2021-06-13 631 浏览
今天和朋友到這家餐廳吃晚餐,慶祝她生日。她一看到這裡的清酒,就十分雀躍。這裡的店員會想我們介紹不同口味的清酒,每一客也是一百幾,價錢都OK,我們選了清爽口味。兩人叫了刺身拼盤,四款刺身,最喜歡蝦刺身和帆立貝,大大隻,十分新鮮。明太子玉子也是必試系列。燒雞泡魚干真的十分驚喜,熱辣辣,配上沙律醬和清酒,真是絕配。吞拿魚米餅第一次吃,都幾特別,有三種不同口味的吞拿魚在熱辣辣的米餅上,幾特別。串燒就叫了雞腎、牛肋肉和雞軟骨,即叫即燒。飯後還可以有兩次機會抽獎,非常開心。

明太子玉子也是必試系列。
串燒就叫了雞腎、牛肋肉和雞軟骨,即叫即燒。
飯後還可以有兩次機會抽獎,非常開心。
同朋友已經好耐好耐無聚6:50 入座 剛好仲有卡位推介大家早D黎 卡位氣氛更加好叫左一大埋送酒小食⋯全部都好好食 選擇不下杭第拼盤 雞腎 燒魷魚 炸雞軟骨 鰻魚燒豆腐 雞皮 芝士 雞泡魚乾 沙拉刺身新鮮 串燒香口 連松子沙津都很對胃口清酒有分甘口/辛口兩大類我們本身想由易入口 米香開始⋯店員為我們推介‘好運’但太好飲⋯但續酒不算快⋯大家改為威士忌梳打暢飲由日常生活吹到未來大計結帳後 店員會送上coin用作夾‘優惠卷’⋯大家都玩得好開心如果店家保持這信水準疫症怕什麼~暢飲吧
同朋友已經好耐好耐無聚

用作夾‘優惠卷’⋯大家都玩得好開心
如果店家保持這信水準
疫症怕什麼~暢飲吧

2021-05-19 895 浏览
時令空運魚薄切 / 128 (8切)當日食嘅係鯛魚 味道鮮甜 肉質爽口彈牙 非常高質素鐵板米沢和牛肉眼配黑菌燒 / 198肉質嫩滑又juicy 入口即溶 肥膏唔多 燒汁香濃但唔會蓋過和牛燒豆腐 / 24貌似平平無奇 但超好食外面炸到好脆 裏面十分軟滑配埋蒜汁葱花 口感一流芝麻醬冷烏冬 / 68超多醬超香濃 配料好足俾完錢之後每人會得到個金幣去玩夾公仔機扭蛋裏面係餐廳coupon 有得食又有得玩🤣——————————————————推介度: 9/10——————————————————
時令空運魚薄切 / 128 (8切)
當日食嘅係鯛魚 味道鮮甜 肉質爽口彈牙 非常高質素

鐵板米沢和牛肉眼配黑菌燒
燒豆腐
芝麻醬冷烏冬
2021-04-26 2662 浏览
呢間居酒屋有二百款清酒🍶 仲有唎酒師駐場 可以介紹番岩你口味既清酒☺️個日仲甘岩撞到兩枱日本人 令個感覺好似真係係日本居酒屋一樣🥰飲酒又點少得佐酒既野食呢🍣🍢🍡個日叫左幾款🥢芝士酒盗 ⭐️⭐️⭐️⭐️🥢刺身拼盤 (4款)⭐️⭐️⭐️ (當日吞拿魚有d筋)🥢 鹽燒雞皮餃子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥢 鹽燒雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥢 燒牛舌 ⭐️⭐️⭐️(當日有d失準)🥢 燒蕃茄仔 🍅🍅 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥢 鮟鱇魚肝魚士 ⭐️⭐️⭐️⭐️個人推介係個雞皮餃子同燒蕃茄‼️個雞皮餃子好脆口送酒一流👍🏻另外個燒蕃茄仔 次次都必點 唔明點解可以甘甜甘多汁😋😋😋其實佢其他野食都唔錯 之前叫其他串燒都燒得岩岩好 不過個日得兩個人叫唔到太多🙈

