2021-11-30
提到三文治唔可以唔提呢間位於大角咀的咖啡店☕️咖啡店很有台灣感覺,以純白和淺木作Cafe主色調,給人一種舒適慢活感覺。Cafe提供主食、輕食、甜品和特色飲品。當然台式吐司最受歡迎!咖啡更選用由世界咖啡師冠軍主理嘅台灣品牌出品☕️一浪總匯吐司 🥪鹽燒雞腿、日本雞蛋、小黃瓜、蕃茄、椰菜、花生醬及美乃滋。靈感來自台灣人的早點,材料非常豐富。一口滿滿雞腿嫩滑口感 另一口蔬菜新鮮清爽口感,兩者交換口感實在太爽了😋明太子麻糬起司croffle 🥐估唔到croffle的香脆同麻糬的煙靭會咁夾!加上明太子同起司的咸香,忍不住一口接一口!店舖奕細心地配上玉子燒、蜜瓜同沙律可以解膩👍🏻薑汁咖啡見到咁可愛的小熊拉花🐻實在唔捨得飲🥺,薑味唔會太嗆或太甜,咖啡香醇不苦澀,兩者配合得非常好。整體來講 食物質素都算高,價格親民,黎渡過一個休閒假期也是不錯選擇,而且餐廳更是寵物友善餐廳,店舖更細心地設有狗狗餐牌,提供無添加的狗狗鮮食🐶
一浪總匯吐司 🥪
明太子麻糬起司croffle 🥐