2022-08-02
我老公有一日睇YouTube見到介紹呢個蔥油淋雞就話佢生日飯要食呢個😂悅yue都算新新地, 喺食通天上邊咁就去試吓我哋叫咗:涼鵝肝,黃金鴨紅,叉燒,蓮藕餅,椒鹽九肚魚,柚皮,避風塘茄子,蟹肉粉絲,煎排骨,咕嚕肉,蔥油淋雞,豆腐花質素同味道都唔錯,都算係高質。隻雞真係好食嘅,個皮好脆,肉質都算嫩,不過又好似冇想像中咁好,可能太大期望,同埋攞出嚟嘅時候好似唔係好夠熱,好似攤凍咗少少。叉燒好好食,不過要$288一碟,我哋本身都想encore ,點知到九點佢話已經冇得再叫叉燒。其他嘢大致上樣樣都幾好,我自己鍾意鵝肝,蓮藕餅同埋避風塘茄子,茄子入邊好似有少少包住啲蝦滑,口感唔錯。咕嚕肉我就覺得太細粒..唔係我心目中鍾意嗰種。蟹肉粉絲更加係唔見蟹肉😂呢個可以唔使叫。豆腐花一定要叫,超級滑,好好食!見到佢哋都有合時小廚嘅招牌菜薑蔥蟹腸粉,同埋豬扒飯,不過我哋就冇叫到。總括嚟講,份量好細,價錢偏貴,不過服務同環境係唔錯。整體上都係一間好decent, 好味嘅中菜。Rating : 8/10 Around $600-700pp (冇飲酒)
就話佢生日飯要食呢個😂
悅yue都算新新地,
喺食通天上邊
咁就去試吓
我哋叫咗:
質素同味道都唔錯,都算係高質。
咕嚕肉我就覺得太細粒..
唔係我心目中鍾意嗰種。
蟹肉粉絲更加係唔見蟹肉😂
呢個可以唔使叫。
豆腐花一定要叫,超級滑,好好食!
總括嚟講,
Rating : 8/10
Around $600-700pp (冇飲酒)