Restaurant: YAKINIKU LIKE (Shuk Tak Centre)
Info:

2024-10-01 248 views
我一家去食飯,我小朋友坐入面,送餐姐姐一手將個盆有飯有湯有肉有前菜,放去入面給我小朋友,之後成碗熱湯倒落我小朋友個邊,我當然好擔心會盪親,個服務姐姐沒有一個道歉,只係講左無事無事,之後我就好嬲,點解可以咁唔小心,你可以行入去放好,而唔係一手伸入去放,唔夠力就唔好勉強,有冇顧及客人安全,好彩小朋友避得切,如果再細個d嘅小朋友唔識避,後果可以好嚴重,之後我好嬲咁鬧佢地唔小心,先再有人過嚟道歉,真係好有問題好過份!希望貴公司注意食客安全,畢竟好多小朋友客人!
2024-08-15 794 views
 - 燒肉Like!Yakiniku Like平時食日燒動輒位位500元,如果食靚少少和牛,上到成千一個都唔出奇。今日去到呢一間由日本傳奇老闆西山知義開啟嘅平價一人燒肉,完全令平時社恐都可以試到燒肉嘅滋味。唔講唔知道,西山其實仲係牛角嘅創辦人,餐飲帝國樣樣都有質素保證,今次都唔例外。今日點嘅係超過分,300g 五花肉Set 有埋紫菜鰹魚飯,餐湯呢個量既肉,埋單唔洗$150,極度離譜亦都極度抵食!!既然佢都係牛角同一個集團可以想像其實就算係平價肉,都唔會差到去邊非常推薦大家諗唔到食咩嘅時候過嚟拆返餐🤗🤗🤗🤗

- 燒肉Like!Yakiniku Like

今日點嘅係超過分,300g 五花肉Set

有埋紫菜鰹魚飯,餐湯

呢個量既肉,埋單唔洗$150,極度離譜亦都極度抵食!!

既然佢都係牛角同一個集團
可以想像其實就算係平價肉,都唔會差到去邊

非常推薦大家諗唔到食咩嘅時候過嚟拆返餐🤗🤗🤗🤗
今次嚟試一人燒肉,係指一人一爐,套餐全日供應,我哋因為鍾意食肉多過飯,所以叫咗一個餐再散叫三款肉,散叫肉有成300g,比餐多一倍份量架,而價錢都係差唔多。🥢LIKE套餐 $118 ⭐️⭐️⭐️有牛舌、牛五花、橫隔膜肉三款肉,三款肉都一般啦,將價就貨係差唔多,另外飯可以揀多份量都唔駛加價,咁我哋想食芝士咖喱飯,所以加咗$12,係即食咖喱包味道。另外散叫咗三款肉,我覺得三款都好味,特別係壽喜燒牛五花,醃得入味肉又唔太肥。🥢壽喜燒牛五花 $40 ⭐️⭐️⭐️⭐️🥢豬五花腩肉 $30 ⭐️⭐️⭐️⭐️🥢豬頸肉 $48 ⭐️⭐️⭐️⭐️二人共消費:$248

