2022-12-24 366 浏览
無論你叫咩grade嘅餐,都係得100分鐘食野。嘩成100分鐘喎,即係得一個鐘頭八個字用餐時間ja, 同我返工個lunch hour差唔多。注意係用餐時間,唔係落order時間,即係截咗單唔好諗住仲有時間可以慢慢燒慢慢食,截單後係會趕你走的。都未食夠就話夠鐘,好趕頭趕命,絕不建議回頭!服務幾好,但咁做生意有d小家囉,整體來講無下次…小貼士:唔好淨係叫晒肉類,因為隻隻肉都差唔多,中間叫下其他食品會較好。
都未食夠就話夠鐘,好趕頭趕命,絕不建議回頭!

服務幾好,但咁做生意有d小家囉,整體來講無下次…

2022-12-23
2022-12-22 268 浏览
天氣凍凍地,最適合就係食燒肉或者打邊爐啦!首選都係燒肉。嚟到時代廣場地庫,竟然有一間高質燒肉店。肉類嘅選擇好多,有齊🐷🐮🐏🐥豬牛羊雞,仲有海鮮甜品料理等,既然係100分鐘任食放題,一定要揀’薩摩牛饗宴套餐’。自助攞飲品,飲品有🥤☕️🍹汽水、咖啡、花茶和果汁。手機掃QR code落單,每次最多點6款食品,食品好快就會在面前的車道送上🚞。🔅薩摩牛里肌肉,肉質嫩滑。🔅薩摩牛牛五花,油分多。🔅薩摩牛涮涮燒,纖維感較重。🔅薩摩牛壺漬,有蔥又有洋蔥,一個壺裝滿和牛,肉味幾濃,肉很滑。🔅澳洲和牛牛板腱(蔥鹽),帶少許洋蔥嘅辣味,鹹香,牛板腱肉滑多汁。🔅澳洲和牛里肌肉(蒜香牛油),和牛里肌肉都嫩。🔅橫膈膜(秘製醬汁),肉味很濃郁。🔅伊比利豚肉(鹽燒),肉質幼滑。🔅雞髀都滑,帶點焦香。🔅北海道產豚里肌肉,肉味淡,肉質唔韌。食肉配白飯🍚最正,一口燒肉一口飯。再食一啲枝豆、泡菜、酸蘿蔔清清味蕾。時間啱啱好,最後仲可以食埋士多啤梨泡芙和雪糕。👍🏻食完燒肉,成身都唔會有油煙味。📍 上村牧場 (銅鑼灣)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B213-214號舖#foodie #food #foodpic #foodpho
天氣凍凍地,最適合就係食燒肉或者打邊爐啦!首選都係燒肉。
嚟到時代廣場地庫,竟然有一間高質燒肉店。
自助攞飲品,飲品有🥤☕️🍹汽水、咖啡、花茶和果汁。

薩摩牛里肌肉, 薩摩牛牛五花, 薩摩牛涮涮燒
🔅薩摩牛里肌肉,肉質嫩滑。
🔅薩摩牛牛五花,油分多。
🔅薩摩牛涮涮燒,纖維感較重。
薩摩牛壺漬
澳洲和牛里肌肉(蒜香牛油)
🔅澳洲和牛里肌肉(蒜香牛油),和牛里肌肉都嫩。
橫膈膜(秘製醬汁)
🔅橫膈膜(秘製醬汁),肉味很濃郁。
伊比利豚肉(鹽燒)
🔅伊比利豚肉(鹽燒),肉質幼滑。
雞髀
🔅雞髀都滑,帶點焦香。
北海道產豚里肌肉
🔅北海道產豚里肌肉,肉味淡,肉質唔韌。
食肉配白飯🍚最正,一口燒肉一口飯。
再食一啲枝豆、
泡菜
泡菜、
酸蘿蔔
酸蘿蔔清清味蕾。
時間啱啱好,最後仲可以食埋
士多啤梨泡芙
士多啤梨泡芙和
雪糕
雪糕。

👍🏻食完燒肉,成身都唔會有油煙味。
📍 上村牧場 (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B213-214號舖

