餐厅: 一遊
资讯:

2024-05-31 68 浏览
【一遊】每次過海都會想食d好野🤪~呢間係灣仔嘅日本餐廳淨係望到個門口都已經覺得應該幾正幾唔錯🌟.🍴油甘魚刺身 - 💰128新鮮又肥美,一啲都唔薄身好有分量,一啖仲入口即溶𠻹🐟🍴壽司6貫 - 💰1806️⃣款有:吞拿魚、油甘魚、三文魚、帶子、牡丹蝦、海膽壽司,每一款都好好食,特別係佢哋嘅牡丹蝦同海膽壽司,好大隻、鮮甜又滑溜🍣🍴串燒系列:雞中翼 - 💰32 | 燒翠玉瓜 - 💰26牛肉露筍串 - 💰48 | 燒雞皮 - 💰32除咗呢幾款之外仲有好多款選擇,特別鍾意佢哋嘅雞中翼同牛肉露筍串,燒得啱啱好,肉質都唔會太硬又入味,燒翠玉瓜清爽爽口,燒雞皮都脆卜卜咁都唔會話好肥膩🍢🍴豚肉豆腐煮 - 💰92醬汁煮曬入豚肉到,豆腐超級軟滑,夾埋一齊食開胃又下飯🐖🍴鰻魚炒飯 - 💰168鰻魚炒飯一上枱未食落口已經聞到香氣撲鼻,鰻魚粒肉質鮮嫩,炒飯香口鬆軟,一啖接一啖咁食唔停口🍚🍴傳統厚燒玉子 - 💰62蛋香味好濃、又滑又軟,切開見到有好多層,味道平衡得好好,唔會太甜🥚🍴鱚魚天婦羅 - 💰32脆脆嘅外皮包著兩條原條鮮嫩鱚魚肉,魚肉唔會鬆散又唔會過硬,仲配有天婦羅番薯,正🍠🍇巨蜂乳酸梳打 - 💰42清爽唔甜膩,有
【一遊】
每次過海都會想食d好野🤪~
呢間係灣仔嘅日本餐廳淨係望到個門口
都已經覺得應該幾正幾唔錯🌟
🍴油甘魚刺身 - 💰128
新鮮又肥美,一啲都唔薄身
好有分量,一啖仲入口即溶𠻹🐟

🍴壽司6貫 - 💰180

🍴串燒系列:
雞中翼 - 💰32 | 燒翠玉瓜 - 💰26
牛肉露筍串 - 💰48 | 燒雞皮 - 💰32

🍴豚肉豆腐煮 - 💰92
醬汁煮曬入豚肉到,豆腐超級軟滑,
夾埋一齊食開胃又下飯🐖

🍴鰻魚炒飯 - 💰168

🍴傳統厚燒玉子 - 💰62
蛋香味好濃、又滑又軟,切開見到有好多層,
味道平衡得好好,唔會太甜🥚

🍴鱚魚天婦羅 - 💰32

🍇巨蜂乳酸梳打 - 💰42
清爽唔甜膩,有種好似飲緊巨蜂提子乳酸糖咁,好啱女仔飲💜

🫖新鮮水果茶 - 💰78
飲落偏莓果味多d,清新解渴又唔會太甜,好適合飯後飲~

整體環境幽靜舒適,食物質素唔錯
價錢亦都合理,好適合同朋友聚會
或者一家大細一齊過嚟食飯🇯🇵
味道:❤️❤️❤️❤️
價錢:❤️❤️❤️❤️
環境:❤️❤️❤️❤️❤️