🥢LIKE套餐 $118 ⭐️⭐️⭐️

🥢壽喜燒牛五花 $40 ⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢豬五花腩肉 $30 ⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢豬頸肉 $48 ⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$248
2024-07-20
$124 (Tea)
2024-07-13 875 views
我今日去食燒肉,用信用卡落完單,留左email先,click埋email收單據,送出左張單先發現留錯左email address 。所以即時問男店員email會唔會有信用卡資料,佢答我唔到話搵經理幫我。跟住餐到我都未收到回覆,於是再問嗰位男店員,佢話搵經理過嚟同我講。如是者我餐都食完,個經理完全冇出現過,我再問過另一位阿姐,阿姐話經理唔知行左去邊。於是我就坐低响度等左大概10分鐘,個男店員想收餐趕我哋走嗰陣,就‘好似’醒起我仲係度等緊佢個經理,經理ka Ling於是行埋嚟問我咪事,我就再重覆同佢講我嘅問題,佢就話幫我去問下先!我其實由點餐嗰刻到食完,佢哋都冇人跟進過。再等5分鐘左右,經理問左分區經理先回覆到我嘅提問!
2024-07-09 560 views
五個人中午來食燒肉,只見最大只有四人枱,我哋唔介意逼吓。各人按食量口味點咗自己份套餐,有獨孤一味牛五花嘅,有樣樣都想試嘅多種拼盤,包括經典牛板犍、牛脷同新款墨魚片。今日冇人想食辣就點晒配菜係沙律(而唔係韓國泡菜),加埋煙韌珍珠米飯(個別有跟溫泉蛋)、和風湯。就算同樣係牛五花,呢碟偏瘦,嗰碟白雪雪肥到不得了;一邊靜靜哋噉燒,一邊燃起熊熊火焰超有氣氛。墨魚燒完食落爽脆可口,配埋沙爹醬都幾夾。有人覺得唔夠喉,要零舍加多一碗白飯同另上一隻溫泉蛋!鍾意呢度有好多種唔同嘅醬料去配燒肉,款款都唔錯。但係櫃桶就搵唔到必用嘅濕紙巾。入座之前講明淨係食得一個鐘,不過入座之後因為唔算太多人都冇人再提過。服務算係週圍都差唔多嘅Hong Kong style,多少有啲chur。能夠快快脆脆,燒肉食到飽,跟埋飯菜湯好均衡,而且樣樣都幾好味(幾時嚟都係呢個水準),形式上一個人嚟食都唔覺得悶,人均消費百零蚊......贏得唔少回頭客。
五個人中午來食燒肉,只見最大只有四人枱,我哋唔介意逼吓。

2024-07-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
  • Premium Karubi & Misuji Set 200g1$168.0 Mini Salad1$0.0 Minced Beef Rice 200g + Half-boiled Egg
  • Cuttlefish & Karubi & Misuji Set 150g
聽講我最鍾意嘅一人燒肉餐廳《燒肉LIKE》推出全新「墨魚&牛五花&牛板腱配剩沙醬」 套餐,我即刻去試吓😍😍墨魚片以「燒肉 LIKE」秘製醬料醃製,灑上紫菜碎,好鮮甜!肉質清爽,厚切得嚟唔會好難咬,反而係好meaty🥳沾上咖哩同椰奶煮成嘅喇沙醬,配搭新鮮💖嚟到緊係要食牛五花同牛板腱,軟嫩多汁,一樣出色🫶有牛當然叫埋其他肉類,豬軟骨好juicy好香脆,油脂感令人勁滿足。燒嘅時候香氣滿溢,食完一嚿又想食多嚿,停唔到。叫咗一個LIKE 芝士咖喱飯,好有日式風味。另一個飯升級咗做必點嘅紫菜飯,蛋黃撈飯超滋味,食牛必叫!前菜、湯份量足料,性價比超高嘅選擇🎉

一間上環店喺信德中心,一個旅客一落船地方竟然有咁樣服務質素!唔講個舊肉瘀瘀黑黑都視覺很差仲要食落去有臭味。我地同個阿姐講,佢一句:[我賣左成日都無問題喎。]跟住就走開! 其實咩態度呢?香港有你呢d服務態度唔怪得話死寂囉!咁大間集團無Training?咁簡單的事都唔識處理?你地集團嘅快餐店職員應該都識即時處理及反應喇!你地燒肉Like 仲要高級少少過佢地!不如呢個阿姐去返集團快餐店重新再學下待客之道喇! 唔該信德分店高層及分店經理認真調校返呢個阿姐喇!最後比我同佢講你咁樣服務態度都得,而家個客同你講話臭。你理都唔理????好有問題的一個阿姐,應該係半高級又未係好高級的一個阿姐。無睇名,但分店搵我認人一定認得!
唔講個舊肉瘀瘀黑黑都視覺很差仲要食落去有臭味。
我地同個阿姐講,
佢一句:[我賣左成日都無問題喎。]
跟住就走開! 其實咩態度呢?
香港有你呢d服務態度唔怪得話死寂囉!
咁大間集團無Training?
你地燒肉Like 仲要高級少少過佢地!
不如呢個阿姐去返集團快餐店重新再學下待客之道喇!
唔該信德分店高層及分店經理認真調校返呢個阿姐喇!

