2022-12-09
鍾意食辣嘢嘅我搵到係銅鑼灣利舞臺廣有間唔錯嘅川菜館!我即刻埋成班嗜辣嘅朋友去食好野!💯夫妻肺片 🐮,四川名菜!入面分別有牛舌,牛肚及牛肉。加埋秘製辣椒油,花椒同八角。麻辣嘅香味係牙縫到滲返岀來!唔錯!💯青椒皮蛋 🫑,呢個青椒皮蛋好食到不得了,微辣嘅青椒加埋彈牙嘅皮蛋同醬汁。味道同口感都十分豐富。💯霸王辣子雞🐔,雞肉炸到好乾身,完全唔油膩嘅感覺。但咬開嘅時候仍然有非常多嘅雞汁喺入邊。口感鮮嫩。廚師再將海量嘅辣椒鋪喺面。雞肉索晒辣椒嘅味道。每啖都有好香濃嘅辣雞味!堅好食😍💯三希樓水煮魚 $498 🐟,成鍋有勁多魚肉喺入邊,超級足料。魚肉新鮮,肉質又爽又脆。味道鮮甜,一啲腥味都冇。加埋麻辣湯汁一齊食。真係辣得好過癮。我覺得呢間餐廳嘅環境同服務都唔錯,座位又大又舒適,一啲都唔覺得逼夾。而且呢度嘅侍應會好主動咁佢推介食物俾我哋。我覺得呢樣嘢好值得讚👍🏻