2023-09-14 312 views
朋友食過呢間燒肉話好高質所以約黎試下 我地叫左黑毛和牛西冷大判燒,拼盤套餐椿,佐賀紫菜飯同kakura冷面,全部都好正👏 大判燒🐂上左菜之後店員問我地洗唔洗幫我地燒我地當然話要 (^▽^) 因為好驚自己手殘燒得唔好😂熟手店員果然燒得好好話5成真係做到5成! 成塊肉都鮮嫩多汁加埋蛋汁食更滑!(*๓´╰╯`๓)♡牛肉的脂肪同瘦肉比例好正果然係招牌菜之一 拼盤套餐"椿"🐂🐔🦐呢個套餐有唔同部位的和牛、雞同蝦成個set可以食到唔同口感同風味的肉肉個人最中意係和牛赤身同特上牛胸腹呢2個部位比較厚身燒完都仲有好多肉汁ヾ(@^▽^@)ノ 加埋3款醬汁食真係好滿足另外黑毛和柳小排同大蝦都好正呢個set岩哂我呢d食肉獸 佐賀紫菜飯🍚🥄呢個飯真係驚豔到我!除左大量紫菜同靚日本米🥚仲有一隻溫泉蛋同XO醬係入面撈埋一齊食勁match下次encore一次要再叫! ╰(*´︶`*)╯Kakura冷面🍜🍜🧊一個好夏日既菜式配料有蛋,泡菜,青瓜同木耳冷面既麵條望落似米粉但原來唔係米粉而係一款勁彈牙有嚼勁既面湯方面,味道酸酸地勁開胃個冷面好岩燒烤途中食因為佢可以係燒到興興地果陣比返d涼爽既感覺,推介! (≧ω≦)/甜品
朋友食過呢間燒肉話好高質
所以約黎試下

大判燒🐂
上左菜之後店員問我地洗唔洗幫我地燒
我地當然話要 (^▽^)
因為好驚自己手殘燒得唔好😂
熟手店員果然燒得好好
話5成真係做到5成!
成塊肉都鮮嫩多汁
加埋蛋汁食更滑!(*๓´╰╯`๓)♡
牛肉的脂肪同瘦肉比例好正
果然係招牌菜之一

拼盤套餐"椿"🐂🐔🦐
呢個套餐有唔同部位的和牛、雞同蝦
成個set可以食到唔同口感同風味的肉肉
個人最中意係和牛赤身同特上牛胸腹
呢2個部位比較厚身
燒完都仲有好多肉汁ヾ(@^▽^@)ノ
加埋3款醬汁食真係好滿足
另外黑毛和柳小排同大蝦都好正
呢個set岩哂我呢d食肉獸

佐賀紫菜飯🍚🥄
呢個飯真係驚豔到我!
除左大量紫菜同靚日本米🥚
仲有一隻溫泉蛋同XO醬係入面
撈埋一齊食勁match
下次encore一次要再叫! ╰(*´︶`*)╯

Kakura冷面🍜🍜🧊
一個好夏日既菜式
配料有蛋,泡菜,青瓜同木耳
冷面既麵條望落似米粉但原來唔係米粉
而係一款勁彈牙有嚼勁既面
湯方面,味道酸酸地勁開胃
個冷面好岩燒烤途中食
因為佢可以係燒到興興地果陣
比返d涼爽既感覺,推介! (≧ω≦)/

