星期日下午逛完尖沙咀,想找間cafe坐坐食東西,上網見到這Cafe環境幾好,食物又OK,所以就試試。波士頓龍蝦懸浮扁意粉Cafe竟然都有龍蝦,梗係要試下啦。一上枱見到真係懸浮,一整隻龍蝦分兩邊大大件肉超爽口,意粉醬汁橙黃creamy,好香龍蝦汁味,食得又睇得,呃like一流。我哋選的是set,包左個好濃洧黑松露忌廉湯,麻醬沙律和咖啡。日式鰻魚玉子漢堡Burger夾住大大件厚肉鰻魚、厚厚的炒滑蛋仲有d蕃茄生菜,賣相色彩繽紛。鰻魚好肥美,唔腥冇幼骨。一口咬下先是鬆軟麵包,然後嫩滑炒蛋,肥美鰻魚,蛋汁加澆汁同時擠出來,加上清新蔬菜,好好味。黑糖牛奶千層餅近排甜品流行放入黑糖珍珠,我地當然要試試這千層餅。層層薄薄pancake夾住幼滑牛奶cream,加上香濃黑糖醬汁和珍珠,雖然食到飽晒都一下子吃光。芒果水蜜桃檸檬果汁,用水晶球present,加上閃閃彩燈光,好靚。Cappuccino 都有靚靚心心拉花。飲品都是要先影相,哈哈

日式鰻魚玉子漢堡

黑糖牛奶千層餅

$250 (Lunch)
2019-03-14 57 views
朋友去過亞士厘道的White Button Cafe & Dessert,今晚帶我去見識下!地點都算方便,尖東L5出左,直行2分鐘左右就到。我地比較早,未夠7:00,人唔多。但點完野食就開始多人啦。餐廳唔算好大,但燈光柔和,顏色以粉色為主,令人感覺好舒服。食物點左新出推介的波士頓龍蝦汁扁意粉︰賣相真係好特別好有諗頭,竟然將D意粉懸浮在半空,至於係用咩方法,就留待大家食的時候去發掘,留返少少神秘感。波士頓龍蝦開左兩邊,啖啖肉,點埋濃郁的龍蝦汁黎食,份外鮮甜。意粉份量唔少,有洋蔥吊味,軟硬適中。小食點左芝士波波雞,一碟有10粒,炸起熱辣辣即食,雞肉好嫩,芝士流心,雖然係小食,但都好飽肚。千層餅分別點左玫瑰蜜糖千層餅 & 日本紫薯,兩款賣相都好靚,,蜜糖玫瑰好清新,日本紫薯係新口味,唔會太甜,自然。不過如果可以食哂主食先上甜品 KEEP返個冰冰地的感覺會更好。
我地比較早,未夠7:00,人唔多。但點完野食就開始多人啦。
餐廳唔算好大,但燈光柔和,顏色以粉色為主,令人感覺好舒服。
食物點左新出推介的波士頓龍蝦汁扁意粉︰

2019-03-11
$250 (Dinner)
2019-03-12 44 views
☕️ Afternoon tea set ($398 for 2)我諗我生命中真係唔可以缺少afternoon tea ☕️☺️ 今次嚟到尖沙咀呢間樓上Cafe度食Tea😚 一入到黎就好似進入左一個粉紅世界超級夢幻!呢度嘅空間感十足,仲有好多打卡位,絕對啱晒同閨蜜過黎食野❤️今次呢個Tea Set 係White Button同Carrie Carries既合作,成個Tea Set 用上粉紅嘅復古電視機黎裝住鹹點同甜點,好得意!食物方面味道都唔錯,最鍾意嘅鹹點係黑松露香煎加拿大帶子,煎得啱啱好肉質嫩滑;而甜品就鍾意玫瑰千層餅同草莓馬卡龍,甜而不膩💕另外我哋叫咗一款主食,係墨汁海鮮芝士燉飯,味道都唔錯;飲品方面,我就最鍾意花茶,解甜解離嘅最佳之選,當然嚟到都可以試吓佢哋招牌嘅奶蓋系列☺️ 如果作為一間樓上Cafe,整體食物質素同環境都係中上,絕對推薦!