📍地址:灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖
☎電話:28612023
串燒系列
豚肉豆腐煮
鰻魚炒飯
燒雞皮、傳統厚燒玉子、鱚魚天婦羅、巨蜂乳酸梳打、新鮮水果茶
身處一遊,彷如穿越時空,感受到傳統與現代的完美融合。這家日式居酒屋的氛圍溫暖親切,微弱的燈光灑落,散發出一種寧靜祥和的感受,足以讓您遠離喧囂的都市生活,好好放鬆身心。準備食晚飯前,三五知己,當然唔少得飲返杯餐前飲品,推介嘅有:荔枝西柚燒酎 - 清澈透亮,入口時荔枝的醇厚味道首先襲來,隨後西柚的酸爽感一流,口感層次豐富。海鹽荔果梳打 - 酸甜適中,荔枝的果香濃郁,搭配上海鹽的點綴,形成了獨特的風味。熱柚子茶 - 散發出陣陣柚子香,溫熱的液體溫暖身心,柚子的酸甜恰到好處。嚟到主食部份,推介嘅有:鮑魚沙律 - 鮑魚新鮮可口,入口即化的口感令人驚喜壽司十貫 - 壽司米飯軟硬適中,與新鮮肥美的海鮮相得益彰。每一口都充滿了海洋的鮮甜和醇厚,令人回味無窮。油甘魚薄片 -切片薄如紙張,入口即化。滑蛋牛肉豆腐煮 - 牛肉軟嫩多汁,豆腐滑嫩鮮甜,蛋香滑順。明太子燒魷魚 -魷魚條搭配上濃郁的明太子醬汁,明太子醬的辣香氣十足,卻不刺激反而增添了魷魚的鮮甜。蕃茄海鮮石頭湯 -湯汁鮮甜可口,暖心又能促進食慾。日式串燒 -不僅能開胃,還能增添飲酒的愉悅感。雜錦天婦羅 - 外皮酥脆內餡鮮嫩多汁,層次豐富。整體來說,「

荔枝西柚燒酎

嚟到主食部份,推介嘅有:
鮑魚沙律 -
鮑魚新鮮可口,入口即化的口感令人驚喜

壽司十貫 -

壽司十貫

油甘魚薄片 -
切片薄如紙張,入口即化。

滑蛋牛肉豆腐煮 -
牛肉軟嫩多汁,豆腐滑嫩鮮甜,蛋香滑順。

明太子燒魷魚 -

蕃茄海鮮石頭湯 -
湯汁鮮甜可口,暖心又能促進食慾。

日式串燒 -
不僅能開胃,還能增添飲酒的愉悅感。

雜錦天婦羅 -
外皮酥脆內餡鮮嫩多汁,層次豐富。

整體來說,「一遊」的每一道菜品都體現了廚師的用心和功夫,既符合日式飲食文化的特色,又能滿足現代人的口味偏好。在這裡,您不僅能感受到日本飲食文化的精髓,更能品嘗到美味佳餚帶來的無盡享受。
2024-05-20
  • 白身魚薄切
  • 牛油果蟹肉卷
  • 壽司定食
2024-05-23 55 浏览
<讚👍🏻>.🥣油甘魚刺身🥣:💰$128厚切油甘魚刺身夠鮮美,口感柔軟,味道清淡同時魚味濃郁,沾上醬油芥末,更突顯魚肉鮮味。🥣鱚魚天婦羅🥣:💰$642條炸原條鱚魚,好脆又厚實而不硬,配兩片厚切天婦羅蕃薯,一碟好足料既前菜呀。🥣壽司6貫🥣:💰$180每粒飯都好甜,壽司係一口size,帶子鮮甜,甜蝦肥美,海膽量多,每片刺身都好鮮甜好滑嫩。🥣豚肉豆腐煮🥣:💰$92薄切豚肉,少少油脂帶出陣陣油香味,湯底甜甜地似壽喜燒,豆腐好滑,配碗飯一流!🥣傳統厚燒玉子燒🥣:💰$65切開玉子已經見到由好多層摺疊已成,口感軟綿,以香濃蛋味為主,冇想像中咁甜。🥣鰻魚炒飯🥣:💰$168鰻魚份量多,接近啖啖肉,每一口炒飯色澤均勻,感受到鰻魚鮮香,鰻魚愛好者會食唔停🤭🥣串燒系列🥣:雞中翼($32)單骨易食,雞皮烤到香脆;牛肉蘆筍($48)薄牛肉片包住爽口蘆筍,黑椒味配香濃牛味;燒翠玉瓜($26)厚切無敵,爽口入味;燒雞皮($32)要趁熱食,香脆且夠油香!🥤巨蜂乳酸梳打🥤:💰$42粉紫色好靚,味道似某隻提子軟糖味。🥤新鮮水果茶🥤:💰$78茶底較重士多啤梨味,有新鮮水果塊,好濃郁清甜。
<讚👍🏻>