2024-06-09 296 views
下班後想吃燒肉,又只有一個人,就去了適合單人食用既燒肉like。去的時間尚早,不用等位就直接入座。店內的抽風系統做得不錯,沒有一般燒肉店的油煙味,環境乾淨整潔,不會感到油膩。我坐下後點了牛五花300克套餐(包括白飯300克和迷你沙拉)。這個份量讓我感到很滿足。至於肉質,牛五花的肥瘦比例恰到好處,燒烤後再搭配不同的醬汁,鮮味十足,真是一絕。

牛五花300g
2024-05-31
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
牛五花300g
  • 牛五花
2024-06-06 327 views
今日中午我哋去咗上環嘅信德食飯。呢度嘅套餐價錢都幾扺食,大概係$80-$150之間。我哋點咗牛五花套餐,除咗有白飯同湯水之外,仲有沙律,我仲加錢upgrade 埋個飯真係好好玩啊!燒肉咁樣自己控制程度,做出一啲個人味道嚟。加上有湯水同沙律配搭,感覺幾健康均衡。套餐性價比都算高,味道都幾唔錯,整體用餐體驗幾滿意。

燒肉Like呢間,啱啱開到來香港已經有食,因為如果約唔到人,又想食燒肉,佢係獨食嘅最佳選擇,呢間過江龍,真係好好。佢有6款燒肉醬揀,日韓風味都有得揀,咁應該點樣揀自己鍾意嘅味道呢?我自己就攞支匙羹,逐支醬料吱1滴落去,試到自己鍾意嘅味道。最終都係蒜蓉醬油/辣味噌醬,最啱我口味。今次揀咗牛五花200g套餐,再追加1份雞腿肉100g。牛肉份量超足,以致我覺得100g雞肉好似好少咁。牛五花牛味可以,肥瘦雙間,所以肉質都軟得來有咬口,加埋醬真係好好味。最後追加咗嘅雞腿肉,就有雞皮嘅,烤完都唔會乾爭爭,幾香。呢間對比其他單人燒肉算幾好食,昭重要醬汁好多選擇。

呢間對比其他單人燒肉算幾好食,昭重要醬汁好多選擇。

單人位
醬料架
沙律/海帶湯
牛五花套餐200g
牛五花200g
雞腿肉100g
醬料
牛五花200g套餐
雞腿肉100g (追加)
$113 (Dinner)
醬料架
沙律/海帶湯
牛五花套餐200g
牛五花200g
雞腿肉100g
醬料
牛五花200g套餐
雞腿肉100g (追加)
2024-02-28 532 views
每次去附近釣魚,搵晚飯食時都會經過呢一間餐廳,而每次都因為時間不足而匆匆走過,到之後有時間但間餐廳已經last order🙈今次終於提早咗出門口特登去試一試🤭like套餐 150g $108本來我就唔係咁鍾意食牛舌,但係想食橫膈膜肉又冇乜套餐可以選擇之下,唯有試一試🙈之前因為未食過,所以都唔敢嗌250g,食完之後就後悔早知嗌大份啲😂😂幸好橫膈膜肉真係超晒班完全冇令我失望🤩🤩充滿肉香帶有少許油香,橫膈膜仲完全唔韌得來又有咬口🤤而家諗返起都流晒口水至於牛舌薄切都係基本發揮,牛五花喺橫膈膜肉相比之下,就算幾出色都係稍微失色🤣套餐已包一碗白飯、湯同泡菜或沙律,我就好似加咗錢要木魚絲加生雞蛋餐廳資料:燒肉LIKE (信德中心) (上環)上環干諾道中168-200號信德中心2樓270-273號舖

