1K
2022-11-24 250 浏览
銅鑼灣時代廣場,  我們剛剛又找到日式放題餐廳,  專門提供 鹿兒島懸產和牛 ~ 薩摩牛, 真系要訂位試一試. 店家在鹿兒島自設牧場, 飼料, 養飼親自打理, 價錢及品質做得好.打開餐牌, 有經典燒肉派對套餐.100 分鐘任食放題套餐也有三款,  分不同時段收費, 我們選擇了 薩摩牛饗宴套餐, 薩摩牛饗宴套餐 有 170款食品任食:   牛, 豬, 羊, 雞, 海鮮, 蔬菜, 丼, 麵, 料理, 甜品, 飲品........, 餐廳座位分一人, 兩人, 四人.  排列得好整齊, 通風系統好, 無油煙味. 大家用手機落單, 準確, 更特別是餐廳設有 特急列車 送餐服務.  開餐可以快而準. 飲品區有自助汽水, 果汁和茶.每人奉送一枝日本桃汁.豆腐沙律 領先送到,  健康頭盤, 好爽口又開胃.開爐了,  薩摩牛和牛里肌肉.  肉質細嫩, 且含油花.薩摩牛和牛五花肉, 油脂豐富,  肉質較紅. 薩摩牛涮涮燒,   薄切油脂較少, 肉質偏瘦.薩摩牛五花肉 雪花紋多, 燒一燒油脂滲出了, 油脂味香.   薩摩牛涮涮燒,   薄切入口肉味較濃. 要試薩摩牛涮涮燒不同食法,  薩摩牛壽喜燒 (附蛋)
打開餐牌, 有經典燒肉派對套餐.
經典燒肉派對套餐
飲品區有自助汽水, 果汁和茶.
自助飲品
每人奉送一枝日本桃汁.
白桃果汁
豆腐沙律 領先送到,  健康頭盤, 好爽口又開胃.
豆腐沙律
開爐了,  薩摩牛和牛里肌肉.  肉質細嫩, 且含油花.
薩摩牛和牛里肌肉
薩摩牛和牛五花肉, 油脂豐富,  肉質較紅.
薩摩牛和牛五花
薩摩牛涮涮燒,   薄切油脂較少, 肉質偏瘦.
薩摩牛涮涮燒
要試薩摩牛涮涮燒不同食法,  薩摩牛壽喜燒 (附蛋),
薩摩牛涮涮燒,  口感軟稔, 牛味濃, 加上壽喜燒汁及蛋汁,  甜味又口感順滑.
薩摩牛壽喜燒 (附蛋) 薩摩牛涮涮燒 (牛排汁)
薩摩牛涮涮燒 (牛排汁)  薩摩牛涮涮燒,  薄燒好香口, 加上牛排汁,  帶一種西方風味.
薩摩牛涮涮燒 (牛排汁)
薩摩牛(蘆筍卷, 杏鮑菇卷),     薩摩牛(蘆筍卷) 入口有份清新感.
薩摩牛(蘆筍卷, 杏鮑菇卷)
薩摩牛內裙肉   內裙肉位於牛的內側腹橫肌, 厚切.  燒出來特別鮮美富
薩摩牛內裙肉
脂肪較少, 肉味更濃, 軟嫩又富口感.
薩摩牛內裙肉
生拌鮭魚,   鮭魚絲, 青瓜絲, 加上流心溫泉蛋,  再沾些醬汁一起吃,  超級好味 !
生拌鮭魚
牛油帆立貝燒.  用洋蔥及杏鮑菇絲伴著,  帆立貝大大個, 好鮮甜.
元貝
薩摩牛壺漬    日式燒肉的醃製方法, 壺漬內藏秘製醬汁, 令薩摩牛更入味, 減少油膩感, 又富軟嫩牛肉味.
薩摩牛壺漬
壽司,  點了鮭魚親子, 松葉蟹,  好靚, 一款兩件, 口感好, 紫菜仍脆口.
松葉蟹壽司, 鮭魚親子壽司
原來想食鰻魚丼,  感覺會太飽, 所以改吃 鰻魚壽司, 滿足一下我們多愛吃鰻魚的興趣, 鰻魚肉質肥美, 好滑, 無令我們失望.
鰻魚壽司

甜品, 有 Haagen-Dazs 抹茶雪糕及 迷你忌廉泡芙 , 好滿意.

