2022-01-29 21 浏览
收工後天寒地凍加上不可外出晚飯,在家打邊邊就是最好。二人份量的麻辣雞煲,選了小麻及小辣。份量則有多無小,而且質素亦算不錯。清甜的蜂蜜菊花露及潤喉桂花烏龍各一支而且很解辣,另外選了入口彈牙火鍋川粉。先說說雞煲,雞肉份量不算多但肉質確實不錯而且很入味。日本黑豚片肉味香濃而且不會有過多油脂,相對健康。牛板腱比肥牛更香濃而且亦很快熟。當然不少得火鍋常吃的配料響鈴、蟹棒、鮮冬菇及油麥菜。人和月的雞煲套餐好體貼,懶人包的組合實在很方便。連翻熱的罐裝油都可買到,基本上成套買去露營都食到。外賣有折,人均不用兩百,吃得方便又滋味。全日套餐都很吸引,下次食晏又多一個好選擇。
收工後天寒地凍加上不可外出晚飯,在家打邊邊就是最好。

先說說雞煲,雞肉份量不算多但肉質確實不錯而且很入味。

日本黑豚片肉味香濃而且不會有過多油脂,相對健康。

牛板腱比肥牛更香濃而且亦很快熟。

當然不少得火鍋常吃的配料響鈴、蟹棒、鮮冬菇及油麥菜。

外賣有折,人均不用兩百,吃得方便又滋味。

全日套餐都很吸引,下次食晏又多一個好選擇。
外卖自取
  • 招牌麻辣雞煲
2022-01-28 167 浏览
唔講唔覺小妹已經有大半年無食過雞煲, 可惜而家禁左堂食晚市! 不過, 最近上網見到有人食外賣雞煲仲要唔洗任何煮食用具, 兩手fingfing食飽都唔洗洗碗, 於是小妹就去買嚟試下! 餐廳除左有雞煲, 仲有全日套餐可以選擇, 價錢亦唔貴! 小妹點左個招牌麻辣雞煲BB辣, 套餐仲可以揀兩款肉, 兩款丸同餃, 兩款豆品/冷凍食材, 兩款蔬菜/菇同兩款自家製飲品同一款精選粉麵, 成個set咁多野食又咁方便都係498, 確實幾抵食! 食完雞煲仲有湯可以打邊爐, 正! 雞煲味道幾夠幾惹味, 唔夠重口味仲有多碗汁可以加落去, 只要將個雞煲擺落去個架上面, 開著個火就食得!小妹揀左牛板腱, 日本黑豚肉片, 木耳餃, 芋泥包心丸, 芋絲, 牛柏菜, 金菇菜, 蒿荀同烏冬, 而飲品就揀左一枝蜂蜜菊花露同一枝桂花烏龍茶!每樣都清洗得好乾淨, 份量幾足, 特別推介木耳餃同芋泥包心丸, 木耳餃咬落去口感爽脆好juicy, 芋泥包心丸芋泥好足, 味道仲好濃幾好味!

2022-01-21
外卖自取
2022-01-25 11 浏览
人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀)尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓去開尖沙咀做嘢見到呢間餐廳做緊個優惠當然要試吓啦,除咗叫咗火鍋都會今次仲叫咗個酸菜魚食火鍋抵食不在話下,佢哋除咗好多唔同嘅配料,牛肉都非常之新鮮特別推介就係牛板肩,佢哋用咗牛最有肌肉嘅部位,食落口非常之有口感另外你仲叫咗個酸菜魚食過佢哋嘅酸菜魚份量都好多,最重要就係佢哋嘅酸菜味濃郁,好味魚都好嫰滑,佢哋嘅魚嘅份量都多,配上我最鍾意食嘅火鍋川粉特別正,依個咁優惠嘅價錢可以食到咁多樣嘅嘢我覺得絕對抵食

