2018-09-01 3406 views
難得平日放假,就帶埋媽媽同囡囡到場一試,yamm環境寬敞,款式比鄰近的酒店自助午餐為多,尤其是刺身和壽司。適逢平日,入座率約八成,出去拎食物一點都沒有擠迫感,但由於肚子空間有限,當食完冷盤同刺身後,真的有點吃不下其他美食。當接近尾聲時,才留意到有壽喜燒,問過侍應不是經常有,但為時已晚媽媽對呢餐都十分滿意,唯獨是天婦羅粉漿太厚,款式沒有驚喜,牛扒肉質偏硬同鞋口。另外,蝦餃皮亦好厚,
難得平日放假,就帶埋媽媽同囡囡到場一試,yamm環境寬敞,款式比鄰近的酒店自助午餐為多,尤其是刺身壽司

2018-05-10
$200 (Lunch)
  • 刺身
  • Lunch Buffet
2018-09-01 2579 views
有朋友話某某信用卡有優惠食尖沙咀五星級酒店午市自助餐,買一送一,即半價,預約左半個多月終於有得去食,環境舒適,雖然種類不算多,但食物質素高,值得再去。餐廳入口在酒店大堂右邊,旁邊仲有間叫COCO嘅酒店Cafe餅店。冷盤有龍蝦鉗、蝦、青口和蜆,美味可口!新鮮魚生有三文魚、吞拿魚、鯛魚和帶子,配鮮磨Wasabi,一流!沙律菜非常新鮮爽脆。手撕豬肉迷你漢堡好食到停唔到口😋仲有即做關西大阪燒 😋燒牛排十分美味。壽喜燒湯汁味濃可口。Movenpick 呍呢拿雪糕配斑蘭窩夫非常美味,見到都已經口水流!😋最後嘆杯Peppermint熱茶,飽腹、身心滿足極了。

冷盤有龍蝦鉗、蝦、青口和蜆,美味可口!

沙律菜非常新鮮爽脆。

手撕豬肉迷你漢堡好食到停唔到口😋

仲有即做關西大阪燒 😋

燒牛排十分美味。

壽喜燒湯汁味濃可口。

最後嘆杯Peppermint熱茶,飽腹、身心滿足極了。
2018-08-05 5701 views
比起JW Marriot, Peninsula 同InterContinental ,我更推介Mira 既buffet。因為多野食得黎野食比較精緻。Sunday Brunch Buffet ($438); Sat Lunch Buffet ($368); Mon-Fri Lunch Buffet($308)海鮮有即開生蠔、龍蝦、蝦、螺⋯;魚生有超肥美既三文魚腩、呑拿魚、帶子⋯;多款精緻壽司,唔似平時酒店buffet咁得大路既青瓜、蟹柳、加州卷同三文魚壽司;熱食有鵝肝、西冷牛扒、Mini 鵝肝手撕豬肉Burger、即燒串燒、即炸天婦羅、即溶芝士巨輪、中西印度熱盤、燒味(一定要食叉燒)、湯麵、壽喜燒⋯;甜品有movenpick雪糕、即製斑斕Waffle、海量蛋糕、一座macaroon 山、朱古力噴泉⋯。仲有仲有,香檳、Peach Greentea 、Punch任飲。推介👍🏼:生蠔、三文魚腩、壽司、牛扒、燒雞翼串、炸紫薯、叉燒、雪呢拿Cheesecake、抹茶mousse cake、movenpick、Yamm Punch可以唔試🙅🏻‍♀️: 黑松露炒蛋、斑斕Waffle 、Tiramisu、

