2021-11-20 696 views
必須讚揚各位店員,由我開始訂位直到當晚到達餐廳享用完晚餐,我都俾足佢地100分,有禮有熱誠,無論係服務態度定介紹菜式等等都做得好出色。食物方便不過不失,但用呢個價錢可以喺尖沙咀酒店餐廳享用幾道菜,又有唔錯嘅天台境觀,我個人嚟講就收哂貨。另外,加198就可以享用三杯酒,其實係好抵,當晚我倆公婆唔想飲酒,但都好有機會第日再返嚟幫襯飲嘢,天台地方唔大,但就勝在呢一點所以現場唔會太嘈雜,幾個朋友飲番杯傾傾計,係一個好地方。

好味指數😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗朋友揀咗呢間隱藏於尖沙咀精品酒店嘅頂樓餐廳,地點上係一般方便,響正紅磡、尖東同尖沙咀港鐵站嘅中間位,亦都唔係好多巴士到!餐廳比較細,唔係好多檯,不過勝在空間都闊落,檯與檯之間唔逼,亦都遠距少少咁見到維港景!依家嘅menu 係「秋日蘑菇」,係一個五道菜嘅晚餐,$398一位,網上訂位有75折!🍴餐包配番茄醬有兩款包,一款係薄切法包,另一款係多穀物包,每人有一碟店自家製嘅番茄醬,我覺得佢嘅番茄醬好好味,咸咸酸酸咁,好開胃,明知會食到好飽,都忍唔住食咗一個包 + 兩塊法包😂🍴香煎帶子及大啡菇配青豆煙肉蓉(前菜)一個菇樣咁出場,帶子略嫌煎得唔夠香,煙肉粒有少少硬唔夠脆!🍴忌廉蘑菇湯好滑,香濃蘑菇味,幾好!🍴香煎蟹餅配黑松露蛋黃醬(中盤)呢個有驚喜,蟹餅煎得好香脆,入面一絲絲蟹肉,用料足,呢個比得上某扒房嘅招牌蟹餅,好味!🍴紅酒薈羊膝配松露薯蓉及本菇羊膝好大隻,煮到好容易離骨,肉質好軟好淋,好味!另外都試咗少少朋友嘅主菜…🍴慢煮油封鴨腿配甘筍蓉,雞油菌菇及杏鮑菇呢個油封鴨腿嘅味唔算太鹹,幾好食!🍴香煎鱸魚柳配黑松露白豆蓉及本菇嚡!好嚡!😞🍴美國西冷牛扒
好味指數😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴餐包配番茄醬
餐包配番茄醬

🍴香煎帶子及大啡菇配青豆煙肉蓉(前菜)
一個菇樣咁出場,帶子略嫌煎得唔夠香,煙肉粒有少少硬唔夠脆!
香煎帶子及大啡菇配青豆煙肉蓉

🍴忌廉蘑菇湯
好滑,香濃蘑菇味,幾好!
忌廉蘑菇湯

🍴香煎蟹餅配黑松露蛋黃醬(中盤)
香煎蟹餅配黑松露蛋黃醬

🍴紅酒薈羊膝配松露薯蓉及本菇
羊膝好大隻,煮到好容易離骨,肉質好軟好淋,好味!
紅酒薈羊膝配松露薯蓉及本菇

另外都試咗少少朋友嘅主菜…
🍴慢煮油封鴨腿配甘筍蓉,雞油菌菇及杏鮑菇
呢個油封鴨腿嘅味唔算太鹹,幾好食!
慢煮油封鴨腿配甘筍蓉,雞油菌菇及杏鮑菇

🍴香煎鱸魚柳配黑松露白豆蓉及本菇
嚡!好嚡!😞
🍴美國西冷牛扒配西蘭花薯蓉、紅菜頭片、烤薯及蘑菇紅酒汁(+$78)
正常發揮,唔太突出!唔係太值加呢$78!