2022-01-25 9 浏览
人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀)尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓咁啱經開尖沙咀附近見到一間餐廳又做緊一個特價嘅火鍋到會當然就要試吓啦,佢哋個名都幾特別叫人和悅,原來除咗有火鍋之外都仲有酸菜魚食二話不說叫咗個二人嘅嗰到會食,佢哋仲可以揀唔同嘅配料,配搭都幾多肉類方面叫咗牛板肩同埋肥牛,牛板肩啦,爽口又好味.至於肥牛嘅油脂同牛嘅比例啱啱好丸類去我哋就叫咗個芋泥包心丸,食落口都幾特別,芋泥嘅份量好多仲有其他蔬菜同其他配料,火鍋川粉,飲品都有兩支你呢個價錢食到咁多嘅嘢食嘅火鍋真係第一次見,而且餐廳非常之細心安排除咗有枱墊之外仲會有火鍋嘅道具,啱晒食完即刻棄又唔需要諗住用咩道具嘅朋友,順帶一提佢哋嘅份量都幾多記得要帶住個朋友仔去拎
尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓

仲有其他蔬菜同其他配料,火鍋川粉,飲品都有兩支

2022-01-25 12 浏览
《懶人必食雞煲🐣》———————————————#人和月 🌕-最近禁堂食但又口痕想食雞煲,上網發現位於尖沙咀海防道樓上有間良心小店,雞煲套餐外賣自取做緊七五折,一於就買嚟返屋企食支持下🏡-套餐真心好抵又足料,有二人餐同四人餐任君選擇,配料款式多樣,人均百幾蚊就可以嚟返屋企整個懶人雞煲火鍋,性價比極高,啱晒口味😍-上去自取嘅時候,店員嘅服務態度都好好,而且全部野都包得好密實,拎返屋企沿途都完全冇瀉,另外懶到出汁嘅我哋仲加咗個小Gas爐,咁就可以原個錫紙鍋放上去,連電磁爐都唔洗開就打到邊爐🤣-雞件好惹味,剩係食雞都好飽,另外仲有配搭一個雞汁,肥仔醬汁鹹甜適中,覺得唔夠濃味嘅仲可以自己按喜好添加☺️-二人餐包咗兩款肉類,雪花肥牛同黑毛豬夠晒嫩滑~食完雞煲可以再換上多款清湯底打邊爐🤤 丸類我哋就揀咗木耳餃同墨汁墨丸,爽口彈牙😚 仲有幾款配料,包括響鈴、芝士腸、雞脾菇同油麥菜,份量十足😝 另外仲包咗兩枝野飲,羅漢果菊花蜜同桂花烏龍茶冷泡茶都夠哂清熱解渴~-⭐價錢參考:二人餐:$498🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$250
《懶人必食雞煲🐣》
🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$250
2022-01-22
2022-01-24 8 浏览
點樣食推介✨⭐️抵食雞煲外賣⭐️⭐️尖沙咀雞煲⭐️人和月雞煲火鍋店 地址:尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓🍖人和月雞煲二人套餐 $373 (7.3/10)大家有冇諗過雞煲都有得外賣😆,人和月依個套餐真心好抵又足料,人均百幾蚊就可以屋企黎返個雞煲懶人火鍋,仲有四人餐揀,朋友同埋家庭聚會都啱食🙆🏻‍♀️二人餐包左兩款肉、兩款丸、兩款冷凍類、兩款菜、兩杯野飲同埋一款粉麵,講真個份量係夠三個人食🤣,店員全部野都包得好密實,完全冇瀉,連d芫荽蔥啊蒜啊豉油都pack得勁靚仔,最估唔到嘅係會有兩個小火爐,咁就唔洗開電磁爐都打到邊爐🤟🏻至於個二人份雞煲係差唔多有半隻雞嘅份量,雞件入曬味,個雞煲汁夠曬麻同辣,食落好惹味,覺得鹹仲可以落店家準備嘅上湯落去溝一溝,覺得淡又可以落返d雞煲汁落去,肉類方便我就嗌左牛板腱同埋牛胸爽,兩款都新鮮重牛味,特別牛板腱肉汁夠曬嫩滑,佢地嘅牛丸同貢丸都夠曬爽口多汁彈牙,特別推介佢地嘅火鍋川粉,索曬d雞煲汁食真係超正🤣,配埋蜂蜜菊花露同埋桂花烏龍一齊飲夠曬解辣❤️回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
點樣食推介✨

