2021-12-01 618 views
呢間餐廳疫情之前成日都排長龍,而家疫情緩和咗,平日夜晚都唔係太多人,去到即刻入得。最鍾意其實係食佢個薯條🍟,所以嗌咗佢熔岩漿芝士牛肉漢堡🍔餐配薯條🍟、龍蝦🦞仔餐湯、迷你牛角包、香桃茶🍑。厚身粗切薯條脆卜卜,熔岩芝士漿另外分開上,自己鍾意落幾多就幾多,香濃芝士味🧀同個漢堡味道都好夾🍔,麵包經過烘焗同搽咗牛油,香脆好味。30小時慢烤雞半隻配薯條🍟雞肉嫩滑多汁,香草醃得好入味,配少許沙律菜,有肉有菜,食得好滋味👍🏻

30小時慢烤雞半隻配薯條🍟

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2021-10-25 1358 views
用餐時間只得90分鐘,在排隊等位嘅時候及入座前,服務員已解說及分派餐牌供食客閱讀😅為客人節省考慮菜單嘅時間都頗細心🤔入座已可立刻下單🤭貼心服務就加點分吧!😁先上龍蝦湯🍵味道適中不會太鹹😋牛角包算係招牌菜🙄但一般吧🤨欣賞此店"大啡菇羽衣甘藍沙律”🤩健康之選💯但比較上🧐元朗分店做得好味啲🤏😏 主菜選了🦞龍蝦意大利飯及香煎加拿大保濕豬鞍🥩🙄有點奇怪 🦞像封上一層"蛋漿?"來焗?🤔主菜不過不失😏但略嫌豬鞍又乾又嚡口🥴一點都不覺得有"保濕"效果!🤭🤣二人套餐已經非常飽🤭冇空間再試其他甜品😩總是覺得有點缺失似的😔🤣

先上龍蝦湯🍵味道適中不會太鹹😋牛角包算係招牌菜🙄但一般吧🤨

主菜選了🦞龍蝦意大利飯及香煎加拿大保濕豬鞍🥩

🙄有點奇怪 🦞像封上一層"蛋漿?"來焗?🤔

2021-07-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
2021-10-10 843 views
星期六下午4-5點,行左一日街,行到腳仔攰,想搵間cafe坐坐,飲杯野,不過呢個時間,間間cafe都好full,等左15分鐘先有位。。。 坐低簡單點左兩件cake,三杯野飲New York Cheese Cake + Bailey 朱古力蛋糕New York Cheese Cake: 正正常常,普普通通,偏硬,無乜芝士味Bailey 朱古力蛋糕:口感順滑,Creamy,不過就唔係好食得出個Bailey如何融入件蛋糕,令蛋糕再有所提昇,我諗Bailey都只能再噱頭。兩杯芒果沙冰+一杯藍苺沙冰(無影到)芒果沙冰:在呢個熱辣辣的日子,佢真係消暑解渴,又好飲,透心涼的感覺真好藍苺沙冰:唔知係咪太足料,感覺唔夠水、唔夠冰,飲落去似係糊狀多過似沙冰,一比之下失色唔少。。。總結:整體不過不失,下午茶沒有驚喜,也沒有失望,勝在坐得舒服,想搵個地方坐坐休息下,佢都係個唔錯的選擇,但價錢就。。。
坐低簡單點左兩件cake,三杯野飲

兩杯芒果沙冰+一杯藍苺沙冰(無影到)

