餐厅: 三郎。燒肉
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-07-26 45 浏览
呢間餐廳有提供定食、涮涮鍋及日式燒肉 款式繁多 肉質十分高質 環境闊落坐得舒適 今次Lunch Time到訪 有set提供ʕ •ᴥ•ʔ✨軟綿棉花糖壽喜燒套餐 ($258)套餐有A5和牛肩胛肉、蔬菜拼盤、沙律、茶碗蒸及綠茶卷蛋 壽喜燒鍋上放置棉花糖 透過熱力慢慢溶解於鍋中 令湯底增添甜感 幾特別🫣A5和牛有4大塊 紋路分佈均勻 肉質食落軟綿嫩滑✨A5和牛肩胛肉&牛舌涮涮鍋御膳 1人前 ($298)御膳有A5和牛肩胛肉、蔬菜拼盤、沙律、茶碗蒸及烏冬 湯底係昆布湯 味道較淡 如果濃味一點便好😳A5和牛肩胛肉 油脂分佈均勻 肉質軟綿嫩滑 牛舌爽口吾韌 套餐內的茶碗蒸面頭芡汁特別 蛋好嫩 內有雞肉、香菇

✨軟綿棉花糖壽喜燒套餐 ($258)

✨A5和牛肩胛肉&牛舌涮涮鍋御膳 1人前 ($298)
位於 H Zentre 嘅三郎 燒肉食物質素高 除咗燒肉 有多款海鮮、刺身、小食同主食餐廳環境好闊落 空間感十足🎏另設有包廂位置木系水泥風裝潢 日式感滿滿又fashion🏮๑ 烤和牛肩他他凱撒沙津🥗烤得半熟嘅和牛肩粉嫩軟腍配上新鮮沙律菜 脆脆麵包粒 煙肉粒清新開胃 作為第一道菜唔錯๑ 季節刺身盛合🐟(五款)個人超like的刺身盛合( •̀∀︎•́ )✧︎有拖羅、章紅、𩶘魚、羽太同赤蝦五款都新鮮肥美 Mvp係 拖羅 超粉嫩 鮮味無比帶有魚油脂的甘香 入口即溶 章紅魚肉質鮮美清脆、爽口๑ 特選和牛盛合🐮(五款)有 羽下、肉眼上蓋、外側後腿肉、和牛牛肋條、臂肉羽下 油花豐富、分布均勻 肉質香甜外側後腿肉 脂肪比例比較少 口感扎實肉眼上蓋 好juicy 肉汁滿溢 口感滑嫩๑阿波尾雞頸🐓๑ 阿波尾雞中翼🐓๑ 燒帆立貝🔥另外都試咗兩款雞肉 雞頸肉質具彈性帆立貝好肥美飽滿🥳肉質彈牙 非常鮮味 ๑ 燒冬菇、粟米🌽๑ 香辣雞翼🐓香口小食 辣辣地好惹味๑ 和牛煲仔飯🍚和牛份量好多 口感偏有嚼勁混埋雞蛋同醬油๑ 黑芝麻雪糕🍨

位於 H Zentre 嘅三郎 燒肉
食物質素高
除咗燒肉 有多款海鮮、刺身、小食同主食
餐廳環境好闊落 空間感十足🎏
另設有包廂位置
木系水泥風裝潢 日式感滿滿又fashion🏮

๑ 烤和牛肩他他凱撒沙津🥗
烤得半熟嘅和牛肩粉嫩軟腍
配上新鮮沙律菜 脆脆麵包粒 煙肉粒
清新開胃 作為第一道菜唔錯

๑ 季節刺身盛合🐟(五款)
個人超like的刺身盛合( •̀∀︎•́ )✧︎
有拖羅、章紅、𩶘魚、羽太同赤蝦
五款都新鮮肥美
Mvp係 拖羅 超粉嫩 鮮味無比
帶有魚油脂的甘香 入口即溶
章紅魚肉質鮮美清脆、爽口