⭐️抵食雞煲外賣⭐️
⭐️尖沙咀雞煲⭐️

人和月雞煲火鍋
地址:尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓

🍖人和月雞煲二人套餐 $373 (7.3/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

2022-01-22 13 浏览
人和月雞煲火鍋店聽聞好多人幫襯,一於去試下.晚市火鍋仼飲仼食有三種價錢,我地揀左中間價錢既「特選滿足食到飽」套餐.韓式芝士雞,招牌麻辣雞煲和老壇酸菜魚,三個揀一款。商議後揀選了酸菜魚,想唔到又幾好吃,辣得黎又有酸菜平衡返個味道,重點係啲魚片好薄好滑,勁快食晒成盤,可以上火鍋湯底。湯底都有6款選擇。胡椒豬肚湯底好吸引,朋友不停食豬肚,之後我們再添加豬肚放落去繼續食!打邊爐點可以唔食牛。原來餐廳會先送一大盤肉,入面有5款,除咗嚴選美國牛板腱之外,其他都可以仼食。牛板腱同牛下肩都好食,算高質,肉味濃郁,油脂分布均勻,重牛肉味。特級美國牛胸爽都好好食,一定要試!不過食得多會有啲滯。qr code 點餐都快上枱。仲有好多海鮮,同其他食材可以叫。自助區亦都有多種蔬菜,菇類,丸類,瓜類,粉麵供應。仼飲種類唔算太多,但竟然有4款自家好茶,試左三款都唔錯,洛神花茶,蜂蜜菊花茶和桂花烏龍茶。最後有少少甜品可以自行拎。裝碗豆腐花,仲可按喜好加涼粉,仙草,芋圓和小丸子。

自助區亦都有多種蔬菜,菇類,丸類,瓜類,粉麵供應。

2022-01-20 9 浏览
人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀).無得堂食下,外賣簡直係不二之選今次發現咗一間四百幾蚊二人套餐有得外賣雞煲,而且仲要好惹味同埋好方便!呢個煲仲跟埋兩個火同個架,就算你屋企冇電磁爐都可以食到!.▪️招牌麻辣雞煲▪️.超級之惹味,雞煲好似有養唔多一隻雞嘅份量。雞件全部都好入味,少辣。仲有雞汁同埋湯跟埋,如果喜歡龍尾嘅可以再加入雞汁繼續煲,但係我哋覺得偏鹹咗少少之後就可以直接落湯,再煲野食!二人套餐包兩款肉類,我揀咗牛板肩同埋雪花肥牛。估唔到個雪花牛反而好好食,肉味好重!韭菜餃不過不失,煲墨汁墨丸好彈牙炸枝竹牛柏葉同埋娃娃菜,全部都好好食,枝竹索曬啲汁好正,牛柏葉夠爽口!.▪️老壇酸菜魚▪.外賣酸菜魚拎到返嚟其實都仲暖暖地,酸菜魚有好多塊,都有十幾片!魚肉好滑溜,夠酸,入面都有啲寬粉!我哋仲留返啲娃娃菜喺酸菜魚湯度煲,非常之夾,另外自己都有叫火鍋川粉,食落肥嘟嘟煙煙韌韌!.飲品方便佢仲包兩支,我哋揀咗蜂蜜菊花露同埋桂花烏龍!夠清熱!📌 人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀)尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.
人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀)

無得堂食下,外賣簡直係不二之選

呢個煲仲跟埋兩個火同個架,就算你屋企冇電磁爐都可以食到!

▪️招牌麻辣雞煲▪️

韭菜餃不過不失,煲墨汁墨丸好彈牙

▪️老壇酸菜魚▪
魚肉好滑溜,夠酸,入面都有啲寬粉!

