2023-12-18 18 浏览
炸串類全部都好好食🤩可以一解大阪炸串癮!我個人鍾意蘸埋個汁食。黑毛和牛青椒仔白蘆筍 <<今日一品,真係超甜卡門貝爾芝士日本年糕大蝦日本雞蛋豬肉卷<<蛋王仲流心架omelette tako yaki with melty cheese 一上枱,熱辣辣煎pan熱到八爪魚丸彈彈下。八爪魚丸有水準,配埋拉絲芝士蛋味道一流。象拔蚌刺身 <<超新鮮,好彩order得快,落完單餐牌就mark as sold out燒牛舌 好腍,蘸麻油鹽更加將味道提升。辣吞拿魚壽司入面加左脆米,食落口感唔錯。鹽味湯底牛腸鍋 牛腸水滾後30秒至1分鐘就食得,如果試完湯覺得夠酸檸檬都可以拎起。牛腸肥美,湯底帶有明太子咸香,韭菜芽菜超入味,如果唔係太飽應該要加個烏冬落去吸收湯汁咁食。Pineapple frozen beer好多果味選擇,上面啲泡好似沙冰口感,仲插左滑雪紙牌仔勁得意,甜甜地好易入口。平日夜晚都好快滿座,無論2個人或者一大班人都啱嚟食。坐bar枱都好舒服👍🏻。
炸串類
全部都好好食🤩可以一解大阪炸串癮!我個人鍾意蘸埋個汁食。
黑毛和牛
青椒仔
白蘆筍 <<今日一品,真係超甜
卡門貝爾芝士
日本年糕
大蝦
日本雞蛋豬肉卷<<蛋王仲流心架

燒牛舌
好腍,蘸麻油鹽更加將味道提升。
辣吞拿魚壽司
入面加左脆米,食落口感唔錯。
鹽味湯底牛腸鍋
Pineapple frozen beer
2023-12-16 18 浏览
今日同朋友去咗銅鑼灣食串炸, 都幾有正宗嘅日本味道鹿兒島吉列黑豚扒定食吉列豬扒面頭係薄薄嘅麵包糠, 好脆身, 肉質鬆化, 豚肉味香濃😋明太子芝士玉子燒超爆滿嘅明太子, 一吉入去啲明太子就出晒嚟, 仲有少少拉絲, 玉子非常嫩滑, 鹹香味適中日本雞蛋豬肉卷將炸過嘅豬肉包住溏心蛋, 一次食唒2種唔同嘅口感, 點配自家製嘅醬汁, 好惹味😋仲有唔同既串場, 全部即叫即炸日本秋葵蝦, 好新鮮嘅配搭, 蝦肉爽脆五花肉肥瘦適中, 沙椎魚味道鮮甜,無咩骨,炸至骨酥好香脆刺身盛盒有唔同既刺身, 每塊都好厚切, 整體刺身都幾新鮮奄列小丸子飽滿既小丸子放係奄列上, 仲有半溶嘅芝士😋天婦羅炸蝦卷壽司面頭鋪咗啲魚子, 天婦羅炸得啱啱好, 好香脆
今日同朋友去咗銅鑼灣食串炸, 都幾有正宗嘅日本味道