๑ 特選和牛盛合🐮(五款)
有 羽下、肉眼上蓋、外側後腿肉、和牛牛肋條、臂肉
羽下 油花豐富、分布均勻 肉質香甜
外側後腿肉 脂肪比例比較少 口感扎實

和牛份量好多 口感偏有嚼勁
混埋雞蛋同醬油

๑ 黑芝麻雪糕🍨
2023-07-25 58 浏览
今天要介紹的餐廳是位於尖沙咀的三郎燒肉。這家餐廳以其出色的服務和新鮮美味的食物而聞名。在開始正餐之前,餐廳推薦了一道美味的前菜 - 烤和牛肩他他凱撒沙律。這道沙拉搭配著烤過的和牛肩肉,既豐富又美味,是一個絕佳的開胃菜。接下來是刺身,餐廳提供了多種選擇,包括油甘魚、牡丹蝦、劍魚、雕魚和拖羅。這些新鮮的海鮮刺身,每一口都充滿了鮮美的味道,絕對是海鮮愛好者的最愛。如果你喜歡脆口野,一定不要錯過他們的雞翼。這道菜色香味俱佳,口感酥脆的獨特風味定能滿足你的味蕾需求。接著,來品嚐餐廳的招牌菜 - 和牛五盛合。這道菜集合了和牛的五大部位,包括西冷、牛肋肉、牛肋條、和牛肩甲肉和內腹肉。每一塊肉都經過精心烹調,口感嫩滑,肉質鮮嫩多汁,是肉食愛好者的最愛。餐廳也提供了牛以外的選擇。包含了雞翼、阿波雞頸肉、扇貝、冬菇和粟米,既健康又美味。最後,以一道經典的和牛煲仔飯作為主菜收尾。這道煲仔飯以優質的和牛肉搭配飯焦烹調而成,口感豐富,味道濃郁。餐廳還準備了一個清涼的甜品 - 柚子雪芭,以柚子的清香搭配冰涼的口感,讓你在品嚐美食後能享受到甜蜜的滋味。三郎燒肉位於尖沙咀,不僅服務周到而且提供新鮮的美味食物,這裡絕對

三郎燒肉位於尖沙咀,不僅服務周到而且提供新鮮的美味食物,這裡絕對是尖沙咀燒肉餐廳的最佳選擇。無論是肉食愛好者還是海鮮愛好者,這裡都能滿足你的味蕾。去好好享受一頓美食之旅吧!

2023-07-24 23 浏览
朋友生日決定食餐日本和牛燒, 慰勞吓自己這星期辛勞,朋友提議呢間係尖沙咀新開日本燒肉店,這裏是廚師發板,環境舒適食物優質,店員亦十分細心。前菜三點阿波尾雞中翼、阿波尾雞尾頸、日本帆立貝配合粟米芯同冬菇一齊食阿波尾雞是日本四國德島飼養全無激素,天然健康,肉質有彈性,帆立貝好大塊放了一大片牛油,一路燒一路溶落帶子度,食落非常鮮甜 烤和牛肩他他凱撒沙律🥗和牛肩烤得嫩滑,配紫洋蔥、車厘茄、煙肉及脆麵包粒,灑上芝士粉及日式沙律醬食,作為前菜頗開胃香辣炸雞炸得香脆,外脆內軟,食落肉質鮮嫩都juicy 季節刺身盛合 (五款)分別是時令的新鮮魚生,有𩶘魚、赤蝦、拖羅、羽太、章紅。拖羅入口即溶,赤蝦鮮嫩,味道鮮甜。特選和牛盛合(五款)和牛肉眼、和牛牛肋條、肉眼上蓋、臂肉同外側後腿肉,全部色澤鮮嫩,和牛味濃,燒到焦香時油脂爆香,油花滿滿,入口即溶化,簡直大滿足😃,另外脆蓮藕也十分香脆和牛煲仔飯見到放滿一粒粒和牛中間加入金黃蛋黃,和牛油香爆滿,加配醬汁同蛋液,是我食過最好食的煲仔飯十年梅洒味道帶酸梅子味,酸酸甜甜味,極之適合夏天飲用甜品:柚子雪糕味道清新,是用新鮮柚子汁打成,為這豐富和牛盛宴作結

前菜三點

烤和牛肩他他凱撒沙律🥗

香辣炸雞
炸得香脆,外脆內軟,食落肉質鮮嫩都juicy

季節刺身盛合 (五款)

