餐厅: 三郎。燒肉
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
燒肉x刺身 三郎.燒肉 尖沙咀今次位於 HZentre 嘅三郎燒肉 餐廳環境闊落 走簡約水泥日系 食材主打高質日本產和牛燒肉同新鮮刺身😜季節刺身盛合好味!好味!好味!實在係需要講三次 大家一定要叫既季節刺身盛合 餐廳會因應季節提供唔同種類既海鮮刺身今次有拖羅 章紅 𩶘魚 羽太同 赤蝦 五款刺身 款款都出色😋😋特別係 拖羅 入口即溶 魚既油脂直接係口中揮之不去 章紅魚肉質鮮美爽脆😍烤和牛肩他他凱撒沙律🥗和牛肩 肉質軟腍 配上新鮮沙律菜 非常開胃特選和牛盛合番 (五款)有 和牛牛肋條 外側後腿肉 羽下 肉眼上蓋 臂肉羽下 油花豐富而且分布均勻 肉質香甜🤤和牛牛肋條牛肋條味道好突出 肉質彈牙肉眼上蓋 肉汁豐富而且口感嫩滑羽下 脂肪比例平均 肉質鮮甜 外側後腿肉 脂肪較少 肉質扎實阿波尾雞頸阿波尾雞中翼兩款雞肉都非常新鮮 雞頸肉好彈牙 十分特別😈帆立貝好大隻 好飽滿肉質彈牙 非常鮮味😝燒冬菇、粟米香辣雞翼個炸皮好脆就算放左係到一陣都keep住脆卜卜辣味唔算勁 不過好惹味😚和牛煲仔飯和牛份量多 口感較厚實 配上雞蛋醬油一齊食 填滿個肚☺️黑芝麻雪糕🍦
燒肉x刺身 三郎.燒肉 尖沙咀

特別係 拖羅 入口即溶 魚既油脂直接係口中揮之不去
章紅魚肉質鮮美爽脆😍

烤和牛肩他他凱撒沙律🥗
和牛肩 肉質軟腍 配上新鮮沙律菜 非常開胃

特選和牛盛合番 (五款)
有 和牛牛肋條 外側後腿肉 羽下 肉眼上蓋 臂肉

和牛份量多 口感較厚實 配上雞蛋醬油一齊食 填滿個肚☺️

黑芝麻雪糕🍦
  • 季節刺身盛合
2023-08-07 55 浏览
第一次黎位於尖沙咀H Zentre搵食,原來都幾多餐廰,今次朋友搵左呢間三郎。燒肉,裝修有格調座位寛敞舒適。今次同朋友order 左和牛Omakase。食物質素高,款式好多樣化,有刺身、炸物、燒肉,最驚喜係個和牛煲仔飯,和牛粒肉質非常嫰滑,蛋汁混合粒粒焦香珍珠米,非常惹味!必試!烤和牛肩他他凱撒沙律 季節刺身盛合(五款) 鱲魚、青鯛、鰈魚、赤蝦、中拖羅香辣雞翼 特選和牛盛合(五款) 下腹肉、和牛牛肋條、特上羽下、和牛肉眼、外側後腿肉阿波尾雞中翼、阿波尾雞頸、牛油帆立貝和牛煲仔飯柚子雪葩

烤和牛肩他他凱撒沙律

季節刺身盛合(五款)
鱲魚、青鯛、鰈魚、赤蝦、中拖羅

香辣雞翼

特選和牛盛合(五款)
下腹肉、和牛牛肋條、特上羽下、和牛肉眼、外側後腿肉

阿波尾雞中翼、阿波尾雞頸、牛油帆立貝

和牛煲仔飯

柚子雪葩
  • 和牛煲仔飯
  • 特選和牛盛合(五款)
放了個假周圍覓食🥰今日來到尖沙咀H Zentre地下的三郎燒肉,不過就不吃燒肉,點了店內的A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳 1人前套餐包括:⭐茶碗蒸+沙律⭐日本產牛肩肉+牛舌⭐野菜豆腐拼盤⭐烏冬套餐擺盤十分精緻,湯底是昆布煮的湯底,主打一個食食材原味,可謂對食材本身十分自信。確實也不讓人失望😋先上桌的茶碗蒸已經不錯——芡汁很鮮,蛋夠滑,內裡還有瘦肉,蟹絲等鮮味來源,good牛肩肉巨型三大片,油脂濃重外牛香味亦充足;牛舌亦十分優秀😍軟中帶脆彈的口感,但又不會太韌,蘸上提供的胡麻汁,好好吃😋吃牛肉間穿插大量野菜,豆腐,烏冬等,最後來個小蛋糕收尾,精緻的一餐,肚皮滿足之餘,因為環境和擺盤精美,精神上也十分滿足🥰🥰(同場的食客燒肉味十分香,下次要來試試燒肉)
套餐包括:
⭐茶碗蒸+沙律