飲酒又點少得佐酒既野食呢🍣🍢🍡個日叫左幾款
🥢芝士酒盗 ⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢刺身拼盤 (4款)⭐️⭐️⭐️ (當日吞拿魚有d筋)
🥢 鹽燒雞皮餃子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢 鹽燒雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢 燒牛舌 ⭐️⭐️⭐️(當日有d失準)
🥢 燒蕃茄仔 🍅🍅 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢 鮟鱇魚肝魚士 ⭐️⭐️⭐️⭐️

2021-04-14 1657 浏览
又一次來這裡 這次來拍拖拖跟親愛的一起享受在下喜歡的東西飲酒不能空肚子所以隨便點一些然後今天發現原在下吃日餐時 沒有了選擇困難症😯雞泡魚乾 正正常常炸芝士年糕 原來炸也很好吃鮟鱇魚肝 只有2件😆酒盗芝士 好多酒盗💙芝麻醬冷烏冬 好香濃耶梅子茶漬飯 酸酸熱熱的 喜歡厚切的炙金目鯛有油份卻沒香味 難道是在下真的比較愛吃熟的?串燒陪份在下隨便點了每樣一串小食多滋味而且吃太多怕是喝不下酒那就浪費了來sake bar囉食物就略略說說吧在下喜歡吃豆腐😆 如果能切細件點會更好雞心原粒出現感覺好滿足白鱔皮好脆 但失了魚味塩燒雞皮餃子🥟有驚喜 在下推介此食物酒水原來我們只飲了八種有杯有一合平均我們飲了差不多一人一支720吧今日註場唎酒師得一位看她忙不過來 我們也不好意思催促有些想飲的也沒飲到不過 飲得小也沒關係今天能跟親愛的到來在下好高興
又一次來這裡 這次來拍拖拖

酒盗芝士 好多酒盗💙
芝麻醬冷烏冬 好香濃耶
梅子茶漬飯 酸酸熱熱的 喜歡

厚切的炙金目鯛
有油份卻沒香味 難道是在下真的比較愛吃熟的?

串燒陪份在下隨便點了每樣一串

今天能跟親愛的到來
在下好高興
2021-04-04
2021-04-10 1229 浏览
如果說和天使的相遇是在日本餐廳,那相偶的契機則一定是因為清酒。我雖然一直都喜歡喝清酒,卻沒什麼研究,直至遇到天使才開始學習去品嚐。今天是天使建議到這裡的,主要是因為這兒有很多不同的清酒可以嚐試。但來到感覺卻似曾相識,原來我曾經和其他朋友來過這兒,那時已經為這兒的清酒存量驚嘆,只是當時仍是吳下阿蒙。今日一到,有少少脫胎換骨的感覺…雖然給天使還差一大截就是了。(笑)來到日式的居酒屋,天使的選擇困難症消失得無影無踪,今天大部份的菜也是他的。先上桌的是雞泡魚乾、酒盜芝士、胺鱇魚肝和炸芝士無糕。雞泡魚乾是一般水準,算是乾身不算太油膩。酒盜芝士則是大驚喜,因為大部份居酒屋也是芝士比例較多,只有這兒是酒盜的比例較重。胺鱇魚肝和雞泡魚乾同樣是苻合水準,顏色算是漂亮的粉橙色、入口的味道也算是豐富。至於芝士年糕則處理得恰到好處。外層脆靭、內層酥軟,口感很好。這是我唯一點的菜,金目鯛刺身。原本還以為會薄切上,想不到師傅給我們上了個厚切的。雖然厚切的口感令人感到十分滿足,但卻好像不能充分展示金目鯛的油香,有點可惜。但其實厚切也有本身不能替代的好處,所以這只是單純的口味問題,更何況魚本身是新鮮的,半點腥味也沒有

上︰雞泡魚乾 下(左至右) 酒盜芝士、胺鱇魚肝、炸芝士年糕

這是我唯一點的菜,金目鯛刺身。原本還以為會薄切上,想不到師傅給我們上了個厚切的。雖然厚切的口感令人感到十分滿足,但卻好像不能充分展示金目鯛的油香,有點可惜。但其實厚切也有本身不能替代的好處,所以這只是單純的口味問題,更何況魚本身是新鮮的,半點腥味也沒有,讚。

