2023-05-30 112 views
路過沙田中心,見到牛摩的這款推廣,覺得相當吸引,於是入座用膳。部份食物使用二維碼落單,有一些則是自助形式。自助區的食物主要有蔬菜、丸類、甜品和飲品。追加肉類的上菜速度相當快,而且每碟份量也不少,值得一讚。主打的美國特級精修胸腹肉心,肉質上乘,厚薄適中,煮出來的口感相當不錯。此外,還有美國特選牛肩肉,也是另一上乘選擇。調味料方便,食客可以自行配搭,運出自己喜歡的味道。湯底是昆布鰹魚清湯和蕃茄薯仔湯,前者清甜,後者濃郁,然而這個選擇有一個小問題,就是兩者的沸點好像有少許不一樣,當昆布鰹魚清湯已經是大滾的狀態,蕃茄薯仔湯好像還沒有煮滾的模樣,在火鍋的過程難免感到遲疑,究竟食物是否已煮熟,是要多花少許時間確認。蟹籽墨魚滑彈牙可口。海蝦有夠大隻,口感一流。魷魚仔、帆立貝和青口也是美味的海產選擇。當晚甜品有果凍、愛玉凍、仙草凍、原味泡芙、朱古力泡芙、和果子和朱古力布朗尼,選擇十分豐富。個人最喜歡和果子,內裏的紅豆蓉口感實在。另外亦可品嚐朱古力雪糕,可加不同配料,例如朱古力豆和脆脆等。飲品有各款汽水和果汁,亦提供熱飲包括咖啡和朱古力。