⭐日本產牛肩肉+牛舌

⭐野菜豆腐拼盤

⭐烏冬

(同場的食客燒肉味十分香,下次要來試試燒肉)
2023-08-06 30 浏览
去尖沙咀食燒肉,叫咗個特選和牛盛盒聞名(共有五款)。牛肉眼牛味濃郁的,肉質極為嫩滑,入口肉汁豐富。下腹肉有著濃郁的脂肪紋理,肉質口感豐富,煙熏香氣和嫩滑的口感。和牛肩胛肉,這牛肩胛肉油花豐富,使得肉質更加多汁,濃郁的牛肉香味好令人驚艷。 內腹肉更加鮮嫩。除左牛之外,仲叫左雞頸、雞中翼和帆立貝。雞翼肉質鮮嫩多汁,外皮燒到呈金黃色和微焦的外觀。充滿了鮮美的雞肉風味。烤和牛肩他他凱撒沙拉,和牛肩肉獨特的脂肪風味,口感柔軟嫩滑,給人一種融化在口中的感覺。配凱撒沙拉整個配塔平衡的口感,爽脆、鮮美和微妙的鹹香風味。季節刺身盛合和香辣雞翼。雞翼微辣單骨,沾上醬汁好滋味。和牛煲仔飯色香味美,嫩滑的和牛肉和米飯結合的香氣,剛好可以分成兩碗二人份量,仲有飯焦香脆又惹味。甜品開心果雪糕。開心果味香濃,雪糕口感輕盈,為餐劃上完美的句號。

季節刺身盛合和香辣雞翼。雞翼微辣單骨,沾上醬汁好滋味。

2023-08-06 27 浏览
今日同朋友去咗一間位於尖沙咀的日式餐廳——三郎燒肉。這家店以和牛燒肉著稱,而且還有其他美食可供選擇,包括阿波尾雞、帆立貝、凱撒沙律、刺身盛合、香辣雞翼和和牛煲仔飯等,讓人大快朵頤。特選和牛盛盒中的五款肉。和牛肉眼是其中之一,它的口感非常嫩滑,入口即化,而且肉質鮮美,有濃郁的牛肉香味。下腹肉則是非常多汁,肉質柔軟,帶有微微的脂肪質感,讓人回味無窮。和牛肩胛肉則是口感較為豐滿,肉質鮮嫩,帶有濃郁的肉汁味道。內腹肉是其中一款比較有嚼勁的肉,肉質彈牙,而且帶有豐富的肉汁味道。最後一款是羽下,它的肉質比較緊實,口感爽脆,而且肉質鮮美,令人難以忘懷。阿波尾雞頸和阿波尾雞中翼都十分鮮嫩,肉質飽滿,而且帶有獨特的雞肉香味。帆立貝肉質軟綿,口感鮮美。烤和牛肩他他凱撒沙律是一款創意菜式,和牛肩肉配上他他醬和凱撒沙律醬,口感豐富,令人驚喜。季節刺身盛合是一道色彩繽紛的刺身拼盤,新鮮的刺身配上鮮美的配料,讓人垂涎欲滴。香辣雞翼炸得好香脆,辣味都好夠。甜品——開心果雪糕。這款雪糕口感真係好軟滑,帶有開心果的香味,甜而不膩。

