2021-08-17 74 浏览
近期食過最滿意的一間𝓒𝓪𝓯𝓮(*´꒳`*)食物高質 賣相靚又好味 店員友善有禮貌😆環境裝潢簡約文青 以木系為主調 俾人感覺好舒適 咖啡師仲好樂意幫我地整左ᴘᴜᴛᴏɴ同熊大🐻🐷拉花💕🥪一浪總匯吐司 $78 (8.5/10)一開始想黎呢間就係俾呢個吸引而黎食~果然冇令我失望🤤豐富足料好味而且賣相滿分💯有鹽燒雞扒、炒滑蛋、青瓜、高麗菜、蕃茄同加左沙律醬同花生醬✨成個配搭好好💕味道口感都好豐富‼️超滿足的(๑>◡<๑)雞扒juicy肉質軟嫩 炒蛋滑嫩蛋香味濃🥚如果雞扒煎得香啲 做到雞皮香脆會更加分!😆🍮焦糖布丁蛋糕 $78 (8/10)呢個係期間限定 想試既就快啲去食啦😆焦糖味超濃郁😍布丁同蛋糕既比例啱啱好!布丁雞蛋味突出 蛋糕濕潤軟綿 整體又唔會太甜膩~幸福感滿滿的🥰💓🤎焙茶牛奶 $39💚抹茶牛奶 $39兩款都唔錯不過更推介培茶 茶味更香濃突出 甜度適中 呢到既拉花超可愛 多款又有特色 好有驚喜🥰有機會一定再回訪🥰
近期食過最滿意的一間𝓒𝓪𝓯𝓮(*´꒳`*)
食物高質 賣相靚又好味 店員友善有禮貌😆
環境裝潢簡約文青 以木系為主調
俾人感覺好舒適 咖啡師仲好樂意
幫我地整左ᴘᴜᴛᴏɴ同熊大🐻🐷拉花💕

🥪一浪總匯吐司 $78 (8.5/10)
一開始想黎呢間就係俾呢個吸引而黎食~
果然冇令我失望🤤豐富足料好味而且賣相滿分💯
有鹽燒雞扒、炒滑蛋、青瓜、高麗菜、蕃茄
同加左沙律醬同花生醬✨成個配搭好好💕
味道口感都好豐富‼️超滿足的(๑>◡<๑)
雞扒juicy肉質軟嫩 炒蛋滑嫩蛋香味濃🥚
如果雞扒煎得香啲 做到雞皮香脆會更加分!😆

🍮焦糖布丁蛋糕 $78 (8/10)
呢個係期間限定 想試既就快啲去食啦😆
焦糖味超濃郁😍布丁同蛋糕既比例啱啱好!
布丁雞蛋味突出 蛋糕濕潤軟綿

茶味更香濃突出 甜度適中
呢到既拉花超可愛 多款又有特色 好有驚喜🥰

有機會一定再回訪🥰
2021-08-16 67 浏览
大角咀台式小清新Cafe🌾推薦程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️距離奧運站大概5分鐘路程🚶🏻‍♀️附近都有好多好靚嘅餐廳🥰大家可以去附近多啲支持小店啊🌊一浪總匯吐司🥪 $78吐司真係想像中咁大份😍有厚煎雞蛋🥚比較淡口嘅雞扒🐔同埋蔬菜🥬🥒🍅另外吐司入面都有沙律醬同埋花生醬🥜配搭真係so very good🤩,個人好like花生醬配🥪🥰Cappuccino☕️ $38(+$1 拉花要求)大家可以按自己嘅喜好向店員提出拉花圖案🐱🐶🐷呢個客製化嘅服務真係好正😆👌🏻而家咖啡味道偏酸,係一杯味道較為普通嘅咖啡焙茶鮮奶🥛 $38(+$1 拉花要求)焙茶鮮奶味道相對較為出色😋焙茶味濃厚,飲完成個咀都會黑晒😂👍🏻另外超值得一讚嘅係員工服務態度非常好,每一位都好有禮貌,服務亦都做到非常貼心😽咁有人情味嘅小店大家冇理由唔幫襯啦!大家可以喺IG book定位,今次我坐到tatami🙈食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍 一浪 大角咀利得街26號地舖
大角咀台式小清新Cafe🌾
推薦程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌊一浪總匯吐司🥪 $78