另外我哋叫咗一款主食,係墨汁海鮮芝士燉飯,味道都唔錯;

2019-03-12 59 views
White button X carrie carries 粉紅美肌限定下午茶唔好睇佢的的式式咁, 幾樣甜點和咸點配搭出嚟不但外型精緻,味道都真係好好食架。黑松露輕煎加拿大帶子彈牙的帶子、口感豐富、好味啊!紅菜頭三文魚漢堡好鍾意呢度嘅麵包外層,紅菜頭配三文魚真係冇得輸,口感煙韌有咬口。西班牙火腿配蜜瓜鹹鹹嘅煙肉,口感及味道非常豐富。 海蝦玉子亞力架餅乾玉子完全唔腥,口感結實,吃起來都refreshing及嚼感。法式草莓馬卡龍 馬卡龍藏於可愛公仔圓盒內,令人賞心奪目!玫瑰蜂蜜千層餅以薄餅皮與忌廉層疊,入口有即溶嘅感覺,配合honey增加口感味道,甜而不流。下午茶包括兩杯自選飲品,我就選了藍色多惱河(茉莉花、菊花、蝶豆花),可以一路飲一路食,解解糖份。Boston龍蝦縣浮扁意粉我沒眼花吧?這個捲着意粉嘅叉子懸浮在半空,怎樣做到的?這個意粉不但有睇頭,自家用了6小時製,肉質鮮嫩,每條意粉都有均勻的龍蝦汁味,芝士拉絲效果好明顯,不厚不薄的掛在麵上。

黑松露輕煎加拿大帶子
彈牙的帶子、口感豐富、好味啊!

紅菜頭三文魚漢堡

西班牙火腿配蜜瓜
鹹鹹嘅煙肉,口感及味道非常豐富。

海蝦玉子亞力架餅乾

法式草莓馬卡龍
馬卡龍藏於可愛公仔圓盒內,令人賞心奪目!

Boston龍蝦縣浮扁意粉
2019-03-08
Type of Meal
Tea
2019-03-10 44 views
今次來到呢間好有歐陸風既餐廳一黎到之後覺得環境非常舒適整個環境已經攞左好高分數👍🏻另外佢既飲品造型好特別什少見到呢種造型食物味道都唔錯,總括而言如果想黎輕鬆食野兼打卡影相既話,係不錯既選擇
今次來到呢間好有歐陸風既餐廳
一黎到之後覺得環境非常舒適
整個環境已經攞左好高分數👍🏻
另外佢既飲品造型好特別
什少見到呢種造型
2019-03-10 50 views
Cafe牆身和枱面用了粉紅色和藍色混合配答,充滿少女情懷。我們倆選了旁邊卡位,有副坐台畫在旁。White button X carrie carries 粉紅美肌限定下午茶一直嘈住來試這個電視機tea set,一上台就比佢外型吸引住黑松露輕煎加拿大帶子黑松露帶出帶子鮮味,帶子新鮮肉質爽口鮮甜,清涼醒胃,生熟程度剛好。紅菜頭三文魚漢堡賣相靚,爽脆的紅菜頭加上新鮮的三文魚,整個配搭一流。西班牙火腿配蜜瓜西班牙火腿的軟滑甘香,鹹香味道徘徊在口腔之中,清而不寡,令人食慾大振。海蝦玉子亞力架餅乾外表看來平平無奇,蝦玉子味道濃郁,配淡餠干味道一流。法式草莓馬卡龍 賣相已經好吸引,充滿莓香,甜而不膩。玫瑰蜂蜜千層餅千層是以薄餅皮與忌廉疊成的,味道不太濃郁,甜度適中,是我最喜歡的甜品。下午茶包括兩杯自選飲品,我就選了French Kiss (玫瑰、菊花、枸紀、甜菊葉),又靚又好飲,Boston龍蝦縣浮扁意粉龍蝦有口感,香味喺口腔入面慢慢散發徘徊,濃郁到食到停唔到口!意大利粉煮得軟硬適中。

