2021-05-18 1151 views
Always been my favourite hot pot spaceRecommend the two way potWith tomato soup at one sideIt’s rich and meaty Don’t forget to drink a bowl of the soup before cooking any food!Another plus is their petite size portion option for every dishes So even two girls can try over 10 specialsRazor clams is my must haveThe size is big and so bloatedTastes full of umami Chewy at the tail as wellCeltuse is good for balancing out the oily and heavy feeling after all the meat and seafoodThey are perfectly sli
Recommend the two way pot
With tomato soup at one side
It’s rich and meaty
Razor clams is my must have
Tastes full of umami
Chewy at the tail as well
They are perfectly sliced and taste super crunchy
2021-05-11 1002 views
已經有一段時間冇食麻辣火鍋,今次就趁有機會同朋友一齊去渝味曉宇重慶老火鍋食。湯底揀咗鴛鴦鍋,分別係麻辣湯底及豬骨湯底。麻辣湯底夠傳統重慶味道,豬骨湯底就好鮮昧。今次order咗紐西蘭精品羊肉捲、稻田毛肚、美國安格斯優質肥牛、曉宇苕粉、珊瑚蚌、鮮活海蟶。 羊肉捲一啲都唔騷而且好夠肉味。稻田毛肚就好qq彈牙爽口。安格斯優質肥牛就脂肪分佈平均 ,一啲都唔靱亦都好夠牛肉味。曉宇苕粉即係紅薯粉,夠爽滑索曬啲湯底汁食一流。珊瑚蚌就好新鮮好有海洋嘅味道。招牌菜鮮活海蟶最值得推介,因為真係超鮮甜,呢個我最like。下次同朋友相聚打邊爐我一定會再嚟渝味曉宇。

下次同朋友相聚打邊爐我一定會再嚟渝味曉宇。
2021-05-11 543 views
食麻辣嘅心係唔會因為天氣而改變🌶️天氣雖然熱辣辣 但係開大冷氣嘆麻辣火鍋又係另一種享受😌渝味曉宇最最最最正嘅就係火鍋配料可以半份半份咁叫 咁就啱晒我哋呢啲多心鬼👻食到多啲唔同嘅野Order咗個鴛鴦鍋🍲普通辣大紅鍋🌶️🌶️普通辣已經係兩隻辣椒架啦 對於我呢個小辣妹嚟講 特別感受到嗰陣辣味🤡不過好彩唔會太嗆皮蛋香菜鍋🥬本身對無乜預期 純粹想有一邊係清清哋 但係意料之外好香喎🤤我都好鐘意我配料我哋都失心瘋咁叫咗十幾樣野🤣其實全部都好有質素 當中必必必要叫👇🏻◾曉宇嫩牛肉呢度嘅嫩牛肉絕對係我喺香港食過最正嘅🐂好嫩好滑 入囗嗰種軟熟感覺好難形容 滑到連用筷子夾起都有困難😂開頭order完半份 轉頭再order多全份◽美國安枱斯優質肥牛打邊爐食肥牛是必須吧🙂肉質都好鮮嫩啊◾鮮鵝腸口感好爽好彈牙🥢有兩次比我唔小心淥得耐咗 不過口感都無乜大影響喎◽牛筋丸受人薰陶之下 我都愛上咗食牛筋丸🐮牛味夠晒濃郁◾曉宇苕粉雖然我真係唔識讀個名😅類似寬粉咁 比較闊條而扁平嘅 口感煙煙韌韌◽紅糖糍粑每次食火鍋或者川菜 都係我必點嘅😍呢度都係做得比較好嘅一間 糯米夠香 紅糖甜度亦都適中