美味薩摩牛好食好享受, 餐廳放題安排有效率,  店員細心, 環境舒適, 大家吃得勁開心 !
經典燒肉派對套餐
自助飲品
白桃果汁
薩摩牛和牛里肌肉
薩摩牛和牛五花
薩摩牛涮涮燒
薩摩牛壽喜燒 (附蛋) 薩摩牛涮涮燒 (牛排汁)
薩摩牛涮涮燒 (牛排汁)
薩摩牛(蘆筍卷, 杏鮑菇卷)
生拌鮭魚
松葉蟹壽司, 鮭魚親子壽司
鰻魚壽司
  • 薩摩牛(蘆筍卷
  • 杏鮑菇卷)
  • 松葉蟹壽司
  • 鮭魚親子壽司
💭呢個係來自日本的過江龍餐廳,好多social media 都有推薦呢間燒肉餐廳,呢日就黎試下係咪真係咁好食😋呢間餐廳真係唔錯wor😍😍😍一來通風好,食完燒肉都唔會成身燒肉味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻二來食物質素唔差❤️今次黎仲送左兩罐西柚酒比我地添👍🏻👍🏻👍🏻仲可以食到haagen daz 雪糕添~今次揀左中間level 既套餐,包137 款野食放題,有壽司有唔同肉比你燒,仲有前菜甜品,飲品自取👍🏻真係食到好飽呀~🌸澳洲和牛燒肉套餐 (HKD 378)

🌸澳洲和牛燒肉套餐 (HKD 378)

• 烤牛肉壽司
  • 牛舌
  • 壽司
  • 牛油帆立貝燒
  • 牛五花
2022-11-20 66 浏览
今天因工作關係,路過銅鑼灣,看到這裏有自家養殖的薩摩和牛,好奇心驅使之下,便入來一試。店員推介現在推廣會員優惠,只需登記手機,便可享用其中一款罕有的薩摩和牛部份。薩摩和牛內裙肉.。肉真有彈性,脂肪不會太多,肉味濃郁。另外每枱贈送一罐含酒精的飲品。薩摩牛和牛壽喜燒燒肉、帶點甜美的壽喜燒,頓時令到薩摩牛的肉味提升了不少層次。薩摩牛和牛五花燒肉,脂肪和牛肉的比例大約是50:50,脂肪甘香可口,牛肉味道十足。薩摩牛和牛里肌肉燒肉,牛肉部份比較多,脂肪比例偏小,牛肉軟淋可口,牛肉味道豐富。如果覺得薩摩牛比較油膩,可以點些蘆筍和鮑菇的薩摩和牛喂,這樣清爽有大有牛肉味,兩者都配合得很好。除了沒有醃過的薩摩牛肉之外, 還有一些已經加了不同味道的薩摩牛橫膈膜蒜蓉、蒜香、味噌、牛油,同樣美味可口。除了可以吃薩摩和牛之外,還可以點澳洲和牛。這些牛肉的質素都很高,不過和薩摩和牛相比,這些和牛的質素都比下去。這裏除了可以任飲汽水之外,還有果汁可以選擇。