🍴雜莓雪葩配朱古力布朗尼
甜品都係菇樣嘅賣相,雜莓雪葩酸酸甜甜好好味,因為主菜以肉為主,呢個剛剛好可以解膩,朱古力布朗尼唔算太甜!
雜莓雪葩配朱古力布朗尼

呢度仲有一個天台小酒吧,可以上去飲嘢或者食甜品,依家嘅天氣,坐上天台望住夜景傾偈都幾舒服!

呢度嘅service 都幾唔錯,職員有禮貌,做到根據客人選擇嘅食物上菜,唔會響上菜時問係邊個叫咗!亦都做到同時上菜,因為有一個朋友遲到,我哋冇等佢就開始食頭盤同餐湯,佢哋到咗中盤就已經跟返進度,呢個係讚位!

整體上service 好好,食物方面我揀啱咗主菜都覺得幾唔錯,有D朋友嘅主菜就一般,質素未算得上非常好,但對得住個價錢,過咗一個開心嘅晚上!
Type of Meal
Dinner
香煎蟹餅配黑松露蛋黃醬
紅酒薈羊膝配松露薯蓉及本菇
雜莓雪葩配朱古力布朗尼
2021-11-11 990 views
今天我和朋友終於品嚐到一直心心念念的摩天輪下午茶,由於看見網上對它的評價相當不錯,所以本來對它期望頗高,可惜「希望愈大,失望愈大」,今次下午茶的食物質素只是一般而已,真的讓人失望頂透No.1【摩天輪下午茶】 $428這份摩天輪下午茶和傳統的英式下午茶有些不同,就是並沒有鬆餅提供,只分為了鹹點和甜點兩部份。鹹點分別包括了水牛城雞翼、香辣炸雞粒、迷你竹炭和牛漢堡、巴馬火腿配蜜瓜及三文魚子和吞拿魚配魚子醬當中比較美味的,便只有雞翼和雞粒,雞翼的肉質都算柔軟嫩滑,鮮美多汁,而雞粒由於是即叫即炸的關係,所以外皮十分酥脆香口,不過兩者都有一個共通點,就是味道都幾辣,怕辣的朋友記得留意一下和牛漢堡由於已經冷冰冰了,所以口感非常乾巴巴之餘,亦缺乏了牛肉的香氣,至於鹹香的巴馬火腿配上香甜的蜜瓜後,味道則變得十分怪異,又鹹又甜的,最後再加上微腥的魚子,更加變成「九唔搭八」!原以為剛才那份鹹點已經是「極品之作」,怎料「一山還有一山高」,這份吞拿魚配魚子醬才是真正的「極品之王」!無論是吞拿魚抑或是魚子醬,它們的味道都十分腥,所以我吃了一小口便已經想放棄了甜品則包括了芝士蛋糕、芒果布丁、迷你冬甩、馬卡龍和軟心朱

No.1【摩天輪下午茶】 $428

香辣炸雞粒
水牛城雞翼

迷你竹炭和牛漢堡
巴馬火腿配蜜瓜

三文魚子和吞拿魚配魚子醬
甜品則包括了芝士蛋糕、芒果布丁、迷你冬甩、馬卡龍和軟心朱古力。在眾多款甜品中,只有芝士蛋糕的味道最為出色和正常,口感甜而不膩,我和朋友都吃得津津有味

芝士蛋糕
可惜芒果布丁的質素水稀稀之餘,更充滿著濃濃的化學甜味,同時兩粒馬卡龍亦充斥著濃郁的咳藥水味道,而冬甩則甜得嗆喉,軟心朱古力內的餡料更十分酸溜溜,簡直味如雞肋,讓人難以下嚥,囓嚼吞針

芒果布丁
迷你冬甩
馬卡龍和軟心朱古力
No.2【伯爵茶】
伯爵茶
這間餐廳的餐茶是直接將茶包放在細茶杯中供你享用,雖然喝完之後侍應會不斷再填充熱水,但是泡多幾次之後,味道便開始變得十分淡,茶味遠遠沒有茶壺那麼持久之餘,飲用份量亦沒有茶壺這麼多