🥣鰻魚炒飯🥣:💰$168

🥣串燒系列🥣:

雞中翼($32)單骨易食,雞皮烤到香脆;

🥤巨蜂乳酸梳打🥤:💰$42

粉紫色好靚,味道似某隻提子軟糖味。

🥤新鮮水果茶🥤:💰$78

茶底較重士多啤梨味,有新鮮水果塊,好濃郁清甜。
2024-05-22 46 浏览
同屋企人黎一遊食新鮮日本料理,環境好舒服,食物又一流,飲下酒食下刺身串燒,渡過愉快既家庭夜😋Food list🍽️刺身盛合5點 $320好新鮮既刺身,有三文魚、吞拿魚、油甘魚、甜蝦、帶子,鮮甜!海膽吞拿魚壽司 $220油甘魚頭 $200野菜天婦羅盛合 $148柚子豚肉石頭湯 $108生姜豚肉石頭燒飯 $98牛肉車厘茄串 $38/串牛肉靈芝菇 $38/串燒翠玉瓜 $26/串原味乳酸燒酎梳打 $54梅子燒酎梳打 $54柚子燒酎 $49原味乳酸梳打 $42

Food list🍽️
刺身盛合5點 $320

好新鮮既刺身,有三文魚、吞拿魚、油甘魚、甜蝦、帶子,鮮甜!

海膽吞拿魚壽司 $220

柚子燒酎 $49

原味乳酸梳打 $42
2024-05-14
2024-05-22 43 浏览
走進這家日本居酒屋,彷彿穿越時空來到了日本本土。室內充滿了日式風情,木質裝潢搭配暖黃色的燈光,營造出溫馨而舒適的氛圍。彰顯了濃厚的日式文化氣息。我們點嘗了熱柚子茶,荔枝西柚燒酎及海鹽荔枝梳打,每款飲品都香氣撲鼻,清新爽口,既解渴又能增添食慾。接著我們品嘐了一道鮑魚沙律,鮑魚肉質鮮嫩,搭配新鮮的蔬菜和特製醬汁,清脆可口,開胃前菜堪稱完美。 緊接著,我們品嘗了壽司十貫,每一件壽司都做工精細,米飯分量適中,配料新鮮,口感細膩綿密。值得一提的是,鮭魚和鮭魚籽的搭配特別協調,令人回味無窮。油甘魚薄片這道菜採用最新鮮的油甘魚,切片薄如紙張,入口即化。佐以特製醬汁,恰到好處的酸甜滋味,讓人百吃不厭。這道前菜既清爽開胃,又能增添食慾,是絕佳的開胃菜。滑蛋牛肉豆腐煮這道菜湯汁濃郁,牛肉軟嫩多汁,豆腐滑嫩鮮甜,蛋香滑順,湯汁的鮮美不僅滋養胃口,作為主菜,這道滑蛋牛肉豆腐煮絕對是不錯的選擇。明太子燒魷魚魷魚條搭配上濃郁的明太子醬汁,簡直是絕配。這道菜既能開胃,又能提神,是酒席上的絕佳搭配。蕃茄海鮮石頭湯這道石頭湯味道非常濃郁,蕃茄湯汁的酸甜剛好中和了海鮮的鹹味。日式串燒每款日式串燒,外皮微焦,配上適量醬汁,

日式串燒

每款日式串燒,外皮微焦,配上適量醬汁,味道剛剛好。

雜錦天婦羅
即叫即整,外皮酥脆可口,各式蔬菜和海鮮都有,多款選擇,層次豐富。

整體來說,這家居酒屋成功地營造出了一個充滿異國風情的氛圍.

