2018-04-08 284 浏览
荃灣又多一間泰國菜,見佢開左一排已經想試下,星期五晚就去試,我們一行人兩大人一小朋友冇訂位吾洗等位,當時冇晒卡位,我們就坐中間位置,仲未點菜見到有卡位的客人埋單,在場有1男1女侍應生咁我地問可吾可以轉卡位,佢地走左去問高級d既侍應生掛,之後話可以但有個女侍應態度已經超差,好似吾想做咁,咁我地咪搬過去,我地都識做我朋友自己搬倒左水既水杯過枱佢又要顧住個小朋友,個男侍應都有幫忙,女侍應就繼續擺位,我當時要搬架bb車,諗住轉頭先拎水,點知個女侍應已經叫我“拎埋杯水”佢個樣仲要吾係笑住講黑口黑面!佢吾幫我搬吾緊要但吾係用咁既態度仲要叫個客做野吧? 食物吾係難食但又冇特別價錢又吾係便宜仲要有不禮物對待吾會再有下次!
2018-04-06
2018-04-05 273 浏览
假期無事做,去荃灣逛逛街。搭巴士日日都喺千色店落車,行過見到大家樂樓上開左間泰國野,好似幾吸引。行到天橋,見到佢派埋傳單,咁有誠意,今日就一於試一試佢咩料上到去都幾多客,裝修都幾靚。我地四個人,分別叫了兩個「無骨海南雞飯」和兩個「無骨豬手飯」因為本人不是食海南雞,未能給予評語。友人雖然食晒啲雞肉,但指味道麻麻。附上的冬瓜湯都可以接受。等左好耐,終於都上我碟豬手飯喇!可惜...第一眼見到,賣相都扣晒分。豬皮燜到淋pat pat,啲肉又散晒,肥膏佔好多。如果豬手係燒的話,我相信會好食好多,皮會燒到脆卜卜添。可能佢怕食客會覺得燜豬手,食得多會好漏,仲有些酸菜喺旁邊和酸酸的醬料附上。(不過...兩樣野本人都覺得不好吃,好唔夾)唯一讚嘅係...碗飯大到我地個個都食唔晒,一定食得飽。
行到天橋,見到佢派埋傳單,咁有誠意,今日就一於試一試佢咩料

上到去都幾多客,裝修都幾靚。

無骨海南雞飯

無骨豬手飯

兩樣野本人都覺得不好吃,好唔夾)

唯一讚嘅係...碗飯大到我地個個都食唔晒,一定食得飽。
2018-03-30
2018-04-03 199 浏览
話說上星期同同事想搵個地方食飯呻下,於是去開左無耐嘅呢度食下,之前係元朗食過幾好食。坐低後可能座位闊落太舒服,未嗌野食已經不停狂吹水,八婆的我們罔顧聲量同他人感受已講到天昏地暗(侍應完全無催過我地落單很感動)。終於肯嗌野食,叫左鳳尾蝦春卷、五味拼盤、蒜香包、金邊粉。一路食一路狂噴口水。個人覺得蒜香包真係超好吃❤❤❤作為一個肥婆,當然要叫埋甜品,最後嗌埋香芒黑白糯米飯,太想食而唔記得影相。最後仲坐係吹水吹到9:30先走……蒜香包好好味❤

蒜香包好好味❤
2018-03-26
  • 蒜香包
2018-04-02 196 浏览
今日又入嚟荃灣搵食 見到Aloy mak mak派lunch+tea 既傳單🧚‍♂️價錢都幾平🧞‍♂️🧞‍♂️lunch都係40幾蚊一個餐仲包一杯野飲🧚‍♂️ 咁我就代大家上去試下啦👨🏻‍🔬當日都幾爆棚 一個人黎都無單丁位啦 唯有坐係六人枱入邊嘅其中一個位😂 我叫左個L1無骨海南雞飯!要油飯!呢度上菜好快 見到隔離嗰啲炒金邊粉都係好快上菜!應該係一早炒定既👨🏻‍🔬 而我嗰個海南雞飯賣相都幾靚 醬料特登分開裝👍一啲都唔敷衍👍海南雞一早已經去咗骨 份量都幾多!隻雞唔會話瘦晚晚🐥食落去好滑 不過好似冇乜雞味。。。沾啲醬有味道好多!嗰個醃蘿蔔就幾夠酸 幾開胃架