黑松露輕煎加拿大帶子

紅菜頭三文魚漢堡
賣相靚,爽脆的紅菜頭加上新鮮的三文魚,整個配搭一流。

西班牙火腿配蜜瓜

海蝦玉子亞力架餅乾
外表看來平平無奇,蝦玉子味道濃郁,配淡餠干味道一流。

法式草莓馬卡龍
賣相已經好吸引,充滿莓香,甜而不膩。

玫瑰蜂蜜千層餅

下午茶包括兩杯自選飲品,我就選了

Boston龍蝦縣浮扁意粉
2019-03-10 34 views
女仔放假最鍾意去café 傾計影下相,今日就到了位於尖沙咀的White Button Café chill一下。Cafe位於尖沙咀鬧市的商廈樓上,地方寬敞,環境寫意舒適,這裡的佈置是會定期轉換的,每次去都可能有新鮮感的,今期是kanalili X whitebutton,以粉色為主,並放置了kanalili自家時裝品牌在餐廳中擺賣,還有粉紅色的傻豹提供給客人影相,所以餐廳客人9 成都是女士。餐廳除了環境舒服,食物都好吸睛,我們點了一個新出的波士頓龍蝦扁意粉, 波士頓龍蝦大隻肉厚,龍蝦汁是用熬製龍蝦上湯加上新鮮奶油製成,入口十分濃郁幼滑,最呃like是龍蝦意粉是做成懸浮效果上枱的,magic,真是睇得又食得。另外點了黑松露蘆筍意式燉飯,燉飯的軟硬程度剛好,用上黑松露醬一齊燉,令到香氣四散,配上大量蘑菇及蘆筍。大家都知道燉飯凍了就不太好食,最欣賞是廚師用上hot plate盛上。還點了一個香草雞扒漢堡給小朋友食,烘過的包皮,雞扒煎得香口而又juicy的,配上蕃茄生菜減輕油膩感,仲有小朋友最愛的薯角,新鮮炸起最好味。女仔同小朋友最愛食甜品,當然最後都要叫多一件朱古力千層蛋糕,好creamy又

波士頓龍蝦扁意粉

黑松露蘆筍意式燉飯

香草雞扒漢堡

女仔同小朋友最愛食甜品,當然最後都要叫多一件朱古力千層蛋糕,好creamy又不太甜。
朱古力千層蛋糕
再配杯咖啡及碟豆花茶,十分滿足。

2019-03-02
$300 (Tea)
波士頓龍蝦扁意粉
黑松露蘆筍意式燉飯
香草雞扒漢堡
朱古力千層蛋糕
  • 波士頓龍蝦扁意粉,
2019-03-10 2496 views
忙咗成個星期,#小秘書 終於可以有啲私人空間☕️ 外邊雖然落住雨,但係我又點可以比呢個週末白過呢🧐 朋友一直想去 #朝聖 嘅 #樓上舖,呢日終於有機會比我哋 #大開眼界🔎 正所謂「財散人安樂」... 肚仔已經開始投訴😪 朋友帶我去到 #亞士厘道 一間 #樓上餐廳 White Button Cafe 🍽 餐廳 #裝修雅致、#充滿少女味❤️ #粉紅色嘅餐枱 襯上 #紫色嘅牆壁、加上 #各式各樣 不同擺設... 最啱我呢啲 #資深少女 嚟幫襯😅🤣 呢日我哋入門口嗰時,已經差唔多⏰下晝兩點三,仲以為 #餐廳老闆 得返啲 #薯仔、#麵包 嚟招呼我哋,點知 #餐牌 上鬼咁多選擇,好在 #朋友 #英明,#二話不說 就決定好!哈🤗我又可以un un腳等食啦🤩我要咗一杯 #香蕉草莓沙冰 🍓 外貌已經係殺死人🤩 #廚師 用立體嘅 #Famingo 做裝飾,飲落口又唔會好甜,香蕉味好突出🍌 再嚟嘅係 #櫻花蝦明太子天使麵 + #墨汁海鮮芝士燉飯,#櫻花蝦 獨特嘅香味好吸引,配以大量嘅 #蟹子、#明大子 撈埋啲 #天使麵 放入口... 味道好豐富呀🥰 至於碟 #墨魚汁飯,食落去嘅味道比較酸,原來 #廚師 混入咗