#foodie #food #foodpic #foodphoto #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
#日本菜 #燒肉 #燒烤 #放題#銅鑼灣
#foodielife #為食妹 #tm128_love food
薩摩牛壺漬
雞髀
泡菜
酸蘿蔔
士多啤梨泡芙
雪糕
2022-12-22 254 浏览
上個禮拜同屋企人去銅鑼灣食呢間,揀咗薩摩牛放題😋首先食物質素真係超高 完全值得呢個價錢😝❤️最令我驚喜嘅係薩摩牛五花,油脂分布超級靚😭以為主打牛 冇諗過壽司都會咁出色,三文魚肥而不膩,仲有三文魚子做topping,美味しい!海膽都超級不錯😋😋同埋一款牛有好多種唔同配搭,幾推薦個四川麻辣風味,因為食到咁上下,突然有一股衝擊嘅味道,超級推薦!!!食到膩嘅時候,仲有泡菜可以膩,同埋明太子玉子燒多,超級清新🤩最後仲有一杯Häagen-Dazs送,仲有好多款甜品,但但係泡芙已經有三種味(吉士,士多啤梨,朱古力),仲試埋佢嘅蕨餅,綠茶味超級濃🥺🥳下次一定會再去encore !!
上個禮拜同屋企人去銅鑼灣食呢間,揀咗薩摩牛放題😋
首先食物質素真係超高 完全值得呢個價錢😝❤️
最令我驚喜嘅係薩摩牛五花,油脂分布超級靚😭
海膽都超級不錯😋😋
下次一定會再去encore !!
明太子玉子燒
  • 薩摩牛涮涮燒
  • 松葉蟹壽司
  • 海膽鮭魚子壽司
2022-12-22 2868 浏览
甚少食放題的我,今次令我大開眼界😍 食物款式多, 而且仲有列車送食物🚅好新奇呀😹「薩摩和牛饗宴套餐」是套餐最名貴的一款,不但款式多,品質也相當高尚🤭 唔錯唔錯🎉薩摩和牛餐,當然要食和牛 「牛五花」油脂分佈均勻,每邊燒10秒!正呀😍「壽喜燒」當烤好醃製過的和牛,配上特格的醬汁,同壽喜燒一樣口感😉「原塊牛扒」絕對不野少,燒時自己加上黑椒,烤出野味牛扒😋「雞腿肉」燒出雞肉爽滑,仲可揀不同味道的醬汁😆即食類「冷麵」食燒肉配個冷麵也不錯,麵質煙靭有咬口👍🏻「明太子玉子燒」厚厚蛋卷,棉棉的配上明太子醬,正呀😋壽司「海膽三文魚子壽司」好豐富!三文魚子大大粒🥰 海膽新鮮👍🏻「松葉蟹壽司」滿滿的蟹肉!估唔到放題壽司也吸引喔!「三文魚壽司」三文魚壽司是我的最愛,食左2輪😂甜品「哈根大師雪糕」唔會輸了,我揀左抹茶味,可以消消濟😹「抹茶蕨餅」少有地方可以食到,軟軟的也有香濃抹茶味👍🏻備註:🔺 有不同套餐選擇,款式多,食物質素高😋🔺只有飲品是自助形式,其他列車送到🤭🔺服務員有禮非常🙇🏼‍♀️🙇🏻

「薩摩和牛饗宴套餐」

「原塊牛扒」絕對不野少,燒時自己加上黑椒,烤出野味牛扒😋

「雞腿肉」燒出雞肉爽滑,仲可揀不同味道的醬汁😆

即食類
「冷麵」食燒肉配個冷麵也不錯,麵質煙靭有咬口👍🏻
「明太子玉子燒」厚厚蛋卷,棉棉的配上明太子醬,正呀😋

壽司
「海膽三文魚子壽司」好豐富!三文魚子大大粒🥰 海膽新鮮👍🏻
「松葉蟹壽司」滿滿的蟹肉!估唔到放題壽司也吸引喔!
「三文魚壽司」三文魚壽司是我的最愛,食左2輪😂