Cappuccino☕️ $38(+$1 拉花要求)
👌🏻而家咖啡味道偏酸,係一杯味道較為普通嘅咖啡

焙茶鮮奶🥛 $38(+$1 拉花要求)
焙茶鮮奶味道相對較為出色😋焙茶味濃厚,飲完成個咀都會黑晒😂

大家可以喺IG book定位,今次我坐到tatami🙈

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

焙茶鮮奶
2021-08-16
Cappuccino
焙茶鮮奶
⋆⁺₊⋆.一浪…在一浪與一浪之間,我們感受。..煙熏鮭魚明太子意大利麵/ $78 / 🥨🥨🥨🥨意大利粉軟硬適中,係我鐘意嘅口感~加埋啲配上些菇類,洋蔥以及灑在麵上的紫菜,口感幾豐富,洋蔥嘅處理方式係唔鐘意洋蔥嘅人都食完!!另外鮭魚方面用左煙熏處理(?)驚喜不大但是好食的~餐牌上仲有香煎杏鮑菇意大利麵同假日限定嘅全日早餐都好吸引~有機會會再試ʕ •́؈•̀ ₎.太陽蛋爆韓意大利麵/ $78 / 🥨🥨🥨呢個個味道真係爆韓ㅋㅋ微辣嘅carbonara 再加隻流心蛋~真係唔錯喔(●’◡’●)ノ.焦糖布丁蛋糕/ $78 /🥨🥨🥨係與 @namelessbutfamiliar 合作及限量供應~係蜂蜜味嘅海綿蛋糕(?)配上布丁🍮成為嘅一個蛋糕,另外仲會提供焦糖~可以根據自己想要嘅甜度淋上布丁蛋糕表面!布丁口感綿滑,有種入口即溶的感覺,但個人覺得布丁份量可以多少少🥺因為每一啖的後期會覺得布丁味道變弱,有點只剩下食海綿蛋糕的感覺。.日光。南國青檸檬撻/ $78 / 🥨🥨🥨呢個係一浪同 @solight.studio 合作嘅甜品~使用台灣直送嘅檸檬🍋食左咁多嘢之後再食呢個,感覺好fresh~ 蛋白霜嘅甜平衡左
⋆⁺₊⋆
一浪

在一浪與一浪之間,我們感受。
煙熏鮭魚明太子意大利麵
/ $78 / 🥨🥨🥨🥨

另外鮭魚方面用左煙熏處理(?)驚喜不大但是好食的~

太陽蛋爆韓意大利麵
/ $78 / 🥨🥨🥨
焦糖布丁蛋糕
/ $78 /🥨🥨🥨
/ $78 / 🥨🥨🥨
呢個係一浪同 @solight.studio 合作嘅甜品
使用台灣直送嘅檸檬🍋食左咁多嘢之後再食呢個,感覺好fresh~ 蛋白霜嘅甜平衡左檸檬嘅酸!適合啲鐘意食酸酸甜甜嘅嘢嘅人!