可以唔試🙅🏻‍♀️: 黑松露炒蛋、斑斕Waffle 、Tiramisu、印度燒羊架、Peach greentea
2018-07-31 2776 views
在美麗華酒店Yamm的一晚, 明顯地我就是海鮮腔和甜品腔,Yamm 在食物質素方面一向都不會令我失望! 招牌的波士頓龍蝦,鱈場蟹腳,即開生蠔就一定冇得輸。七月和八月的晚市buffet以鵝肝和鮑魚為主題,正好讓我寵幸一下我的腸胃。 鮑魚配紅椰菜橘子沙律 這個配搭有點奇怪,鮑魚亦都有點細粒。 此外還有清酒冰鎮鮑魚,陳皮薑絲蒸鮑魚,鮑魚海鮮拉麵,鮑魚鐵板燒,香煎鮑魚香芒加州卷 等,如果你愛食鮑魚的話就一定要來試試。 除了主題菜式外各式甜品亦都做得非常之好,啱曬我呢一個甜品控!
鮑魚配紅椰菜橘子沙律
2018-07-31 1658 views
今次驚喜是‘‘鮑魚‘‘主題自助餐, 唔係要你好刀叉去切鮑魚,而係鮑魚都可以整出好多款食菜式,有西式鮑魚沙律, 和風鮑魚前菜,燒鮑魚,鮑魚海鮮炒飯,陳皮蒸鮑魚.....喂呀! 我真係記唔哂。點解可以有鮑魚嘅配搭! (我只影得2張相,因為手機無電)因為約左一班‘‘always late‘‘ 和‘‘唔願放工‘‘的朋友,只可以食自助餐來平衡自己對他們的‘‘忍耐力‘‘。Yamm壽司和甜品杯每次絕對有信心保證,唔洗特別提。龍蝦海鮮冷盤,從來不會失望,真係食唔切。鹹蛋蟹粥 oh my god ! 我今次又食左2大碗,好鮮甜。空間感真係好舒服,樓底夠高。可惜,真有點暗,散光既我勉強看得不太清楚。如果整個座位區域可以燈光亮點比較好。太暗環境,有點食飽就眼瞓....,..

因為約左一班‘‘always late‘‘ 和‘‘唔願放工‘‘的朋友,只可以食自助餐來平衡自己對他們的‘‘忍耐力‘‘。Yamm壽司甜品杯每次絕對有信心保證,唔洗特別提。龍蝦海鮮冷盤,從來不會失望,真係食唔切。

2018-07-25
2018-07-26 12483 views
星期一放工約左男朋友食buffet, 揀左一輪終於揀到位於Mira 既Yamm, 今次係第一次食,之前聽人講話質素OK既都。Book 左19:15, 尼到時幾乎坐滿晒,平日都好爆喎。座位方面我地坐左近oyster bar 既梳化位,同隔離枱既位都好鬆動,坐得幾舒服,另外一邊人比較多,所以會嘈D。沙律吧都有幾款沙律比你揀,但我都係揀返Caesar Salad, 沙律醬都有8款,自己可以加返bacon, cheese, croutons.湯方面,一款中一款西,我呢個係西湯既椰菜花忌廉湯,同普遍忌廉湯分別不大。男朋友拎左海鮮吧既龍蝦,肉質都幾好,膏都有既。生蠔偏細隻既,味道都麻麻地。Assorted Cheese 有5款左右,可以選擇夾餅食。Mini Baguette 較硬身,不過細細舊都OK唔太飽。赤蝦刺身肉質新鮮爽口,推介!印度雞肉咖哩角,外皮好好食,但雞肉同青豆餡有少少乾。煙肉魚肉卷,個配搭幾新穎,魚肉都幾滑冇骨既。任飲有士多啤梨伯爵茶同Mira Punch,另外每人包一杯咖啡或茶。刺身雖然係即切, 但只一般貨色。燒腩仔可能凍左,皮已經唔脆。牛肉唔錯,調味選擇比較多,Mustard 有
星期一放工約左男朋友食buffet,
揀左一輪終於揀到位於Mira 既Yamm,
今次係第一次食,之前聽人講話質素OK既都。

Book 左19:15, 尼到時幾乎坐滿晒,
平日都好爆喎。
座位方面我地坐左近oyster bar 既梳化位,
同隔離枱既位都好鬆動,坐得幾舒服,
另外一邊人比較多,所以會嘈D。
沙律吧都有幾款沙律比你揀,
但我都係揀返Caesar Salad, 沙律醬都有8款,