甜品
「哈根大師雪糕」唔會輸了,我揀左抹茶味,可以消消濟😹
「抹茶蕨餅」少有地方可以食到,軟軟的也有香濃抹茶味👍🏻

備註:
🔺 有不同套餐選擇,款式多,食物質素高😋
🔺只有飲品是自助形式,其他列車送到🤭
🔺服務員有禮非常🙇🏼‍♀️🙇🏻
  • 薩摩牛涮涮燒
  • 薩摩牛牛五花
  • 薩摩牛內裙肉
  • 抹茶蕨餅
我哋又去食個痛快啦👯今次我哋嘅目標係去品嚐🐃薩摩黑毛和牛🐃呢間餐廳喺鹿兒島設自家牧場🌱和牛全部經由榮獲日本和牛品評會嘅「和牛飼育職人」所飼育😀使得其所提供嘅日本和牛品質更加有保障!客人食得安心之餘亦完美品嚐到和牛滋味❤️. 呢度有三款放題選擇💁‍♀️經典燒肉派對套餐、嚴選澳洲和牛套餐、薩摩牛饗宴套餐!是晚我哋梗係揀🌟薩摩牛饗宴套餐 $588@🌟QR code落單之後美食好快就由特急列車送到面前😍😍我哋點咗勁多款式嘅薩摩牛‼️和牛五花燒肉、和牛里肌肉燒肉、和牛壽喜燒燒肉、和牛涮涮燒、薩摩牛蘆筍卷、薩摩牛生拌牛肉等等等…稱為🇯🇵日本第一嘅鹿兒島和牛無論係油花嘅分佈定油脂嘅香氣😋😋果然無令鍾意和牛嘅我哋失望!每片都牛味濃郁又入口軟熟!食落令人有滿滿幸福感🌙. 除咗必食靚牛之外😙呢個套餐仲有170品美食任君選擇😙有澳洲美國和牛🐮、五花肉🐂、伊比利豚肉🐷、海鮮🦐、蔬菜、雞🐓羊🐑、壽司🍣、自慢料理🍱、麵類🍜、飯類🍚、沙律🥗、甜品🍧等等…當中Be個人覺得燒肉放題嚟講😀啲壽司真心算高質又多款!難得連湯品&其他料理都好好味!而且全部套餐都包埋任飲無酒精飲品🥤任點泡芙布丁等甜品🍮最後仲可以揀每人一杯Haagen

除咗必食靚牛之外😙呢個套餐仲有170品美食任君選擇😙有澳洲美國和牛🐮、五花肉🐂、伊比利豚肉🐷、海鮮🦐、蔬菜、雞🐓羊🐑、壽司🍣、自慢料理🍱、麵類🍜、飯類🍚、沙律🥗、甜品🍧等等…當中Be個人覺得燒肉放題嚟講😀啲壽司真心算高質又多款!難得連湯品&其他料理都好好味!而且全部套餐都包埋任飲無酒精飲品🥤任點泡芙布丁等甜品🍮最後仲可以揀每人一杯Haagen-Dazs雪糕🍨實在係CP值高到爆哂燈!!

