2022-06-06 137 views
今日忽然比朋友拉去食火鍋,佢話呢間極推介,咁就同佢去。下午去諗住食多啲。 其實我都鍾意晏晝去食,真係會食多啲同冇咁迫人。 去到剛過午飯時間,坐得幾舒服。 行入去已見到成行都係自助丸同菜。 好多款式,都好夠凍 唔怕咁易變壞。而且啲菜睇落好新鮮,竟然仲有冰菜,真係好少見火鍋店會有。坐底先簡鍋底,我地叫左藥膳醉雞鍋。黎到真係好香藥材同酒味。 我地飲左湯先,又幾夠味,唔會太咸太苦,而且雞都好嫩滑。然後當然係瘋狂點牛。 我地叫左"團",有比較多既肉簡。 因為佢真係好新鮮,我地都叫左2,3round。 當然,係要係食得晒既大前提下叫。 佢既海鮮我地食左蠔同蝦,蝦好彈牙,蠔好香。 而牛肉最正梗係澳洲A5和牛,而豬我比較鍾意豬面頰。 朋友果然冇介紹錯,呢間真係值得試,亦可 再食既店。 今日真係好豐富。
今日忽然比朋友拉去食火鍋,佢話呢間極推介,咁就同佢去。
然後當然係瘋狂點牛。
2022-06-06
2022-06-04 1959 views
去到睇選食邊一個set,服務員話$298最多人揀,對我最平個得嫁啦,因為我唔食牛。不過朋友食,咁就叫$298個款。一黎到,就放下一盤好似好靚嘅牛....叫左壽喜燒,個湯戌濃到一個點,所以嘢都變左壽喜燒味,無其他味更加唔好唸掂醬汁。醬汁好一般嘅,生熟蒜麻醬,豉油,芫荽,完全無驚喜作,不過呢個唔重要嘅。牛肉選擇算多。但其 他得豚肉同餃子比較想選擇嘅。餃子真心好味,我encore左3次。平時好受食豚肉嘅我都食左幾舊咋,稱不上好味,肉味不濃,唔滑唔嚡嘅。出面丸類同蔬菜類,都勁普通,仲要全部大大舊,菜類選擇叫多:油墨菜大白菜菠菜冰菜,唐生菜,尤類選抽一般,係紫薯幾好味,如果唔係為食牛嘅人,真係唔駛食咁貴嘅,同埋因為我唔食牛,但我幾個朋友都話麻麻地,一定無入口即溶或者好有牛味個D感覺囉。飲品選擇對比出面大部份任食或放題,直頭唔見得人。仲要佢嘅好似自家制嘅洛神花菜同菊花,都無糖,即無乜味,如你真心要飲無糖嘢,咁咪啱,否則,飲罐裝好過。麵食更少,不過應該好少人會食嘅。最後,送上雪糕一客,全晚亮點來了,我食左薑味雪糕,真係有薑汁糖水味,係唔夠硬,唔知係咪因為攞左出黎太耐,溶溶地咁。全晚唯一亮點係雪糕,其

麵食更少,不過應該好少人會食嘅。

全晚唯一亮點係雪糕,其他....好普通,好普通,我可以好肯定講,唔會再黎。
2022-06-04 174 views
今日約左朋友行旺角,估唔到旺角好多鋪頭都唔同哂。令我好意外係女人街竟然有好多吉位,平時我都會行下,因為會好多得意產品推出順便係巷仔餐廳食野。。最中意係Deli2呢幢大廈食野,多餐廳選擇,又有唔同菜式。今次要食打邊爐,因為朋友仔話自己一個人可以係午餐食20碟牛🤣佢話晚餐食唔到咁多,但午餐可以,所以今次俾個機會佢表演俾我睇原本諗住食午市60分鐘放題,不過太少肉又太少時間。所以都係想食任食牛同食耐啲,佢有4個set選擇,我地就揀左^團^呢個餐$198,因為多牛選擇,反正今次以牛為主,同埋午餐放題都平啲,又可以食2個鐘。首先坐低之前,就要揀湯底,我地揀左藥膳花雕酒雞湯。之後店舖會先上一轉擺得靚靚嘅牛肉,跟住就可以用QR code落牛肉。再出去自助區拎配料同飲品。第一轉嘅牛肉,擺得好靚😂有乾冰墊底又識轉。牛肉上面全部都有個牌仔,次次食放題其實我都唔知係咩肉,隨意點,呢度有埋牌仔,就知係邊款肉,下次直接點中意食嘅肉就得啦。我全部肉都試過一盤,最推介嘅有3款。安格斯牛頸脊,呢款油花好香,唔un,入口即化又有牛味無根!薄薄一片,淥一淥好快食得安格斯牛小排,呢款切得厚啲啲,咬入口重牛味,但都唔會un,澳