湯方面,一款中一款西,
我呢個係西湯既椰菜花忌廉湯,
同普遍忌廉湯分別不大。

男朋友拎左海鮮吧既龍蝦,
肉質都幾好,膏都有既。

生蠔偏細隻既,味道都麻麻地。

Assorted Cheese 有5款左右,
可以選擇夾餅食。
Mini Baguette 較硬身,
不過細細舊都OK唔太飽。
赤蝦刺身肉質新鮮爽口,推介!
印度雞肉咖哩角,外皮好好食,
但雞肉同青豆餡有少少乾。
煙肉魚肉卷,個配搭幾新穎,
魚肉都幾滑冇骨既。
任飲有士多啤梨伯爵茶同Mira Punch,
另外每人包一杯咖啡或茶。
刺身雖然係即切, 但只一般貨色。
燒腩仔可能凍左,皮已經唔脆。
牛肉唔錯,調味選擇比較多,
Mustard 有3款,醬汁有黑椒同燒汁,
鹽都有4款。
甜品方面,Macaron, new york cheesecake, 木糠布甸,
抹茶朱古力撻都麻麻地。
抹茶紅豆布甸,有芝士味,
不過食食吓好溜。
2018-07-23
Type of Meal
Dinner
2018-07-15 26872 views
從來食好西😋就係我積極工作💪嘅原動力,是晚孖住靚女同事再出動,也順道慶祝壽星女生日🎂呢。係芸芸衆多酒店buffet之中,聽講Yamm-The Mira 出名好食😋,反正我倆都未食過呢間buffet,就去試試吧。我哋準時放工嚟到餐廳,甫入座部長即時為我倆介紹及講解今晚嘅主題:鮑魚與鵝肝,服務相當稱心!冷盤呢度嘅海鮮真係好,完全係食過番尋味。尤其係波士頓龍蝦及長腳蟹,前者蝦膏盡現,飽滿嘅肉又新鮮彈牙,小妹一口氣就KO咗3隻半了。後者肉質結實超juicy,嗰種超鮮甜味,令人一吃難忘。翡翠螺大大隻,十分爽脆。凍蝦亦非常爽口。青口有鮮味。蜆比較細隻又無味。即閞生蠔,要排隊攞,唔使急反正實有refill,我哋等人龍漸散先攞,每人配給三隻,口感滑嫩但略帶苦澀味,唔係咁啱我倆口味,認真三隻夠晒數。熱盤香煎鵝肝伴薯蓉紅莓醬,鵝肝外焦裏嫩,入口即化,濃郁甘甜而不膩,第一次食到咁嘅鵝肝啊。花膠鴨掌燴時蔬,花膠軟腍入味,但要早啲攞,因為無refill花膠 ,錯過咗頭輪嘅話,就只剩下鴨掌了。除咗花膠受歡迎之外,清蒸龍躉亦都係最快沽清,小妹也只能吃到少少滑溜魚肉。西冷牛扒,肉味濃郁,有嚼勁。燒羊架,肉質軟嫩,羊羶
生日🎂呢
,服務相當稱心

冷盤
呢度嘅海鮮真係好
,完全係食過番尋味
。尤其係波士頓龍蝦及長腳蟹,前者蝦膏盡現
,飽滿嘅肉又新鮮彈牙
,小妹一口氣就KO咗3隻半了
。後者肉質結實超juicy
,嗰種超鮮甜味
,令人一吃難忘
。翡翠螺大大隻
,十分爽脆。凍蝦亦非常爽口
。青口有鮮味
。蜆比較細隻又無味
,認真三隻夠晒數。
即閞生蠔
即閞生蠔

熱盤
香煎鵝肝伴薯蓉紅莓醬,鵝肝外焦裏嫩
,入口即化,濃郁甘甜而不膩,第一次食到咁
嘅鵝肝
啊。花膠鴨掌燴時蔬,花膠軟腍入味
,但要早啲攞,因為無refill花膠
,錯過咗頭輪嘅話,就只剩下鴨掌
了。除咗花膠受歡迎之外,清蒸龍躉亦都係最快沽清
,小妹也只能吃到少少滑溜魚肉。西冷牛扒,肉味濃郁,有嚼勁
。燒羊架,肉質軟嫩
,羊羶味唔太重。陳皮薑絲蒸鮑魚,大大隻,非常軟腍爽脆
。鮑魚豆腐,食完仲想食
。鹹蛋黃蟹粥,好夠鹹蛋黃味
,食完好溫暖。鮑魚粒荷葉飯,材料豐富,飯夠入味
。仲有好多款菜式如炒上海回鍋肉、冬菇扒時蔬、燒乳鴿、豬頸肉、燒味、天婦羅等等未試呢⋯⋯
香煎鵝肝伴薯蓉紅莓醬
燒羊架
鹹蛋黃蟹粥
炒上海回鍋肉
天婦羅

剌身壽司
刺身肥美新鮮
,有四款:三文魚、吞拿魚、八爪魚及鯛魚。至於壽司,款式頗多元化,較大路嘅有三文魚、鯛魚、玻璃蝦、仿鮑魚等壽司。雖然舊飯糰太實
,但饀料好唔錯
,尤其係炸蠔卷,食到酥脆嘅濃味蠔
。炸蝦卷、鰻魚壽司、火炙鵝肝壽司等都好好食
。最有特色係香煎鮑魚香芒醬墨汁加州卷,加州卷上加上爽口鮑魚,再配以甜甜的香芒醬,口感多層次