*需要留意嘅地方係某些餐點只限上班日供應及假日供應
*建議到餐廳前可以上openrice查看想食餐點的供應時間
*另外呢間店係pet friendly 喔!!!
[滿分5個🥨]
...
⌫ 一浪 (大角咀)
大角咀利得街26號地舖
2021-08-03 98 浏览
大角咀見新開左間台灣cafe 一浪 就去拜訪下🤪去到都幾多人 過多陣甚至要排隊 好彩早左入😋一浪門口都有啲open area 冇冷氣既 但就pet friendly,歡迎帶狗狗一齊黎幫襯但香港太熱啦 揀左坐室內🥵🥵🥵入面既位都唔係好多 枱與枱之間都少少迫 見到有一個TaTaMi位 見過好多foodie都會揀個個位打卡😛叫左一浪總匯吐司 係佢地既招牌 一上枱熱辣辣 又好足料 有蛋,塊豬扒都好厚 蔬菜部分都好飽滿 唔大食既人 食半邊都飽曬架啦!甜品方面叫左個美好時光croffle個底為牛角包咁脆既texture 不過係waffle咁既樣 上面係雲尼拿雪糕 搭多粒士多啤梨一上枱既時候已經聞到好香牛角包味! 同都feel到熱辣辣 好吸引!!!!!一咬落口 好似asmr咁 chop chop聲!好脆好香 十分好食!!!!!又靚又好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 大好評!!!!White peach soda 飲落唔會覺得陣桃味好假 個底有少少桃渣 好解渴凍橙啡 好似係佢地既其中一款招牌 飲落都幾酸 但真係好解暑 如果飲慣classic 既人未必鍾意啦!我個人鍾意啡味濃啲既多啲🙈Overall 一浪個環境氣氛都
大角咀見新開左間台灣cafe 一浪 就去拜訪下🤪
去到都幾多人 過多陣甚至要排隊 好彩早左入😋

但香港太熱啦 揀左坐室內🥵🥵🥵

叫左一浪總匯吐司 係佢地既招牌

甜品方面叫左個美好時光croffle
又靚又好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 大好評!!!!

White peach soda
飲落唔會覺得陣桃味好假 個底有少少桃渣 好解渴

凍橙啡 好似係佢地既其中一款招牌

Overall 一浪個環境氣氛都好舒服 多人但又唔係話好嘈 食物方面都好高質 有台灣舒適既風格比到我☺️☺️
2021-07-30 42 浏览
柔和的白色和木色系主調,招牌簡約的線條,勾勒出一浪接一浪的台式風情。一浪的總匯吐司有著澎湃的外表,鹽燒雞腿和用上日本雞蛋的炒蛋,親子丼的配搭多汁香滑,加上香濃的花生醬和美乃滋,美味得讓人停不下來。另一重點是咖啡豆用上來自台灣的 Simple Kaffa 興波咖啡,深焙的咖啡豆帶有核果和焦糖風味,製成黑咖啡更能感受此冠軍咖啡的層次。
總匯吐司 & 冰美式
總匯吐司 & 冰美式
2021-07-27 62 浏览
🥪 一浪總匯吐司 $𝟟𝟠好久沒食過台式吐司餡料十分豐富呀花生醬味很香 有畫龍點睛的效果Juicy的鹽燒雞腿🍗 厚厚的日本雞蛋 小黃瓜 🥒 番茄🍅 高麗菜 balance 返🍹 姜。啜濤 𝕄𝕠𝕛𝕚𝕥𝕠 𝔾𝕚𝕟𝕘𝕖𝕣 𝔸𝕝𝕖 $𝟜𝟛我是好奇這個是什麼東東Mojito Ginger Ale炎炎夏日的最佳選擇很清爽這裡環境也很好呀 唔會好迫閒日來其實都多人星期六日來的話可能要有心理準備等一等 😌