我要咗一杯 #香蕉草莓沙冰 🍓 外貌已經係殺死人🤩 #廚師 用立體嘅 #Famingo 做裝飾,飲落口又唔會好甜,香蕉味好突出🍌 再嚟嘅係 #櫻花蝦明太子天使麵 + #墨汁海鮮芝士燉飯,#櫻花蝦 獨特嘅香味好吸引,配以大量嘅 #蟹子、#明大子 撈埋啲 #天使麵 放入口... 味道好豐富呀🥰 至於碟 #墨魚汁飯,食落去嘅味道比較酸,原來 #廚師 混入咗啲 #蕃茄碎 🍅 喺飯裡面,令味道提鮮😋 最後到 #甜品,我哋要咗個 #抹茶梳乎厘奄列,感覺似食緊 #麵包布甸,甜甜地嘅 #抹茶醬 淋喺 #甜品 上面,旁邊再加一個 #士多啤梨雪糕球 😋 #おいしい

「場面既然熱鬧」... 肥?等下一餐先減啦🤣
2019-03-09
$264 (Lunch)
前幾日,朋友sd左個ig post比我,係有一隻叉吉住d意粉,懸浮係空中,明明冇人拎住架嘛,真係百思不得解,呢日收工就約左佢係亞士厘道等la!我地訂左位,6點令到lu。💕入面靚唔靚架?餐廳係以粉藍同粉紅色為主調,每一個角落都有花花decoration,仲有一幅feature wall,有一隻粉紅頑皮豹等緊我地同佢影相,又有架粉紅色手推車,好有少女心,岩哂打卡!每一枱都有d小擺設,無論坐邊枱都有道具可以影下相咁,安排好細心啊!仲有個corner係white button cafe同Kana Lili合作,有d生活小品,都幾特別。💕Menu晚市餐牌以散叫為主,而餐廳新出既波士頓龍蝦懸浮意粉就有set dinner。菜式價錢合理,百令蚊有個Main course,份量都唔少。💕我地食左咩?🍝波士頓龍蝦懸浮扁意粉 ($188)不得了啊呢個真係懸浮係空中架,明明冇人拎住,但d意粉又真係企左係度,係咩魔法啊??我地影左勁多相先開始食啊哈哈,好彩都未凍既。有原隻波士頓龍蝦尾,肉質鮮甜爽口,可以將原條龍蝦肉放入口,超滿足啊!醬汁方面,食到好濃既奶油味,仲有d洋蔥既甜味。而on top既櫻花蝦都好香,令

💕入面靚唔靚架?

💕Menu

💕我地食左咩?

🍝波士頓龍蝦懸浮扁意粉 ($188)

波士頓龍蝦懸浮扁意粉
我地影左勁多相先開始食啊哈哈,好彩都未凍既。
醬汁方面,食到好濃既奶油味,仲有d洋蔥既甜味。而on top既櫻花蝦都好香,令成個意粉有更濃既蝦味。

🥗雞肉沙律 ($98)
雞肉沙律
超大塊金黃色既雞扒啊,仲有份量頗多既菜,淋上日式胡麻醬,香氣撲鼻。雞扒個皮脆卜卜,似係烤焗過既,但肉質keep到嫩滑,睇得出廚師既用心。

🐣芝士波波雞 ($52)
芝士波波雞
細細粒,圓碌碌既芝士雞粒,一啖一粒,好味之餘又唔驚食到成面都係醬。內裡既雞肉混和左芝士,咬開會聞到香噴噴既芝士香,雖邪惡,但味道甚佳。