追加肉類的上菜速度相當快,而且每碟份量也不少,值得一讚。

調味料方便,食客可以自行配搭,運出自己喜歡的味道。

蟹籽墨魚滑彈牙可口。

飲品有各款汽水和果汁,亦提供熱飲包括咖啡和朱古力。

2023-05-30 73 views
牛胸腹海鮮火鍋放題,先收$199?價錢甘親民,梗系要試下啦。店鋪系沙田中心,環境都好闊落,唔會擁擠,整體好舒適。湯底一人一煲,唔使驚湯底唔啱自己啦。店員會跟餐先上一份肉類,其他食材可以自行QR code落單或者自助區拎。牛胸腹肉質素唔錯,唔會太肥。淥20 s,肉質鮮嫩,牛味都唔錯。牛肩胛肉油脂會更少一些,肉味更濃郁。整體性價比好高。海鮮選擇唔算多,有蝦,帆立貝同埋青口,整體質素唔錯。青口夠大只,簡單淥一淥已經好好味。蟹籽墨魚滑都好好食,推薦。自助區蔬菜等夠新鮮,丸類都單獨保鮮盒裝住,夠曬企理衛生。仲有三文魚壽司,墨魚壽司等各款壽司自助,真系夠曬抵食。個人好鐘意距地噶和果子,食落唔會太甜太膩,正啊。店員服務線上,上菜無出錯,收碟夠迅速。
店鋪系沙田中心,環境都好闊落,唔會擁擠,整體好舒適。
店員服務線上,上菜無出錯,收碟夠迅速。
2023-05-23 142 views
身為沙田友, 我每星期都總會光顧位於沙田中心嘅牛摩最少一次, 獨個兒放鬆一番。一人一鍋, 極之單頭客 friendly, 有好幾款任食套餐選擇, 例如牛小排, 美國和牛, 牛板腱等, 我自己就多數都會叫任食美國和牛餐, 自助區包括了各類新鮮蔬菜, 丸子, 汽水及甜品, 和牛餐亦包括了可口非常嘅濃汁牛丸 😋😋😋, 同埋海鮮如海蝦, 青口, 帆立貝及魷魚等, 而最開心莫過於加 $39 就可以任飲 Sapporo 生啤 😍😍😍 出邊叫一杯都生啤起碼 $68 喇! 離開前再整番個朱古力/北海道乳酪雪糕同好幾款甜品, 為這精彩的 90 分鐘或劃上句號, 所以每次來牛摩我都會好開心咁離座 🤗🤗🤗
2023-05-23
$300 (Lunch)
  • 北海道乳酪雪糕
  • 濃汁牛丸
  • 美國和牛
2023-05-17 177 views
老公鍾意食牛肉火鍋,於是晚上就去了沙田橫壆街2-16 號沙田中心3樓61-63號舖牛摩(沙田)食日式火鍋放題。這店主打90分鐘放題,且一人一鍋乾淨衛生。一入店內,就見到一系列不同種類的火鍋配料:丸類有香菇貢丸,芝士球,芙蓉卷,蟹籽丸等;菇類有金針菇,雞髀菇等;蔬菜有生菜,油麥菜,白蘿蔔,芽菜,芋頭等;壽司有三文魚,墨魚,玉子等;飲品有汽水,果汁,咖啡等;甜品有仙草凍,愛玉凍,朱古力及原味泡芙,朱古力布朗尼,朱古力雪糕等;仲有拉麵,烏冬等;還有多款醬料。在多款放題選擇中,我們選了極品美國牛小排放題$349/位,湯底選了博多豚骨濃湯和港式特濃沙嗲湯,跟住用手機掃描QR code選取食物極品美國牛小排,美國和牛,牛板腱,牛肩胛,牛舌各款牛肉都鮮嫩有牛肉味,特別是牛小排油花分布均勻,肉質更鮮美嫩滑。美國極上黑豚肉黑豚肉柔嫩,肉味濃郁。醬爆瀨尿牛丸,牛骨濃汁牛丸兩款牛丸都爽口彈牙,醬爆牛丸真係會爆汁,小心燙口。廣島蠔,半殼扇貝,海蝦,帆立貝,加拿大翡翡翠螺全部海鮮都很新鮮同鮮甜。蟹籽墨魚滑爽滑的墨魚滑,加上蟹籽添加了一點鹹鮮。太多嘢食了,真係大滿足。
極品美國牛小排,美國和牛,牛板腱,牛肩胛,牛舌
美國極上黑豚肉
黑豚肉柔嫩,肉味濃郁。
醬爆瀨尿牛丸,牛骨濃汁牛丸
兩款牛丸都爽口彈牙,醬爆牛丸真係會爆汁,小心燙口。
廣島蠔,半殼扇貝,海蝦,帆立貝,加拿大翡翡翠螺
全部海鮮都很新鮮同鮮甜。
蟹籽墨魚滑
爽滑的墨魚滑,加上蟹籽添加了一點鹹鮮。
太多嘢食了,真係大滿足。
2023-05-08 1457 views
屋企人酷愛食牛摩,有壽司食又有得打邊邊,性價比高💁🏻‍♀️今日去食發現做得推廣,好抵食,牛胸腹加海鮮放題先$199!仲連14品美食,包括牛胸腹,牛肩胛等,見到咁抵食緊係諗都唔諗就試呢個餐,有海鮮又有靚牛肉食!餐廳採用一人一鍋,夠哂乾淨衛生,先上一碟2大份量既牛胸腹!牛肉油脂分怖均衡,油花細緻!牛味濃厚,好好食👍🏻同時,牛肩胛牛味濃郁👍🏻2款味道都好好!另外點左羊卷肉,羊羶味唔算好厲害,容易入口👍🏻而且肉質彈牙,推介👍🏻另外當然要試下呢個餐既特色,牛摩飯加温泉蛋,拼埋牛胸腹一同享用,味道更佳!海鮮我哋點左蝦,帆立貝,青口,海鮮處理得好好👍🏻好乾淨,味道都鮮甜好食!貝殼類海鮮無沙,夠新鮮好食👍🏻整體黎講呢個推廣價錢好抵食!咁多野食先$199,海鮮同肉類都任點任食!外面都有蔬菜區,壽司區,同小食區,當然少不了牛摩既特色雪糕區,同醬油區,感覺上環境乾淨企理衛生,而且夾菜既夾都整潔,衛生有一定保證,而且服務員態度友善,細心介紹每個套餐既分別,而且收碟速度迅速,一定會再回頭呀👍🏻👍🏻
屋企人酷愛食牛摩,有壽司食又有得打邊邊,性價比高💁🏻‍♀️