🥪 一浪總匯吐司 $𝟟𝟠

這裡環境也很好呀 唔會好迫
閒日來其實都多人
星期六日來的話可能要有心理準備等一等 😌
  • 一浪總匯吐司
假日帶埋我家主子去搵寵物友善餐廳齊齊開餐。大角咀既一浪係寵物友群名聲幾好,今日就決定先去試下佢既Pets Menu。.💁🏻‍♀️人仔Menu1️⃣ 一浪總匯吐司 💲78⭐️4.2/5必食一浪總匯吐司:有大啖雞肉、炒蛋、小黃瓜、蕃茄同生菜絲,最正係用咗花生醬加沙律醬調味。我自己覺得花生醬同生菜絲好夾🤣。份量唔算細,兩個人share當輕食我覺得都ok。.2️⃣美好時光Croffle 💲68⭐️4/5係呀係呀,又係Croffle。我去到邊間輕食餐廳都係忍唔住叫呢一個甜品。雖然一浪Croffle呢個得壹大塊,但係雪糕超爆大球😂,仲有成粒士多啤梨。.3️⃣姜啜濤 💲43⭐️2.8/5其實即係Mojito Ginger ALE 🍺 。聽講係餐廳老闆定係員工係姜糖就拎左姜B個名諧音做呢個飲品名,價錢都係跟返姜B嘅生日4月30號定價🤣。不過味道就我自己麻麻哋,可能我自己平日都唔係咁鍾意Mojito ,純粹係因為支持姜B叫🤣🤣.4️⃣Orange Brown Coffee 💲45⭐️2.8/5有少少似Espresso Tonic 既有汽橙汁版本。打卡幾好睇但係老實講句我都係麻麻地鍾意😆。個人口味唔係咁鍾意太甜咖啡,俾我會選擇返T
💁🏻‍♀️人仔Menu
3️⃣姜啜濤 💲43
⭐️2.8/5
4️⃣Orange Brown Coffee 💲45
⭐️2.8/5
有少少似Espresso Tonic 既有汽橙汁版本。打卡幾好睇但係老實講句我都係麻麻地鍾意😆。個人口味唔係咁鍾意太甜咖啡,俾我會選擇返Tonic version。如果鍾意飲汽水橙汁又唔鍾意普通咖啡嘅可以試吓嘅。
🐶For Fur - Pets Menu
1️⃣金媽招牌多肉批 💲68
🐶🐶評分⭐️5/5
材料:雞肉、燕麥、小蕃茄、雞蛋、胡蘿蔔、紫薯、薯仔批。顏色非常豐富熱辣辣,我家主子極速清場😂,所以我估計味道應該係滿分💯。
總結:因為帶住小狗只可以坐室外,雖然大熱天時不過餐廳貼心幫我地開住兩把大風扇感覺還好。可惜同小狗一齊坐室外要用外賣餐具,打卡計扣啲分,不過小狗開心吃就好🐶👻
不專業食評 @nei.foodie
美好時光Croffle
For Fur: 金媽招牌多肉批
$150 (早餐)
美好時光Croffle
For Fur: 金媽招牌多肉批
2021-07-20 128 浏览
大角咀真的有很多吸引的餐廳和cafe呀😋雖然位置不是很方便,但實在不得不來😋//真的很愛很愛這款滿滿餡料的包包❤️這裡的吐司是招牌,點了一浪總匯吐司🍞吐司稍微烘過,夾著各種蔬菜、鹽燒雞腿、厚蛋燒,和塗上花生醬和美奶滋。餡料很豐富,整體味道不會太重,大大份要share喔!//Menu裡的甜品都是跟不同小店crossover的~選了namelessbutfamiliar出品的焦糖布丁芝士蛋糕🍮🍰布丁燉滑,蛋糕軟綿,配著吃的口感很棒😃//飲品也有很多選擇👍🏼當天實在太熱,所以選了冷飲🍹鳯梨柚子梳打🍍鳯梨味濃,反而沒什麼柚子味,但整體還好~
焦糖布丁芝士蛋糕
2021-07-18 65 浏览
星期日喺附近食完早餐行過見到一間新cafe, 白色簡約設計好想入去飲杯咖啡chill 下接近12點,餐廳內都8成滿,見天氣唔熱,就揀咗近門口嘅bar枱位仲有兩隻歌基小朋友,好乖好可愛❤️☕️Dirty☕️Espresso TonicDirty 值得一讚👍🏻 真正做到每一口嘅味道都有微妙變化!Espresso 味濃,啱晒口味老闆員工都非常有禮,亦都係愛狗之人。食物賣相都好好,可惜啱啱食咗早餐,一定會再幫襯。
星期日喺附近食完早餐
行過見到一間新cafe, 白色簡約設計
好想入去飲杯咖啡chill 下

