2023-02-15 56 views
初次來這餐廳,這餐廳裝修不錯,但座位和枱很窄,坐得不太舒服,而且大部分座開揚,聊天欠缺私穩。今次柯打了生蠔、吞拿魚中拖羅刺身、刺身拼盤、六式串燒拼盤、天婦羅烏冬、豚肉豆腐野菜鍋、楓糖鮮果窩夫等等。生蠔size適中味道鮮甜抵贊👍🏻,拖羅欠精緻的魚油花紋,也沒有入口即化的油香,也沒有鮮甜的味道,其他刺身味道也很重的冰鮮味,非常失望。串燒味道也很失望,燒得非常乾而且肉質靭。天婦羅🍤粉量超大但太多炸粉口感一般。整體食物質素一般,但價錢可接受,而且食物款式較多。
初次來這餐廳,這餐廳裝修不錯,但座位和枱很窄,坐得不太舒服,而且大部分座開揚,聊天欠缺私穩。今次柯打了生蠔、吞拿魚中拖羅刺身刺身拼盤、六式串燒拼盤、天婦羅烏冬、豚肉豆腐野菜鍋、楓糖鮮果窩夫等等。生蠔size適中味道鮮甜抵贊👍🏻,拖羅欠精緻的魚油花紋,也沒有入口即化的油香,也沒有鮮甜的味道,其他刺身味道也很重的冰鮮味,非常失望。串燒味道也很失望,燒得非常乾而且肉質靭。天婦羅🍤粉量超大但太多炸粉口感一般。整體食物質素一般,但價錢可接受,而且食物款式較多。
2023-02-13 59 views
一間日式餐廳有齊串燒, 熟食,刺身。價格還算相易,性價比極高難怪晚上 七點多已近爆滿炸豆腐雖然係簡簡單單的小食, 但弄得很美味, 讚。刺身併盤和生蠔盤都很新鮮喜歡飲酒嘅還有多款清酒選擇
一間日式餐廳有齊串燒, 熟食,刺身
價格還算相易,性價比極高

難怪晚上 七點多已近爆滿

炸豆腐雖然係簡簡單單的小食, 但弄得很美味, 讚。

刺身併盤和生蠔盤都很新鮮

喜歡飲酒嘅還有多款清酒選擇

2023-01-14 126 views
壽司拼盤🌟🌟🌟10舊壽司🍣,其實都真係幾飽,不過似乎刺身拼盤set多嘢食,抵食啲😆刺身拼盤🌟🌟🌟🌟超多款式,帶子、北寄貝、三文魚等等都好新鮮😆仲配埋烏冬,都幾大碗🍜OMG 完全係捧住個肚走🤣OpenRice make reservation 仲有野送😆2個人有份串燒六式拼盤😋🌟🌟🌟🌟燒雞翼超正‼️燒秋葵 & 燒車厘茄都唔錯😋另外加左杯hot coffee☕️拉花好cute😆

另外加左杯hot coffee☕️拉花好cute😆
  • 特盛刺身拼盤
2023-01-13 122 views
依間餐廳環境好特別,睇得出佢哋花咗唔少心機去裝修,好有日本風味,座位大部分都係卡位 ,一坐低心情已經幾好!打開menu發現食物種類都算多,刺身、壽司、小食、串燒,應有盡有!刺身依到嘅刺身種類都唔少,而我哋就叫咗三文魚腩同埋油甘魚,雖然件數唔係話好多,但全部都係厚切,而且非常新鮮😋特選壽司三式拼盤拼盤一共有六件,有甜蝦,赤蝦,兩件三文魚,吞拿魚同埋北寄貝,壽司嘅大細剛剛好,應該係師傅手握。芝士年糕個芝士年糕同樣出色,食完一粒就會想食第二粒,可惜得三粒,要同朋友搓包剪揼決定邊個食多一粒,可惜我輸咗☹️海老野菜天婦羅 最值得一提嘅就係個天婦羅海蝦,因為佢大隻得嚟,食落仲要啖啖肉🤪一口和牛和牛粒可以話係全晚最出色嘅菜式,雖然未算係入口即溶嗰隻,但非常多肉汁,脂肪比例亦都好均勻!但個重點係下面個洋蔥,索唒啲和牛油脂香同啲汁,不得了!鰻魚炒飯 份量十足,炒得夠鑊氣,鰻魚份量亦算多,係一個好嘅結尾

打開menu發現食物種類都算多,刺身壽司、小食、串燒,應有盡有!