食完原來附送甜品

大蝦
佐賀紫菜飯
Kakura冷面
2023-09-13 64 views
Yakinaku Kakura價錢💲: $178/ $248/ $198/ $138/ $72/ $138/ $68好味程度😋: 4.4/5服務🍴: 4/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 4.4/5回頭率😚: 4/5-今日要講的呢間係非常好食的燒肉!係黃埔入邊,地理位置一流。個人覺得價錢上都唔算好貴,起碼比起尖沙咀/中環個D,呢個價錢好合理。食到尾仲有甜品送!店員經過都會留意洗唔洗換網,幾細心😳-✅✅大判燒黑毛和牛西冷。大大塊和牛係冷,職員會過來幫你燒,輕輕反幾下已經可以(揀左偏生的程度)。和牛西冷係咁多款肉油脂感最重的一項,滿滿的牛油充斥住口腔🤩本身片肉已經好滑,再加埋撈勻的生雞蛋+壽喜燒汁,口感更滑溜😏 醬汁口味偏甜,溝雞蛋啱啱好🥚-✅✅黑毛和牛牛柳。牛柳都係好好食,一舊燒,再剪開。肉汁鎖住得好d,比起一片片有啖啖肉的感覺,入口超級幸福😋-✅✅黑毛和牛上嫩肩里肉。每一塊都油脂滿滿,肉同脂肪比例大概真係5:5,入口半融化,建議包生菜食🤓 不過個陣油味+入口唔洗多咬,軟軟的口感,真係好正❤️-✅✅壺漬牛胸腹肉。雖然呢個唔係和牛,但係個壺到夾出來好重份量😎 牛肉醃製過,汁燒的感覺味道特別豐富,
Yakinaku Kakura
好味程度😋: 4.4/5
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 4.4/5
回頭率😚: 4/5

✅✅壺漬牛胸腹肉。雖然呢個唔係和牛,但係個壺到夾出來好重份量😎 牛肉醃製過,汁燒的感覺味道特別豐富,甜甜地有d果香🥳 肉質明顯係肉感重,但因為已經介左啲紋路上去,所以都好容易咬開!

✅✅辣冷麵。燒燒肉加呢個真係好fresh,一定要叫😗 冷麵好似蒟蒻質地煙煙韌韌又彈,入面有青瓜、荀、蘿蔔等。湯汁酸酸甜甜,唔會過酸,成羹飲都唔過鹹😆 最緊要係夠凍!

✅蔥鹽味上牛舌。牛舌爽彈得來帶油脂,質素係幾好☺️ 但個人都係鍾意厚D既,同埋葱味唔濃。

✅宮崎黑毛豚香腸。香腸燒起的確juicy,味道都唔太鹹😝 但價錢上係有小小唔值。
甜品。送的甜品包一粒雲尼拿味的雪米糍+一杯仔杏仁豆腐!雪米糍好normal,但杏仁豆腐超級滑,但杏仁個陣味道幾濃,唔鍾意的朋友要留意啦👀

呢到的肉質素相當唔錯,全部顏色都好新鮮,和牛軟滑,肥膩度都適中。性價比幾高,成餐食得好開心!
之前試過沙田分店,覺得很不錯😋朋友生日,決定帶佢嚟黃埔食生日飯,就食佢最鍾意嘅燒肉🤩🤩前菜決定食啲菜開下胃,所以叫咗凱撒沙律,很不錯,沙律菜非常新鮮,清新爽口!朋友鍾意食海鮮,所以叫咗一個海鮮拼盤,有三個海老,魷魚,同埋帶子。海老大大隻,非常新鮮彈牙,口感同鮮味十足🤤🤤魷魚𠝹曬花,好快就燒好,爽口✨帶子有一個細細錫紙兜裝住去燒,加上牛油,帶子鮮味又香滑,好味👍🏻嚟到燒肉店點可以唔叫燒肉,所以都叫咗好多高質燒肉:特上牛胸復肉,牛板腱肉,黑毛和牛裏腹小排,若鶏雞脛柳🤩🤩非常豐富😙牛的不同部位名有千秋,牛脂比例各有不同,但最重要係牛味出,每一塊肉都係味蕾和口腔的享受,Oishi😌今晚的主角係大判燒!黑毛和牛西冷💕一上枱就俾它的雪花紋理吸引住,好靚仔!因為係薄身,燒的時間不用太長,燒喉要控制得好😌呢個重任我交左俾專業的店員😝店員會根據你要肉的熟度去燒,服務一流🥰黑毛和牛西冷配上日本蛋真係一絶!牛肉香和蛋液混在一起,更香濃滑溜,好味呀🥺朋友話呢個係佢最好嘅生日禮物🤪今咗咁多燒肉,配合埋巨峰提子同埋青森蘋果乳酸梳打,好舒暢😚之後仲有甜品🤭杏仁豆腐同雪糕糯米糍,為今晚燒肉之旅劃上完美句號🥳