總結:雖然90分鐘用餐時間要又燒又食又傾好忙碌😆😆但我哋都好滿意是晚嘅正宗日本燒肉體驗🎌
蕯藦牛五花燒肉
2022-10-12
蕯藦牛五花燒肉
  • 和牛五花燒肉,
  • 海膽鮭魚子壽司,
2022-12-17 147 浏览
呢兩日好凍🥶呢個天氣最岩食燒肉😎來到times square呢間上村牧場,我地大讚好高質超級正食到舔舔脷😋.➡️薩摩牛精選部位盛合 $488➡️薩摩牛饗宴套餐 $588/1位.地點方便係timez入面,坐位闊落坐得舒服,難得來到緊係點最吸引😍自助落單好方便,超多款式樣樣都想食😂入會仲送日本產果物梳打!點了成枱都係野食😂.薩摩牛係本no 1鹿兒島和牛,第一次食好期待😍點了盛合相當吸引!有四款牛各有特色全部都好好食🤤油膩感重又淋身真係有入口即溶的口感好正大推👍🏻.另外點了一堆野食😂除了薩摩牛必點,仲推介烤牛肉壽司,牛高質一定好食😋仲有生牛肉沙律大愛醬汁,口感滑身加上好多青瓜洋蔥我的口味😍仲有厚切豚肉,用韓式食法包生菜超好正,所有韓式配菜都可以任點🤤其實仲想點海鮮壽司沙律試下不同的牛,但已經食唔落🫣呢到款式真的太多了😂最後點左甜品大愛蕨餅仲有haagen dazs雪糕大滿足🥰出面自助區有多款飲品,茶咖啡果汁汽水總有一款啱你.呢間真心好好食😋咁凍天氣食日式燒肉,真係有去左日本的感覺!
➡️薩摩牛精選部位盛合 $488
➡️薩摩牛饗宴套餐 $588/1位
呢間真心好好食😋咁凍天氣食日式燒肉,真係有去左日本的感覺!
2022-11-29
CP值超高嘅日本薩摩牛燒肉店🔥🤩🤩日本和牛燒肉放題首選吖!日本和牛 薩摩牛入口即化,牛脂喺口中爆發個種幸福感🥹真喺好癲🤪100分鐘內任食來自鹿兒島自家牧場嘅A4薩摩黑毛和牛🍖 由生產飼料、飼養以至加工都一手包辦,出品嘅牛經由榮獲日本和牛品評會「和牛飼育職人」悉心照料🎖️牛肉有信心保證!店內採用特急列車送餐🚅QR Code下單,好快就送到!👑日本和牛 薩摩牛饗宴套餐 $588 薩摩牛必食薩摩牛五花、里肌肉、壽喜燒附蛋🐮涮涮燒、薩摩牛炙燒壽司、薩摩牛蘆筍卷、薩摩牛生拌牛肉、薩摩牛杏鮑菇卷🤩 🍖薩摩牛雪花牛脂滿滿,入口即化😍每啖都喺幸福感覺🥰🍖北海道產豚里肌肉,以秘製醬汁醃製,肉質彈牙爽口夠入味‼️呢個套餐任食170款以上食材🤩除咗薩摩牛,仲有澳洲和牛🦘美國和牛🇺🇸伊比利豚肉🍖羊肉、雞肉🍗玉子燒料理🍳海鮮帆立貝🦪蝦🍤魷魚🦑壽司🍣湯品🍲蔬菜盤🥗沙律等等~✨薩摩牛精選部位盛合 $488 薩摩牛嘅稀少部位包括:特上牛五花、內裙肉、腹脅肉及腰脊芯🍖特上牛五花油脂分佈呈雪花狀超靚!燒幾秒就食得!特上牛五花入口即融🤩🍖腹脅肉位於牛腹中靠近大腿肉根部位,肉質札實肉味濃郁🤩🍖腰脊芯位於中腹最接近腰脊部位,牛肉
CP值超高嘅日本薩摩牛燒肉店🔥
👑日本和牛 薩摩牛饗宴套餐 $588
🍖薩摩牛雪花牛脂滿滿,入口即化😍每啖都喺幸福感覺🥰
🍖北海道產豚里肌肉,以秘製醬汁醃製,肉質彈牙爽口夠入味‼️
🍖腹脅肉位於牛腹中靠近大腿肉根部位,肉質札實肉味濃郁🤩
🍖腰脊芯位於中腹最接近腰脊部位,牛肉中最高級位置,肉質軟嫩唔會太油膩
🍖內裙肉位於中腹內側、靠近橫隔膜部位,肉質結實較爽口
🍨Haagen-Dazs雪糕、泡芙等甜品
2022-12-14 426 浏览
銅鑼灣Time Square越嚟越多嘢食,今日喺港鐵出口嗰層和民集團開嘅《上村牧場》已開張,係時候試下佢嘅最新"薩摩牛 放題"。餐廳裝修企理乾淨,光線充足,食物會由運輸帶送上,不經人手好衛生。平板電腦點餐選擇豐富,我同妹妹揀嚟揀去越簡越多,有幾款沙律(肉/素)、泡菜等,肚餓嘅朋友可以點韓式冷麵、日式溫泉蛋飯素飯、韓國熱湯等等,喜歡食壽司嘅大大件北海道帆立貝壽司點完再點。以上都不是重點,薩摩牛同澳洲和牛確實不得了,每個部位都有唔同嘅食法,脂肪含量高,脂肪含量中等到脂肪含量冇咁高嘅位置一目了然,全部任你選擇。燒烤嘅牛主要係薄切,放上爐十秒八秒就要反轉,加多幾秒就食得,呢度仲有啲特色醃製牛肉都非常美味,食到嗰陣時喺日本風味嘅壺漬牛,都有啲似韓國燒烤嘅風味,正!惹味羊架都係任食,大大件食得曬先好叫,多啲人可以share。牛壽喜燒(附蛋)加咗棉花糖,甜甜地,錫紙兜上,仲有牛油粟米、煙肉牛油燒露筍、明太子芝士年糕、迷你壽喜燒及燒魷魚等等。
平板電腦點餐選擇豐富,我同妹妹揀嚟揀去越簡越多,