刺身

特選壽司三式拼盤
芝士年糕

海老野菜天婦羅

一口和牛

鰻魚炒飯
份量十足,炒得夠鑊氣,鰻魚份量亦算多,係一個好嘅結尾
2023-01-05
今年聖誕節好開心發掘到呢間高質小店,起呢度過左個溫暖如春嘅一晚。食物方面,就簡單點左個特盛刺身拼盤,因為今個月入席就已經會免費奉上碟串燒拼盤,同埋生日之星會送多碟雪山泡芙。抵!內在美外在美,全部都有不過令到我寫食評的主因係十分溫暖嘅餐飲體驗。今餐係生日飯,餐廳經理同侍應都好周到,笑容滿面,提供到充足嘅服務同用具,就算overrun左少少過左營業時間都好有禮貌咁做溫馨提醒。整體來講,良心餐廳,值得推薦

不過令到我寫食評的主因係十分溫暖嘅餐飲體驗。今餐係生日飯,餐廳經理侍應都好周到,笑容滿面,提供到充足嘅服務同用具,就算overrun左少少過左營業時間都好有禮貌咁做溫馨提醒。整體來講,良心餐廳,值得推薦

2022-12-25
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
  • 串燒六式拼盤
  • 特盛刺身拼盤
基本上每月都會最少食一次居酒屋~因為覺得份量好啱女仔食☺️ 又可以試好多唔同嘅野食咁~今次就去左呢間位於尖沙咀嘅居酒屋~一開門真係比全場爆滿嘅場景嚇親😂 冇諗過平日黎都已經咁full🐟特生刺身拼盤 $368各類刺身都有3-4塊~每款刺身都無腥味都好新鮮😚 有啲surprise 呢個赤身一啲都唔會難食,完全冇腥味~而且三文魚腩都好厚身好肥美,啲油花都好平均~ 不過啲帶子可能擺得太近啲檸檬,覺得味道有啲比檸檬cover左咁~同埋有成兜三文魚籽,不過我好少食三文魚籽,就咁食好似會有少少奇怪🤣🔥火炙帶子壽司 $58最鍾意炙燒過嘅壽司🥰正常發揮,帶子都大大粒嘅~🍢串燒六式拼盤 $268呢碟啱啱拎黎嘅時候超級香😍 不過食落又唔係真係好似聞落去咁香燒油味/真係咁多油~整體6串都偏乾少少,但6串都有孜然粉調味,所以食落味道唔會單一~然後五花荔枝肉都幾好食,荔枝好fresh好香甜,完全可以balance到五花肉嘅油膩感~其餘都屬於正常水準~🍤海老野菜天婦羅烏冬 $128好想食天婦羅但又唔敢叫咁多,驚好熱氣,所以就叫咗個有烏冬嘅🤤 啲天婦羅炸得好香脆,啲蝦肉唔霉又夠彈牙😋炸漿唔會太厚,所以食落都唔會好膩~然

🐟特生刺身拼盤 $368
特生刺身拼盤

🔥火炙帶子壽司 $58
火炙帶子壽司

最鍾意炙燒過嘅壽司🥰正常發揮,帶子都大大粒嘅~

🍢串燒六式拼盤 $268
串燒六式拼盤

🍤海老野菜天婦羅烏冬 $128
海老野菜天婦羅烏冬

好想食天婦羅但又唔敢叫咁多,驚好熱氣,所以就叫咗個有烏冬嘅🤤 啲天婦羅炸得好香脆,啲蝦肉唔霉又夠彈牙😋炸漿唔會太厚,所以食落都唔會好膩~然後佢都有啲炸天婦羅冬菇,食落都好好食~個烏冬有驚喜🤩食落覺得係靚烏冬,因為質地煙煙韌韌,又好滑身~然後湯底都係好清甜嘅鰹魚湯,所以一啖天婦羅一啖烏冬咁樣食,完全唔會覺得頸渴😆