海老大大隻,非常新鮮彈牙,口感同鮮味十足🤤🤤
魷魚𠝹曬花,好快就燒好,爽口✨

今晚的主角係大判燒!黑毛和牛西冷💕
店員會根據你要肉的熟度去燒,服務一流🥰
朋友話呢個係佢最好嘅生日禮物🤪

今咗咁多燒肉,配合埋巨峰提子同埋青森蘋果乳酸梳打,好舒暢😚

Celebration
Birthday
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
  • 特上牛腹肉
  • 牛板腱肉
最近去咗黃埔覓食,食咗間好正嘅日式燒肉餐廳——🌟Yakiniku Kakura🌟有幾正?就係可以係到搵返久違了嘅日本燒肉味道,止住日本旅行癮先💕我哋點咗個二人餐勁豐富,仲點咗呢到嘅人氣大判燒!🤩._.🔥|大判燒! 黑毛和牛西冷|🔥(+配佐賀米飯🍚)呢個真係必點,難怪係人氣!一塊嘅黑毛和牛西冷,油脂分布平均,油花滿滿,一路燒視覺效果好震撼🔥店員仲可以幫我哋燒,五成熟熱辣辣放落半熟嘅雞蛋上面,口感勁正!我個人覺得必須要配一碗日本米飯,撈埋啲蛋黃一齊食,試過你就明白有幾正😋·/ Omakase /(沙律&泡菜三點盛)點二人餐跟餐有沙律同泡菜,沙律都hea,裏面仲有啲白飯魚,撒滿乾碎👍🏻泡菜好夠味,好開胃又解牛肉嘅膩·/ 塩味盛 /👅(塩味上牛舌、蔥塩味若鷄、海老)🦐食完呢三樣覺得呢到嘅食材好有誠意,好有日本食材嘅鮮味,個海老有大隻,蝦肉又彈牙新鮮·/ 燒肉汁盛 /🐂(特上牛胸腹肉、黑毛和牛精選2款、牛板腱肉、野菜)🐂一盤有勁多款牛嘅部位,勁滿足,仲要每個部位都係靚,有雪花紋👍🏻·🍲|石燒雞肉泡菜鍋飯 |🍲石鍋飯大大鍋,啲料勁多勁豐富,而且熱辣辣上,日本米口感好正·🤍|海澡湯|🤍湯都好大碗,好
._.
🔥|大判燒! 黑毛和牛西冷|🔥
(+配佐賀米飯🍚)
/ Omakase /
(沙律&泡菜三點盛)
泡菜好夠味,好開胃又解牛肉嘅膩
/ 塩味盛 /
👅(塩味上牛舌、蔥塩味若鷄、海老)🦐
/ 燒肉汁盛 /
🐂(特上牛胸腹肉、黑毛和牛精選2款、牛板腱肉、野菜)🐂
🍲|石燒雞肉泡菜鍋飯 |🍲
石鍋飯大大鍋,啲料勁多勁豐富,而且熱辣辣上,日本米口感好正
🤍|海澡湯|🤍
湯都好大碗,好夠味
🤍|甜品|🤍
跟餐嘅甜品都好有誠意,係杏仁霜味嘅啫喱,仲有雲尼拿味嘅雪糕糯米糍,好滿足!
._.
2023-09-01 50 views
今次去咗一間叫yakiniku kakura嘅燒肉餐廳,整體上感覺好唔錯。我地嗌咗一份黑毛和牛西冷,個肉質鮮嫩多汁,每啖都帶有濃郁嘅牛肉味,真係好好食。另外,我地仲試咗餐牌上一個叫做「樁」嘅套餐,入面有好多精選嘅和牛肉種類,包括赤身、腹柳小排、牛舌同雞腿。每一款都烹調得剛剛好,肉質鮮嫩,入口即化。特別係和牛赤身,質感彈牙,肉汁豐富,真係令人回味無窮。除咗肉類,我地仲點咗一份豆腐前菜同冷麵。豆腐前菜清爽可口,豆腐嫩滑,配搭紫菜,非常開胃。冷麵爽口涼爽,麵條彈牙,配上醬汁更加美味。最後,我地仲享受到一個美味嘅甜品。甜品份量適中,甜而不膩,完美為整餐劃上句號。整體而言,「yakiniku kakura」係一間值得一試嘅燒肉餐廳。佢嘅肉質鮮美,配搭豐富,服務亦好友善。下次再去食飯嘅話,我一定會再去呢度。

