2018-10-05 116 views
來自日本既 #雪之下 黎到香港👏🏻 成為首間海外分店😎 店舖面積雖小但假日夜晚黎到只等了10分鐘✌🏻-Mandarin Honey Pancake🥞 ($68) (3.5/5)4 cm厚既Pancake🥞 用上日本廣島雞蛋而成🥚 一上枱係好香既雞蛋味🍳 切落質感頗厚實👌🏻 食落幾鬆軟🤤 配上蜜柑蜂蜜都幾夾😋 但個人認為比起Pancake食落卻似蛋糕多啲🤔 應該說是雞蛋蛋糕😅 整體不過不失沒有太大驚喜呢🤣📣 每人最低消費$50
📣 每人最低消費$50
2018-10-04 227 views
試咗呢度的原味Pancake同埋法式多士,兩樣都唔掂。先講Pancake,一個字,乾!本身個質地已經好似蛋糕咁,如果你以為黎呢度係食鬆軟Pancake,咁你就錯晒!你根本係一舊熱嘅Pancake型蛋糕。就算佢畀咗少少蜜糖你,都無補於事,嗰杯仔蜜糖,未食夠一半已經用晒。加上你坐低佢唔會主動提供水,咁剩返嗰半舊就要乾哽另外,法式西多士,如果同尖沙咀麼地道某cafe比,呢間原全唔合格。多士面放蕉糖,厚得黎又唔係脆。法式西多對我個人預期,中間心應該係濕潤、有奶/蛋香,但佢原全無濕潤嘅嗰種口感,只算係過程中浸過下蛋/奶,食落都仍然維持喺「麵包」嘅口感總結,不會再試,亦希望少啲人中伏
試咗呢度的原味Pancake同埋法式多士,兩樣都唔掂。

先講Pancake,一個字,乾

總結,不會再試,亦希望少啲人中伏

2018-09-27 572 views
一行5人叫咗4款嚟試,有驚喜喎😍🍧個Ginger ice出乎意料地好食,味道辣辣地但冰又凍冰冰!呢個組合好特別!原來冰本尊係用薑汁製成,所以食到佢溶都仲有薑味,有別於一般刨冰越食越淡!食食吓到刨冰中心仲隱藏咗練奶味雪芭,味道好有層次,值得一試🤤🥞首先試咗原味,好重蛋香味,我好喜歡😍🥞朱古力味偏dark、偏苦嘅口味,內裏又加咗朱古力成半溶狀態,有啲似brownie但冇咁甜,啱我👍🏻🥞鍾意食綠茶嘢人一定要試綠茶味呢個!好重綠茶味,好似食梗pancake狀嘅綠茶粉😂 傳統食法配紅荳中和番綠茶嗰種苦苦地,NICE!!!!!! 同埋真係好似喺日本當地食嘅口味😍 如果要排隊食嘅pancake我會鍾意呢種口感硬啲嘅呢種,都值得再花小小時間排隊去食😋
一行5人叫咗4款嚟試,有驚喜喎😍
生薑刨冰
綠茶味,朱古力味,原味

🥞首先試咗原味,好重蛋香味,我好喜歡😍

生薑刨冰
綠茶味,朱古力味,原味
2018-09-27 455 views
此店尚在試業階段, 17:00開始營業, 16:30已有排隊人龍。慕名而來的我, 不介意等。等候期間, 店員派發餐牌, 讓客人先考慮要點甚麼。店舖採用先下單付款, 後安排入座的形式。一心想要試其pancake, 便點了Dark Chocolate Pancake。 是日一人前來光顧, 以為可以坐bar枱, 望著街景遊閒享受, 怕是想多了。剛好之前有一人顧客入座, 只能安排搭枱, 未能安排坐bar枱, 明白的, 亦樂意配合。店舖只有20個座位, 除bar枱4個座位較為寬闊, 其他16個座位都頗為狹窄。枱與枱之間, 讓人通過也不容易。不論客人入座離座, 店員上菜收碟, 均要左閃右避。第一批客人的點單陸續上桌, 眼看差不多每枱都點了Mandarin Honey Pancake, 全店頓時充滿蛋香。店員亦非常殷勤有禮, 因枱面不大, 客人食完便即收碟, 需要添水添糖醬的, 亦十分快捷。 眨眼過了20分鐘食物尚未到, 明白焗製需時, 但眼看鄰座客人同樣點了Dark Chocolate Pancake的, 食完兼離座都未見我的點單, 唯有拜託店員跟進。店員稱因製作Dark Chocolate Pa