🌽牛油燒粟米 $28
牛油燒粟米

呢個都有啲喜出望外!因為嗰個粟米好有牛油味,一嚟到嘅時候已經超香🥰 然後個粟米又係嗰啲超香甜嘅粟米,餐廳仲要貼心咁樣cut開三碌,好方便比客人食~又平又好味😚

抹茶紅豆奶凍

Overall都正常發揮~ 但有啲野食係有驚喜~份量都足夠,唔會太多唔會太少~不過有好多嘢本身想叫嘅,都唔知點解嗰日會冇晒…呢樣係有少少遺憾嘅
2022-12-08
火炙帶子壽司
海老野菜天婦羅烏冬
2022-12-15 110 views
戀價錢💲: $368/ $58/ $268/ $28/ $128/ $48好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.5/5-尖沙咀居酒屋多選擇,今次揀左呢位於北京道,好方便之餘,仲整整有一層樓咁大,所以好多位又闊落。平日大概20:00去到都見到坐滿8成,估唔到咁多人食🤪 餐牌上好多選擇,由刺身、串燒、小食、壽司、天婦羅、飯麵都有😀 -✅特生刺身拼盤。赤蝦軟滑鮮甜,蝦頭位夠多膏🦐三文魚腩超肥美又厚,仲介埋花紋好靚😍赤身都冇筋又唔腥。油甘魚又係魚油滿滿,好幸福!仲有一大兜三文魚籽,雖然無飯撈但都好幸福啊🤓-🆗火炙帶子壽司。帶子都厚,但可以更鮮甜🤔 不過火炙左真係香啲!-✅串燒六式拼盤。整體6串都偏乾,特別雞肉、羊肉同牛肉,不過調味啱啱好,有孜然粉味道😂 牛舌外層偏硬,好彩入面都易咬開唔韌!豚肉荔枝卷最好食,有荔枝的清新😉 呢碟如果無咁乾會好啲。-✅✅牛油燒粟米。估唔到佢咁香!燒到小小焦焦地但唔會乾,又係甜粟米😝 同埋牛油份量好足夠,拎埋來已經聞到好香!-✅✅海老野菜天婦羅烏冬。兩隻大蝦多肉彈牙,粉漿唔會好厚😗 冬菇茄子🍆都好jui

好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.5/5

✅✅海老野菜天婦羅烏冬。兩隻大蝦多肉彈牙,粉漿唔會好厚😗 冬菇茄子🍆都好juicy😆不過南瓜就可以厚小小。烏冬有驚喜,都係用煙韌扁身的!湯底好清甜,係甜甜地的鰹魚味。天氣凍食一碗好適合😛

❌紅豆抹茶奶凍。感覺有d啫喱蒟蒻質地,抹茶味道淡淡的。但奶個邊就唔係好奶味,有小小藥水味咁😵‍💫 最好食係紅豆!甜甜地又大粒。

整體正常發揮啦,不過多款又可以容納一大班frd,幾啱多人聚會既!

同區美食🍧: #piggyfoodiein尖沙咀
2022-12-12 66 views
有一天逛街時經過太子集團中心時, 知道6樓開了一間日式串燒居酒屋, 看到openrice上面新開張優惠期間會送串燒六式拼盤一份, 所以今晚特地約了朋友來吃個晚餐。餐廳裡面很闊落開揚, 令人坐得吃得很舒適。荔枝藍蝶花梳打一坐下來, 每人都點了一杯飲品, 朋友點的這杯荔枝藍蝶花梳打, 紫色顏色鮮艷奪目, 味道清新可口。水蜜桃梳打我比較保險一點, 點了一杯味道比較大路的水蜜桃梳打, 水蜜桃味道的確很香甜吸引。串燒六式拼盤 (和牛, 雞肉, 牛舌, 五花荔枝肉, 羊肉, 雞翼)這碟便是2-3位贈送的串燒六式拼盤, 餐廳特別在日本訂購了專業燒鳥爐,以千度高溫燒製串燒,令各款肉類都能以最快速度鎖緊肉汁,而同時亦有焦香味道。特選壽司三式拼盤(6件)油甘魚, 甜蝦及吞拿魚每款2件, 刺身色澤鮮豔, 吃落鮮甜美味。一夜干-鹽燒花魚一上枱時已覺得它份量十足, 花魚燒得均勻, 鹽花全部都在魚皮上面, 咸香味道滲入魚肉令鮮味提昇。鹽燒油甘魚鮫油甘魚本身油份比較重, 燒出來的魚鮫味道特別香濃, 令魚肉非常嫩滑多汁, 而且魚皮亦燒得香脆可口。豚肉醬油炒麵遠遠已飄來陣陣的香氣, 用了日本豚肉, 厚度切得薄, 可以令

荔枝藍蝶花梳打

水蜜桃梳打

特選壽司三式拼盤(6件)