我全部肉都試過一盤,最推介嘅有3款。

安格斯牛小排,呢款切得厚啲啲,咬入口重牛味,但都唔會un,

澳洲M5和牛,呢款我最中意,因為切得夠厚又大片!淥熟一大片塞入口,大口食肉就係爽

呢度加湯,真係加湯唔係加水,所以湯底絕對唔會越嚟越淡。仲有,加左湯係會加埋花雕酒㗎!我第一次見會加埋酒!讚👍🏻

另外,放題仲可以點雞子,廣島蠔同串虎蝦。雞子大讚,無臭味,一咬噴汁好新鮮。串蝦唔係普通嘅草蝦,係虎蝦,好大隻啲肉紮實,真係要食多幾隻!!

估唔到,出面自助區都有好特別嘅野食。除咗一般會見到嘅丸,菜類之外。竟然會有大魷魚,羽衣甘藍,冰菜,菜苗仔,蟲草花。呢啲我無見過係放題店會出現。

不過美中不足係無甜品雪糕任食,但係鋪頭會送上一件朱古力慕絲蛋糕。
如果之後餐廳會考慮加埋甜品任食,
咁就真係perfect啦。。

餐廳環境坐得好舒服,座位係兩邊半卡位,自助區係中間。我地12點左右到就唔洗等位,1點鐘開始多客人。呢度員工服務友善,牛肉上得好快手,基本上order左5分鐘左右都有啦。。最後朋友係食唔到20碟嘅,佢一個人食左17碟😂其實我覺得已經超多,應該回哂本啦😎
2022-05-31
Lunch
商場deli2雲集咗多間亞洲美食食肆☺️由港式火鍋、大排檔至韓燒等等,可以話係一大班親朋好友食飯聚首敘舊嘅首選地方👍🏻上年肉浦團火鍋放題強勢落戶😍以高質素牛肉放題火鍋迅速俘虜咗各位食肉獸😙有鋪邊爐癮嘅你就記得唔好錯過以下介紹🤤😆不論係午市同晚市都有「肉」「浦」「團」「盛」套餐選擇🥺😍隨着升級可以食到更多款式更高質素嘅牛肉同其他食材👍🏻例如日本A4和牛、澳洲M5和牛等等🤤我地今次就試咗兩個「團」放題套餐,lunch價錢係$198/位😗湯底方面亦都係少有嘅藥膳湯底😌😌入到店面可以留意到牆身裝飾幾有心思🤣以火鍋主題惡搞咗近年熱門電影海報👍🏻講講吓精選牛肉拼盤已經送上,真係擺盤精美先聲奪人😍唔同款牛肉上面,以木塊展示左不同牛肉部位嘅名稱😚如果味道適合嘅話就可以隨時再encore😆今次我最鍾意嘅就係牛小板同埋牛板腱,所謂工欲善其事必先利其器😜邊爐工具設計貼心,結合左湯勺同隔湯功能,特別值得一讚👍🏻🙌🏻放題火鍋嘅其他配套呢度都一應俱全😝😝各式海鮮蔬菜丸類汽水啤酒等等全部應有盡有😙AnsonLo代言嘅全新ooha汽水我想試好耐😌唔講咁多啦,即刻攞返罐邊飲邊食先!🥰