最後,我地仲享受到一個美味嘅甜品甜品份量適中,甜而不膩,完美為整餐劃上句號。

• 大判燒黑毛和牛西冷
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
  • 牛舌
2023-08-16 62 views
呢間舖主打日本和牛,雖然我覺得而家日式燒肉都好韓式入去三款醬係枱面,幾香叫左一個大既拼盤,咩都有d牛小扒係最好食,有靚脂肪,入口非常甜叫多一個冷面食,味道唔錯最後仲有一套兩件甜品送,杏仁豆腐好重奶味正!2個人埋單900幾,唔算平,但食物質素好,下次可以再食
呢間舖主打日本和牛,雖然我覺得而家日式燒肉都好韓式

入去三款醬係枱面,幾香

叫左一個大既拼盤,咩都有d
牛小扒係最好食,有靚脂肪,入口非常甜

叫多一個冷面食,味道唔錯

最後仲有一套兩件甜品送,杏仁豆腐好重奶味正!

2個人埋單900幾,唔算平,但食物質素好,下次可以再食
2023-08-11
YAKINIKU KAKURA(黃埔)日式燒肉地點方便,亦提供高質量的烤肉美食和優雅的用餐環境。最近在這度過了一個令人愉快且滿足的用餐體驗。首先,YAKINIKU KAKURA的服務讓我留下了深刻的印象。工作人員熱情友好,因為不用牛肉有不同的燒法,他們十分樂於解答我的問題,並提供了出色的建議。他們對燒肉的知識豐富,對每道菜品的介紹令人印象深刻。菜單上的選擇多樣,有各種不同種類的肉類和配料可供選擇。肉品的質量非常出色,新鮮且軟嫩。我特別喜歡食和牛,因為口感豐富,帶有濃郁的油脂,烤得剛剛好。此外,他們的海鮮選擇也非常豐富,新鮮的蝦和魚肉令人讚嘆。餐廳的氛圍非常舒適,充滿了日本的氛圍。內部裝修簡潔而精緻,桌椅舒適,讓我感覺像是置身於日本的一個角落。燈光柔和,音樂輕柔悠揚,營造出一個放鬆愜意的用餐環境。最後,價格方面,YAKINIKU KAKURA的價格相對較高,但與所提供的品質相符。考慮到肉品的質量和用餐體驗,是十分值得的。總而言之,YAKINIKU KAKURA是一家提供優質燒肉體驗的餐廳。他們的服務一流,食材新鮮,用餐環境舒適。如果你是一個燒肉愛好者,我強烈推薦你來這裡品嚐美味的燒肉。最
最後還有一個甜品,小朋友十分喜歡!
和牛及海鮮
2023-08-06
$400 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 和牛
星期五晚happy hour ~和朋友又到黃埔吃日式燒肉!今次點了:大判燒!黑毛和牛西冷 $178 Encore 之選~每次吃都感覺非常驚艷❤️ 和牛西冷的大理花紋非常吸引~由店員幫忙燒,油脂豐富,所以相對惹火,薄薄的西冷不到一分鐘便再蘸點蛋漿一吃起(*ˉ︶ˉ*)口感非常順滑!肉質鮮嫩(*ˉ︶ˉ*)超!好!吃! 黑毛豚無骨小排 $𝟾𝟾肥瘦相間,脂肪比例相對比較高,同樣惹火~我個人咁喜愛燒得脆一點的口感,配上泡菜和生菜,味道香濃!黑毛和牛致腹牛柳 (120g) $248搬完提醒記得記得記得先燒後剪(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)! 果真,每一口都能夠品嚐到濃郁的肉汁,鮮嫩的肉汁完美被封住! 特上牛胸腹肉 $128塩味牛舌 $88薄切牛舌有濃厚的肉香~快速燒好兩面更顯嫩滑! 宮崎黑毛豚香腸 $68一試難忘(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)香氣十足!燒得外脆內軟,爆汁,性價比之選,值得一試配肉類之選:涼拌豆芽 $38、生菜 🥬 $28爽脆的口感,更添層次!海鮮泡菜湯(2-3人)$128分量十足!燒完肉後,學點熱湯清清味蕾感覺滿足! 整體燒肉質素非常高, 每一款肉都好新鮮, 環境幾舒適, 值得二訪!最後最後,一定一定一定要留肚食甜品
星期五晚happy hour ~和朋友又到黃埔吃日式燒肉!