十年梅洒
味道帶酸梅子味,酸酸甜甜味,極之適合夏天飲用

甜品:柚子雪糕
味道清新,是用新鮮柚子汁打成,為這豐富和牛盛宴作結

2023-07-20 39 浏览
最近生意做得好好,心情都好到不得了,所以姐姐話帶我去慶祝。從未吃過三郎燒肉,聽說是超出名燒肉一郎的姊妹店😍,當然要去試吓啦! 餐廳裝潢都幾有情調,型格又有特色,食物種類好多,不過一場來到,一定要試黑毛和牛啦!在服務員推介下,我們都叫了不少菜式。 烤和牛肩他他凱撒沙律🥗,沙律好爽脆新鮮,牛肩肉充滿牛香,質素好好。 特選和牛盛合,五款不同的和牛部位,款款都勁好食。包括有 肉眼芯、肉眼、西冷、牛小排和羽下。我哋最愛西冷,肉香濃,脂肪勁香。 阿波尾雞中翼🍗,雞翼燒得啱啱好,外焦内多汁,好食呀! 燒帆立貝,預先淋醬,邊燒邊入味,又彈牙又惹味。 最後每人一球開心果雪糕🍦,味道好有驚喜呀!
最近生意做得好好,心情都好到不得了,所以姐姐話帶我去慶祝。
最後每人一球開心果雪糕🍦,味道好有驚喜呀!
2023-07-03
2023-07-17 131 浏览
烤和牛肩他他凱撒沙律 ($138)和牛肩唔係烤到全熟,肉質唔會好鞋罐頭雞肝醬芭菲多士 ($98)好香滑,搽喺多士上面食好正!季節刺身盛合 ($598)每款刺身都好新鮮,不過我自己最鍾意係帆立貝,勁厚身特選和牛盛合 ($558)以油脂高至低分佈,分別係內腹肉、和牛牛肋條、和牛肉眼、和牛肩胛肉及牛冧。每一件嘅油脂分佈都好平均,一咬肉質即溶化,非常滿足帆立貝 ($178)好大片牛油,一路燒一路睇住佢溶,不知幾治癒!帆立貝肉質一絲絲,非常新鮮阿波尾雞中翼 ($78)好肥好大隻阿波尾雞頸 ($98)雞頸係經常會轉動嘅部位,所以食起上嚟肉質更加有彈性及有嚼勁和牛煲仔飯 ($298)勁鍾意食煲仔飯,飯面鋪滿和牛,每粒飯都吸收晒雞蛋及和牛汁,非常入味,再食埋飯焦,真係一流!
烤和牛肩他他凱撒沙律 ($138)
和牛肩唔係烤到全熟,肉質唔會好鞋
烤和牛肩他他凱撒沙律

罐頭雞肝醬芭菲多士 ($98)
好香滑,搽喺多士上面食好正!
罐頭雞肝醬芭菲多士

季節刺身盛合 ($598)
每款刺身都好新鮮,不過我自己最鍾意係帆立貝,勁厚身
季節刺身盛合

特選和牛盛合 ($558)
特選和牛盛合

帆立貝 ($178)
帆立貝

阿波尾雞中翼 ($78)
好肥好大隻
阿波尾雞中翼

阿波尾雞頸 ($98)
雞頸係經常會轉動嘅部位,所以食起上嚟肉質更加有彈性及有嚼勁

和牛煲仔飯 ($298)

罐頭雞肝醬芭菲多士
季節刺身盛合
特選和牛盛合
帆立貝
阿波尾雞中翼
2023-07-17 221 浏览
人均$1000食呢間號稱有靚和牛食既日本燒肉餐廳 叫咗佢哋既二人tasting menu 首先我哋對佢哋餐廳既牛肉質素係有期望既始終收得呢個價錢 點知我哋由頭盤個所謂和牛沙律已經開始失望🥲呢個烤和牛肩凱撒沙律睇個樣都幾粉紅以為食落都會幾嫩口 點知放入口完全無牛味好鞋 沙律菜就正正常常無咩亮點之後食咗個和牛海膽卷 個staff話要襯熱食所以我哋一影完相都即刻食咗先 同樣地 個所謂和牛都係完全無牛味😓 海膽就尚算新鮮無乜腥味個燒肉拼盤有三款日本產極上和牛、雞肉同埋五花腩 但係睇到個樣已經好失望 完全見唔到極上係邊 啲肉又un又鞋 真心好失望 之後再講埋個人參牛骨湯 完全係一個笑話 只係一個充滿味精既湯 無牛味亦都無人參味!🫠成餐飯唯一可取既就係個和牛煲仔飯 有飯焦食啲牛都幾嫩 比成千蚊一位嚟食呢餐飯 真係背脊骨落 無下次👎

