2023-08-31 323 views
為探朋友兼聚聚,去到天水圍較新屋苑Wetland Seasons Bay,附近有些餐廳選擇,鄰近濕地公園,最後揀咗新開嘅越南餐廳,門外睇起嚟都唔錯 ~餐廳內地方闊落,設計時尚,色調簡潔舒適,而店裏既落地大玻璃窗可遠望街景,令人感覺悠閑!3、4點嚟到,有午餐及下午茶可選擇越南法包、千層麵、越式撈檬、墨西哥卷、窩夫/甜品等,亦可另加配小食或單點食品及飲品。招牌燒牛肉法包    $48點左兩個下午茶餐,越南法包都係第一次食,麵包鬆脆,雖然睇落外層好似較硬身,但食起嚟非常香脆,內裡軟綿,夾住鹹鹹地嘅燒牛肉片,同埋蕃茄、青瓜、芫荽,塗上千島汁及肝醬,口感清新之餘,層次都好豐富又美味,真係唔錯嘅配搭。去骨手撕雞髀撈檬    $55  天氣熱食番碗撈檬好開胃,除咗雞髀肉同檬粉,另外都有幾多蔬菜配搭,雞肉嫩滑,帶有淡淡香辣味,淋上自家製越式醬汁,酸酸甜甜,越食越滋味。班蘭椰汁千層糕    (+$20)依款糕點味道幽香,清新自然嘅班蘭再配合椰汁,做出一層又一層,食起嚟清甜可口。椰子沙冰  (+$15) 天時暑熱梗係點番杯凍飲,沙冰就最啱啦,椰子味濃,少少甜,冰冰涼涼,解渴解膩。芒果沙冰    (+$16
招牌燒牛肉法包    $48

去骨手撕雞髀撈檬    $55

去骨手撕雞髀撈檬
班蘭椰汁千層糕    (+$20)

班蘭椰汁千層糕
椰子沙冰  (+$15)
椰子沙冰

芒果沙冰    (+$16)
呢排咁熱,只靠凍飲消消暑,沙冰就係其中一個好選擇,香甜芒果味道,冰凍爽滑。
芒果沙冰
2023-08-31
Tea
去骨手撕雞髀撈檬
班蘭椰汁千層糕
椰子沙冰
芒果沙冰
2023-08-30 250 views
天水圍濕地公園首間越式Cafe 進駐Wetland Seasons Bay,係天水圍同區「榆越 Viesta」越南菜的誠意分店,新裝修Viesta Express小店座位闊落,環境空間感十分理想。菜式以法越fusion菜為招徠,有室外或室內的用餐空間選擇,遲D秋冬時間可以室外CHILL 下。入正題,呢到嘅午市套餐非常抵食!🥩招牌燒牛肉法包配薯條(辣沙律醬) $56推介:⭐️⭐️⭐️⭐️店員推介,材料伙用左安格斯牛肉,牛肉份量都幾多法越Fusion 風味下牛肉經煙燻炭燒,再加入蕃茄、青瓜、芫荽、豬肝醬及辣汁等,味道帶點少辣食落幾惹味。🐽爆脆燒腩肉撈檬 $58推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Viesta Express限定推介,就咁睇以為係平時港式燒肉店街外出品,但原來呢個爆脆燒腩肉的豬皮的質感脆到好似豬肉乾咁嘅水準,主因係腩肉經過48小時風乾處理! 再細火慢燒12小時~香脆既表皮配合嫩滑既肉質,脂肪比例平均,而且採用左獨家煙肉醃料,就咁睇肉身呈粉紅色,但原來已經全熟。加上越式酸汁將檬粉、蔬菜、花生等配料拌勻,作為夏天主菜十分適合。☕️越南滴濾咖啡 $28推介:⭐️⭐️⭐️⭐️滴濾咖啡係越南菜必飲的一款,咖啡味道比西式的沖

係天水圍同區「榆越 Viesta」越南菜的誠意分店,

菜式以法越fusion菜為招徠,

入正題,呢到嘅午市套餐非常抵食!
🥩招牌燒牛肉法包配薯條(辣沙律醬) $56
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
店員推介,材料伙用左安格斯牛肉,牛肉份量都幾多

