2022-05-30 151 浏览
抱住試吓個酥皮海鮮煲嘅心態入去食 不過呢間餐廳啲人應該都係唔想做 我先唔評論食物質素 但係個服務態度真係得人驚到一個點 order嘅時候已經俾人婉拒我點嘅餐 想叫個海鮮煲 點睇都係呢間餐廳其中一個signature 佢竟然同我講話要等一個鐘 但係個餐廳其實無客我已經估到佢唔想我order呢一樣野 但我入咗嚟最想就係試呢個 所以最後我堅持叫左 當然最後梗係10幾分鐘就到咗啦 最後我叫咗一個牛角包一個青口同埋一個海鮮煲 每一樣嘢未食完佢都要走埋嚟收走 最後我連杯咖啡未飲完佢都收埋 食到我成肚氣
2022-05-30 76 浏览
今日同朋友食午餐 黎到元朗yoho mall嘅呢間享慢煮意 餐廳裝修高貴典雅 仲有好多自然光灑入室內 令人好放鬆 龍蝦湯流心牛角包 外皮焗得香脆 非常濃沃嘅牛油香氣 一切開香氣撲鼻嘅龍蝦湯即刻湧出嚟 非常creamy而且海鮮味濃郁 兩者好夾呀菲力嫩牛柳配自家牛肉汁 七成熟啱啱好 而且肉質軟淋一啲都唔韌 牛肉味濃郁 真空慢煮挪威三文魚柳忌廉意大利粉 三文魚柳生熟度啱啱好慢煮過非常嫩滑 鮮味十足 質感好似棉花咁細嫩呀 意大利粉索曬忌廉汁嘅味道十分邪惡玉桂蘋果流心牛角包 同樣地牛油味香濃 流心效果不及龍蝦湯 蘋果同肉桂味相映成趣 唔會太甜
今日同朋友食午餐 黎到元朗yoho mall嘅呢間享慢煮意
餐廳裝修高貴典雅 仲有好多自然光灑入室內 令人好放鬆

2022-05-30 81 浏览
已經很久沒有同Honey去睇戲。今天買了飛,便同honey 去找到方搵食。見到一間法國餐廳,見餐牌好像不錯所以試一試。店名 Fast Gourmet, 等了一陣有位,店內座的空間也不算迫,看完餐牌叫了龍蝦湯流心牛角包,主菜叫左西班牙黑毛豬腩番茄意粉同,香煎鱸魚配檸檬白酒汁,焦糖燉蛋。香煎鱸魚分量不多還可以,意粉也不錯。牛角包非常不錯。埋單一位百多元。
2022-05-29
2022-05-29 56 浏览
星期五晚約咗朋友係yoho見面,想搵間坐得舒服嘅餐廳傾下計,意外入咗哩間主打流心牛角包嘅法式餐廳。裝修雅緻,環境舒適,而且服務都唔錯,經理會主動問我哋對食物嘅意見,每上一道菜都有簡單介紹。肉桂蘋果🍎牛角包🥐 $38牛角包係餐廳的特色食品之一,每一款都有流心餡,切開都要有技巧,先用刀尖切開,蘋果粒加埋肉桂煮成的流心十分濃郁,而且好療愈。慢煮鮮挪威🇳🇴三文魚🐟忌廉意粉 $158三文魚先慢煮再煎香,保持到肉質嫩滑,外層焦香,意粉軟硬度適中,忌廉汁奶味唔會太重,味道不錯。至尊酥皮海鮮🦞火山煲🍲 $268聽個名已經好吸引,經理推介如果吃得辣就揀冬陰功湯底,果然好野味,湯底係龍蝦湯熬成,唔算太辣,大大快酥皮,唔會油膩,配上冬陰功龍蝦湯一齊吃,超正!海鮮有海蝦、大蜆、青口同魷魚,好足料,兩個人都夠吃。整體環境同食物都好滿意!

