2023-12-13
一直係澳洲心心念念嘅日本和牛😭番到香港,即刻又去yakiniku kakura 食!佢嘅和牛西冷冇得輸!我地叫左個omakase $398 per head 嘅套餐,另外再加個招牌大判燒-和牛西冷!上次嚟食係叫《雅》個個套餐。兩個人食到最後會覺得有啲太多牛。所以今次叫個omakase就會咩都有啲。除咗和牛,仲有日本雞肉同蝦蝦,泡菜,沙律,拌飯,海藻湯同甜品。見佢仲新岀左個叫《海》嘅套餐,有埋鰻魚。如果唔係早幾日食完燒鰻魚,都會想試下。職員會幫手燒個大判燒。燒之前會問你想要幾成熟,之後就會喺你面前表演燒牛肉😂睇佢燒到噴哂火咁,未食已經大飽眼福。燒完職員會擺落隻半熟蛋到,加埋一齊食會好淋滑,唔使點咬已經吞左落肚。另外套餐嘅和牛一如既往地出色。套餐有上牛舌(真心係好食過牛舌,愈上嘅位置係越肥同香),胸腹肉,板腱牛排,牛腹柳小排同腹小排!個雞都出乎意料地好食,同係日本當地買嘅雞有得揮,唔鞋,肉甜!