餐厅: 三郎。燒肉
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
愛吃日式燒肉的朋友仔,相信對燒肉一郎並不陌生👅! 🇯🇵三郎燒肉,是高質燒肉店燒肉一郎的姊妹店,質素當然有保證啦😍~最近餐廳推出和牛優惠呀😳,以優惠價$𝟏𝟏𝟕𝟔就可以品嚐到價值$𝟏𝟖𝟒𝟖的日本鹿兒島和牛晚宴(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),可以品嚐到𝟏𝟐款和牛,好正呀!!!海之幸魚生沙律🥗,沙律菜新鮮,魚生鮮美。𝟏𝟐款鹿兒島和牛🥩,有和牛肉眼、三角腹肉、和牛西冷、和牛里脊肉、和牛牛肋肉、和牛牛肋條、封門柳、厚切牛舌等等,款款肉都好漂亮呀🥳。色澤粉嫩,油脂分布均匀,入口幼軟細膩,當中我最愛和牛肉眼呀~最後還有清湯和柚子雪糕🍦,此套餐不包括白飯,白飯要另外付錢,不過好值得每人點一碗,圓潤甘甜,超好吃~

海之幸魚生沙律🥗,沙律菜新鮮,魚生鮮美。

2024-08-01 645 浏览
先總結:食物大部分好食;性價比一般,原價$1000+可以有其他選擇;環境好嘈,服務員態度一般。老友生日, 在Openrice買了一個(原價$2068) 優惠 $1316的2人套餐!1:海膽他他海膽甜,like2: 刺身拖羅,油金魚,螺新鲜,like3.燒物a.三款6片牛都入口融,夠鬆化,好好食,全晚最鍾意b. 2片牛肚硬過我條命😝c. 蝦新鮮d.牛舌爽4. 冷盤蟹肉沙律食完牛好油膩,清清地消滯5.蕃茄湯好咸6. 海膽和牛卷海膽甜夾和牛包纸菜吾,口感好好,like7. 樱花蝦和牛炒飯足料,好食既但又係好咸8. 紅豆雪糕好食,好紅豆味(原本打電話問話可以整生日牌最後冇)整體食物係好,但如果原價$2068 +1, 我就認為可以有其他選擇!因為服務員態度扣分,未知是否食discount package, 飲湯漏比匙,問佢攞佢吾太高興! 泊車想攞返張單,但佢话我openrice比左錢 (被白眼).....之後我思考中佢話print返比我!同埋好嘈,我同對面友人講嘢有d辛苦。

1:海膽他他
b. 2片牛肚硬過我條命😝
c. 蝦新鮮
d.牛舌爽
4. 冷盤蟹肉沙律
食完牛好油膩,清清地消滯
5.蕃茄湯
好咸
6. 海膽和牛卷
海膽甜夾和牛包纸菜吾,口感好好,like
7. 樱花蝦和牛炒飯
足料,好食既但又係好咸
8. 紅豆雪糕
好食,好紅豆味(原本打電話問話可以整生日牌最後冇)

同埋好嘈,我同對面友人講嘢有d辛苦

• 海膽和牛手卷
  • 特選和牛盛合(五款)
  • 刺身
在這間小有名氣的和牛燒肉店 𓇯 𓇥最近終於有機會𝐛𝐨𝐨𝐤到位去品嚐一下這次的主菜是鹿兒島和牛𝟏𝟐道 🐄餐廳精選了當日推介的十二個部位讓我們可以從淡到濃逐步品嚐(⁎⁍̴̀﹃ ⁍̴́⁎)♡💗每款和牛都鮮嫩粉紅 油花分布均勻光是看著已經流晒口水!這間餐廳的和牛確實不同凡響💕當中尤其突出的是厚切牛舌✨即使平日不愛吃牛舌的我也覺得它鮮甜爽口 十分難忘 ヾ(◍´▿`◍)ノ゙和牛牛肋條|和牛里脊肉 |和牛肩胛肉|和牛西冷亦同樣出色 簡單的鹽和胡椒調味已經很足夠🥬搭配清新的生菜一起品嚐 還可以減少油膩感還品嚐到肉眼、肉眼心等幾款經典部位口感細緻豐富 肥瘦適中 脂香四溢🤤最後吃得太膩 就可以開始吃相對沒有那麼肥美的部份三角腹肉、內側後腿肉⋯⋯既不會膩口 牛肉濃郁的香氣卻更加突出😍🥰 對於愛吃牛肉的饕客來說 絕對不容錯過這間高質的餐廳~•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•【日本鹿兒島和牛𝟏𝟐款套餐】前菜|𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫 𓎾海之幸魚生沙律 | 𝐒𝐚𝐬𝐡𝐢𝐦𝐢 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝主食|𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐃𝐢𝐬𝐡𓎾鹿兒島和牛𝟏𝟐道 | 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧 𝐊𝐚𝐠𝐨𝐬𝐡𝐢𝐦𝐚𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 (𝟏𝟐 𝐓𝐲𝐩𝐞𝐬)𓎾野菜𝟏道 | 𝐀