like套餐 150g $108

餐廳資料:燒肉LIKE (信德中心) (上環)
上環干諾道中168-200號信德中心2樓270-273號舖
2024-02-23 1588 views
*✲゚*。🎌抵食 A5 近江牛套餐🐮燒肉LIKE有好多間分店 我都係第一次食🤣店內冇油煙味👍🏻平均一個set都係$100-150左右 唔洗加一幾抵食🙆🏻‍♀️最近推出咗期間限定嘅近江牛套餐&單品最平$68起就歎到高達A5級嘅和牛😍我試咗近江牛套餐總共有100g近江牛肩肉、赤身、胸腹同美國牛五花 🫶🏻呢個價錢可以食到佢哋專誠由日本入口、極稀有嘅近江牛 CP值高所有套餐包咗白飯、和風湯、沙律/泡菜近江牛油花分佈均勻😍食落口真係正 啲肉質柔軟 🤤另外我仲加配咗最新期間限定、色彩繽紛嘅韓式拌飯🌈配料有胡麻菠菜、泡菜、 木魚絲 、紫菜碎同生蛋黃加埋韓式辣醬 非常惹味😋和牛LIKE套餐份量多啲男仔都夠飽😆有150g牛肉 (牛板腱、牛舌&和牛肩胛肉)-✨ 近江牛套餐 ($128)✨ 韓式拌飯 (+$28)-📍 燒肉LIKE @yakinikulikehk▫️新界天水圍天恩路 12-18 號嘉湖二期地下 G22-25 號舖▫️旺角太子道西 193 號新世紀廣場 L3 層 301-302 號舖 A 部分▫️北角渣華道 123 號北角匯 2 期 2 樓 216-217 號舖▫️尖沙咀新港中心二樓 210 號舖▫️灣仔
*✲゚*。🎌
抵食 A5 近江牛套餐🐮

燒肉LIKE有好多間分店 我都係第一次食🤣
店內冇油煙味👍🏻
最近推出咗期間限定嘅近江牛套餐&單品
最平$68起就歎到高達A5級嘅和牛😍

我試咗近江牛套餐
總共有100g近江牛肩肉、赤身、胸腹同美國牛五花 🫶🏻
所有套餐包咗白飯、和風湯、沙律/泡菜
近江牛油花分佈均勻😍
食落口真係正 啲肉質柔軟 🤤

另外我仲加配咗最新期間限定、色彩繽紛嘅韓式拌飯🌈
配料有胡麻菠菜、泡菜、 木魚絲 、紫菜碎同生蛋黃
加埋韓式辣醬 非常惹味😋

和牛LIKE套餐份量多啲男仔都夠飽😆
有150g牛肉 (牛板腱、牛舌&和牛肩胛肉)
✨ 近江牛套餐 ($128)
✨ 韓式拌飯 (+$28)
📍 燒肉LIKE @yakinikulikehk

▫️尖沙咀新港中心二樓 210 號舖
▫️灣仔皇后大道東 183 號合和中心 3 樓 322-323 號舖
▫️新界沙田港鐵大圍站圍方 4 樓 426A 號舖
▫️黃大仙正德街 103 號黃大仙中心南館地下 G4B 號舖
▫️大埔新達廣場一樓 A019-A020 號舖
▫️西九龍海庭道 18 號奧海城 2 期 1 樓 106 舖
▫️沙田安群街 1 號,京瑞廣場 2 期地下 G07 號舖
▫️荃灣惠荃道 22-66 號綠楊坊 2 樓 S10-12 號舖
▫️新墟屯門鄉事會路 83 號 V city 1 樓 L1-9 舖
▫️銅鑼灣羅素街 8 號二樓 B 舖
▫️九龍灣德福廣場一期 G101B 號舖
▫️上水新都廣場 2 樓 232-234 號鋪
▫️上環信德中心 2 樓 270 - 275 號舖
▫️旺角登打士街 56 號家樂坊地庫 B02 號舖
▫️沙田新城市廣場一期四樓 408 號舖
▫️葵芳新都會廣場L1層112號舖
呢間其實都一直有食開嘅!最鍾意就係唔想煩唔洗煮小朋友又開心可以自己玩下燒肉!而且性價比真係比較高,我地都算係常客!每次黎到,我哋都係必點幾款套餐。因為小朋友又唔想太油膩,我哋係選擇套餐時都會揀有牛小排!而燒肉Like嘅牛肉真心有保證,所以先會食完再食!🌟壽喜燒牛五花+牛小排套餐🌟我哋每次都係order呢款,貪佢大大份有200g肉,仲要可以order大大碗飯(300g),小朋友一向都好愛食白飯🤣🤣🤣完全可以滿足曬佢哋嘅要求!而揀選配菜,我哋一直都係比較重口味💕💕所以都會揀泡菜!呢個餐仲會配一隻溫泉蛋/生食,真係好豐富!呢排新年,店舖有做緊配韓式拌飯,都只係加+$28,感覺似新年要「撈起」嘅!到燒肉,每次都覺得黎到嘅肉係靚肉,油脂分布合適!由其係牛小排,必order嘅肉類!但小朋友就不太喜歡佢哋嘅醬汁,所以每次都要走汁!但大人可以點?唔洗太擔心,因為本身每張枱都會有齊曬調味料係度,鍾意食咩味都得啦!新年嘅韓式拌飯,店員建議落韓式BBQ醬撈埋一齊,加埋啲靚肉,真係唔相信咁嘅價錢可以食到咁高質素嘅肉喔!呢間店唯一一樣唔好處就係得一小時用膳,不過我哋都已經習慣了,開頭幾次食,真係有啲急,而家食開