2018-03-31 3559 浏览
今日與朋友逛完葵涌廣場後,直接去荃灣找媽媽吃飯,媽媽說去亞萊嘜嘜好,有質素之餘又可吃完後直接在樓下乘巴士回家,相當方便,我當然二話不說好。之前沒吃到椰菜苗,今晚碰碰運氣,有馬拉盞炒椰菜苗供應,實在太好了。翠綠的椰菜苗除了口感爽脆外,吃起來更是滋味鹹香,讓媽媽都豎起拇指呢 。泰式豬頸肉炒飯用了蕃茄,雞蛋,菜心香炒,多了一股清新風味,且不膩味。豬頸肉口感扎實嫩彈,飯粒炒得粒粒分明,香氣撲鼻,齒頰留香。我忽然想念綠咖哩,所以也點了一鍋青咖哩豬肉。舀一匙青咖哩汁拌飯,首先感受到的是充滿泰式香料的風味,之後是青咖哩濃郁的香甜味,最後留下一點椰汁的餘韻。豬肉份量超多,吃起來滿嫩的,搭配的蔬菜也非常新鮮,充滿天然的甜味,讓我不禁一下子就把飯吃光光。無骨海南雞飯如果肉質嫩度用人的年齡來比喻,這海南雞肉大概是嬰兒時期,又嫩又滑,一點都不乾不柴,而且雞皮不會油,雞肉不需多咀嚼,沾點附上的薑蓉及醬汁倍添美味。至於油飯軟硬度拿捏得剛剛好,雞油油香在咀裡化開,極致的滿足。飲品方面,媽媽挑了泰國必喝飲品之一椰汁冰,綿密的粉條與香甜的椰汁,完全將剛剛吃熱食濃郁的口味掩蓋過去,一級的棒。至於我則選喝清新的芭提雅椰汁,

飲品方面,媽媽挑了泰國必喝飲品之一椰汁冰,綿密的粉條與香甜的椰汁,完全將剛剛吃熱食濃郁的口味掩蓋過去,一級的棒。至於我則選喝清新的芭提雅椰汁,陣陣涼爽湧進喉嚨,清甜無比,果然天然的是無敵。

2018-03-29 167 浏览
約左幾個朋友荃灣晚飯,早一日訂左枱,可能星期日關係當晚都幾滿座!用餐時間只有個半鐘,覺得太短,明白時間就係金錢,餐廳都想做多幾枱客,但人多食飯,商議得食咩黎,個半鐘真係好趕~泰式鳳爪,味道不錯雞翼,非常普通,入面偏乾唔夠滑,可以唔試冬蔭公炒河,味道帶酸,幾開胃,食得出冬蔭公味幾有雞味,雞肉都好結實唔會好淋生菜包既肉碎味道偏酸,唔辣,同坊間食開既味會有點唔同,生菜得6塊左右略少黃咖喱雞椰味較重,雞既份量都幾多蒜蓉包好夠味,外脆內軟好食蒜蓉包叫左兩份、另外重有個菜同炒飯、3杯野飲,埋單連加一$1000左右,都算經濟~整體味道都可以!

泰式鳳爪,味道不錯

雞翼,非常普通,入面偏乾唔夠滑,可以唔試

冬蔭公炒河,味道帶酸,幾開胃,食得出冬蔭公味

幾有雞味,雞肉都好結實唔會好淋

黃咖喱雞椰味較重,雞既份量都幾多

蒜蓉包好夠味,外脆內軟好食

2018-03-29 139 浏览
泰國菜不嬲都係我既寵兒~今次去到荃灣新開既亞萊嘜嘜元朗個間就好耐架喇又多人排,荃灣呢間就坐得舒服D又冇咁多人可能都係閒日dinner而且佢個場都幾大啦~2個人就唔洗叫好多野但係泰菜必點既生蝦刺身就唔少得6隻係少左D,但係好新鮮又厚肉地之後為左食蒜香包就叫左好野味既黃咖哩雞!!好多薯仔但就唔係好多雞,個汁就100分終於到我既至愛蒜香包好特別呀,外脆內軟仲有好香好香牛油味,但就唔係好蒜味食完會想再食~蔬菜就食左馬拉盞椰菜苗,少少辣好香好甜。我就係喜歡泰菜既魚露味,下次多D人可以試飯麵~正!
泰國菜不嬲都係我既寵兒~
今次去到荃灣新開既亞萊嘜嘜
元朗個間就好耐架喇又多人排,荃灣呢間就坐得舒服D又冇咁多人
可能都係閒日dinner而且佢個場都幾大啦~
2個人就唔洗叫好多野
但係泰菜必點既生蝦刺身就唔少得
6隻係少左D,但係好新鮮又厚肉地

