2022-05-29 304 views
小編發現旺角東附近多咗好多好嘢食😝行行吓就見到一間好靚嘅Cafe原來餐廳日間係Cafe夜晚就會變做酒吧🥂入面裝修都好簡潔同埋好多唔同顏色嘅燈💡所以環境同打卡都係一流👌🏻📍 2人餐 ($368)因為小編啱啱好兩個人就嗌個set唔使煩😆🍴頭盤:是日餐湯餐湯係蘑菇忌廉湯同埋雜菜湯🥣兩款湯味道都正常發揮~雜菜湯好足料😆唔係剩係得湯🍴小食:水牛城雞翼呢個雞翼就一般 可能小編太太期望🤣水牛城嗰醬汁係好食😋 但唔算好入味雞翼外皮焗得唔夠脆😩 雞肉都juicy唔會乾 如果水牛城個汁可以再入味啲會更好食!🍴主菜:蘑菇黑松露長通粉小編最鍾意食長通粉💋因為呢款意粉最容易食到啲汁🥰黑松露個汁好香 長通粉都好煙韌蘑菇份量都幾多 口感唔錯整體食完意粉🍝感覺都唔會好膩 不錯😎🍴主菜:巴馬火腿瑪格麗特薄餅ummmm 呢個pizza真係等得有啲耐等咗大概30分鐘😀 大家如果想食要早啲落order薄餅賣相唔錯 見到每塊平均都有Parma ham👅雖然Pizza有落到芝士但係未有拉絲效果🥺但係味道方面係足夠嘅 幾好食‼️唯一要改善嘅地方係個餅底唔夠脆!PS 另外二人餐仲包左兩杯飲品🥤小編叫咗朱古力同埋橙汁味道都唔錯💞大家有興
小編發現旺角東附近多咗好多好嘢食😝
行行吓就見到一間好靚嘅Cafe
原來餐廳日間係Cafe夜晚就會變做酒吧🥂
入面裝修都好簡潔同埋好多唔同顏色嘅燈💡
所以環境同打卡都係一流👌🏻

📍 2人餐 ($368)
因為小編啱啱好兩個人就嗌個set唔使煩😆

🍴頭盤:是日餐湯
餐湯係蘑菇忌廉湯同埋雜菜湯🥣
兩款湯味道都正常發揮~
雜菜湯好足料😆唔係剩係得湯

🍴小食:水牛城雞翼
呢個雞翼就一般 可能小編太太期望🤣
水牛城嗰醬汁係好食😋 但唔算好入味
雞翼外皮焗得唔夠脆😩 雞肉都juicy唔會乾
如果水牛城個汁可以再入味啲會更好食!

🍴主菜:蘑菇黑松露長通粉

等咗大概30分鐘😀 大家如果想食要早啲落order
薄餅賣相唔錯 見到每塊平均都有Parma ham👅
雖然Pizza有落到芝士但係未有拉絲效果🥺
但係味道方面係足夠嘅 幾好食‼️
唯一要改善嘅地方係個餅底唔夠脆!