2022-06-03 54 views
香港人打邊爐無分時節!難得放假緊係約埋朋友去打邊爐,依間火鍋任食叫肉蒲團,聽個名就知會有好多唔同部位嘅肉類食到飽!  總共有4款選擇,價位愈高就可以點得愈多嘅火鍋材料。我地點咗「團」,湯底揀咗藥膳醉雞,一般嘅火鍋材料可以係自助吧度拎,而肉類同海鮮就要掃QR code。  一埋位店員已經即刻上咗個火鍋同埋一碟肉,碟肉周圍放咗乾冰噴煙,要即刻拎部電話打卡!碟上放咗幾款肉,俾客人試下中意食邊款先~  首先有牛五花、牛小排、牛板腱、牛頸脊: 仲有澳洲M5和牛、牛肋條、封門柳、外裙肉,佢地嘅肉都好新鮮,非常鮮甜,個人最中意和牛,大塊又薄,好有口感~ 除咗牛肉,亦有唔少豬肉嘅部位,又有虎蝦、蠔等等,自助吧嘅丸類同菜類有唔少特別嘅款式添。  個電子爐好猛,啲野好快熟,2個鐘食到飽,最後仲有甜品,一樣咁高質!

首先有牛五花、牛小排、牛板腱、牛頸脊:

2022-05-30
$200 (Lunch)
2022-05-29 66 views
地點方便容易揾,到餐廳門口燈飾光猛,服務員態度非常好,很用心去解釋每個放題價錢提供的食物,帶位的服務員態度好,4人比6人枱我哋坐,有多啲位比我哋放食物👍,湯底揀咗麻辣牛肉火鍋和壽喜燒火鍋,麻辣牛肉感覺上夠辣但是不夠香,但是壽喜燒比較濃,個人比較喜歡😋。有多種牛肉可供選擇,蝦好大隻和蠔好食,另外多種飲品和菜、丸類可供選擇,最後每位亦有1杯雪糕。美中不足係,個人覺得冷氣不太夠凍和凳不太舒服,可能個人有點大份🤭,總結:物有所值,值得推介👍
2022-05-28
$300 (Dinner)
  • 北吉廣島蠔
  • 越南虎蝦
今日同朋友去旺角行街,揀咗呢間火鍋放題做lunch,佢有唔同level可以揀嘅,我哋就揀咗 第二高嘅level,都已經包咗好多唔同嘅牛肉豬肉同雞肉,可仲有自助吧任夾。 入到去估唔到裝修好靚,地方好闊落,飲品櫃有好多唔同嘅飲品,最驚喜既係佢竟然有最近新出教主代言嘅OOHA氣泡水,重要所有味都齊曬㖭,出去便利店買一罐都起碼要十蚊左右,所以喺度飲真係飲幾個都可以回本喇。他首先會送一個仙氣飄飄嘅牛肉拼盤,裏面有齊牛小排,牛五花,安格斯牛板腱,同埋安格斯牛頸脊,可以畀我哋試下鍾意邊款肉之後再落單。其實呢四款肉肉質都好好好,軟淋唔會韌。我最鍾意嘅就係牛小排,牛味最濃。所有嘅肉類海鮮等等可以經過q r code落單 ,方便又快捷,而自助吧嗰度有好多唔同嘅丸嚟揀,常見嘅芝士丸,蟹籽丸,貢丸等等都一應俱全。菜類都係好多款,最特別係仲有蟲草花,可以揀係我平時最愛食嘅火鍋配料之一。另外仲可以有一啲熟食可以食,包括有一個芝心炸豬扒 ,質素其實同出面嘅小食店差唔多。炸魚皮都係可以任夾嘅 ,差啲唔記得講湯底,我哋係叫咗壽喜燒湯底。我原本以為佢會好似其他火鍋店咁就係一個壽喜燒醬汁嘅湯底,但係佢會配埋日本蛋,所以成件