2024-05-20 96 浏览
地點係合和,之前經常到合和同QRE, 成日會想揾日試下一遊,因為見佢裝修好貼近日本嘅居酒屋。今日終於第一次去光顧。2個女士食吾得多,只點左3個食物,2杯飲品。除左個厚玉子燒幾好,但要75蚊比較貴,但都算好食無所謂。杯熱柑桔水45蚊,飲得出係超市一樽開水果種🤣 好失望。但另外2個食物,老實真係好一般,係合和中心就吾算貴價,但以味道就吾值。但點解咁多好評嘅。還好,因為全場得3枱客,比較清靜。我記得好似睇到10點半關門,但9點幾就比定張單,然後10點要求比左錢先,可能收銀要收工😅

今日終於第一次去光顧。
2個女士食吾得多,只點左3個食物,2杯飲品。

除左個厚玉子燒幾好,但要75蚊比較貴,但都算好食無所謂。
杯熱柑桔水45蚊,飲得出係超市一樽開水果種🤣 好失望。
還好,因為全場得3枱客,比較清靜。

2024-05-16 45 浏览
呢間位於灣仔以昭和風格裝修日式居酒屋,令人有種置身於京都嘅感覺。座位寬敞闊落,吧枱設計可以望住師傅烹調食物。🔸刺身五選吞拿魚赤身,油甘魚,三文魚,帶子,牡丹蝦。刺身新鮮,擺盤精美。適合大班朋友分享。🔸東洋卷(必食)充滿蛋香嘅pancake皮,包裹住牛油果,蟹籽同鰻魚。完美嘅橫切面,盡顯師傅功架。🔸天婦羅盛盒有海膽,蝦,池魚,蟹柳,茄子,南瓜,番薯等,可以配上醬料/山椒鹽/薑蓉享用。薄薄的嘅粉漿包裹住新鮮嘅材料,依舊食得出食材嘅質感同鮮味,而且添加咗更豐富嘅口感!✨串燒🔸金菇牛肉卷金菇爽口,牛肉煙韌多汁🔸大蔥雞肉卷一層雞肉包裹著一大扎香蔥,口感豐富🔸單骨雞翼外層燒得金黃,單骨食起嚟都好方便🔸巨峰提子乳酸梳打🔸荔枝梳打兩款梳打都唔會好甜,好好味!荔枝梳打入邊仲有椰果粒粒,夏日飲好消暑!

🔸刺身五選

🔸東洋卷(必食)

🔸天婦羅盛盒

✨串燒
🔸金菇牛肉卷
金菇爽口,牛肉煙韌多汁
🔸大蔥雞肉卷
一層雞肉包裹著一大扎香蔥,口感豐富
🔸單骨雞翼
外層燒得金黃,單骨食起嚟都好方便

🔸巨峰提子乳酸梳打
🔸荔枝梳打
2024-05-16 19 浏览
位於灣仔的一遊日本餐廳是一家設計好有日本風味既餐廳,提供咗好多優質的日本料理,有新鮮的壽司、刺身、炙燒和湯品等。餐廳內部設計都好時尚簡潔,用餐環境非常舒適。廚師們精湛的廚藝和對食材的堅持,確保每一道菜品都保持著原汁原味的口感和獨特的風味!同埋,佢地有提供精心調配既日本清酒和其他飲品,可以俾食客在用餐過程中享受更完整的日本美食文化體驗,真心推介俾大家!地址:灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖今次帶埋屋企人黎食,好好慰勞吓屋企人,叫咗好多食物,全部都勁好味😍😍食物包括有:各式壽司10種各式天婦羅豬肉/蔬菜火鍋江戶風格煎蛋烤牛肉配番茄雞肉和鱈魚卵烤雞翅烤蘑菇烤青椒和牛炒飯牛肉蛋豆腐煲甜蝦沙律刺身五點柚子梳打巨峰乳酸梳打新鮮生果茶這個地方真是美味無比!尤其是他們的煎蛋,口感濃郁且柔軟,一吃就停不下來👍此外,他們的烤牛肉配上番茄也是絕妙的搭配。烤熟的牛肉包裹著切碎的番茄,一咬下去,口感豐富多樣😋還有他們的十款壽司,各種款式、特色的壽司應有盡有,每一款都有著獨特的口感和美味,真是欣賞這家餐廳的廚師們的手藝😋他們的烤雞翅、烤蘑菇和烤青椒也是烤得剛剛好,不會烤焦!真是值得讚賞和推薦!
位於灣仔的一遊日本餐廳是一家設計好有日本風味既餐廳,提供咗好多優質的日本料理,有新鮮的壽司刺身、炙燒和湯品等。餐廳內部設計都好時尚簡潔,用餐環境非常舒適。廚師們精湛的廚藝和對食材的堅持,確保每一道菜品都保持著原汁原味的口感和獨特的風味!同埋,佢地有提供精心調配既日本清酒和其他飲品,可以俾食客在用餐過程中享受更完整的日本美食文化體驗,真心推介俾大家!
地址:灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖

刺身五點
柚子梳打
巨峰乳酸梳打
新鮮生果茶

這個地方真是美味無比!尤其是他們的煎蛋,口感濃郁且柔軟,一吃就停不下來👍此外,他們的烤牛肉配上番茄也是絕妙的搭配。烤熟的牛肉包裹著切碎的番茄,一咬下去,口感豐富多樣😋還有他們的十款壽司,各種款式、特色的壽司應有盡有,每一款都有著獨特的口感和美味,真是欣賞這家餐廳的廚師們的手藝😋他們的烤雞翅、烤蘑菇和烤青椒也是烤得剛剛好,不會烤焦!真是值得讚賞和推薦!總的來說,這家餐廳的食物真是美味絕頂,勝過香港大部分的日本餐廳😍

2024-05-15 63 浏览
灣仔超高人氣無庸置疑的日本料理居酒屋天花板就是這間,「一遊」位於香港灣仔合和中心的日本菜.創意十足的刺身和壽司。料理更以少鹽少糖的為本。健康又美味。內部以日本傳統木製裝潢為主題,融合現代方格,營造出充滿日本風情的用餐環境。//菜式新鮮及精緻擺盤。由此可見師傅們的刀功精湛。提升海鮮最佳的口感。//刺身五選咀嚼之中,油脂香氣溢滿了口腔。五種刺身組成的拼盤,奏響美食協奏曲。芝士玉子燒玉子燒很嫩很軟,入口即化的那種,爆漿芝士配上白蘿卜泥,加深了綿密的口感,還能吃出蘿卜泥的清爽,值得嘗試。燒芝士年糕年糕外面裹了一層紫菜,一口咬下去滿滿的芝士夾心,酥脆的紫菜加上軟糯的年糕,口感很豐富,蠻有特色的。生薑豚肉石頭鍋飯米飯焦香焦香的,上面鋪了一層豚肉!柚子豚肉石頭湯湯味道鮮美,用料足,豆腐特別嫩!乳酸梳打酸酸甜甜的口感,乳酸味濃郁,店內還有乳酸燒酒,偏酸甜口的不要錯過。柚子酒入口是清新的柚子香氣,不會過甜,細品有如真柚子果實般特有的清香微苦、 以及柚子的微酸口感,甜酸綜合的恰到好處。//一遊 料理帶來的味蕾體驗,來這兒都能一一解鎖~不管是聚會還是宴請,這里都是你的品質之選。餐廳:一遊(灣仔)地址: 灣仔

位於香港灣仔合和中心的日本菜.創意十足的刺身壽司。料理更以少鹽少糖的為本。健康又美味。內部以日本傳統木製裝潢為主題,融合現代方格,營造出充滿日本風情的用餐環境。

//刺身五選

芝士玉子燒

燒芝士年糕

生薑豚肉石頭鍋飯
米飯焦香焦香的,上面鋪了一層豚肉!

柚子豚肉石頭湯
湯味道鮮美,用料足,豆腐特別嫩!