有幾款沙律(肉/素)、泡菜等,
肚餓嘅朋友可以點韓式冷麵、日式溫泉蛋飯素飯、韓國熱湯等等,
喜歡食壽司嘅大大件北海道帆立貝壽司點完再點。

牛壽喜燒(附蛋)加咗棉花糖,甜甜地,錫紙兜上,

2022-11-28
2022-12-14 142 浏览
銅鑼灣時代廣場開咗間主打燒薩摩牛肉嘅放題,薩摩牛出產於鹿兒島,以熊本米為飼料,飲用水來自櫻島火山嘅火山泉水,礦物質豐富,所以薩摩牛肉質香濃特別好味~。我地揀咗薩摩牛饗宴套餐,可選擇嘅部位好齊全,有薩摩牛牛五花、里肌肉、壽喜燒肉、腹脅肉、腰脊芯,多到唔知食邊樣先好~仲有好多唔同調味可選,蔥鹽,蒜香,四川麻辣等等~餐廳特別之處係落完單,食物好快就會經特急列車自動送到,過程十分有趣~食物質素方面,牛五花燒肉係我至愛,肉質鮮紅,脂肪分佈均勻,油花豐富,一咬油香即渗出而且肉質非常鬆化~壺漬牛都好靚,有一款係上面有棉花糖燒,熔咗之後牛肉帶點甜都幾夾~唔食牛都有好多選擇,熟食拉麵、玉子燒、壽司,海鮮,連海膽壽司都有,我同朋友都追加咗兩轉~🤟🏻

鰻魚壽司

燒魷魚
2022-12-07
鰻魚壽司
燒魷魚
2022-12-12 112 浏览
香港食到薩摩牛嘅地方唔多 今次揾到Time Square呢間仲可以任食🤩 牛魔王當然唔可以錯過😎 呢間餐廳仲有另一個大賣點 就係呢度嘅食物係以特急列車送上 幾特別 而且快而準🤭呢到分左3款套餐 有經典燒肉派對 澳洲和牛燒肉同埋薩摩牛 我哋一場嚟到當然要是最貴嘅薩摩牛套餐🥰 牛肉係由位於鹿兒島嘅牧場直送 質量有返咁上下保證👍🏻 入邊有成170款食物 任食100分鐘 而且包左無酒精飲品放題 想要酒精放題都係每位加$30🍺除咗套餐嘅食品之外 仲可以加錢試吓其他部位嘅牛肉🤭 所以我哋加咗一份薩摩牛精選部位盛合🤤 加上乾冰喺特急列車送上 賣相超級吸引 相機食先📸 一共可以試到4款薩摩牛 分別係薩摩牛內裙肉 腹脅肉 腰脊芯同特上牛五花🤤 店員會逐一為你介紹部位同食法 順着次序食👅 頭嗰兩個部位會比較瘦 牛味較濃 腰脊芯開始油脂會比較多 肉件好厚身但係食落好腍好多汁🤩 特上牛五花刞肥但係刞香 各有千秋🥰其他食物可以用平板電腦落單 包括各款調味同多款部位嘅薩摩牛 豚肉 雞肉 海鮮 小食同甜品等等👅 推薦大家可以試薩摩牛壽喜燒 因為附送雞蛋 之後嘅牛肉都可以沾上蛋汁食😆 另外壽喜燒風五花肉都好特別 因為