📌 人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀)

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
無晚市堂食=無得食雞煲? 咁你就錯啦😎 位於尖沙咀新開業嘅人和月雞煲火鍋店推出左外賣雞煲套餐 仲有2人/4人餐可供選擇😍 外賣做緊75折 今晚一試 真係超級足料勁抵食😍2人雞煲火鍋套餐包括左招牌麻辣雞煲 2款肉類 2款餃類及丸類 2款蔬菜及菇 2款豆品及冷凍類1款麵同2支自家飲品😍 兩個人真係食唔晒😋 套餐已經包括左所有所需爐具 餐具同醬料 真係勁方便👍🏻招牌麻辣雞煲有成1隻雞份量😍 揀左bb辣 唔算好辣 不過個人唔鐘意太辣打邊爐 所以而家覺得啱啱好好惹味👅 雞件加熱幾分鐘就食得 味道超正 而且雞件肉質好滑🤤 食完雞就可以加入雞湯打邊爐🍲 湯底濃郁 食物完全唔駛加任何調味料☺️ 肉類我哋揀左牛板腱同牛胸爽 質素唔錯 牛板腱雪花均勻 有牛味😋 丸類揀左韭菜餃同埋平時比較少見嘅薑汁皮蛋貢丸 韭菜餃皮厚左少少 不過韭菜餡料味道一流 仲好多汁😍 薑汁皮蛋貢丸好特別 外皮貢丸高質 口感彈牙👍🏻 入面係滿滿嘅薑汁皮蛋 第一次試😆其餘配菜份量亦比以往食過嘅火鍋餐廳更多😱 例如娃娃菜竟然有一整盒 響鈴又有一大盒 真係好開心好足料🥰 自家製飲品仲有蜂蜜菊花露同埋各種花茶 岩哂雞煲火鍋解一解膩🤓 75折後只
外賣做緊75折 今晚一試 真係超級足料勁抵食😍

雞件加熱幾分鐘就食得 味道超正 而且雞件肉質好滑🤤

75折後只需$373就有咁多野食 佢哋午市外賣亦有88折優惠 仲有酸菜魚同其他藥膳小鍋選擇 大家不妨一試🌟
2022-01-19 12 浏览
而家晚市禁堂食,收工想食雞煲都只能夠外賣。但係呢間餐廳真係抵到不得了,因為裝備齊全之餘仲要再七五折。一個二人餐都係$400有找。我話佢設備齊全係因為我估唔到佢連爐都有埋,仲有超大張枱布,真係你拎住呢個雞煲去野餐都冇問題。而且醬汁方面佢真係好似你堂食咁樣比齊晒所有醬料你,真係同堂食冇分別。佢個雞煲會跟咗一大碗雞汁同埋雞湯,而且佢嘅份量仲會多過你平時堂食添,絕對唔使擔心唔夠汁。以佢啲雞就切得比較細粒,可能因為咁,所以舊舊都比較入味,而且啲計到啱啱好,唔會太老。配料我哋就揀咗韭菜餃同墨魚丸,佢啲韭菜餃都幾香。而家啲墨魚丸都真係好大粒好彈牙,喺台灣嗰種墨魚丸。配菜仲揀咗芋絲同埋萵筍,仲有一大盒油麥菜,佢嘅份量真係比我想像中多好多,其實真係夠三至四個人食。肉類就揀咗日本黑豚五花肉,佢應該係五花腩嚟嘅,所以會係有啲肥膏,但係食落其實唔會太膩。仲有隻日本黑豚肉,佢呢隻就比較瘦啲,但係都好林。嘢飲方便我就揀咗玫瑰茉莉同埋桂花烏龍,佢嘅冷泡茶都係無糖嘅,但係好香花香味。成個餐真係好抵食,絕對可以再encore。
而家晚市禁堂食,收工想食雞煲都只能夠外賣。