🐽爆脆燒腩肉撈檬 $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Viesta Express限定推介,
就咁睇以為係平時港式燒肉店街外出品,
但原來呢個爆脆燒腩肉的豬皮的質感脆到好似豬肉乾咁嘅水準,
主因係腩肉經過48小時風乾處理! 再細火慢燒12小時~
香脆既表皮配合嫩滑既肉質,脂肪比例平均,

☕️越南滴濾咖啡 $28
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
滴濾咖啡係越南菜必飲的一款,咖啡味道比西式的沖調方法更濃郁,
底座有少量煉奶拌勻,酸度甜度平衡洽到好處。

🥭芒果河粉 $38
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
甜品時間,用左來自菲律賓嘅直送呂宋芒果,熟透芒果香甜底汁,
濃郁奶香味配合用椰汁和蒟蒻粉製作的河粉,滑溜香濃。
薄身的口感令夏日清爽感更濃。

🍰紐約芝士餅 $28
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
經典芝士蛋糕,食落質戔比較厚實,
內層creamy可口,清新酸忌廉和檸檬味夾雜,同樣係夏日甜品推介之一。

Lunch
天水圍Wetland 舒適下午茶餐蕃茄肉醬千層麵 $78黎嘆越南下午茶,發現千層麵係最出類拔萃!堪稱係食過最好味嘅千層麵,同行嘅朋友都讚不絕口。肉醬香濃,配料充足,千層麵唔會太乾,軟硬適中。煙三文魚撈檬粉 $62煙三文魚竟然有四大片,好抵!撈檬醬汁唔會太酸,檬粉順滑,越食越開胃!椰汁斑蘭糕 (套餐加配$20)斑斕味香濃,蒸得較軟糯,不是彈口的。越南滴漏咖啡(套餐加配$14)必飲體驗!玻璃杯底放置煉奶,熱水穿過咖啡粉漏,滴滴越南咖啡精華。香芒雪露 $38西米粒粒分明,芒果肉大件,配椰子雪糕無可挑剔。@viesta.hk地址:Viesta Express (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下19號舖
天水圍Wetland 舒適下午茶餐

蕃茄肉醬千層麵 $78

煙三文魚撈檬粉 $62

椰汁斑蘭糕 (套餐加配$20)
斑斕味香濃,蒸得較軟糯,不是彈口的。

越南滴漏咖啡(套餐加配$14)