推薦大家可以試薩摩牛壽喜燒 因為附送雞蛋 之後嘅牛肉都可以沾上蛋汁食😆 另外壽喜燒風五花肉都好特別 因為附上嘅係棉花糖 棉花糖遇熱溶化 甜絲絲 幾好食👍🏻
想食厚身少少不妨叫薩摩牛壺漬 一大壺醃製左嘅薩摩牛世人非常滿足😆

除左各款沙律 前菜 小食
呢到竟然仲有壽司食🍣 而且質素都唔錯 試左炙燒帶子😋
甜品選擇都好多 有泡芙 抹茶蕨餅 仲有每人一盒Haagendaz 雪糕架🍦
抹茶蕨餅超煙韌好好食 非常滿足🌟

2022-12-09 113 浏览
餐廳既裝修以綠色為主,加上木系桌椅,感覺好似去咗牧場咁🏡正值聖誕節佢地仲掛咗唔少聖誕樹吊飾幾有氣氛🎄採用平板電腦落單,唔驚漏單仲樣樣都有圖睇📱落完頭輪單就出去拎野飲先,呢度飲品選擇比較簡單,Juizzy Factory果汁有柑橘、菠蘿、巨峰提子同香梨🧃仲有汽水同埋熱飲咖啡茶包,都可以有助消滯🥤薩摩牛饗宴套餐|$498日本薩摩和牛當然要黎個全餐🥓有牛五花、里肌肉、壽喜燒、涮涮燒、炙燒壽司、蘆筍卷、杏鮑卷同生拌牛肉,牛五花油花好靚,燒一陣就食得朋友就鍾意里肌肉多d,貪佢重肉香壽喜燒配蛋汁超級正😋豚肉試咗北海道產既豚里肌肉同埋棉花糖壽喜燒五花肉🥩豚里肌肉幾易燒得外脆內軟,入面仲有d juicy,五花肉甜味十足,值得一試既打卡食品海鮮類都有近10款選擇,帆立貝已經抹咗一層汁醬,食落唔會太搶,貝肉仲有彈牙🥰見佢仲有壽司都叫咗幾款,晚餐有d飯氣落肚先夠圓滿,有鰻魚、鮭魚親子、松葉蟹同帆立貝🍙水準都唔差唔係hea餐牌見到仲有和風飯麵🍜見到隔離既一家大小黎食,爸爸點都要叫返碗飯先食得滿足,我就冇咁大胃口,食下玉子燒,蛋香好足,入口微甜最後甜品除咗每人一杯haggen dazs雪糕(紅絲絨/朱古力) 外

薩摩牛饗宴套餐|$498

牛五花
朋友就鍾意里肌肉多d,貪佢重肉香
里肌肉
壽喜燒配蛋汁超級正😋
壽喜燒

豚肉試咗北海道產既豚里肌肉同埋棉花糖壽喜燒五花肉🥩
豚里肌肉
棉花糖壽喜燒五花肉

帆立貝

玉子燒

最後甜品除咗每人一杯haggen dazs雪糕(紅絲絨/朱古力) 外🍦仲有蕨餅、泡芙同埋日本Mousse,蕨餅幾有驚喜,口感彈牙滑溜,抹茶味有甘🍵
haggen dazs雪糕
2022-12-06
里肌肉
壽喜燒
豚里肌肉
棉花糖壽喜燒五花肉
帆立貝
haggen dazs雪糕
位於時代廣場B2既上村牧場屬於和民旗下,係日本同台灣都幾出名🤩係香港開咗1年多d已經站穩陣腳,憑住鹿兒島自家牧場產既A4薩摩黑毛和牛吸引咗唔少fans中間就有佢地特色既特急列車出餐🚄兩邊分別係4人卡位同埋2人燒肉位,另外兩邊都仲有好多位,空間都幾寬敞,夠哂位放食物同燒肉,唔使左讓右讓☺️100分鐘放題總共分咗3個價位既套餐📜由經典燒肉派對既86品,再到澳洲和牛燒肉既137品,最頂級就係薩摩牛饗宴套餐,今日早鳥價498加一就可以嘆到170品和式燒肉料理放題🤤牛五花既油花充足,和牛里肌肉有肉香,如果大塊d就易滿足,壽喜燒既薄片都幾用心🔥輕煎一下兩面就已經食得可以配蛋汁,亦有6款汁燒如蘿蔔蓉、柚子醋和川味等,唔驚單食一款味會膩😋鮭魚親子壽司勁足料,啖啖鮮味燒羊架都幾講耐性,因為羊架都幾厚身,將咁多面都燒齊🐏好似玩緊火焰咁一直滴油搶火,剪開再燒熟後就食得,肉味同膻味都並行,愛羊人士相信都滿意海鮮都叫左幾款,海老食落新鮮🦐爽口肉質唔老,唔霉可以點醬更惹味Keep住食和牛都會好易膩,所以點咗豆腐沙律、生菜同和風菠菜去清新一下口腔🥗豆腐沙律幾清新,加埋醬汁幾開胃,生菜就係最perfect拍檔,食落勁r