PS 另外二人餐仲包左兩杯飲品🥤
小編叫咗朱古力同埋橙汁味道都唔錯💞
大家有興趣記得bookmark📌
—————————————————————
味道😋:7/10
抵食🥳:8/10
環境🥂:8/10
$150 (Dinner)
2022-05-27 50 views
自己嘅post總係會被其他朋友話想去食🤣今日決定再次到訪我嘅愛店!💖 上次去仲係冇晚市 今次終於晚市回歸 原來夜晚去完全係兩回事🌟-餐廳燈光變得昏暗 每枱枱上都會放上顏色燈 牆上仲會被射燈照住營造出唔同感覺 最唔同嘅係夜晚呢到仲可以變身成shisha night🤣 由上次嘅日間cafe 變身chill酒吧!!🍻🔻🔻🔻🔻🔻晚市2人套餐 ($398)✨ 餐湯 🥣有雜菌忌廉湯同意大利雜菜湯選擇🥹 上次已經覺得佢嘅雜菜湯好足料👍 今次佢個忌廉湯同樣有好濃郁嘅菇味🥰-✨ 特色炸雞翼 揀左英式蜜糖芥末醬~🍯 微甜嘅芥末醬 再加埋本身雞翼嘅黑椒味🫑 外層炸得好脆 仲要一碟有成6隻 超滿足!!🤰🏻-✨ 皇室三文魚意大利飯意大利飯加左好多芝士~🧀 醬汁整得好creamy 除左上面會有三文魚之外 裡面仲會有三文魚碎🍣✨ 唯一注意嘅係 女生食完真係會好飽🤣 我覺得可以係2.5人份量😂-✨ 青醬大蝦扁意粉 ($118)朋友頗喜歡嘅意粉🍝~ 自家製青醬 好香香草同羅勒味 驚喜係裡面除左有洋蔥之外 仲有松子仁 成件事好好咬口🤣🥹 仲有6隻煎到微微焦香嘅大蝦🍤-✨ 山楂蜜糖梳打 & 話梅梳打、薑檸蜂蜜酒 (每款+$

🔻🔻🔻🔻🔻
晚市2人套餐 ($398)
✨ 餐湯 🥣

✨ 特色炸雞

✨ 皇室三文魚意大利飯

✨ 青醬大蝦扁意粉 ($118)

✨ 山楂蜜糖梳打 & 話梅梳打、薑檸蜂蜜酒 (每款+$15)
見到店員有推介呢款梳打 原來係同香港一個自家小店品牌合作~🍻 佢地d味超特別 山楂同話梅都係香港先獨有嘅風味 個人偏好話梅味 飲落酸酸maymay好醒胃 (朋友話我阿婆口味😂😂) 而山楂就好香蜜糖味🍯 仲有淡淡嘅山楂香 傾傾下計再飲多枝薑檸蜂蜜酒~ 平時比較少飲酒嘅me 對住佢個包裝都冇咩抵抗力🥹 飲落去我形容為好似平時湯圓嘅薑糖水底🍡 但係少甜版本 唔會話太重薑味太辣 好正🤣🥰

🔺🔺🔺🔺🔺
📍 YOLO Cafe & Bar (旺角)
🗺 旺角染布房街6-8號華樂大廈地下6號舖
2022-05-21 26 views
🍛 Salmon Risotto 十分creamy的risotto, 配有三文魚碎連cream sauce, 還有大片三文魚on top, 足料得來調味不太鹹!推介😋🍝 Carbonara 傳統做法有誠意, 醬汁不太濃稠剛剛好, pasta有Al dente的質感, 煙肉多少少會更香🤤🍗 Buffalo Wings 香脆雞翼, 簡單小食但可選不同sauce, 醬汁惹味, 一定要試唔同味道😊有不少來打卡的粉絲🤩 餐廳寬躺舒適, 黃昏後職員會調節餐廳的燈光效果更有氣氛, 總括餐廳質素和食物都好有水準, 性價比高, 值得推介👍🏻