另外每枱贈送一罐含酒精的飲品。

這裏除了可以任飲汽水之外,還有果汁可以選擇。
  • 薩摩牛涮涮燒
  • 薩摩牛牛五花
  • 薩摩牛里肌肉
  • 薩摩牛壺漬
  • 薩摩牛內裙肉
  • 薩摩牛
2022-11-18 85 浏览
呢個燒肉任食套餐真係非常多嘢食,如果大胃王一定食到夠本!就算唔係大胃王,淨係食食物嘅種類都已經回本!橫掂都係我哋就揀咗最貴嘅套餐,有170款食物超級豐富!當然燒肉係主打,燒肉好多款,我哋即刻叫咗一堆。係等待燒肉送到嘅同時,睇吓有啲咩壽司食。壽司種類都有好多。壽司有鮭魚親子壽司、海膽鮭魚子壽司、松葉蟹壽司、炙燒帆立貝壽司、烤牛肉壽司、鰻魚壽司等等。可以一嘗壽司嘅癮。估唔到壽司質素都相當好食!好啦講吓燒肉嘅質素,燒肉嘅質素都幾好。我哋主攻薩摩牛,牛味香濃又多肉汁。唔同部位都好食!除咗肉當然食海鮮都好抵!海鮮有帆立貝、魷魚、蝦、燒鮭魚片等。肉類、湯類、海鮮類、蔬菜類、麵類都有。豐富得來食物質素唔錯,最後仲有雪糕食!
估唔到壽司質素都相當好食!

豐富得來食物質素唔錯,最後仲有雪糕食!

餐廳有3款放題套餐,分別有:🥓經典燒肉派對🥓澳洲和牛氅肉套餐 和 🥓薩摩牛饗宴套餐價錢中規中距約 Hk$300-700/位,本身套餐已包無酒精飲哈放題,仲可以每位加$30 有酒精飲品🍺放題, 岩晒食肉獸朋友盡慶。餐廳早期開張時聽說很難排到位,現在可以預早少許試下打電話去hold 枱,因為當日星期六/日,都是早半個鐘打去都好彩留到位。餐廳座位有D 像「一人燒肉」般,二人入座是兩位平排坐,用一個網烤燒肉的,感覺地方有點迫挾,而且網烤不太好會癡底。不過,職員都頗友善,亦很勤力換網的,如果想一嚐薩摩牛的魔力,就待大家自行去試一下喇,賣個關子🤭▫️上村牧場 (銅鑼灣)📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B213-214號舖

餐廳有3款放題套餐,分別有:
🥓經典燒肉派對
🥓澳洲和牛氅肉套餐 和
🥓薩摩牛饗宴套餐

▫️上村牧場 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓B213-214號舖
2022-11-16 68 浏览
自從疫情以來,開始放寬堂食限制,加上可以外遊,很多人都會選擇去日本,不過因為疫情未穩定,雖然很想去日本旅遊,不過都可能等到出年,因此今晚便來到銅鑼灣以自家養殖的和牛食肆,品嚐和牛晚宴。首先選擇:薩摩牛和牛五花燒肉、薩摩牛和牛里肌肉燒肉、薩摩牛和牛壽喜燒燒肉,這些和牛都是從日本運送到香港,肉質比其他和牛顏色深潤一點,肉味更加豐富,肉質軟淋可口,其中以和牛五花燒肉的脂肪最為甘香可口。由於這裏是放題,如果要回本只需要集中在和牛,由於每部份的薩摩和牛,都有不同的肉味,因此點了很多次這個和牛,非常滿足。如果吃了太多和牛,有點肥膩咁,建議可以點生菜,用生菜包裹着和牛一起吃,可以減少油膩感。另外這裏的和牛,可以配合不同的醬料和配菜,便有不同的風味,更加可以吃到不同層次的味道。最後吃到飽飽的時候,還有一杯雪糕,變為今晚畫上完美句號。
最後吃到飽飽的時候,還有一杯雪糕,變為今晚畫上完美句號。
  • 薩摩牛涮涮燒
  • 薩摩牛牛五花
  • 薩摩牛里肌肉
  • 薩摩牛
  • 薩摩牛五花
2022-11-15 77 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑天氣轉涼又係要燒肉取個暖啦🙆🏼‍♀️呢間之前見過都想食,因為佢係日式燒肉,仲有薩摩牛食!今次終終book咗位去食啦🍴叫咗薩摩牛餐宴套餐,有100分鐘放題,而且除咗有號稱日本第一嘅鹿兒島和牛「薩摩牛」放題1️⃣仲有170品肉類同料理選擇!仲有無酒精飲品放題,真係飲飽食醉🍻✅薩摩牛稀少肉盛盒餐廳送咗一份肉盛盒俾我哋,原來係只得1%嘅奇蹟之肉✨一共四個部位🔆内裙肉内裙肉位於橫膈膜附近,脂肪較少肉質較緊緻,而肉味亦更濃郁🔆腹脅肉 顏色粉嫩帶油脂,肉質比較柔軟同香🔆腰脊芯肉質帶脂肪同時富彈性,入口細緻有嚼勁🔆特上牛五花特上牛五花比普通牛五花油脂更豐富,稍微燒吓已經有好香既油脂味,入口即溶,非常軟嫩✅薩摩牛杏鮑菇卷杏鮑菇索哂薩摩牛嘅肉汁,非常香濃鮮味🍄✅極厚牛舌(鹽)口感厚實又夠香,而且相對薄切牛舌口感更軟腍同唔韌✅薩摩牛壼漬壺漬後嘅薩摩牛非常入味,而且厚切燒後特別充實有口感✅薩摩牛涮涮燒(柚子醋)薄切牛肉簡單炙燒後已經食得,而且有好香油脂味,配埋酸甜嘅柚子醋味道更有層次🍊