紹。

肉桂蘋果🍎牛角包🥐 $38

慢煮鮮挪威🇳🇴三文魚🐟忌廉意粉 $158

至尊酥皮海鮮🦞火山煲🍲 $268

整體環境同食物都好滿意!
2022-05-28 57 浏览
係yoho呢間餐廳,門面都幾高級,室內感覺都幾高貴唔錯✨Dinner Set $298🥐招牌龍蝦湯流心牛角包-一切開香濃龍蝦湯一湧而出-龍蝦湯溫熱 味道好-牛角包酥脆夠牛油香🐃香煎鵝肝配美國封門牛柳 (+$68)-鵝肝入口漸融 香氣十份重 後勁亦凌厲-封門柳為牛肉味極強得部位 而靚嘅封門柳更難得 每咀嚼一啖都滲出香濃嘅牛肉味👍🏻 而且又夠嫩口🍰真空慢煮芝士蛋糕-慢煮芝士蛋糕比燉蛋口感仲要順滑-比較偏向於流質的感覺-表面有莓醬及消化餅增加酸味及咬口🐓慢煮雞胸肉低脂健康餐 $138-雞胸味道調得出色 慢煮雞胸都算幾嫩滑 不費吹灰之力就可以咬開-雞胸底層為煎蛋總括而言,呢間餐廳無論環境、服務質素以至食物嘅味道都非常之高,非常出色👍🏻
係yoho呢間餐廳,門面都幾高級,室內感覺都幾高貴唔錯
✨Dinner Set $298
🥐招牌龍蝦湯流心牛角包
-一切開香濃龍蝦湯一湧而出
-龍蝦湯溫熱 味道好
-牛角包酥脆夠牛油香

🐃香煎鵝肝配美國封門牛柳 (+$68)
-鵝肝入口漸融 香氣十份重 後勁亦凌厲

🍰真空慢煮芝士蛋糕
-慢煮芝士蛋糕比燉蛋口感仲要順滑
-比較偏向於流質的感覺
-表面有莓醬及消化餅增加酸味及咬口

🐓慢煮雞胸肉低脂健康餐 $138
-雞胸底層為煎蛋

餐廳主打法國菜🇫🇷,流心牛角包🥐是它們的賣點之一👍🏻平日路過看到環境也像不錯,剛好今天女兒👧🏻放假,便相約一起去吃下午茶🍰☕️了。下午茶2:30開始,我們2:45分到達,剛好是最後一張枱入坐了,沒想到平日都這麼多人😱🔺法式三層下午茶架🔺平日$258(兩位)下午茶架共有4款鹹點、4款甜點 及2杯飲品💥鹹點:🌟魚子醬配北海道珍寶帶子🌟西班牙黑毛豬腩- 脆風乾火腿番茄烤麵包🌟法國鴨肝醬💥甜點:🌟招牌真空慢煮焦糖燉蛋 - 鮮莓酥餅- 白松露芝士蛋糕- 法式馬卡龍飲品除了茶品及果汁外,其它的都要加💰🌟🌟 爆醬蟹膏流心牛角包🥐 $48(加購)牛角包色澤金黃,外脆內軟, 面上更鋪上不少的蟹籽,一切開裏面的蟹膏即刻爆哂岀嚟💦,十分澎湃,濃郁的蟹膏帶點咸香味😋😋😘整體食物都OK,服務態度有禮,價錢合理,可惜枱與枱的距離實在太近了,有點迫😌
餐廳主打法國菜🇫🇷,流心牛角包🥐是它們的賣點之一👍🏻

🔺法式三層下午茶架🔺平日$258(兩位)

下午茶架共有4款鹹點、4款甜點 及2杯飲品

🌟招牌真空慢煮焦糖燉蛋
- 鮮莓酥餅
- 白松露芝士蛋糕
- 法式馬卡龍

飲品除了茶品及果汁外,其它的都要加💰

🌟🌟 爆醬蟹膏流心牛角包🥐 $48(加購)

2022-05-26
  • 爆醬蟹膏流心牛角包
2022-05-28 41 浏览
元朗YOHO MALL有間西餐廳之前喺中上環都食過,最難忘係佢嘅咖啡☕️,真係非一般嘅好飲!今次入到元朗再次品嚐,晚餐時間就叫咗個套餐,前菜先上咗佢哋呢度嘅特式牛角包,有招牌龍蝦湯同埋蟹膏選擇,主菜就有蒜片流心蛋扁意粉🍝,另外最後仲有個法式甜品。除此之外,仲整多咗個沙律慢煮雞牛油果流心蛋沙律。牛角包好有新意,有唔同味道感覺好矜貴,用上蟹膏同埋龍蝦湯兩款比較高質嘅食材,入口有流心效果,鬆脆口感,真令人一試難忘。沙律好豐富大大份,一粒粒嘅雞粒配上牛油果粒清清地,亦唔會落太多沙律醬,夠晒健康。流心蛋面意粉好香濃,蒜香油嘅味道充斥在每一條意粉身上,蛋汁亦都令到意粉唔會太乾身,非常滋味。