金目鯛刺身

之後便繼續是天使的點菜時間,接下來的是串燒風暴。如果沒記錯,應該是青葱、雞皮、和牛、山葵和雞心。雞皮的處理很好,口感爽脆又乾身。和牛的處理也很好,本身的肉汁原好的保留下來,配合潵在和牛上面的蘿蔔蓉一起吃,油份的味道濃郁之餘又不會令人覺得太肥膩,很好。其餘的我認為都是基本,每處吃的也差不多,就不特別細評了。
上︰青葱、雞皮 下(左至右) ︰和牛、雞心、山葵

接着上的是白鱔、牛舌、白果、豆腐、鹽燒雞皮餃子和免治雞肉燒。白鱔處理得很好,魚皮完整而爽脆、魚身也爽靭多汁,很不錯。牛舌的處理也很好,乾身之餘肉汁亦保持得很好、沒有腥味。至於那鹽燒雞皮餃子更是特別,因為一般居酒屋賣的都是"炸"雞皮餃子、很少見到其他處理方法的。雞皮的處理很好、很爽脆、又的確不是炸的口感;至於涵料也配合得很好,未至於因為要配合鹽燒的"餃子皮"而太少。很特別。

(由上至下)左︰白鱔、鹽燒雞皮餃子、豆腐 右︰牛舌、白果、免治雞肉

意猶無盡,我們各自叫了一個主食作結。天使點的是梅子茶漬飯,我的則是芝麻醬冷麵。一如以往,天使的茶漬飯我沒有偷吃,但這個冷麵真的不得了。香氣濃郁、材料十足之餘,師傅在麵上面更加了一小堆炸過的蘿蔔蓉,吃下去的口感爽滑之餘還相當酥脆,真的令我有再吃一碟的衝動。這個"天使"冷麵,真的不容錯過。

上︰梅子茶漬飯 / 下︰芝麻醬冷麵

上面也提過,來這裡主要是飲清酒的。下面就是我喝過的,還未包括天使飲過的那些。已經夠嚇人了吧?(笑) 雖然清酒的質素和餐廳本身沒有關係,但可以提供那麼多清酒的餐廳,在我印象中真的絕無僅有。看得出店家在這方明算是相當有誠意。這一餐吃得很滿足、也飲得很滿足。
外卖送餐
上︰雞泡魚乾 下(左至右) 酒盜芝士、胺鱇魚肝、炸芝士年糕
金目鯛刺身
上︰青葱、雞皮 下(左至右) ︰和牛、雞心、山葵
上︰梅子茶漬飯 / 下︰芝麻醬冷麵
  • 芝麻醬冷麵
  • 鹽燒雞皮餃子
  • 酒盜芝士
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 #菠蘿王子經濟圈Instagram : foodkiller_dk專業日式居酒屋黃店💛二百幾支清酒任你揀🍶呢家居酒屋有位師傅係專請嚟配清酒🍶你叫咩食物佢就推薦㚒到嘅清酒😈不過我果日選擇性酒精敏感(aka 冇錢)所以冇試😂我以為高級西餐廳先有配酒師😂之前仲睇過佢地點樣考試嘅片🌝真係好難 好似靠彩數咁 不過考到最高級個牌 就大把人請😀Anyway 大家如果想食呢家 記得book位因為都幾多人🌝 仲有完咗仲有得考驗大家嘅㚒公仔嘅能力😂-👅 #牛舌海鹽燒 👅 ($68)(8.5/10)牛舌燒到半生熟啱啱好😈 食落超有口感,好彈牙爽口👍如果怕油仲可以點芥末醬✊🏻超高質 成餐飯最高質既一個菜👅.🐟 #原條池魚 🐟 ($198)(7.5/10)未試過成條魚食😂 我見日本果啲條魚仲識郁😂不過呢條唔識😂食落味道清清地😈不過都食得出幾新鮮,係高質刺身.🐠 #燒油甘魚鮫 🐠 ($128)(7.5/10)皮脆肉嫰👻 咬落都有幾多油出,正😌而且魚鮫不嬲係比較肥美嘅位,加上油甘又係比較油😈 所以食完好滿足😂.🐡 #清酒煮蜆 🐡 ($78)(7/10)清酒🍶味好重😂 落足料頭😆蜆全部都好新鮮,
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 #菠蘿王子經濟圈
Instagram : foodkiller_dk
專業日式居酒屋黃店💛二百幾支清酒任你揀🍶