和牛里肌肉
和牛壽喜燒

鮭魚親子壽司勁足料,啖啖鮮味
鮭魚親子壽司

燒羊架

海老

Keep住食和牛都會好易膩,所以點咗豆腐沙律、生菜同和風菠菜去清新一下口腔🥗豆腐沙律幾清新,加埋醬汁幾開胃,生菜就係最perfect拍檔,食落勁refresh多水,解哂油脂既膩🥬
豆腐沙律
仲有明太子芝士年糕,呢個都係必點之一😆明太子勁惹味,配芝士超邪惡
明太子芝士年糕

海老
豆腐沙律
明太子芝士年糕
2022-12-09 84 浏览
鐘意食牛嘅朋友有福了!銅鑼灣有一間主打食牛肉嘅放題今日我地享用 薩摩牛饗宴套餐「薩摩和牛」係鹿兒島名物薩摩牛咁享負盛名係因為飼養方法及生活環境十分講究肉類可選擇嘅部位好齊全仲有唔同調味可簡:蔥鹽,蒜香,激辛落完單 食物好快就會經特急列車送到薩摩牛和牛五花燒肉肉質鮮紅 脂肪分佈均勻薩摩牛和牛里肌肉燒肉牛肉的嫩度香氣都非常明顯油花豐富薩摩牛和牛壽喜燒燒肉獨特口感 食多幾片都唔會覺得膩薩摩牛精選部位盛合包括內裙肉,腹脅肉,腰脊芯,特上牛五花食嘅 次序 由內裙肉開始,最後先食牛五花由淡味食到油脂最香最濃的一咬油香即滲出肉質鬆化 入口即溶!除左牛肉豚,雞,羊系列都有好多選擇壽司 甜品亦係有水準的綠茶蕨餅唔太甜 香蕉蛋糕鬆軟
鐘意食牛嘅朋友有福了!
銅鑼灣有一間主打食牛肉嘅放題
今日我地享用 薩摩牛饗宴套餐

「薩摩和牛」係鹿兒島名物
薩摩牛咁享負盛名係
因為飼養方法及生活環境十分講究

肉類可選擇嘅部位好齊全
仲有唔同調味可簡:蔥鹽,蒜香,激辛
落完單 食物好快就會經特急列車送到

油花豐富

薩摩牛和牛壽喜燒燒肉
獨特口感 食多幾片都唔會覺得膩

包括
內裙肉,腹脅肉,腰脊芯,
特上牛五花
食嘅 次序 由內裙肉開始,最後先食牛五花
由淡味食到油脂最香最濃的
一咬油香即滲出
肉質鬆化 入口即溶!