一夜干-鹽燒花魚

鹽燒油甘魚鮫

豚肉醬油炒麵
遠遠已飄來陣陣的香氣, 用了日本豚肉, 厚度切得薄, 可以令肉質保持嫩滑, 炒麵乾爽彈牙。

海老野菜天婦羅拼盤
炸粉不算厚, 不會蓋過了原來食物的味道。

香燒菠蘿
菠蘿片經過炭燒後, 水份收乾了少許, 令甜度大幅提昇。

牛油燒粟米
用了香噴噴的牛油塗在燒熱了的粟米上面, 牛油即時溶化滲入粟米粒的夾縫中, 令每粒粟米也非常香甜濃厚。
2022-12-11 85 views
💗 上星期同老公去食日本菜😍 搵到呢間日式居酒屋👍🏼環境寬敞,唔會同其他枱坐得好埋,所以成個感覺幾舒服☺️💗 吞拿魚, 三文魚, 油甘魚刺身 共$154首先食個刺身先!😁 因為我同🐼都唔係特別鍾意食蝦刺身,所以我哋冇嗌佢嘅刺身set,自己嗌咗三款刺身食☺️刺身都算厚切,新鮮👍🏼💗 串燒六式拼盤(鹽燒)$268串燒拼盤有晒豬,牛,雞😆 一次過可以試晒咁多款口味!可以揀鹽燒或者汁燒~ 我自己最鍾意係荔枝五花肉,荔枝香甜,中和返五花肉嘅油膩感~💗 海老野菜天婦羅烏冬 $128驚唔夠飽所以嗌咗個天婦羅加烏冬☺️ 烏冬份量好多😂 天婦羅就有兩隻大大既海蝦🦐同埋唔同嘅蔬菜~💗 牛肉豆腐野菜鍋 $158鍋物都係我最鍾意食嘅日本菜之一👌🏼 感覺健康啲😂湯底好飲,椰菜加埋粉絲仲有牛肉,全部都鍾意食😆💗 唐揚雞 $68反觀 🐼 最愛就係油炸嘅嘢😂 所以唐揚雞啱晒佢!外脆內滑,佢食完一舊又一舊😂💗 鹽燒油甘魚鮫 $118油甘魚鮫出名滑,外層就煎得好香脆!
💗 上星期同老公去食日本菜😍 搵到呢間日式居酒屋👍🏼
環境寬敞,唔會同其他枱坐得好埋,所以成個感覺幾舒服☺️

💗 吞拿魚, 三文魚, 油甘魚刺身 共$154
刺身都算厚切,新鮮👍🏼

💗 串燒六式拼盤(鹽燒)$268
串燒拼盤有晒豬,牛,雞😆 一次過可以試晒咁多款口味!

💗 海老野菜天婦羅烏冬 $128
同埋唔同嘅蔬菜~

💗 牛肉豆腐野菜鍋 $158
鍋物都係我最鍾意食嘅日本菜之一👌🏼 感覺健康啲😂
湯底好飲,椰菜加埋粉絲仲有牛肉,全部都鍾意食😆

💗 唐揚雞 $68

💗 鹽燒油甘魚鮫 $118
油甘魚鮫出名滑,外層就煎得好香脆!
2022-12-08 84 views
同老公來到尖沙咀一間樓上居酒屋🇯🇵 9月日新開業嘅「戀Tsukiau」主打日式串燒、燒海鮮、燒肉料理🥓同壽司刺身🍣 裝潢有著日式居酒屋的格調。窗邊位可以望到街景,景色尚算開揚。⭐️安格斯牛小排自行料理嘅牛小排。擺係石上燒至半熟。肉質軟腍,肉味香濃。⭐️特上壽司四式拼盤(8件)拼盤有三文魚、吞拿魚、赤蝦、帶子。賣相幾好。赤蝦口感彈牙。⭐️日式醬油和牛炒飯和牛炒飯炒得好香,鑊氣十足。加上醬油,味道咸香。油份適中。和牛份量都不少。⭐️香燒雞皮叫咗串燒雞皮,燒得乾身,好香脆。【 戀 Tsukiau 】📌 尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓

⭐️安格斯牛小排
自行料理嘅牛小排。擺係石上燒至半熟。肉質軟腍,肉味香濃。

⭐️特上壽司四式拼盤(8件)
拼盤有三文魚、吞拿魚、赤蝦、帶子。賣相幾好。赤蝦口感彈牙。

⭐️日式醬油和牛炒飯

⭐️香燒雞皮
叫咗串燒雞皮,燒得乾身,好香脆。

【 戀 Tsukiau 】
📌 尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓
今日收工同女朋友去咗食日本居酒屋位於尖沙咀太子集團中心嘅居酒屋🏮係新開環境寬敞,而且座位與座位之間嘅距離都好足夠,夠晒空間感餐牌食物選擇種類好多,有串燒,刺身,壽司🍣、炒飯、烏冬、熱食等等講仲有甜品添特別推介幾款😋串燒六式拼盤 $268用鹽燒的,分別有雞肉、牛肉、豚肉荔枝卷、雞翼、牛舌、羊肉即叫即燒,熱辣辣,可以沾鹽或燒汁,味道夠晒突出🤤月見照燒免治雞肉棒 $68雞肉棒有兩串,將生雞蛋同醬汁拌勻,沾雞係絕配呀!特選壽司三式拼盤 $125三文魚腩肥美,吞拿魚味道濃,赤蝦香甜。每人一件,剛剛好🤣汁煮安格斯牛肉烏冬 $98日本手工烏冬麵條口感爽彈牛肉好入味,口感軟唸,牛肉味濃郁薄燒鰻魚玉子丼 $138一整盒丼飯好有日式feel🏮半條鰻魚同玉子用火槍燒過,好香啊但略嫌鰻魚有碎骨,肉質厚實加返唔少分數芒果千層蛋糕 $58芒果甜而不膩,千層蛋糕口感豐層次,有水準!戀 尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓
今日收工同女朋友去咗食日本居酒屋
位於尖沙咀太子集團中心嘅居酒屋🏮係新開
環境寬敞,而且座位與座位之間嘅距離都好足夠,夠晒空間感

餐牌食物選擇種類好多,有串燒,刺身壽司🍣、炒飯、烏冬、熱食等等講仲有甜品

特別推介幾款😋
串燒六式拼盤 $268
用鹽燒的,分別有雞肉、牛肉、豚肉荔枝卷、雞翼、牛舌、羊肉
即叫即燒,熱辣辣,可以沾鹽或燒汁,味道夠晒突出🤤

月見照燒免治雞肉棒 $68
雞肉棒有兩串,將生雞蛋同醬汁拌勻,沾雞
係絕配呀!

特選壽司三式拼盤 $125
三文魚腩肥美,吞拿魚味道濃,赤蝦香甜。
每人一件,剛剛好🤣

汁煮安格斯牛肉烏冬 $98
日本手工烏冬麵條口感爽彈
牛肉好入味,口感軟唸,牛肉味濃郁

薄燒鰻魚玉子丼 $138
但略嫌鰻魚有碎骨,肉質厚實加返唔少分數

芒果千層蛋糕 $58
芒果甜而不膩,千層蛋糕口感豐層次,有水準!

尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓

2022-12-05 79 views
今日喺尖沙咀附近做完嘢就嚟到呢間戀到食個午餐啦 餐廳環境好靚 空間感夠晒大 而且彩光十足 我哋兩個人都被安排咗坐窗邊嘅四人卡位 非常闊落唐揚炸雞 外皮炸得夠香脆 入面夠晒入味 而且雞肉嫩滑 仲爆汁添 點買沙律醬一齊食唔錯嘅送酒小食芝士年糕 係我最愛嘅日式小食 同樣外面炸得夠香脆 年糕夠晒煙韌 入面嘅芝士仲係流心 奶香十足添午市定食 滑蛋豬扒特盛丼 滿滿嘅滑蛋鋪滿晒成個飯 炸豬扒雖然唔香脆,不過吉列炸皮都索晒醬油 豬扒夠晒厚身鬆化已經包咗麵豉湯 甜品係紅豆奶凍冷泡荔枝紅茶海老天婦羅 份量幾多 海老即係大蝦 入面肉質爽彈鮮甜無比 外面嘅天婦羅皮夠晒脆卜卜 而且一啲多餘油份都冇 點埋天婦羅汁一齊食 超夾