首先我哋對佢哋餐廳既牛肉質素係有期望既

烤和牛肩凱撒沙律
吉列和牛漢堡
人參牛骨湯
柚子雪芭
2023-07-15
柚子雪芭
2023-07-17 43 浏览
三郎今次嚟到尖沙咀,決定對自己好啲食一個好啲嘅lunch ,呢度有lunch menu $500一set,同朋友一人試左一個,勁滿足!我就要左A5和牛&牛舌涮涮鍋,朋友就要咗棉花糖壽喜燒套餐~首先講吓我嗰個,成個套餐有麵豉湯,沙律同埋茶碗蒸,佢哋嘅茶碗蒸幾好食,上面嘅芡汁幾特別,有三塊大和牛同埋幾塊牛舌,絕對夠食夠飽,另外仲有一份烏冬,湯底係清清地嘅昆布湯,可以食得出牛嘅香味~我自己就最鍾意點柚子汁食牛,好清新,酸酸地👍🏻朋友嗰個棉花糖壽喜燒好特別,一直想試吓棉花糖壽喜燒好耐,真係好得意,湯底好好食,又可以打卡!牛肉又靚,油脂比例均勻,入口好順滑👍🏻我同朋友都食到好滿足,最尾仲有一件綠茶蛋捲~如果喺尖沙咀想食得好少少,呢一間都可以試吓
三郎

我就要左A5和牛&牛舌涮涮鍋,朋友就要咗棉花糖壽喜燒套餐~

如果喺尖沙咀想食得好少少,呢一間都可以試吓
2023-07-17 653 浏览
7 月生日月…. 因為月尾有野做,所以提早食生日飯,每年既生日飯都唔可以是是但但,求求其其,所以今年揀一間餐廳可以一次滿足三種要求,有刺生,燒肉,煲仔飯😂😂仲要係和牛Omakase😘😘😘餐廳環境寬敞,如果想私隱度高,可以book 房 • 前菜-烤和牛肩他他凱撒沙律 牛肩煙煙韌韌加埋沙律,非常開胃🤤 • 刺身有珍寶帶子,牡丹蝦,劍魚,雕魚非常新鮮👍🏻👍🏻👍🏻 • 香辣雞翼外脆內嫰,雞肉好滑,仲有醬汁加埋一齊食👍🏻👍🏻停唔到😂😂 • 和牛五盛合和牛肩甲肉,和牛三筋,牛冧,和牛牛肋肉,外側後腿肉,每個部位都有唔口感,同咬口,我最鐘意食和牛肩甲肉,脂肪分配均勻,肉質比較淋 • 野菜三點有雞翼,扇貝,冬菇,粟米 • 和牛煲仔飯好好味😋,打開蓋好香噴噴,每一啖都被蛋汁同包住,嘩,好食到呢,已經飽到一個境界,都要食😂😂 • 甜品-柚子雪糕清新感覺,有層次飽度,滿足度,令你一啲都唔會失望,又同自己講要開始減肥😅😅😅
餐廳環境寬敞,如果想私隱度高,可以book 房
• 前菜-烤和牛肩他他凱撒沙律