No.3【牛奶咖啡】
牛奶咖啡
這杯牛奶咖啡是朋友點的,她說咖啡的味道有些苦澀...還開玩笑說今次下午茶包含了「甜、酸、苦、辣」四種味道,非常特別

摩天輪下午茶
環境方面,餐廳的用餐位置其實十分細,除非有幸坐到窗邊位,否則基本上你在什麼角度拍照都會拍到別人,幸好我們旁邊的客人遲到,所以拍照才沒有影響

摩天輪下午茶
價錢方面,這份下午茶我們是經 KKDAY預訂,連加一之後兩人總共 $428

總結來說,今次下午茶的食物味道相當普通,完全缺乏任何驚喜之餘,餐廳的環境亦比較一般,重點是它的價錢並不算特別便宜,下次我還是去一些更高級的酒店餐廳/環境優美的 Cafe品嚐下午茶算了
2021-10-31
$214 (Tea)
香辣炸雞粒
水牛城雞翼
芝士蛋糕
2021-11-10 470 views
今晚好開心☺️去到尖沙咀嘅柏薈酒店食,喺尖沙咀東都幾方便,遠望維港又有另一翻感覺~5個人食咗~2000元(包括加一) 算係幾扺食嘅西餐,仲可以加198蚊飲3杯酒,不過今次就無試。佢一set 5菜,有餐包配蕃茄醬&牛油,佢先上咗冷嘅頭盤,帶子配大啡菇,都幾特別~跟住就上咗個熱湯,大蒜薯仔湯配風乾火腿,都真係唔錯,咸咸地嘅火腿再個薯仔湯添咗鮮味,原來呢個組合都好唔錯,值得一試。跟住就上咗signature 嘅中盤蟹餅,啲蟹肉真係好足料,真係啖啖肉,呢個絕對係其他餐廳俾唔到你。食過3個主菜,真係覺得牛係好食啲,好有牛味,鴨腿都唔錯,幾有風味,鴨肉又幾嫩,至於羊膝就一般,勝在夠大份,羊味唔騷。外加佢個黑松露?薯蓉幾好食,幾濃味,又幾creamy,都算有記憶點。甜品係一定要講!雪葩配Brownie,真心好好食,必試!好fruity,就算冬天食都覺得幾正,加上職員好有心思 寫咗句祝福語,仲要好好服務態度,好welcome你,又好主動幫你影相,介紹菜式,真係好唔話得。最後仲上咗餐廳天台睇景,如果拎埋杯酒上去天台飲,傾吓計,chill吓,真係無得頂。推介指數: 8/10作為酒店西餐,呢個價位無得輸,又有
今晚好開心☺️

推介指數: 8/10
作為酒店西餐,呢個價位無得輸,又有氣氛,職員又nice,真係誠心推介。
特此寫個食評
2021-11-10
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 香煎蟹餅配熱情果蛋黃醬
  • 雪葩配朱古力布朗尼
友人生日 帶佢食港女tea lol經網上 預約咗「閃亮摩天輪」🎡下午茶佢仲有星座theme♈️♌️♍️♉️同一般食開的tea set有少少唔同佢用🍩replace鬆餅 雞粒都係一個不錯的食物選擇 ✨甜點:焦糖布丁 什錦芝士蛋糕 馬卡龍 雜錦迷你甜甜圈 軟心朱古力🍫特別request了生日字 當日打電話比店員 要+$20 for 1件cake+生日字送的是伯爵茶🍰好普通 ✨鹹點:黑芝麻吞拿魚配魚子醬:巴馬火腿配蜜瓜及三文魚子:黃金炸雞粒:迷你竹炭和牛🍔:水牛城雞翼串 ✨飲料:coffee/tea/升級特飲 (不用加錢喔) ⏭薰衣草檸檬soda 食物方面so far so good 服務都唔錯餐廳係Popway Hotel 地方好細所以好快full booking 留意到全部客人都係經網上預訂的🤣 食完就上去Sky Deck hea咗陣🦭天氣好的話 推薦大家上去用餐喔雖然個景未最吸引 但係勝在夠安靜🏢好適合同朋友spend a chill afternoon人均<$250 可以考慮✅
友人生日 帶佢食港女tea lol