日本雞蛋豬肉卷

仲有唔同既串場, 全部即叫即炸
日本秋葵蝦, 好新鮮嘅配搭, 蝦肉爽脆
五花肉肥瘦適中,
沙椎魚味道鮮甜,無咩骨,炸至骨酥好香脆

刺身盛盒
有唔同既刺身, 每塊都好厚切, 整體刺身都幾新鮮

奄列小丸子
飽滿既小丸子放係奄列上, 仲有半溶嘅芝士😋
天婦羅炸蝦卷壽司
面頭鋪咗啲魚子, 天婦羅炸得啱啱好, 好香脆

最近到訪了一間位於銅鑼灣的樓上炸串店~炸串乾爽不油膩,餐點全部都很有驚喜♡而且非常多款式選擇,相當高質.ᐟ⧐ 各款炸串 ⧏𖥧 日本秋葵蝦 HK$22 𖥧 五花肉 HK$22𖥧 牡蠣豬肉卷 HK$25 𖥧 特選牛 HK$32𖥧 三文魚芝士 HK$22 𖥧 帆立貝 HK$25𖥧 蘆筍豬肉卷 HK$22 𖥧 牛腸 HK$22𖥧 日本雞蛋豬肉卷 HK$38作為炸串專門店,這裡提供了超多款式的炸串💛每串炸串的排列得非常精美,賣相好吸引.ᐟ最有驚喜的是日本雞蛋豬肉卷和五花肉♡日本秋葵蝦是將蝦肉釀進秋葵中,很特別~⧐ 明太子芝士玉子燒 HK$98 ⧏很大的一份玉子燒,切開更有拉絲效果🧀🍳玉子很鬆軟,燒得剛剛好~明太子、芝士、雞蛋這個組合絕對無得輸.ᐟ.ᐟ⧐ 天婦羅炸蝦卷壽司 HK$128 ⧏很吸引的卷物,搭配醬汁十分新派♡天婦羅炸蝦十分香脆,整體很值得一試🦐⧐ 刺身三點HK$148 ⧏擺盤非常精緻的刺身三點🐟分別有帶子、吞拿魚和鯛魚刺身厚切的刺身非常有口感,鮮味十足ദ്ദി ·͜·⧐ 庵列小丸子 HK$48 ⧏同樣有拉絲的章魚燒,非常吸引.ᐟ章魚燒外脆內軟,裡面有很大顆章魚肉🐙底部半溶的芝士和雞蛋

最近到訪了一間位於銅鑼灣的樓上炸串店~
炸串乾爽不油膩,餐點全部都很有驚喜♡
而且非常多款式選擇,相當高質.ᐟ

⧐ 各款炸串 ⧏
𖥧 日本秋葵蝦 HK$22 𖥧 五花肉 HK$22
𖥧 牡蠣豬肉卷 HK$25 𖥧 特選牛 HK$32
𖥧 三文魚芝士 HK$22 𖥧 帆立貝 HK$25
𖥧 蘆筍豬肉卷 HK$22 𖥧 牛腸 HK$22
𖥧 日本雞蛋豬肉卷 HK$38

作為炸串專門店,這裡提供了超多款式的炸串💛
每串炸串的排列得非常精美,賣相好吸引.ᐟ
最有驚喜的是日本雞蛋豬肉卷和五花肉♡
日本秋葵蝦是將蝦肉釀進秋葵中,很特別~

⧐ 明太子芝士玉子燒 HK$98 ⧏
很大的一份玉子燒,切開更有拉絲效果🧀🍳
玉子很鬆軟,燒得剛剛好~
明太子、芝士、雞蛋這個組合絕對無得輸.ᐟ.ᐟ

⧐ 天婦羅炸蝦卷壽司 HK$128 ⧏
很吸引的卷物,搭配醬汁十分新派♡
天婦羅炸蝦十分香脆,整體很值得一試🦐

刺身三點HK$148 ⧏
擺盤非常精緻的刺身三點🐟
分別有帶子、吞拿魚和鯛魚刺身
厚切的刺身非常有口感,鮮味十足ദ്ദി ·͜·

⧐ 庵列小丸子 HK$48 ⧏
同樣有拉絲的章魚燒,非常吸引.ᐟ
章魚燒外脆內軟,裡面有很大顆章魚肉🐙
底部半溶的芝士和雞蛋完美地點綴了整道菜~

⧐ 香蕉雪糕 HK$38 ⧏
⧐ 芒果雪糕 HK$38 ⧏
沒想到香蕉和芒果會是炸的,非常有驚喜.ᐟ
炸過的香蕉和芒果非常好吃🍌🥭
配上冰凍的雲呢拿雪糕作結很滿足~
2023-12-12
  • 日本雞蛋豬肉卷
  • 天婦羅炸蝦卷壽司
  • 串揚
  • 炸串
日本人主理小店 籠罩住濃濃日本氣息除咗炸串款式多達40款 海鮮、野菜、肉類都有季節限定刺身、鍋物、揚物再嘆返杯啤酒 暢飲暢食𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡吓(´ސު`)⸝⸝⸝⸝炸串丼定食|𝟭𝟭𝟴星期六日均有午市定食有白飯、麵豉湯、沙律、漬物、飲品一次過可以試到多款炸串雞腿肉、五花肉、多春魚、洋蔥、魷魚、蘆筍、蓮藕、紅薑 炸到好香脆 又唔會油淋淋 ´͈ ᵕ `͈⸝⸝⸝⸝鹿兒島吉列黑豚扒定食|𝟭𝟲𝟴外層炸到金黃 酥脆鬆化 ʕง•ᴥ•ʔง黑豚扒肥瘦恰到好處 肉質軟嫩多汁附小碗白芝麻 磨碎後可以加入醬汁 ⸝⸝⸝⸝明太子芝士玉子燒|𝟵𝟴選用日本蛋 蛋味特別香濃 入邊夾住滿滿明太子、拉絲芝士 ʕ˙Ⱉ˙ʔ ♡⸝⸝⸝⸝天婦羅炸蝦壽司|𝟭𝟮𝟴淋上大量沙律醬及海苔粉⸝⸝⸝⸝鹽燒牛舌|𝟵𝟴只有少許鹽、黑胡椒輕輕調味 已經帶出濃郁牛味 質感好彈牙 દ ᵕ̈ ૩⸝⸝⸝⸝日本雞蛋豬肉卷|𝟯𝟴薄薄豬肉片包住溏心蛋 晶凝通透好誘人一啖過滿足3種層次感 ⚆_⚆
日本人主理小店 籠罩住濃濃日本氣息
除咗炸串款式多達40款 海鮮、野菜、肉類都有
季節限定刺身、鍋物、揚物
再嘆返杯啤酒 暢飲暢食𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡吓(´ސު`)

