晚仲有叫其

等左一陣,班朋友黎到就開始叫野食~
呢到係任食火鍋黎~但佢有一部份野係一人一份的~

如圖示,丸個碟係一人一粒,肉個盤就係3人份。
整體黎講呢兩盤野都係好食的~
講下個鍋底,當日我地揀左的係蜆湯!蜆大隻,但唔算好多~
湯底加左好多蒜頭同九層塔,食係好食的!

除左丸同牛肉之外,主食都係限定的~當日就點左米粉同鹽酥雞!
兩樣野都算唔錯,但冇驚喜!

因為完全唔入味...而且鹵水得個咸字,完全冇其他味...
大家都係食左一次就冇再叫....真心失望..

但有凍野任飲係加分的!
當晚仲有叫其他野的~好似雞肉同菜仲有其他普通丸...但因為都唔算好突出,所以係到就唔多講!

總括黎講....
就係我條題...你話佢好食又得...但又可以話佢唔好食的餐廳!
因為所有野都係普普通通....一定唔係難食..如果我住係附近我會再去..但如果要特登去..就唔會了!
2017-07-30
$210 (Dinner)
2017-08-20 165 views
同事之前食過幾次,覺得唔錯,今次帶埋我地幾個上去食,都幾期待!一上到去見到台灣網路紅人 【那對夫妻】一家三口紙板公仔,好可愛呀😀坐低先叫湯底,鴛鴦鍋,要左同事推介既鴨血麻辣鍋同三杯雞鍋,一辣一唔辣。要小心啊,麻得好正,可惜之後加加下水越黎越淡,仲同三杯雞混埋一齊😓火鍋任食既選擇唔算多,不過夠架喇,而且質素佳,要再多d都有其他加錢嘅。另外,有幾款台式食品(例如魯肉飯)係只黎一次既,然後仲有d係任食(例如鹵水拼盆),好豐富!仲有就係加多$10仲有任飲台式飲料😍解渴、辣,正!我自己飲左三、四杯唔同款,我有個同事飲左三杯「不想上班」,可能太配合佢心情喇😆最後仲有甜品/雪榚,超飽😵整體唔錯,價錢唔算貴,不過真係食唔到咁多野囉😑
最後仲有甜品/雪榚,超飽😵
整體唔錯,價錢唔算貴,不過真係食唔到咁多野囉😑
2017-08-16 181 views
睇到某雜誌介紹所以先去食,點知大失所望☹️,188蚊一位係銅鑼灣黎講的確唔算貴,但質素唔洗差成咁。😤1. 叫左珍珠奶茶,遲遲都未到,三番四次去追待應先話無貨,隔左一陣,就拎住杯珍珠奶茶過黎話有一杯剩,佢話係唔知邊個客唔要放左係度,問我要唔要😒杯野都融緊,仲好意思問個客要唔要,仲要話唔知放左幾耐2.甜品有4款揀,兩款芋圓,兩款Haagen Dazs 雪糕,本來諗住揀雪糕一定無伏啦,點知又話無哂,咁唯有叫芋圓。😖成碗芋圓都未煮熟,竟然敢上枱比客 個員工仲要話"您唔講我地唔知唔熟,下次黎再食既話唔熟記住話我地知"😠😡😠😡😠😡請問係咩態度?不過,無下次!3.打邊爐食品都係求求其其,又唔新鮮。無下次!無下次!無下次!

😖成碗芋圓都未煮熟,竟然敢上枱比客
😠😡😠😡😠😡
請問係咩態度?
不過,無下次!

3.打邊爐食品都係求求其其,又唔新鮮。

無下次!無下次!無下次!
黑糖芋圓
2017-08-16