之後為左食蒜香包就叫左好野味既黃咖哩雞!!
好多薯仔但就唔係好多雞,個汁就100分

終於到我既至愛蒜香包
好特別呀,外脆內軟仲有好香好香牛油味,但就唔係好蒜味
食完會想再食~

蔬菜就食左馬拉盞椰菜苗,少少辣好香好甜。

我就係喜歡泰菜既魚露味,下次多D人可以試飯麵~
正!
2018-03-22
2018-03-23 2320 浏览
點解我話呢間鋪頭係有平有貴呢?事關當我揭餐牌嘅時候,我發現…頭嗰幾版係比較貴嘅小菜,例如一啲王牌招牌菜,炒蟹之類,一開始我都比呢啲價錢嚇親,諗緊有冇野係啱食嘅又平平哋嘅,雖然嗰啲我全部都好想食後來見到餐牌後面有一啲平平哋嘅一人套餐,就嗌咗一個一人套餐,小食,再加條魚同嘢飲暖檸檬水無骨海南雞飯 $63呢度嘅海南雞飯同下面大X樂嘅真係有分別,因為我幾日前食過大X樂嘅,可以即時作出一個對比,呢度嘅海南雞飯雞比較嫩,而且雞皮同雞已經差唔多起晒出嚟,有啲人鍾意食雞皮嘅話可以直接拔走而且我最鍾意食嘅油飯係真係有味嘅,唔係只有黃色但係食落去冇味。配醬有薑油、酸辣醬,呢兩樣都好夾呀椒鹽鮮魷 $92擁有金黃色嘅外表好似炸豆腐咁,反而呢一個嘅味道較淡,唔似平時港式嘅炸魷魚鬚,而且炸粉亦都應該唔同,冇咁脆口換來嘅係表面少脆入面軟身明爐烏頭魚 $168我哋揀咗冬陰公味,因為平時比較少食開冬陰公,而且嚟得泰國餐廳嘅,梗係想整翻杯冬陰公呢度嘅冬陰公湯同埋魚係分開嘅,你可以夾啲魚肉喺冬陰公湯度,冇想像中咁入味,而且烏頭比較韌,西瓜沙冰 $26應該真係用西瓜打出嚟嘅,因為有好多西瓜白色嘅種子,好甜呀

點解我話呢間鋪頭係有平有貴呢?
事關當我揭餐牌嘅時候,我發現…
頭嗰幾版係比較貴嘅小菜,
例如一啲王牌招牌菜,炒蟹之類,
一開始我都比呢啲價錢嚇親,
諗緊有冇野係啱食嘅又平平哋嘅,
雖然嗰啲我全部都好想食
後來見到餐牌後面有一啲平平哋嘅一人套餐,
就嗌咗一個一人套餐,小食,再加條魚同嘢飲

暖檸檬水

無骨海南雞飯 $63

呢度嘅海南雞飯同下面大X樂嘅真係有分別,
因為我幾日前食過大X樂嘅,
可以即時作出一個對比,
呢度嘅海南雞飯雞比較嫩,
而且雞皮同雞已經差唔多起晒出嚟,
有啲人鍾意食雞皮嘅話可以直接拔走
而且我最鍾意食嘅油飯係真係有味嘅,
唔係只有黃色但係食落去冇味。
配醬有薑油、酸辣醬,
呢兩樣都好夾呀

椒鹽鮮魷 $92

擁有金黃色嘅外表好似炸豆腐咁,
反而呢一個嘅味道較淡,唔似平時港式嘅炸魷魚鬚,
而且炸粉亦都應該唔同,冇咁脆口換來嘅係表面少脆入面軟身

明爐烏頭魚 $168
我哋揀咗冬陰公味,因為平時比較少食開冬陰公,
而且嚟得泰國餐廳嘅,梗係想整翻杯冬陰公
呢度嘅冬陰公湯同埋魚係分開嘅,
你可以夾啲魚肉喺冬陰公湯度,
冇想像中咁入味,而且烏頭比較韌,