仲有兩隻歌基小朋友,好乖好可愛❤️

☕️Dirty
☕️Espresso Tonic
Espresso 味濃,啱晒口味

老闆員工都非常有禮,亦都係愛狗之人。
食物賣相都好好,可惜啱啱食咗早餐,一定會再幫襯。
2021-07-18
2021-07-15 81 浏览
一直很想試〰浪的總匯吐司終於提起心肝跑到大角咀( •̀∀︎•́ )✧︎幸好週末不多人 等了15分鐘就入座環境沒相片中的美 裝修是簡單的木系風格餐牌選擇不多但很高質!!!必試一定是總匯吐司/ 𝐶𝑟𝑜𝑓𝑓𝑙𝑜✨而且是寵物友善的小店呢દ ᵕ̈ ૩ 一浪總匯吐司 ($𝟽𝟾)必試的招牌吐司 大約等十分鐘就有有鹽燒雞腿、蕃茄、雞蛋、高麗菜等超大份 兩人分享都很飽麵包烤得外脆 很有咬口花生醬很濃郁呢!!!不過有點蓋過其他材料的味道~反倒不太吃到美奶滋雞腿跟蛋也很嫩滑 推薦喔✨દ ᵕ̈ ૩ 美好時光𝐶𝑟𝑜𝑓𝑓𝑙𝑒 ($𝟼𝟾)店員很細心的主動幫你後上想等一次過拍照的就要提店員現上啦不要像我傻傻地等了20分鐘才問🤣𝐶𝑟𝑜𝑓𝑓𝑙𝑒烤得很香脆 很重牛油香~一層層的酥皮 壓得脆卜卜雪糕就是很普通的雲呢拿味દ ᵕ̈ ૩ 凍橙啡($𝟺𝟻)第一次試這樣的組合意外扡清新 很適合夏天來一杯~略嫌橙汁蓋過咖啡味了દ ᵕ̈ ૩ 咖啡恐龍($𝟺𝟿)朋友很堅持要試這杯其實就是咖啡+ 𝑚𝑖𝑙𝑜粉看到隔離枱的都是呈現美美的倒三角然後我那杯的粉直接倒塌🥲攪匀後偏甜 就是美祿的味啦~個人覺得有點小貴了
一直很想試〰浪的總匯吐司
終於提起心肝跑到大角咀( •̀∀︎•́ )✧︎
幸好週末不多人 等了15分鐘就入座
環境沒相片中的美 裝修是簡單的木系風格
餐牌選擇不多但很高質!!!
必試一定是總匯吐司/ 𝐶𝑟𝑜𝑓𝑓𝑙𝑜✨
而且是寵物友善的小店呢

દ ᵕ̈ ૩ 一浪總匯吐司 ($𝟽𝟾)
必試的招牌吐司 大約等十分鐘就有
有鹽燒雞腿、蕃茄、雞蛋、高麗菜等
超大份 兩人分享都很飽
麵包烤得外脆 很有咬口
花生醬很濃郁呢!!!
不過有點蓋過其他材料的味道~
反倒不太吃到美奶滋
雞腿跟蛋也很嫩滑 推薦喔✨

દ ᵕ̈ ૩ 美好時光𝐶𝑟𝑜𝑓𝑓𝑙𝑒 ($𝟼𝟾)
店員很細心的主動幫你後上
想等一次過拍照的就要提店員現上啦
不要像我傻傻地等了20分鐘才問🤣
𝐶𝑟𝑜𝑓𝑓𝑙𝑒烤得很香脆 很重牛油香~
一層層的酥皮 壓得脆卜卜
雪糕就是很普通的雲呢拿味