配料我哋就揀咗韭菜餃同墨魚丸,佢啲韭菜餃都幾香。

而家啲墨魚丸都真係好大粒好彈牙,喺台灣嗰種墨魚丸。

仲有隻日本黑豚肉,佢呢隻就比較瘦啲,但係都好林。

2022-01-18
10 分钟 (外卖自取)
2022-01-19 7 浏览
天氣凍凍地,好想打邊爐,因疫症無晚市,無得出去食,好彩尖沙咀有間人和月雞煲火鍋店好方便打個電話有人準備哂雞煲同材料,我今日叫左兩個人扣牌麻辣雞煲套餐$498 ,辣度可以選擇,包一個雞煲,一個清湯,牛板腱,日本黑豚片,粟米餃,墨汁墨丸,蟹棒,牛柏葉,雞脾菇,油麥菜,蜂蜜菊花露,桂花烏龍,火鍋川粉。材料好新鮮,我自己比較喜歡牛板腱好香牛味,火鍋川粉好煙韌,牛柏葉份量好多,食落好爽口。另外佢還有4人套餐,或者可以單點主菜,其他火鍋湯底。宜家仲要做緊外賣火鍋75 折,唔想食打邊爐,想食飯麵類,餐廳另外提供全日套餐外賣自取88折,仲要送涼拌小食或汽水。
🐔無堂食都可以喺屋企食到惹味雞煲🤩▫️近日試咗一間位於尖沙咀嘅火鍋雞煲店,佢哋而家推出左二人同四人嘅雞煲外賣餐,今次就試咗呢個$498 二人餐,外賣自取火鍋套餐仲有七五折添!▫️包括:招牌麻辣雞煲+ 2款肉類+ 2款餃類及丸類+ 2款豆品及冷凍類+ 2款蔬菜及菇+ 2款自家飲品+ 1款精選粉麵▫️拎返屋企嘅時候已經聞到好香🤤一個人拎都有啲重😵建議可以兩個人一齊拎!雞煲套餐附送左六款火鍋醬配料,包括蔥花、炸蒜、生蒜、豉油等。雞煲醬幾好味😋有陣花椒、八角嘅藥材香味!啲雞件加熱幾分鐘就食得,食落真係幾惹味~而且揀咗小辣,味道唔會話好辣~▫️食完雞煲就可以湯底打邊爐🍲雞煲汁可以同時當點醬之用~肉類簡左牛板腱同牛胸爽牛板腱雪花均勻、有牛味,牛胸爽油脂豐富;將芋絲、牛柏葉同菇類一齊撈埋落去雞煲度食,真係索晒啲味!▫️飲品揀咗桂花烏龍同玫瑰茉莉兩款茶,可以解一解膩~▫️📍人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀店)地址:尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓。
🐔無堂食都可以喺屋企食到惹味雞煲🤩
包括:
▫️
飲品揀咗桂花烏龍同玫瑰茉莉兩款茶,可以解一解膩~
▫️
📍人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀店)
地址:尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓。
2022-01-18 11 浏览
📍 人和月雞煲火鍋店 冇得晚市堂食 不妨可以考慮吓呢間餐廳嘅外賣自取火鍋雞煲二人餐🤓唔使黎餐廳 都可以食到滋味雞煲!-雞煲火鍋二人餐 $498 二人餐包括:招牌麻辣雞煲+肉類(2款)+餃類及丸類(2款)+豆品及冷凍類(2款)+蔬菜及菇(2款)+自家飲品(2款)+精選粉麵(1款)😍雞煲嘅份量差唔多有成隻咁多!🤤 仲可以自選辣度🥰 我哋揀咗BB辣😝 食落去少少辣 雞肉粒都好滑 好味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)肉就揀左牛板腱同日本黑豚片~每款有八片~牛板腱就瘦啲 日本黑豚片就肥少少 口感都唔錯👍🏻薑汁皮旦貢丸同墨汁墨丸各有4粒 小編大推墨汁墨丸!食落去超彈牙😍響鈴同埋牛柏葉嘅份量都有唔少🥰一定夠兩個人食!鍾意食菇嘅我都揀左鮮冬菇同埋蒿荀🤓打邊爐食烏冬 口感都幾好㗎~佢地嘅蜂蜜菊花露好好飲🤩 打邊爐飲菊花可以降熱氣 同埋洛神花蜜飲落去酸酸甜甜 女仔好啱🥰另外佢哋而家午市套餐有外賣自取88折優惠!唔鍾意雞煲都可以睇下其他有冇啱食-大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★ ★ ★ ★ ☆回頭率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指數:★ ★ ★ ★ ☆✏︎
📍 人和月雞煲火鍋
唔使黎餐廳 都可以食到滋味雞煲

雞煲火鍋二人餐 $498

二人餐包括:

肉就揀左牛板腱同日本黑豚片~每款有八片~
牛板腱就瘦啲 日本黑豚片就肥少少 口感都唔錯👍🏻

打邊爐食烏冬 口感都幾好㗎~

大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻
綜合食評📝
外觀:★ ★ ★ ★ ☆
回頭率:★ ★ ★ ★ ☆
抵食指數:★ ★ ★ ★ ☆
地址:尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓
2022-01-18 7 浏览
人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀).發現咗呢個498 2人雞煲套餐,見到好多人share啲相都好靚而且好似乜都唔使準備咁。見咁耐冇食雞煲今日我哋就去咗尖沙咀度拎,果然基本上咩都齊備晒,餐具調味料醬油湯汁所有都齊。.⭐️招牌麻辣雞煲⭐️.用打火機或者火槍點燃佢本身準備咗嘅兩個爐頭,個雞煲本身都已經熟,就算由尖沙咀拎返屋企嘅時候都仲溫溫地,所以好快就滾雞件非常之入味,微辣令味道更香口.⭐️老壇酸菜魚⭐️.因為我哋係四個人食所以再加左一份酸菜魚,你可以選擇唔食雞煲住熱咗呢個酸菜魚先。因為佢哋裝嘅器皿本身已經可以即刻加熱,魚肉都有好多而且幾滑,大量嘅酸菜令湯汁酸酸辣辣,入面仲有少少粉條.二人套餐佢仲包括兩款肉,餃/丸類揀兩樣,豆品或者蔬菜類揀兩樣,粉麵以及兩支自家製飲品。肉類可以揀黑豚豬或者牛,我哋揀咗牛肩胛同埋雪花肥牛,另外丸類方面其實佢有啲比較特別嘅,例如薑汁皮蛋貢丸/芋泥包心丸,而且蔬菜嘅選擇佢都好多,有萵筍白蘿蔔冬菇秀珍菇雞髀菇等等.飲品方便好似出面任食嘅台式火鍋咁都有自家製嘅茶飲,蜂蜜菊花路洛神花茶桂花烏龍或者玫瑰茉莉四種入邊揀兩種.人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀)尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓

⭐️招牌麻辣雞煲⭐️
雞件非常之入味,微辣令味道更香口

⭐️老壇酸菜魚⭐️

2022-01-18 7 浏览
📍 人和月雞煲火鍋店🌍 尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓3/F, Zhongda Building, 38-40 Haiphong Road, Tsim Sha Tsui📝 整體評分:8/10🥢 A 美國極品牛肉吃到飽 🥢 $298/位頭盤 四選一:1) 招牌麻辣雞煲 2) 老壇酸菜魚 3) 韓式芝士雞 4) 鮮味卜卜蜆🥢 招牌麻辣雞煲 🥢 叫左BB辣就返個朋友,對嗜辣黎講唔夠頂癮,但多汁香甜,雞件多肉又滑,不俗~火鍋湯底 🥢藥膳養生牛奶湯|懷舊沙嗲濃湯🥢呢到有唔少特色湯底,今次叫左一款健康一款惹味既~ 唔算話勁濃郁,但涮完既肉會陣陣既湯底既芳香~打邊爐最緊要係個牛肉, 有哂標籤說明邊款打邊款,想encore都知叫咩肉,勁加分 !極力推介🥢特級牛胸爽🥢 點左4轉,每塊牛胸爽細細件,涮10秒左右唔會收縮得好勁,口感猶如其夠爽脆不油膩,仲有不重不淡既牛脂香~海鮮都係好新鮮 🥢脘魚片🥢 嫩滑又無骨 🥢海蝦🥢 拎上黎果時好生猛,仲識跳跳下,好鮮甜彈牙!
📍 人和月雞煲火鍋

🌍 尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓

📝 整體評分:8/10

🥢 A 美國極品牛肉吃到飽 🥢 $298/位

火鍋湯底 🥢藥膳養生牛奶湯|懷舊沙嗲濃湯🥢

海鮮都係好新鮮

🥢脘魚片🥢 嫩滑又無骨

🥢海蝦🥢 拎上黎果時好生猛,仲識跳跳下,好鮮甜彈牙!