2021-09-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2021-10-07 640 views
想吃頓西餐又不想花太多錢可以到這間 晚餐menu包餐湯 小牛角包和飲品 所以挺划算的 兩個女生點兩個晚餐 基本上都有吃剩或吃到非常飽All day breakfast:份量充足 三文魚和火腿都不是兩小片 牛角包一大個 這家的牛角包也是挺好吃的 還有蘑菇 番茄 炒蛋 豬肉腸 雞肉腸 火箭菜 松露薄餅: 不是厚底的那種 比較像餅乾 十分脆 有芝士和蘑菇 挺好吃的豬鞍: 份量也很足夠 個人覺得肉質嫩滑 而且很有厚度 還配有薯條 蘆筍 番茄和蘑菇環境一般 因為半開放式的 但想吃頓西式晚餐來說並不貴 大約人均$160 而且恆生卡有9折 也可以下載網上外賣平台儲印花 5個印花能換$50電子現金券
兩個女生點兩個晚餐 基本上都有吃剩或吃到非常飽

2021-10-05 458 views
平時經過呢間餐廳成日都見到有人排隊,同埋有d座位幾靚,打卡都唔錯,咁就約咗朋友嚟試下,可惜今次有坐到個d好靚嘅位,午餐時間大概排咗15分鐘有位燒雞食落有d鞋, 味道一般,薯條就幾好味芝士牛肉漢堡還可以,有牛味同埋juice, 好鐘意食呢隻粗薯條整體一般般,食物嘅份量係大份嘅,原本想食cake都食唔落了
燒雞食落有d鞋, 味道一般,薯條就幾好味

整體一般般,食物嘅份量係大份嘅,原本想食cake都食唔落了
2021-10-01 1086 views
😋 U͓̽R͓̽B͓̽A͓̽N͓̽ C͓̽a͓̽f͓̽e͓̽ C͓̽o͓̽m͓̽m͓̽u͓̽n͓̽e͓̽ ✨✨✨每次經過旺角新世紀都見到呢一間餐廳好想試,今次終於試咗佢嘅𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘀𝗲𝘁🤤果然冇令我失望👍🏻·—·🐥|𝗨𝗥𝗕𝗔𝗡 𝗦𝗜𝗚𝗡𝗔𝗧𝗨𝗥𝗘 𝗥𝗢𝗔𝗦𝗧𝗘𝗗 𝗖𝗛𝗜𝗖𝗞𝗘𝗡|慢烤肥雞|•配沙律🥗·薯條🥔·主廚秘製沾醬•肉質淋身多汁,慢烤嘅雞肉香濃嫩滑,份量一個人食啱啱好,唔會因為太多肉類而覺得膩,薯條味道香脆可口,配埋比較多嘅沙律菜,食完都咩冇罪惡感😳·🦐|𝗫𝗫𝗫 𝟵𝟬𝗺𝗺 𝗜𝗧𝗔𝗟𝗬 𝗣𝗔𝗦𝗧𝗔𝗦𝗜 𝗦𝗣𝗔𝗚𝗛𝗘𝗧𝗧𝗜|一山不能藏二虎蝦意粉|•香辣車厘茄醬🍅·新鮮意大利蛋90mm闊條意粉🍝•虎蝦好大隻,大大啖蝦肉好滿足,然後意粉充滿醬汁,每一啖闊條麵都濃味得好幸福😋而且醬汁唔會膩,配埋酸酸辣辣嘅番茄醬🍅好開胃入嚟,整體味道啱啱好🤤·🦞是日餐湯|龍蝦湯餐湯來講真係好有驚喜😝裏面真係有龍蝦肉,龍蝦湯味濃郁結身,好有誠意💕最愛濃郁結身嘅西餐湯🫕🍑餐飲|🧊凍蜜桃茶
·—·
是日餐湯|龍蝦湯
🍑
餐飲|🧊凍蜜桃茶
Lunch
URBAN Cafe由於牛角酥(可頌)太多款式,又過於出色的源故,印象中她是一家賣麵包為主的咖啡店。事實上,她的位於旺角火車站MOKO商場一樓的分店【URBAN Cafe Commune】,所出品的扒類和意粉都是非常出色。幾乎每次都是衝著招牌菜【3小時慢烤法國肥雞】而去,今次轉換一下,試一下【澳洲M3-4和牛肉眼扒】,份量剛剛可以滿足,亦不太膩。七成熟,厚厚的一塊,上桌已經一陣碳香味,先拿下印像分。熟度剛好,外層焦香,內層軟滑,和牛的牛味真的很濃郁,加上牛脂肪的油香,這道菜完勝。用來點牛扒的醬汁更是因為肉味香濃,完全沒用上。【63C溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉】則是滿滿的芝士醬汁沾滿每一條意粉,加上從溫泉蛋內流出的鮮蛋黃,相信卡邦尼控都會願意收貨。晚餐還配上迷你牛角酥、龍蝦湯,而餐飲可以選水蜜桃茶、咖啡或檸檬茶等。一個難得的聚餐伴隨一個美味的晚餐,如果說尚欠一些什麼,就是我的冰咖啡沒想像中好喝。