2023-05-08
Dinner
2023-05-05 272 views
今日難得同丫媽撐枱腳,又聽講呢排牛摩有台灣祭,就決定去呢間沙田牛摩打邊爐。好彩我地早到唔使點等位。今次揀左極品美國牛小排餐 成人一位$349湯底方面揀左呢2個:博多美人骨膠原啫喱雞白湯 (+$10) 長野蘋果湯(+$10) 呢兩個湯底我都好推薦大家試下雞白湯有好濃嘅雞湯味,仲可以打卡,有成個牛摩樣喺度,好得意!蘋果湯係好清甜,煮咩都甜甜地,好正!大推!另外呢度係用QR code落單:叫左牛,雞,豬都唔錯!肉質都幾好,肥瘦均勻仲有多款海鮮叫左蝦,蠔,青口,帶子,墨魚仔全部都好新鮮仲有墨魚滑同台灣腸尤其係個台灣腸,超級好食呢個牛摩飯係必食!超級好食,睇個樣都唔洗多講,個蛋係流心架,同個飯,紫菜同肉碎一齊食真係好正!宜家個drink bar由以前沙冰變左做果汁,隔離有汽水bar,我自己果汁溝氣泡水,都幾正以下仲有其他丸,菇同菜供客人選擇仲有sushi同甜品櫃添,食左幾個泡芙,愛玉同涼粉,全部都唔錯!呢個就係頭先講嘅drink bar,仲有咖啡添!最後點可以漏左必食嘅雪糕呢!今次係朱古力味,好味!仲有得加錢啤仼飲添!

今次揀左極品美國牛小排餐 成人一位$349

湯底方面揀左呢2個:

博多美人骨膠原啫喱雞白湯 (+$10)

長野蘋果湯(+$10)

呢兩個湯底我都好推薦大家試下
蘋果湯係好清甜,煮咩都甜甜地,好正!大推!

另外呢度係用QR code落單:

叫左牛,雞,豬
都唔錯!肉質都幾好,肥瘦均勻

仲有多款海鮮
叫左蝦,蠔,青口,帶子,墨魚仔
全部都好新鮮

仲有墨魚滑同台灣腸
尤其係個台灣腸,超級好食

呢個牛摩飯係必食!

以下仲有其他丸,菇同菜供客人選擇

呢個就係頭先講嘅drink bar,仲有咖啡添!

最後點可以漏左必食嘅雪糕呢!今次係朱古力味,好味!

仲有得加錢啤仼飲添!
2023-04-08 487 views
個仔考到心儀中學,佢話想食放題,得呢間唔太多人排隊,都多野食揀就入左去。食評好多都話職員態度差,我都想為他們說話。這裡的職員有兩位姐姐,好好笑容,執野又快,見吉碟就清,等我地有位放新拎回來的食物,加湯都快,仲有,用手機下單點肉,上得都快,但注意每碟只有四至五塊,要多人吃就點四份。有好多菜,菇,面,啫喱,蛋糕,丸,百令蚊,算係唔錯。會有下次。