雖然個景未最吸引 但係勝在夠安靜🏢
好適合同朋友spend a chill afternoon
人均<$250 可以考慮✅

2021-10-17
$220 (Tea)
Celebration
Birthday
  • 閃亮摩天輪下午茶
2021-10-31 552 views
朋友網上面是但搵, 我不嬲鍾意食嘢但係冇提議嘅, 簡單啲講即係冇生產力, 朋友仔訂咩我就去試咩。呢間小酒店完全唔覺眼, 上到餐廳更加細得出乎意料之外, 令我初初都有少少擔心, 但係呢啲擔心係多餘嘅。set dinner, 咁啱係蘑菇做主題set dinner之前嗌咗個鵝肝多士, 168 兩件, 冇乜特別 冇乜出色又冇乜差蘑菇湯, 好味又 好濃沃一件蟹餅, 好味好出色medium嘅牛扒, 真係做到啱啱好, 而且仲好juicy牛味香龍蝦尾配意大利飯, 好出色, 個飯有熱味道又好, 龍蝦尾成條起咗肉, 肉質爽脆最後呢個雪葩甜品, 酸酸地好好味又好可愛晚餐有75折, 埋單五百蚊, 如果唔叫個鵝肝就仲抵

set dinner, 咁啱係蘑菇做主題

蘑菇湯, 好味又 好濃沃

一件蟹餅, 好味好出色

最後呢個雪葩甜品, 酸酸地好好味又好可愛

晚餐有75折, 埋單五百蚊, 如果唔叫個鵝肝就仲抵

為咗慶祝朋友仔生日,上網做咗少少research就揀咗食間酒店嘅tea set試吓啦🙂咁岩果日係紅日,而又一早已經係OpenRice app度訂位,所以餐廳都有係前一日WhatsApp 同打電話confirm booking, 而且仲confirm朋友仔生日,會送個雪糕plate 4個女孩子,order咗兩個tea set,一個依度出名嘅gimmick 摩天輪,同埋最新嘅「幸運星座下午茶」,兩個set一拎出拎,嘩😍好靚呀😍 影相打卡少不了,合照呢職員都好主動同小心幫手移好啲碗碟擺盤對鏡頭,加上電話好(😂?)同天氣好,影埋個景真係正呀好啦!咁食物點評方面,首先份量都okay,4個女仔都食到飽飽,鹹點係幾出色,不但只有個賣相,尤其是個摩天輪set炸雞粒,少少辣夠惹味,甜點大部分都係好味嘅,當然有少量食落肚先覺有少少瑕疵啦,不過打卡下午茶嘅嘢,靚已經好足夠,食物好食,就更加係bonus 😋 服務方面,除咗之前講影相幫忙之外,其中兩位朋友叫咗熱飲,都有主動refill 👍

閃亮摩天輪下午茶
幸運星座下午茶
朋友生日,酒店嘅小心意
閃亮摩天輪下午茶
幸運星座下午茶
朋友生日,酒店嘅小心意
朋友聚會黎左尖沙咀chill chill呢間餐廳係酒店頂樓經OpenRice訂坐有75折架😙我地今日叫左set menu dinner💁🏻‍♀️($398 per person)◼️前菜 香煎帶子及大啡菇配煙肉薯蓉🥓▪️大蒜薯仔湯🧄陣陣大蒜味 味道正常 ◼️忌廉蘑菇湯🍲同simplylife個款差唔多味道 ok!▪️煎蟹餅配黑松露蛋黃醬🥙好味😋 口感同埋味道都配搭得好◼️慢煮油封鴨腿🍗ok 正常味道▪️紅酒燴羊膝🍖ok 同夠軟 有少少羊味不太”so”◼️慢煮美國西冷牛扒🥩本人不吃牛 但朋友話ok正常無乜特別▪️甜品 雜莓雪葩配朱古力布朗尼🍨味道一般 雪葩有陣假甜 而布朗尼太碎 整體來講侍應服務態度良好只係餐廳太細🤓另外頂層露天bar係可以拎甜品上去食架上面都幾chill的 可以睇到尖沙咀夜境架🤩
朋友聚會黎左尖沙咀chill chill
呢間餐廳係酒店頂樓
經OpenRice訂坐有75折架😙