和牛肩胛肉則是口感較為豐滿,肉質鮮嫩,帶有濃郁的肉汁味道。

帆立貝肉質軟綿,口感鮮美。

香辣雞翼炸得好香脆,辣味都好夠。

2023-08-05 22 浏览
位於尖沙咀H Zentre,以木系為裝潢嘅主調,環境非常乾淨舒適。✨烤和牛肩他他凱薩沙律和牛肩肉烤到半熟,顏色粉嫩,口感軟腍。配上凱薩沙律,係個開胃嘅前菜。✨特選和牛盛合一共有五款,包括牛肋條、牛冧、下腹肉、西冷同肉眼上蓋。望住都已經覺得好吸引,粉嫩嘅顏色同豐富嘅中大理紋,睇見都已經流哂口水🤤每張枱都設有一張卡介紹牛不同嘅部位,可以一邊燒一邊增加認知。每片牛每邊燒幾十秒就可以,口脂香味迫哂出黎🤤個人最最最喜歡和牛西冷,肉質非常柔軟,油脂極豐富,入口即溶。✨季節刺身盛合今晚嘅時令刺身有左口魚、左口魚邊、油甘魚、金目鯛同帶子,全部都非常新鮮。最吸引我嘅係左右魚邊同帶子,前者有炙燒過,充滿煙燻同油脂香;後者應該係我食過最鮮甜嘅帶子之一🫶🏻🫶🏻✨和牛煲仔飯當和牛遇上煲仔飯,我兩種超愛嘅食物走埋一齊⋯☺️☺️再將蛋汁跟飯同和牛粒拌勻,omgggg🥰和牛粒柔嫩多汁,飯粒滲出香濃和牛同蛋香,仲要有少少飯焦,滿分🥹✨帆立貝/阿波味雞翼/豬肉再加左以上三種燒物。必點帆立貝!超級鮮甜美味,再加上非常香濃嘅蒜香牛油醬汁,係帆立貝嘅天花板,好味到連汁都飲埋🥹✨香辣炸雞翼金黃香脆嘅單骨雞翼,帶微辣,加少少檸檬汁或蘸

✨烤和牛肩他他凱薩沙律

✨特選和牛盛合

✨季節刺身盛合

✨和牛煲仔飯

✨帆立貝/阿波味雞翼/豬肉

✨香辣炸雞
金黃香脆嘅單骨雞翼,帶微辣,加少少檸檬汁或蘸上他他醬都好味🙆🏻‍♀️

✨柚子雪芭
最後來一個清新香甜嘅柚子雪芭,滿足🥰

2023-08-01
2023-08-04 48 浏览
今天突然想吃精緻午餐在網路上找到了這間在尖沙咀的三郎燒肉會選它完全是衝著松葉蟹海膽甲羅燒而來點餐後很快就送上前菜 - 沙律跟茶碗蒸然後主菜就來了😍蟹殼裡面放滿蟹肉 蟹膏 蟹籽 海膽把他們均勻攪和再跟下面的櫻花蝦飯一起吃蟹的鮮味瞬間充滿口腔一口接一口停不下來 好想再吃一碗然後同行選了和牛橫膈膜扒御膳同樣都有沙律跟茶碗蒸然後那個和牛燒得香香的 入口即化加上和牛上面的燒汁真的滋味無窮簡直欲罷不能 而且一份有10多塊性價比超高 如果肉汁再多點淋上白飯同吃那就更加完美😋😋————————————————————◂ 松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯御膳 $198◂ 汁燒和牛橫膈膜扒御膳 $238
今天突然想吃精緻午餐
◂ 松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯御膳 $198

◂ 汁燒和牛橫膈膜扒御膳 $238
2023-08-01
2023-08-03 22 浏览
今日難得早放,即刻同老公搵吓有咩好嘢食,見到尖沙咀有特色燒肉店,即刻🐶沖🙈餐廳位於尖沙咀中間道,地鐵站一出就見到,非常便利!而且餐廳內槓空間非常闊落,座位亦都非常舒適!今晚我哋食咗廚師發辦嘅燒肉餐!首先前菜有和牛凱撒沙律!呢一款好特別,第一次食,和牛有預先烹調,配上沙律非常爽口❤️之後有刺身拼盤,當中有油甘魚,吞拿魚腩,劍魚,牡丹蝦同埋春魚!刺身非常新鮮!食完好滿足😍另外有五款唔同部位嘅和牛!當中我哋覺得牛肩胛油香十足,好正!五款和牛都非常好味,配上明火燒烤,燒出油香😝另外仲有雞肉,同平時燒嗰啲好唔同,呢度嘅雞肉非常嫩滑!燒咗都唔會乾柴!仲有帶子!真係10分好食🤣另外我哋仲有小食,炸雞翼,配上他他醬入口好香好酥脆!當然仲有和牛煲仔飯做一個好好嘅結尾,牛肉嘅油香滲滿飯煲,每一啖都入口驚豔😋😋