👅 #牛舌海鹽燒 👅 ($68)(8.5/10)
牛舌燒到半生熟啱啱好😈
食落超有口感,好彈牙爽口👍
如果怕油仲可以點芥末醬✊🏻
超高質 成餐飯最高質既一個菜👅

🐟 #原條池魚 🐟 ($198)(7.5/10)
未試過成條魚食😂 我見日本果啲條魚仲識郁😂
不過呢條唔識😂食落味道清清地😈
不過都食得出幾新鮮,係高質刺身

🐠 #燒油甘魚鮫 🐠 ($128)(7.5/10)
皮脆肉嫰👻 咬落都有幾多油出,正😌

🐡 #清酒煮蜆 🐡 ($78)(7/10)
清酒🍶味好重😂 落足料頭😆
蜆全部都好新鮮,全部開晒口😌
味道就正正常常,冇太大驚喜🙂

🍚 #明太子茶漬飯 🍚($48)(6.5/10)
第一次食呢個🍚 重點好似係個湯🤨
可以填飽我個肚仔😈 不過可以更大碗😆
總結來說 高質專業居酒屋黃店💛gogogo

🎈 尖沙咀諾士佛臺1號6樓
平均傷害:$300
好味值:7.5/10
2021-03-11 1394 浏览
五勺, 尖沙咀🍶第一次黎呢間人氣居酒屋,如果鍾意飲日本清酒,我相信呢度係一個不錯嘅選擇。因為呢度有好幾個大櫃,提供唔同種類嘅日本清酒比你揀。餐廳裝潢好有日式居酒屋的感覺,加上當晚都算滿席,所以氣氛一流。推介魴鮄薄切👍味道鮮甜,肉質爽口。吞拿魚他他三色米餅都好正😍份量唔算大,我諗佢主打係比人叫黎佐酒。其他熟食例如芝麻雞翼(超香),牛舌同炒飯(好有鑊氣同足料)都一樣咁出色。價錢雖然偏貴,但呢晚同朋友飲得開心,食得開心,店主仲送左好多唔同小食俾我哋食。地方都幾大,一班朋友食下串燒飲下酒簡直係一流👍一定會再黎!.📍尖沙咀諾士佛臺1號6樓 #HappiMuffinKowloon🌟#HappiMuffin Rating: 8/10💰Price: $650-700 pp
五勺, 尖沙咀🍶
🌟#HappiMuffin Rating: 8/10
💰Price: $650-700 pp
2021-02-11 1404 浏览
5 selected of Sashimi platter 🍱五款刺身拼盤 $420個拼盤嘅油甘魚、海膽、帶子、拖羅、左口魚都好肥美好新鮮🤤Grilled beef tongue 🥩 燒牛舌 $58牛舌個樣半熟好吸引,食落有啲似牛柳粒好嫩滑Rolled eel omelette 🫔葡燒鰻魚玉子燒 $48玉子卷唔算太鹹,入面啲鰻魚仲好足料Homemade minced chicken 🍗 自家製免治雞肉棒 $96肥瘦分明,保持到雞肉嘅Juicy,點埋生蛋一齊食好好味 🍳 Beef fried rice with garlic 🧄🍛 蒜香牛肉粒炒飯 $98炒飯有濃郁嘅蒜香味,啲牛肉味道仲好濃

五款刺身拼盤 $420
個拼盤嘅油甘魚、海膽、帶子、拖羅、左口魚都好肥美好新鮮🤤

Grilled beef tongue 🥩
燒牛舌 $58
牛舌個樣半熟好吸引,食落有啲似牛柳粒好嫩滑

Rolled eel omelette 🫔
葡燒鰻魚玉子燒 $48
玉子卷唔算太鹹,入面啲鰻魚仲好足料

Homemade minced chicken 🍗
自家製免治雞肉棒 $96
肥瘦分明,保持到雞肉嘅Juicy,點埋生蛋一齊食好好味 🍳

蒜香牛肉粒炒飯 $98
炒飯有濃郁嘅蒜香味,啲牛肉味道仲好濃

2020-12-21 1218 浏览
好鐘意食日本菜,但高汁既日本菜都會比較貴!朋友帶我黎呢間,味道非常唔錯,但價錢係正常!只要你唔叫咁多酒或者即劏條魚,係正常出街食飯價錢!呢個魚鮫,燒得好香,油香點酸汁無咁油膩,但增加左一陣香味!玉子蛋味濃,整得軟嫩,仲有少少汁。黑松露帶子,係冷盤,黑松露味好香,帶子軟滑甘香,幾新鮮。

好鐘意食日本菜,但高汁既日本菜都會比較貴!