炸串丼定食|𝟭𝟭𝟴
星期六日均有午市定食
有白飯、麵豉湯、沙律、漬物、飲品
一次過可以試到多款炸串
雞腿肉、五花肉、多春魚、洋蔥、魷魚、蘆筍、
蓮藕、紅薑 炸到好香脆 又唔會油淋淋 ´͈ ᵕ `͈

鹿兒島吉列黑豚扒定食|𝟭𝟲𝟴
外層炸到金黃 酥脆鬆化 ʕง•ᴥ•ʔง
黑豚扒肥瘦恰到好處 肉質軟嫩多汁
附小碗白芝麻 磨碎後可以加入醬汁

明太子芝士玉子燒|𝟵𝟴
選用日本蛋 蛋味特別香濃
入邊夾住滿滿明太子、拉絲芝士 ʕ˙Ⱉ˙ʔ ♡

天婦羅炸蝦壽司|𝟭𝟮𝟴
淋上大量沙律醬及海苔粉
鹽燒牛舌|𝟵𝟴
只有少許鹽、黑胡椒輕輕調味
已經帶出濃郁牛味 質感好彈牙 દ ᵕ̈ ૩

日本雞蛋豬肉卷|𝟯𝟴
薄薄豬肉片包住溏心蛋 晶凝通透好誘人
一啖過滿足3種層次感 ⚆_⚆
2023-12-13 103 浏览
又黎到12月同朋友聚餐嘅日子😉今次揀咗呢間銅鑼灣日式居酒屋🤗聽講平時都有好多住喺香港嘅日本人思鄉都會過去食架!餐牌上邊有非常多選擇,又有關東風,又有博多風🇯🇵啱晒我哋呢班為食嘅人呀!鐵盒日本生蠔未煮之前店員先拎完隻生蠔俾我地睇,每隻都有成部電話咁大🤩用日本清酒蒸熟後嘅生蠔每隻都脹卜卜,非常飽滿🤓鮮味十足,仲有陣陣海水香氣,一啲腥臭味都無🥰點埋瀨戶內海嘅檸檬汁味道更有層次😚明太子芝士玉子燒黎到呢度必叫邪惡嘅玉子燒😍表面唧滿明太子醬,嫩滑帶甜味嘅玉子包住明太子同埋拉絲嘅芝士😜真心無得輸❣️香辣吞拿魚壽司鮮甜嘅吞拿魚蓉小山丘味道辣辣地,一啖啪落口口感大滿足😆鹽燒牛舌牛舌口感QQ彈彈,滿滿肉汁😇加埋日本香蔥同埋芝麻更加香口!黎到炸串專門店梗係要食炸串啦,呢度嘅串炸好食過我去大阪旅行食嗰啲😜每串炸串粉漿薄薄一層,可以點日式喼汁同新鮮椰菜一齊食!日本雞蛋豬肉卷✨半熟流心蛋,蛋味濃郁!五花肉✨肥美又多汁!帆立貝✨肉身厚實,味道鮮甜!八爪魚丸✨每粒小丸子都有成兩三粒章魚粒,炸串版本味道相當特別!紅薯✨甘薯味道清甜,口感綿密!博多豚骨濃湯鐵板炒麵豚骨湯拉麵就食得多,撈麵版本就第一次食✨每條拉麵都沾滿豬骨濃
又黎到12月同朋友聚餐嘅日子😉
今次揀咗呢間銅鑼灣日式居酒屋🤗

聽講平時都有好多住喺香港嘅日本人思鄉都會過去食架!
餐牌上邊有非常多選擇,又有關東風,又有博多風🇯🇵
啱晒我哋呢班為食嘅人呀!