2022-05-20 25 views
經常都會同朋友去旺角行街,留意咗好耐邊度有舒適嘅cafe店,係染布房街,我哋搵到一間坐得又舒服, 食物質素有幾好,所以喺度推介一下。 YOLO CAFE & BAR 呢度嘅裝修行簡約風,畀人感覺好舒適,最啱就係休息下食少少嘢,飲番杯咖啡放鬆下。店員非常親切有禮貌,值得一讚。座位嘅空間都非常足夠,所以坐得都幾舒適煙三文魚牛角包早餐 88 元牛角包焗到好香,熱辣辣,最特別之處就係中間夾住啲沙律菜,最外面有兩塊好大片嘅煙三文魚,煙三文魚嘅色澤好新鮮, 帶有少少鮮味,牛角包非常鬆脆,一口咬落去味道層次好豐富。薯條方面炸到好香脆, 熱辣辣非常好食經典凱撒沙律 78 元 凱撒沙律好多麵包方脆,沙律菜砌得好細好翠綠,入口味道清新,面頭舖咗一層厚厚嘅芝士碎,鹹中帶的鮮甜味道,加埋沙律醬酸酸甜甜,又開胃又好食。蘑菇黑松露長通粉 128 元味道好香濃,芝士同黑松露味道同口感好平衡,加上香濃嘅忌廉蘑菇汁, 幾樣嘢加埋簡直係絕配,長通粉軟硬度適中,有煙韌嘅感覺,食起嚟都相當彈牙,呢個好值得推介。如果去開旺角,又想搵個地方休息下, Yolo cafe 好值得推介
YOLO CAFE & BAR

座位嘅空間都非常足夠,所以坐得都幾舒適

煙三文魚牛角包早餐 88 元

經典凱撒沙律 78 元

蘑菇黑松露長通粉 128 元

2022-05-20 21 views
之前經過染布房街,見到呢間裝修得好有格調嘅YOLO CAFE,就即刻book mark定要嚟食,今日終於有機會喇。閒日晚上嚟到都幾旺場,職員都好熱情咁招待我哋。呢度可以用QR CODE落單,衛生又方便。蘑菇黑松露長通粉 $128一上檯已聞到好香好香嘅黑松露味!食落係非常濃郁嘅黑松露+忌廉味,長通粉軟硬適中,醬汁分量都多,食到底都好夠味。皇室三文魚牛油果班尼迪蛋 $118呢個組合有齊曬我鍾意嘅食物——三文魚+牛油果+班尼迪,一定要點啦!水波蛋嘅流心效果好正,配埋香滑嘅荷蘭醬,再加埋份量豐富嘅三文魚同牛油果,無論口感定味道都好豐富好RICH泡沫牛奶 $30睇相見到啲咖啡好吸引,但因為夜晚嚟到驚飲咖啡會失眠,所以點咗個泡沫牛奶~~飲落都幾有驚喜喎!泡沫錦密,牛奶香滑濃郁。
蘑菇黑松露長通粉 $128
皇室三文魚牛油果班尼迪蛋 $118

泡沫牛奶 $30
2022-05-17 28 views
有好耐都冇出過旺角行街,今日冇落雨天氣好好就決定週圍行,老婆心情好,行咗好多個鐘都唔覺攰,行到我頂唔順,不如在附近搵嘢食,經過這間餐廳,給人感覺清爽,就決定這裹食嘢。入到餐廳差唔多座滿人,店員很有禮貌招呼我們座底,細看餐廳裝修清簡舒服,加上音樂,令人心 情十分放鬆。細看餐牌以歐洲食物為主。我點了一個凱撒沙律,疏菜十分新鮮,入口鮮嫩可口,卜卜脆,而且加上醬汁,味道清新,另有麵包多士粒,每粒脆口加埋疏菜一齊食,又多一重口感。我點了一個卡邦尼意粉,表面放了一隻蛋,蛋白滑滑的,而內裏的蛋漿未凝固,食一口意粉,煮得剛剛好,有口感,加上濃濃的忌廉牛油奶香真不錯。這個煙三文魚意大利飯,三文魚入口帶煙熏香味,鹹香有口感,意大利飯粒粒分明,而且每粒飯飽滿而沾滿汁和三文魚肉碎,加上碎芝士鹹味
細看餐牌以歐洲食物為主。
真不錯。
位於旺角嘅寵物友好餐廳🐱🐶,想帶主子出黎一齊過happy holiday不妨可以考慮下呢度!餐廳出面嘅位置係for食嘢嘅顧客,入面其實內有乾坤~不過今次我地就冇入去啦,所以唔係好清楚入面個setting係點🙈不過見到好似都幾多人!1. 香辣蝦番茄汁扁意粉($118)六隻大蝦鋪喺面,蝦肉🦐鮮甜,肉質緊實。意粉偏硬少少,係小編鐘意嘅口感~雖然係香辣但其實都冇咩辣味🫣茄汁味道唔算太濃郁,調味感覺比較天然,口味淡嘅都啱食🙉食完唔會頸渴!略嫌份量有啲少🥹女仔食都有啲唔飽🤏🏻評分🌕🌕🌕🌕🌗2. 香辣魷魚圈($88)魷魚彈牙爽口,食材本身係ok嘅!同埋本身切得比較細舊,所以都算入味😛不過辣味都唔係好出,係大眾都接受到嘅口~整體而言不過不失,醬汁多翻少少會更好🙉但份量都係有啲少😭呢個價錢份量再多啲就好啦🥺評分🌕🌕🌕🌕🌑3. 肉醬芝士焗大啡菇被佢個名吸引咗😆上枱都好吸睛呀!大啡菇上鋪滿拉絲芝士,咬開發現芝士下面仲有好多肉醬🤩大啡菇好香好多汁,鐘意食菇嘅人一定要試!本身醬料味道唔會太濃郁,所以唔會搶走菇嘅鮮味,兩者平衡得好好~今日最佳!評分🌕🌕🌕🌕🌕4. 青檸梳打($38)呢個組合好清新,冇額外落糖,所以