西瓜沙冰 $26

應該真係用西瓜打出嚟嘅,因為有好多西瓜白色嘅種子,好甜呀
2018-03-18
2018-03-19 1876 浏览
久不久還是會回到荃灣搵食, 這幾年實在有太多轉變, 不少新食肆出現。這晚行街很夜了, 打算在附近搵食時, 枱頭一看, 一個熟悉的名字, 亞萊嘜嘜。今晚又可以吃泰菜了!荃灣店的裝修更花心思,餐廳周圍都有不少泰式裝飾,讓人置身曼谷中。餐牌中的選擇十分多,除了有泰式食品,還有其他東南亞風味, 如果多人一起吃我一定會試試那香氣四溢的胡椒炒蟹。其實我們都是幾悶的人,每次去泰國餐廳都是點那幾款。相信重覆度最高一定是這碟炒飛天通菜用料很簡單,但要炒得好吃夠火候其實不易。這兒的通菜炒得不錯, 不會太老太韌, 又不會過咸, 而且份量也不少, 大口大口地吃感覺很好。辣椒膏炒花甲大大隻的, 賣相很好, 看見那些橙紅的辣汁口水分泌即時湧出來。花甲肉厚鮮甜沒有沙, 味道香濃惹味, 鑊氣十足, 可以媲美大牌檔。黑胡椒炒牛柳粒則較為普通, 牛柳粒嫩滑, 配菜亦算惹味, 應該和白飯是好朋友。 這晚飽肚的澱粉質又揀了泰式鮮蝦炒金邊粉, 好大碟呢!金邊粉包着香氣加分的蛋絲令整體味道加倍! 金邊粉炒得乾身又不會太碎, 內裏的芽菜和豆乾加添口感。還有蝦仁亦很爽口, 加上最有泰國feel 的鮮青檸汁, 令整碟炒粉減去肥膩, 一

其實我們都是幾悶的人,每次去泰國餐廳都是點那幾款。

相信重覆度最高一定是這碟炒飛天通菜

這晚飽肚的澱粉質又揀了泰式鮮蝦炒金邊粉, 好大碟呢!

金邊粉包着香氣加分的蛋絲令整體味道加倍! 金邊粉炒得乾身又不會太碎, 內裏的芽菜和豆乾加添口感。還有蝦仁亦很爽口, 加上最有泰國feel 的鮮青檸汁, 令整碟炒粉減去肥膩, 一個人吃兩三碗也沒有問題。

初時都有點怕多叫了, 但原來又可以清晒四碟, 看來這晚真的幾肚餓。
2018-03-12 167 浏览
出荃灣逛街逛到腿都發軟,發現元朗的亞萊嘜嘜在千色店附近開了分店,當然要先坐下來醫肚。荃灣這裡店面大很大,但一樣多人。泰式酸辣鳳爪 $72算是頗大份,鳳爪口感爽脆,味道方面是辣多於酸,但辣度屬可接受,夠醒神開胃。泰式小食:五味拼盤 $105 (小)拼盤包括炸蝦餅、炸魚餅、春卷各兩件、南瓜粟米餅及一件香葉包雞。炸蝦餅外層香脆,內裡口感爽彈;炸魚餅入口淡淡香料的香,但不會太鹹,口感有彈性;網皮春卷夠香口,但不會太油膩;南瓜粟米餅粉漿夠薄身,入啖啖香甜南瓜及粟米味;香葉包雞香茅味不會太重,雞肉紮實但不粗糙。馬拉盞炒通菜 $65聞起來很香,通菜炒得翠綠爽嫩,有大量蝦米和蒜蓉,吃得到馬拉盞的鹹香但不會過於濃味。泰式鮮蝦炒金邊粉 $89金邊粉被蛋皮包著,賣相吸引。蛋皮下的金邊粉酸甜味調得不錯,但略嫌乾身了少許。青檸梳打冰 $30杯內的是青檸糖水,再自行倒入梳打水,因為梳打水大大支,可邊喝邊fill,但變相越喝越淡,哈。石榴子冰 $26 (特飲第二杯半價)之前未喝過石榴子冰,味道甜甜的,很重淡奶味,而石榴子的口感就是外面煙韌有彈性,內裡是馬蹄的爽甜,頗有趣。荃灣的分店質素仍保持不錯,之後去荃灣又多一個