Order咗個鴛鴦鍋🍲
受人薰陶之下 我都愛上咗食牛筋丸🐮牛味夠晒濃郁
◾曉宇苕粉
◽紅糖糍粑
2021-05-10 269 views
好耐冇食過辣,諗緊食水煮魚定打邊爐,朋友就話食渝味曉宇,佢地個九宮格火鍋好正🔥但係去到又驚食唔到咁辣就揀左鴛鴦麻辣鍋,入面係皮蛋香菜湯同埋麻辣湯🔥-美國安格斯優質肥牛($216全份)重慶耗兒魚($42半份) 鮮黃喉($59半份)十秒牛舌($98全份)紐西蘭精品羊肉卷($56半份)曉宇手打四寶丸($58半份)手打墨魚滑($46半份)凍豆腐($16半份)西洋菜($18半份)曉宇莒粉($29半份)鮮蝦雲吞($62全份)千絲柏葉($79全份)白鱔($46半份)稻庭鳥冬($22半份)紅糖冰粉 ($28) -呢度野食有得揀全份或者半份,可以試多幾樣野😍 呢度既麻辣湯係辣得黎都好香,而且帶啲麻~肥牛全份份量都幾多,而且牛肉紋路清晰,唔會有一層肥既肉係度,肉質鮮嫩,煮完都唔乾~ 牛舌都好正仲好有口感!另外要試埋呢度既手打丸同墨魚滑,好新鮮好彈牙!而且味道唔會重味道,跟清湯都一樣咁正揀辣湯冇得唔叫既一定係紅薯粉,吸左啲辣湯,啖啖都好刺激🔥 而且煙煙韌韌好正食完辣成個嘴又紅又腫,要食埋凍既甜品解辣,紅糖冰粉食落好似啫哩又有啲似寒天,解辣一流🤩
美國安格斯優質肥牛($216全份)
重慶耗兒魚($42半份)
鮮黃喉($59半份)
十秒牛舌($98全份)
紐西蘭精品羊肉卷($56半份)
曉宇手打四寶丸($58半份)
手打墨魚滑($46半份)
凍豆腐($16半份)
西洋菜($18半份)
曉宇莒粉($29半份)
鮮蝦雲吞($62全份)
千絲柏葉($79全份)
白鱔($46半份)
稻庭鳥冬($22半份)
紅糖冰粉 ($28)

2021-05-03 257 views
我們 吃貨四人幫 今個 WK 又出動了. 我弟說之前午餐吃過 (T.S.T.) 很抵吃, 所以今次四個又出動, 今次去了 西環店.我們叫了 '菌湯', 說真...都知道冇乜味的, 但估不到..真是冇乜味.這個真是小時候常吃的 豬腦, 現在說膽固醇过高, 我們這些OL ,點敢吃呀, 而且不是很多地方有得吃, 我侄女說未吃過, 咁拼死都要叫來吃下啦. 以前小時候媽媽都是用來 煎旦 OR 煲豬腦湯, 以形補形嘛, 那有現在那麼講究, 又怕三高, 又話激素, 有得吃算是不錯的呀.這個糖水一來便上了, 甜品不都是最後的嗎. 哈哈.我們四人幫會不會吃得太太太多呢....

這個糖水一來便上了, 甜品不都是最後的嗎. 哈哈.

我們四人幫會不會吃得太太太多呢....
2021-03-09
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
  • 珊糊蚌 & 蝦滑
2021-04-30 189 views
最近搭地鐵經常見到渝味曉宇的廣告睇見個重慶火煱湯底好正所以就相約火煱撚閨蜜去試今次揀咗朋友公司附近嘅西環店店舖裝修幾靚 位置好大 而湯底價$38/位 有鴛鴦湯底及九格重慶辣湯底咁我哋揀咗鴛鴦湯底一邊係重慶辣湯底另一邊是大骨滋補湯重慶辣湯底有好多泡椒紅辣椒等等嘅材料湯底有一層紅紅辣油大辣感覺真係超級正 有辣有麻而大骨滋補湯好濃嘅豬骨味 非常清甜 好飲😋😍火煱食材好多都可以以半份形式點選價錢好抵食 最平十幾蚊都有真係可以試多幾款 由於湯底好惹味 而且食材感覺都好新鮮所以唔使再沾醬油都好好食
最近搭地鐵經常見到渝味曉宇的廣告