鐵盒日本生蠔

未煮之前店員先拎完隻生蠔俾我地睇,每隻都有成部電話咁大🤩

用日本清酒蒸熟後嘅生蠔每隻都脹卜卜,非常飽滿🤓
鮮味十足,仲有陣陣海水香氣,一啲腥臭味都無🥰
點埋瀨戶內海嘅檸檬汁味道更有層次😚

黎到呢度必叫邪惡嘅玉子燒😍

真心無得輸❣️

香辣吞拿魚壽司

鮮甜嘅吞拿魚蓉小山丘味道辣辣地,一啖啪落口口感大滿足😆

鹽燒牛舌

牛舌口感QQ彈彈,滿滿肉汁😇
加埋日本香蔥同埋芝麻更加香口!

每串炸串粉漿薄薄一層,可以點日式喼汁同新鮮椰菜一齊食!

日本雞蛋豬肉卷✨半熟流心蛋,蛋味濃郁!

五花肉✨肥美又多汁!
帆立貝✨肉身厚實,味道鮮甜!
紅薯✨甘薯味道清甜,口感綿密!

博多豚骨濃湯鐵板炒麵

豚骨湯拉麵就食得多,撈麵版本就第一次食✨
每條拉麵都沾滿豬骨濃湯,餡料油豬肉片、椰菜、洋蔥等等!
最開心仲有隻窿邊太陽蛋🤤

炸雞軟骨

雞軟骨炸到金黃色,榨上檸檬汁味道更清爽😇

一口炸芝士

落咗蜜糖芥茉嘅炸芝士食落一啲都唔油膩🥰

串カツ専門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓
  • 香辣吞拿魚壽司
  • 鐵盒日本生蠔
  • 博多豚骨濃湯鐵板炒麵
2023-12-11 116 浏览
今日要介紹呢一間位於銅鑼灣永光商業大廈嘅串カツ専門店 JunG39 JAPAN,食物高質有特色,氣氛非常好,服務亦都好殷勤,真心推介🥰 🌟串炸呢度出名食串炸,梗係要叫多幾款試吓啦😎 無論係蔬菜類、肉類甚至海鮮類嘅串炸,全部都勁好食😍 蔬菜類我哋叫咗蓮花根、青椒仔、南瓜、洋蔥🧅 全部都超好味🤤 特別鍾意佢嘅南瓜,非常香甜🥰 海鮮類我哋叫咗沙椎魚同日本秋葵蝦,兩樣都非常好食,日本秋葵入邊釀咗蝦,好特別🤩 肉類方面有牡蠣豬肉卷、五花肉同日本雞蛋豬肉卷,牡礪豬肉卷勁鮮味,日本雞蛋豬肉卷賣相已經好吸睛🤩 味道當然非常正啦😎 🌟明太子芝士玉子燒 $98呢個又係每枱必點嘅菜式,師傅落太子真係不手軟🤭 玉子燒裏面釀滿咗明太子醬,鍾意食明太子嘅朋友一定要試😎 🌟鹿兒島吉列黑豚扒定食 $168鹿兒島黑豚豬扒炸到勁粉嫩🤩🤩 外脆內軟,一啖咬落勁Juicy好滿足🥰 呢個黑豚扒定食仲會配埋沙律,前菜,飯同麵豉湯,非常抵食👍🌟天婦羅炸蝦卷壽司 $128朋友見到隔籬枱叫咗呢個壽司即刻心心眼😍🤣 所以我哋都即刻叫嚟試吓🤭 一碟有好多舊,裏面嘅炸蝦天婦羅好新鮮,醬汁配搭好match🤩🌟白燒鰻魚 $78呢個價錢嚟講真係