今次點了:

大判燒!黑毛和牛西冷 $178

黑毛豚無骨小排 $𝟾𝟾

黑毛和牛致腹牛柳 (120g) $248

特上牛胸腹肉 $128
塩味牛舌 $88
薄切牛舌有濃厚的肉香~快速燒好兩面更顯嫩滑!

宮崎黑毛豚香腸 $68

配肉類之選:涼拌豆芽 $38、生菜 🥬 $28
爽脆的口感,更添層次!

海鮮泡菜湯(2-3人)$128
分量十足!燒完肉後,學點熱湯清清味蕾感覺滿足!

最後最後,一定一定一定要留肚食甜品
⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄
2023-08-01 61 views
之前已經食過沙田間分店,間左成年冇黎,今次經過黃埔諗唔到食乜,所以就揀返呢間。餐廳新出左呢份大判燒,係黑毛和牛西冷,重點係得一塊,即係一啖接近$170,價錢高低見仁見智,我同朋友叫左一份,撈埋蛋漿,肉質上乘,油脂滿分,我覺得係佳品。之後我地叫左一份Omakase,每人$398,前菜係一份木魚沙律,由清淡開始,之後就黎左四款和牛。我特別鐘意牛胸腹同牛舌,爽口彈牙,油脂豐富,肉質紋理清晰,是較上乘的牛肉。Omakase Set除左和牛,亦有大蝦及雞肉,蝦膏甚豐富,肉質爽脆,雞肉滑。店員眼利,按時會端上下一道菜式,食完牛肉食呢份韓式炒飯,我特意讓飯燒多一陣,飯焦超好食,牛肉亦香。這不是一碗麵鼓湯,而是清新略帶海鮮鮮味的湯。最後這份甜品極高質,是杏仁布甸及雪米糍,很香濃的杏仁味,我是超愛的。