菜類都係好多款,最特別係仲有蟲草花,可以揀係我平時最愛食嘅火鍋配料之一。另外仲可以有一啲熟食可以食,包括有一個芝心炸豬扒 ,質素其實同出面嘅小食店差唔多。炸魚皮都係可以任夾嘅 ,差啲唔記得講湯底,我哋係叫咗壽喜燒湯底。我原本以為佢會好似其他火鍋店咁就係一個壽喜燒醬汁嘅湯底,但係佢會配埋日本蛋,所以成件事加埋仲正。好欣賞佢嘅係加湯嘅時候係加返一樣濃度嘅壽喜燒湯,所以只會越食越濃,唔會越溝越淡好欣賞呢一點。

另外我哋都叫咗蝦滑,好好食,食得出裏面有粒粒嘅蝦,牛滑都唔錯,可以食到啖啖肉。

食到最後仲有甜品送添,整體嚟講真係幾好,坐得又舒服!
2022-05-26
2022-05-25 85 views
經常都會同朋友出街食飯,港九新界周圍去☺️有朋友極力推薦去我旺角食火鍋放題,因為性價比高,質素又好,即刻成班朋友一齊去試吓🤣玉蒲團火鍋放題,地點非常易搵,就喺旺角百老滙戲院附近。上到去見到裝修都幾整潔,而且乾淨,落單是用二維碼的,湯底有很多選擇,最終我點了一個藥膳雞煲湯底,這個湯底藥膳味好重,打開煲蓋香味撲鼻,點了湯底,店員就即刻送上一個牛肉拼盤,底部仲有乾冰效果,視覺非常吸引,這個牛肉拼盤總共有五款牛肉, 5款牛肉都好好味,其中我最喜歡這個安格斯牛小排,看他的油花分布均勻,顏色鮮嫩,吃一口,牛肉味非常濃郁,我食得出這是高級貨,飛一般出邊可媲美的,而且飲品種類都好多,有樽裝茶,亦有很多罐裝飲品,是韓國或台灣進口的。自助區有很多選擇,菜類,丸類.這裏有乒賽食,冰菜在自助餐是很罕見的,我喜歡冰菜的口感,咬落去好爽口,口感特別,而且我食了很多。還有我很喜歡的雞子,打邊爐每一次我都會食的,這一次任食雞子,當日放入口,咬開雞子,雞子的汁就會爆出來,非常正,這次我食了很多10分滿足。廣島蠔也不錯,𧐢的本身夠肥,一口一隻10分邪惡虎蝦也新鮮,蝦肉入口爽身,啱晒喜歡食海鮮的我。另外鹿兒島黑豚肉,亦重點推
玉蒲團火鍋放題,地點非常易搵,就喺旺角百老滙戲院附近。
廣島蠔也不錯,𧐢的本身夠肥,一口一隻10分邪惡

虎蝦也新鮮,蝦肉入口爽身,啱晒喜歡食海鮮的我。
另外鹿兒島黑豚肉,亦重點推介,黑豚肉油脂分布均勻,一眼望落去已經知道是高級食材,主力攻擊幾款美食,今日真是大滿足,哈哈哈
2022-05-25 58 views
呢日day off去左打邊爐見旺角呢間肉蒲團都幾抵食個名又夠搞笑抵死約左朋友食完去行街街Lunch time時間有「肉」、「蒲」、「團」3個餐可以揀價錢唔算貴而且中午打邊爐冇咁多人食得舒服啲牆上面仲有霓虹燈打卡位 勁搞笑我今次就要左「團」有多啲肉類選擇 啱晒我同朋友呢啲食肉獸坐低掃完QR Code自助點餐就可以自己去調配醬料返嚟牛就上枱了擺盤好靚呀 狂打卡叫左安格斯牛小排、牛板腱、牛午花肉、封門牛柳、牛肋條款款牛味都好香濃 食落好嫩滑當中安格斯牛小排仲re-order左幾次 好食!另外 澳洲M5和牛都好正雪花分布平均 嫩滑到有入口即溶嘅感覺雖然佢好大塊xd食完好滿足海鮮有生蠔、虎蝦生蠔鮮甜 唔會腥蝦食落都好新鮮爽脆自助火鍋配料區都有好多選擇丸類、瓜類、蔬菜都超多當中竟然有台灣香腸 好驚喜好掛住台灣🥲仲有少少熟食魚皮炸得香脆 忌廉魚柳都好好食飲品櫃選擇都好多仲有啤酒任飲 簡直係朋友gathering首選!最後仲每人送一客甜品係朱古力卷蛋呀!好好食呀!大家記得留肚食蛋糕!
呢日day off去左打邊爐
見旺角呢間肉蒲團都幾抵食
個名又夠搞笑抵死