在這間小有名氣的和牛燒肉店 𓇯 𓇥
最近終於有機會𝐛𝐨𝐨𝐤到位去品嚐一下

這次的主菜是鹿兒島和牛𝟏𝟐道 🐄
餐廳精選了當日推介的十二個部位
讓我們可以從淡到濃逐步品嚐(⁎⁍̴̀﹃ ⁍̴́⁎)♡
💗每款和牛都鮮嫩粉紅 油花分布均勻
光是看著已經流晒口水!

這間餐廳的和牛確實不同凡響💕
當中尤其突出的是厚切牛舌
✨即使平日不愛吃牛舌的我
也覺得它鮮甜爽口 十分難忘 ヾ(◍´▿`◍)ノ゙

和牛牛肋條|和牛里脊肉 |和牛肩胛肉|和牛西冷

還品嚐到肉眼、肉眼心等幾款經典部位
口感細緻豐富 肥瘦適中 脂香四溢🤤

最後吃得太膩 就可以開始吃相對沒有那麼肥美的部份
三角腹肉、內側後腿肉⋯⋯
既不會膩口 牛肉濃郁的香氣卻更加突出😍

🥰 對於愛吃牛肉的饕客來說
絕對不容錯過這間高質的餐廳~

•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•
【日本鹿兒島和牛𝟏𝟐款套餐】
前菜|𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫
𓎾海之幸魚生沙律 | 𝐒𝐚𝐬𝐡𝐢𝐦𝐢 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝

主食|𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐃𝐢𝐬𝐡
𓎾鹿兒島和牛𝟏𝟐道 | 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧 𝐊𝐚𝐠𝐨𝐬𝐡𝐢𝐦𝐚
𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 (𝟏𝟐 𝐓𝐲𝐩𝐞𝐬)

𓎾野菜𝟏道 | 𝐀𝐬𝐬𝐨𝐫𝐭𝐞𝐝 𝐕𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐛𝐥𝐞𝐬

吸物|𝐒𝐨𝐮𝐩
𓎾季節清湯| 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐨𝐮𝐩

甜品 | 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭
𓎾季節雪糕(每位加$𝟐𝟎升級果味雪葩)

($𝟏,𝟔𝟖𝟎 / 𝟐人) +𝟏𝟎% 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 𝐜𝐡𝐚𝐫𝐠𝐞𝐬
•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•┈┈┈•

📍 三郎。燒肉 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟒/𝟓
2024-07-28 335 浏览
🥢 尖沙咀高級燒肉餐廳林立,而今次就被三郎燒肉最新嘅鹿兒島和牛廚師發辦套餐吸引到,單係呢個套餐已經可以一次過可以品嚐到12個和牛部位,而且每個部位特點唔同,要油脂有油脂,要肉味亦都有肉味,餐廳所選用嘅和牛均來自日本,所有肉都只以海鹽來調味,簡單樸實卻是最高享受! ✨ 鹿兒島和牛12道拼盤 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖和牛牛肋條、厚切牛舌三角腹肉、和牛三筋和牛牛肋肉、和牛西冷30日熟成和牛西冷內側後腿肉、牛柳和牛肩胛肉、辣椒肉封門柳 ‣ 海之幸魚生沙律‣ 季節清湯‣ 芝麻雪糕

✨ 鹿兒島和牛12道拼盤
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
和牛牛肋條、厚切牛舌
三角腹肉、和牛三筋
和牛牛肋肉、和牛西冷
30日熟成和牛西冷
內側後腿肉、牛柳
和牛肩胛肉、辣椒肉
封門柳