真係可以試多幾款
由於湯底好惹味
而且食材感覺都好新鮮
所以唔使再沾醬油都好好食
呢幾日天氣涼返唔少,最岩就係打邊爐!約左同事放工去西環,揀左渝味曉宇重慶老火鍋。卡位闊落,坐得舒服,用手機掃QR CODE落單,夠哂方便又環保。每枱都有獨立醬料,另提供即棄圍裙,好貼心。未點餐前店員會送上雪耳糖水,好岩食麻辣火鍋之前暖暖胃。同事唔食得辣,揀左鴛鴦鍋,麻辣火鍋拼山珍菌湯。兩個湯底都好足料,麻辣湯勁多辣椒,麻香十足,山珍菌湯好清甜,有唔同種類既菇菌。欣賞渝味曉宇所有火鍋配料都可以揀半份/一份,兩個人揀半份就可以試多幾款,正。曉宇苕粉即紅薯粉,口感爽滑好煙韌。鮮蝦雲吞大大粒好飽滿,潤滑有彈性。鮮竹笙清新爽口夠鮮美。淮山條有兩款,紫淮山特別爽甜口感佳。西洋菜翠綠爽嫩好清甜。曉宇嫩牛肉滑嫩多汁好有咬口。千絲柏葉爽脆可口唔會會韌。黑豚腩肉油脂分佈均勻,肥美柔嫩。手打香菜牛肉滑細嫩爽滑仲有淡淡香菜香。珊瑚蚌、桂花蚌爽口清新,肉質好鮮甜。稻田毛肚夠新鮮,入口Q彈又脆爽。重慶耗兒魚肉質較結實,口感鮮嫩細膩。手打蝦滑新鮮滑嫩夠哂彈牙!
呢幾日天氣涼返唔少,
最岩就係打邊爐!

約左同事放工去西環,
揀左渝味曉宇重慶老火鍋

卡位闊落,坐得舒服,
用手機掃QR CODE落單,
夠哂方便又環保。

每枱都有獨立醬料,
另提供即棄圍裙,好貼心。

未點餐前店員會送上雪耳糖水
好岩食麻辣火鍋之前暖暖胃。

同事唔食得辣,揀左鴛鴦鍋,
麻辣火鍋拼山珍菌湯。
兩個湯底都好足料,
麻辣湯勁多辣椒,麻香十足,
山珍菌湯好清甜,有唔同種類既菇菌。

欣賞渝味曉宇所有火鍋配料都可以揀半份/一份,
兩個人揀半份就可以試多幾款,正。

曉宇苕粉即紅薯粉,口感爽滑好煙韌。

鮮蝦雲吞大大粒好飽滿,潤滑有彈性。

鮮竹笙清新爽口夠鮮美。

淮山條有兩款,紫淮山特別爽甜口感佳。

西洋菜翠綠爽嫩好清甜。

曉宇嫩牛肉滑嫩多汁好有咬口。

千絲柏葉爽脆可口唔會會韌。

黑豚腩肉油脂分佈均勻,肥美柔嫩。

手打香菜牛肉滑細嫩爽滑仲有淡淡香菜香。

珊瑚蚌、桂花蚌爽口清新,肉質好鮮甜。

稻田毛肚夠新鮮,入口Q彈又脆爽。

重慶耗兒魚肉質較結實,口感鮮嫩細膩。

手打蝦滑新鮮滑嫩夠哂彈牙!

2021-04-19
Type of Meal
Dinner
2021-04-16 212 views
哩間麻辣火鍋暫時係我心目中嘅第1️⃣位麻辣湯好夠濃!又夠香麻!而個大骨滋補湯真係有成大枝骨頭飲落好有老火湯嘅感覺啲火鍋配料質數都好高肉同海鮮都彈牙、鮮甜😋(雖然我坐個位啲燈好暗好黃 影到啲顏色怪怪 但啲配料係正嘅)另外 餐前會上個雪耳糖水 用嚟暖胃而每台都有醬料 感覺衛生.火鍋料:🔸紐西蘭精品羊肉卷($106/一份)羊味好濃!肉質好彈牙好軟👍🏻🔸美國安格斯優質肥牛($119/半份)雪花脂肪分布平均,入口即溶。👍🏻🔸八頭鮮鮑魚($76/半份)好新鮮食落,好有彈性。🔸鮮活海蟶($45/半份)非常鮮甜、好肥美飽滿!👍🏻👍🏻🔸豬肉貢菜滑($42/半份)口感有啲似肉餅,貢菜好爽口,幾特別。🔸手打蝦滑($46/半份)啖啖都有蝦味!好爽彈!好好食!👍🏻👍🏻👍🏻🔸白鱔($46/半份)新鮮!口感爽身、彈牙有咬口,魚味幾出。🔸紐西蘭鴨血($42/半份)好滑!記得早啲加入湯內,等佢吸收湯汁後食更正!👍🏻🔸重慶炸酥肉($32/半份)必點!炸得又酥又脆,放入鍋中淥3秒仲好食!👍🏻👍🏻👍🏻🔸現炸豆皮($32/半份)響鈴d fd,就咁食或打邊爐都好味!🔸藕片($18/半份)好新鮮爽口,放入鍋吸完啲湯,好惹味!👍🏻🔸油條