約左朋友食完去行街街
價錢唔算貴
而且中午打邊爐冇咁多人
食得舒服啲
牆上面仲有霓虹燈打卡位 勁搞笑

我今次就要左「團」
有多啲肉類選擇 啱晒我同朋友呢啲食肉獸
坐低掃完QR Code自助點餐
就可以自己去調配醬料

返嚟牛就上枱了
擺盤好靚呀 狂打卡
叫左安格斯牛小排、牛板腱、牛午花肉、封門牛柳、牛肋條
款款牛味都好香濃 食落好嫩滑
當中安格斯牛小排仲re-order左幾次 好食!

另外 澳洲M5和牛都好正
雪花分布平均 嫩滑到有入口即溶嘅感覺
雖然佢好大塊xd
食完好滿足

海鮮有生蠔、虎蝦
生蠔鮮甜 唔會腥
蝦食落都好新鮮爽脆

自助火鍋配料區都有好多選擇
丸類、瓜類、蔬菜都超多
當中竟然有台灣香腸 好驚喜
好掛住台灣🥲

仲有少少熟食
魚皮炸得香脆 忌廉魚柳都好好食

飲品櫃選擇都好多
仲有啤酒任飲 簡直係朋友gathering首選!

最後仲每人送一客甜品
係朱古力卷蛋呀!好好食呀!
大家記得留肚食蛋糕!
2022-05-24 40 views
好耐冇去旺角行街,出到嚟行街梗係同啲朋友食完飯先走,見到旺角有間打邊爐嘅吸引,即刻去試下.肉浦團火鍋放題 ,值得推介價錢方面非常吸引,百零蚊已經可以有120分鐘火鍋放題,而且食物非常新鮮,性價比好高。餐廳裝修方面亦都好整潔,而且全部都係卡位坐得好舒服。樓底非常高感覺空間好大而且冷氣非常足夠所以打邊爐都唔覺得熱落單非常方便,自己用QR code,既方便又環保。 醬料調味就係自助形式,自行到調味區都有好多選擇另外火鍋配料都有幾十種,而且每一樣都好新鮮,自己就鍾意食菜,見到都有十幾種選擇。牛肉拼盤有牛小排,m5和牛 ,封門柳,牛肋條,牛五花肉,全部都好吸引,而且望埋去色澤好新鮮。我比較鍾意食m5和牛,牛肉香味極重,而且脂肪分佈均勻,有入口即溶嘅感覺。安格斯牛頸脊都係好好食,有少少脂肪牛肉味道更加香濃,肉質嫩滑,掂越南虎蝦,蝦身比較大隻,蝦肉新鮮爽甜,而且仲係彈牙。仲有廣島蠔都幾好味,蠔嘅size中等,但係就夠曬新鮮,都幾鮮甜飲品喺出邊雪櫃拎,款式眾多如果想要唔凍的話更可以問職員攞如果鍾意食肉,同埋食量比較大嘅人,真係非常啱食,無論牛肉,海鮮,蔬菜,丸類 都有好多種選擇,而且食材嘅質素好高,
好耐冇去旺角行街,
肉浦團火鍋放題 ,值得推介
餐廳裝修方面亦都好整潔,
而且全部都係卡位坐得好舒服。樓底非常高
感覺空間好大
而且冷氣非常足夠
所以打邊爐都唔覺得熱