乳酸梳打

柚子酒

餐廳:一遊(灣仔)
地址: 灣仔皇後大道東183號合和中心3樓320-321號舖
2024-05-13 29 浏览
一遊位於灣仔的合和中心,位置便利而且交通方便。裝潢充滿日式氛圍,座位寬敞舒適,適合與家人朋友一起享受美食。鮑魚沙律醒神的開胃菜,鮑魚鮮嫩沙律清爽,醬汁超美味。刺身盛合5點新鮮刺身,擺盤精緻,選擇困難患者選這個就沒錯了。海鮮天婦羅盛合金黃酥脆的外層包裹著鮮嫩多汁的海鮮,清脆不油膩,每一口都帶來滿滿的滿足感。蟹肉牛油果卷融合了蟹肉和牛油果的絕妙組合,口感豐富而且味道鮮美。串燒是一遊的招牌菜之一,雞翼、牛肉露荀串、雞肉明太子和冬菇串都展現了餐廳獨特的烤串風味。每一串都烤得剛剛好,外焦內嫩。柚子豚肉石頭鍋豚肉的鮮嫩和配合淡淡的柚子點綴,讓人感受到溫暖和滿足。泡菜牛肉石頭窩飯熱辣辣的牛肉飯,充滿不同配料,份量滿足絕對適合一大家朋友開心share。

鮑魚沙律
醒神的開胃菜,鮑魚鮮嫩沙律清爽,醬汁超美味。

刺身盛合5點
新鮮刺身,擺盤精緻,選擇困難患者選這個就沒錯了。

海鮮天婦羅盛合

蟹肉牛油果卷
融合了蟹肉和牛油果的絕妙組合,口感豐富而且味道鮮美。

串燒

柚子豚肉石頭鍋
豚肉的鮮嫩和配合淡淡的柚子點綴,讓人感受到溫暖和滿足。

泡菜牛肉石頭窩飯

2024-05-12 36 浏览
一遊 (灣仔)地址:灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖位於灣仔合和中心既一遊日本餐廳,地理位置非常方便港島區既食客😋餐廳地方好大,好有日本食店氣氛,非常寫意。一遊在尖沙咀也有分店,之前食過尖沙咀個間食物非常出色,今日一於試吓灣仔依間😋😋整體而言都係滿意,食物質素好有保證,睇得出廚師比過心機,好味,壽司擺盤都好靚!食得日本餐廳,點少得刺身!刺身好鮮甜好味😋色香味俱全,分享吓俾大家~各式壽司10種各式天婦羅豬肉/蔬菜火鍋江戶風格煎蛋烤牛肉配番茄雞肉和鱈魚卵烤雞翅烤蘑菇烤青椒和牛炒飯牛肉蛋豆腐煲甜蝦沙律刺身五點柚子梳打巨峰乳酸梳打新鮮生果茶一遊既煎蛋係好好味,蛋好濃郁好軟綿,好食到停唔到口👍另外都好欣賞佢既烤牛肉配番茄,烤好咗既牛肉包住細細粒已經切好既番茄,一咬落去,口感十足而豐富😋而10款壽司亦好味,唔同款式,特色既壽司應有盡有,每款既口感都係既不同又好味,欣賞依間餐廳廚師既手工😋烤雞翼,烤蘑菇,烤青椒亦係烤得恰到好處,唔會烤過焦!整體而言,餐廳食物係好食,完勝香港大部分日本餐廳😍
一遊 (灣仔)
地址:灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號舖

位於灣仔合和中心既一遊日本餐廳,地理位置非常方便港島區既食客😋餐廳地方好大,好有日本食店氣氛,非常寫意。一遊在尖沙咀也有分店,之前食過尖沙咀個間食物非常出色,今日一於試吓灣仔依間😋😋整體而言都係滿意,食物質素好有保證,睇得出廚師比過心機,好味,壽司擺盤都好靚!食得日本餐廳,點少得刺身刺身好鮮甜好味😋色香味俱全,分享吓俾大家~

