2017-09-06
今晚放工約左男友去呢間泰國餐廳食...由地鐵站行過去只係5分鐘,好近餐廳裝修得很時尚,好有feel, 因我地都好餓,所以都叫左幾多野食:先黎個青木瓜沙律,好開胃!木瓜切得適合的厚度,配合左酸辣醬一係一流,份量都幾大,都算抵唷!之後黎個小食拼盤,比我想像中大店,四人份量,裏面有d平時泰國餐廳都冇既小食炸墨魚魚,這個很特別,因為成舊都係黑色(加左墨魚汁),再加埋粟米粒一齊炸的!主菜:燒雞同冬蔭公湯金邊粉燒雞好好味!燒得剛剛好,肉質嫩滑,配合特別的醬汁,好快就食哂了!而金邊粉呢,我就最鍾意佢個湯底,因為見倒佢落足料係湯度,d蝦雖然係細隻的,但好新鮮!如果個湯再濃d就更加正!最後飲返個果度招牌飲品(其實都算係甜品),叫脆爆芒果園。好大杯的,兩人都夠飲,有芒果雪米磁,上面好多cream, 仲有d爆谷係上面,下面就係芒果特飲,又有d布甸....總之就係好味,價錢又合理啦,岩哂鍾意食甜品既人
由地鐵站行過去只係5分鐘,好近
主菜:燒雞同冬蔭公湯金邊粉
最後飲返個果度招牌飲品(其實都算係甜品),叫脆爆芒果園。