‣ 海之幸魚生沙律
‣ 季節清湯
‣ 芝麻雪糕
2024-07-27 841 浏览
尋晚請幾位律師朋友食飯,第二次光顧這間餐廳,估唔到會遇到咁恐怖嘅經驗。頭段食燒肉都好地地,但當我將海膽手捲擺咗入口嘅時候,嘴裏突然間感覺咬到硬物,吐出來竟然係一粒生咗鏽綠色嘅螺絲。同服務員講,都未嚟得切影相,佢已經即刻拎走同埋話換嗰份畀我。當我叫經理嚟嘅時候,佢只係話叫廚師了解下原因,同埋送兩杯啤酒俾我地,而最後亦都冇再交待返原因。因為尋晚我係請幾位朋友食飯,所以為免尷尬,我冇再同佢哋爭論,但我覺得呢間餐廳嘅食物質素同服務員嘅態度實在好有問題,餐廳完全唔打算負任何責任。而如果客人吞咗粒螺絲落肚,絕對係可大可小的。

2024-07-26
人大了對食材要求越來越高,畢竟能吃的capacity小了很多,就只能貴精不貴多😂特別是吃燒肉也一樣~最近去了這家燒肉點,他們主打燒肉廚師發辦,由廚師幫你挑選當日最好的和牛,對於每次不知道吃哪個部位的我完全是很貼心的服務🥰🔹鹿兒島和牛廚師發辦二人燒肉套餐🥗海之幸魚生沙律 🍖鹿兒島和牛12道🥬野菜🥣季節清湯🍦季節雪糕沙律有很多豐腴的三文魚刺身,每一口滿足感很高,蔬菜夠爽口,是很開胃的前菜;至於主角鹿兒島和牛12道完全是重量級,牛肉按照油感及肉香去擺放,加上有介紹,一邊吃可以一邊記下自己喜歡哪個部位,我自己特別喜歡吃封門柳和牛肋條,肉香特別鮮明又不會太肥膩,沾一點點鹽已經很好吃,如果吃油脂感比較強的部位,例如西冷的話,可以用野菜包著吃~結尾還有一球黑芝麻雪糕,雪糕奶香濃郁,吃一口已經可以解膩,大家一定要吃😍😍餐廳空間感很足,加上昏暗的燈光和寧靜的氛圍,閨蜜聚會聊天也很舒適。

🔹鹿兒島和牛廚師發辦二人燒肉套餐
🥗海之幸魚生沙律
🍖鹿兒島和牛12道
🥬野菜
🥣季節清湯
🍦季節雪糕

三郎燒肉久仰大名,主打和牛fine dining盛宴,今次終於可以一試💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️個餐看上去比較精簡,但食落原來都幾滿足🤭😜,和牛食得多,未試過食咁多部位由細膩牛味開始食起,由淡雅至濃烈肉味,脂感漸次增加,如果埋日本米飯送,會更正👋🏻😂。鹽、黑椒、七味粉,仲有燒汁,可自選配搭🤝🏻厚切和牛舌,口感軟腍🥰脂感重嘅牛,燒到火熊熊,好吸引🫶🏻包生菜食又另一番風味最後清湯走清淡路綫同雪糕,有助清爽味蕾效果,係滿足的一餐😎

鹽、黑椒、七味粉,仲有燒汁,可自選配搭🤝🏻

厚切和牛舌,口感軟腍🥰

脂感重嘅牛,燒到火熊熊,好吸引🫶🏻

包生菜食又另一番風味
最後清湯走清淡路綫同雪糕,有助清爽味蕾效果,係滿足的一餐😎
2024-07-18
呢間和牛燒肉小有名氣,身邊都有朋友到訪讚過佢,而且之前見到佢哋成日有promotion,生日又有折扣個啲,所以都bookmark咗好耐想到訪~今次趁生日帶朋友到訪試佢哋嘅日本鹿兒島和牛12款套餐($1,848/兩位用)👅前菜有海之幸魚生沙律,無論係沙律菜定係魚生都好新鮮,魚生有吞拿魚、油甘魚等,用咗少少芥末同柚子油醋調味,食落去更加清新🫶🏻主食就係鹿兒島和牛12道,店家揀選咗當日推介嘅十二個部位,可以由肉味淡到肉味濃郁嘅部分逐步品嚐,上菜嘅時候會有一張牌仔介紹,每款都鮮嫩粉紅,油花分布平均,睇到都已經流晒口水🤣先品嚐嘅有和牛肉眼、肉眼心、羽下同肉眼上蓋,基本上將一份肉眼嘅唔同部位都試勻,款款都好肥美,食落去個陣和牛嘅脂香係口腔入面散發~另外一讚嘅係厚切牛舌,食落去爽口有嚼勁,同埋可以自己控制生熟程度,自己特別將入面煎到粉紅色,個種咬口會再提升🤤去到中間五款就有三角腹肉、內側後腿肉、和牛里脊肉、友三角同和牛肩胛肉,呢批比起上一批肉質細嫩同厚實一啲,相對冇咁肥美,但係牛味就出啲😛食到最後就有和牛牛肋條同封門柳,呢兩款嘅牛味係濃郁到一個新境界🫡另外和牛都可以搭配生菜享用,食落去就冇咁膩~食到