🌟壽喜燒牛五花+牛小排套餐🌟
牛五花+牛小排套餐

醬汁自助

壽喜燒牛小排&牛五花套餐200g

呢間店唯一一樣唔好處就係得一小時用膳,不過我哋都已經習慣了,開頭幾次食,真係有啲急,而家食開咗,食完都唔洗1個鐘🤣🤣🤣服務黎講,因為由落單到燒肉都係自己一手包辦,但店員其實都好好架,個網有啲黑黑地都主動問下要唔要換!

食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 :⭐️⭐️⭐️⭐️
價格 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
牛五花+牛小排套餐
醬汁自助
壽喜燒牛小排&牛五花套餐200g
  • 牛小排&牛五花套餐
2024-02-12 412 views
又去食烤肉🍖🥩😀✌️我記得細個嘅時候,差不多日日去食BBQ🤣🤣呢個就係點解我成日去食烤肉嘅原因,因為鍾意食,點解?無得解🤣🤣🤣😂😂😂尤其是這裏的醬汁真係好惹味😋———————-我哋兩條友真係好大食,每次都叫好多嘢食,每款套餐已經配上沙律🥗或泡菜和白飯,兩條友簡直就係食肉獸🤣🤣牛五花套餐:喜歡吃牛人仕必吃的套餐,抵食又好食———————-三部合奏:(豬腩肉、豬頸肉、雞肉)三款肉,好抵食⋯⋯食肉默🤣🤣加配豬五花:加配韓式拌飯:韓式拌飯真係好好食😋一向小吃飯的我,吃一次就愛上😍—————————牛五花➕豬腩肉套餐:吃牛🐮又吃豬🐷—————————單點近江牛:油脂分泌有肉汁,又鮮嫩又軟熟——————-又去食烤肉🍖⋯⋯其實開心簡單就在你身邊❤️😋食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶—————
又去食烤肉🍖🥩😀✌️
我記得細個嘅時候,差不多日日去食BBQ🤣🤣
尤其是這裏的醬汁真係好惹味😋

———————-
牛五花套餐:
喜歡吃牛人仕必吃的套餐,抵食又好食
———————-
三部合奏:(豬腩肉、豬頸肉、雞肉)
三款肉,好抵食⋯⋯食肉默🤣🤣
加配豬五花:
加配韓式拌飯:
韓式拌飯真係好好食😋一向小吃飯的我,吃一次就愛上😍

—————————
牛五花➕豬腩肉套餐:
吃牛🐮又吃豬🐷

—————————
單點
近江牛:
油脂分泌有肉汁,又鮮嫩又軟熟

——————-
又去食烤肉🍖⋯⋯
其實開心簡單就在你身邊❤️😋
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
—————

哇喂!去咗間燒肉店試親佢哋嘅招牌菜,真係一啖一啖嘅滿足喎👍。首先嗌咗牛小排套餐嚟,肉質嫩滑得滯,肥瘦之間嘅平衡拿捏得好精準,嚟啲米食一流,味道重又唔覺膩。其次啲牛板腱,呢個就冇咁出色,不過個燒法照樣令人捧場,搭配餐廳嘅自家調製醬汁,每一口都令人想再嚟一塊🔥。同場加映嘅豬五花,啖啖肉嘅香濃夠晒韌性,嗌嚟試下,兜唔住口,真係頂級享受。而家講講橫隔膜肉,真係必試推介,肉厚又多汁,喺炭火嗌嘅香味中,嗰份霸氣外露嘅口感真係難以忘懷。總括嚟講,呢次嘅食評經歷,真係滿足到我呢個肉食控嘅胃🤤。而且店家嘅服務態度好好,環境潔淨而舒適,讓人即使獨自一人,都能在燒肉的樂趣中找到屬於自己的一席之地呢。