落單非常方便,
自己用QR code,既方便又環保。
醬料調味就係自助形式,
自行到調味區都有好多選擇

另外火鍋配料都有幾十種,
而且每一樣都好新鮮,
自己就鍾意食菜,見到都有十幾種選擇。
牛肉拼盤有牛小排,
m5和牛 ,
封門柳,牛肋條,牛五花肉,
全部都好吸引,而且望埋去色澤好新鮮。

越南虎蝦,蝦身比較大隻,蝦肉新鮮爽甜,而且仲係彈牙。
仲有廣島蠔都幾好味,
蠔嘅size中等,但係就夠曬新鮮,都幾鮮甜

飲品喺出邊雪櫃拎,款式眾多如果想要唔凍的話更可以問職員攞

如果鍾意食肉,同埋食量比較大嘅人,真係非常啱食,無論牛肉,海鮮,蔬菜,丸類 都有好多種選擇,而且食材嘅質素好高,我自己經常食火鍋放題,真係冇一間做得畀佢出色,而且性價比咁高
一定會再嚟支持。
食到最尾仲有一件朱古力雪糕蛋糕贈送
蛋糕夠晒凍,又唔甜
非常好味
2022-05-24 99 views
前排食左幾餐邊爐 成日都心思思想再去搵下有咩未食過嘅火鍋店好食🤭朋友介紹旺角有間好正嘅肉浦團火鍋聽個名已經知有無限嘅肉食 啱晒我地牛肉控🤤.🌟團 ($198)火鍋套餐分咗幾款價錢 分別係肉、浦、團和盛因為我哋想有多D牛肉部位選擇同埋食海鮮所以就決定揀左「團」呢個set 🤗Lunch time 只係每位$198 平過Dinner 超抵食!🤩.湯底方面我哋就揀咗芫荽皮蛋湯上枱就見到成個鍋都係綠色嘅💚啱晒鍾意芫荽味嘅朋友然後就會上一碟放咗幾款牛肉🐮等你試吓每款牛肉嘅味道鍾意嘅就可以再用QR code自己落單 咁就唔會浪費食材👍🏻.牛肉方面有安格斯牛小排、澳洲M5和牛牛肩胛、美國安格斯牛板腱等等牛肉油脂分布均勻 非常高質😋個人勁推介安格斯牛小排同澳洲M5和牛肩胛 牛肉又腍又有牛肉味除咗牛肉仲有幾款唔同產地嘅豬肉、雞肉同雞腰子.海鮮方面有北吉廣島蠔🦪、越南虎蝦🦐同埋原隻魷魚仔🦑廣島蠔大大隻又鮮甜越南虎蝦大隻得黎又肉質實淨 可以任食真係好幸福🥰.除左肉類同海鮮任點之外仲有自助吧自助吧有各款肉丸、台灣腸、蔬菜、菇等 好多選擇蔬菜有好多選擇 竟然有提供羽衣甘藍同冰菜 好特別🥬🥦而且仲有忌廉雞扒同薯角呢
朋友介紹旺角有間好正嘅肉浦團火鍋
聽個名已經知有無限嘅肉食 啱晒我地牛肉控🤤

🌟團 ($198)

火鍋套餐分咗幾款價錢 分別係肉、浦、團和盛
因為我哋想有多D牛肉部位選擇同埋食海鮮
所以就決定揀左「團」呢個set 🤗

湯底方面我哋就揀咗芫荽皮蛋湯
上枱就見到成個鍋都係綠色嘅💚
啱晒鍾意芫荽味嘅朋友

然後就會上一碟放咗幾款牛肉🐮
等你試吓每款牛肉嘅味道

牛肉油脂分布均勻 非常高質😋
除咗牛肉仲有幾款唔同產地嘅豬肉、雞肉同雞腰子
海鮮方面有北吉廣島蠔🦪、越南虎蝦🦐同埋原隻魷魚仔🦑
廣島蠔大大隻又鮮甜
越南虎蝦大隻得黎又肉質實淨 可以任食真係好幸福🥰