香芒雪露 $38
西米粒粒分明,芒果肉大件,配椰子雪糕無可挑剔。

@viesta.hk

地址:Viesta Express (天水圍)
2023-08-17 22 views
Wetland 附近開左好多新式嘅餐廳,今次一於嚟試下越南嘢。星期六嘅Lunch 嚟到都覺得好悠閒,地方好大環境舒服,可以慢慢食傾下計。而依度嘅越南菜式係跟返香港人嘅口味嚟再作調味😬😬酸辣無骨鳳爪跟lunch set 叫嘅鳳爪好夠味,酸味同辣味都俱備,酸酸辣辣好開胃😋😋越式三寶撈檬三寶有春卷、雞翼、札肉。春卷餡料好好食,好香,同一般越南店唔同😆😆雞翼用左牛油嚟炸,炸到外皮卜卜脆,外脆內嫩又大大隻👍🏻👍🏻🌮招牌燒牛肉法包自家法包焗完之後好脆身,用左安格斯牛胸肉,肉味好濃亦帶有少少油脂味。加埋番茄,青瓜同大量芫荽,令成個感覺更加fresh。仲有辣沙律醬點薯條,幾特別同一般蕃茄醬唔同😛😛☕️越南滴濾咖啡每日都要飲嘅咖啡,用煉奶加落咖啡到更加有風味,好香濃同純滑😚美祿恐龍好夠味嘅美祿恐龍,仲好飲過係新加坡飲🤣🤣🥭香芒雪露(椰子味雪糕)西米同芒果嘅份量都好多,味道足以媲美甜品舖。食埋飯後甜品好滿足😌😌😌
酸辣無骨鳳爪
越式三寶撈檬
雞翼用左牛油嚟炸,炸到外皮卜卜脆,外脆內嫩又大大隻👍🏻👍🏻
🌮招牌燒牛肉法包
☕️越南滴濾咖啡
美祿恐龍
好夠味嘅美祿恐龍,仲好飲過係新加坡飲🤣🤣
🥭香芒雪露(椰子味雪糕)
自從多咗個新樓盤之後樓下都多咗好多嘢食👅🤩今次就試咗呢間港式fusion 越南餐廳臨近wetland 周圍嘅園林都好護眼💚🌲🍀餐廳落地大玻璃採光一流💯望出去就係大大個園林景🤩 好舒服 環境好清幽我最怕多人嘈吵 🥹呢間餐廳環境乾淨冷氣夠大🪄🍴午市Menu選擇都有唔少 越南🇻🇳法包🥖、檬粉、小食、仲有甜品🍮 午市套餐價錢都唔貴 甜品仲要三十幾蚊only👅性價比好高🪄招牌燒牛肉撈檬 $65 安格斯慢煮牛胸肉 淡淡嘅紅色 肉質鮮嫩 唔un加埋越南酸醬汁 呢個天氣咁熱食真係好開胃💦 越式法堡 $52 +$5配薯條比較似港式芝士漢堡🍔 芝士漢堡蕃茄🍅青🥒瓜片食落爽口法包🥖自家烘焙外脆內軟 係fusion港式越南🇭🇰口味😍薯條🍟爽口鬆脆👅大大份夠晒飽肚🍴viesta小食拼盤 $75蒜蓉牛油雞翼呢個好正 大大隻一咬落去牛油味好重 熱辣辣雞油爆汁💯 皮脆肉嫩好入味 牛油🧈雞肉好香 真心推介🇻🇳🤩金絲網春卷香脆鬆軟👍🏻 炸蝦🍤餅熱辣辣搭配上酸甜沾醬👍🏻煙燻辣醬雞翼啱晒鍾意食辣🌶️嘅u 煙燻醬汁 嫩滑嘅雞翼越南滴漏咖啡 ☕️ $15 鍾意飲咖啡嘅人一定要試☕️ 好香咖啡味加埋淡淡的奶香 唔會死甜啱啱好👍🏻💯芒果河
自從多咗個新樓盤之後樓下都多咗好多嘢食👅🤩

越南滴漏咖啡 ☕️ $15
鍾意飲咖啡嘅人一定要試☕️ 好香咖啡味
加埋淡淡的奶香 唔會死甜啱啱好👍🏻💯

芒果河粉 $37
呢個真心性價比之選 芒果夠晒香甜 甜甜嘅河粉 仲有淡淡椰子🥥香味 👅

2023-08-17 25 views
物美價廉的越南下午茶天水圍濕地高級住宅區,物美價廉的越南下午茶。人均消費不過50來元,食物水準不俗,寬敞舒適冷氣充足。很適合一家大細遊玩完濕地公園後,或閑時經過來休憩。爆脆豬腩肉法包豬皮上紮滿密集小孔,充份油爆。相比中式的燒腩仔更加酥脆!豬腩肉重味,主要靠法包內的越式醬料提味。法包外層脆香,內裡鬆軟。加$10便可享有大盤粗身薯條🍟。香芒奶蓋窩夫 有點意外芝士奶蓋的味道竟是鹹鹹的,正好中和椰子🥥雪糕和窩夫的甜味,菲律賓芒果肉🥭也香甜大粒。泰式無骨鳳爪加配小菜,小小一碟足料!很辣🥵!
物美價廉的越南下午茶

爆脆豬腩肉法包

加$10便可享有大盤粗身薯條🍟。

香芒奶蓋窩夫

泰式無骨鳳爪
加配小菜,小小一碟足料!很辣🥵!