2023-08-02 14 浏览
今日約咗屋企人去食shabushabu 我哋試咗佢哋兩個lunch set. 價錢實惠,份量亦充足~都見到附近好多上班族嚟食,好受歡迎呢!-棉花糖壽喜燒套餐 $258壽喜燒成日食 但有埋棉花糖嘅就第一次試٩(ˊᗜˋ*)و 融化咗嘅棉花糖變成湯底嘅一部分 食起上嚟甜絲絲 層次更加豐富~好正!-日本產和牛肩胛肉 &牛舌涮涮鍋御膳 $298肉質鮮美,份量頗多!除咗配有蔬菜,仲有多一份烏東,份量方面絕對足夠( ¨̮ )湯底清甜,好值得一試呢兩份套餐都配有茶碗蒸同沙律的,佢哋嘅蛋夠香滑,都有雞肉係入面,幾大舊同好好味!💰$556

-棉花糖壽喜燒套餐 $258

-日本產和牛肩胛肉 &牛舌涮涮鍋御膳 $298

💰$556

📍#三郎。燒肉 (尖沙咀)尖沙咀中間道15號H Zentre地下3號舖♡人均消費: $1100 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️位於中間道H Zentre嘅三郎燒肉日式料理係前排爆紅嘅「燒肉一郎」姊妹店,餐廳充滿日系灰白色及木系餐桌元素,環境舒適,服務良好。當日我哋惠顧午市時段,午市定食除了有八折優惠,更有買五送一優惠~ ✨棉花糖壽喜燒套餐超級推薦💪🏻🔥🔥食材用料高質, A5和牛質素超出預期,和牛上有大理石花紋嘅油花,和牛肉質細嫩,做到入口即化,加上日本雞蛋蛋漿,絕對係高級享受😚棉花糖壽喜燒別具特色,棉花糖遇熱會開始溶化,一滴滴落壽喜燒鍋內,岀奇地甜度剛恰到好處,配上蔬菜拼盤,蔬菜味道更顯鮮甜。✨A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳 午市套餐除咗A5和牛及牛舌,前菜亦有沙律菜、茶碗蒸、麵豉湯,另外亦有烏冬同甜品~ 不得不讚茶碗蒸,足料之餘,蒸蛋入口口感細滑。而湯底係昆布湯,清清地食和牛嘅時候更顯牛味 ~牛舌柔軟有嚼勁,而A5和牛顏色鮮艷,肉質細嫩,牛味香濃,入口非常滿足。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

📍#三郎。燒肉 (尖沙咀)
尖沙咀中間道15號H Zentre地下3號舖

♡人均消費: $1100 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨棉花糖壽喜燒套餐

✨A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2023-07-29 19 浏览
朋友約我食飯,最鍾意試新嘢,所以就搵咗呢間和牛燒肉店環境清靜,枱與枱之間唔算話好密集。試了他們的招牌和牛拼盤、和牛煲仔飯、雞筋肉、白鱔和炸雞翼小食。首先講下和牛拼盤。有五款牛肉,色澤鮮紅,望落非常誘人。我哋食嘅時候冇分次序,只係揀自己想食就燒。啲牛肉放落個口入邊,口感十分柔軟,完全不會有任何的膠質感。油脂分泌好好,好好味。評分: /5雞筋肉我都係第一次食,肉質彈牙,而且口感都好鮮美。不過我覺得同雞柳冇乜特別😂😂評分: /5白鱔好好食,你唔好睇佢得三舊,但係佢一個好大件,可以切開兩份。我哋慢慢燒,燒到個白鱔個皮好脆,好好味😋😋😋😋評分: /5最後,是炸雞翼小食。呢個小食外脆內嫩,非常美味。店家的炸製技巧非常好,讓炸雞翼的外皮炸到十分酥脆,而且不會感到油膩。評分: /5最後就係和牛煲仔飯,每人可以分到一碗,個飯好好食,有啲和牛,唯一不足嘅地方就係個飯有少少油膩;個煲仔飯上枱嘅時候睇落好似好細,但我朋友食到已經好飽,個飯食唔晒評分: /5總括來講,呢間和牛燒肉店的食物味道非常好,而且服務也很周到。如果你是一個喜愛和牛燒肉的人,我會強烈推薦你來這裡品嚐一
朋友約我食飯,最鍾意試新嘢,所以就搵咗呢間和牛燒肉店