呢個魚鮫,燒得好香,油香點酸汁無咁油膩,但增加左一陣香味!

玉子蛋味濃,整得軟嫩,仲有少少汁。

黑松露帶子,係冷盤,黑松露味好香,帶子軟滑甘香,幾新鮮。
2020-11-21
2020-11-27 1149 浏览
唔知係咪因為無得飛,最近想食日本菜團火好旺盛,係朋友介紹下去咗呢間居酒屋。餐廳大sell日本清酒,四周圍都放滿同清酒有關嘅物品及海報,除咗普通餐桌之外,仲有一排包廂(要除鞋坐果隻),餐廳keep住播日文歌,好有日本feel。 話明主打sake,一定要試下!餐廳有專員負責介紹清酒,會因應客人口味作推薦,了解後會攞兩支清酒比客人選擇,餐廳另一有趣地方係清酒份量亦可以選擇,如果想淺嚐或者試多幾隻清酒,可以揀「五勺」,大概18ml,如果想歡懷暢飲,可以選擇「一合」,大概180ml。 揀完酒就點野食,食物選擇幾豐富,特別係送酒小食。我地揀咗炸雞軟骨,份量都幾大份,配埋蛋黃醬,送酒一流! 芝士蛋黃甲羅燒配多士,成件事好邪惡,不過可能芝士味道比較霸道,蓋過蟹嘅鮮味,但呢個配搭幾新鮮。 清酒煮蜆,蜆嘅鮮甜加上清酒嘅甜味,個湯汁變咗精華,忍唔住要飲幾啖。 另外點咗其他小食同串燒,不過相機未食就清哂。 整體餐廳非常有氣氛,店員服務亦好親切,最重要係食物質素同味道好好,食食下真係以為自己番咗「家鄉」呀! 已經心思思想再番去食。順帶一提,餐廳經常幾爆滿,先預留位會比較好。

另外點咗其他小食同串燒,不過相機未食就清哂。

順帶一提,餐廳經常幾爆滿,先預留位會比較好。
2020-11-11
2020-11-20 941 浏览
小莎跟大學好友到了諾士佛台聚舊,找到這家人氣居酒屋,便提議去試試👍🏻 餐廳裝潢超有日式居酒屋的氣氛,木製的酒櫃放滿了超過300款清酒,任君選擇,亦可以叫店員推薦酒款🍶 選好了店員就會將酒拿到你的位置,然後倒到紅色的小酒盒裏,很有feel~我們選了九頭龍、農口尚彥研究所和裏阿櫻三款酒~九頭龍是朋友推薦的,非常容易入口,帶淡淡的米甜香🤤農口尚彥研究所入口較嗆,初嚐會覺得酒味太濃,但米香的餘韻很強~ 裏阿櫻就是水果口味的款式,很適合女孩子哦👧🏻 這家店的食物也很值得推薦,基本上是閉著眼就能選到喜歡的,而且用來配酒一流😋 推薦燒雞泡魚、牛舌和茶漬飯🐡