店舖只有20個座位, 除bar枱4個座位較為寬闊, 其他16個座位都頗為狹窄。枱與枱之間, 讓人通過也不容易。不論客人入座離座, 店員上菜收碟, 均要左閃右避。第一批客人的點單陸續上桌, 眼看差不多每枱都點了Mandarin Honey Pancake, 全店頓時充滿蛋香。店員亦非常殷勤有禮, 因枱面不大, 客人食完便即收碟, 需要添水添糖醬的, 亦十分快捷。 眨眼過了20分鐘食物尚未到, 明白焗製需時, 但眼看鄰座客人同樣點了Dark Chocolate Pancake的, 食完兼離座都未見我的點單, 唯有拜託店員跟進。店員稱因製作Dark Chocolate Pancake需要較長的時間, 唯有再耐心等候。第二批入座客人的點單都到了, 我的pancake尚未到。17:09點單, 17:54pancake才到, 足足等了45分鐘, 等候時間也未免太長了。
Dark Chocolate Pancake

Dark Chocolate Pancake

Dark Chocolate Pancake $78

朱古力味道頗濃, 質感似brownie, 面頭放上一球忌廉, 因pancake的熱力, 很快便溶。草莓微酸, 有助減去pancake的膩滯感, 唯草莓份量略少, 幫助不多。

整個用餐過程, 一點也不享受, 甚至感覺煩擾。身在這種超有壓迫感的環境, 食物又並非異常味美至非食不可, 我不會再光顧了。
2018-09-25
2018-09-24 542 views
排左7-8個字先入得,個pancake話就15-20分鐘,實則等左半個鐘,但限時50分鐘。不過我同朋友都係食左15分鐘,口感大致上係熱既cake,唔夠軟身,綠茶pancake都還好,plain cake冇乜味,得少少蛋味,蜜糖又唔夠。總括泥講,唔值得排隊同咁貴!不過服務ok ge,環境就土地問題,偏窄囉~
Plain   Pancake
2018-09-24 493 views
話說尋日見到有網友的openrice名,激發咗去開一個openrice户口去分享食評,都順手記錄下我呢個都市大胃王日中食過乜好西咁。首篇文章就係呢間最近嘅話題之店: 雪之下 (yuki no shita)。作為pancake控嘅我躍躍欲試,就係比條隊嚇親。尋晚八點半左右路經,見到有10個人左右排除,我同女友一排就排左半個鐘。就快有位時店員就叫我地先點餐,話坐低就會有得食。本身我地只係想食個pancake,但每人最低消費要$50,我地就多點一份抹茶刨冰。先講講個刨冰。本身kakigori係應該將糖漿淋上刨好嘅冰的,但個人口味比較喜歡啲冰係本身嘅野結成冰 (抹茶冰/咖啡冰),做出來味道會比較濃厚。尋晚食嘅呢個,第一感覺:好水。上面淋咗層應該係奶嘅野,仲有小量紅豆,食到底有舊硬邦邦嘅牛奶,好怪。老實說三年前icremeria 嘅茶冰出色過呢個太多,而冰嘅質地都被曼谷嘅after you大比數拋離。$76, 唔係太值。我地甚至覺得,不如佢地唔好做呢樣,專心做好個pancake同coffee仲好。好在個cake挽回不少分數,淨係講佢個蛋味已經無得輸。個冰花得太多時間,我地攤凍咗個cake先食,而

先講講個刨冰。

好在個cake挽回不少分數,淨係講佢個蛋味已經無得輸。個冰花得太多時間,我地攤凍咗個cake先食,而家諗翻真係個鬼咁錯嘅決定。希望睇到呢個文章嘅每一位,記得上桌即刻食!耐咗個面會變靭,半身應該係又軟又香,反而伴碟的蜜糖淋咗上去就好似無乜味,我切咗舊細的直接塞入個小樽度 務求嗨哂所有蜜糖,但sorry真係唔夠味。一放得耐,真心大打節扣,又乾又靭。