哩間麻辣火鍋暫時係我心目中嘅第1️⃣位
麻辣湯好夠濃!又夠香麻!
而個大骨滋補湯真係有成大枝骨頭
飲落好有老火湯嘅感覺
火鍋配料質數都好高
肉同海鮮都彈牙、鮮甜😋
另外 餐前會上個雪耳糖水 用嚟暖胃
而每台都有醬料 感覺衛生
火鍋料:
🔸紐西蘭精品羊肉卷($106/一份)
羊味好濃!肉質好彈牙好軟👍🏻
🔸美國安格斯優質肥牛($119/半份)
雪花脂肪分布平均,入口即溶。👍🏻
🔸八頭鮮鮑魚($76/半份)
好新鮮食落,好有彈性。
🔸鮮活海蟶($45/半份)
非常鮮甜、好肥美飽滿!👍🏻👍🏻
🔸豬肉貢菜滑($42/半份)
口感有啲似肉餅,貢菜好爽口,幾特別。
🔸手打蝦滑($46/半份)
啖啖都有蝦味!好爽彈!好好食!👍🏻👍🏻👍🏻
🔸白鱔($46/半份)
新鮮!口感爽身、彈牙有咬口,魚味幾出。
🔸紐西蘭鴨血($42/半份)
好滑!記得早啲加入湯內,等佢吸收湯汁後食更正!👍🏻
🔸重慶炸酥肉($32/半份)
必點!炸得又酥又脆,放入鍋中淥3秒仲好食!👍🏻👍🏻👍🏻
🔸現炸豆皮($32/半份)
響鈴d fd,就咁食或打邊爐都好味!
🔸藕片($18/半份)
好新鮮爽口,放入鍋吸完啲湯,好惹味!👍🏻
🔸油條16/半份)
Ok脆,如果再炸耐少少會仲正。
🔸青島($22/杯)
打邊爐點少得飲啤酒,尤其係食麻辣,會好爽!

2021-04-15 180 views
今晚天氣仲係涼涼地,打個邊爐就最好不過我們點了麻辣鍋底拼山珍菌湯,麻辣湯出名在於湯頭,用了很多大紅袍花椒,多種香料,令麻辣又香又辣得過癮,真係重慶的味道。山珍菌用上了猴頭菇,冬菇,秀珍菇,姬松茸等很清甜又芳香。入去Qr code睇餐牌,見到十大必點,梗係叫部份試下啦美國安格斯優質肥牛真係無錯,好優質,油脂分佈得好均勻,肉質鮮味,重牛味,仲要大大片,配湯真係好正。鴨血鮮嫩,啡色長方形似幼滑朱古力,放入麻辣湯,好索汁,食落去滑口帶點彈性。手打蝦滑很新鮮,面層鋪上蟹子,好鮮味,仲有粒粒蝦肉。稻田毛肚用冰鎮,只要十秒就起得,很爽口,處理得好乾淨。我們都仲叫左其他配料,嫩牛肉好滑,炸豆皮好香脆,苕粉5分鐘食得又彈牙又健康,淮山條仲要有紫淮山,健脾胃。最後點少得一碗透心涼又清甜的冰粉呢,鋪上乾果,果仁,甚有口感。
今晚天氣仲係涼涼地,打個邊爐就最好不過