香煎鮑魚香芒醬墨汁加州卷

有外型討好嘅紫薯杯子蛋糕
,細細個蛋糕仔,少甜夠鬆軟
,充滿紫薯香甜味
,小妹一口氣已吃下三個。北海道雙重芝士蛋糕,芝士香濃幼滑
,比紐約芝士餅輕盈多了
。芝士撻,口感滑溜creamy
,撻皮香脆。榴槤湯圓,湯圓皮較厚,內饀有榴槤香
,算唔錯。馬卡龍、咖啡朱古力撻,認真甜到漏。Tiramisu,軟滑油潤
。其餘甜品,味道一般,如粟子布甸、意大利奶凍、香草焗蛋白、椰汁亞奇籽荔枝布甸、柚子馬令撻等。仲有木槺布甸、白朱古力雲呢嗱芝士餅、班蘭窩夫等多不勝數。Movenpick雪糕都有6款味道畀你揀,士多啤梨味太甜,千祈唔好揀🤫。熱情果芒果雪葩味道太酸,讓我恨錯難返😖!

生果
估唔到有荔枝
,不過我哋無試。西瓜唔使講一定甜。哈蜜瓜
,非常爽脆香甜
,食咗咁多間酒店buffet,從來未食過有香甜味,除了「Yamm」。同場亦供應青蘋果、橙、梨、士多啤梨,梗有一款啱口味

荔枝

飲品
除咗餐飲每人一杯之外,自助飲品有蜜桃綠茶,味道較淡。Yamm自家制Fruit Punch較好飲。

生日有迷你蛋糕及香檳送,訂座時接線小姐話只限生日嗰個例拜先享有優惠。靚女同事月尾生日,無福消受添
。不過呢度嘅男侍應個個都好好人
,話蛋糕就無多,不過香檳有剰,可以送兩杯畀我地呢,逗得我倆開心死
!無生日蛋糕唔緊要,呢度大把甜品,小妹即時創意大發,揀咗至靚紫薯cup cake,以士多啤梨作伴碟裝飾,再問男侍應生取蠟燭一支,呢個mini birthday cake🎂夠曬誠意❤️思,冧爆靚女同事呢

今晚我哋食得相當痛快
,有講有笑,相機亦閃過不停呢
2018-07-05
$668 (Dinner)
Birthday
  • 清蒸龍躉
  • 西冷牛扒
  • 陳皮薑絲蒸鮑魚
  • 鮑魚豆腐
부페!! 👨‍🍳👩‍🍳한국에선 결혼식이나 돌잔치때 이용하는 부페!! 하지만 홍콩의 부페는 한국보단 음식 종류가 적은것 같지만 양보단 질이 대단하다고 생각 합니다.👯‍♀️👯‍♂️침사추이 미라몰 옆 미라 호텔에 위치한 이 음식점은 들어갈때 부터 인테리어가 있어 보이는 그런!! 느낌 역시 미라호텔의 부속 음식점이라!! ㅎㅎㅎ🍽🍽🍽이 음식점은 대체적으로 해산물이 종류가 좋습니다.🐙🦑🦐🦀🐡🐬🐟🐠홍합 조개 새우 굴 대게까지!! 굉장히 싱싱한 합니다.그외 음식 메뉴엔 홍콩식 일본식 서양식 태국식 인도식 이렇게 다양한 음식종류들이 있습니다🇭🇰🇯🇵🇺🇸🇹🇭🇮🇳저는 그중에 바로 잡아 열어주는 굴이!! 굉장히 싱상해서 좋았고 마지막 디져트에 아이스크림이!! 퀄리티가 좋았습니다