除左肉類同海鮮任點之外仲有自助吧

自助吧有各款肉丸、台灣腸、蔬菜、菇等 好多選擇

蔬菜有好多選擇 竟然有提供羽衣甘藍同冰菜 好特別🥬🥦
而且仲有忌廉雞扒同薯角呢兩款熟食
飲品就可以喺凍櫃自取

一樣好多選擇仲有啤酒飲添🍺

我地亦都有飲店舖自家製嘅茶 例如自家製菊花杞子茶🍵
咁健康清熱 打完邊爐都唔怕熱氣

最後每人會有一件忌廉蛋捲 為今餐畫上完美句號🍰
雖然呢度冇雪糕、雪條等等嘅選擇
但係我覺得反而可以令食客喺有限嘅時間專注品嚐各種肉類
反映到店名嘅意思🤓
$198 (Lunch)
舖頭裝修嘅用心🫶🏻🫶🏻牆上貼滿咗一塊塊漫畫風格嘅poster同壁畫💥店內亦運用左好多富街頭特色嘅霓虹燈同埋用具🚥去旺角打邊爐有多一個選擇~「團」Set $198/位 (加一)1️⃣ 藥膳醉雞湯底 🌩 藥膳湯有杞子,幾清同埋藥材味唔算太濃✨🌩 醉雞係雞髀肉,酒味香醇,大大舊得嚟肉質嫩滑🐓💕2️⃣ 肉類🌩 牛肉同豬肉都有幾多唔同部位可以揀🌩 個人最鐘意澳洲M5和牛牛肩胛同牛板腱肉🐮大大片紋路分明,肉質軟嫩🥰🌩 薄切封門柳牛味最濃郁🤟🏻而且肉質偏瘦食得多都唔驚好肥,不過覺得切得太細舊有啲夠喉🤔🌩 豬方面個人推薦鹿兒島黑豚肉🐷🌩 每份肉都配上木製label好細心😌3️⃣ 配料🌩 自助區有菜同丸類可以自己夾🌩 丸方面除左有平時嘅魚蛋牛丸之外都有唔少選擇🤩芝士魚腐同芝心包都幾好味😋🌩 芥末餡貢丸有驚喜 原本係抱住試伏嘅心態去食😂芥末味唔算太濃,淡淡的反而幾match豬肉🤣🤣🌩 菜方面亦有一般打邊爐比較少食到嘅羽衣甘藍、冰菜等🥬4️⃣ 其他🌩 醬料都幾齊全,花椒油幾特別,配上肉類一齊食香味好突出✨💫🌩 食到最後會送上一件朱古力卷蛋🍫味道不過不失💁🏻‍♀️

「團」Set $198/位 (加一)