2023-08-14 21 views
以前有機會吃過同樣在天水圍的Viesta,吃過之後覺得很不錯,所以來試一下在Wetland 的店。1️⃣爆脆燒腩肉撈檬 $58跟港式燒肉很不同,通常港式燒肉的豬皮會硬硬的,但這道爆脆燒腩肉的豬皮的質感是零食豬皮那樣的,非常酥脆,吃下去有種很爽的感覺。腩肉的脂肪比例很好,不會令人有種吃很多肥肉的感覺,而且肉質也很嫩。倒進酸汁把檬粉、蔬菜、花生混合,很適合在夏天吃。2️⃣招牌燒牛肉法包配薯條(辣沙律醬) $56店員說他們用的是安格斯牛肉,而且經過煙燻,難怪會有微微的煙燻香。很喜歡他的牛肉份量多而薄,跟法包一起吃,不用嘴巴張得很大。法包外脆內軟,裡面除了牛肉,還有蕃茄、青瓜和沙律汁。下午茶餐均可加配冷熱飲品3️⃣凍奶茶(少甜), 4️⃣凍檸檬茶(少甜)除了主食,還點了5️⃣甘露奶凍 $40 和 6️⃣芒果河粉 $38兩碗甜品芒果都很新鮮,奶凍有着濃郁奶香味,用椰汁和蒟蒻粉做的河粉也很滑溜。

1️⃣爆脆燒腩肉撈檬 $58

2️⃣招牌燒牛肉法包配薯條(辣沙律醬) $56

下午茶餐均可加配冷熱飲品
3️⃣凍奶茶(少甜), 4️⃣凍檸檬茶(少甜)

2023-08-14 19 views
濕地公園附近開左間越南餐廳,裝修幾靚,環境幾好,座位有分室外或室內,感覺都幾舒服。大熱天時就梗係坐室內啦,午餐時段有set lunch, 有各式各樣嘅檬粉、咖喱、同越式法包、包指定飲品,更可以以優惠價升級至特飲同埋加小食。店員熱烈推介「爆脆燒腩肉撈檬」,又點可以唔試下?爆脆燒腩肉撈檬:撈檬嘅醬汁用咗越南酸汁,味道濃郁,酸酸地,非常開胃,燒腩肉大大件,一層肥肉一層厚肉,非常香脆,一啲都唔乾,配埋撈檬食真係非常夾。酸辣無骨鳳爪:無骨鳳爪唔洗吐骨,非常方便,入口酸酸地,帶微辣,非常醒胃,令人食完一隻又一隻。椰汁紅豆冰:夏日炎炎飲凍飲就最好不過,紅豆冰椰汁味香濃,裡面仲勁多紅豆,一口椰汁一口紅豆,勁有口感,非常清新,值得一讚。

店員熱烈推介「爆脆燒腩肉撈檬」,又點可以唔試下?

爆脆燒腩肉撈檬:

酸辣無骨鳳爪:

椰汁紅豆冰:
2023-08-12 27 views
早兩日去咗朋友新屋,係天水圍濕地公園,個度環境真係唔錯,我地揀咗間食越南嘢餐廳晚餐,見到哩間Viesta Express 店內店外環境都好正,環境好清幽,我個人好怕嘈,哩度好寧靜好舒服、私人屋苑地方真係唔同啲,門外有水松木地下好高級嘅感覺,我地二個人叫一份二人餐,餐廳二人餐份量都好夠,我同老公都唔細食,我地都夠飽,有主食、小食、甜品同飲品,我地叫咗個爆脆燒肉飯、咖哩牛腩飯、越南炸蝦餅、一杯奶茶同一杯越南咖啡,甜品芒果小丸雪露,另外加個金絲網春卷、煙煄辣醬雞翼,最後我都都係食唔哂,好滿足食飽飽就走了。
平日聽就聽唔少Wetland呢個地方,因為有唔少樓宇資訊都係有講Wetland🦩今日第一次踏足呢到都覺得真係好舒服😌無論係環境定住宅都令人無壓迫感🏠即使我只係黎食野都覺得好放鬆,亦都無後悔入到黎呢到揾食😋如果揸車既朋友都可以泊落停車場🚗咁就非常之方便。🐒午餐-咖喱雞扒飯💰$68👉🏻蒜蓉牛油雞翼(2隻)+$14👉🏻美祿恐龍聽店主介紹呢到既咖哩係越式既調味再後經改良去配合番香港人既口味🍛而佢特別之處係用左蕃薯代替薯仔🍠令咖喱更加甜,而質地方面就偏向流質,用黎配飯就不會太heavy 。🐒茶餐-爆脆燒腩肉撈檬💰$65👉🏻蒜蓉牛油雞翼(2隻)+$14👉🏻鮮奶咖啡+$3除左咖喱有特色之外,呢到仲有個爆脆燒腩肉都係店舖既signature之一🐷因為佢地既爆脆燒腩肉係店主自己諗,同樣以港式配合越式去烹調🥘令個腩肉有燒肉既感覺,好有特色。🐒美祿奶醬窩夫💰$58👉🏻曲奇味雪糕最後估唔到呢到甜品都包辦埋🧇呢到waffle即叫即整,邪惡感爆燈👿因為啲美祿奶醬連雪糕真係冰火二重奏🍦