食到最後仲有季節清湯同雪糕作結,當日係昆布湯同朱古力雪糕,前者非常暖胃,而且清清地,啱晒食完咁多肥膩嘅和牛個時飲😆雪糕就正常發揮💁🏻‍♀️

總括嚟講,呢一間嘅和牛都幾有質素,食到唔同部位嘅層次遞進,而且成個用餐環境都幾舒適,服務都算幾周到,如果有重要日子想食和牛嘅話都推介一試~
自從喺大阪食過餐好好食嘅燒肉之後,返到嚟香港都想搵好食嘅燒肉餐廳🙈 早排同朋友嚟咗呢間喺尖沙咀、主打用上日本和牛嘅餐廳,環境仲要好舒適,食完勁滿足,唔駛去日本都可以食到好高質嘅和牛燒肉🥰我哋食咗日本鹿兒島和牛12款套餐($1848/ 2位用)🥢重頭戲🐮鹿兒島和牛12道,店員將成盤牛拎過嚟嘅時候我哋即刻心心眼,和牛油花佈平均而且紋理好靚!建議先食油脂較重嘅牛先再食較深色重肉味嘅牛🐮12款牛口感同味道都有唔同,一次過可以試矖真係勁滿足,食得出係用上勁高質嘅牛肉🤤 我同朋友都最鍾意牛舌,肉質軟腍而且好juicy👅三角腹肉油脂豐富,真係入口即溶,成個口都係和牛油脂香🤤 封門柳牛味最濃郁~如果想減低油膩感亦可以用生菜包上用食🥬套餐仲有前菜海之幸魚生沙律🥗魚生份量都唔少仲好新鮮🐟季節清湯同甜品雪糕,芝麻雪糕好濃郁🍨

我哋食咗日本鹿兒島和牛12款套餐($1848/ 2位用)🥢
2024-07-10 448 浏览
《燒肉三郎 - 尖沙咀最強燒肉天堂》身處繁華喧囂的尖沙咀市中心,這間隱藏版的燒肉專門店絕對是香港最有型的燒肉天堂。作為地道的日式燒肉店,燒肉三郎憑藉一流的肉品質素和貼心的服務,吸引了不少「食神」級的饕客慕名而來。首先要推介的,非店舖的招牌和牛拼盤莫屬。這兒的和牛出品可真是一絕,每塊肉片都肥瘦適中,肉質鮮嫩多汁,入口即化,讓你馬上成為食評家。配合店家特調的各式醬料,讓你盡情享受和牛的濃郁風味。另一個必點的就是鮮美動人的生魚片沙律。新鮮海鮮的甜美滋味,配合清脆爽口的蔬菜,再淋上秘製醬汁,實在是開胃前菜中的極品。一口下肚,保準你一定會驚嘆不已。除了這兩大明星菜式,這兒的其他主菜和配菜也絕對稱得上一流。濃郁的味噌湯、彈牙可口的飯類,全部都能完美呼應燒肉的風味,讓你盡情享受這場日式料理的饗宴。無論是與三五知己小聚,還是辦公室宴會,燒肉三郎絕對是你的不二之選。這裡不僅有一流的燒肉饗宴,更有細緻周到的服務,讓你飽餐一頓後,滿足地拍拍肚子,呼喊一聲:「真係好味呀!」
《燒肉三郎 - 尖沙咀最強燒肉天堂》

2024-07-07
2024-06-30 822 浏览
諗住喺尖沙咀搵間靚靚哋嘅燒肉嚟試吓見到呢幢大廈都算靚入邊啲餐廳都應該唔錯,點知中伏。 叫咗個特選和牛拼盤有五款牛肉($558),其中三款都韌到爆。質素如出面平價任食的一樣。 左右牛舌算OK。啲白飯好一般。 叫左個人蔘牛骨湯, 差過超市一包包的韓國湯。 裡面的紅蘿蔔還沒熟。。。 湯無熬過的味。 成餐都不知所謂。 卡位 又窄,坐下來90度角膝蓋頂著台底。 兩個人食左$1219。 真得不用再來。 這個價錢可以出中環食 yakiniku great .