荃灣這裡店面大很大,但一樣多人。

泰式酸辣鳳爪 $72

泰式小食:五味拼盤 $105 (小)

馬拉盞炒通菜 $65

泰式鮮蝦炒金邊粉 $89
金邊粉被蛋皮包著,賣相吸引。

蛋皮下的金邊粉酸甜味調得不錯,但略嫌乾身了少許。

青檸梳打冰 $30

石榴子冰 $26 (特飲第二杯半價)

荃灣的分店質素仍保持不錯,之後去荃灣又多一個選擇了。

2018-03-12 184 浏览
係荃灣區工作,有時下午真的食到有些悶。近日又見到附近有間新餐廳,仲要係我之愛泰國菜,真的不能錯過。我一定搵日同我同事lunch!好易搵到,千色店附近。好彩時間尚早,lunch time 暫時不用排隊。我就鍾意食檬粉,同事要了個海南雞拼豬手飯。我好快到左個豬頸肉撈檬$47送野飲。豬頸肉夠大片。又夠大碗係夠饱。因為為食關係,我要升級優惠,加$30要了小食,泰式無骨酸辣鳳爪,十分入味。同事個飯真大件夾抵食。無骨海南雞飯拼豬手都是$53有湯又有野飲。佢話豬手入味啊!佢加小食蒜香包,非常香脆,新鮮焗美味可口。我們最後叫了二個甜品,分別香芒黑白糯米飯$62和椰汁西米糕。非常美味阿!

好易搵到,千色店附近。

好彩時間尚早,lunch time 暫時不用排隊。

我就鍾意食檬粉,同事要了個海南雞拼豬手飯。

佢加小食蒜香包,非常香脆,新鮮焗美味可口。

今日同友人行開荃灣,本來荃灣已有好幾間泰國菜,今次見到有間新開的,喺地鐵附近,好方便 便和友人去試下。上到去,地方好大,好光猛,坐得舒服。睇下個餐牌,有好多選擇,又有多款套餐,我同友人都費時唸,叫了個2人套餐見到又有小食,有湯,有菜,有甜品,唔錯。小食: 2選1我地揀了炸蝦餅拼魚餅 ,蝦餅彈牙,好口,,食到有蝦肉在內。魚餅带點微辣,好開胃湯也可3選1 友人喜歡吃辣,所以叫了冬蔭公湯 。 個湯好多料,除了配菜外,仲有蝦肉,真材實料。友人很喜歡飲,因為酸酸,辣辣,唔駛一陣就飲晒青咖哩豬肉份量也不少啊,青㗎喱很香椰汁味 ,咖喱不會太辣,豬肉很淋滑,撈飯,薄餅一流。油鬆餅2件 2 揀1,好香,沾咖喱汁最正套餐裏還有菜,我地揀了飛天通菜睇落份量好似不是太多,但都夠食,餐廳都放了足夠嘅辣椒,通菜都好爽口,辣辣地,味道都唔錯油鬆餅得兩件太唔夠喉,所以叫了份蒜蓉包,蒜蓉包有6件,每條呈長方條,比起平時吃的蒜蓉包更加易入口。蒜蓉包焗得好香,好脆,不用沾㗎喱都覺得好好味,不消一會,已經吃完最後仲有甜品,椰汁糕,好香椰汁味,QQ 的,好味。套餐可以半價叫飲品,友人叫了涷檸7
上到去,地方好大,好光猛,坐得舒服。