各式壽司10種
柚子梳打
巨峰乳酸梳打
新鮮生果茶

2024-05-10 26 浏览
餐廳位於灣仔,好近地鐵站,好方便👍🏻👍🏻主打日式居酒屋,好似去左日本的感覺,因為餐廳裝修至到staff製服都好日系,真係好似去左日本咁❤️🍣 海膽吞拿魚壽司 $268壽司有海膽,紫菜,吞拿魚,吞拿魚蓉壽司口感超有層次.紫菜口感脆脆.吞拿魚蓉軟滑.海膽鮮甜.呑拿魚鮮嫩.口感好豐富.🍣入口即溶!!!🐣厚燒玉子 $75當我一咬落去,先感受到玉子既柔軟口感,玉子嫩滑豐盈.入面有菇菌好香~🍤炸蔬菜天婦羅 $148即叫即炸,保證食材新鮮,口感係最佳既時間👏🏻超級酥脆,但唔會覺得油膩,而且炸粉一啲都唔厚重,唔錯~🍛滑蛋鰻魚石頭燒飯 $92當我將湯匙伸進鍋果陣,即刻感受到來自滑蛋和鰻魚香味😲好正🙌🏻滑蛋口感非常柔滑,與鰻魚鮮嫩肉質好夾!鰻魚好鮮味🍲滑蛋牛肉豆腐鐵鍋煮 $148柔軟的豆腐和絲滑的滑蛋加埋一齊食口感超級滑嫩!🤩滑蛋煮到剛剛熟透的狀態,口感絲滑細膩,同牛肉豆腐好夾,層次感好豐富👍🏻🥗海鮮沙律 $108🍻 Grape sour $54🍻Lychee sour $54
餐廳位於灣仔,
好近地鐵站,好方便👍🏻👍🏻

🍣 海膽吞拿魚壽司 $268
壽司有海膽,紫菜,吞拿魚,吞拿魚蓉

🐣厚燒玉子 $75

🍤炸蔬菜天婦羅 $148

🍛滑蛋鰻魚石頭燒飯 $92

🍲滑蛋牛肉豆腐鐵鍋煮 $148

🥗海鮮沙律 $108
🍻 Grape sour $54
🍻Lychee sour $54
位於灣仔的日式居酒屋,一入餐廳就有一種仿如置身於日本的感覺,由裝潢到員工服飾都充滿左和風元素🎏當你一行入去,一定感受到熱情的歡迎口號同笑容滿面staff,令人立刻感受到一種放鬆既心情,秒到日本🇯🇵咁😆😆好正🥗海鮮沙律 $108沙律清爽又開胃,有蝦、吞拿魚、八爪魚🐙,分量好多夠曬2個人食,好新鮮🥗🍣海膽吞拿魚壽司 $268壽司由海膽,紫菜,吞拿魚,吞拿魚蓉+飯整出黎🤩好鮮味!!!吞拿魚有輕輕炙燒過側面逼左魚油出黎,食落去有入口即溶既口感!!!吞拿魚蓉口感綿滑無筋,一啲都唔腥,配有濃味醬汁😋😋😋🐣厚燒玉子 $75姐係日式菇菌煎蛋😆蛋好香~熱辣辣,唔錯!蛋+菇菌味道好match,口感好豐富😋🍤炸蔬菜天婦羅 $148有南瓜🎃青椒🫑蕃薯🍠即叫即炸,入口好酥脆,炸粉唔厚,好脆但唔會感覺油淋淋,擺碟精緻~🍛滑蛋鰻魚石頭燒飯 $92這個表示不得了🤩!!!鰻魚份量好多,有勁多粒,配料有洋蔥🧅菇+雞蛋🥚全部撈埋一齊..wow 每一啖好味到講不出聲🥹🍲滑蛋牛肉豆腐鐵鍋煮 $148牛肉鮮嫩,蛋同豆腐加埋一齊超級滑嫩!味道唔錯熱辣辣..👍🏻
🥗海鮮沙律 $108