🌼法蘭西之吻 ($58)
法蘭西之吻
我地叫左一個花茶,入面有大量既花,分別有玫瑰花、菊花、枸杞同甜菊葉。打開壺蓋,成遍花海咁,好清新既花香味啊。

🍰玫瑰蜂蜜千層餅 ($52)
玫瑰蜂蜜千層餅
薄薄既餅皮,一層一層咁舖起忌廉平均地在每一層餅皮之間出現,井然有序。輕輕用叉壓落去,輕鬆地將餅切開,證明餅皮真係好薄,粉漿都調得好好,唔需要過多既力將其分開。入口有好香甜既玫瑰味,為今晚加添一絲絲甜味。

💕我地食完覺得點?
近年千層餅風刮得超厲害,但其實唔一定要大型連鎖店先會好味既,用心既小店又一次帶左驚喜比我。
今晚最深刻既,一定係影左超多相既龍蝦懸浮意粉,價錢唔貴,又好味,最重要係呃到like!
2019-03-05
雞肉沙律
芝士波波雞
法蘭西之吻
玫瑰蜂蜜千層餅
-為了 @liliankan 而來,衣服真的超美超女神的🥰最近在這裏舉行了好幾次sale,要把握機會,之後再來看衣服😘然後驚喜地發現⋯蛋糕也一流!配合粉紅背景,我們選擇了美美的♥《海鹽玫瑰芝士蛋糕🍰》配合剛好, 未被任何一種材料搶味~價錢合理,又有賞心悅目的少女環境😍我們下次再回來試試主菜和其他食物吧:)p.s. 為什麼某人不陪我過佛係人生♥小提示 Tips:來用膳就一定會拍照,記緊要準備最美的自己‼️
為了 @liliankan 而來,
衣服真的超美超女神的🥰
最近在這裏舉行了好幾次sale,
要把握機會,之後再來看衣服😘
然後驚喜地發現⋯蛋糕也一流!
配合粉紅背景,我們選擇了美美的

《海鹽玫瑰芝士蛋糕🍰》
配合剛好, 未被任何一種材料搶味~
價錢合理,又有賞心悅目的少女環境😍
我們下次再回來試試主菜和其他食物吧:)
p.s. 為什麼某人不陪我過佛係人生

小提示 Tips:
來用膳就一定會拍照,記緊要準備最美的自己‼️
  • 海鹽玫瑰芝士蛋糕
2019-03-05 25 views
是晚沒有要加班,晚餐後時間還早,於是找附近的店嘆杯茶吃個餅,好好舒坦一下。搜一下來到這家”White Button”,門面簡潔醒目。店內裝潢以粉色調為主,打卡位置非常多,愛拍照的我們一直影過不停,精緻的小擺設琳瑯滿目。霓虹燈x卡通壁紙,風格強烈。粉紅色系的懷舊小物相當可愛。店家跟網紅聯名合作擺攤,也可以隨便合照打卡。先來兩壺花茶,玫瑰水蜜桃茶(右)(HKD 58)淡淡玫瑰花香入鼻,水蜜桃味微酸帶甜,整體清新。烏龍桂花茶(左)(HKD 58)入口細滑,烏龍茶香味濃,桂花香作為點綴剛好。玫瑰蜂蜜千層餅(HKD 48)千層餅賣相喜人,色調與環境一致,拍出來美美的。入口鬆軟綿滑質感一流,蜂蜜味濃厚而不會太甜。宇治抹茶千層餅(HKD 48)抹茶口味同樣做得出色,茶香濃郁,幽幽的甘味正好解膩。整體而言是一家性價比不錯的小店,質量與顏值俱備。