🐒午餐-咖喱雞扒飯💰$68

👉🏻鮮奶咖啡+$3

🐒美祿奶醬窩夫💰$58
👉🏻曲奇味雪糕

2023-08-11 20 views
今日過咗去天水圍濕地公園嗰邊食嘢,因為有新樓盤,所以嗰邊開咗好多新餐廳,今次試吓食越南嘢!晚市兩人套餐好優惠,有主菜小食飲品甜品🍧都係188🥰酸辣無骨鳳爪雞腳搭配酸辣的調味料,雞腳肉質嫩滑,搭配上酸辣的醬汁,帶來了一種微辣的刺激口感越南炸蝦餅新鮮的蝦肉製作而成,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁。蝦肉的鮮甜味道在炸餅的包裹下更加突出,搭配上酸甜的沾醬,口感更加豐富爆脆燒腩肉撈檬爆脆燒腩肉的外層烤得酥脆,內部的肉質則保持著嫩滑多汁。蒜蓉牛油雞翼撈檬蒜蓉牛油雞翼則是以牛油和蒜蓉為調味,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁的雞翼。芝士奶蓋紫米露芝士奶蓋紫米露充滿了濃濃的紫米香氣,加上芝士奶蓋的綿密口感餐飲簡咗椰子沙冰🥥和青椰沙冰則帶來了清涼的口感,椰子的香甜味道濃郁,兩杯都唔會太甜❣️ Viesta ExpressShop 19, G/F, Wetland Seasons Bay, 1 Wetland Park Road Tin Shui Wai, NT

酸辣無骨鳳爪

越南炸蝦餅

爆脆燒腩肉撈檬
爆脆燒腩肉的外層烤得酥脆,內部的肉質則保持著嫩滑多汁。

蒜蓉牛油雞翼撈檬

芝士奶蓋紫米露
芝士奶蓋紫米露充滿了濃濃的紫米香氣,加上芝士奶蓋的綿密口感

❣️ Viesta Express

由於假期無地方去,又見好耐無去過濕地公園,趁早上太陽無咁曬就遊左半日,離開嗰陣見附近新開左好多食店🧐就揀左呢間越式餐廳,裝修風格有啲似Cafe,而價格亦都比較親民,我地揀左食下午茶餐✨▪️招牌燒牛肉法包($62)🐂自家烘焙法式包外脆內軟,相比起一般法式包更加易入口,而採用嘅安格斯牛肉就有炭燒既味道,配料有番茄,青瓜及大量芫荽。而醬汁就有豬肝醬及辣汁,醬汁真係整得好有心機,少少辣之餘食起上黎仲好惹味😋▪️去骨手撕雞髀撈檬($68)🐥呢碗撈檬大碗得過份🤣好似唔洗錢咁落左好多雞同檬粉🥰手撕雞脾肉口感比較結實,再搭配大量嘅生菜、青瓜、蘿蔔絲。而撈檬汁比較特別,佢係用左青檸汁代替白醋,食起來酸酸地又特別入味。▪️越南椰香咖啡($14)☕️十分香濃帶點甘甘苦苦嘅味道,整體係酸酸地嘅咖啡~▪️百香果梳打($13)🍹味道酸酸甜甜,果味濃郁。▪️美祿奶醬窩夫配椰子雪糕($58)🧇個窩夫成塊面咁大🤣面頭有鬆軟嘅cream、好多美祿粉再加上椰子雪糕,一啖雪糕一啖窩夫好滿足😚▪️芒果河粉($38)🥭用左來自菲律賓嘅芒果🥰芒果熟透,十分淋身同香甜。佢係用左芒果汁做底,好香濃嘅芒果汁!而平時嘅餐廳只係用芒果沙冰,食食下會變淡呢