🌟串炸

🌟明太子芝士玉子燒 $98

🌟鹿兒島吉列黑豚扒定食 $168

🌟天婦羅炸蝦卷壽司 $128

🌟白燒鰻魚 $78
呢個價錢嚟講真係超值🤩 燒鰻魚肉質嫩滑,配埋秘製醬汁,必試推介🥰

🌟麒麟生啤(配啤酒泡沫)$68
呢個啤酒泡沫勁cutie😍😍 打卡啱晒😎 啤酒配串炸,正👍

呢間舖頭咁高質,所以平日晚飯時間都full house, 仲有好多日本客人幫襯,味道梗係正宗啦😎 大家記得一定要book位啊😊

2023-12-08
  • 炸串
今次想介紹一間都係我哋好鍾意食嘅餐廳,佢就係喺銅鑼灣鬧市中,入到去好似真係去咗日本嘅<Jung 39 Japan>。😋😎──────────🍽開餐🍽─────────餐廳主打日式炸串,炸串皮薄但脆,完全唔怕膩,真係拍得住係日本食嘅感覺😋。日藉師父亦會每日更新餐牌,定時做唔同時令推介😆。我地主要食炸串,下面會有我地嘅推介。個人覺得炸串點都要配啤酒,呢到就有10幾款唔同嘅果味生啤🍻🍻,仲要sake嗰d, 實有一款啱你。炸串推介🙋🏼‍♀️🙋🏾‍♂️:⭐️⭐️⭐️流心蛋豬肉🐷🍳⭐️⭐️年糕🫓⭐️⭐️特選牛🐄⭐️⭐️明太子獅子狗🍥⭐️車厘茄豬肉🍅另外,吞拿魚他他卷我地一試再試都覺得好好食。🤣價錢方面,如果食lunch, 6串炸串丼都係$118,拍得住日本價錢。🤤餐廳仲有牛腸窩,牛腸仲可以refill!😲😲
──────────🍽開餐🍽─────────
炸串推介🙋🏼‍♀️🙋🏾‍♂️:
⭐️⭐️⭐️流心蛋豬肉🐷🍳
⭐️⭐️年糕🫓
⭐️⭐️特選牛🐄
⭐️⭐️明太子獅子狗🍥
⭐️車厘茄豬肉🍅
另外,吞拿魚他他卷我地一試再試都覺得好好食。🤣

餐廳仲有牛腸窩,牛腸仲可以refill!😲😲
炸豬肉流心蛋
明太子獅子狗
特選牛
2023-12-06
炸豬肉流心蛋
明太子獅子狗
  • 日本雞蛋豬肉卷
2023-12-07 52 浏览
係日本的味道呀😍朋友介紹話呢間嘅串炸好出色,所以呢日就約埋朋友嚟食下~鐵盒蒸日本生蠔,每一隻生蠔都肥嘟嘟,加入清酒蒸煮,可以更加突出生蠔的鮮味,非常creamy, 就咁食或者配上辣汁、檸檬汁一齊食,都好鮮甜😋必食!明太子芝士玉子燒,香噴噴的玉子燒配上明太子沙律醬及香蔥,輕輕用叉一切,明太子及芝士從嫰滑的蛋汁中流出,夾起更有拉絲的效果🧀香味濃郁、口感嫩滑、鹹香適中,必食呀!分別order了五花肉、秋葵蝦、南瓜、雞蛋猪肉卷😍炸粉非常薄,酥脆香口,沾上自家製醬油,味道更突出,少少微酸有助減輕油膩感,值得一試!南瓜,質感粉糯、香甜!秋葵蝦,秋葵釀上蝦滑,口感幾得意~ 五花肉,肥瘦適中,油脂豐富,口感爽彈!雞蛋猪肉卷,賣相一流,蛋味香濃,必食😋薯仔沙律,薯仔蓉加入八爪魚粒配上沙律醬,Creamy有口感,底下仲沙律菜,開胃天婦羅炸蝦卷壽司,反卷壽司裏面卷住炸蝦天婦羅,表面灑上海苔粉、沙律醬及芝麻,啲飯唔會太厚,香口惹味😋鹿兒島吉列黑豚扒定食,新鮮即炸,特別好味😋炸粉夠薄,酥脆Q彈,肉質軟嫩juicy, 配上即磨芝麻加醬汁,好味!定食仲包括沙律菜、麵豉湯、漬物、日本米飯及飲品,好抵食!麒麟一番搾,賣
鐵盒蒸日本生蠔

明太子芝士玉子燒

南瓜,質感粉糯、香甜!