牛肩煙煙韌韌加埋沙律,非常開胃🤤
刺身有珍寶帶子,牡丹蝦,劍魚,雕魚

非常新鮮👍🏻👍🏻👍🏻
• 香辣雞翼

外脆內嫰,雞肉好滑,仲有醬汁加埋一齊食👍🏻👍🏻停唔到😂😂
• 和牛五盛合

比較淋

• 野菜三點

有雞翼,扇貝,冬菇,粟米

甜品-柚子雪糕

清新感覺,有層次
  • 香辣雞翼
  • 季節雪糕
  • 特選和牛盛合(五款)
  • 烤和牛肩他他凱撒沙律
2023-07-17 402 浏览
近排返工好多嘢做,放工真係想慰勞下自己🥹諗起有時經過H Zentre,有間日本餐廳想食好耐,決定夜晚去試吓。特選和牛盛合(五款) $558————————————諗起和牛充滿香氣嘅油脂,已經流晒口水🤤非常感謝店員好有耐性咁講解燒和牛嘅方法,避免錯誤地燒肉,浪費咗咁正嘅和牛啦係咪先🤤個人偏好由油脂較重嘅和牛燒起,最後食牛味比較重嘅和牛。首先燒1.和牛肩胛肉,肉質厚實卻又軟嫩,油花十分細緻,脂肪顏色程乳白色,入口油脂非常豐富。其次燒2.肉眼芯,肥美肉嫩、入口溶化,同樣油花細緻。之後燒3.和牛西冷,肉質非常柔軟細膩,脂肪分佈細密,霜降程度十分明顯。然後燒4.外側後腿肉,腿當然係運動量比較高嘅部位,理應脂肪少,但依個和牛嘅外側後腿肉,目測油脂都唔少,不過當然比前三款和牛少啲油脂,但口感更加紮實同有好香牛味。最後燒5.牛冧,雖然脂肪含量比以上嘅部位少,但肌理幼細同柔軟,可以享受滿滿牛肉香味。季節刺身盛合(五款) $598————————————由白身到赤身刺身都有,款款都好新鮮又厚身,非常滿足。個人最喜歡深海池魚,油脂厚,入口質感爽脆,淡淡鮮甜,厚切發揮出層次感,正。和牛煲仔飯 $298————

特選和牛盛合(五款) $558
特選和牛盛合(五款)

個人偏好由油脂較重嘅和牛燒起,最後食牛味比較重嘅和牛。
其次燒2.肉眼芯,肥美肉嫩、入口溶化,同樣油花細緻。

季節刺身盛合(五款) $598

和牛煲仔飯 $298
和牛煲仔飯

飯粒滲透住醬油嘅香氣,撈埋蛋、蔥花更加惹味,加埋和牛入口真係好正,豐富油脂香氣,我最鍾意煲仔飯有少少飯焦,淡淡焦香,令人難以抗拒🤤

烤和牛肩他他凱撒沙律 $138
烤和牛肩他他凱撒沙律

和牛肩可以話係最重牛味嘅部位之一,薄切再烤,已經可散發濃厚嘅牛味,加入凱撒沙律🥗非常開胃。

季節味雪葩 $88
季節味雪葩

超適合夏天嘅柚子雪葩,用依個甜品收尾真係超正,淡淡的柚子香味,仲有少少柚子粒,超滿足。

2023-07-12
  • 特選和牛盛合
  • 烤和牛肩他他凱撒沙律
2023-07-16 35 浏览
Wagyu beef is the main ingredient for the majority of the dish. The wagyu that served in the restaurant taste buttery, yet firm texture and lustrous red colour. The overall rating is absolutely five ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ for the meal ! Seasonal sashimi platterThe chief choose the best / the fresh seafood at the time. 5 different type has been served. It as a strong buttery mouth feeling, with firm texture and mild flavour.Premium Wagyu Platter (5 Types) with LettuceThe best 5 part of the wagyu beef served in th

Seasonal sashimi platter

The best 5 part of the wagyu beef served in the platter. the Wagyu beef is moist, tender, and incredibly flavorful because of its marbled texture and high-fat content.

It is a Japanese grill style, which we can control how we want to cooked it. I suggest to grill it medium rare to taste the raw wagyu beef flavour.

Awaodori Chicken Wing

The chicken wings was freshly deep fired. It has a little spicy flavour served with tartar source.

Roasted wagyu beef Caesar salad

Caesar salad help to refresh the strong taste from the Japanese grill to get ready for the claypot rice

Wagyu beef clay pot rice (strongly recommend)

This is the most surprise dishes out of the whole meal. It is A dish that is a Chinese and Japanese fusion cooking style. The soy source served with the rice top with Dice cut wagyu beef inside the claypot. The wagyu beef melted into the rice perfectly.