食完出去差不多9點半,見到有20個人排緊隊。可能晚飯去食會無咁多人排隊,到甜品時間食先去就會排到hihi鳥。

蜜糖口味pancake
抹茶味刨冰
2018-09-23
30 Minutes (Dine In)
$72 (Dinner)
蜜糖口味pancake
閨蜜拉我黎銅鑼灣食pancake店舖外頭要排隊,大約15-20分鐘左右獲安排入內,需先在門口位置點餐付款,隨後入座。.門口女侍應熱情招待 「員工態度非常有禮貌、恭敬」係其中一個最印象深刻嘅賣點,連平日對服務態度很有要求嘅閨蜜都忍唔住讚。.店舖環境係一大缺點格局很細很狹窄,廚房佔的位置比客坐的位置還多 ,枱與枱之間逼著湊合坐,有點辛苦花多眼亂醒目嘅我🤓🤓當然第一時間!問問熱情女侍應好吃的款式😎她個人推薦最好味的pancake是原味蜂蜜牛油、刨冰類則推薦黑糖味、薑味。叫完嘢食等左好耐好耐好耐好耐都冇得食排我哋後面隊嘅人都野食到啦我哋都未有仲要間舖超香pancake嗰種蛋香味 餓死我地刨冰份量夠兩個人食。忍唔住一口接一口。食到底嘅時候,黑糖味特別濃郁。味道天然,好回甘中間係牛奶冰,非常解渴睇佢牛油同蜜糖嘅份量都好少但其實食落去甜度啱啱好不過想影BOOMERANG就會比較難捕捉到倒落去果下,因為啲蜜糖kick住好杰,而且一野就冇晒。佢真係做到平時嗰啲pancake嘅質感,偏蛋糕,唔係疏乎厘pancake嗰種蛋白感。但唔會好粉漿、亦唔會鞋恰恰好乾,佢係熟得來好柔軟,蛋香味超濃
閨蜜拉我黎銅鑼灣食pancake

門口女侍應熱情招待

「員工態度非常有禮貌、恭敬」
店舖環境係一大缺點

花多眼亂
醒目嘅我🤓🤓當然第一時間!
問問熱情女侍應好吃的款式😎

她個人推薦最好味的pancake是原味蜂蜜牛油、
刨冰類則推薦黑糖味、薑味。

叫完嘢食等左好耐好耐好耐好耐都冇得食

排我哋後面隊嘅人都野食到啦我哋都未有
仲要間舖超香pancake嗰種蛋香味 餓死我地
日本沖繩波間照黑糖きな粉  RAW  SUGAR  Kakigori

刨冰份量夠兩個人食。忍唔住一口接一口。

食到底嘅時候,黑糖味特別濃郁。
味道天然,好回甘

中間係牛奶冰,非常解渴

愛媛縣小池養蜂園蜜柑蜂蜜  宮崎縣高千穗發酵牛油  Mandarin  Honey  Pancake

睇佢牛油同蜜糖嘅份量都好少
但其實食落去甜度啱啱好

2018-09-21
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$68 (Dinner)
  • 原味蜂蜜牛油pancake
  • 黑糖牛奶刨冰
2018-09-23 262 views
呢排見到好多人都推薦呢間嘅pancake身為甜品控嘅我當然就要黎朝聖一下大概7點幾到 門口都已經排哂隊 要等30-40分鐘不過服務好好 啲staff都好有禮貌好nice會俾menu我地睇定先同埋交帶番要等多幾耐 又會同我地介紹同推薦啲甜品俾我地入到去首先要叫左野食同俾左錢先去入座店入面吾算大 廚房同坐位比例係5比5 不過坐得舒服同朋友叫左三款pancake 分別係招牌嘅原味 人氣都好高嘅抹茶味 同藍莓味原味一黎就聞到好重蛋香味 配埋蜂蜜賣相真係好靚不過蜂蜜量比較少 如果中意甜啲可能要問staff拎多少少朋友嘅抹茶味我冇試 不過上面仲有黑豆紅豆同cream同幾足料 吾好睇佢咁細份但一個人食真係夠哂飽然後藍莓果個pancake底同原味係一樣嘅 藍莓醬吾算甜 偏酸 所以配埋cream都吾會好漏價錢吾係好貴 又免收加一 不過留意番每人係有最低消費整體黎講都吾錯~~
呢排見到好多人都推薦呢間嘅pancake