દ ᵕ̈ ૩ 凍橙啡($𝟺𝟻)
第一次試這樣的組合
意外扡清新 很適合夏天來一杯~
略嫌橙汁蓋過咖啡味了

દ ᵕ̈ ૩ 咖啡恐龍($𝟺𝟿)
朋友很堅持要試這杯
其實就是咖啡+ 𝑚𝑖𝑙𝑜粉
看到隔離枱的都是呈現美美的倒三角
然後我那杯的粉直接倒塌🥲
攪匀後偏甜 就是美祿的味啦~
個人覺得有點小貴了
之前網上見呢間餐廳有柴犬,我以為係"店長"原來只係啲客人帶埋毛孩嚟😂#凍橙啡 #OrangeBrownIced 🍊☕️店員教一開始飲咗啖先,然後先攬勻朋友話真係有橙味,兩樣嘢放埋一齊幾特別#咖啡恐龍 #KopiDinosaur ☕️🦖呢個聽個名&睇個樣就覺得似係俾小朋友飲無啊,就係美綠嘅味~#熱拿鐵 #LatteHot ☕️我就自己嗌咗杯普通嘢,正常質素#一浪總匯吐司 #WLCSignatureSandwiches 🥪店員話係即叫即整,所以等候時間要耐啲上枱時個多士仲係暖,而份量都算大份咬咗一啖,嗰一啖係可以食得哂各種配料:有雞腿肉、雞蛋、青瓜、蕃茄、椰菜 配花生醬&蛋黃醬而且食呢個多士會有種清新感覺~#煙燻鮭魚明太子意大利麵 #SmokedSalmonMentaikoPasta 呢款係【上班日限定】🐟🍝個麵屬乾身唔多汁,而且份量都算係少不過味道唔錯,同埋三文魚&配料落得好足#日光。南國青檸檬撻 #SolightSelection #SouthLandLemonTart 係一浪同日光工作室聯乘嘅 #SpecialEdition 🍋🥧檸檬係由台灣直送,份量都係偏細至於味道...咁似我整嘅嗰個味

之前網上見呢間餐廳有柴犬,我以為係"店長"
原來只係啲客人帶埋毛孩嚟😂

凍橙啡

#凍橙啡 #OrangeBrownIced 🍊☕️
店員教一開始飲咗啖先,然後先攬勻
朋友話真係有橙味,兩樣嘢放埋一齊幾特別

咖啡恐龍

#咖啡恐龍 #KopiDinosaur ☕️🦖
呢個聽個名&睇個樣就覺得似係俾小朋友飲
無啊,就係美綠嘅味~

熱拿鐵

#熱拿鐵 #LatteHot ☕️
我就自己嗌咗杯普通嘢,正常質素

一浪總匯吐司

店員話係即叫即整,所以等候時間要耐啲
上枱時個多士仲係暖,而份量都算大份
咬咗一啖,嗰一啖係可以食得哂各種配料:
有雞腿肉、雞蛋、青瓜、蕃茄、椰菜 配花生醬&蛋黃醬
而且食呢個多士會有種清新感覺~

煙燻鮭魚明太子意大利麵

呢款係【上班日限定】🐟🍝
個麵屬乾身唔多汁,而且份量都算係少
不過味道唔錯,同埋三文魚&配料落得好足

日光。南國青檸檬撻

檸檬係由台灣直送,份量都係偏細
至於味道...咁似我整嘅嗰個味嘅!? (所以咪即係好食囉)