2023-03-08 686 views
汽水無汽:同職員講完係有返汽但似放咗好耐隔硬加返汽食物質素:差兼無乜選擇,甜品同壽司似得個擺字 從來無人敢食衛生:麻麻服務:算有禮貌見佢唔洗等位先入去,點知原來係伏,唔會再有下次
汽水無汽:同職員講完係有返汽但似放咗好耐隔硬加返汽
食物質素:差兼無乜選擇,甜品壽司似得個擺字 從來無人敢食
衛生:麻麻
服務:算有禮貌
見佢唔洗等位先入去,點知原來係伏,唔會再有下次
2023-03-03 599 views
我今日食完飯埋單被個伙記話我留低佐,我以為留佐貴重野係餐廳到d,點知原來叫我返入店到鬧我話我仲有5至6點未食完就走,話要罰我錢,我都未食個一間餐廳食唔洒會比d伙計鬧,態度好差,下次唔會幫襯
食過最差既打邊爐放題食物質素👎🏻食中價plan 價日$228 + 1牛肉片片都透光牛舌直頭唔覺得係牛舌,薄到牛肉咁豬肉薄到痴哂碟食物種類極少亦都無特出之處湯底無乜味,連豉油都無乜味服務質素👎🏻職員見到有空碟 疊到幾層高都可以扮睇唔到明明幾次行黎行去睇枱面有冇野收幾次都係見到望一望即刻行開4眼男職員做得特別明顯********************總括:無論食物質素定職員或者係環境,無任何吸引力絕對唔值得去👎🏻👎🏻👎🏻呢個價位大把比呢間好既選擇
食過最差既打邊爐放題

食物質素👎🏻
食中價plan 價日$228 + 1
牛肉片片都透光
牛舌直頭唔覺得係牛舌,薄到牛肉咁
豬肉薄到痴哂碟

食物種類極少亦都無特出之處

湯底無乜味,連豉油都無乜味

服務質素👎🏻
職員見到有空碟 疊到幾層高都可以扮睇唔到
明明幾次行黎行去睇枱面有冇野收
幾次都係見到望一望即刻行開
4眼男職員做得特別明顯

********************
總括:
無論食物質素定職員或者係環境,無任何吸引力
絕對唔值得去👎🏻👎🏻👎🏻呢個價位大把比呢間好既選擇
牛舌
2023-02-25
Dinner
2023-01-25 872 views
今日同朋友一齊去食打邊爐。$178任食90分鍾。牛、雞、豬要Order ,上得快👍。其他各種菜、腸仔、丸、甜品、飲品就自己出去攞任食。質素不錯。食物擺得整潔、清潔,新鮮👍。最鍾意就係自家製的乳酪,打邊爐口渴食就一流😋
今日同朋友一齊去食打邊爐。$178任食90分鍾。

最鍾意就係自家製的乳酪,打邊爐口渴食就一流😋
牛打邊爐
之前有食過牛摩,但沙田分店好差,肉類質素很一般,出去攞嘢食嘅位置好窄,選擇好少。座位同樣迫,唔舒服,而且服務一般,收碟頗慢,而且問佢咩肉,佢答錯嘅🫢美國IBP牛板腱 $219肉類牛肉有三種,牛肩胛、牛板腱、牛舌,牛肩胛最好食,牛舌有陣腥味,而且唔夠彈牙。整體牛肉質素都係平庸普通,肉味非常淡。羊肉卷肥肉多,有微微腥味。豚肉表現唔錯,唔會好韌。仲可以叫青口、帶子、魷魚、豬血,表現同樣普通。湯底、醬油湯底有5-6種選擇,都係啲普遍都有嘅湯底。醬汁有豉油、柚子醋、辣油,但辣油有啲益味,仲有生蒜炸蒜蔥粒辣椒。任食吧地方淺窄好迫,選擇相比其他牛摩舖頭少好多。蔬菜得3-4種、丸類有5-6種、芋絲烏冬拉麵、豆腐蕃茄南瓜芋頭蘿蔔,都七七八八。我見其他舖頭有熟食炸餃子炸薯條,但呢到冇提供,只有少量壽司。飲品、甜品飲品有汽水類同幾款果汁,果汁非常唔錯飲。甜品有少量蛋糕,非常一般,仲有北海道低脂雪糕,口感似雪葩,可以落toppings。