很清甜又芳香。

入去Qr code睇餐牌,見到十大必點,梗係叫部份試下啦

手打蝦滑很新鮮,面層鋪上蟹子,好鮮味,仲有粒粒蝦肉。

稻田毛肚用冰鎮,只要十秒就起得,很爽口,處理得好乾淨。

1K
2021-04-03 186 views
“九宮格麻辣大紅鍋(普通辣)”($38/每位)“美國安格斯優質肥牛(一份)”($216)“鴨血(半份)”($42)“稻田毛肚(半份)”($62)“黑豚腩肉(半份)”($42)“紐西蘭精品羊肉卷(半份)”($56)“麻辣牛肉(半份)”($42)“油條(半份)”($16)“田園菜籃(半份)”($42)成日睇到渝味曉宇個廣告都覺得好吸引🤣今次趁假期終於book咗位去試😛嚟呢道冇理由唔試佢個九宮格麻辣大紅鍋🌶本身仲好擔心勁辣但原來係有得揀普通辣架😆叫完湯底店員會送上糖水,原來食辣之前食可以保護個胃☺等多一陣個大紅鍋就嚟到😍每一格都塞滿咗辣椒🌶但其實比想像中冇咁辣🤣麻香會重啲好惹味🤤點完湯底就揀配料啦😛呢道有曉宇十大必點😋我就揀咗當中嘅美國安格斯肥牛🐮鴨血🦆稻田毛肚☺肥牛一塊都好夠大🤣肉質幾嫩滑☺鴨血大大舊煙韌有咬口😍稻田毛肚輕輕淥10秒就得☺入口爽口,吸哂啲麻辣湯好正☺其他配料品質都好唔錯雖然話半份但其實都幾夠食😆如果怕太辣嘅可以點多啲麻油一齊食🤣宜家西環店仲做緊promo🤗白羊座(21/3~20/4)嘅朋友喺白羊月嚟食嘢仲可以免費獲得半份紐西蘭精品羊肉卷🐏有2位白羊座就多1份,如此類推快啲約
“九宮格麻辣大紅鍋(普通辣)”($38/每位)
“美國安格斯優質肥牛(一份)”($216)
“鴨血(半份)”($42)
“稻田毛肚(半份)”($62)
“黑豚腩肉(半份)”($42)
“紐西蘭精品羊肉卷(半份)”($56)
“麻辣牛肉(半份)”($42)
“油條(半份)”($16)
“田園菜籃(半份)”($42)

成日睇到渝味曉宇個廣告都覺得好吸引🤣
今次趁假期終於book咗位去試😛
嚟呢道冇理由唔試佢個九宮格麻辣大紅鍋🌶
本身仲好擔心勁辣但原來係有得揀普通辣架😆
叫完湯底店員會送上糖水,原來食辣之前食可以保護個胃☺
等多一陣個大紅鍋就嚟到😍每一格都塞滿咗辣椒🌶
仲可以免費獲得半份紐西蘭精品羊肉卷🐏
有2位白羊座就多1份,如此類推
快啲約埋朋友仔一齊打邊爐挑戰麻辣鍋啦🤣
2021-03-25 273 views
午市$98蚊一人套餐(要加一),份量唔錯,+$20有美國肥牛,本身set有2隻蝦,幾種唔同嘅丸,蟹柳,菜+金菇,菇,同埋幾特別嘅豆腐。仲送一杯野飲。鴛鴦鍋不多收費,正統重慶麻辣,好正!撞正5:00前入座,全場得我地一台,職員都卑我地入,食足個幾鐘。自己加購鴨血,蟶子(6隻$50左右好抵,鮮甜!),同埋甜品。兩個人食左$495。雖然同樣價錢可以去食一餐牛大人/牛氣,但品質黎講都算ok啦。
鴛鴦鍋不多收費,正統重慶麻辣,好正!
午市一人鍋
2021-03-25
$200 (Lunch)
午市一人鍋
2020-11-28 337 views
成日睇地鐵見到渝味曉宇既廣告,覺得好正好吸引,今日終於有時間嚟到一試!!🤩🤩今次去咗佢堅尼地道分店,舖頭無論內外嘅裝修都好有特色,紅紅黑黑,一睇就知係麻辣火鍋嘅味道。店內裝修好用心,充滿中國風,亦都坐得好舒適。舖頭衛生同埋防疫措施做足,有提供口罩袋,十分貼心。仲有印上佢地招牌既小圍裙(一次性),防止衫褲被濺污👍🏻未開始點餐前,待應就送上每人一碗冰糖雪耳紅棗糖水! 好清甜又唔膩,話係為麻辣火鍋打個底先,不怕傷腸胃。唔算好食得辣既我地揀咗鴛鴦湯底(麻辣&豬骨)。佢地個麻辣湯做到香、麻、辣,唔係死辣,平時唔係好食辣嘅我都食得好過癮!呢度食物可以叫半份,今次同朋友二個人來,都可以叫好多款,材料好新鮮,上菜速度亦好快,瞬間就嚟齊晒,方便影相🙊🙊重慶炸酥肉即食小食,點麻辣湯食仲正🤩又熱辣辣又鬆脆,超香口!!紅糖糍粑食啲澱粉質打多個底😛 糯米燒到外脆內軟,配上黑糖,米香一流👍🏻👍🏻手打蝦滑蝦滑分量幾多,囗感彈牙爽滑!鮮甜!本來想叫安格斯肥牛,但見幾貴就索性試下新嘢,點知執到寶!!🙊🙊 叫咗嫩牛肉絕對驚喜,呢款牛口感極之滑,落麻辣鍋灼上辣味簡直頂級!! 好食到忍唔住encore咗🤣🤣💯💯💯必食鴨血出名