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅薩摩牛稀少肉盛盒

🔆内裙肉
内裙肉位於橫膈膜附近,脂肪較少肉質較緊緻,而肉味亦更濃郁

🔆腹脅肉
顏色粉嫩帶油脂,肉質比較柔軟同香

🔆腰脊芯
肉質帶脂肪同時富彈性,入口細緻有嚼勁

🔆特上牛五花

✅薩摩牛杏鮑菇卷
杏鮑菇索哂薩摩牛嘅肉汁,非常香濃鮮味🍄

✅極厚牛舌(鹽)
口感厚實又夠香,而且相對薄切牛舌口感更軟腍同唔韌

✅薩摩牛壼漬
壺漬後嘅薩摩牛非常入味,而且厚切燒後特別充實有口感

✅薩摩牛涮涮燒(柚子醋)
2022-11-13 94 浏览
銅鑼灣時代廣場都有間燒肉鋪,點可以唔試試佢🐂薩摩牛饗宴套餐 $588薩摩牛稀少肉盛盒-內裙肉 > 腹脅肉 > 腰背芯 > 特上牛五花-按油脂分佈的程度 應先食內裙肉呢嚿橫膈膜附近嘅牛肉 牛味道重 肉嫩多汁-腹脅肉肉質比較香 同樣牛味相當重-腰背芯結實口感 嫩得好出色 後勁十足-特上牛五花爆強油脂感 果然入口即溶薩摩牛任叫有好多種口味壽喜燒、蔥燒、醬油、辛辣、洋蔥燒再配月見都有 相當嫩口又夠牛味 鍾意享受牛肉嘅一定啱食炙燒芝士鰻魚壽司🍣-鰻魚好腍又冇骨 再加埋芝士 🤤🤤仲有海鮮、壽司、刺身、熟食、飲品、甜品總共170款🎉限定優惠係togetda 網上預先訂購即每兩位成人加送奇蹟之稀少肉盛盒4款 1客+日本完熟果物飲品每人1支 總括而言,呢間燒肉寶係幾正,最正係送餐用高速軌,出餐夠哂快
銅鑼灣時代廣場都有間燒肉鋪,點可以唔試試佢