今晚去左尼間野度食,朋友告知9pm last order, 9:30pm close. 我地齊人都8:30pm開始食, 食一個鐘諗住都差吾多。食到8:55pm已開始第一個waitress 行黎問 last order仲有無野叫, 第二個waitress 叫我地埋左張單先, 埋完單有個waitress 比濕紙巾, 成個勢都提醒你「差不多close喇」, 過多陣, 又一個waitress行埋黎問你要吾要打包既盒, 過多陣再行黎一個話我地差不多要close, 個陣接近9:30pm, 我朋友就應佢知道, 到我地準備離開時,我就話比個waitress知, 你可以收野, 費事阻人收工啦, 但佢態度超串話:「轉頭先啦」, 催又係你催人, 同你講聲收得又態度惡劣, 到佢收完第二枱經過我地個枱時,好大力咁將我地食完既刀叉掉落d碟度,啤住我地但又吾收走, 我當然串番佢:「吾駛呯呯嘭嘭既。」佢好吾好老皮閃走。我地就得啖笑,尼個人既服務態度真係一流一,佢尼種態度應該尼一世都hahaha,行為上做埋d小學雞既野趕客,失禮既係佢自己,成件事好好笑。
2021-09-25
Dinner
2021-09-21 385 views
性價比高的餐廳,位於旺角東站Moko新世紀商場內的西餐廳,交通非常方便,餐廳採用開放式設計,非常開揚,座位寬闊舒適,店員服務也有禮貌,不過人流很密集,去過兩次食嘢都要排隊,但係都不用等很久的,大概等10至15分鐘,食物質素都好味,唔會求其俾你,而且份量算是大份,性價比非常高,價錢又唔貴,我哋兩個人叫咗二人套餐,份量足夠食得好飽,48小時慢煮牛非常好食,有牛肉味而且又淋唔鞋口,沙律新鮮好味又大碟。值得去完再去的餐廳。
2021-08-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2021-09-10 466 views
星期五10:40到不用等可入座,早餐10:45前要下單,限時1小時。環境不錯,坐位寬趟,服務佳。味道就不合格,牛角酥凍,抄蛋凍且出水,牛扒普通,應該好以整定放在一段時間。另一份朋友早餐,多士就好多油,三文魚抄蛋一般,賣相極差,而咖啡也不甚好。好在價格不貴,就當食於環境及服務,但食物味道就差過快餐店。
牛扒抄蛋
三文魚抄蛋
2021-08-23 325 views
今日去左新世紀,想話食過下午茶。行行下就去左一間位置於廣場中間位,半開放既餐廳。我係完全俾佢個(溶岩芝士漢堡)吸引住。先講講環境尚算可以,car位啲皮有啲啲爆裂。个patpat。之後落單,女店員好細心講解,見我有小朋友同行,同我講佢地既漢堡扒半熟,問我需唔需要改全熟。細心 。先到既係一個龍虾湯,香口,有蝦味之餘有甘筍既甜。到戲玉個漢堡啦,滿心歡喜想倒次芝士落去,但唔太流動到。一試,芝士點解凍既??算冇計,照食。點知,底面啲包都係凍既。其他唔講嚕 冇晒引
先到既係一個龍虾湯,香口,有蝦味之餘有甘筍既甜。
算冇計,照食。點知,底面啲包都係凍既。
其他唔講嚕 冇晒引
2021-08-12 338 views
My experience here was extremely terrible. Just sat down and saw some newly emptied tables and asked the staff for a swap. Staff came back saying NO. reason given was simply No table swap and that's it. First and definitely the LAST time at this place.
2021-08-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • N.A
2021-08-08 300 views
見佢環境幾好,諗住試下。叫咗個2人套餐(諗住做得套餐嘅應該都係D signature dish)再加個tiger prawn linguine。點知伏到... 😓得個樣見得下人...沙律菜同飲品冇得錯嘅,其他就...個龍蝦risotto嘅龍蝦肉梅嘅,所謂嘅焗肥雞柴口嘅,tiger prawn冇味嘅成個pasta勁flat,連D fries都唔夠脆。$7xx埋單我另願捐咗去😒大家都係去下飲嘢食下cake算了,不過D staff我又覺得Ok嘅...
沙律菜同飲品冇得錯嘅,其他就...
2021-07-21 477 views
成日聽朋友講哩到既牛角包好好味 終於搵到機會黎試下🥰最後因爲Set lunch太吸引 牛角包都係留返下次先試😂cappuccino同榛子咖啡兩杯都好好飲 咖啡豆味好香 卜卜脆炸魚漢堡炸薯條同煲仔蕃茄豬扒意大利飯 都係普通set lunch 不過薯條係好重薯條味既薯條😂因為飲左杯好香好濃既咖啡 心情即刻放鬆哂❤️可能咖啡太出色 令到今日叫既兩款lunch唔算太驚喜 所以下次一定要試埋牛角包🥐期待~