▪️招牌燒牛肉法包($62)🐂

▪️去骨手撕雞髀撈檬($68)🐥

▪️越南椰香咖啡($14)☕️
十分香濃帶點甘甘苦苦嘅味道,整體係酸酸地嘅咖啡~

▪️百香果梳打($13)🍹
味道酸酸甜甜,果味濃郁。

▪️美祿奶醬窩夫配椰子雪糕($58)🧇

▪️芒果河粉($38)🥭
用左來自菲律賓嘅芒果🥰芒果熟透,十分淋身同香甜。佢係用左芒果汁做底,好香濃嘅芒果汁!而平時嘅餐廳只係用芒果沙冰,食食下會變淡呢。河粉就係椰子味~切得十分薄身同唔易斷😋

✍🏻整體:
味道及份量方面好有水準。係天水圍少有嘅越式餐廳。如果有機會去濕地公園可以去嘗試一下😋
#搞串個pantry今次嚟到 #天水圍 #濕地公園 🦅附近,一間新開嘅 #越南菜 分店😛,新裝修✨加上坐得闊落,環境幾好🍽️。佢仲有唔少菜式係法🇫🇷越🇻🇳fusion菜㖭。舖頭改良過越南菜嘅味道,改為適合 #香港 人🇭🇰口味。舖頭嘅主打係 #越南撈檬 、 #咖喱 、同埋越式 #法包 🥖。加上佢係 #甜品 店起家,而家主打用菲律賓🇵🇭直送嘅呂宋芒果🥭為主題嘅 #糖水 。🐮招牌燒牛肉法包($48)舖頭嘅牛肉用咗安格斯牛🥩,燒得啱啱好,牛肉仲保留住淡淡嘅紅色🤤,食落仲有微微嘅孜然味🪴,而牛肉嘅質地好嫩滑,處理得好好😋。法包🥖係自家烘焙,做到外脆內軟,更加貼近香港人口味😍,唔似傳統法式麵包咁硬身。🦀原隻軟殼蟹撈檬($88)撈檬嘅醬汁用咗青檸汁🍋,味道比起坊間一啲用白醋嘅舖頭冇咁嗆,而且味道更加濃郁😋。配料都好豐富🥗,令到口感同味道好多元化,幾正🤤。軟殼蟹熱辣辣🔥,而且好香脆,入面仲要幾厚肉🦀,蟹肉味幾出,蟹蓋仲有蟹膏㖭🥳!🍨香芒雪露($38)芒果西米露有好濃郁嘅芒果味🥭,西米煮得夠腍😋,而且最加分係芒果肉好熟好甜🍭,仲軟滑到入口即溶㖭😆。雪糕可以揀雲呢拿味🍦、椰子味🌴、同埋Oreo味🍪。推介揀椰
#搞串個pantry

🐮招牌燒牛肉法包($48)

🦀原隻軟殼蟹撈檬($88)

🍨香芒雪露($38)
芒果西米露有好濃郁嘅芒果味🥭,西米煮得夠腍😋,而且最加分係芒果肉好熟好甜🍭,仲軟滑到入口即溶㖭😆。雪糕可以揀雲呢拿味🍦、椰子味🌴、同埋Oreo味🍪。推介揀椰子味🌴,因為撈埋一齊食嗰陣,椰子味好夾芒果西米露🍨,就好似加咗椰奶咁濃郁,好正🤤。

🥭芒果河粉($38)
雖然叫做河粉,但係入面唔係真係用粉麵嘅河粉😯,而係將椰子凍🌴模仿河粉,整成薄薄一層。撈埋又甜又軟嘅芒果肉🥭一齊食,感覺有種食緊麵🍜嘅錯覺,但係同時間好輕盈💨,唔會有澱粉嘅飽膩感,好新奇😋唔錯。