兩個人食左$1219。 真得不用再來。
這個價錢可以出中環食 yakiniku great .
2024-06-17 555 浏览
見呢間燒肉店好多kol介紹就黎左試,黎之前已經比左錢,咁跟住一黎到,成間嘢都係冇乜人,帶左入位啦,之後就上第一道菜,個後生仔完全冇介紹擺低就走左,雖然係一早買左都比埋錢都知係食咩,但係都可以簡單講下係咩餸既,話曬都係omakase set,,雖然成間舖都係店員多過客,但係都唔會斟茶,見茶壺喺隔籬,自己斟茶算,咁都有個類似男經理過黎燒吓嘢食咁,算係唔正常入面正常個個架啦,但係都係唔會同你介紹係邊個部位,叫你睇個牌咁,呢個套餐雖然都唔係貴,$1300左右,但係咁既服務,咁不如食牛角,同埋個餐有啲嘢食都可以二揀一,但係由頭到尾都冇問過你食乜,自動幫你選擇咗,又要同佢講多次,完全冇服務可言,跟住於是者到咗個和牛湯,入邊係冇和牛㗎,同經理講完之後,佢話應該唔會掛,咁即係佢覺得係我食左,跟住同你講冇?咁最後都係算,善意提醒下佢地咁,🤣🤣🤣🤣🤣🤣,同埋飲湯要自己攞匙羹,爭啲以為自己食緊放題,嘢食都普通,最後上甜品,我地都講咗要邊兩個味,個後生仔都係可以搞錯,應該係第一日返工😂,可能因為我哋嗌嗰個唔係$1800嗰個set 所以就咁?咁我地都冇為難店員既,都係係度警世下大家,如果你唔係嗌貴set,如果你唔係kol 咁就唔好黎啦,揀人既,可能呢個就係所謂既一分錢一分貨,食完都係唔飽㗎,最後都係想講返,其實嘢食唔抵食or唔好食都唔緊要,冇expect過燒肉omakase會係咁,可唔可以比番多少少服務質素?🤣🤣🤣🤣🤣🤣
2024-06-15 651 浏览
有book 枱情況下入到去問可唔可以坐吧枱Staff 又係到問下呢個 問下果個。最終吧枱師傅話唔可以 2張吧枱都有人book 了。好。咁就算。一開始就問下有無咩介紹結果個staff 話唔知我地中意食咩我相信每一個staff 都唔會知客人中意食咩客人係想你介紹餐廳出名or signature 的菜式。其實都好小事 我地就自己隨便叫。然後到d野食以下呢三個簡直係伏。接近難食。第一個係海膽魚子醬和牛他他完全就係將和牛邊邊d肥膏切出嚟撈埋一齊肥到唔想食 我食呢個係想食和牛 唔係肥膏。賣相呃到下人,因為最後都係放下啲魚子醬上去。第二個吞拿魚他他脆脆。吞拿魚完全冇味 我唔知點解佢會放啲沙律醬喺吞拿魚配一嚿米通。 其實呢個價位嗰舊脆脆應該要自己整,而唔係求其一包嘢度搣出嚟配搭。仲要食落無味 食到沙律醬味。第三個紫蘇葉和牛海膽。個牛係200%熟 咬都咬唔開。仲有set入邊嗰啲燒肉 有兩份 又係肥到完全唔可以放入口佢唔係油脂分布平均嘅和牛係好似豬扒咁側邊有條勁粗嘅肥膏。最後想講 兩張吧枱到最後全晚都係冇人坐。講真 咁嘅經濟環境想留港消費 人頭$1600一個結果都係無service 野食非常一般。全晚淨
有book 枱情況下入到去
問可唔可以坐吧枱
Staff 又係到問下呢個 問下果個。
最終吧枱師傅話唔可以
2張吧枱都有人book 了。
好。咁就算。

一開始就問下有無咩介紹
結果個staff 話唔知我地中意食咩
我相信每一個staff 都唔會知客人中意食咩
客人係想你介紹餐廳出名or signature 的菜式。
其實都好小事 我地就自己隨便叫。