1. 香辣蝦番茄汁扁意粉($118)
六隻大蝦鋪喺面,蝦肉🦐鮮甜,肉質緊實。
意粉偏硬少少,係小編鐘意嘅口感~
略嫌份量有啲少🥹女仔食都有啲唔飽🤏🏻
評分🌕🌕🌕🌕🌗

2. 香辣魷魚圈($88)
不過辣味都唔係好出,係大眾都接受到嘅口~
整體而言不過不失,醬汁多翻少少會更好🙉
但份量都係有啲少😭呢個價錢份量再多啲就好啦🥺
評分🌕🌕🌕🌕🌑

3. 肉醬芝士焗大啡菇
被佢個名吸引咗😆上枱都好吸睛呀!
大啡菇上鋪滿拉絲芝士,咬開發現芝士下面仲有好多肉醬🤩
大啡菇好香好多汁,鐘意食菇嘅人一定要試!
評分🌕🌕🌕🌕🌕

4. 青檸梳打($38)
呢個組合好清新,冇額外落糖,所以味道好天熱純粹,夏天解暑一流!
不過唔係好夠喉😂冰塊可以少啲or大杯啲~
評分🌕🌕🌕🌕🌗
2022-05-13 29 views
本身諗住諗約朋友食生日飯,然後喺網上見到一間推介唔錯嘅Cafe,一心諗住同朋友開心慶祝,點知去到Cafe食到一套戲一啲開心感覺都冇!!!我哋開頭落單諗住叫小食輕鬆吓,點知網頁出現error字眼,我哋超級疑惑,問店員confirm我哋嘅單有冇落到,當佢同我哋講我哋嘅order係落咗,唔夠1分鐘同我哋講嘢食唔夠賣晒!之後食物無味,青檸梳打無糖味亦冇青檸味焗肉醬芝士粟米片,無粟米片味又硬,無芝士味,肉醬極少,所以我哋問店員要求拎茄汁,點知我哋等到食粟米片都食完茄汁都未嚟,青醬蝦意粉,意粉無味,當我哋食完呢個青醬蝦意粉,想最後一道意粉嘅時候,店員突然醒起我哋要茄汁,超級無奈我哋都食晒個粟米片la卡邦尼意粉賣相差,份量小晚餐時段,好多食物都無,雞翼pizza都無整體感覺差,食完好似無食,不知道自己食緊咩
之後食物無味,青檸梳打無糖味亦冇青檸味
卡邦尼意粉賣相差,份量小
晚餐時段,好多食物都無,雞翼pizza都無
整體感覺差,食完好似無食,不知道自己食緊咩
2022-05-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2022-05-13 22 views
The starters come from this soda drink, perfect match with our food 😛~ the taste is very special 👍🏻This is Ka Ho’s 4th anniversary restaurant. His fans must go here !!!!It comes to my favorite 🤩 main course ~ 黑松露mushroom 長通粉,yummy 🤤 must order dish~ The second main course is all day breakfast。Love it so much 🥳 I love the salmon 🍣 tgt with the vegetables.It’s time for my drink 🍹 , hotcha latte !!!! Love both of them . Not too sweet 🙈enjoy the whole night and the decoration is super beautiful 🤩