🍽🍽🍽

2018-06-14 2492 views
本人對食物要求都幾高,但YAMM絕對無令我失望。食個時做緊以龍蝦主題,有好多款可同選擇既龍蝦。有急凍同熟食都有,仲要係十分之新鮮。啖啖肉又鮮甜,佢不停REFILL,吾怕比人搶哂,慢慢食都吾怕。我成家人一人拎左2大碟滿哂既龍蝦番去慢慢拆,大家都有讚無彈。除左龍蝦,佢仲有長腳蟹同蟹粥,長腳蟹又係好甜好甜。蟹粥又係有驚喜,D粥入面有好多蟹膏,而家諗起都流口水.哈哈。性價比高.值得一去!!!!
2018-04-01
$700 (Dinner)
Birthday
Coupon
  • 龍蝦
2018-06-10 21494 views
本以為座無虛席,但不知是否因為天雨的關係, 竟然有半數的枱是沒人坐的。侍應的服務態度很好,有笑容。海鮮都算新鮮,翡翠螺和蜆特別好吃,蝦甜美芝士香濃紅菜頭包好乾好難吞,芒果酥皮撻個皮雖不夠脆,但也好吃,芒果新鮮。沙律菜新鮮爽脆,菠蘿有鮮味,蜜瓜無味,火腿肥瘦適中鯛魚ok,吞拿魚不新鮮,魷魚壽司的骰,一口可以吞下,子薑爽脆清甜燒雞翼和秋刀魚一般各款肉類不錯多款印度美食,咖哩薄餅好吸引香口,雜菜咖哩角不好吃過氣。菠蘿串加芝士特別,豬肉配鴨肝食整塊有些膩,番茄多士款式新穎,多士不脆但味道不錯,橙蕃茄紅菜頭新鮮多汁。各類漬物一般,我本想試支豆,但有個女仔全掃支豆,仲要一條都不留給我,失望。一口和牛粒過韌,咖哩秋葵有些奇怪,清酒煮蜆沒有酒味道。仲有即炒意粉,煮粉麵,中式燒味,點心...... 炸蝦天婦羅炸得不錯,不會成口油,龍蝦漢堡的龍蝦味不夠肉有點實,芒果牛角酥吃不出芒果味, 浪費了我胃空間。除了有1杯餐茶外,還有這款Yamm Punch。輪到最精彩的部份-甜品我有兩個胃也沒用,只能夠試數件甜品。 有很多其他獨特嘅甜品我都要被迫放棄。 宇治紅豆綠茶杯,將配料混在一起好味,乳酪很新鮮,很潔,紅豆綠

侍應的服務態度很好,有笑容。
海鮮都算新鮮,翡翠螺和蜆特別好吃,蝦甜美
芝士香濃
沙律菜新鮮爽脆,菠蘿有鮮味,蜜瓜無味,火腿肥瘦適中
燒雞翼和秋刀魚一般

各款肉類不錯

多款印度美食,咖哩薄餅好吸引香口,雜菜咖哩角不好吃過氣。
一口和牛粒過韌,咖哩秋葵有些奇怪,清酒煮蜆沒有酒味道。
仲有即炒意粉,煮粉麵,中式燒味,點心......
除了有1杯餐茶外,還有這款Yamm Punch。
輪到最精彩的部份-甜品
 宇治紅豆綠茶杯,將配料混在一起好味,乳酪很新鮮,很潔,紅豆綠茶味道分明,芒果慕絲一般,泡芙不夠脆,過氣了,紅莓慕絲沒有紅莓味,但不會太甜,芒果撻底部的朱古力脆脆很好吃。
班蘭窩夫是鹹的,沒有班蘭味道,有些失望。
不知道下一次再食自助餐嘅時候會係幾時呢?
我覺得這個lunch buffet是不會令你失望,不論是價錢,食物質素,環境,服務。
2018-06-06
$200 (Lunch)
2018-06-08 2413 views
我自問對食物要求都幾高,但呢間buffet 真係可以一試 ,超多選擇,因為太興奮嘅關係最後影左兩張相就唔記得影啦。推介👍🏻龍蝦同生蠔都好新鮮好味,仲要值得一讚,生蠔每次即開會比三隻唔同款嘅你,你想一次過拎多幾隻都得,冇話限你一次只可拎幾多隻。甜品都有超多選擇,竟然有斑蘭蛋糕,味道超香。唯一唔好嘅係只包一杯飲品,而出面自己拎有兩款野飲(蜜桃綠茶/fruit punch)不過我覺得味道一般。我地星期四食$668+10% 不過用AE 卡有85折,而白金hangseng/HSBC 9折。
2018-06-07
$630 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers, Voucher
同兩位母親慶祝母親節,咁啱佢地都係crab lovers,Yamm今期做嘅蟹主題dinner buffet就啱晒口味!!為左係咁椅慳番少少,揀左平日夜晚黎食感覺已經抵食左全場有多款以蟹入饌嘅美食,由一般buffet都有嘅凍食蟹腳、蟹棒壽司,到清蒸蟹腳、新加玻胡椒蟹、焗蟹蓋芝士蟹肉飯、鵝肝伴蟹肉薯蓉等等,都好高水準,就連兩位擅長煮蟹同食蟹嘅媽媽都讚不絕口!!(由於掛住食嘅關係,有蟹嘅食物只係影左蟹腳😅)除左蟹,生蠔都好好食,其中一位媽媽平時唔食生蠔因為怕腥,喺呢度都食左半打,因為呢度嘅生蠔完全冇腥味,只有好正嘅鮮味!!順帶一提,第一次黎食Yamm,開蠔嘅師傅好堅持要客人攞隻新碟裝住生蠔,因為想分開生熟食物以防交叉感染,值得一讚至於其他熟食同甜品,水準都好高,基本上我地每食一樣野都覺得好好食,可能因為我地都有好幾年冇食buffet,今次真係回味無窮!!
為左係咁椅慳番少少,揀左平日夜晚黎食感覺已經抵食左