cappuccino同榛子咖啡兩杯都好好飲 咖啡豆味好香

榛子咖啡
卜卜脆炸魚漢堡炸薯條
煲仔蕃茄汁豬扒意大利飯
2021-07-01 580 views
火燒牛仔* (10安士美國西冷扒配薯條, 炒雜菇)💰約238🔸5成熟剛剛好,很重牛味🔸牛肉多汁,肉質嫩滑🔸薯菜不過不失63˚C 溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉💰約98🔸半熟蛋超流心,超香蛋味🔸意粉彈牙,醬汁好creamy🔸份量ok🔸煙肉厚身濃味,有咬口西班牙海鮮飯 (二人份)💰約238🔸有青口,蝦,帶子等,海鮮鮮甜🔸米飯超濃郁番茄味🔸米飯粒粒分明‼️以上均配是日龍蝦餐湯及飲品一杯🔸龍蝦湯好濃既蝦味,有幾隻蝦仔,足料🙂餐廳座位闊落,坐得舒服🙂餐廳裝修饒有風格
🔸5成熟剛剛好,很重牛味
🔸牛肉多汁,肉質嫩滑
🔸薯菜不過不失

火燒牛仔* (10安士美國西冷扒配薯條, 炒雜菇)

63˚C 溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉💰約98
🔸半熟蛋超流心,超香蛋味
🔸意粉彈牙,醬汁好creamy
🔸份量ok
🔸煙肉厚身濃味,有咬口

63˚C 溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉

西班牙海鮮飯 (二人份)💰約238
🔸有青口,蝦,帶子等,海鮮鮮甜
🔸米飯超濃郁番茄味
🔸米飯粒粒分明

西班牙海鮮飯 (二人份)

‼️以上均配是日龍蝦餐湯及飲品一杯
🔸龍蝦湯好濃既蝦味,有幾隻蝦仔,足料

龍蝦湯

🙂餐廳座位闊落,坐得舒服
🙂餐廳裝修饒有風格
2021-05-07
火燒牛仔* (10安士美國西冷扒配薯條, 炒雜菇)
63˚C 溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉
西班牙海鮮飯 (二人份)
龍蝦湯