環境清靜,枱與枱之間唔算話好密集。

評分:

總括來講,呢間和牛燒肉店的食物味道非常好,而且服務也很周到。如果你是一個喜愛和牛燒肉的人,我會強烈推薦你來這裡品嚐一下。

整體味道指數:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰/5
環境:❤️❤️❤️❤️/5
服務:✅✅✅✅/5

2023-07-08
  • 和牛煲仔飯
  • 特選和牛盛合(五款)
  • 白鱔
2023-07-28 22 浏览
三郎燒肉位於尖沙咀全新地標商廈H Zentre,餐廳約3000呎,空間感十足🌟 設計以日本侘寂的美學為靈感,採用木材、石材及手工水泥磚等各種材料作裝飾,感覺高雅,簡約舒適。最近去咗食weekday lunch:🔸•日本產和牛肩胛&牛舌涮涮鍋御膳• $298 (1人前)🔸•汁燒和牛橫膈膜扒御膳• $238兩款御膳配有沙律🥗同蒸蛋🥚A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳包括A5和牛、牛舌、蔬菜拼盤、烏冬、小卷蛋🧡 A5和牛脂肪分布平均,牛舌薄切,涮涮鍋比燒肉少一份油膩感,更加食到和牛嘅鮮嫩💖 蔬菜拼盤擺盤好精美,大部份都新鮮,加埋烏冬一齊食好滿足☺️和牛橫膈膜扒肉味香濃🥩 汁燒令味道更加惹味😚 仲有少量烤蔬菜🥕🥔 配白飯好正😋

最近去咗食weekday lunch:
🔸•日本產和牛肩胛&牛舌涮涮鍋御膳• $298 (1人前)

🔸•汁燒和牛橫膈膜扒御膳• $238

兩款御膳配有沙律🥗同蒸蛋🥚

午餐
尖沙咀高質木系日式燒肉店 呢間走木系風格的日式燒肉店,店內裝潢好精緻,除咗有吧枱之外,更有大型包廂位置,環境好舒適。今次就試咗佢哋嘅午市套餐,套餐包括有麵豉湯、沙律、茶碗蒸同小蛋糕🍰A5和牛肩胛肉&牛舌涮涮鍋御膳1人前 ($298)湯底係昆布湯,A5和牛嘅顏色好粉嫩、脂肪分佈得好平均,肉味都好濃,而且入口即溶;而薄切牛舌質感爽口,同埋都配埋烏冬同蔬菜拼盆,可以製作昆布湯烏冬,整體份量都好多,真係幾抵食!🐮棉花糖壽喜燒配日本產A5牛肩肉($258)呢個套餐係期間限定,套餐會有埋個棉花糖,放喺鍋嘅上面,等佢慢慢融到鍋內,令壽喜燒湯汁充滿甜味🤤而A5牛肩肉較肥美,油脂味濃郁,可直接煮時沾上湯汁,再配上生蛋一齊食,口感好軟嫩順滑😋套餐同樣配左蔬菜拼盤🥬放落壽喜燒湯底到令蔬菜都吸滿湯汁最後店員更會送上一件綠茶蛋捲,整體來講午市的話,以牛肉嘅質素嚟講,真係好抵食!份量都好多!
尖沙咀高質木系日式燒肉店

A5和牛肩胛肉&牛舌涮涮鍋御膳1人前 ($298)

🐮棉花糖壽喜燒配日本產A5牛肩肉($258)

2023-07-27 40 浏览
超高質素和牛午餐定食☺️餐廳嘅裝修好靚,入面有榻榻米房間,裝修超新淨、型格。而且佢哋座位好闊落,坐得好舒服!價錢方面,午餐大約二百幾,性價比高。平日午餐都幾旺場,今日去到嘅時候坐滿左半間餐廳。午餐餐牌選擇好多,跟沙律同茶碗蒸,茶碗蒸入面有少少雞肉同埋蟹肉絲,所以啲汁好鮮甜☺️A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳真係超級推介,湯底有昆布,每一片和牛脂肪同肉嘅比例完美,緊實度高。由於脂肪比例高,食嘅時候非常軟嫩,濃郁牛油帶有明顯奶油香,食起來極度夢幻❤️食嘅時候真係淥幾秒就夠,等到佢仲有少少粉紅色咁就最好食😋另外仲有牛舌,牛是相對冇咩脂肪,但係有咬勁, 同樣好香牛味。配雜菜盛、烏冬。手打烏冬做得好好超好食,食完真係好滿足!松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯御膳呢個用嚟打卡,真係好正😝佢哋個石磨真係好熱食嘅時候要小心啲!將啲飯本身已經有少少調味,上面有櫻花蝦同埋紫菜,格羅燒入面有海膽、蟹膏、蟹籽,混合之後真係好好食。呢個飯嘅精髓係在於有飯焦!!!食到咁上下就可以刮下石鍋邊,成大塊飯焦出咗嚟,而且脆卜卜鹹鹹地,好正!