🔸️5星⭐評分
好食指數:⭐⭐⭐⭐
整體份量:⭐⭐⭐⭐⭐️
性價比:⭐⭐⭐ ⭐
打卡度:⭐⭐⭐ ⭐
餐廳環境:⭐⭐⭐⭐⭐
愛吃日式燒肉的你,相信都吃過🇯🇵三郎燒肉吧!!! 這間燒肉一郎的姊妹店,主打高級品種的日產日毛和牛(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)如果你有親朋好友愛吃燒肉又要慶祝慶生的話,強烈推薦你來試試呀~ 「 季節刺身盛合🐟$598 」 刺射盛合,擺盤整齊又新鮮。有五款刺身,牡丹蝦、深海池魚質素不錯唷~ 「 特選和牛盛合🥩$558 」 特選和牛盛合,有肉眼芯、肉眼上蓋、牛小排、西冷 及 羽下肉(≧▽≦)。每件都油脂分布均勻,入口即化,脂肪豐富,甘香到不得了~「 香辣雞翼🍗$68 」 雞翼預先拆骨做單骨炸雞,炸漿厚而脆,肉汁滿滿,個人認為好好吃🥳! 「 和牛煲仔飯🍲$298 」 和牛煲仔飯都好有質素\^O^/,和肉粒厚肉有嚼勁,咀嚼間滲透肉汁。醬汁鹹香,拌飯一流,兩人分享,每人有一大碗! 整體食物質素高,服務又好,一大享受呢🥰!!
愛吃日式燒肉的你,相信都吃過🇯🇵三郎燒肉吧!!!
 「 季節刺身盛合🐟$598 」

「 特選和牛盛合🥩$558 」

「 香辣雞翼🍗$68 」

「 和牛煲仔飯🍲$298 」

整體食物質素高,服務又好,一大享受呢🥰!!
2023-07-03
2023-07-11 37 浏览
經常見到H Zentre既外牆螢幕知道有好多好餐廳今次突登揀左其中一間和牛Omakase三郎。燒肉 裝修好有格調氣氛好好 食物質素好高 尤其係和牛煲仔飯 好有特色 值得再黎💕🔹烤和牛肩他他 凱撒沙津🔹季節刺身盛合 (牡丹蝦、池魚、油甘魚、立魚、鯛魚)🔹特選和牛盛合(牛冧、和牛牛肋肉、內腹肉、內側後腿肉、和牛里脊肉)🔹阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心、白鱔🔹香辣雞翼🔹和牛煲仔飯🔹柚子雪糕三郎。燒肉 📍尖沙咀中間道15號H Zentre地下3號舖#discoverhongkong #dinningcityhk #foodlover #tst #beefomakase #omakase #finedining
經常見到H Zentre既外牆螢幕
知道有好多好餐廳
今次突登揀左其中一間和牛Omakase
三郎。燒肉 裝修好有格調
氣氛好好 食物質素好高
尤其係和牛煲仔飯 好有特色 值得再黎💕

🔹烤和牛肩他他 凱撒沙津
🔹季節刺身盛合 (牡丹蝦、池魚、油甘魚、立魚、鯛魚)
🔹阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心、白鱔
🔹香辣雞翼
🔹和牛煲仔飯
🔹柚子雪糕

三郎。燒肉
📍尖沙咀中間道15號H Zentre地下3號舖

今餐是慶祝閨密升職,由她帶我黎到尖沙咀的燒肉店萬歲、慶祝一番,實在是很高興。這店的環境很舒適,每座位都幾寬闊,設有bar枱同卡位。烤和牛肩他他凱撒沙律,和牛肩是一種非常優質的牛肉,烤焗至半生熟,可以食到牛的濃郁的牛味,軟硬度適中,與凱撒沙律配搭,是一款非常搭配的沙律。香辣雞翼,雞翼炸得香脆可口,還有少少七味粉的調味,相當惹味,食前支少少檸檬汁,提升雞翼的酸味濃度,這款小食使胃口大開。季節刺身盛合(五款),時令的五款刺身包括赤身吞拿魚、黑鯥、真鯛、金目鯛和牡丹蝦,每款刺身都非常鮮甜、肥美。其中,黑鯥和金目鯛是炙燒過,帶有煙薰過的滋味,而且刺身的表面充滿住油香感,非常出色。特選和牛盛合(五款),五款包括肉眼芯、和牛西冷、肉腹肉、三角腹肉、肉眼上蓋,餐廳在每一張枱都設有一張黑毛和牛的部位介紹,又可以有一個認識牛部位的機會。呢盤和牛已經是非常吸睛,雪花均勻,肉質鮮嫩。燒熱個網,塗上牛油脂肪便可以開始燒,每一片肉每邊燒20秒左右就可以反轉,靚靚的網紋烙印在和牛身上,非常靚。每片牛經火燒過後,油脂迫哂出黎,口感好有質感,入口即溶,好有牛味,個人喜好最喜愛食肉眼芯和肉眼上蓋,位於牛的中心位置,肉質較