◼️前菜 香煎帶子及大啡菇配煙肉薯蓉🥓

▪️大蒜薯仔湯🧄
陣陣大蒜味 味道正常

◼️忌廉蘑菇湯🍲
同simplylife個款差唔多味道 ok!

▪️煎蟹餅配黑松露蛋黃醬🥙
好味😋 口感同埋味道都配搭得好

◼️慢煮油封鴨腿🍗
ok 正常味道

▪️紅酒燴羊膝🍖
ok 同夠軟 有少少羊味不太”so”

◼️慢煮美國西冷牛扒🥩
本人不吃牛 但朋友話ok正常無乜特別

▪️甜品 雜莓雪葩配朱古力布朗尼🍨
味道一般 雪葩有陣假甜 而布朗尼太碎

整體來講侍應服務態度良好
只係餐廳太細🤓
另外頂層露天bar係可以拎甜品上去食架
上面都幾chill的 可以睇到尖沙咀夜境架🤩
又同高太發掘好食既地方😋😋其實我同高太本身就好鐘意啲outdoor 既地方因為我地都係需要呼吸既民族我地由天光坐到距地差唔多距地打烊因為我地係度会住一晚,所以玩左個抽獎依個炸雞加薯條係抽反黎既餐廳有個set,超抵食op訂坐有七折添點餐会有個麵包配距地既自制蕃薯醬又幾好食喎頭盤大啡菰配帶子個菰又真係幾香帶子變左配角先聲奪人高太表示個忌廉湯好飲不過個湯都係加左菌重叠左但係都好味既蟹餅入面滿滿既蟹肉,毫不吝嗇三百幾一個人仲七折,收哂貨油鴨脾唔太識欣賞,下次試第二個主菜自已再加既ham,因為中左個小食拼盤所以我地两個人只係嗌左一個set😋😋距地既芥末醬配ham有化學作用好味甜品又係交左俾高太酒店天枱,有美景加有折,好抵食啲野食仲要好食甘浪漫既一夜,高太話要同我分手希望仲有機會再寫多一篇啦
又同高太發掘好食既地方😋😋
其實我同高太本身就好鐘意啲outdoor 既地方
因為我地都係需要呼吸既民族