我們選了九頭龍、農口尚彥研究所和裏阿櫻三款酒~
九頭龍是朋友推薦的,非常容易入口,帶淡淡的米甜香🤤
九頭龍

農口尚彥研究所

裏阿櫻就是水果口味的款式,很適合女孩子哦👧🏻
裏阿櫻

煎蛋捲
茶漬飯
燒雞泡魚
2020-11-20 668 浏览
我和朋友很久没有一起吃晚餐,滿心歡喜的,但吃到一肚火。還要去另一間餐廳吃餘下的半餐飯。朋友遲到了。但我6:30pm準時到達。其他兩位朋友太約7:20pm到。我自己叫了一隻燒全鱿魚,一面吃一面等。朋友一到,侍應已指出我們只能吃到 8:30pm 定枱時已說了。但樓面一半也座不滿。我們也只好点菜,想着快快的吃吧。菜大約7:30pm開始上。但太約7:45pm已有侍應來說 "last call" 我們都大吃一驚。但也算了吧,last call 就 last call。不加其他菜吧了,因為已十分不快。侍應太度也十分差劣。五分鐘後侍應已要我們買單。。我們立時十分不滿,找樓面經理理論。但他只說他們8:30pm booking 已滿。所以我們要走。幾位大男人都十分不快,說着已後都不會再來。。但經理也一点不在乎。二話不說,8:15pm 便離開五勺。只吃了半餐飯,一肚火的,在香港吃日本餐廳吃到如此也未試過。完全想不到在現時的經濟環境下環有如此的餐廳。我們走時,一個人都無在等位,樓面只坐一半客。最後只好在乎近找間餐廳吃下半場。如我是五勺的老闆或經理,我會覺得很羞恥。

。但經理也一点不在乎。

2020-11-19
2020-11-17 538 浏览
💛五勺·呢間居酒屋野食相當唔錯 而且佢有D小包廂 所以可以好盡興咁傾計😍😍不過佢係要除鞋既 所以大家記住要著襪😏·免治雞肉棒$38燒雞腎$38燒雞軟骨$32·呢三樣都好好食 佢個雞肉棒入面雞肉既質感好好 而且入面都有D軟骨 口感好好 佢個醬油蛋醬都好正😍之後佢個雞腎好大粒 又係好有咬口得黎完全唔會un 個雞軟骨都燒到好脆身 唔錯 唔錯😌·吉列黑豚芝士竹輪卷$68炸芝士年糕$38牛舍海鹽燒$68東風螺醬油煮$78·佢個芝士竹輪卷出乎意料地好食 佢係真係即炸 而且真係爆芝 個芝士年糕都唔會太漏 幾好味🧀個牛舌口感唔錯 但係佢係一舊舊咁 同平時一片片個款口感有D唔同 變左好有咬口 都幾特別🤣🤣佢最後個東風螺分量都幾多 好適合飲住sake食😏·#rbyeat#rby日本菜#rby💛#rby尖沙咀·📍尖沙咀諾士佛臺1號6樓
💛五勺

吉列黑豚芝士竹輪卷
燒味醂雞泡魚乾
醬油燒飯糰
  • 免治雞肉棒
第二次黎,上次覺得唔錯,又飲得盡興,再黎。清酒真係好多,無人介紹真係攪唔掂。 今次係一個有d肉地既女員工介紹,問想飲咩既酒,我地大家都話要米香重,比返上次飲過既佢睇,又無哂,次次翻既酒都唔同,明白既佢拎到支酒黎講完一大輪,我地問米香重唔重,佢話「」li支都唔錯」 點知.....三輪都出li招,算囉 唔飲囉。上次個男職員,第二輪已經啱口味 職員大多都好主動又成日睇下你食成點,自動波推介野食,好唔好見人見智牛舌同刺身魚係必叫,叫左兩碟,多邊焦香,入遲半熟又唔咸(送酒野唔好下下都咁咸啦,唔係個個都飲酒)刺身魚一條都係$280-380,抵飯團-麻麻,做唔到飯蕉香牛粒炒飯- 唔錯既,不過勁細碟芝士海盜-幾特別夠咸香,送酒好不過要杯水都要收錢就有點不爽,想人飲多杯清酒都比杯水人清清個喉嚨掛,d野食大多都係送酒既儲偏咸,飲幾多酒先解到渴?!我朋友唔飲酒又唔飲汽水基本上係無野可以飲 食夠一定數,有得夾旦
第二次黎,上次覺得唔錯,又飲得盡興,再黎。
清酒真係好多,無人介紹真係攪唔掂。

牛舌同刺身魚係必叫,
刺身魚一條都係$280-380,抵

飯團-麻麻,做唔到飯蕉香
牛粒炒飯- 唔錯既,不過勁細碟
芝士海盜-幾特別夠咸香,送酒好

食夠一定數,有得夾旦

牛肉粒炒飯
刺生魚