I took many photos 😍
日啡夜酒🥂自家青醬大蝦意粉🦐邪惡牛角包窩夫!-日頭係清新Cafe,睇相日光充足,夜晚係情調酒吧餐廳,搭配現代感燈光,完全係兩種感覺。田中搵日都要日頭黎,做返個打卡乖孩子。-🦐白家製青醬大蝦意粉 ($118)招牌菜之一,非常濃郁嘅自家青醬,包住每一啖意粉,而大蝦驚喜地足料,爽彈又香口。🦀松葉蟹膏意大利飯 ($148)質感非常Creamy,醬汁濃厚,啖啖蟹膏微鮮,混入雜菌,調味亦相對清新。🧀焗牛油果芝士椰菜花 ($78)鋪住半熔焦香芝士,一拉拉絲,非常邪惡,而下邊調味唔濃,啱想食清新嘢嘅朋友。🍗特色炸雞翼 (6隻 $78)- 美國水牛城汁/英式蜜糖芥末/韓式辣醬非常非常香脆嘅炸雞翼,極有驚喜,亦非常惹味濃郁,而水牛城真係夠哂香辣正宗。🍰Tirumisu Croffle ($58)非常邪惡嘅牛角包窩夫,上邊鋪住Tirumisu,咖啡味濃香,窩夫酥脆,必食!🍹山楂蜂蜜梳打(支裝 $40)創新又清新嘅配搭,來自本地手工品牌日照夜霧,清爽多氣,唔算甜但夠酸夠開胃。
日啡夜酒🥂自家青醬大蝦意粉🦐邪惡牛角包窩夫!

田中搵日都要日頭黎,做返個打卡乖孩子。
🦐白家製青醬大蝦意粉 ($118)

🦀松葉蟹膏意大利飯 ($148)

🧀焗牛油果芝士椰菜花 ($78)

🍗特色炸雞翼 (6隻 $78)
- 美國水牛城汁/英式蜜糖芥末/韓式辣醬

🍰Tirumisu Croffle ($58)

🍹山楂蜂蜜梳打(支裝 $40)
2022-05-11 31 views
Yolo Cafe 嘅環境幾舒適,簡簡單單嘅報置都可好適合打卡,鍾意cafe hopping 嘅唔可以錯過! 餐牌除了有西餐意粉同飯之外, 仲有韓式pizza🍕同年糕!🤩 卡邦尼亞韓式年糕年糕好有驚喜,非常煙韌有口感, 加埋流心蛋同火腿, 醬汁唔會過多夠creamy, 又唔會太膩👍🏻👍🏻👍🏻韓式泡菜煙肉薄餅薄餅比較惹味,餅底唔會太薄有小小脆, 因為有泡菜嘅酸酸地同微辣, pizza薄餅上有粟米同紫菜碎!😋 焙茶鮮奶🥛唔想太凍,所以要了小冰,焙茶味較濃,唔會太苦澀! Cuppicino☕拉花好靚,朋友話唔錯,咖啡夠滑!

卡邦尼亞韓式年糕

韓式泡菜煙肉薄餅

焙茶鮮奶🥛
唔想太凍,所以要了小冰,焙茶味較濃,唔會太苦澀!