我地由天光坐到距地差唔多距地打烊

因為我地係度会住一晚,所以玩左個抽獎
依個炸雞加薯條係抽反黎既

餐廳有個set,超抵食
op訂坐有七折添

不過個湯都係加左菌
重叠左
但係都好味既

蟹餅
入面滿滿既蟹肉,毫不吝嗇
三百幾一個人仲七折,收哂貨

油鴨脾
唔太識欣賞,下次試第二個主菜

自已再加既ham,因為中左個小食拼盤
所以我地两個人只係嗌左一個set😋😋
距地既芥末醬配ham有化學作用
好味

甜品又係交左俾高太

酒店天枱,有美景加有折,好抵食
啲野食仲要好食

甘浪漫既一夜,高太話要同我分手
希望仲有機會再寫多一篇啦

2021-08-08 466 views
呢間餐廳喺尖沙咀都算係啲隱世小店,平時經過唔係好顯眼,因為佢係一間小型酒店入面。我地order dinner set,首先食個頭盤呢佢係一個幾清新嘅小食,係一隻大蝦跟住陪左一啲野米通咁樣嘅食落去係呢甜甜酸酸,係幾開胃嘅,仲帶有少少香茅味。而去到餐湯呢佢就係一個帶有椰子味布甸嘅南瓜湯,咁個布甸就預先放喺碟中,嘅跟住之後呢侍應就會去到你面前呢到倒啲南瓜湯上去有個儀式感。佢呢個組合係幾特別,但係食落又唔會話好驚喜,算係一個新嘗試。咁主菜一個就帶咗韓式雞卷,另一個就給叫咗牛扒,牛扒食落去佢嗰個調味就鹹咗少少,容勿切開,唔會食到好多筋位,韓式雞卷入邊其實係啲雞肉入邊包左啲泡菜咁樣,食落幾juicy, 但係佢啲配菜薯條調味又係重口味。甜品就點咗兩個雪糕,一個芒果雪糕,一個榴槤雪糕,榴槤雪糕非常出色,印象深刻,因為好似覺得自己真係食緊件榴槤,食落嗰啲味真係落足料佢話係啲D24,鍾意食榴槤嘅人一定要叫。其實餐廳本身有啲好嘅露天夜景嘅位置但係當日落雨,就冇機會去到個天台度用餐啦,環境會更開揚

2021-08-08 575 views
買了Uptop Bistro and Bar的下午茶餐飲卷 ($428)同老婆low tea 再用埋HSBC 優惠再減$200 盛惠$228 餐廳在酒店19樓,訂枱時remark坐窗口位 坐下來員工就送上摩天輪影相打卡 食物賣相 都一流 但對於男仕來講 份量就唔夠 不過氹老婆就無所謂啦
2021-07-10
$250 (Tea)
Dining Offer
Coupon
Super 推介呢度~~~很喜歡!服務好,又抵食!佢個牛扒同羊架炸軟殻蟹都唔差,超值唒!三百幾蚊咁多嘢食!個芥辣汁好正,個米通也好正!個榴蓮雪糕好食~~餐廳須小,但是個個位都望到景吖!所以must booking .位置不多~6:00日景睇完,7:00晚景,食完之後staff推介上空中花園,佢好好services ,是經理吧?聽電話佢都,服務態度令人滿意!開心!公眾花園都好浪漫,有音樂聽~😍佢仲有下午茶摩天輪但係有朋友話唔好食所以我寧願食返夜晚因一樣價錢~~另外我都book咗佢酒店房提早book都係三百幾蚊~自製staycation!大佬呀連酒店埋單都係$1070~😍
2021-07-11 294 views
To celebrate my birthday, my bff brought me to Uptop Bistro and Bar for afternoon tea.It is located on the 19th floor of Popway Hotel, quite far away from MTR station.The restaurant is quite small, with only a few tables. It’s on the 19th floor so we can see a little part of Victoria Harbour, blocked by high rise buildings around.We ordered the summer rose themed afternoon tea set ( $428 for two using openrice discount). When it arrived, it was quite disappointing that the afternoon set did not

We ordered the summer rose themed afternoon tea set ( $428 for two using openrice discount). When it arrived, it was quite disappointing that the afternoon set did not look as good as the one stated in the picture as you can see that the strawberry roses with puff did not stand on its own. It makes the whole afternoon set less attractive and looks messy.

As to the taste, it was not too good or bad. The scone was the worst as it was a bit soaked.

The recommended rose lychee soda looks pretty but it tastes like 7up. A bit disappointing.

Although it is not very expensive in terms of hotel afternoon tea, I’m sure there are better alternatives in Tsim Sha Tsui. So I don’t recommend it.