秋葵蝦,秋葵釀上蝦滑,口感幾得意~

五花肉,肥瘦適中,油脂豐富,口感爽彈!
雞蛋猪肉卷

雞蛋猪肉卷,賣相一流,蛋味香濃,必食😋
薯仔沙律

麒麟一番搾

麒麟一番搾,賣相好可愛😍頂層係生啤原味泡沫沙冰,口好得意,睇得又飲得♥頂層嘅泡沫仲有好多口味揀㗎~

鐵盒蒸日本生蠔
雞蛋猪肉卷
薯仔沙律
麒麟一番搾
  • 串炸
2023-12-07 87 浏览
呢間日式餐廳已經成為咗我香港最愛居酒屋之一同朋友收工想輕鬆一下就會黎食下炸物,飲翻兩杯,每月都黎🤭🤭今次試咗新菜式都想happy share下-每次黎都必點既炸串係黑和牛,三文魚芝士同雞蛋豬肉卷黑和牛每啖都係香濃既牛味,而芝士三文魚炸至搭上芝士係出奇地好食!今次試埋五花肉同秋葵,五花肉炸後內裡依然保持肉汁,肉質嫩口好食!呢間餐廳係我最欣賞既炸串☺️暫時都未食到有比佢更好食既炸串!-明太子芝士玉子燒多層口感嫩滑,包住半溶拉絲既芝士同澎湃嘅明太子,perfect match令人食唔停✨必食!大大力推薦!✨-主食方面同朋友一齊share咗個鹿兒島吉列黑豚扒定食,黑豚扒裹上薄薄的麵包糠,黑豚扒炸至外脆內嫩,柔軟既肉質,豬肉味香濃!身為牛魔王既我都對黑豚扒改觀😍 份量亦都好多,我相信一個人食哂成個定食係會十成十飽😂-當然唔少得同朋友既frozen beer,推介大家如果鍾意酸酸甜甜嘅話,可以飲熱情果味同埋西柚味,呢兩款都係我每次嚟嘅必點,想清新少少嘅味道就可以試吓蘋果味今次既梅酒「吟香梅 般若刀」味道好有趣,後勁竟然係辣味好過癮😂-期待下個月再同朋友黎飲翻杯,放鬆一下✨
呢間日式餐廳已經成為咗我香港最愛居酒屋之一
每次黎都必點既炸串係黑和牛,三文魚芝士同雞蛋豬肉卷
期待下個月再同朋友黎飲翻杯,放鬆一下✨
黑和牛、三文魚芝士

香草雪糕伴芒果
  • 芝士三文魚
  • 黑和牛
2023-12-06 17 浏览
最近愛上日本居酒屋的食物😆 海鮮,壽司,便當都是我近期愛吃的東西😍 我們坐在bar枱的位置好有日本餐廳的氣氛👍🏻 QR code下單好方便第一道菜鹿兒島吉列黑豚扒定食,厚切的炸黑豚肉,肉質保留了原汁原味,配菜清爽,白飯香嫩,有配麵豉湯,沙律🥗炸五花肉外酥內軟,每口都帶來豐富的肉汁和香氣😆 炸日本雞蛋豬肉卷,口感豐富多層次,沒有太重調味。炸日本秋葵蝦是以清爽的秋葵包裹鮮甜的蝦肉,外皮酥脆內部鮮美😃 天婦羅炸蝦卷壽司將炸蝦和壽司巧妙結合,蝦肉的鮮美和壽司飯的香氣完美融😆 明太子芝士玉子燒的明太子量很多,口感鬆軟,滋味獨特🤩 鹿兒島黑豚肉香腸以黑豚肉製成,肉質鮮嫩多汁,配上香料散發迷人香氣👍🏻 汁煮花螺十分入味!口感煙韌咸鮮~最後還有鐵盒生蠔,每隻都新鮮爆膏好肥美鮮甜!