店入面吾算大 廚房同坐位比例係5比5 不過坐得舒服
原味一黎就聞到好重蛋香味 配埋蜂蜜賣相真係好靚
不過蜂蜜量比較少 如果中意甜啲可能要問staff拎多少少
價錢吾係好貴 又免收加一 不過留意番每人係有最低消費
整體黎講都吾錯~~
2018-09-22 343 views
- 一入到去店員就係我哋即刻點餐俾錢先可以坐低 我同朋友都冇咩時間諗食咩- 店舖空間極至狹窄 同行好瘦嘅朋友都係啱啱好攝到入位 成間餐廳好大壓迫感- 用嚟飲水嘅杯係平時喺超市試食嗰種迷你紙杯 一啖飲晒 比我哋感覺係逼我哋嗌野飲- 限時50分鐘但等嘢食都等左30分鐘先來咗個刨冰再要等多陣先等到pancake - 隔離枱23分點餐 03分嘢食先到 黑晒面- 食物賣相值得讚賞 店舖裝潢簡潔有特色 - 點左店員推介嘅ginger味刨冰 $68 薑味刨冰雖然特別 唔係周圍見到 但味道實在單調 我同朋友都食到有啲厭唔想食落去- madarin honey味嘅pancake $68質地較實同乾身 食落似加厚版嘅早晨全餐pancake - 食品名稱實在係比較誤導性 我同朋友都以為madarin honey pancake係會有citrus 味 但食極都食唔到 隔離點咗一樣嘢食嘅食客聽到&認同 最尾隔離枱問店員 發現原來mandarin honey只不過係佢哋直譯嘅名稱 其實係plain pancake served with honey and butter- 成晚最好嘅一part就係同隔離嘅食客一齊

- 隔離枱23分點餐 03分嘢食先到 黑晒面

- 食物賣相值得讚賞 店舖裝潢簡潔有特色

- 點左店員推介嘅ginger味刨冰 $68

- madarin honey味嘅pancake $68
質地較實同乾身 食落似加厚版嘅早晨全餐pancake

- 成晚最好嘅一part就係同隔離嘅食客一齊喺度討論食物質素 發現大家都覺得伏伏地 而且都等到唔耐煩

2018-09-22
$68 (Other)
有日lunch行過希雲街見到開左一間新既甜品舖,今日放工一於去試下!去到餐廳門口既時候大概晚上7點左右,排隊既人唔算好多,所以排左唔係好耐就可以入去食啦!入到餐廳先係收銀處點餐俾錢然後先到座位坐!一場黎到當然要試左佢個招牌pancake先啦!友人就叫左個咖啡刨冰試下!我地被安排坐係對窗既吧枱,出面排隊既人都會好有好奇心睇下你係到食緊咩!坐左一陣,刨冰黎啦!咖啡(Coffee)刨冰,係用日本堀口咖啡整既,睇落好似平平無奇,食左一啖之後,我就不停係到食!好在友人冇話我姐!D冰軟綿綿,入口即溶,成個刨冰都充斥住咖啡味,唔會突然變左淨係冰味!內裡仲有應該係牛奶味既刨冰,中和左咖啡既苦澀味!刨冰食到最後係好濃烈既咖啡味,所以我就冇食啦,因為我係唔飲得咖啡既人黎既,但係友人本身好中意飲咖啡,都覺得佢個味好好食!佢竟然都讚!我仲同朋友講如果佢係藍色咪成個富士山咁囉!原味(Mandarin Honey)pancake,拿!睇落好似一個海綿蛋糕咁,食落去好鬆軟,加上蜜柑味既蜂蜜,味道超正!一定會再黎呢間舖頭再試其他味道既pancake同刨冰!因為我一試就愛上左啦!題外話: 餐廳既侍應面露笑容,非常有禮貌