重慶炸酥肉

即食小食,點麻辣湯食仲正🤩又熱辣辣又鬆脆,超香口!!

紅糖糍粑

手打蝦滑
蝦滑分量幾多,囗感彈牙爽滑!鮮甜!

💯💯💯必食

鴨血

出名麻辣火鍋必食!足料入味,口感滑嫩,名不虛傳😆😆

鵝腸

鵝腸灼十秒就食得,好爽口😛😛 like!!

稻田毛肚

毛肚本身大片、厚實,灼完口感冇鵝腸咁爽口

重慶耗兒魚

耗兒魚第一次食, 一片片食好方便,魚肉有一種獨特香味,都好喜歡👍🏻👍🏻而且好滑!Like!!!

田園菜籃
一籃多款蔬菜,絕對新鮮!! 食咁多肉清下腸胃都要!

曉宇苕粉

呢個係每次都必點,比一般寬粉粗,好有口感,又飽肚!索晒湯既精華😍

仲有凍豆腐& 雲吞
普通火鍋材料,但兩樣都係一樣高質,用料新鮮👍🏻👍🏻
冷冷雨喎喎,天氣凍凍地,熊貓梗係要去打邊爐啦!熊貓前幾日去西環探朋友,熊貓朋友就建議大家一齊去呢度打邊爐啦。呢度最出名梗係麻辣火鍋,不過係朋友就唔食得太辣嘅,不過原來啲面介紹可以減小辣,所以我哋就帶咗個鴛鴦鍋食啦!不過呢個麻辣湯底真係好正,尤其用嚟淥牛肉,簡直係一流!除咗麻辣湯底之外,其實呢度仲有好多唔同嘅湯底。所以我哋鴛鴦鍋令一款就選咗大骨湯。打邊爐湯底當然最緊要啦,但係嘢食亦都係非常重要。以熊貓覺得呢度嘅嘢食係非常唔錯。頭先就係有安格斯肥牛啦,肥瘦均勻嘅牛肉,配上麻辣嘅湯底,食落去唔使點豉油都咁好食。首先介紹呢度嘅丸類,估唔到呢度嘅雲吞仲正過正宗潮州雲吞麵店嗰啲。大大粒,皮薄餡靚,而且入邊非常足料,鮮蝦大大隻,熊貓必點推介!另一樣非常推薦比大家就係蝦滑!非常足料,爽口彈牙,必點推介!點解咁好食?因為真係手打!呢度好多隻菜都好好食,特別推介娃娃菜。重點推介,梗係呢度嘅海鮮啦!你仲一樣非常非常好食嘅就係桂花蚌😍😍😍又爽又新鮮!另一款必點海鮮就係鮑魚😍30秒鐘已經食得!😍😍大家要留意,食之前最好book定枱,尤其是星期六日會好full

呢度好多隻菜都好好食,特別推介娃娃菜。

另一款必點海鮮就係鮑魚😍30秒鐘已經食得!