🐂薩摩牛饗宴套餐 $588

-鰻魚好腍又冇骨 再加埋芝士 🤤🤤

仲有海鮮、壽司刺身、熟食、飲品、甜品總共170款

🎉限定優惠
係togetda 網上預先訂購

總括而言,呢間燒肉寶係幾正,最正係送餐用高速軌,出餐夠哂快
2022-11-12 103 浏览
成日行times square地庫,都會經過呢間燒肉餐廳,見佢放題都好似幾吸引。呢日終於泥試下佢既『薩摩和牛』lunch 放題,人頭4百幾蚊,簡單來講我覺得係物有所值,性價比都唔錯。以下就等我簡單講吓我食左啲乜啦。  牛五花 油脂會偏多少少,燒香左一擺入口會有好香既油脂味  里肌肉 油脂分布無牛五花咁多,但肉味香濃  涮涮燒 呢隻肉相對薄少少,肉味都好唔錯,勝在好快燒熟,可以食多兩塊  羊架 羊架泥講,最怕就係燒完會好韌,但呢隻羊架肉質好稔,而且夠晒酥。唯一要注意既係佢肉比較厚,要確保燒到夠熟先好食  另外,我地仲加錢叫左個『薩摩牛精選部位盛合』,四款牛包括有『特上牛五花』,『腹脅肉』,『內裙肉』同埋『腰脊芯』。 特上牛五花比起普通牛五花既油肫分布更多,而且更大塊,食落更香油脂味。 至於其餘三款肉,屬於唔同部位,老實講,我自己就唔太識得分辨佢哋既分別,但我唯一可以comment既係,雖然呢三款肉肉質都好鮮嫩,唔會好韌,而且肉味濃郁。有興趣既朋友不妨去試吓,再參照餐牌上既介紹,睇吓食唔食得出個分別。  食到最後,去咗自助飲品吧揀左個『茉莉花綠茶』茶包,沖杯茶泥消下滯。  總括而言,呢度既
以下就等我簡單講吓我食左啲乜啦。

牛五花
油脂會偏多少少,燒香左一擺入口會有好香既油脂味

里肌肉

羊架

總括而言,呢度既燒肉放題唔可以話好便,但價錢就反映左食物質素。所以我一開始就話係物有所值!
薩摩牛精選部位盛合
牛五花/里肌肉/涮涮燒
2022-10-31
薩摩牛精選部位盛合
牛五花/里肌肉/涮涮燒
2022-11-11 100 浏览
想食燒肉,試咗薩摩牛饗宴套餐星期一至四六點後價錢$588。薩摩牛係日本第一鹿兒島和牛!呢個任食燒肉餐真係非常多選擇,一定包你滿足!和牛亦都有唔同嘅部位。肉款有牛五花、里肌肉、壽喜燒、涮涮燒等。仲有橫膈膜、牛扒等等,除咗牛仲有豬肉、雞肉。呢度係QR code落單之後就會回轉路軌送到你張枱。任食來講肉品種類較多,質素唔錯,有啲部位仲非常有油脂香。除咗肉類仲有多款壽司真係好吸引!我叫咗帆立貝、三文魚子,相當新鮮!另外仲有海鮮,有蝦、帆立貝、魷魚燒、鮭魚燒等等。仲有沙律、拉麵、蔬菜等等。甜品當然唔少得有雪糕、日式甜品等等。食物種類真係多到數唔晒!

任食來講肉品種類較多,質素唔錯,有啲部位仲非常有油脂香。

除咗肉類仲有多款壽司真係好吸引!
2022-11-06 142 浏览
天氣一凍,就好想食燒肉,但係成日驚消化唔切,所以我決定今次試吓午餐就食放題。 今次試咗時代廣場嘅上村牧場,我哋叫咗個薩摩和牛餐! 薩摩牛特上牛五花真係重點之中既重點,開頭見佢大大塊,以為都會有少少硬!點知我燒到全熟,完全唔難咬之餘,牛味勁重,勁鍾意食呢個😍😍😍 好少燒肉嘅放題會有得食壽司,勁開心,而且呢度上菜好特別,好似去左食壽司咁,佢唔係迴轉壽司咁咁你拎,但係佢會有條路軌,將你點咗嘅肉類,喺路軌度送上嚟!勁得意,下次帶埋小朋友黎食應該好開心😆😆😆  仲有一個好特別,就係薩摩和牛壽喜燒😍😍我勁鍾意食壽喜燒,雖然佢冇壽喜燒嘅湯底,但係佢會嚟埋生蛋一齊點嚟食!正😆  我哋仲叫咗個豬肉,揀咗蒜味,好似蒜泥白肉咁樣食,勁好食😆😆😆蒜味好重,不過燒嘅時候就有少少麻煩,啲蒜係咁跌落去,後尾我哋發現,只要將一邊燒熟,然後翻咗一面先,再將啲蒜放上去,咁樣其實就唔會咁易跌晒啲蒜😂😂😂  甜品款式唔算好多,但係佢有Häagen-Dazs雪糕好好味。肉類就多咗好多平時好少喺燒肉舖見到嘅款式。 基本上,食到好飽,都未試晒佢嘅肉類,可能只係試咗三份一,所以我相信,絕對要再嚟幫襯呢間餐廳🤣🤣🤣