除左牛肉
豚,雞,羊系列都有好多選擇
壽司 甜品亦係有水準的
綠茶蕨餅唔太甜
香蕉蛋糕鬆軟
內裙肉
燒牛肉SUSHI
內裙肉
燒牛肉SUSHI
2022-12-05 648 浏览
天氣漸涼,要食燒肉暖身;之前經過Times Square發現了一間 薩摩牛放題,一於大吃特吃;適逢今天放假可以早吃飯,最適合吃放題,可以有時間消化, 仲要六點前入座有早鳥優惠$498😆坐位獨立感強,partition 夠高;用一條軌道運菜,當收起食物後按紅燈,自動快捷自助飲品有咖啡機/汽水機/ 果汁機/熱茶等放題除了重點薩摩牛之外,還有美國和牛及澳洲和牛/ 海鮮/伊比利豚/ 雞 /羊/蔬菜沙律/湯/飯/麵 /甜品 等,共170品今次當然揀全薩摩牛饗宴套餐$498首先來個薩摩牛精選盛合,跟次序先吃內裙肉,口感接近橫膈膜的中腹肉,一條厚厚的肉,大約燒兩分鐘便可做到外脆內軟;第二燒腹脅肉,脂肪少比較結實,有些靭;第三腰脊芯,牛味比較濃 ;最後燒特上牛五花,少的時間切記過1分鐘,因為很薄,油脂分布也很平均,一放上爐即溶;這裏,很多牛肉也醃製了醬汁,其中最喜愛壽喜燒,甜甜的加蛋一流更鬆軟滑溜;另外牛里肌肉的秘製醬汁也很配合,燒後更美味伊比利豚燒的效果也很好,這是豚類之中比較少有做到油花分布平均放題除了重點薩摩牛之外,還有美國和牛及澳洲和牛/ 海鮮/伊比利豚/ 雞 /羊/蔬菜沙律/湯/飯/麵 /甜
自助飲品有咖啡機/汽水機/ 果汁機/熱茶等

薩摩牛里脊肉
薩摩牛五花
今次當然揀全薩摩牛饗宴套餐$498

玉子
帆立貝壽司
海膽鮭魚子壽司
和牛壽司
壽司也不錯,有刺身壽司/軍艦 , 必吃和牛壽司及海膽鮭魚
蔬菜幾方便,可以整個錫紙兜放上爐燒
甜品每人限點一杯Häagen-Dazs雪糕 ,還有蕨餅/蛋糕/泡芙…
**即時入會送一支日本產果物梳打
  • 薩摩牛牛五花
  • 薩摩牛內裙肉
  • 薩摩牛炙燒壽司
  • 和風沙律
女朋友話想去日本好耐 但帶唔到佢去日本就帶佢嚟食日本和牛放題啦 呢間上村牧場好似係日本都有分店 出名喺日本有自家農場養牛牛 而我哋就食最高價位嘅薩摩牛和牛放題 我哋被安排坐喺自助送餐軌旁邊嘅卡位 坐得好舒服之餘 啲嘢食仲會自己喺路軌送上 之後就講下嘢食啦 首先講戲肉就係薩摩和牛 坐低冇耐就會有薩摩和牛嘅前盤送上 一盤由乾冰擺盤 包括薩摩牛愛裙肉 腰脊心 腹脅肉 特上牛五花 另一盤雖然擺盤睇落去平民啲 但係其實都係和牛嚟嘅 睇得出雪花好靚 唔同牛肉嘅部位口感都會唔一樣 例如牛小排就會比較肥美嫩滑 牛腹脅肉就會比較有咬口 但不論係邊種薩摩牛和牛都好 全部都帶有滿滿嘅油脂感 非常好味棉花糖牛五花 呢個一上枱已經係畀佢賣相吸引咗 食落味道都唔錯 牛肉點上用咗嘅棉花糖 甜甜地其實有啲似壽喜燒 另外呢度當然除咗燒牛肉之外 亦有好多唔同調味同部位嘅雞肉豬肉等等嘅選擇 試咗佢哋嘅雞翼 不過都係建議主攻和牛最回本 哈哈平時食燒肉好小蔬菜食 但係呢度竟然有煙肉露筍 露筍平時係超市買都唔平 呢度提供嘅露筍仲好大條爽甜 另外呢度有好多主食選擇 但始終係澱粉我哋無試太多 不過壽司味道令人驚喜 醋飯粒粒分明 配料

另外呢度有好多主食選擇 但始終係澱粉我哋無試太多 不過壽司味道令人驚喜 醋飯粒粒分明 配料好新鮮 尤其以三文魚籽海膽最為鮮甜 我就算食到好飽都Encore咗兩次

Overall嚟講呢餐真係食得好滿足 食燒肉一定要食最高級嘅燒和牛 就算去唔到日本旅行都可以食下滿滿日本風味嘅日本和牛