然後到d野食
以下呢三個簡直係伏。
接近難食。

第一個係海膽魚子醬和牛他他
完全就係將和牛邊邊d肥膏切出嚟撈埋一齊
肥到唔想食 我食呢個係想食和牛 唔係肥膏。
賣相呃到下人,因為最後都係放下啲魚子醬上去。

第二個吞拿魚他他脆脆。

第三個紫蘇葉和牛海膽。
個牛係200%熟 咬都咬唔開。

仲有set入邊嗰啲燒肉
有兩份 又係肥到完全唔可以放入口
佢唔係油脂分布平均嘅和牛
係好似豬扒咁側邊有條勁粗嘅肥膏。

最後想講 兩張吧枱到最後全晚都係冇人坐。
講真 咁嘅經濟環境想留港消費 人頭$1600一個結果都係無service 野食非常一般。全晚淨係見到吧枱個師傅同佢兩個朋友不斷溝女傾偈,我見到佢係決定話吧枱有人book嗰個人,我估佢都係唔想有人坐過去阻住佢溝女。

燒肉放題300/400可能冇咁嬲。都可能更加好食。
2024-05-27 370 浏览
同朋友食個LUNCH, 揀左間未食過既燒肉, 有Lunch Set可供選擇。但因為我地BK左位先唔洗等, 所以建議最好BK位先, 晚餐係OMAKASE, 就更需要預先BK位。1. 和牛燒肉我地揀左個4款和牛燒肉LUNCH SET, 有附送湯、沙律、茶碗蒸、飯等, 啲和牛油脂分佈幾平均, 有入口即溶既感覺, 肉質絕對唔會韌!勁正!好似係日本食緊咁!而且仲有STAFF幫手燒埋👍🏻👍🏻可以好好享受同朋友傾計相聚。2. 三色海膽丼呢個三色丼都有跟湯、沙律、茶碗蒸,另外仲有紫菜提供, 可以包住海膽同壽司飯食。成個丼滿佈三款唔同既海膽, 啖啖都會海膽, 勁正!埋單$1000左右(連加一), 唔算抵食, 但係香港都可以食到日本質素既和牛同海膽。利申:並冇任何試食活動/優惠!全部正價!

1. 和牛燒肉

2. 三色海膽丼

利申:並冇任何試食活動/優惠!全部正價!
尖沙咀依間「三郎。燒肉」主打日本和牛,環境高貴,座位寬敞,私隱度高,今次同家姐兩個人食依餐晚飯,計埋加一服務費,埋單$2545,稍微少貴,不過菜式好豐富。*此餐廳收取加一服務費。五款特選和牛盛合(單點$558),和牛西冷,油脂分布呈雪花紋,食落入口即化;和牛肉眼,食落肉味香濃;和牛牛肋肉,肉質肥美,食落油脂味濃;牛肩肉,肉質厚實;內側後腿肉,略嫌食落口感比較韌。五點季節刺身盛合(單點$598),鯛魚、鰆魚、油甘魚,肉質嫩滑,味道鮮甜;海膽食落好Creamy,味道不腥;墨魚口感爽脆。和牛煲仔飯(單點$298),表面鋪滿和牛、雞蛋、香蔥,和牛食落帶有燒肉汁味道,味道甜鹹,煲底內有飯焦。燒帆立貝(兩隻$178),表面鋪有牛油、醬油,食落好香口。烤和牛肩他他凱薩沙律(單點$138),表面鋪有他他醬,和牛肩肉肉質偏向瘦肉,牛味濃厚,凱薩沙律內有羅馬生菜、紫萵苣、車厘茄、煙肉、焗麵包粒、巴馬臣芝士粉,味道正宗。鹿兒島縣產雞心(單點$78),食落有咬口,配料包括有櫻花蓮藕、芫荽。阿波尾雞中翼(單點$78),雞皮經燒烤後,口感香脆,去骨雞中翼食落啖啖肉。香辣雞翼(單點$68),雞翼即叫即炸,辣度1分,

*此餐廳收取加一服務費。

燒帆立貝(兩隻$178),表面鋪有牛油、醬油,食落好香口。

香辣雞翼(單點$68),雞翼即叫即炸,辣度1分,配以美乃滋、檸檬汁食用,味道更佳,內有油醋汁椰菜絲沙律。

日本萬願寺(單點$68),味道清甜。

日本南瓜(單點$38),口感軟腍,味道香甜。

冬菇(單點$38),食落好Juicy。

季節味雪葩(兩人$176),柚子雪葩,內有柚子皮,食落好清爽。
  • 和牛煲仔飯
  • 香辣雞翼
  • 烤和牛肩他他凱撒沙律
  • 特選和牛盛合(五款)
  • 季節雪糕
  • 特選和牛盛合
  • 季節刺身盛合(五款)
  • 季節刺身盛合
  • 烤和牛肩他他 凱撒沙津