搜一下來到這家”White Button”,門面簡潔醒目。

霓虹燈x卡通壁紙,風格強烈。

粉紅色系的懷舊小物相當可愛。

店家跟網紅聯名合作擺攤,也可以隨便合照打卡。

先來兩壺花茶,玫瑰水蜜桃茶(右)(HKD 58)
淡淡玫瑰花香入鼻,水蜜桃味微酸帶甜,整體清新。

烏龍桂花茶(左)(HKD 58)
入口細滑,烏龍茶香味濃,桂花香作為點綴剛好。

玫瑰蜂蜜千層餅(HKD 48)

宇治抹茶千層餅(HKD 48)

抹茶口味同樣做得出色,茶香濃郁,幽幽的甘味正好解膩。

整體而言是一家性價比不錯的小店,質量與顏值俱備。
2019-03-04 41 views
一入到呢間餐廳就覺得少女味十足,餐廳用上夢幻嘅粉紅色同藍色做主調,再加上漫畫風嘅掛畫做裝飾,充滿打卡位,難怪好姊妹嚷着話要嚟。我哋要左新出推介波士頓龍蝦汁扁意粉。賣相真係一百分,好似一件藝術品咁,捲着意粉嘅鐵叉懸浮在半空,好有睇頭。而且波士頓龍蝦既size都唔細,開邊之後都好多肉,而且係彈牙既。另外龍蝦汁都好濃,加左少少番茄酸酸的,意粉亦好煙un。整體來說,雖然價錢比較貴,但係其實都好值得。另外亦要左鐵板香烤柚子豬扒配飯,柚子味就唔算重,但豬扒夠juicy,肉質鮮嫩完全唔鞋,冇豬肉嗰種腥臭味。而且白飯用上珍珠米,好好食。亦都要咗一個甜品,係大熱嘅朱古力千層餅。一層層嘅朱古力忌廉好滑,面頭再加左一層朱古力醬同可可粉,令整體嘅朱古力味更加濃,仲有少少果仁碎增加口感。飲品方面要咗一杯iced mocha,朱古力同咖啡味嘅比例啱啱好平衡到,又唔會太甜。呢度嘅環境靚之外又坐得舒服,食物質素亦都好唔錯好適合好姊妹聚餐。

2019-03-03 41 views
上網見呢間好PINKY 好少女 於是就去食-----------Drink ->首爾塔 其實係柚子藍柑 味道係似柚子SODA  味道幾fresh. 唔錯仲有烏龍貴花芝士奶蓋 好淡 芝士味唔出 茶味較出DD 奶味就一般------------宇治抹茶梳乎厘奄列抹茶味好香 少甜 但梳乎厘奄列感覺唔到有梳乎厘口感 因為唔似食空氣因為比較紮實 但一個就好飽 份量好大 黑糖珍珠千層蛋糕黑糖味出 珍珠好彈牙 偏細粒每層餅皮厚咗少少 食落冇入口即溶同好綿既感覺草莓拿破侖卡士達醬正常 但拿破侖有梳打餅乾既感覺 厚咗少少 同有點硬黑松露醬配薯角 很好食因為薯角應該剛炸起 黑松露醬好重黑松露味我地叫3個甜品 有減到膩既感覺
上網見呢間好PINKY 好少女 於是就去食

黑松露醬配薯角 很好食
因為薯角應該剛炸起 黑松露醬好重黑松露味
我地叫3個甜品 有減到膩既感覺
2019-03-02 47 views
今天和閨蜜一起來享受一下,這裡安靜又有一種神秘感,適合約會的好地方。這裡甜品的賣相都好好,又好吃。HOT -Coffee Hazelnut$42熱乎乎的榛果咖啡甜甜的,很香很好喝,看著漂亮的愛心,喝著一定很暖心。Eiffel Tower$58這樣的擺設,很有氣氛,粉粉甜甜的好喝,讓人有種回憶的感覺。Pink Rice$108粉色系列的米飯很香,有幾顆大帶子吃著很新鮮,還有很多小蝦米味道好極了。Seafood with angel hair$118各種各樣新鮮而美味的海鮮,剛看那面有點怪,但吃起來味道真的好好,口感滑滑的吃著好乾脆。Soffle Omelet$68蛋奶酥軟軟甜甜的很香,有一股濃濃的奶香,粉粉的那層冰淇淋溶在一起味道更好。Chocolate Cake$48深褐色的光澤散髮著淡淡的巧克力香氣就已經十足誘人,吃起來慕斯順滑的口感,豐富又有層次。能吃不胖是種幸福,希望能繼續幸福下去。
這裡甜品的賣相都好好,又好吃。