總括而言,服務同環境都一流(文青cafe style)
不過性價比真係唔高

2021-07-07
午餐
凍橙啡
煙燻鮭魚明太子意大利麵
2021-07-10 994 浏览
一個早上,來到這間環境舒適,甚有文青風的漂亮咖啡店,享受了一頓愜意的文青漫活早午餐。這咖啡店是不做晚市的,營業時間由早上十時至晚上六時。前次到來,因為是晚飯時間,所以吃了一頓閉門羹,今次一早來到,還是第一檯的客人,所以可以趁著還沒有其他客人的時候,四處拍照,拍下一些完全沒有人的的環境照。假日限定的「這個是全日早餐」($98)是我的選擇。這豐富的全日早餐,材料包括煙醺鮭魚、和牛黑松露腸、雞肉腸、日本雞蛋、培根、酪梨/大啡菇、和風沙律、蕃茄和厚片吐司,當中的和牛黑松露腸味道挺好,大啡菇與蕃茄都肉厚多汁,日本雞蛋也夠蛋味,不過雞肉腸就味道一般,厚片吐司也烘得不夠好。以店名為名的「一浪總匯吐司」($78)厚厚的一件,絕對能夠飽肚。這以鹽燒雞腿、日本雞蛋、小黃瓜、蕃茄、高麗菜、花生醬和美乃滋醬為餡料的台式吐司,色彩亮麗,餡料豐富,口感同樣豐富,而且也好味道。有可愛又特別的貓臉拉花的「熱焙茶牛奶」($39)味道是好的,但就有點偏甜。姍姍來遲的 Dirty($39)雖然讓我等候良久,味道可還不錯,甜苦交錯,冷熱融和的感覺,讓人特別難忘。這間台式咖啡店,環境舒適,店員服務態度好,食物又有水準,我很喜歡
這間台式咖啡店,環境舒適,店員服務態度好,食物又有水準,我很喜歡呢!
2021-07-10 84 浏览
一浪花芝蛋吐司美好時光croffleIced Americano價錢💲: $68/ $68/ $38好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4/5環境🗾: 4.3/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-大角咀近年超多好嘢食,乜嘢類型的菜式都有,cafe更加唔例外。呢間cafe我又拖左成個幾月先出,不過都想讚下佢係pet-friendly得來,又真係幾好食,啲吐司好有台灣味😗-✅花芝蛋吐司🍞原本以為一個人可以輕鬆ko一份,點知原來好厚!一定要share🤣 首先入面係有一大舊厚的炒滑蛋,蛋炒得滑嫩,有淡淡奶香,唔會過熟😋吐司底層搽上一層花生醬,即刻搶晒風頭但我中意🤩 仲有用左4款芝士,咬的時候做到小拉絲,食落都好濃芝士味🤓 最尾仲有一大堆美乃滋高麗菜去中和下。呢個組合想像下真係好好食,好似台灣早餐店會有的menu🥳 -✅美好時光croffle🥐 第一次食croffle的我覺得特別好食!係一種酥皮的窩夫,食落去係牛角包的味,外脆內軟,仲有好勁的牛油香。一咬落去又係做到asmr。面頭的香草雪糕同下面的croffle做到冰火交融的感覺,再加埋最頂好大粒的士多啤梨🍓成件事好幸福!-呢間cafe
一浪
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4.3/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5

呢間cafe menu選擇比較小,不過覺得係貴精不貴多😉 食完幾有驚喜,當係去左間台灣早餐店😜 見個個都食總匯吐司,其實呢個花芝蛋都好好食架!

2021-07-01 90 浏览
即興約朋友放狗,4人4狗。就諗住係附近搵個地方坐下先,就意外搵到“一浪”。朋友黎先,話店員都十分友善,問佢地幾多隻狗,就安排咗佢地坐出面。到我地黎咗,朋友話個甜品幾好食,咁我地就又叫下黎食……依……有驚喜wo....個窩夫好香,啲口感好特別,唔會成口粉咁。因為行到出曬汗……立即點咗2杯凍野飲。成個人爽曬!門口位打卡位好靚。可惜佢地6點關門,我地5點幾先到,所以立即影影影。店員都好好,好樂意幫我地影相。🤭🤭🤭又幫我地湊住啲小狗。 下次會同啲小狗早啲再黎玩。

下次會同啲小狗早啲再黎玩。

Ice mocha

Ice mocha
2021-07-01 99 浏览
環境:位置坐落於大角咀利德街旺中帶靜,裝修風格休閑中帶一點文青,雲石地台配搭木制擺設形成一種令人放鬆心情既感覺。整體氣氛配搭舊區形成強烈對比,個人認為店主十分體貼!為各位小主人著想,門口設置寵物專區。前往最快方式:奧運站步行5分鐘左右可到達食物:「一浪全日早餐」食材選料非常豐富,一個人食既份量岩岩好。「一浪總滙吐司」一大塊厚厚嘅雞扒同椰茶絲夾住吐司配搭好清爽,唔會覺得油膩建議同朋友或者另一半一齊食。
環境:

食物:
「一浪全日早餐」食材選料非常豐富,一個人食既份量岩岩好。
建議同朋友或者另一半一齊食。
2021-07-01