這不是一碗麵鼓湯,而是清新略帶海鮮鮮味的湯。

2023-07-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
2023-07-31 1750 views
YAKINIKU KAKURA (黃埔天地聚寶坊)黃埔美食攻略2023上個月翻新裝修,今個月重開生日飯就約係度食多謝!呢度係黃埔花園一間人氣燒肉店主打佐賀和牛出名呢度平均消費$400~500一個人建議食套餐最抵食$698就可以食到蝦,雞,和牛,大滿足唔夠仲可以另外單點大判燒都係招牌先黎大判和牛燒,整片和牛薄切先燒熱網,再抹上牛脂唔識控火可叫店員代燒燒5成熟岩岩好,食到和牛既油嫩,質感細滑,口感一流,鮮甜既肉味,回味無窮加埋蛋汁食,更加香滑豐富套餐和牛定SET鹽味厚牛舌,和牛小排,雞腿,雞胸柳,赤身,大蝦,牛胸腹肉698食到八種食材超級滿足,仲有肥牛腸識食唔怕肥就好好食,煎到微焦好正大蝦鮮味鮮甜無比牛赤身有驚喜,少油脂一樣做到好軟滑既肉質,味濃肉鮮牛胸夠肥嫩,口感一流雞肉厚身要燒耐D,但雞肉本身夠甜味,好好食牛舌片更加係一流,脆爽口感回味埋單仲有甜品送,完美消費$1000評分9/10#YAKINIKUKAKURA#YAKINIKU KAKURAYAKINIKU KAKURA紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖Shop G1&G3, G/F, Treasure World (S
YAKINIKU KAKURA (黃埔天地聚寶坊)
黃埔美食攻略2023
上個月翻新裝修,今個月重開
生日飯就約係度食
多謝!

呢度係黃埔花園一間人氣燒肉店
主打佐賀和牛出名
呢度平均消費$400~500一個人
建議食套餐最抵食
$698就可以食到蝦,雞,和牛,大滿足
唔夠仲可以另外單點大判燒都係招牌

先黎大判和牛燒,整片和牛薄切
先燒熱網,再抹上牛脂
唔識控火可叫店員代燒
加埋蛋汁食,更加香滑豐富

套餐和牛定SET
鹽味厚牛舌,和牛小排,雞腿,雞胸柳,赤身,大蝦,牛胸腹肉
698食到八種食材
超級滿足,仲有肥牛腸識食唔怕肥就好好食,煎到微焦好正

大蝦鮮味鮮甜無比
牛赤身有驚喜,少油脂一樣做到好軟滑既肉質,味濃肉鮮
牛胸夠肥嫩,口感一流
雞肉厚身要燒耐D,但雞肉本身夠甜味,好好食
牛舌片更加係一流,脆爽口感回味

埋單仲有甜品送,完美
消費$1000
評分9/10
#YAKINIKUKAKURA
#YAKINIKU KAKURA
YAKINIKU KAKURA
紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖
Shop G1&G3, G/F, Treasure World (Site 11), The Whampoa, Hung Hom
港鐵黃埔站 C2 出口, 步行約3分鐘

#你好香港
#EOSRP #35MM18 #canonphotography #BLOG #blogger #HKBLOG #hkblogger #HKFOOD #HKFOODBLOG
#hkfoodblogger #HKIG #HKIGFOOD #HKIGFOODBLOG #hkigblogger
#foodie #foodiehk #hkfoodie #香港美食 #香港自由行 #香港旅行 #香港探店 #leicaq3
YAKINIKU KAKURA (黃埔天地聚寶坊) (紅磡)大判燒!黑毛和牛西冷 🥩 $178大判燒係呢到必叫嘅招牌菜😆黑毛和牛油脂分布夠多,入口即溶,蛋汁連埋和牛嘅油香令整體味道極佳🥰大家一定要注意火侯,唔好燒燶!黑毛和牛腹柳小排 🐃 $148每塊都好大塊,入口好滿足,比起橫隔膜更加嫩口☺️調味好夠,基本上唔點醬汁都夠味🤤值得一試!黑毛和牛內橫隔膜 🐮 $188橫隔膜好有咬口,而且好淋,肉質特別,類似牛腱肉😆唔錯!塩味上牛舌 👅 $128簡單嘅鹽調味就已經好好食,牛舌爽口彈牙,又夠厚身🤤所以入口口感好正,幾推薦!黑毛豚脛肉 🐖 $88豚肉一啲都唔柴,油脂均勻,入口夠嫩但唔會膩😝仲有黑椒做調味,令豚肉提鮮左唔少🥰佐賀紫菜飯 🍚 $48有成舊日本流心蛋係紫菜底,撈勻一齊食真係無得頂🤤🤤乳酸燒酌梳打 🍹$58乳酸飲品好啱食燒肉飲,因為可以解膩😚味道甜甜酸酸,都幾好飲☺️青森蘋果汁 🧃$38日本青森蘋果汁味道偏甜但蘋果味濃郁😆地址:紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:4/5