今次入到元朗再次品嚐,晚餐時間就叫咗個套餐,
除此之外,仲整多咗個沙律慢煮雞牛油果流心蛋沙律。

2022-05-27
2022-05-27 64 浏览
原價tea $258 for 2, 買咗兩張tea嘅美食券,但係只能夠講買咗想外賣自取都要加一$26/1位,weekend又要加$18一位, 好心一係就咪賣到$98一張啦,又要平賣噱頭又要加唔同嘅錢,咁搞其實weekday食咪又要$248到頭嚟平少少,咁就咪賣券啦
2022-05-26 51 浏览
肉桂蘋果流心牛角包 $38 🍎甜品一樣好特別,有流心餡,非常吸引。第一次食,切開牛角包,入邊有濃郁嘅肉桂醬🥰同埋蘋果粒,食落去好似蘋果Combo🍏但更多咗一層牛角包嘅酥脆口感🦞龍蝦湯流心牛角包 $58 鎮店之寶,要試!🥘入邊嘅龍蝦湯都幾濃郁,配上牛角包,可以吸收湯嘅精華。黑松露慢煮流心蛋意大利飯 $148 🍚篤開個流心蛋,🍥蛋漿再撈埋啲飯一齊食,真係好好味,意大利飯嘅質感都唔錯,🥠煙煙韌韌。🍅鮮茄和牛面頰意粉 $168
肉桂蘋果流心牛角包 $38

🦞龍蝦湯流心牛角包 $58

黑松露慢煮流心蛋意大利飯 $148 🍚

🍅鮮茄和牛面頰意粉 $168
今次不吃下午茶有人話上次落大雨眼金金望住,覺得呢間係對面好吸引今次我依舊叫左lunch,但今次試下其他,唔食下午茶Week lunch可選擇頭盤,主菜,甜品各一。主菜選擇咗龍蝦湯牛角包,西班牙黑毛豬腩鮮茄扁意粉同玉桂蘋果流心牛角包+$28,飲品就轉左Tiramisu cheesy+$35龍蝦湯牛角包一如以往都係超濃既龍蝦味,最緊要都係切落去真係會爆汁👍🏻黑毛豬意粉我幾愛食,因為佢好香茄味,而且有大大嚿嘅黑毛豬。玉桂蘋果流心牛角包都係外脆,好香嘅玉桂蘋果味,做甜品一流鍾意飲Tiramisu嘅呢個就啱飲,佢完全係芝士奶蓋咖啡,好飲但邪惡咁大升😊至尊酥皮海鮮火山煲 $268之前一直都好想試吓呢個火山煲,既然今次朋友話嚟食咁我就有藉口試。佢真係大大個酥皮,入面有個款嘅海鮮,虎蝦,青口,沙白同埋烏賊。而汁可以揀冬陰功龍蝦,西班牙茄汁或者傳統嘅忌廉汁。我哋揀咗龍蝦汁,嚟到嘅時候佢會一路幫我哋加熱,我就扮晒好斯文咁樣去扑個酥皮。食落去好香嘅冬陰功味,但唔建議滾太耐。整體嚟講無論環境的食物都OK,一2點半下午茶時間啲人就一窩蜂咁入嚟,咁的確佢個下午茶就真係幾抵食,除咗吸引咗依家嘅年青情侶之外,老一輩都
今次不吃下午茶
有人話上次落大雨眼金金望住,覺得呢間係對面好吸引