ps +$20 we can have a birthday icecream like below👍🏻

❣️小公主High Tea 啦!Uptop Bistro 盛夏玫瑰下午茶真係好靚吖❣️High Tea成癮既小公主今次出發去尖沙咀珀薈酒店Uptop Bistro 💗之前見到有朋友打卡已經好心動💓因為實在太靚啦😍即刻上網book位!之後發現原來用OpenRice book有優惠🌟咁就梗係即刻mark定日子去啦😆餐廳喺19樓!我哋仲可以坐喺窗邊一邊睇風景一邊食靚靚下午茶真係倍感滋味🥰🌷盛夏玫瑰下午茶$388/2位🌷5款甜點和5款鹹點💗仲包兩杯飲品☕️我地用優惠價升級左特飲🍹🌹士多啤梨玫瑰配泡芙淨係個外型小公主已經心心眼😍竹籤串起泡芙同埋玫瑰型士多啤梨🍓酸酸甜甜好好味!🌹玫瑰荔枝杯呢個小公主最鍾意食!好食到連我個杯都食埋😆玫瑰慕絲香濃幼滑!荔枝啫喱清甜爽口!每一啖都多重口感🌹玫瑰蛋糕清香嘅玫瑰味!蛋糕綿滑!每一啖充滿幸福🌹雜錦馬卡龍玫瑰味清香!伯爵茶淡淡茶香!馬卡龍外脆身內軟,幼滑creamy🌹英式鬆餅配凝脂奶油、玫瑰和蜜桃果醬小公主最鍾意食鬆餅裏面嘅提子乾😜玫瑰和蜜桃果醬味道清甜用嚟配搭一齊食好好味💗煙燻三文魚花配意式軟芝士成朵花嘅煙三文魚好吸睛!雲吞皮脆卜卜!💗蝦肉及風乾火腿配青木瓜沙律蝦肉

🌷盛夏玫瑰下午茶$388/2位🌷

🌹士多啤梨玫瑰配泡芙

🌹玫瑰荔枝杯

🌹玫瑰蛋糕
清香嘅玫瑰味!蛋糕綿滑!每一啖充滿幸福

🌹雜錦馬卡龍

🌹英式鬆餅配凝脂奶油、玫瑰和蜜桃果醬

💗煙燻三文魚花配意式軟芝士
成朵花嘅煙三文魚好吸睛!雲吞皮脆卜卜!

💗蝦肉及風乾火腿配青木瓜沙律
蝦肉大大隻肉質爽口,沙律酸酸甜甜好開胃

💗意大利辣肉腸玫瑰型薄餅
真係估你唔到連辣肉腸都可以整個玫瑰花出嚟!口感煙煙韌韌少少辣好惹味

💗炸芝麻雞翼
外皮脆卜卜,有少少辣!肉質juicy

💗炸紅椒釀忌廉芝士
脹卜卜大大條!少少咸少少辣!多重滋味

小公主全程都好開心因為佢覺得自己終於實現左做公主嘅夢想😍可以喺間公司餐廳食下午茶😆

2021-06-25
$130 (Tea)
  • 盛夏玫瑰下午茶
2021-06-10 595 views
冇得旅行,又想relax 同chill 下。今次同幾個朋友一齊去呢間 尖沙咀既 popway hotel 試下佢既high tea set, 大家都比佢地個摩天輪tea set 吸引到,所以點都要試下,仲有最重要係打卡同影靚相。tea set 有兩款1. 閃亮摩天輪tea set🎡2. 盛夏玫瑰tea set🌹我地分別2款都有order, 一次過試晒兩款!🤣🤣2個tea set 都有咸有甜,除左好靚仲好好味。完全唔係得個樣。不過有d 熟食會有dd 辣辣地,但我個人唔食得辣既都接受到👍🏻👍🏻甜食又唔會太甜,好味呀。野食靚次餘,野飲都好靚。我叫左rose latte, 幾好飲,好滑。朋友叫左既rose soda 都話好飲,唔會好甜,顏色仲好靚🤣我地食完仲上左天台影相chill 下,成個人都relax 晒。每人埋單都係200蚊多d, 絕對係抵呀。
冇得旅行,又想relax 同chill 下。
tea set 有兩款
1. 閃亮摩天輪tea set🎡
2. 盛夏玫瑰tea set🌹

我地分別2款都有order, 一次過試晒兩款!🤣🤣

每人埋單都係200蚊多d, 絕對係抵呀。