• 鴛鴦鍋
  • 鮮蝦雲吞
2020-11-19 259 views
朋友好鐘意食辣,佢就帶我黎食呢間渝味曉宇,一上去到個環境好大好高級既感覺,有去左台灣食無老鍋既feel~落單好方便,係用QR code自己落單,仲有圍巾以防被湯濺到,好細心呀!枱面有火鍋醬料,俾你自製香蒜麻油,可以用黎解辣~湯底費係每位 $38,唔係用一個鍋咁計,2個人黎食好似咁樣計抵d!同埋呢度所有野食都可以叫半份,價錢亦都唔貴,如果少人黎食可以嗌多幾樣,試多D唔同既野!鴛鴦鍋,滋補大骨與重慶麻辣(因為我平時譚仔都係食10小辣,同店員講小辣,佢就幫我安排左bb辣,食開10小辣既我覺得都係有d辣)滋補大骨就好清甜,主要用黎煮蔬菜。-一坐底就送上熱紅棗雪耳糖水,先滋潤一下,打個底先。美國安格斯優質肥牛肥牛油脂分佈平均,厚薄適中,桂花蚌新鮮爽口,上菜時寫明下鍋時間,仲俾埋timer你計時~手打蝦滑彈牙,一口咬下Q彈有嚼勁,特別鐘意放落麻辣湯,又辣又彈牙好正香茜牛肉滑,同樣都係彈牙十足,食落口好似飲茶食既山竹牛肉球。八頭鮑魚,半份一人一隻岩岩好,鮑魚預先去殻𠝹花,灼30秒就食得,有咬口好新鮮。鮮蝦雲吞皮薄饀靚,一定要試!!最後一人食左$400,鐘意食辣不可錯過!
朋友好鐘意食辣,佢就帶我黎食呢間渝味曉宇,

枱面有火鍋醬料,俾你自製香蒜麻油,可以用黎解辣~

滋補大骨就好清甜,主要用黎煮蔬菜。

一坐底就送上熱紅棗雪耳糖水,先滋潤一下,打個底先。

美國安格斯優質肥牛
肥牛油脂分佈平均,厚薄適中,

鮮蝦雲吞皮薄饀靚,一定要試!!
最後一人食左$400,鐘意食辣不可錯過!
2020-11-19 187 views
話說我同肥妹仔一直都好鍾意打邊爐,呢間鋪我地睇過雜誌吹到好行, 非試不可!!於是一早BOOK定枱, 滿心歡喜一試!!當日我地大約11點半去到, 全場無乜人,唔駛點排隊, 但係全場得兩位服務員!!一個仲要掛住點貨, 叫我地用電話落單就OK!!咁我地用電話落單, 問服務員有無乜好介紹,佢就叫我地點二人餐, 佢話所有人都係點呢個餐多!!落左單見到D野黎齊晒就覺得好伏,對於我黎講有好大落差, 覺得佢個價錢唔係太值!!講真, 真係有D失望...因為我地真係因為佢個名氣去幫襯佢...最後可以總結下...服務無, 食物質素差...名過於實, 而且份量每樣都係俾你過下口癮咁,牛肉完全無咩味...就算加埋餸都唔太夠食,不過有樣野好, 打咭呃LIKE影相唔錯囉...
於是一早BOOK定枱, 滿心歡喜一試!!

當日我地大約11點半去到, 全場無乜人,
唔駛點排隊, 但係全場得兩位服務員!!
一個仲要掛住點貨, 叫我地用電話落單就OK!!
咁我地用電話落單, 問服務員有無乜好介紹,
佢就叫我地點二人餐, 佢話所有人都係點呢個餐多!!
落左單見到D野黎齊晒就覺得好伏,
對於我黎講有好大落差, 覺得佢個價錢唔係太值!!
講真, 真係有D失望...
因為我地真係因為佢個名氣去幫襯佢...

最後可以總結下...
服務無, 食物質素差...
名過於實, 而且份量每樣都係俾你過下口癮咁,
牛肉完全無咩味...
就算加埋餸都唔太夠食,
不過有樣野好, 打咭呃LIKE影相唔錯囉...
二人餐
Other Info. : 真係唔好聽服務員講, 叫話好多人食既二人餐, 真心伏!!
2020-11-16
$210 (Lunch)