今次食唔曬所有特色菜式🥺,下次再嚟一定要試埋🔴燒腩仔撈檬/飯,將港式酥脆嘅燒腩仔🐷融入去越式料理入面應該幾夾😚,仲有🔵咖喱,係舖頭主打自家調配、椰子味比較濃嘅特色咖喱🥘。
2023-08-04
Dinner
  • 招牌燒牛肉法包
  • 原隻軟殼蟹撈檬
  • 芒果河粉
  • 香芒雪露
2023-07-28 42 views
Gathering Time!每人叫左一個主食加飲品~二人套餐比較平!$188 有成個sets 啦~叫左咖喱牛腩飯,同埋千層麵 都係熱辣辣架另外叫咗凍嘅去骨手撕雞飯同埋豬手飯啊甜品係芒果西米露好好食!唔會太甜飲品係青檸梳打同埋紅豆冰!都係好消署架 另外炸物有春卷雞翼同埋蝦餅得閒同朋友坐喺度傾吓偈都不錯嘅選擇Viesta Express (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下19號舖
Gathering Time!
每人叫左一個主食加飲品~
二人套餐比較平!$188 有成個sets 啦~
叫左咖喱牛腩飯,同埋千層麵 都係熱辣辣架
另外叫咗凍嘅去骨手撕雞飯同埋豬手飯啊
甜品係芒果西米露好好食!唔會太甜
飲品係青檸梳打同埋紅豆冰!都係好消署架
另外炸物有春卷雞翼同埋蝦餅
得閒同朋友坐喺度傾吓偈都不錯嘅選擇

Viesta Express (天水圍)

2023-07-25 39 views
屋企附近嘅越南野開分店環境更加舒服二人晚市套餐 188爆脆燒腩肉撈檬皮好脆,似食緊炸豬皮小食既感覺 肉看似半肥瘦,一塵瘦肉一層肥肉食落好香口唔乾肉五香粉重,連埋撈檬一齊食幾唔錯招牌燒牛肉法包法包陪左薯條🍟令我諗起去越南日日食,佢嘅牛肉同平時出邊食嘅有啲唔同,味道好香,配搭埋蕃茄同生菜感覺好清新越南炸蝦餅(6件)無論泰國嘢定越南嘢小食蝦餅必食美祿恐龍(凍)好濃味嘅美祿🥰越南椰香咖啡(熱)越南咖啡從來都唔會令我失望,椰子味同埋咖啡味互相都好夾而且唔會蓋過其中一個味道香芒雪露呢個甜品配搭雪糕仲可以揀雪糕味道其實佢就係芒果西米露加雪糕我哋揀咗椰子雪糕,食落似平時波波嘅雪糕椰子味好香,而且唔會好快溶芒果配椰子真係好夾,做飯後甜品好滿足蒜蓉牛油雞翼越南必食一定係蒜蓉牛油雞翼,雞翼外皮超級香脆,而且超級香嘅牛油味,淡淡嘅蒜蓉味鍾意食雞翼嘅人應該會幾鍾意❤️
屋企附近嘅越南野開分店
環境更加舒服

二人晚市套餐 188

爆脆燒腩肉撈檬
皮好脆,似食緊炸豬皮小食既感覺
肉看似半肥瘦,一塵瘦肉一層肥肉食落好香口唔乾
肉五香粉重,連埋撈檬一齊食幾唔錯

法包陪左薯條🍟

越南炸蝦餅(6件)
無論泰國嘢定越南嘢小食蝦餅必食

美祿恐龍(凍)
好濃味嘅美祿🥰

越南椰香咖啡(熱)

香芒雪露
呢個甜品配搭雪糕仲可以揀雪糕味道
其實佢就係芒果西米露加雪糕
我哋揀咗椰子雪糕,食落似平時波波嘅雪糕
椰子味好香,而且唔會好快溶
芒果配椰子真係好夾,做飯後甜品好滿足

蒜蓉牛油雞翼
鍾意食雞翼嘅人應該會幾鍾意❤️