美國IBP牛板腱 $219
肉類

湯底、醬油

任食吧

飲品、甜品
2022-12-16
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$230 (Lunch)
2022-10-30 1641 views
週去沙田買床褥,行下行下又到晚餐時🕕。今日我地好肚餓🥴🥴,所以決定要大吃一餐。因為6點🕕時間尚早,最後決定殺到👣👣沙田中心🐮牛摩食火鍋放題🍲。沙田中心牛摩店舖不大,所以枱與枱之間距離近,行人路都好窄,員工同客人經常差點撞上,十分驚嚇📛📛📛。攞放食物區都不大,人多👥️️時還是需要排隊等夾食物。我倆選了中價🐂牛板鍵餐,其實這類連鎖火鍋店質素都大同小異,所以這編食評不多說其他,只是想讚揚一下👅此次的晚餐個人覺得這裏的牛肉質素非常好,由🥇第一碟到最後一碟 質量都保持,可見相片,不會每況愈下。#三文魚刺身#♥️大愛蟲草花雞白湯底#鴨血#青口、帆立貝整體而言,每位@$250大吃一餐牛肉火鍋,我俩都十分滿足。#牛舌👅 爽口
週去沙田買床褥,行下行下又到晚餐時🕕。
今日我地好肚餓🥴🥴,所以決定要大吃一餐。
沙田中心牛摩店舖不大,所以枱與枱之間距離近,
行人路都好窄,員工同客人經常差點撞上,十分驚嚇📛📛📛。
攞放食物區都不大,人多👥️️時還是需要排隊等夾食物。

的晚餐個人覺得這裏的牛肉質素非常好,由🥇第一碟到
最後一碟 質量都保持,可見相片,不會每況愈下。

#三文魚刺身

#♥️大愛蟲草花雞白湯底

#鴨血

#青口、帆立貝

整體而言,每位@$250大吃一餐牛肉火鍋,我俩都十分滿足。

#牛舌👅 爽口

2022-10-10 1219 views
今日12點07分來惠顧60分鐘單碟牛肉放題,進食不夠10分鐘,見到有位長者沒有佩戴口罩下取飲品,多次詢問員工是否可以取﹐員工並沒有向其提示取食物飲品均需佩戴口罩,該長者更在汽水機前多次試味,唔岩飲又倒落汽水機水曹,員工看見亦沒有制止﹐令我在45分鐘的用餐時間內都不敢再去添飲。(平時我一般都會添飲一至兩次的)及後又有客人沒戴口罩下出來取餐具和碗,有兩位員工站在汽水機附近聊天但並沒有制止😡,未知是否貴 公司並沒有要求客人戴口罩的規定,因我環顧整間店都沒有像坊間的放題般,會在當眼處張貼「在自助區取食物飲品時必需戴上口罩」的告示;我自己亦曾多次惠顧貴 司於荃灣的分店,食物質素一直都不錯,但今次在沙田店的用餐體驗,令我大失所望,畢竟疫情仍然嚴峻,期望貴 司 能夠早日正視問題,挽回顧客的信心。

2022-10-10
Lunch
2022-10-03 1047 views
今日食呢個餐連加一大概$150左右,有最普通既豬、牛、雞同羊肉揀,可以任食90分鐘,價錢黎講都幾唔錯~👻湯底方面🍲我地叫左一個沙爹湯,不過沙爹味唔濃,個湯亦都好稀,食落得小小辣同鹹味咁…食到一半要加湯佢仲要係加清到好似水咁嘅清湯,真係淡上加淡,呢一個湯底認真不了…😪另外,我地叫左個鰹魚清湯,都真係好清,有小小昆布味,鰹魚香味就唔係好食到…😵‍💫食物方面🐮佢肉類就正正常常,係切得有小小太薄,而咁多肉入面羊肉係最滑身,牛肉還好,豬肉就真係好嚡口,唔建議~出面自助區有菜、丸、菇等等野食任攞,都係d大路野;佢仲有甜品雪糕任食,打完邊爐食幾好!呢度以個價錢黎講算係咁,只係個湯底既味道同佢加清湯呢一點唔太滿意,其他都ok既~

湯底方面🍲

食物方面🐮

2022-08-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Tea