已經包咗麵豉湯
甜品係紅豆奶凍
冷泡荔枝紅茶

2022-12-05 1429 views
太子大廈的餐廳質素一向不錯,跟朋友聊天時,知道這裏新開了一間日本餐廳,大感興趣,即時訂枱一試。環境舒適寬敞,裝修新簇,服務貼心!牛油果吞拿魚沙律 $158,吞拿魚肥美,牛油果🥑是大愛,加上新鮮沙律菜,清新美味!帶子刺身壽司,刺身新鮮甜美,蟹籽既吊味又美觀,一舉兩得!唐揚雞 $68,外層炸得香脆乾身,雞肉有調味,吃起來外脆內軟,非常美味!😍😍😍😍一件跟一件,食到唔停口 😋😋😋牛肉豆腐野菜鍋 $158,牛肉跟熱湯,一向大愛!有別於一般的牛肉鍋,這鍋牛肉上枱時,牛肉已經熟透,所以要快食。牛肉質地軟熟,不嚡不韌,質素理想。豆腐煎香再放進湯鍋內,豆腐有質感,不是浠浠軟軟的。一夜干鹽燒花魚 $108,先將花魚預先醃製一晚,翌日再燒烤上枱。花魚肉多骨少,最適合做一夜干。紅豆抹茶奶凍 $48,味道是抹茶味,口感似豆腐花,沒有飽滯感,好食!荔枝蝶豆花梳打 $38,荔枝味香濃,味道甜美。還有買一送一優惠,多送一杯水蜜桃梳打,水蜜桃味道清香,清涼美味!非常滿意的一頓晚餐!

環境舒適寬敞,裝修新簇,服務貼心!

帶子刺身壽司刺身新鮮甜美,蟹籽既吊味又美觀,一舉兩得!

一件跟一件,食到唔停口 😋😋😋

牛肉豆腐野菜鍋 $158,牛肉跟熱湯,一向大愛!

豆腐煎香再放進湯鍋內,豆腐有質感,不是浠浠軟軟的。

非常滿意的一頓晚餐!
2022-12-05 91 views
今日同朋友聚會去到尖沙咀嘅呢間戀tsukiau 到食飯 餐廳係日式料理嘅餐廳 入面仲有串燒食 好有日本居酒屋風格鹽燒油甘魚鮫 大大件外皮 燒得夠晒香脆 入面魚肉嫩滑多汁 仲鮮甜十足鹽燒一夜干花魚 同樣都係魚 不過比起油甘魚鮫更加鹹鮮 油香更加多 花魚骨唔多 都算係啖啖肉重頭戲 鹽燒串燒六式拼盤 牛舌 雞翼 雞肉 荔枝豚肉卷 和牛串 火候控制得啱啱好 燒完一啲都唔會老 最特別係荔枝豚肉卷 外皮豚肉肥瘦適中入面嘅荔枝香甜 中和左豚肉嘅油膩感一啲罪疚感都冇

今日同朋友聚會去到尖沙咀嘅呢間戀tsukiau 到食飯

餐廳係日式料理嘅餐廳 入面仲有串燒食 好有日本居酒屋風格

2022-12-05 68 views
餐廳 : 戀Tsukiau地址 : 尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓餐廳主打日式串燒,特登從日本訂購專業燒鳥爐,以近千度高溫燒製串燒,可以快速鎖緊肉汁,帶有仿如炭燒焦香效果。另外仲供應刺身、壽司、天婦羅、丼飯等等日式料理;拍拖同埋一家人聚餐都合適~串燒六式拼盤($268)和牛、雞肉、牛舌、五花茘枝肉、羊肉、雞翼等等一次嗌一個拼盤就有齊哂~上台時仲出哂煙拼盤最好就係唔洗自己不用花心思揀~一夜干「一夜干」源自於日本北海道地區,當地魚夫為保存鮮魚味道;將油脂豐腴鮮魚清除內臟後再浸泡於與海水濃度相近的既鹽水中,經過一夜風乾而成既魚乾日式野菜豚肉炒麵材料方面不會太繁複,但又非常有日本家鄉味既一道菜~ 兩個人食真係快、靚、正!! 好味道~~
餐廳 : 戀Tsukiau
地址 : 尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓

餐廳主打日式串燒,特登從日本訂購專業燒鳥爐,以近千度高溫燒製串燒,可以快速鎖緊肉汁,帶有仿如炭燒焦香效果。另外仲供應刺身壽司、天婦羅、丼飯等等日式料理;拍拖同埋一家人聚餐都合適~

串燒六式拼盤($268)
拼盤最好就係唔洗自己不用花心思揀~

一夜干

日式野菜豚肉炒麵