肉類就多咗好多平時好少喺燒肉舖見到嘅款式。
特上牛五花
特上牛五花
涮涮燒
牛壺漬
2022-11-05 1282 浏览
最近十分喜愛食燒肉🤤🤤🤤🤤🤤大大大愛,今日妹妹和我慶祝生日,book 左間非常高質的放題,系時代廣場 B2 ,MTR 一上就係,非常方便。有特急車輸輸送服務,好像置身在日本的燒肉點中。平時好少食放題的我,今日食左個非常高質的蕯摩牛饗宴放題,一定要記錄一下😋😋😋😋😋餐廳主打薩摩牛,食開日本和牛的朋友都知道薩摩牛是日本最高級別的和牛。薩摩牛里肌肉入口非常香滑,再配上自家製的醬汁醬,味道濃郁而又甘香。薩摩牛五花我最鍾意食牛五花,油花平均,經過燒烤後油香四散,口感不柴不膩,非常鮮味😋😋😋😋如果覺得太濟或者油膩,可以配些少生菜和泡菜一起吃,當堂變左另一種風味。薩摩涮涮燒牛肉軟香,色澤鮮艷,油脂均勻豐富,珍稀肉品,此頰留香,用黎燒肉同打邊爐一流。燒一陣已經熟透,火力十足。金黃色香噴噴,自己可以隨意調教生熟程度。烤牛肉壽司我最愛吃壽司,有十二可供選擇,必食佳品。薩摩牛杏鮑菇卷清甜爽脆,配以燒汁的牛肉非常匹配。薩摩牛壺漬壺底裏洋蔥和冬菇,再所以秘製汁混合一起,賣相吸引而且相當入味。豚星肌頂級的黑豚肉,油肪較少,口感清瘦富彈性,多吃幾塊也不會膩。薩摩牛生伴牛肉食生牛肉一定要高質數的牛才可以生伴食用,非常
最近十分喜愛食燒肉🤤🤤🤤🤤🤤
薩摩牛五花/薩摩里肌肉/薩摩涮涮燒
薩摩牛里肌肉
入口非常香滑,再配上自家製的醬汁醬,味道濃郁而又甘香。
薩摩涮涮燒
燒一陣已經熟透,火力十足。
金黃色香噴噴,自己可以隨意調教生熟程度。
烤牛肉壽司
我最愛吃壽司,有十二可供選擇,必食佳品。
燒和牛壽司
薩摩牛杏鮑菇卷
清甜爽脆,配以燒汁的牛肉非常匹配。