坐左一陣,刨冰黎啦!
咖啡味刨冰
好在友人冇話我姐!
我仲同朋友講如果佢係藍色咪成個富士山咁囉!
Mandarin  Honey  Pancake

題外話: 餐廳既侍應面露笑容,非常有禮貌,而且我地臨走前仲問我地D食物味道如何!
2018-09-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Other)
咖啡味刨冰
Mandarin  Honey  Pancake
  • 咖啡(Coffee)刨冰,
  • Mandarin Honey Pancake
今晚同朋友食完牛扒。由於牛扒唔大塊。所以食完當然係唔夠飽啦。又可以食甜品啦。本身對pancake唔係特別大興趣,但知道呢度有一間日本開過嚟嘅pancake店,當然都唔介意去試吓啦。 意料之中,黎到要排一陣隊。大概等左十幾分鐘就到我地喇。餐廳好細。枱擺得好逼。如果唔係對食物有少少期望。 呢個擠迫環境真係唔係我杯茶。我地被分配到最入面張枱。我就小心翼翼側住個身響兩張枱之間嘅一條小隙慢慢一步一步移入去。唔係誇張。我本身都算係比較瘦。我同朋友講, 稍為肥少少嘅人都可能要買外賣返屋企食。 似乎店主太進取啦。想儘量喺店入邊坐多啲人。 一坐低。當然就係不斷聽到隔離枱嘅對話內容啦。如果你鍾意八卦鍾意熱鬧,呢個地方對你來講可能唔錯。好唔緊要,都叫嘢食啦。問侍應,你哋嘅signature係乜嘢。原味。綠茶。同朱古力都好食。我問"朱古力好唔好食㗎""你可以試吓。我哋個朱古力好rich,但係又唔會好甜"我心諗,正喎。 食完希望唔好太肥。叫左原味。同朱古力味pancake。佢個Menu入邊仲有其他嘢食。包括刨冰,三文治,French toast等。不過冇乜興趣。坐。傾計。睇人食。結果等左大概45分鐘。原味pan
今晚同朋友食完牛扒。由於牛扒唔大塊。
所以食完當然係唔夠飽啦。
又可以食甜品啦。

意料之中,黎到要排一陣隊。
大概等左十幾分鐘就到我地喇。

餐廳好細。
枱擺得好逼。如果唔係對食物有少少期望。
呢個擠迫環境真係唔係我杯茶。

似乎店主太進取啦。想儘量喺店入邊坐多啲人。

我問"朱古力好唔好食㗎"
"你可以試吓。我哋個朱古力好rich,但係又唔會好甜"
我心諗,正喎。
食完希望唔好太肥。

叫左原味。同朱古力味pancake。

坐。
傾計。
睇人食。
結果等左大概45分鐘。原味pancake終於黎啦。。。。
聞落去都幾香蛋味。
但係一食落口,質感怪怪 。 唔硬唔軟。
而食落其實冇咩味。
佢有一細啖蜜糖俾你加落去。但份量只係好少。而且蜜糖味都冇咩特別。
食完我真係對個朱古力pancake冇晒期望。

朱古力pancake嚟喇。
其實食完個原味pancake都已經有啲濟。
食慾大減。
個朱古力pancake侍應冇講錯,真係一啲都唔甜。直情係冇味。我同朋友講我食唔到有朱古力味,又話好Rich嘅?
朋友話都食到有少少少少朱古力味嘅。佢仲講笑,rich 係老細rich。唔係朱古力味Rich。笑死我。

當然佢冇比水我地啦。想你叫飲品。我見隔離果兩個靚女到嗌咗壺茶。入面只不過係有一個茶包。。。。
我朋友想食藥問佢攞杯水。佢俾咗一個超細嘅杯我哋。入面大概有兩啖水啦。老細係孤寒嘅。不過我會理解
,佢哋會想賺埋飲品錢。
無奈你嘅食物質素真係唔會令我想叫任何飲品。

食完。。。。真係覺得。。。。。等咁耐就係為左呢兩舊。。。。$140+
I will say ,Utility level is extremely low .

大家可以放棄唔試。
希雲街其實不斷都有唔同嘅鋪頭嘗試開業。有長做到嘅,有一啲鋪頭根本生存唔到。你條街都幾多食店 ,知名度好似越來越高。不過可以長期生存到嘅又會有幾多間呢?

我。。。會覺得斜對面,近入面街尾間pancake 好食好多倍。不過之前都係要等好耐。所以要有心理準備。但水準一定高過呢邊好多。

Plain  pancake  with  honey
Chocolate  pancake
2018-09-18 228 views
Another famous 🇯🇵 pancake place is coming to Hong Kong! 雪の下 這是我一直bookmark了要去的店,終於來到香港了!來到銅鑼灣的希雲街,趕來潮聖的人已經不少!看來名牌效應都真的吸引了不少為食之人。一定要試原味pancake, 用上日本雞蛋和麵粉,蛋香十足。鬆軟得來又不會像吃空氣!有點似食蛋糕的感覺!幸福就是這樣簡單!it’s just few drops of honey away!另外仲有刨冰,味道都幾特別。除左抹茶,薑味之外,仲有咖啡味!食落綿滑,滿有日本甜點店的感覺!