(由於掛住食嘅關係,有蟹嘅食物只係影左蟹腳😅)

海鮮冷盤(蟹腳、蝦、龍蝦、蜆)
生蠔
2018-05-09
Type of Meal
Dinner
Mother's Day
海鮮冷盤(蟹腳、蝦、龍蝦、蜆)
生蠔
  • Dinner buffet
  • 蟹腳
  • 刺身
  • 鵝肝多士
2018-05-01 2313 views
自助餐食到好飽飽,呢間人人都話好好食,海鮮新鮮又選擇多。一去到坐低就好開心咁巡視下有咩食,最吸睛係龍蝦同長腳蟹呢啲海鮮果然不錯,龍蝦肉爽,長腳蟹唔知係咪唔係時令呢,反而無咁多肉, 翡翠螺都好多肉。刺身都好多選擇,記得拎帶子,因為係一啲小碗上的,要注意喔。其他熟食,水準不俗,值得一提係個蛋白蒸蟹殼,內好似有蟹膏、海膽,混合黎食味道不錯。大家記得留肚食甜品, 精緻又好食,每樣都係小細細件,適合貪吃既我,每樣都試下食埋雪糕好滿足,捧住個肚走
食埋雪糕好滿足,捧住個肚走

2018-05-01 2092 views
朋友仔第一次話食豪d..不如食yamm自助餐啦!等左成個月終於黎到e日......一黎到....行左個圈....第一次連相都唔影就食...唔好以為好精彩....我地一行三人邊食邊講....(普通過唔普通)(一d都唔值700蚊一餐)(從前既yamm 去左邊)(好失望)(食放題好過食佢)(唔會再黎yamm)(blacklist)
朋友仔第一次話食豪d..不如食yamm自助餐啦!
等左成個月終於黎到e日......
一黎到....行左個圈....第一次連相都唔影就食...
唔好以為好精彩....我地一行三人邊食邊講....
(普通過唔普通)(一d都唔值700蚊一餐)
(從前既yamm 去左邊)(好失望)
(食放題好過食佢)(唔會再黎yamm)
(blacklist)

2018-04-30
$703 (Dinner)
2018-04-20 2258 views
今日趁住同老婆都放假,就同老婆去食餐豪啲嘅所以去左美麗華酒店食自助餐一去到,就梗係向啲海鮮埋手啦又有青口、龍蝦、長腳蟹、生蠔等熱食都有好多唔同選擇、中、西、日、印度嘅熱食都有仲有龍蝦湯,真係有龍蝦肉架不過份量就唔多,都唔知係唔係俾人「不」曬啲肉甜品方面有Movenpick雪糕、仲有好多甜品糕點食完咁多野食,再食返幾舊生果由於我地去果日係星期日,其實都要差唔多$800一位架,不過有部份信用卡就有折嘅!咁都無咁肉痛
今日趁住同老婆都放假,就同老婆去食餐豪啲嘅

所以去左美麗華酒店食自助餐

一去到,就梗係向啲海鮮埋手啦

又有青口、龍蝦、長腳蟹、生蠔等

熱食都有好多唔同選擇、中、西、日、印度嘅熱食都有

仲有龍蝦湯,真係有龍蝦肉架
不過份量就唔多,都唔知係唔係俾人「不」曬啲肉

甜品方面有Movenpick雪糕、仲有好多甜品糕點

食完咁多野食,再食返幾舊生果

2018-04-15
$800 (Dinner)
Anniversary