豚星肌
頂級的黑豚肉,油肪較少,口感清瘦富彈性,多吃幾塊也不會膩。
薩摩牛生伴牛肉

食生牛肉一定要高質數的牛才可以生伴食用,非常重牛品,加了洋蔥青瓜洋蔥青瓜和自家製醬汁一起食用,自家製醬汁一起食用,非常美味
薩摩牛生伴牛肉
甜點分別點選了Haagen dazs,著名抹茶蕨餅和
朱古力迷你忌廉泡芙。我揀左最愛既抹茶味雪糕,茶味清甜,好解濟。
抹茶蕨餅,口感軟熟煙韌,再配上適當既抹茶粉和醬,味道非常夾。
朱古力忌廉泡芙外軟內凍,含有澎湃既朱古力忌廉,一次過吃了三款不同嘅甜品非常滿足。
飲料有非常多款色可供選擇,汽水、巨峰提子、雪梨汁………..
和牛放題有三種,今次食588hk薩摩牛饗宴套餐, 真係與別不同。
2022-10-19
薩摩牛五花/薩摩里肌肉/薩摩涮涮燒
燒和牛壽司
2022-11-04 97 浏览
好耐冇去食燒肉,見網上有人介紹上村牧場,牛肉嘅質素都唔錯,而且仲係放題任食,岩晒我啲食肉獸😋😍薩摩牛饗宴燒肉放題👀去到即場join會員仲有果汁送!有超過170品嘅食物,多款肉類、壽司、熟食、前菜、甜品應有盡有!真係飽到上心水😋😋😍奇蹟之稀少肉盛盒入面嘅部位比較少見,有啲比較厚身嘅牛肉需要每面各燒1分鐘,之後拎出嚟放涼一陣,再剪開,睇吓夠唔夠熟,唔夠再放係去燒。最愛特上牛五花,花紋好靚,滿口油脂香,真係幾正!😳😍另外頭盤啲肉都唔錯,因為有醬汁腌過,唔需要額外點其他蘸醬都好夠味!但因為呢度啲牛肉油脂都算多,用生菜包住一齊食會清爽啲!😍除咗肉類,仲食咗唔少熟食,好似壽司/鰻魚丼其實質素都係100分!絕唔會hea,係啖啖肉,食到好滿足😆😆😍食完正餐梗係要食甜品,呢度嘅甜品係有啲料!檸檬果凍同黑糖麻糬仲有香蕉蛋糕都唔錯🤣🤣最後仲有埋哈根達斯嘅雪糕,食完呢餐可以隔一排先食肉了🤣🤣*值得一讚店員全部都好友善,知道你第一次嚟食會好清楚解釋俾你聽成個燒肉流程,亦都會keep住幫你收起唔要嘅餐碟,服務100分!

😍薩摩牛饗宴燒肉放題
👀去到即場join會員仲有果汁送!

但因為呢度啲牛肉油脂都算多,用生菜包住一齊食會清爽啲!

2022-11-02 124 浏览
呢排凍凍地最適宜食啲燒烤暖胃,預先book定呢間銅鑼灣既上村牧場食燒肉放題,上次一試難忘,薩摩牛和牛一個價錢可以任食,真係抵過去日本食呀薩摩牛饗宴套餐 ($498/位)✨薩摩牛和牛拼盤店員先送上一個和牛拼盤,有多款不同部位,薩摩牛腰脊心、薩摩牛內裙肉、薩摩牛腹脊肉、薩摩牛特上牛五花,私心推介大家試下特上牛五花,油脂相對較多,兩邊燒過之後入口即溶,超正✨壽司除左高質既和牛燒肉之外,套餐仲包括壽司、丼飯、冷麵同甜品都係任食,壽司都好高水準,松葉蟹壽司夠哂鮮甜美味,上面加左脆卜卜既蟹籽,層次豐富,另外海膽三文魚籽軍艦都好正,海膽鮮甜唔腥,配埋三文魚籽鮮味十足✨其他必食推介牛舌都好出色,蒜香牛舌夠哂香濃,口感彈牙有嚼勁,食左咁多款和牛開始飽飽地,建議可以用生菜包住牛肉同泡菜,口感清新不油膩✨甜品甜品超多選擇,每款叫左少少試下,有芝士蛋糕、泡芙同蕨餅,好豐富

薩摩牛饗宴套餐 ($498/位)

✨薩摩牛和牛拼盤

壽司

✨其他必食推介

甜品
2022-10-31 89 浏览
最近天氣轉涼,好想吃燒肉,預定了這家來自日本人氣過江龍店,現在香港跟台灣都有分店的上村牧場,裡面有多種任食套餐,這次選擇吃招牌薩摩牛和牛🐮看照片的油花分佈,就知道口感一流👏薩摩和牛是鹿兒島的名物,用矜貴飼料飼養,肉質比其他和牛更佳,牛味更香濃,最喜歡和牛里肌肉部位,肉質結實,富有嚼勁,還有和牛的牛五花跟壽喜燒,燒烤後油香令口感鮮嫩多汁,牛味濃郁,入口即溶的美味。因為是100分鐘任點任食,還可以海膽壽司、鰻魚飯、海鮮跟其它肉類都可以點,甜點有Haagen Dazs雪糕,太滿足了!今次是利用togetda 網上預先訂購,有2種優惠套餐,除原本和牛放題外,還有加送優質肉品,像是薩摩牛的精選部位還有稀少肉,非常超值!👍