2018-09-17 349 views
超強颱風山竹過後的藍色星期一 ,就來一點甜吧!這間位於希雲街今天才開業的pancake店雪丿下,主打Mandarin Pancake有別於一般的疏乎厘Pancake,質感更像蛋糕,伴以愛緩縣蜜柑蜂蜜及宮崎縣發酵牛油,可惜未有太大驚喜。French Toast法式西多士表面烤得香脆,內裡濕軟,配上士多啤梨醬及奶油,味道與口感皆豐富,好吃啊!
超強颱風山竹過後的藍色星期一 ,就來一點甜吧!

• French Toast法式西多
2018-09-15 379 views
前幾日喺LINE見到有報導話有間日本過江龍喺希雲街開pancake刨冰店🍧🥞 星期四嘅晚上8點幾9點去到,店外有一條人龍不算太長,位置係sharishari斜對面。店外望入去見到有一幅粉紅色嘅牆,少女味十足,牆邊一字排開嘅枱大約有14個位再加上門口玻璃嘅bar枱再有4個位。bar枱對出望街就係人龍,坐呢個位嘅食客都有點尷尬嘅感覺🙈 排隊期間店員出泥同我地講原味pancake已經售罄一心想試原味嘅我地唯有繼續等,選擇食其他野。等左大約30分鐘左右就有位啦!4個人點左3樣食物: 綠茶pancake、綠茶刨冰同黑糖刨冰🍧因爲先前已經食左晚飯所以原先打算只嗌2款食物,但係menu有寫明**每人最低消費50hkd**,所以住焗嗌3樣食物,大家要留意啦~一字排開嘅枱其實每張枱同隔離嘅距離十分近,有點壓迫使,無奈香港一向地少租金貴,小店亦當然要安排多d枱可以容納多d客人。首先出場嘅係綠茶刨冰! 賣相唔錯,唯獨份量比對面嗰間店略嫌細左小小。可能係刨冰嘅關係,綠茶嘅味道較淡,如果濃返小小會更好!食到入面原來有驚喜,刨冰中間有d奶,配埋冰一齊食先甜d好味d。本人同朋友都認為可以喺冰上面都加返d奶然後出場嘅

然後出場嘅係黑糖刨冰,最近期十分流行嘅黑糖配上刨冰味道好新鮮
最後壓軸係綠茶pancake($78) 🍵 呢個pancake屬於厚實型,唔係梳乎厘空氣嗰種pancake,如果一個人點一個就夠嘅份量。上碟嘅時候仲有點餘温,配上綠茶醬,cream加紅豆,十分好味!真心推介佢地嘅pancake,有機會一定會試埋原味
綠茶刨冰
黑糖刨冰
綠茶pancake
2018-09-13
30 Minutes (Dine In)
$55 (Last Night Supper)
綠茶pancake
2018-09-14 365 views
話說,星期三晚和2️⃣位中學年代認識的朋友吃飯,剛巧都是愛吃 x 日本風🇯🇵,二話不說就答應陪我吃這間從大阪梅田來的新Pancake刨冰店,當天才正式開業啊🙌🏻。我們當晚8️⃣點多到達,大概等了1️⃣5️⃣分鐘就可以入座了,比想像中快。我們最期待的就是這款蜜柑蜂蜜厚PANCAKE🥞 ($68)。4cm超厚身的pancake,其實吃下去感覺比較像蛋糕,不過蛋味十分濃郁‼️面頭那層稍硬的,加上蜂蜜好好吃!整體來說,覺得挺不錯喔🤤!另外也試了沖繩黑糖黃豆粉刨冰🍧 ($68)。黑糖味好重😍,裡面最入面的一層是牛奶🥛,不過吃著吃著,就覺得稍微有些單調啊~然後因為每人最低消費是$50,我們就再加了抹茶鮮奶 ($32),抹茶味不算淡,整體不過不失。

另外也試了沖繩黑糖黃豆粉刨冰🍧 ($68)。

Matcha  Latte