1️⃣ 藥膳醉雞湯底
🌩 藥膳湯有杞子,幾清同埋藥材味唔算太濃✨
🌩 醉雞係雞髀肉,酒味香醇,大大舊得嚟肉質嫩滑🐓💕

2️⃣ 肉類
🌩 牛肉同豬肉都有幾多唔同部位可以揀
🌩 豬方面個人推薦鹿兒島黑豚肉🐷
🌩 每份肉都配上木製label好細心😌

3️⃣ 配料
🌩 自助區有菜同丸類可以自己夾
🌩 菜方面亦有一般打邊爐比較少食到嘅羽衣甘藍、冰菜等🥬

4️⃣ 其他
🌩 食到最後會送上一件朱古力卷蛋🍫味道不過不失💁🏻‍♀️

2022-05-18 151 views
質素唔好,蝦霉,蝦膠有輕微酸味。牛肉質素亦唔好,一係就口感乾柴,一係就多肥肉。本來見OpenRice 評論話牛魔王推介以為唔錯,點知都不外如是。食$298套餐,雖然有88折,但係有4款料無,如果知道係無,我諗我唔會選擇$298。價錢唔係問題,但係都俾番少少質素,湯底叫左麻辣牛肉鍋,越食越苦,講真真係第一次食個湯底會越滾越苦。未試過打一次邊爐俾我咁差感覺。總括黎講環境係唔錯,唔會有壓迫感覺。服務態度好,只係質素同價錢唔相符。
2022-05-17
$300 (Dinner)
2022-05-16 51 views
約朋友食飯旺角區最方便☺️見到OpenRice訂位有優惠,即刻想試吓呢間自助火鍋放題。位置喺女人街好方便,同一棟有好多餐廳選擇。好多種類可以逐間試🤗門口係教主好搶眼😉12點幾嚟到,人數唔算多,好好彩安排到卡位👍🏻可以舒舒服服打邊爐用QR code落單,夠晒環保♻️即刻出去睇吓有咩嘢食,基本嘅丸類同埋菜類都有有我最鍾意食嘅冬瓜蕃茄南瓜同埋竟然有冰菜同埋萵筍🤭🤭🤭朋友就係咁食牛柏葉同埋豬皮😄😄一開始會有個牛肉拼盤,可以試吓邊隻啱食可以再order。牛小排、牛肋條👍🏻👍🏻🤣另外兩款就普普通通估唔到牛肉種類有咁多,封門柳平時好少食到,覺得好好食太遲發現封門柳啦🙊最好食都係牛小排,一碟有兩大塊,不停encore牛小排同封門柳。豬嘅種類都好多,好少放題有豬頸肉。推介黑豚肉👍🏻肥瘦適中,入口好柔軟醬料好多選擇,日本豉油加沙茶醬再加炸蒜冇得輸👍🏻最後朱古力蛋捲做ending💞總結牛同埋豬嘅種類同埋質素都對得住個價錢,十分方便,打邊爐放題嚟講最緊要位置好坐🥰呢間絕對唔會有下次💞
約朋友食飯旺角區最方便☺️
見到OpenRice訂位有優惠,即刻想試吓呢間自助火鍋放題

位置喺女人街好方便,同一棟有好多餐廳選擇。
好多種類可以逐間試🤗
門口係教主好搶眼😉

12點幾嚟到,人數唔算多,好好彩安排到卡位👍🏻
可以舒舒服服打邊爐
用QR code落單,夠晒環保♻️

同埋竟然有冰菜同埋萵筍🤭🤭🤭
朋友就係咁食牛柏葉同埋豬皮😄😄

一開始會有個牛肉拼盤,可以試吓邊隻啱食可以再order。
牛小排、牛肋條👍🏻👍🏻🤣
另外兩款就普普通通

豬嘅種類都好多,好少放題有豬頸肉。
推介黑豚肉👍🏻
肥瘦適中,入口好柔軟

醬料好多選擇,
日本豉油加沙茶醬再加炸蒜冇得輸👍🏻

最後朱古力蛋捲做ending💞

呢間絕對唔會有下次💞
2022-05-14 48 views
約朋友lunch 唔想同人迫又想座得舒服,又想慢慢食住傾偈食咩好呢? 緊係食打邊爐啦😆 ! 內牆都有句精景的 “打邊爐最緊要係朋友呀!”今次我就同老友來到旺角的肉浦團食打邊爐,位置都幾方便就係女人街內街。來到門口就見到大大個教主企係到等你咁, 我地選好左食(團),食物內容都好豐富夠食亦點蕃茄湯。我最愛以下幾款仲叫左幾次添:💕 澳洲M5和牛💕 安格斯牛頸脊💕 牛小排💕 薄切封門柳💕 鹿兒島黑豚肉💕 越南虎蝦💕 北吉廣島蠔外邊仲有得自己拎蔬菜丸物, 我當然唔會錯拎多幾轉 我愛的羽衣甘藍和唐生菜啦!🤭🤭🤭 飲品又係鍾意拎咩都得,我就緊係飲茶啦!就係咁食住傾好爽,最後仲有一件甜品, 完美的lunch 。

我最愛以下幾款仲叫左幾次添:

💕 澳洲M5和牛
💕 安格斯牛頸脊
💕 牛小排
💕 薄切封門柳
💕 鹿兒島黑豚肉
💕 越南虎蝦
💕 北吉廣島蠔

就係咁食住傾好爽,最後仲有一件甜品, 完美的lunch 。