Cuppicino☕
拉花好靚,朋友話唔錯,咖啡夠滑!
好耐之前就俾呢間cafe吸引住You only live once🤟🏻 life motto🤣Carbonara $98好creamy!!! 仲有係流心蛋😍😍撈埋一齊食好好!同埋裡面都有好多細細舊既煙肉 意粉好掛汁 整體都好好食😍😋另一個嗌既係Royal smoked salmon & avocado egg benedict $118最面頭都係有隻流心蛋 好jeng而且三文魚都好大舊 配上牛油果 成件事好match😍😍而且份量好夠飽!女仔食哂一份(兩個)一定飽!建議share嚟食!!仲有杯檸啡$50好好好好驚喜 飲落好重檸檬味但唔會好酸好澀 同杯coffee mix埋一齊簡直係癲覆咗我對咖啡既認知!真心推薦!而且店員好好 會講俾你聽點飲最好 同埋要趁沖好快啲飲😍最後仲叫咗款甜品 Oreo cheesecake 唔會太甜!而且好特別個底唔係硬餅底 用咗蛋糕底 好新穎🤣🤣坐咗好耐 同埋見到有人會嚟睇下書做下野 ho chill!!!recommend!!!
好耐之前就俾呢間cafe吸引住

仲有杯檸啡$50
而且店員好好 會講俾你聽點飲最好 同埋要趁沖好快啲飲😍

最後仲叫咗款甜品 Oreo cheesecake
唔會太甜!而且好特別個底唔係硬餅底 用咗蛋糕底 好新穎🤣🤣

recommend!!!
2022-05-06 20 views
疫情終於好返少少,今日約左個成半年無見既朋友出嚟食下野,update下近況☺️我地揀左去YOLO食lunch, “You Only Live Once”🫣, 餐廳環境好清靜,氣氛好輕鬆,食物味道唔錯,好chill,傾計傾得好舒服☺️餐廳用QR code點餐,Lunch有幾抵食既Yolo set menu,我叫左: 1.西蘭花,乾蕃茄長通粉 $88.00好適合我呢啲需要減肥既人士,飽肚得黎唔heavy。2.檸啡 +$8.00跟餐送$42以內既飲品,檸啡原價$50檸啡好特別!先品嘗表面既泡泡同咖啡: 有濃d既咖啡味同少少檸味。之後撈勻左成杯飲品就有另一種多層次既味道,係檸+啡+Tonic,好refreshing☺️☺️3.凱撒沙律 +$15.00沙律幾新鮮,都抵加☺️朋友要左1.皇室三文魚牛油果班尼迪蛋 $118.00班尼迪蛋非常流心,牛油果新鮮,底下既麵包有驚喜,好煙韌有口感😋2.湯力咖啡 $45.00同檸啡相似,但無檸味。2者擇其一既話我會揀檸啡☺️☺️特別d☺️

1.西蘭花,乾蕃茄長通粉 $88.00
好適合我呢啲需要減肥既人士,飽肚得黎唔heavy。
2.檸啡 +$8.00
跟餐送$42以內既飲品,檸啡原價$50
3.凱撒沙律 +$15.00
沙律幾新鮮,都抵加☺️