A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳
和牛&牛舌涮涮鍋御膳
配雜菜盛、烏冬。手打烏冬做得好好超好食,食完真係好滿足!

午餐
和牛&牛舌涮涮鍋御膳
  • A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳
🎏 Omakasa Set - ($2000/2人)🥩 烤和牛肩他他 凱撒沙律和牛肩肉薄切烤到半生熟,咬落唔會好乾仲有d肉汁而且肉味夠濃郁,真係同凱撒沙律幾夾,食落幾開胃🤤🍱 季節刺身盛合(五款)時令刺身包括有拖羅、縞鰺、真鰈、池魚以及赤蝦。每款刺身都新鮮肥美,赤蝦爽彈鮮甜,經炙燒既縞鰺(又名深海池魚)魚油好香,肉質肥嫩鮮甜,真係令人一試就會愛上了❤️❤️🐥 香辣雞翼雞翼炸得香脆且帶點微辣,可以加幾滴檸檬汁,為雞翼增添一份味道清新既感覺,仲可以配埋酸酸甜甜既他他醬,真係佐酒既不二之選👍🏻🔥 特選和牛盛合(五款)和牛牛肋條、和牛肩胛肉、牛肩肉、三角腹肉、和牛肉眼每款和牛無論油脂分佈肉既色澤以及大理石紋路都絕對係高級,對得住個價錢,店員細心講降燒和牛既方法,以便燒肉既時間控制得唔好而大大影響質感。燒肉開始之前先將牛脂肪放左烤盤上,小編就最鍾意三角腹肉及和牛肉眼,三角肉兩面燒香呈網紋,肉質細滑入口牛油既甘香絕對係美味,和牛肉眼相反燒香口感肥美軟嫩,牛味極重,絕對係兩種唔同既味道,其他既和牛都絕對唔錯錯😉🔥 阿波尾雞頸、阿波尾雞中翼、帆立貝(燒)燒物就當然簡左阿波尾系列既雞中翼、雞頸及帆立貝,阿波
🎏 Omakasa Set - ($2000/2人)

🥩 烤和牛肩他他 凱撒沙律

🍱 季節刺身盛合(五款)

🐥 香辣雞翼

🔥 特選和牛盛合(五款)
和牛牛肋條、和牛肩胛肉、牛肩肉、
三角腹肉、和牛肉眼

🔥 阿波尾雞頸、阿波尾雞中翼、帆立貝(燒)
燒物就當然簡左阿波尾系列既雞中翼、雞頸及帆立貝,阿波尾雞出名脂肪含量低,經燒過既雞頸肉肉質富彈性且有咬口,而雞中翼燒落夠哂油香,雞肉味夠濃,係難而忘懷既一種味道。大大粒既帆立貝配上牛油汁燒,裙邊有嚼勁,咬落大大粒貝柱肉,軟嫩既感覺係小編幾鐘意既😍

🍚 和牛煲仔飯
打開飯煲蓋已經聞到陣陣既飯香及牛肉香味,店員會貼心咁俾我地影張靚相打左卡先,之後就將煲仔飯混合分好再分配上檯慢慢品嘗。和牛肉質嫩滑夠juicy,粒粒珍珠米都均勻沾上蛋汁及和牛肉汁,食落惹味之餘,仲要令小編一口接一口,感覺好豪華阿😋

🍦 開心果雪糕
原來甜品就係開心果味雪糕,口感幼滑奶香味重,中間仲加上開心果碎味,食落好似絲般細滑🤩

#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先 #香港美食 #香港美食指南 #打卡 #打卡餐廳  #美食推介 #香港必吃 #香港美食攻略
2023-07-17