最後還有鐵盒生蠔,每隻都新鮮爆膏好肥美鮮甜!
香港嘅樓上店 與地鋪比較 着實有更多驚喜也有更多嘅未知等待我哋去發掘✨9月先喺日本🇯🇵返嚟嘅我哋話咁快又開始掛住日本美食了~~於是搜羅咗一間樓上串揚專門店 懷緬一下在大阪通天閣盡情吃串揚嘅回憶😍店舖間隔方正 雖然面積不大但裝修非常有特色 猶如置身日本居酒屋回憶真係返晒嚟!🥹🥹另外 店員都十分有禮貌有位叔叔仲好熱情 好詳細咁同我哋介紹食物令我哋成餐飯都食得好開心😆我哋先叫咗幾款串揚試試 🔸炸五花肉($44)同黑和牛🥩($48) 肉嘅油脂更添滋味🔹平時好少食大蝦🍤串揚($48) 雖然冇咁爽口 但又別有一番風味🔸秋葵($22)炸咗之後變得軟身 但估唔到又幾好食 🔹仲有一個日本雞蛋豬肉卷🥚($38) 呢個有少少似蘇格蘭蛋同樣係炸半熟流心蛋 沾上醬油享用 超級好食🤤🤤呢度除咗炸串之外 仲有好多其他料理而最令我哋驚豔嘅就係 明太子芝士玉子燒($98)!店員都話係呢度嘅主打 枱枱客人都會點嚟食好彩我哋都冇走寶😍蛋嘅口感嫩滑 加上濃郁嘅明太子 味道更上一層樓入面仲有好多芝士 叫人如何抗拒?😆而另一款令我哋有驚喜嘅 就係明太子茶漬飯($45)有大大嚿明太子😋 味道亦好特別 忍唔住問下師傅點樣整原來湯底係
香港嘅樓上店 與地鋪比較 着實有更多驚喜
也有更多嘅未知等待我哋去發掘✨
9月先喺日本🇯🇵返嚟嘅我哋
話咁快又開始掛住日本美食了~~
於是搜羅咗一間樓上串揚專門店
另外 店員都十分有禮貌
有位叔叔仲好熱情 好詳細咁同我哋介紹食物
令我哋成餐飯都食得好開心😆
我哋先叫咗幾款串揚試試
🔸炸五花肉($44)同黑和牛🥩($48)
肉嘅油脂更添滋味
🔹平時好少食大蝦🍤串揚($48)
雖然冇咁爽口 但又別有一番風味
🔸秋葵($22)炸咗之後變得軟身 但估唔到又幾好食
🔹仲有一個日本雞蛋豬肉卷🥚($38)
呢個有少少似蘇格蘭蛋
同樣係炸半熟流心蛋 沾上醬油享用 超級好食🤤🤤
呢度除咗炸串之外 仲有好多其他料理
而最令我哋驚豔嘅就係 明太子芝士玉子燒($98)!
店員都話係呢度嘅主打 枱枱客人都會點嚟食
好彩我哋都冇走寶😍
蛋嘅口感嫩滑 加上濃郁嘅明太子 味道更上一層樓
入面仲有好多芝士 叫人如何抗拒?😆
而另一款令我哋有驚喜嘅
就係明太子茶漬飯($45)
有大大嚿明太子😋
味道亦好特別 忍唔住問下師傅點樣整
原來湯底係用木魚花湯包熬煮 仲加入多款魚類🐟
難怪味道如此豐富
我哋仲嗌咗
鹽燒牛舌($98)
牛舌調味恰當 味道濃郁
仲有 天婦羅炸蝦卷壽司($128)
壽司以大量沙律醬同海苔粉調味 加上酥脆嘅炸蝦
點會唔好食先🤤😆
除此之外 我哋仲嗌咗個鹿兒島吉列黑豚扒定食($168)
有飯🍚、沙津🥗、味噌湯、漬物同飲品
欣賞黑豚扒冇乜脂肪 但就有少少乾身
最後意猶未盡 決定嗌多個自家製慢煮叉燒($98)
本身諗住應該同拉麵嗰啲叉燒差唔多
值得一提嘅係 店舖嘅洗手間唔單止好乾淨企理
仲用咗日本酒店常見嘅多功能座廁 要比個like佢👍🏻👍🏻
2023-12-05
2023-12-03 17 浏览
上次同朋友嚟試過銅鑼灣呢間日式炸串專門店 食過返尋味今次就黎revisit😏 餐廳嘅設計好有居酒屋嘅feel 好岩同朋友一齊邊食邊傾偈(再邊飲酒)😛 呢度嘅炸串種類真係十分豐富 有成40幾款 真係可以每次黎都食到唔同又唔會重覆嘅炸串 😂仲有seasonal嘅menu!雞腿肉炸串 🍡外層炸粉炸到薄脆鬆脆 勁香口✨但係肉質仲keep到好鮮嫩好juicy😚日本雞蛋豬肉卷🐽薄薄嘅豚肉片包住一隻流心日本蛋 蛋汁香濃 唔駛點汁都覺得好正好夠味👌🏻吞拿魚他他😙撈埋香濃嘅鵪鶉蛋 香蔥同埋脆米 口感更層次豐富

雞腿肉炸串 🍡
外層炸粉炸到薄脆鬆脆 勁香口✨
但係肉質仲keep到好鮮嫩好juicy😚

日本雞蛋豬肉卷🐽

吞拿魚他他😙
撈埋香濃嘅鵪鶉蛋 香蔥同埋脆米 口感更層次豐富

2023-12-02 20 浏览
銅鑼灣鬧市中有間隱世嘅日系居酒屋,居酒屋嘅格調有d似日本嘅屋台,以木系裝修為主,適合放工同朋友飲杯野食少少野嘅地方😆午市餐廳提供唔同嘅定食,我地點左2個定食加唔同嘅小食。特製刺身定食同手拌壽司定食😋刺身係時令嘅種類☺️手拌壽司就係鰹魚刺身飯😌都幾有特色,定食包左鳥冬同麵豉湯&漬物等😊都幾豐富😋我地仲點左炸串,明太子芝士玉子燒& 天婦羅炸蝦卷壽司🤩當中玉子燒做到拉絲感,入面有爆漿明太子,味道岩岩好帶鮮味😍蛋好滑🥰炸串我地點左五花肉,日本秋葵蝦,日本雞蛋豬肉卷,外脆炸粉唔會太厚🤩配埋秘製嘅醬,味道更上一層😌我地仲點左牛舌😍簿切牛舌有香香嘅鹽燒味🤤