今次我依舊叫左lunch,但今次試下其他,唔食下午茶

黑毛豬意粉我幾愛食,因為佢好香茄味,而且有大大嚿嘅黑毛豬。

玉桂蘋果流心牛角包都係外脆,好香嘅玉桂蘋果味,做甜品一流

至尊酥皮海鮮火山煲 $268

整體嚟講無論環境的食物都OK,一2點半下午茶時間啲人就一窩蜂咁入嚟,咁的確佢個下午茶就真係幾抵食,除咗吸引咗依家嘅年青情侶之外,老一輩都識享受。

而且唔知係店員定係老細好搞笑,又好細心,下次要再返嚟幫襯☺
2022-05-14 522 浏览
最近發現Yoho Mall有間食流心牛角包出名嘅法國餐廳 {享慢煮意} ,牛角包餡料豐滿,好期待呢!之前都聽聞過中環總店嘅法國菜特式又美味,今日可以如願以償,品嚐到法式滋味啦!餐廳裝修雅致,有格調,而枱同枱之間不會有壓迫感,仲有吧枱,舒適悠閑,好寫意~睇睇餐牌,有別緻嘅法國菜及午市套餐$148,包括必食嘅招牌流心牛角包,以及慢煮三文魚同雞胸、和牛面頰、扁意粉、意大利飯、法式沙律、法式龍蝦湯、自家製甜品、葡萄酒及特飲等選擇,每款都咁吸引。經典雪梨酒燴和牛面頰    依個和牛面頰係經長時間燜燉,肉質軟淋,但有咬口,牛味濃厚,用嘅係優質食材,味道鮮嫩甜美,與清香撲鼻嘅雪梨酒很夾,配合新鮮爽脆沙律,營養豐富,好美味嘅法國菜。(午餐+ $28)香煎鱸魚配檸檸白酒汁    鱸魚肉質結實嫩滑,味道鮮甜,以慢煮方式烹製,更保持肉嫩多汁,肉質依然豐滑鮮美,將魚柳沾上濃稠既檸檸白酒汁,帶點微酸甜,食落開胃,香口又惹味,配埋清爽嘅蔬菜,口感份外滋味。日本蟹膏流心牛角包牛角包外型飽滿,色澤金黃,外脆內軟,以及濃郁嘅牛油香味,加上用日本蟹膏做嘅餡料,濃濃嘅蟹膏特別鮮甜,口感軟綿綿,同牛角包好

日本蟹膏流心牛角包

牛角包外型飽滿,色澤金黃,外脆內軟,以及濃郁嘅牛油香味,加上用日本蟹膏做嘅餡料,濃濃嘅蟹膏特別鮮甜,口感軟綿綿,同牛角包好夾,層次感更豐富,開心食到創意新滋味。(午餐+ $48)
真空慢煮焦糖燉蛋

面層係脆脆焦糖,內裡係滑滑既燉蛋,蛋味非常濃厚,香氣撲鼻,與新鮮士多啤梨和藍莓一齊食,甜蜜滋味在心頭!
自家製芝士蛋糕

單睇賣相已經夠靚啦!創意甜品必吃嘅芝士蛋糕以真空慢煮後,更綿密軟滑,芝士味香濃,面層舖滿誘人嘅木糠,口感十足,食起嚟甜而不膩,還有雜莓伴碟,感受莓香酸甜嘅好味道。
凍提子汁

冰冰涼涼嘅提子汁,甜度恰到好處,香氣四溢,清爽風味,消暑解渴。(午餐+ $10)
2022-05-13
午餐
2022-05-10 170 浏览
係OpenRice 見到買$98coupon可以食到tea set,咁抵緊係想食啦,但其實食完之後唔咪話真係咁抵,比原價平左$36,咁都係平左既,但就唔咪話真係超抵果種。如果想買$98coupon食tea set一定要望清楚啲條款,唔好望到好抵就即刻買,有機會book唔到。呢個tea set個味道其實唔咪話好差,以呢個價錢黎講係OK既,我覺得佢個帶子同cream brûlée 都好食,中間果層有舊肥肉既多士就麻麻地,食後感係OK既,一分錢一分貨,唔好拎文華黎比,價錢都差一大截。

2022-05-03
裏面好多蘿蔔蓉,的確幾好味。熱檸茶有啲凍,非常唔ok. 而且店內只有brown sugar 而沒有white sugar,爭好遠。龍蝦汁魚籽意粉,料非常足。不過覺龍蝦汁無乜收汁略濕(個人口味鐘意個汁收d)。濃濃的湯下,掩蓋曬其他味道,你其實已經唔知有魚籽響上面,味道已經被掩蓋。對意粉有啲要求,覺得係al dente 方面仍然有進步空間。想講呢個焦糖蛋真係好好味,下面仲有少少藍莓醬。個蛋滑,焦糖又唔會太甜。其實真係有啲貴。值唔值真係見仁見智。我會偏向覺得於,都係偏貴咗啲,個別食物嘅烹調技巧未追得上個價錢。