青咖哩豬肉

油鬆餅2件 2 揀1,好香,沾咖喱汁最正

套餐裏還有菜,我地揀了飛天通菜

最後仲有甜品,椰汁糕,好香椰汁味,QQ 的,好味。

套餐可以半價叫飲品,友人叫了涷檸7
  • 青咖哩豬肉
  • 蒜香包
2018-03-10 252 浏览
<元朗亞萊嘜嘜 喺荃灣開分店>😍 喺兩三年前 元朗開左間好出名既泰菜 亞萊嘜嘜 因為地方遠 一路都冇機會試, 而家荃灣開左分店 終於有機會試下 ! 😍🍴泰式鮮蝦炒金邊粉 89 蚊🍜🦐用蛋絲包住既金邊粉 🥚 外表美觀 一整開熱辣辣 金邊粉落足料 充滿住蝦肉🦐 葱花 麵根 香料 花生碎 等等 金邊粉好夠爽滑 充滿住蕃茄香 🍅而且炒得好惹味入味🍴黃咖哩雞 89 蚊🐥黃咖哩味道幾香甜 唔辣既咖哩好入味 入面充滿住 三色椒🌶 洋葱等 仲有好正入味既薯仔粒🥔 咬落去熱辣辣😍 主角既雞肉落足料 多得黎又夠嫩滑彈牙 好味🐥🍴泰式無骨豬手 半隻89 蚊🐷半隻豬手都唔細 豬手皮好肥味 佢既酸汁係比較黏稠好濃嗰d 底層有d酸菜 同芥蘭 中和香豬肉既肥膩🐷豬肉醃得好入味 點埋自製既酸汁 開胃又好食😍🍴泰式小食拼盤 105蚊🔥1.兩塊彈牙炸蝦餅🦐都幾香脆 2.兩塊炸魚餅🐟就夠香茅味 👍🏻3.南瓜粟米餅幾特別 咬開好多甜粟米粒 🌽同南瓜蓉 4.香葉包雞 雞肉都幾香香草味同入味 🐥而5.春卷 有d豬肉碎同芋頭蓉 都唔錯 👍🏻Score 平均分 <8/10>Taste 味道:
<元朗亞萊嘜嘜 喺荃灣開分店>😍

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#亞萊嘜嘜
荃灣青山道163至174 號 昌耀大廈2 樓
~~~~~~~~~~~~~
2018-03-10
今日係星期六,要去荃灣接女友放工,順便喺附近食個午餐。佢推薦左開張無耐既亞萊嘜嘜,話之前已經食過一兩次,而且好好食好正bla bla bla 咁就即管一試啦去到正值繁忙時間,但因為地方大既關係,唔使等已經入得,仲有得坐窗口位添呢個係女友點既,首先湯底好重椰奶味,辣味只佔好少比重,所以佢又飲左一大半,而且無乜口乾既感覺;豆卜好大舊,肥牛整得好淋亦無雪味,而米線份量充足,抵讚至於青咖哩就係我既,加左好多椰奶所以一啲都唔辣,而且仲好香添,撈飯無得輸;特登加5蚊轉牛腩,炆得好淋亦唔會有大陣蘇味呢次女友果然無介紹錯,又平又靚又正,佢仲話荃灣仲有好多出色美食添,睇黎要多啲過黎呢頭喇😙

喇沙肥牛湯米線

青咖哩牛腩飯

2018-03-03
喇沙肥牛湯米線
青咖哩牛腩飯
2018-03-10 101 浏览
亞萊嘜嘜 (荃灣)荃灣青山道163-174號昌耀大廈2樓有一日有地鐵站行去千色店嘅時候,見到樓上好似有新餐廳喎,今晚約咗朋友試吓,後尾發現原來一間餐廳可以試到泰國同埋越南嘅食品。晚上六點多,好快我哋就可以安排入座,啲攤位幾闊落,坐得好舒適,如果多人嘅話,雖然餐廳冇供應圓台,不過佢哋可以將幾張二人枱合併成一張正方形嘅大枱,都適合一大班人用膳。泰式肉碎菜包肉碎生菜包份量亦都唔少,肉碎排成一座小山,而且翠綠色嘅生菜都好新鮮,都有六至八塊咁多。少辣肉碎當中有少許嘅辣椒,點知越食越辣,口感非常好。網卷撈檬扎肉湯粉分別點左兩碗粉面,價格好實惠,同埋佢嘅份量真係超多,所以性價比高。一般嘅發育只係得兩三份,扎肉差唔多都有五,六塊咁多。網卷亦都一啲都唔油膩,幾脆口。牛油雞翼我有今日一嚟到嘅時候,真係覺得好吸引,總共有六隻咁多,每一隻都走得金黃色,仲有香濃嘅牛油味。
亞萊嘜嘜 (荃灣)
荃灣青山道163-174號昌耀大廈2樓

泰式肉碎菜包