有南瓜🎃青椒🫑蕃薯🍠
炸蔬菜天婦羅

🍛滑蛋鰻魚石頭燒飯 $92

🍲滑蛋牛肉豆腐鐵鍋煮 $148
牛肉鮮嫩,蛋同豆腐加埋一齊超級滑嫩!
味道唔錯熱辣辣..👍🏻
滑蛋牛肉豆腐鐵鍋煮
2024-05-07
厚燒玉子
炸蔬菜天婦羅
滑蛋牛肉豆腐鐵鍋煮
  • 滑蛋鰻魚石頭燒飯
2024-05-09 12 浏览
上星期跟好姊妹慶生,揀咗灣仔的一遊由於早前在尖沙咀偌士佛台另一間分店食過,覺得無論情調或舒服度都非常正,所以今次就提議位於灣仔呢間。店址位於合和中心,交通方便,灣仔D出口一路行就是。一遊的裝潢非常有日式風情,從進門的那一刻起就感受到濃厚的和風氛圍,讓人彷彿置身於日本的街頭小巷中。餐廳內的擺設和裝飾都十分精緻。餐廳很闊落,也有一個較高的位置,像包廂似的。我們一行4人被安排了座位後,便先點了飲品。餐廳提供的飲品非常多樣化,無論是熱飲還是凍飲,有酒精還是無酒精,都好多選擇。朋友點了荔枝燒酌梳打、陳年柑桔蜜,我點了熱的水果茶(壺)。賣相和味道都很好。食物方面:前菜﹕鮑魚沙律清爽的口感搭配著鮑魚的鮮美,調味很好,讓人胃口大開。刺身5點盛合首先擺盤已經好有打咭元素,全盤也很新鮮、有脂感。而最令我深刻是那些新鮮的帶子,超級肥美。吞拿魚和魚生都好好味。海鮮天婦羅盛合外酥內嫩的海鮮搭配著酥脆的外皮,一口咬下來就能感受到海鮮和菜蔬的鮮甜。蟹肉牛油果卷牛油果的綿密搭配著蟹肉的鮮甜,口感不錯。份量也不少,性價比很高。東洋卷似pancake皮,口感豐富、多層次。雜錦串燒,我們點了很多,包括﹕雞翼和牛肉露荀串,還
上星期跟好姊妹慶生,揀咗灣仔的一遊

店址位於合和中心,交通方便,灣仔D出口一路行就是。

食物方面:
前菜﹕鮑魚沙律
清爽的口感搭配著鮑魚的鮮美,調味很好,讓人胃口大開。

刺身5點盛合
吞拿魚和魚生都好好味。

海鮮天婦羅盛合

蟹肉牛油果卷

東洋卷
似pancake皮,口感豐富、多層次。

雜錦串燒,我們點了很多,包括﹕雞翼和牛肉露荀串,還有雞肉明太子、冬菇串,每一款都很惹味,特別喜愛牛肉露荀串。

柚子豚肉石頭鍋和泡菜牛肉石頭窩飯則是讓人感受到日式料理的獨特魅力。

清爽的柚子香搭配著豚肉,大家都大讚柚子平衡了肉的膩。

泡菜牛肉石頭窩飯,本身已有點飽,還擔心吃不到,但這個飯相當驚喜,特別是飯的醬汁和清爽的泡菜搭配著香氣四溢的牛肉,美味無比。

最後, 就是服務超好,每一位員工都很helpful和友善。

我相信之後有朋友生日或其他重要聚會,都會考慮再光顧這餐廳。大家也可以參考。
2024-05-03 15 浏览
為奶奶慶生,一反平日粵菜選擇,選了在合和中心的一遊,今晚鐵定吃日本菜。環境乾淨企理,佈置滿有日式風情,很不錯。先來鯛魚薄切 $350,刺身新鮮,味道鮮甜,雖然白身魚軟淡口,配了酸汁後,味道甚好。接著是必食的壽司10貫 $288海膽、赤身、三文魚、油甘魚,雖是廚師發版,味道全部都合心意 💖帶子、赤貝、海膽、大蝦,質素甚高 👍👍雜菌厚玉子 $75,玉子包著大量雜菌,吃起來更比沒饀的更好,更有新鮮感 😋😋熱盤燒銀雪魚 $178甜甜的西京汁,雪白嫩滑的魚肉,非常厚肉,有質感,好好味 👍👍一人一杯飲品,大家都不約而同的要了梳打凍飲,小編的海鹽荔枝梳打 $42,加了海鹽的甜飲,味道非常好!至於友人的蜜桃🍑梳打 $42及柚子梳打$42,味道亦相當不錯。海鮮蕃茄湯 $188,熱辣辣的蕃茄濃湯,蕃茄味道港濃郁,仿似吃著液態蕃茄般 😙😙,加上海鮮的鮮甜味,正!令人相當滿意的一頓晚餐!

環境乾淨企理,佈置滿有日式風情,很不錯。

接著是必食的壽司10貫 $288

帶子、赤貝、海膽、大蝦,質素甚高 👍👍

熱盤燒銀雪魚 $178

令人相當滿意的一頓晚餐!