香辣雞翼

特選和牛盛合(五款)

特選和牛盛合(五款),五款包括肉眼芯、和牛西冷、肉腹肉、三角腹肉、肉眼上蓋,餐廳在每一張枱都設有一張黑毛和牛的部位介紹,又可以有一個認識牛部位的機會。呢盤和牛已經是非常吸睛,雪花均勻,肉質鮮嫩。燒熱個網,塗上牛油脂肪便可以開始燒,每一片肉每邊燒20秒左右就可以反轉,靚靚的網紋烙印在和牛身上,非常靚。每片牛經火燒過後,油脂迫哂出黎,口感好有質感,入口即溶,好有牛味,個人喜好最喜愛食肉眼芯和肉眼上蓋,位於牛的中心位置,肉質較其他位置鮮嫰多汁,口感是最佳。這盤和牛除了好睇之外,食完還好滿足。

燒物方面,我們點了帆立貝、阿波尾雞中翼、阿波尾雞頸,帆立貝是必點的燒物海鮮,很大隻,差唔多煮到熟透時,店員會過黎倒牛油在帆立貝上,再燒多2-3分鐘,就可以進食了。帆立貝很鮮甜,還帶有少少海水的甜味。雞中翼、雞頸肉可以慢慢燒,邊燒邊傾計,享受一下燒肉的樂趣。
和牛煲仔飯

和牛煲仔飯,打開蓋已經聞到非常香的煲仔飯味,粒粒和牛肉質非常嫰滑,而且咀嚼上來好多汁,食前先把蛋汁混合煲仔飯之中,粒粒珍珠米肥大充滿蛋香,接近鍋邊的飯帶點焦香,煲仔飯很出色。
開心果雪糕

季節雪糕,餐廳的今季雪糕是開心果口味,雪糕裡會食到粒粒碎碎的開心果,味道香濃,相當唔錯。

這餐由前食、小食、刺身、和牛、燒物、食事到最後的甜品,每樣真係有讚冇彈,而且滿足感還好大。
香辣雞翼
開心果雪糕
2023-07-09 36 浏览
一講起Omakase 就會即刻諗起壽司🤣但今次我係去食燒肉Omakase😚🐾刺身x5我想講每一件刺身都好新鮮🤣係食到佢嘅鮮甜味道😍如果平時唔係好食得Wasabi 就記得唔好放太多,因為真係超級攻鼻😂🐾烤和牛肩他他沙律唔好講笑,真心有驚喜 呢幾塊牛肉好好食🤣 同埋佢嘅醬汁超級好味 完全即刻開胃🐾和牛燒肉盤x5估唔到係有五種唔同嘅款,一望落去顏色已經好吸引🥹唔洗食,已經覺得一定會好味,果然最後係冇令我失望,最出色就一定係和牛西冷,油香不得了😚🐾食到呢個位我已經飽飽地估唔到仲有海鮮同埋雞肉,平時我好少食雞肉,但係今次燒到金黃色,咬落去真係好味。🐾和牛煲仔飯已經去到飽死嘅狀態,原來仲有個煲仔飯,我想講一打開超級香,佢嘅醬汁加埋啲飯同蛋汁,真係好難唔好食😂🐾最後甜品唔好講笑,連甜品都冇令我失望,今日食嘅係開心果雪糕,佢就係超級開心果味,仲要有啲好細好細嘅粒粒,如果可以我會買一盒返屋企😍

我想講每一件刺身都好新鮮🤣
係食到佢嘅鮮甜味道😍