大判燒!黑毛和牛西冷 🥩 $178

黑毛和牛腹柳小排 🐃 $148

黑毛和牛內橫隔膜 🐮 $188
橫隔膜好有咬口,而且好淋,肉質特別,類似牛腱肉😆唔錯!

塩味上牛舌 👅 $128

黑毛豚脛肉 🐖 $88

佐賀紫菜飯 🍚 $48
有成舊日本流心蛋係紫菜底,撈勻一齊食真係無得頂🤤🤤

乳酸燒酌梳打 🍹$58

味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5
2023-07-25 55 views
以前黎過呢間燒肉,都真係好食到令我念念不忘,忍唔住又約左朋友黎食多次😂😂上次係食拼盤,今次試下單點,原來差唔多價錢都好夠飽!⭕️大判燒!黑毛和牛西冷上次覺得最好食必encore既大判燒,其實係薄切和牛西冷,呢個會由店員代燒,燒完加上蛋黃漿,口感非常柔軟!!入口即溶既感覺⭕️ 黑毛和牛腹前小排雪花最均勻既一個部位,最鍾意烤到7成熟d油脂溶曬既狀態,入口會非常幸福!⭕️ 黑毛和牛内横膈膜味道比較濃烈而且有口感,感覺同前小排好唔同⭕️ 黑毛和牛腹柳小排相對其他係算比較便宜既一個部位,估唔到質素一樣咁高,好抵食⭕️ 蔥塩味牛舌牛舌厚薄程度啱啱好,屬於薄切中但都會保留到牛舌口感既厚度!加上蔥絲,彈牙濃郁

