2021-10-06
啱啱開始踏秋,就已經好想打邊爐!於是朋友就搵咗間位於尖沙咀的火鍋放題,到埗後發現原來間餐廳係新店開張😍!火鍋有好多款選擇,款款都包你吃得飽!而時限就120分鐘,完全唔會食得好趕。老檀酸菜魚頭盤揀咗酸菜魚,因為感覺冇咁Heavy,而且我同我朋友都鍾意食魚。酸菜魚湯底鹹鹹酸酸,令人極之開胃。魚肉鮮美,配上香濃的酸菜魚湯,有絕佳的嫩滑爽口感!美國極品級靚牛五款靚牛款款吸引😍,當中我最喜歡雪花肥牛,油花分佈平均,肉質富彈性。而我朋友就最鍾意牛下肩,吃起來軟嫩適中,牛味濃郁。嫩滑鯇魚片魚片爽滑,肉質厚實又嫩滑,次次幾乎打邊爐都必定會食!日本黑豚肉呢度嘅牛肉好掂,原來豬肉都唔輸蝕。黑豚肌肉間脂肪較多油花,食落口感幼細易咬斷,唔錯唔錯!黃金麻吉燒呢個麻吉燒我第一次食,已經深深愛上😍!所以一定要推介下!麻吉燒有天然魚肉外皮,煙韌年糕內餡,口感層次極為豐富,而且味道都好好味😋!其實打邊爐來講呢度選擇都叫好多,而且肉類、雞件、蝦滑魚滑、飲品等仲可以無限量添加,所以性價比好高👍🏻👍🏻👍🏻,值得再來!
老檀酸菜魚
美國極品級靚牛
嫩滑鯇魚片
魚片爽滑,肉質厚實又嫩滑,次次幾乎打邊爐都必定會食!
日本黑豚肉
黃金麻吉燒