2023-10-17
今次介紹呢間係尖沙咀厚福街食肆林立的地方,係openrice book位有優惠🙊揀左間樓上舖的居酒屋「一方堂居酒屋」,有少少家庭式的感覺,環境靜靜地無咁嘈🆗我地叫左雞肝雞心串燒,雞心好推薦🐥爽口到停唔到口🤣今日突然間真係好想食三文魚 🍣所以叫咗個芝士卷過下口癮,佢上邊加咗啲菊花,個感覺好清新同其他居酒屋食感覺唔同。鰻魚飯幾好食,鰻魚好厚身,有滑蛋係底加分🍳令到口感更加豐富。仲有叫左豚肉炒麵,豚肉好腍,味道啱啱好,唔會太鹹,好有日本的風味🇯🇵呢間都可以再黎,人多都唔錯,可以叫多幾樣share食,同埋可能係樓上舖,價錢真係無咁貴👍🏻🔸雞肝雞心串燒$30🔸三文魚刺身(4切)$56🔸三文魚芝士卷$88🔸鰻魚柳川$88🔸北海道豚肉炒麵$88📍#一方堂居酒屋 (#尖沙咀美食) #尖沙咀 厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓
我地叫左雞肝雞心串燒,雞心好推薦🐥爽口到停唔到口🤣 今日突然間真係好想食三文魚 🍣 所以叫咗個芝士卷過下口癮,佢上邊加咗啲菊花,個感覺好清新同其他居酒屋食感覺唔同。 鰻魚飯幾好食,鰻魚好厚身,有滑蛋係底加分🍳 令到口感更加豐富。仲有叫左豚肉炒麵,豚肉好腍,味道啱啱好,唔會太鹹,好有日本的風味🇯🇵
🔸雞肝雞心串燒$30
🔸三文魚刺身(4切)$56
🔸三文魚芝士卷$88
🔸鰻魚柳川$88
🔸北海道豚肉炒麵$88
📍#一方堂居酒屋 (#尖沙咀美食)
#尖沙咀 厚福街12-12A號藍馬商業大廈9樓