朋友要左
1.皇室三文魚牛油果班尼迪蛋 $118.00

2.湯力咖啡 $45.00
2022-05-05
Type of Meal
Lunch
  • 檸啡
2022-05-04 26 views
位於旺角熱鬧街道下嘅一間純白餐廳,特別吸引到我嘅目光🤍。睇到佢嘅午餐menu,性價比幾高,一於自己一個入去好好嘆一個lunch!🌿香煎雞胸意大利蕃茄飯🍅蕃茄飯酸酸甜甜,幾開胃,米飯中間亦加添左啲蘑菇粒,令食落嘅口感更煙韌有嚼頭。雞胸分量超多,肉質比預期中滑,食完都唔會覺得好油膩好heavy,特別推薦健身後/想控制體重嘅人士試下~👍🏻Oreo芝士蛋糕跟餐加$30仲有一款甜品,覺得好抵🙈抵受唔住誘惑叫咗件芝士蛋糕試吓。出奇地,蛋糕做得相當輕盈,食落不會太甜膩,oreo 打入芝士忌廉當中,食落更有口感同濃味🍪澳式白咖啡跟餐嘅飲品只係需要半價,咖啡愛好者忍唔住叫杯白咖啡品嚐下~咖啡餘韻好香,面頭配搭咖啡師用心設計嘅拉花🤍望住個咁潔淨嘅地方,舒舒服服咁坐係到,一路飲一路放鬆,都係個獨遊時不錯嘅落腳點👍🏻整體而言,睇得出餐廳廚師嘅用心,誠意推介大家在繁忙嘅一刻,入去洗滌chill吓。

香煎雞胸意大利蕃茄飯🍅

Oreo芝士蛋糕

澳式白咖啡

今日係旺角附近行完街 想搵個地方攤下 因為天氣真係好熱呀!係openrice搵到依間新開既café幾近所以諗住去試下門口已經好有文青feel 未入去已經開始relax緊咁岩安排左我坐窗邊 有少少自然光透射入黎加埋店入面既文青裝修 我掛住望景同打卡 唔記得左要叫野食依度可以用qr code落單都幾方便有幾款唔同既set lunch包左飲品仲有好多款小食因為早上無食早餐 所以我就叫左個香辣蝦偏意粉同埋6隻英式蜜糖芥未炸雞翼飲品就叫左雜菜湯同 青檸梳打 因為真係太熱!先講 餐湯 雜菜湯非常足料 口味濃郁 都幾正!然後到主食 香辣蝦偏意粉蝦肉彈牙 意粉沾滿濃濃蕃茄香味 再加少少辣 真係好開胃意粉都煮得岩岩好 唔會太硬太淋極速清左主食之後 急不及待食炸雞翼因為一上台個下真係極香~個雞翼 簡直係世界級雞翼既掛汁甜得黎又香口 唔會死甜雞翼本身唔係厚粉既炸皮 食落去又啖啖肉第一啖因為太juicy仲爆左汁出黎6隻真係超級滿足 大推雞翼!食完之後配返杯清爽既青檸梳打清一清 作為完美既句號順帶一提 依間店既員工都幾nice 見佢地都會同熟客吹水同埋我坐左兩個鐘都無見過佢地趕人走 好適合係到hea一hea有
今日係旺角附近行完街 想搵個地方攤下 因為天氣真係好熱呀!
係openrice搵到依間新開既café幾近所以諗住去試下

有幾款唔同既set lunch包左飲品
仲有好多款小食

因為早上無食早餐 所以我就叫左個香辣蝦偏意粉

同埋6隻英式蜜糖芥未炸雞

飲品就叫左雜菜湯同 青檸梳打 因為真係太熱!

先講 餐湯 雜菜湯非常足料 口味濃郁 都幾正!

然後到主食 香辣蝦偏意粉
蝦肉彈牙 意粉沾滿濃濃蕃茄香味 再加少少辣 真係好開胃
意粉都煮得岩岩好 唔會太硬太淋

極速清左主食之後 急不及待食炸雞
因為一上台個下真係極香~

個雞翼 簡直係世界級
雞翼既掛汁甜得黎又香口 唔會死甜
雞翼本身唔係厚粉既炸皮 食落去又啖啖肉
第一啖因為太juicy仲爆左汁出黎
6隻真係超級滿足 大推雞翼!

食完之後配返杯清爽既青檸梳打清一清 作為完美既句號

順帶一提 依間店既員工都幾nice 見佢地都會同熟客吹水

有機會會同朋友再係晚餐時間再黎!
2022-04-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)