HOT -Coffee Hazelnut$42

Eiffel Tower$58
這樣的擺設,很有氣氛,粉粉甜甜的好喝,讓人有種回憶的感覺。

Pink Rice$108

Seafood with angel hair$118

Soffle Omelet$68

Chocolate Cake$48

能吃不胖是種幸福,希望能繼續幸福下去。
最近從朋友臉書得知這間走少女風的樓上cafe,店內有很多打卡位,正想約舊同事聚舊,就建議來這裡試試。*****************White Button雖然是樓上cafe,但店面比一般樓上cafe大,有卡座也有普通四人餐桌,而且桌與桌都不會過近,坐得都舒服,不會很有壓迫感。牆上掛上很多插畫。另一邊淺粉紅色磚牆前,放了粉紅色購物車和粉紅頑皮豹,但見都幾多人在這裡影相打卡。周末中午不太多人,反而兩點過後就開始熱鬧,但因為地方大座位多,基本上都不用訂座。開水可以到入口旁的自助吧拿取。因為是cafe,食物選擇不算太多,食物和飲料的比例大約是一比一,但小吃、飯麵和甜品都有。比利是朱古力沙冰($58)朱古力沙冰上有超多忌廉,令沙冰口感非常滑,朱古力味都可以,但如果再濃一點更好。青蘋果檸檬果汁水晶球($58)果汁放在水晶球內,裡面有小燈泡,賣相有花過心思。青蘋果檸檬果汁不會過甜,是健康版,適合怕甜的人,但一般港人可能會覺得味道較淡。黑松露醬配薯角($58)薯角幾大份,上面有超多芝士和少量黑松露,薯角食落熱辣辣,配上半融芝士味道不錯。軟殼蟹香草燉飯($138)燉飯份量不算太多,反而軟殼蟹比想像中

*****************

牆上掛上很多插畫。

開水可以到入口旁的自助吧拿取。

比利是朱古力沙冰($58)

比利是朱古力沙冰

青蘋果檸檬果汁水晶球($58)

果汁放在水晶球內,裡面有小燈泡,賣相有花過心思。
青蘋果檸檬果汁水晶球

青蘋果檸檬果汁水晶球

黑松露醬配薯角($58)

黑松露醬配薯角

軟殼蟹香草燉飯($138)

燉飯份量不算太多,反而軟殼蟹比想像中多,足有一整隻軟殼蟹。

軟殼蟹很香脆。
軟殼蟹香草燉飯

燉飯軟硬適中,香草味幾濃味道幾特別。
軟殼蟹香草燉飯
墨汁蒜香海鮮天使麵($118)

墨汁天使麵上面有魷魚、蝦和青口,海鮮份量都算多。
墨汁蒜香海鮮天使麵

天使麵不會過腍,還帶點微彈,墨汁亦濃淡得宜。
墨汁蒜香海鮮天使麵
M7黑糖珍珠千層餅($48)

這裡的千層餅雖然只有三款,但貴精不貴多,雖然我沒有吃過熟女牌的千層餅,但這個千層餅皮夠薄,忌廉夠滑但又不會過多,黑糖珍珠夠Q彈,絕對值得一試。
M7黑糖珍珠千層餅

總結,除了飲品較為普通外,主菜和甜品都做得不錯,價位雖比一般樓上cafe貴,但坐得舒服又多打卡位,最適位跟閨蜜一起來呃like.
$263 (Lunch)
黑松露醬配薯角
M7黑糖珍珠千層餅