⭕️大判燒!黑毛和牛西冷

⭕️ 黑毛和牛腹前小排

⭕️ 黑毛和牛内横膈膜
味道比較濃烈而且有口感,感覺同前小排好唔同

⭕️ 黑毛和牛腹柳小排
相對其他係算比較便宜既一個部位,估唔到質素一樣咁高,好抵食

⭕️ 蔥塩味牛舌

2023-07-25 63 views
🔸黑毛和牛大判燒盛盒Lunch set包左沙律、餐湯同小食甜品,A4和牛西冷店員會幫忙燒,燒得出色👍🏻 鹿兒島和牛裏腹小排,鹿兒島和牛背肉,油脂分布好靚,呢個價錢有入口即溶既感覺😍 真心唔錯~ 值得一試!.我地仲追加左一份和牛腹柳小排,油脂感同樣咁重,調味醬汁好好味,配埋飯食一流😍.🔸辣牛肉麵(新品)超有驚喜!原來仲驚新野會唔會伏,蛋舖滿左成個面頭,牛肉有好多塊,仲要係肉質好好既牛,有A3和口質素,麵質煙韌彈牙,CP值爆曬分🤤.🔸甜品有糯米糍同杏仁奶凍,食完燒肉食返d甜野特別好食😆
🔸黑毛和牛大判燒盛盒
🔸辣牛肉麵(新品)
🔸甜品
有糯米糍同杏仁奶凍,食完燒肉食返d甜野特別好食😆
2023-07-22 1293 views
餐廳以型格嘅黑色作為主調, 環境幾大, 座位闊落, 枱與枱之間有舒適距離。𓊈黑毛和牛裏腹牛柳 ✧ 120g $𝟸𝟺𝟾𓊉一整塊和牛裏腹牛柳醃滿黑白胡椒, 本來以為好難處理, 但係原來只要食材靚, 點燒都會好食, 牛柳肉質非常柔軟, 口感結實有質感!𓊈大判燒! 黑毛和牛西冷 $𝟷𝟽𝟾𓊉和牛西冷嘅大理花紋好靚, 店員夾起不停燒, 燒得好專業, 薄切嘅西冷好快就熟透, 蘸點側邊嘅蛋漿一齊食, 口感順滑, 肉質爽嫩, 好好食!𓊈黑毛和牛上嫩肩里肉 $𝟷𝟿𝟾𓊉和牛上嫩肩里肉嘅味道, 口感同質感都非常好, 肩里肉充滿油脂, 燒嘅時候好搶火, 食落牛肉味道濃郁, 肉質好柔軟, 大力推介!𓊈黑毛豚無骨小排 $𝟾𝟾𓊉無骨小排脂肪比例好高, 同樣地好搶火, 燒到閃令令, 味道香濃! 𓊈黑毛豚脛肉 $𝟾𝟾𓊉豚脛肉肉質好結實, 食落爽口有嚼勁!𓊈塩味上牛舌 $𝟷𝟸𝟾𓊉牛舌雖然薄切但有質感, 有濃厚牛肉香氣, 肉質嫩滑。𓊈凍神戶茶房綠茶 $𝟸𝟻𓊉店內有紅茶提供, 但個人比較鍾情綠茶所以叫咗一支飲, 味道清淡解膩。𓊈佐賀米飯 $𝟹𝟶𓊉米飯配燒肉真係好夾, 可以解一解肉嘅油膩感。𓇊 整體燒肉質素非常高, 每一款肉都好

𓊈黑毛和牛裏腹牛柳 ✧ 120g $𝟸𝟺𝟾𓊉

𓊈大判燒! 黑毛和牛西冷 $𝟷𝟽𝟾𓊉

𓊈黑毛和牛上嫩肩里肉 $𝟷𝟿𝟾𓊉

𓊈黑毛豚無骨小排 $𝟾𝟾𓊉

𓊈黑毛豚脛肉 $𝟾𝟾𓊉
豚脛肉肉質好結實, 食落爽口有嚼勁!

𓊈塩味上牛舌 $𝟷𝟸𝟾𓊉
牛舌雖然薄切但有質感, 有濃厚牛肉香氣, 肉質嫩滑。

𓊈凍神戶茶房綠茶 $𝟸𝟻𓊉

𓊈佐賀米飯 $𝟹𝟶𓊉
米飯配燒肉真係好夾, 可以解一解肉嘅油膩感。

𓇊 整體燒肉質素非常高, 每一款肉都好新鮮, 環境幾舒適, 值得二訪!
$500 (Dinner)
為食妺👧🏻鍾意一間餐廳 可以回訪好多次😎 數數手指👉🏿👈🏻 七訪呢間黎自九州佐賀的燒肉店<Yakiniku Kakura>🔥午餐定食有二十款 套餐包埋沙律 🥗餐湯🥣小食🫘甜品🍮🫧黑毛和牛大判燒盛合🫧黑毛和牛西冷係店舖名物✨店員幫忙燒兩燒 🔥西冷油花淋漓盡致 蘸上蛋汁令人食指大動🤤另外兩款牛肉亦飽滿肉汁😋 想豐富啲追加左牛舌+$48 牛舌薄身輕燒幾秒食得 牛魔王表示滿意🥰🫧海鮮盛合🫧海鮮有齊大蝦🦐 帆立貝 魷魚🦑 最愛牛油帆立貝 烹調時間恰當 口感鮮甜軟嫩 大愛♥️綠茶 +$8甜品絕不欺場 有糯米糍和杏仁豆腐 杏仁豆腐滑嘟嘟 好好味😛

午餐定食有二十款 套餐包埋沙律 🥗餐湯🥣小食🫘甜品🍮

🫧黑毛和牛大判燒盛合🫧