我地仲點左牛舌😍簿切牛舌有香香嘅鹽燒味🤤
<銅鑼灣高質大阪炸串居酒屋>🤩位於銅鑼灣這間居酒屋十分地道, 一入去已經覺得充滿著日本風味. 店舖面積不太, 座位偏迫, 所以去之前記得要book定位😎呢間居酒屋主打大阪炸串, 每串都係新鮮炸, 熱辣辣, 而且款式非常多, 係呢度必order 之選.~ 五花肉~ 日本雞蛋豬肉卷~ 日本秋葵蝦~ 獅子狗伴明太子~ 蘆筍豬肉卷~ 黑和牛~ 海鰻仲有多款食品料理, 小食, 鍋物可以選擇, 梗有一款啱哂你😎🍢餐廳: JunG39 Japan🥓地址: 銅鑼灣軒尼斯道499號永光商業大厦17樓
<銅鑼灣高質大阪炸串居酒屋>🤩

🍢餐廳: JunG39 Japan
🥓地址: 銅鑼灣軒尼斯道499號永光商業大厦17樓
2023-11-28
  • 明太子芝士玉子燒
喜歡晚上來小酎一杯的我去居酒屋吃飯喝酒談天真的太適合!銅鑼灣的 #串カツ専門店 就是一間非常不錯的居酒屋!先來一杯水果Frozen Beer $68,我選了蜜柑口味,啤酒上有著雪糕般的冰凍泡沫,真係非常打卡able味道甜甜的, 女生會好喜歡呢~手拌壽司定食 $168一個set有齊晒沙律、漬物、味噌湯、烏冬,以及一碗鏗魚手拌壽司飯!!份量超級多呢~最喜歡壽司飯帶有紫蘇葉的味道~~刺身盛盒五點 $320有三文魚、吞拿魚、立魚、赤蝦及油甘魚~款款都好新鮮好大份!3、4人聚餐點一盤來很OK!佢地炸串好出名~~點了幾款,日本雞蛋豬肉卷 ($38/串)日本秋葵蝦 ($22/串)五花肉 ($22/串)見到炸得金黃色好吸引日本雞蛋豬肉卷用了流心蛋,仲有蛋液流下, 超正!秋葵蝦好特別, 沒有秋葵的粘滑感, 反而蝦膠好彈牙!五花肉入口香脆, 好正!明太子芝士玉子燒 $98外邊是滑蛋 包著明太子、芝士,一切開仲有流心拉絲, 熱食超正!!天婦羅炸蝦卷壽司 $128炸蝦卷做得好香脆,配埋壽司飯、沙律醬, 好好食!今餐吃得好滿足~居酒屋環境好氣氛好!見menu仲有好多日本美食,下次再約朋友來試下先~~@mrska
Frozen Beer

喜歡晚上來小酎一杯的我
去居酒屋吃飯喝酒談天真的太適合!
銅鑼灣的 #串カツ専門店 就是一間非常不錯的居酒屋!
先來一杯水果Frozen Beer $68,

我選了蜜柑口味,
啤酒上有著雪糕般的冰凍泡沫,
真係非常打卡able
味道甜甜的, 女生會好喜歡呢~

手拌壽司定食 $168
一個set有齊晒沙律、漬物、味噌湯、烏冬,
以及一碗鏗魚手拌壽司飯!!
份量超級多呢~
最喜歡壽司飯帶有紫蘇葉的味道~~

刺身盛盒五點 $320
有三文魚、吞拿魚、立魚、赤蝦及油甘魚~
款款都好新鮮好大份!
3、4人聚餐點一盤來很OK!
炸串
佢地炸串好出名~~
點了幾款,
日本雞蛋豬肉卷 ($38/串)
日本秋葵蝦 ($22/串)
五花肉 ($22/串)
見到炸得金黃色好吸引
日本雞蛋豬肉卷
日本雞蛋豬肉卷用了流心蛋,
仲有蛋液流下, 超正!
秋葵蝦好特別, 沒有秋葵的粘滑感, 反而蝦膠好彈牙!
五花肉入口香脆, 好正!

明太子芝士玉子燒 $98
外邊是滑蛋 包著明太子、芝士,
一切開仲有流心拉絲, 熱食超正!!
天婦羅炸蝦卷壽司 $128
炸蝦卷做得好香脆,
配埋壽司飯、沙律醬, 好好食!
今餐吃得好滿足~
居酒屋環境好氣氛好!
見menu仲有好多日本美食,
下次再約朋友來試下先~~

@mrskan_net
2023-11-23