裏面好多蘿蔔蓉,的確幾好味。

2022-05-01
2022-04-14 1027 浏览
<同媽媽享受做港女嘅時光🥰~>。#fatmer遊元朗 #fatmer食甜品 。放假第一日緊係要陪老母大人☺️近近地帶左佢去食 #港女下午茶 元朗yoho 好過中環要行上行落起碼我同媽媽講係一田佢都知係邊三層架就唔少得啦😌仲有龍蝦湯流心牛角酥🤤食完仲去一田買左ADB嘅嘢添😋。法式三層下午茶套餐 $98/一位*現場比$26/一位加一服務費Overall 未必件件都咁驚喜不過一分錢一分貨呢個價位有咁嘅嘢食同質素我覺得已經很可以🥰😚🌟流心龍蝦湯牛角酥 +$28龍蝦湯非常濃郁🤩濃到好似未溶咁😅仲飲到個底有d粒粒咁而且個牛角酥無烘熱只係想d 湯inject 落去,好似夾硬將2樣嘢放埋一齊咁如果個包都熱會開心d 🥳不過份量係幾足,食到尾都有啖啖龍蝦湯🦞🌟北海道珍貴帶子配魚子醬😃😃帶子真係好大粒好滿足媽媽好鐘意食帶子,食到眼都突埋係咁讚好食😋我就覺得幾有鮮味但咸左小小🙈🌟西班牙黑毛豬腩多士呢個豬腩好食,肥而不膩😋個豬肉味好好食,加沙律紫椰菜酸酸地,食落又香又開胃🌟真空慢煮焦糖燉蛋一人一大杯大滿足呢隻係crème brûlée 唔係燉蛋~入面有少少藍莓醬,又係酸酸甜甜Offset左蛋醬嘅甜
<同媽媽享受做港女嘅時光🥰~>

仲飲到個底有d粒粒咁
而且個牛角酥無烘熱
只係想d 湯inject 落去,好似夾硬將2樣嘢放埋一齊咁
如果個包都熱會開心d 🥳
不過份量係幾足,食到尾都有啖啖龍蝦湯🦞
流心龍蝦湯牛角酥

🌟北海道珍貴帶子配魚子醬
😃😃帶子真係好大粒好滿足
媽媽好鐘意食帶子,食到眼都突埋係咁讚好食😋
我就覺得幾有鮮味但咸左小小🙈
北海道珍寶帶子

🌟西班牙黑毛豬腩多士
呢個豬腩好食,肥而不膩😋
個豬肉味好好食,加沙律紫椰菜酸酸地,
食落又香又開胃

🌟真空慢煮焦糖燉蛋
一人一大杯大滿足
呢隻係crème brûlée 唔係燉蛋~
入面有少少藍莓醬,又係酸酸甜甜
Offset左蛋醬嘅甜膩😚

似平時個d 無酒精sparkling

服務方面有d怪
我前一日book 左枱3點
明明有枱都唔比媽媽入去(佢到先
我到左先有得入,但之前都無話人齊先比入之類

不過幾好嘅係👍🏻蜜桃汁係off menu
Waiter 哥哥都有專登問我地試唔試
結果都有叫到,又真係幾好飲😽😸

2022-04-05
用餐优惠
優惠券
法式三層下午茶
流心龍蝦湯牛角酥
  • 龍蝦湯牛角包
  • 真空慢煮法式焦糖燉蛋
1K
Its been my third time here and I still love their food.I decided to try their Signature Burrata Cheese and Tomato Salad and it was really huge, almost as big as the main. The presentation was lovely like a dessert being covered with chocolate sauce(vinegar) and the burrata cheese being like the vanilla ice cream. The sweetness of the sorbet matched the rich cheese and the juicy tomatoes a lot. My only advice is unless you are very hungry, don't order it as a starter for 1 person.I continued to
I continued to order their high protein meal as I was going to eat dessert. There plenty of vegetables in this dish and the egg white was done perfectly as usual. The duck was tender though I prefer salmon a bit more.
Sous-vide Duck Breast High Protein Low Fat Meal
Their apple cinnamon croissant, like all their signature croissants, burst with the rich sauce once you cut into it and the tartness and sweetness of the filling  was spot on.
2022-03-26